Ήχησαν οι σάλπιγγες
Ι.
Δεν πρόλαβε η κυρά Αμπέλ να αναλάβει δράση γιατί οι σάλπιγγες του πολέμου ήχησαν.
Ψίθυροι σεργιανούσαν στα δρομάκια, έμπαιναν στις δουλειές, έρχονταν στα σπίτια και σιγομουρμούριζαν ότι ο στρατός ετοιμάζεται. Ασκούνται καθημερινά στρατιώτες μαζί με τους Ιππότες. Γιατί;
Στη δουλειά της Σιμώνης εκείνο το πρωί ήλθε ο Πιέρ να τους ανακοινώσει ότι εκείνος θα αναλάμβανε για λίγο καιρό τις βιοτεχνίες. Οπότε ό,τι ήθελαν, ό,τι πρέκυπτε σε εκείνον θα έπρεπε να απευθυνθούν. Θα βρισκόταν στο γραφείο, τους είπε, ένα δωμάτιο χτιστό ανάμεσα στις βιοτεχνίες. Λίγο πιο πέρα από της Σιμώνης τη δουλειά.
Ησυχία έπεσε με την ανακοίνωση του Πιερ. Η Σιμώνη γούρλωσε τα μάτια. Να που οι ψίθυροι γίνονταν κραυγές απόγνωσης και τρύπωναν στο κεφάλι της.
Θα έχουν πόλεμο; Εδώ στο Γκαέλ τι θα γίνει; Τι θα πρέπει να κάνουν; Μήπως θα έφευγε ο στρατός μόνο; Αλλά και ποιος θα ηγείτο; Ο κόμης μεγάλωσε πια, ή ο Φρανσουά ή ο Τόμας!! Και μόνο που ψιθύρισε το όνομά του η Σιμώνη ανατρίχιασε από φόβο.
Γι αυτό θα λείψει, να δεις τίποτε καλό δεν θα βγει από αυτό.
Κανείς δεν είχε όρεξη για δουλειά σήμερα. Δεν είναι εύκολο να αψηφήσεις τις σάλπιγγες πολέμου όταν ηχούν. Και ποιος άντρας από το χωριό θα έφευγε ; Ανησυχούσαν κουβεντιάζοντας οι άλλες γυναίκες.
Δεν άντεξε η Σιμώνη. Θα πήγαινε στο γραφείο. Θα ρωτούσε τον Πιέρ. Δεν μπορούσε να περιμένει. Μια στιγμή να σκεφθώ... τι δικαιολογία να πω ; ''Φεύγω κορίτσια πάω στο γραφείο αυτά τα δείγματα να πάρω απάντηση τι θα κάνουμε''
''Όρεξη που έχεις Σιμώνη για δουλειά! '' τη μάλωσαν
''Τυχερή είσαι, ο πατέρας σου είναι μεγάλος δεν θα φύγει. Γιατί να ανησυχήσεις;''
Τι να τους πει και τι να μαρτυρήσει;
''Κάνετε λάθος. Ο πόλεμος δεν είναι καλός ποτέ και ανησυχώ και εγώ για τους συντοπίτες μας. Για τους άντρες σας για τους γιους σας. Βέβαια όχι σαν και σας, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Θα προσπαθήσω να μάθω και γι αυτό '' τους είπε και βγήκε από τη βιοτεχνία.
Σταμάτησε έξω στο λιθόστρωτο. Πήρε βαθιά ανάσα και περίμενε να καταλαγιάσουν λίγο οι χτύποι της καρδιάς της. Με βιαστικό βήμα έφτασε έξω από το γραφείο του Τόμας.
Ο Πιέρ την υποδέχτηκε εγκάρδια. ''Το ήξερα πως θα ρθεις'' της είπε. '' Τι δικαιολογία είπες;''
Του έδειξε τα δείγματα και τον ρώτησε στα ίσα
''Έχουμε πόλεμο* Πιερ;''
''Ναι Σιμώνη θα φύγει σε δυο μέρες ο στρατός μας και ο Τόμας θα ηγηθεί των Ιπποτών όπως γίνεται πάντα. Ευτυχώς ο στρατός μας είναι αρκετός και δεν θα πάνε κάτοικοι''
''Ο Τόμας; Γιατί ο Τόμας; Ξέρω ότι ο επικεφαλής του πύργου ηγείται πάντα του στρατού, αλλά επικεφαλής, αφού είναι μεγάλος σε ηλικία ο κόμης, θα πρέπει να είναι ο πρωτότοκος γιος του και κληρονόμος του Γκαέλ''
''Ησύχασε Σιμώνη και μίλα χαμηλόφωνα μην ακουστούν αυτά που λες. Έτσι αποφάσισε ο κόμης και έτσι θα γίνει. Ο στρατός θα ενωθεί με άλλους των ευγενών και θα συναντήσει το στρατό του βασιλιά στα σύνορα. Ελπίζω ότι θα τελειώσουν γρήγορα και μικρές αψιμαχίες θα είναι. ''
Η Σιμώνη με τη βία συγκρατούσε τα δάκρυά της που έκαιγαν στην άκρη των ματιών της, δάκρυα ζυμωμένα στο καμίνι της απελπισίας και του φόβου.
Ευχαρίστησε τον Πιέρ και βγήκε έξω.
Τι θα έκανε; Απολύτως τίποτε δεν μπορούσε να κάνει.
Ο Μιχαήλ τη βρήκε λίγο πριν μπει στη βιοτεχνία.
''Σιμώνη Σιμώνη, αύριο το πρωί να είσαι στο πλάτωμα. Εκείνος έτσι είπε Σιμώνη, έτσι είπε''
Αύριο το πρωί; Και τι θα έλεγε στη δουλειά;
Μα το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι το πρωί θα πρέπει όλοι να μαζευτούν στο λιθόστρωτο μπροστά στον πύργο που ήθελε να τους μιλήσει ο κόμης. Να λοιπόν πώς θα πήγαινε στον Τόμας. Την ώρα εκείνη. Θα έβλεπε τι θα έλεγε στον πατέρα της.
Το μυαλό της δεν έλεγε να λειτουγήσει σωστά. Είχε καταληφθεί από φόβο που γεννά ο πόλεμος και η αγωνία για τη ζωή εκείνου που αγαπά παίρνει τα ηνία. Πώς να φερθεί φυσιολογικά; Πώς να εργαστεί;
Σκέψεις, άσχημες σκέψεις κατέκλυζαν το νου της, καλύπτονταν με την αράχνη του φόβου, φώλιαζαν στην καρδιά της και έκαναν τους παλμούς της άλλοτε να χορεύουν τρελά και άλλοτε ίσα που ακούγονταν.
Η δικαιολογία ότι πρέπει να συμπαρασταθεί σε συναδέλφισες που ίσως θα έφευγαν για τον πόλεμο οι άντρες τους και οι γιοι τους, έπεισε τον πατέρα της να πάει μόνος στο λιθόστρωτο.
Εκείνη βρισκόταν πρώτη στο πλάτωμα. Τον περίμενε εναγωνίως. Βημάτιζε πέρα δώθε και ευτυχώς κανείς ξυλοκόπος δεν δούλευε.
Εκείνος ήλθε. Την πήρε με λαχτάρα στην αγκαλιά του. Χωρίς λόγια, μόνο με φιλιά. Μόνο με την ανάγκης της, να αισθανθεί ζωντανός και ασφαλής. Την οδήγησε στη δική τους σπηλιά και εκεί άφησαν το άγχος να πνιγεί από το πάθος τους. Πήρε και έδωσε ο ένας στον άλλον αγάπη και έρωτα, προσπαθώντας να κρατήσουν τη στιγμή περισσότερο, να ακουστούν οι παλμοί της καρδιάς τους από την αγάπη του ενός για τον άλλον που έκρυβαν στα βάθη της, να διώξουν το φόβο που σαν ύπουλο φίδι είχε εισχωρήσει και προσπαθούσε να εγκατασταθεί εκεί που ο Τόμας κατοικούσε, εκεί που η Σιμώνη βασίλευε. Την έσφιγγε δυνατά στα μπράτσα του ψιθυρίζοντάς της λόγια αγάπης
''....και Σιμώνη θα με περιμένεις, σωστά;'' Κι εκείνη να τον κρατά γερά, να μην τον αρπάξει ο κίνδυνος, να τον κρατήσει κοντά της, μέσα της.
''Το ρωτάς Τόμας; Μα γιατί εσύ; Γιατί όχι ο αδελφός σου; ''
''Γιατί έχει παιδιά Σιμώνη, γιατί ο πατέρας μου θεώρησε καλύτερη λύση να ηγηθώ εγώ. Μην ανησυχείς χαρά μου, θα γυρίσω, θα δεις.''
''Πρόσεχε Τόμας, πρόσεχε'' του είπε φιλώντας τον πολλές φορές ενώ τον αποχαιρετούσε.
Μα πριν φύγει η Σιμώνη, εκείνος έβαλε το χέρι στην τσέπη και έβγαλε ένα μενταγιόν για τη Σιμώνη. Τα έχασε εκείνη. ''Τι κάνεις Τόμας; Γιατί; Τι είναι αυτό;''
''Αύριο είναι τα γενέθλιά σου καρδιά μου, νομίζεις ότι το ξέχασα; Κρίμα που είναι η μέρα που φεύγω, αλλά σου ορκίζομαι του χρόνου θα τα γιορτάσουμε όπως τους αξίζουν''
'Έκλαψε συγκινημένη η Σιμώνη. Δεν τα ξέχασε τα γενέθλιά της, μα δεν την ένοιαζε αυτό κιόλας... Συνέχισε να κλαίει και στην επιστροφή της. Φοβόταν. Δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί αυτό που ένοιωθε. Τρόμος; Απελπισία;
Πρώτη φορά θα τον αποχωριζόταν και μάλιστα για άσχημο λόγο. Δεν μπορούσε να κρύψει την αγωνία της.
Πήγε στο σπίτι της κακόκεφη και αμίλητη.
Ο πατέρας της γύρισε και τη βρήκε να μαγειρεύει. Με γρήγορες, νευρικές κινήσεις η Σιμώνη έκανε τις δουλειές της, βαριανάσαινε... μα γιατί άραγε; ποτέ δεν ήταν τόσο νευρική, ''τι έπαθες κόρη μου;''
''Τι είπαν πατέρα; Πόλεμος; Θα μας φτάσει;'' ρώτησε με αγωνία η Σιμώνη
''Μη φοβάσαι παιδί μου, ο πόλεμος γίνεται στα σύνορα και ο κόμης έχει μεγαλώσει τον στρατό και κανένας χωρικός δεν θα φύγει. Μόνο μίλησε ο κόμης για την ανάγκη να μπουν με βάρδιες φρουρές από τους κατοίκους, αφού θα φύγει ο στρατός. Καλά νέα ε;''
Τον κοίταξε επίμονα. ''Δεν είναι ποτέ καλά νέα ο πόλεμος πατέρα. Κι αν χάσουμε; Δεν θα μπουν οι εχθροί στη χώρα μας;''
''Μην ανησυχείς τόσο Σιμώνη μου, ξέρω ότι στη μνήμη σου έρχεται η εποχή που πήγα κι εγώ σε έναν τέτοιο πόλεμο, μα τώρα δεν έχεις λόγο να φοβάσαι''
Να ουρλιάξει ήθελε. Ναι αυτό ήθελε. Να κλάψει και να φωνάξει δυνατά, να βγάλει από τα σωθικά της όλη την αντάρα που μαινόταν μέσα της αλύπητα, κατασπαράζοντας κάθε ίχνος ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο.
Μα τίποτε από αυτά δεν έκανε.
Η αλήθεια είναι ότι η Σιμώνη δεν έζησε πόλεμο στο Γκαέλ. Αλλά θυμάται στα 17 της χρόνια, τον κόμη να καλεί νέους χωρικούς να συμμετάσχουν στο στρατό του, που θα έστελνε για βοήθεια του βασιλέα τους που μαχόταν τους βαρβάρους. Επικεφαλής του στρατού του ο ίδιος ο κόμης.
Ο πατέρας της, νέος στην ηλικία, κλήθηκε να εξασκηθεί και να φύγει μαζί με το στρατό. Δεν μπορούσε να αρνηθεί. Κάθε άρνηση μπορούσε να επιφέρει το θάνατό του, αφού τη συμμετοχή του την είχε υπογράψει ως υποχρέωσή του.
Το φέουδο έμεινε με λίγους στρατιώτες για φύλαξη και οι επιδρομές για να λεηλατηθεί ό,τι μπορούσε να αρπαχθεί από ληστές, τη μάστιγα της εποχής, έλαβαν χώρα εκείνη την περίοδο.
Θυμάται η Σιμώνη την καμπάνα να χτυπά και τους αλαλαγμούς από το λεφούσι των ληστών πάνω στα άλογα να σκορπούν τρόμο και θάνατο. Ο φόβος επικράτησε. Γυναίκες και παιδιά κρύφτηκαν όπου μπορούσαν και οι χωρικοί οπλίστηκαν σαν στρατιώτες και υπερασπίστηκαν τη ζωή τους, το βιος τους, την οικογένειά τους, το φέουδο, αφού οι λίγοι στρατιώτες, βρίσκονταν γύρω από τον πύργο για να τον υπερασπιστούν.
Ο Μιχαήλ γεμάτος τρόμο έτρεξε ασθμαίνοντας στης Σιμώνης το σπίτι. Οι δυο γυναίκες δεινοπάθησαν να τον ηρεμήσουν που έτρεμε σαν μικρό παιδί από το φόβο του. Τον πήραν μαζί τους στο δάσος που το πυκνό φύλλωμα των δέντρων και οι μεγάλοι κορμοί τους τους έκρυβαν καλά. Εκεί κρύφτηκαν τα περισσότερα γυναικόπαιδα.
Έθαψαν αρκετούς εκείνη την ημέρα, αλλά η φρουρά με χωρικούς πολλαπλασιάστηκε.
Ο καιρός που έλειπε ο πατέρας της Σιμώνης, φάνηκε πολύς, έφηβη ήταν τότε, και η αγωνία της ενωνόταν με της μητέρας της που δεν σταμάτησε να κοιτάζει πέρα μακριά για τη σκόνη που δήλωνε καλπασμό αλόγων. Ρωτούσε και όσους πήγαιναν εμπορεύματα στην πρωτεύουσα, αν έμαθαν νέα, αλλά δεν είχε κάτι συγκεκριμένο να πιαστεί, να αισιοδοξήσει.
Το χωράφι έμεινε στην φροντίδα της Σιμώνης και της μητέρας της όταν επέστρεφε από τη δουλειά της. Μα και ο Μιχαήλ δεν έπαψε να βοηθάει. Δεν θα είχαν τόσο καλή σοδειά φέτος, αλλά ο κόμης θα τους απάλλασσε από τα τέλη που θα πλήρωναν, αφού ο άντρας της ήταν στρατιώτης.
Ο καιρός περνούσε και ο Μιχαήλ τους καθησύχαζε ότι δεν είχε κακά μαντάτα για τα μελλούμενα.
Η Σιμώνη έπρεπε να αρχίσει να εργάζεται και τότε στάλθηκε στο ραφείο, που σιγά σιγά με την πάροδο των χρόνων έγινε η βιοτεχνία που δουλεύει στα 25 της χρόνια, σήμερα.
Ένα βράδυ αργά, θυμάται, άκουσαν καλπασμό αλόγων και οχλαγωγία στο χωριό. Πετάχτηκαν μάνα και κόρη να δουν τι συμβαίνει. Ως να φτάσουν στο κεντρικό δρόμο, στο λιθόστρωτο μπροστά στον πύργο, οι στρατιώτες που επέστρεψαν από τον πόλεμο, γιατί αυτοί ήταν, είχαν ξεπεζέψει, είχαν καταγραφεί και ήταν έτοιμοι να γυρίσουν στα σπίτια τους.
Τον είδαν από μακριά. Κουρασμένος, καταβεβλημένος, αλλά γερός και αυτό είχε σημασία. Το πρόσωπό του όμως ήταν αγριεμένο από όσα είχε δει, όσα βίωσε στην αποκτήνωση που επιβάλλει κάθε πόλεμος. Έτρεξαν στην αγκαλιά του χαρούμενες που τελείωσε αίσια γι αυτούς αυτό το κακό. Μα δεν τελείωσε έτσι για όλους.
Την άλλη μέρα χοροστάτησε ο Επίσκοπος σε λειτουργία για την ανάπαυση ψυχών των πεσόντων. Η καμπάνα ηχούσε πένθιμα. Όλοι ήταν εκεί, το προαύλιο γεμάτο κόσμο και ο στρατός απέδιδε τιμές.
Για ποιους άραγε θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος αυτήν τη φορά;
Πόσο μισητός είναι ο πόλεμος. Για ένα λόγο παραπάνω σήμερα τον μισεί ακόμη περισσότερο
...........................
*
(ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ)
Ο Πόλεμος! Η κατάρα του! Για τα συμφέροντα των ηγεμόνων και των βασιλιάδων μακελεύονταν οι λαοί και οι άνθρωποι. Που έμεναν πίσω έρμαιο στους ληστές και σε κάθε λογής εγκληματίες, απροστάτευτοι. Και υποκείμενα εκμετάλλευσης και να δίνουν το αίμα τους σε πολέμους που δεν τους αφορούσαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα υπέροχο κεφάλαιο Άννα μου, γεμάτο συγκίνηση, γεμάτο αγωνία.
Η Σιμώνη ζει έναν ακόμα εφιάλτη αγωνίας! Ο πόλεμος. Πόσο όμορφα μας δίνεις να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στην ψυχή της αλλά και τι ακριβώς αγωνίες ζει ολάκερος ο πληθυσμός.
Παράλληλα με τον προσωπικό της κόσμο ακολουθούμε και την ιστορική εξέλιξη.
Αχ Σιμώνη μου! πόσα θα αντέξεις.
Αλλά να μην ξεχάσω να πω για τον Μιχαήλ, τον τρελοφάν! Τη φιγούρα εκείνη που λατρεύουμε και τον "πιστό άγγελό" της!
Άννα μου, για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια κορίτσι μου.
Γιάννη μου πότε αφορά τους λαούς ο κάθε πόλεμος; Πότε ήταν για τα συμφέροντα του λαού; Δυστυχώς ο πόλεμος ήταν και θα είναι μέσα στις επιδιώξεις των ισχυρών που θα φανατίζουν τους ανθρώπους να πολεμάνε για χάρη τους με αυτοθυσία. Η Σιμώνη όντως ζει εφιάλτη. Χαίρομαι που σου άρεσε το κεφάλαιο και έδωσα να καταλάβετε την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων σε τέτοιες στιγμές.
ΔιαγραφήΟ Τρελοφάν αγαπημένος...και φυσικά τον λατρεύουμε.
Σ'ευχαριστώ Γιαννάκη μου
Νομίζω πως ήταν από τα ωραιότερα σου κεφάλαια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσο έντονο, τόσο γεμάτο!
Οι αναμνήσεις της Σιμώνης τόσο έντονες στο μυαλό της. Ξυπνούν ξανά μπροστά στο ενδεχόμενο του πολέμου. Ενός πολέμου, που θα λάβει μέρος και ο αγαπημένος της. Πόσος φόβος. Και για εκείνον και για τους συγχωριανούς της. Πόσο μοναχικά πρέπει να νιώθει, που δε μπορεί να μοιραστεί την αγωνία της για τον Τόμας.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τον Τόμας. Θα ήθελα να δω το ζευγάρι μας ευτυχισμένο.
Αλλά όπως και να 'χει σέβομαι την έμπνευση και ανυπομονώ να δω τι μας επιφυλάσσεις στα επόμενα κεφάλαια!!!
Πολλά πολλά φιλιά Αννούλα μου. Καλή μας βδομάδα!
Ωωω χαίρομαι πολύ που σου άρεσε Μαρινάκι μου. Δύσκολη η θέση της Σιμώνης και θα δούμε παρακάτω τι τους επιφυλάσαει το....μυαλό μου!!χιχιχιχι
ΔιαγραφήΘα δούμε τη συνέχεια
Σε ευχαριστώ μάτια μου
Καλή εβδομάδα
Δεν φτάνουν όλα τα δεινά στην προσπάθεια να ζήσουν, δε φτάνουν όλα τα μη και οι κανόνες, έχουν και τον πόλεμο να ανησυχούν. Υπέροχο κεφάλαιο και αυτή τη φορά να βλέπουμε τους δύο ερωτευμένους να τους χωρίζει η τάση για κυριαρχία. Μπράβο Άννα μου μα στενοχωριέμαι για τους δύο ερωτευμένους. Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ ναι Μαίρη μου ενός κακού μύρια έπονται. Σ'ευχαριστώ πολύ καλή μου. Και να στενοχωριέσαι είπαμε έτσι πρέπει...
ΔιαγραφήΦιλάκια
Παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον την πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά σου, σταθερά να μας εισάγεις στην ευρωπαϊκή ιστορία, με τα φέουδα και τους δουλοπάροικους ( είμαι λάτρης της ιστορίας) και την πολ΄ ενδιαφέρουσα πλοκή του έργου σου. Έχω πολλά ερωτηματικά για το μέλλον της Σιμώνης, αλλά αυτό είναι μάλλον καλό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην Καλημέρα μου, Άννα!
Χαίρομαι Βασίλη μου που βρίσκεις το έργο μου ενδιαφέρον. Κι εγώ αγαπώ την Ιστορία. Ελπίζω οι συνέχειες να σου απαντήσουν στις ερωτήσεις σου
ΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι και σ'ευχαριστώ πολύ
Άννα μου =συγχαρητήρια και γι'αυτό το κεφάλαιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυνατό πολύ.
Ο πόλεμος κάνει την εμφάνισή του και έρχεται να χαλάσει τα όνειρα του κόσμου και των δύο ηρώων.
Και σ'αυτό το κεφάλαιο η γραφή και η πλοκή σου είναι πολύ ωραία. Και πάλι να σταθω και στην άψογη εισαγωγή όλων των ιστορικών στοιχείων στην ιστορία σου.
Μπράβο
Σ'ευχαριστώ Γιώργο μου.
ΔιαγραφήΟ πόλεμος πάντα χαλάει όνειρα του κόσμου.Χαίρομαι που σου άρεσε Γιωργάκη
Να σαι καλά
Πολύ ωραίο κεφάλαιο Άννα μου με δυνατά συναισθήματα.Ο πόλεμος δημιουργεί άσχημες καταστάσεις,διαλύει τα όνειρα των ανθρώπων, καταστρέφει τις ζωές και τα υπάρχοντα τους Δύσκολα κανείς μπορεί πάλι να τα επαναφέρει.Η Σιμώνη τα ξέρει αυτά και περνάει δύσκολα συναισθηματικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χρήσιμα και τα ιστορικά στοιχεία που αναφέρονται.Περιμένω να διαβάσω με μεγάλη αγωνία τι θα συμβεί στη συνέχεια.
Φιλιά
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε Μαρία μου. Ναι πάντα ο πόλεμος καταστρέφει κάθε σχέδιο για το μέλλον των ανθρώπων. Σ'ευχαριστώ πολύ
ΔιαγραφήΗ συνέχεια αύριο μεθαύριο ίσως
Φιλάκια πολλά
Εκείνα τα χρόνια τα παλιά τα φέουδα χρειάζονταν άνδρες ισχυρούς, ικανούς πολεμιστές και έξυπνους για να προστατέψουν την πόλη και τους μέσα απ’ τα τείχη. Ήταν οι ήρωες που έπρεπε να ηγηθούν της εκστρατείας, έτσι δεν θα μπορούσε να μείνει ο Τόμας όσο κι αν το ξερε πως άφηνε πίσω τον πιο γλυκό, τον πιο όμορφο και τρυφερό λόγο για να ριχτεί στη μάχη. Ίσως και να ήταν η δίψα του νικητή για την ειρήνη του τόπου και στην περίπτωση αυτή δεν μετράει πόσο δίκαιος ή άδικος είναι ο πόλεμος ούτε τα συναισθήματα της καρδιάς και ο φόβος της αγαπημένης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ στάση της Σιμώνης καθόλα αξιοπρεπής κι ας έσταζε πίκρα η σκέψη της και ελπίδα η καρδιά της. Καταφύγιο ίσως, εκείνο το μενταγιόν. Με τρόπο γλαφυρό αναλύεις τα γεγονότα της εποχής Άννα μου αφήνοντας μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τον έρωτα των δυο νέων παρά τα δύσκολα που παρουσιάστηκαν. Εν αναμονή!....μη τον κρατήσεις πολύ τον πόλεμο…εε!
Φιλιά! Καλό μεσημέρι!
Ναι εκείνα τα χρόνια άντρας και ιπποσύνη πήγαιναν αντάμα. Φυσικά έπρεπε να ηγηθεί της εκαστρατείας ο Τόμας και δεν θα έκανε πίσω. Η καημένη η Σιμώνη πονά και δεν μπορεί να το δείξει.
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ Αννίκα μου
Ναι ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ
Φιλάκια
Κορυφώθηκε το δράμα μ' αυτόν τον πόλεμο κι ελπίζω ο Τόμας να βρίσκεται ανάμεσα σ' όσους επέστρεψαν απ' το μέτωπο. Η στάση της Σιμώνης είναι υποδειγματική και η καρτερικότητά της θα επιβραβευτεί απ' τις εξελίξεις (θέλω να πιστεύω). Όπως και να έχει, περιγράφεις ανάγλυφα τις πληγές του πολέμου και μας προετοιμάζεις για τις ανατροπές που θα υπάρξουν στις ζωές του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠλούσια σε δράση και συναισθήματα κι αυτή η ενότητά σου Αννούλα μου!
Και κορυφώθηκε σε μια περιόδο που υπάρχει πόλεμος λίγο πιο πέρα από μας....Φυσικά είναι δράμα ο κάθε πόλεμος.
ΔιαγραφήΘα δούμε αν οι εξελίξεις ή η ζωή επιβραβεύσει τη Σιμώνη. Σ'ευχαριστώ Μαρία μου
Να σαι καλά
Το έφερες από εδώ, το έφερες από εκεί Αννιώ μου να σου ο πόλεμος... και πανω που περίμενα από αλλού τις δυσάρεστες εξελίξεις "βλέπε προξενήτρα" και μας ήρθε από αλλού, από ένα πόλεμο που εμπνεύστηκε το μυαλουδάκι σου!!...μεγάλη ανατροπή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναμένουμε το επόμενο επεισόδιο με αγωνία Αννιώ μου...την αγάπη μου φιλια καληνύχτας!!🌙😘
Εμ ο πόλεμος δεν κοιτά προξενήτρες χιχιχι. Ανατροπή ε;; Χαίρομαι να ανατρέπω προβλέψεις.
ΔιαγραφήΑύριο μεθαύριο το νέο κεφάλαιο...
Φιλάκια κι από μένα