Που λες....καλημέρα!!

 


Καιρό έχω να σας καλημερίσω από εδώ.

Διάθεση δεν υπάρχει για καταγραφή σκέψεων ή άλλων θεμάτων.

Τόσα που συμβαίνουν γύρω μας και μας ''βομβαρδίζουν'' καθημερινά, ''κλέβουν''  στιγμές δύναμης και  αντίδρασης.

Τόσο πολύ μας τυλίγουν στην άσχημη είδηση, στο κακό, στο θρίλερ που όμως συμβαίνει πραγματικά, που αρχίζω να ανησυχώ μήπως συνηθίσουμε τα άσχημα στη ζωή μας και επιδείξουμε αδιαφορία.

Ίσως συνεχίσουμε με κάποιες αντιδράσεις στα σόσιαλ και μετά επιστροφή στην δική μας κανονικότητα.

Η πλύση εγκεφάλου με ό,τι θέλουν να αποδεχθούμε είναι δεδομένη. Μένει να δούμε πόσοι από εμάς έχουν αντοχές.

Άρχισαν και οι μυθοπλασίες στην τηλεόραση. Σκέψου ότι είδα τις πρώτες ενάρξεις με μισό μάτι, γιατί έχω ογκώσει από θλιβερά γεγονότα και μάλλον θα καταλήξω σε κωμωδίες.

Εκεί φτάσαμε, να μην αντέχουμε να βλέπουμε ''αναπαράσταση '' της ζωής στην οθόνη μας. Εγώ δηλαδή, γιατί κάποιοι το επιδιώκουν κιόλας.

Λίγο διάβασμα, κάποιο παιχνίδι στο τάμπλετ την ώρα που κάνω παρέα στον άντρα μου για τη θεραπεία του, περνάει η ώρα.

Α, μια και είπα για παιχνίδι, να σου πω ότι ένα -δυο παιχνίδια  που παίζω, είναι παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας. Τα εγκαθιστάς στο τάμπλετ δωρεάν. Αλλά αυτό συνεπάγεται και διαφημίσεις άλλων παιχνιδιών. Που λες, κάθομαι για λίγο και παρακολουθώ τις διαφημίσεις της εταιρείας και ξαφνικά τι βλέπω;

Ένα παιχνίδι που είναι παζλ νομίζω και το θέμα είναι να βοηθήσει ο παίχτης την γυναίκα που χρειάζεται βοήθεια. Η μία εικόνα είναι μια κυρία που έχει γύρω τις ένα ή δυο παιδάκια και βλέπουμε σηκωμένη τη μπλούζα, ώστε να φαίνεται η κοιλιά όλο ραγάδες από τις εγκυμοσύνες. Απέναντί της ο άντρας με μια ''γκόμενα'' , βγάζει τη γυναίκα με τα παιδιά του στο δρόμο από το σπίτι, με ύφος απέχθειας. Εκεί τη βοηθάμε.

Μια άλλη εικόνα δείχνει να  κάνουν βαρκάδα η γυναίκα  με τα παιδιά και ο αντρας μαζί, αλλά με την κοπελάρα δίπλα του και μας δείχνει να  πετάει στα βαθιά στη θάλασσα, τη γυναίκα που δεν είναι πλέον όμορφη, με τα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι έγινα πυρ και μανία. Και δεν μπήκα να δω στα παιχνίδια τι άλλο δείχνουν, γιατί έπρεπε να τα εγκαταστήσω και δεν ήθελα. Όμως, έκανα καταγγελία στην εταιρεία. 

Ακόμη ένα διαφημιζόμενο παιχνίδι. Πετάει από το αεροπλάνο ο κύριος την κοπελιά που ονειρεύεται πρόταση γάμου. Φοράει αλεξίπτωτο βέβαια, αλλά πέφτει σε νησί και καλείται ο παίχτης να τη βοηθήσει να στήσει μια φάρμα. 

Φοβερό ε; Ή μόνο σε μένα κάνει εντύπωση;

Τι πρότυπα να πάρουν τα παιδιά, οι νέοι ; Που ξέρουμε  ότι είναι με ένα τάμπλετ στο χέρι;  Όλοι βέβαια είμαστε...μην λέμε ανακρίβειες. Τα παιδιά από πού μαθαίνουν; Από εμάς τους γονείς. 



Δεν πάμε καθόλου καλά. 

Κατηφορίζουμε ολοταχώς. Και επειδή στην κατηφόρα γκρεμοτσακίζεσαι, προσπαθώ να χρησιμοποιώ φρένο όσο μπορώ.

Γι αυτό, καλημέρα σας!


32 σχόλια:

  1. Καλημέρα Αννούλα μου,
    Θα ξεκινήσω από το τέλος, γιατί αυτούς τους προβληματισμούς έχω αυτές τις ημέρες.
    Τα παιδιά παίρνουν λάθος πρότυπα από παντού: κινούμενα σχέδια, παιχνίδια, σειρές κτλ. Πάνω απ' όλα από εμάς, γιατί τα παιδιά μιμούνται ότι βλέπουν.
    Ένα σοκ το έπαθα με τα παιχνίδια που αναφέρεις. Γιατί πριν από εσένα, θα τα είδαν αμέτρητοι άνθρωποι, πόσοι όμως μπήκαν στη διαδικασία να αναφέρουν κάτι στην εταιρεία;
    Πόσοι όντως κατάλαβαν τι έβλεπαν, και δεν το κατέβασαν μηχανικά;
    Όντως κατηφορίζουμε. Θέλω να πιστεύω όμως, πως επειδή τρώμε σαν κοινωνία συνεχόμενα χαστούκια, κάποιο από αυτά θα μας ξυπνήσει, θα συνέλθουμε και θα αλλάξουμε ρότα.
    Καλή δύναμη και σε σένα και στον σύζυγο για την θεραπεία!
    Σε ευχαριστούμε για την τροφή για σκέψη!
    Στέλνω φιλί και ευχές για μια ήσυχη συνέχεια στη μέρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά Μαρίνα μου τα παιδιά είναι το θέμα. Ο δικός μας χαρακτήρας και οι απόψεις έχουν ήδη διαμορφωθεί, οι νέοι όμως;
      Σκέψου χθες είδα και ΄μια νέα διαφήμιση. Ο κύριος αραχτός στον καναπέ με μια μπίρα στο χέρι και η κυρία ορθια με το μικρό της ευτραφής και απεριποίητη. Βγήκαν και λεζάντες στα αγγλικά, να λέει ο κύριος ''πού είναι η όμορφη γυναίκα που παντρεύτηκα;'' Διώχνει τη γυναίκα με το παιδί απο το σπίτι και εκείνη πάει στο πατρικό της, ένα ετοιμόρροπο κτίσμα και εκεί λέει να τη βοηθήσουμε και να κατεβάσουμε το παιχνίδι. Τρελάθηκα από θυμό.
      Κατηφορίζουμε ναι και το χαστούκι όντως έχει την ικανότητα να μας ξυπνήσει αλλά μας έχουν ζέψει σαν ζώα με υλικές ζημίες και με την υγεία που όλο και κάτι προκύπτει πού να σηκώσει κάποιος κεφάλι;
      Σ'ευχαριστώ για τις ευχές
      Φιλιά και από εμένα

      Διαγραφή
  2. Η αρνητική διάθεση είναι κάτι, που πρέπει "οπωσδήποτε" να γίνει τρόπος ζωής για τον απλό άνθρωπο, Άννα μου. Αυτό επιτάσσει το σύστημα. Η αρνητική διάθεση σημαίνει υποταγή και παραίτηση. Αυτό τα λέει όλα. Να ενοχοποιήσουμε κάθε θετική μας σκέψη και διάθεση.
    Φυσικά και θα ασχοληθούμε με όλα εκείνα, που μάς αρέσουν, Άννα μου! Φυσικά θα δούμε ταινίες, φυσικά θα δούμε τις νέες σειρές, να τις κρίνουμε, να δούμε σε ποιες από αυτές θα "κουμπώσουμε" για να τις ακολουθήσουμε. Γιατί είναι αποτέλεσμα συνεπούς κούρασης και δουλειάς ανθρώπων και σεβασμού τους σε εμάς το κοινό.
    Φυσικά θα γελάμε, θα τραγουδάμε, θα ερωτευόμαστε, θα ταξιδεύουμε. Γιατί όχι; Θα κάνουμε και σέξ.
    Θυμάσαι τους γονείς μας, σε σκοτεινές δεκαετίες παλιών γειτονιών, που σε χρόνο μηδέν, έστηναν ολάκερο γλέντι στην αυλή; Χωρίς ενοχές και μαύρη θλίψη.
    Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, ψυχή μου.
    Χάρηκα, που σε είδα εδώ. Καλά κάνεις και διαβάζεις.
    Όσον αφορά τα "αθώα" παιχνίδια στα δίκτυα, άστα καλύτερα μην το συζητάμε. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άρρωστη! Εντελώς! Θέλει λοιπόν πολύ προσοχή τι θα επιλέξεις.
    Φιλιά Άννα μου, καλό Φθινόπωρο.
    Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ακριβώς αρνητική διάθεση Γιάννη μου. Είναι ''μπούκωμα'' από όσα συμβαίνουν καθημερινά. Δεν ακους και μια καλή είδηση. Σκέψου έτσι βγήκα στο μπαλκόνι προχθές και βλέπω κοντά μας μαζεμένη αστυνομία μαζί με στρατό και πυροσβεστική και ασθενοφόρο. Ωχ είπα μέσα μου. Τελικά μάθαμε ότι βρήκαν χειροβομβίδες σε ένα υπόγειο μιας κατοικίας. Να περνάς απέξω και να σκάσουν ε; Έτσι για να μην βαριόμαστε
      Διαβάζω πάντα Γιάννη μου, το βιβλίο είναι απαραίτητο σε μένα
      Και δεν είναι το θέμα τι επιλέγω στα παιχνίδια Γιάννη. Το θέμα είναι τι πλασάρουν στους νέους...πολύ με θυμώνει.
      Καλό Φθινόπωρο Γιάννη μου
      Και ναι το λέω συνεχώς, δεν θα τους κάνουμε το χατήρι αλλά δεν ξέρω και πόσες δυνατότητες έχουμε για να αλλάξουμε τα πράγματα
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
    2. Αγαπημένη μου φίλη, μην ξεχνάς ότι οι πιο μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία, ξεκίνησαν από μια χούφτα ανθρώπους με τα πλέον ελάχιστα μέσα. Η ιστορία είναι γεμάτη τέτοιες ανατροπές απέναντι σε καταστάσεις, που έδειχναν απροσπέλαστες. Κι όμως έγιναν.
      Στέλνω τα φιλιά μου πάντα.

      Διαγραφή
    3. Δεν το ξεχνάω καλέ μου Γιάννη. Απλά είναι άλλες εποχές τώρα. Άλλους τρόπους, δυναμικότερους και ύπουλους για κατάσβεση της όποιας επιθυμιας για ανατροπή. Το γράφει η καθημερινή ιστορία της Γης. σωστά;

      Διαγραφή
  3. Όλοι είμαστε σε περίεργη φάση Άννα μου. Είναι πολλά αυτά που πια δεν μας αρέσουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Εγώ βλέπω δυό σειρές ελληνικές την παραλία και τον παράδεισο των κυριών. Μ' αρέσουν και ως εκεί, δεν χωράει άλλο. Όλο και κάποιο βιβλίο υπάρχει στα χέρια μου. Παιχνίδια δεν παίζω! Επίσης όλο και με κάποια χειροτεχνία απασχολώ τα χέρια μου. Άννα έχουμε φτάσει να λέμε, να έχουμε την υγεία μας κι από κει και πέρα όλο κάτι που να μας αρέσει και που μπορούμε να το διεκπεραιώσουμε.
    Αυτό που περιγράφεις όμως με τις εικόνες των παιχνιδιών είναι και αναχρονιστικό και απαράδεκτο. 2023 κι αντί να πηγαίνουμε μπροστά πάμε πίσω; Κουράστηκα πια!!!
    Εύχομαι περαστικά στον σύζυγο, όλα καλά να πάνε.
    Υπομονή!
    φιλιά κ
    ευχές για καλό φθινόπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Στέλλα μας. Καλά κάνεις και έχεις όλο αυτό το πρόγραμμα. Κάτι φτιάχνω κι εγώ αλλά ορισμένες ώρες. Κι εγώ κουράστηκα Στέλλα μεταξύ μας, αλλά δεν θα το πω δυνατά μπας και το ακούσω και η κούραση είναι παραίτηση ορισμένες φορές
      Σ'ευχαριστώ για τις ευχές
      Καλό φθινόπωρο
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  4. Ωωωω ανατρίχιασα.....δεν έχω ιδέα τι κυκλοφορεί από παιχνίδια γιατί δεν παίζω. Είναι πάντως μία εποχή δυστυχώς που έχει χαθεί το νόημα της ζωής και τόσο λάθος πρώτυπα που είναι πραγματικά πολύ στενάχωρο. Λείπει παιδεία, είναι σίγουρο......ας ελπίσουμε ότι κάτι ίσως αλλάξει να μην πάρει η νεολαία τελείως τη ζωή της λάθος........ καληνύχτα Κεμάλ ;;;;;;;; (ίσως όχι ;;;)
    Περαστικά στον σύζυγο και καλό φθινόπωρο !!
    Φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ ανατρίχιασα και εξοργίστηκα αλλά καλά κάνεις και δεν παίζεις. Εσύ έχεις άλλους θησαυρούς να κατασκευάσεις με τα χεράκια σου. Λες αυτός ο κόσμος να μην αλλάξει ποτέ; Το πιστεύω κι εγώ γι αυτό ''Καληνύχτα Κεμάλ''!
      Ευχαριστώ για τις ευχές
      Καλό φθινόπωρο
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Άννα! Λίγο πολύ πιστεύω, οι περισσότεροι αισθάνονται όπως περιγράφεις. Ζούμε δύσκολες καταστάσεις, όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα και πολλές φορές και ο φόβος. Η ακρίβεια είναι ασύλληπτη, τα καιρικά φαινόμενα ξεφεύγουν από τα συνήθη και οι κυβερνώντες αδυνατούν να σχεδιάσουν αξιόπιστα ένα καλό μέλλον για όλους μας. Σε όλα τα επίπεδα. Το μόνο που βλέπω είναι απίστευτη σπατάλη πόρων και ωχ αδελφισμό. Α! βλέπω και κάτι περίεργους συνομοσιολόγους - αρνητές των πάντων να πολλαπλασιάζονται. Η αμάθεια και η καπηλεία της πίστης από επιτήδειους ή και ψυχοπαθείς ακόμα.
    Περαστικά να είναι Άννα στον σύζυγο, και καλή δύναμη να έχετε. Ο επικείμενος χειμώνας να μας ενώσει και πάλι εδώ, στην αγαπημένη μας μπλοκογειτονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Βασίλη. Ναι έτσι νοιώθουν πολλοί από όσα διαπιστώνων συζητώντας. Και ναι η συνωμοσιολογία καλά κρατεί. Σ'ευχαριστώ για τις ευχές Βασίλη και εύχομαι ναι ο χειμώνας να μας βρει καλά και εδώ μαζεμένους ξανά

      Διαγραφή
  6. Τι κάνει κανείς στη κατηφόρα και αυτό όχι μεταφορικά, αλλά στη καθημερινότητα; Προσέχει τα βήματα του και είναι παρόν αλλιώς η κατρακύλα καραδοκεί! Ως ώριμα άτομα είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας γι αυτό και η όποια κατηγόρια σε μας να την απευθύνουμε!
    Ένα μεγάλο μπράβο που πήρες την εταιρία και διαμαρτυρήθηκες αλλά φαντάζομαι για να δείχνουν παρόμοια αίσχη το κοινό αυτό θα ζητά...
    Προσωπικά χρόνια τώρα και καθημερινά παίζω Sudoku και μάλιστα προχωρώ και στα δύσκολα, ο γιατρός μου λέει, πως γι αυτό έχω καλή μνήμη!
    Εύχομαι καλή ψυχική δύναμη με υγεία, χαρά (χωρίς ενοχή) με πολλά πολλά ΑΦιλάκια αγάπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιλογή του κάθε ανθρώπου Στεφανία μου σοφή, αλλά όπως λες αν είμαστε ώριμα άτομα είναι και λογική η επιλογή μας, η κάθε επιλογή.
      Κι εγώ παίζω Σουντόκου, και παιχνίδια μνήμης. Καλά κάνεις και η καλή σου μνήμη να διατηρηθεί για πάντα.
      Ευχαριστώ για τις ευχές
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  7. Σε καταλαβαίνω απόλυτα, Άννα μου, έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα γράφεις. Καταλαβαίνω και σε ποιο παιχνίδι αναφέρεσαι, επειδή τη διαφήμιση την έχω δει και εγώ. Δεν ήξερα ότι μπορείς να κάνεις αναφορά, πάντως δε νομίζω να νοιάζονται καθόλου για το τι βλέπουν τα παιδιά. Σε ένα παιχνίδι που παίζω εγώ και που εμφανίζονται διαφημίσεις προϊόντων, επί μία ολόκληρη μέρα, ανάμεσα στις διάφορες διαφημίσεις που εναλλάσσονταν υπήρχε και η διαφήμιση πλαστικού ή σιλικονούχου - δεν ξέρω και δε με αφορά - πέους, αν θέλεις το πιστεύεις! Πάμε από το κακό στο χειρότερο και, όπως έγραψα σε ένα φίλο μου, πάνω που πιστεύουμε ότι πιάσαμε πάτο, πέφτουμε μέσα στο σιφόνι. Είναι όπως το γράφει και ο Βασίλης παραπάνω, νομίζω ότι ζούμε έναν δεύτερο Μεσαίωνα (αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα ακολουθήσει Διαφωτισμός).
    Εύχομαι γρήγορα περαστικά στον άντρα σου και να καταφέρνεις να διατηρείς την ψυχραιμία και τη συγκρότησή σου, με όλα αυτά που γίνονται καθημερινά.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μου πεις!!!!!!!Σιλικονούχο πέος;;;;;;;;;;;;;;;;; Σε διαφήμιση παιχνιδιού;;;;;;;;;;;;;;Καλά δεν υποφέρονται οι εταιρείες. Και ναι μπορείς να κάνεις αναφορά. Πάτα στο παιχνίδι που διαφημίζει να μπεις τάχα ότι θα το κατεβάσεις. Κάτω στη σελίδα έχει διάφορες ετικέτες, έχει και ετικέτα καταγγελίας.
      Μεσαίωνας και βάλε. Νομίζω ότι τόση κατρακύλα δεν έχει γραφτεί στην ιστορία της ανθρωπότητας. Τι να πω
      Ευχαριστώ για τις ευχές. Και φυσικά είμαι ψύχραιμη αλλά και απογοητευμένη
      Φιλάκια κι από εμένα

      Διαγραφή
  8. Δεν είμαστε καλά! Υπάρχουν τέτοια παιχνίδια; Καλά έκανες και κατήγγειλες την εταιρία Άννα μου. Επιβάλλεται να αντιδρούμε δυναμικά, όσο μπορούμε τουλάχιστον, σε τέτοιες περιπτώσεις. Είμαι σίγουρη πως θα βγουν στην αγορά και παιχνίδια που σκοτώνουν την γυναίκα απλά. Δεν είμαστε καλά!
    Εγώ πάντως θα σου ευχηθώ Καλό μήνα Οκτώβριο, να έχεις και να συνεχίσεις να κάνεις, ό,τι κάνεις τόσο καλά.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Μαράκι μου δεν είμαστε καλά! Ναι υπάρχουν και τέτοια παιχνίδια και δεν έχουν σχέση με το θέμα οι εικόνες καρτούν που παρουσιάζουν πχ για ποιον λόγο πρέπει να βοηθήσουμε την κυρία με τα παιδιά....Τι να πω;
      Καλό μήνα θα αντευχηθώ με τη σειρά μου. Να είναι καλός και τρυφερός μαζί μας
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  9. Εγώ, Αννούλα μου, αρνούμαι να πέσω. Δεν είμαι εκτός πραγματικότητας, ούτε με λες αισιόδοξη
    ή αιθεροβάμων. Αλλά να, περνάω ήδη λίγο δύσκολα, δεν μπορώ να αφήσω τις ασχήμιες της κοινωνίας
    να με ρίξουν. Θέλω χαρά και φως γύρω μου. Παρακολουθώ τι συμβαίνει γύρω μου, έχω τους προβληματισμούς μου και την αγωνία του τι άλλο θα ζήσουμε και θα δούμε (και πιο πολύ αναστατώνομαι με ειδήσεις που αφορούν τη βία στα σχολεία) αλλά προσπαθώ και κάνω πράγματα που γεμίζουν όμορφα τη μέρα μου, παρακολουθώ λίγη μυθοπλασία σε δικές μου ώρες (όχι πια στήσιμο στην τιβή, που δεν έχω πια... την έδωσα την τηλεόρασή μου ☺) διαβάζω και κυρίως φτιάχνω μια όμορφη ατμόσφαιρα καθημερινά για μένα! Και μέχρι στιγμής μου έχει βγει σε καλό!

    Καλή δύναμη σε όσα περνάτε!
    Καλό μήνα να έχεις! ♥

    υγ: Είχα δει παλαιότερα τέτοια παιχνίδια στην αρχική του φέις και πραγματικά είχα ενοχληθεί.
    Δεν είχα σκεφτεί όμως να στείλω διαμαρτυρία κάπου... Να, εδώ ήμουν σίγουρα λάθος! Πάντως,
    τα απέκλεισα και δεν δεν ξαναπετάχτηκαν μπροστά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι πρέπει να κάνεις. Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος πρέπει, επιβάλλεται να είναι δυνατός και να παλεύει. Αλλιώς δεν νοείται άνθρωπος σωστός. Κι εσύ είσαι φοβερή και μαχήτρια και σωστής διαχείρισης των όσων περνάς.
      Κι εγώ το παλεύω Αριστέα μου αλλά με απογοητεύουν τόσα που συμβαίνουν. Μα κυρίως με απογοητεύουν οι άνθρωποι...τι μυαλό κουβαλούν;
      Ευχαριστώ Αριστέα μου
      Εσύ καλή δύναμη και θα βγεις νικήτρια είμαι σίγουρη
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  10. Μα πραγματικά όμως, γιατί να ασχοληθεί ένα παιδί με αυτά τα παιχνίδια, όταν υπάρχει παιχνίδι που τα παροτρύνει να αυτοκτονήσουν;! Και τα έχουν "καταφέρει" και εδώ στη χώρα μας, κάποια παιδάκια.. 🙄 Επίσης, γιατί να κάθονται και να "χάνουν χρόνο" μέσα στις μικρές τους οθόνες, όταν από τις πιο μεγάλες μαθαίνουν ότι κάποιοι έπνιξαν έναν άνθρωπο ρίχνοντάς τον από το πλοίο, κάποιοι άλλοι έδειραν έναν άλλον μέχρι θανάτου, παρουσία συμπολιτών και αστυνομίας, η ίδια η αστυνομία σκότωσε ένα παιδάκι επειδή δεν της άρεσε η φάτσα του, και τα παραδείγματα είναι άπειρα σ' αυτόν τον σιχαμένο τόπο! Μέχρι εδώ -φυσικά- και σχολιάζω "ρητορικά".. Ωστόσο εσύ Άννα μου, πάρα πολύ καλά έπραξες και έκανες καταγγελία, υποθέτω όμως ότι φαντάζεσαι και το αποτέλεσμα.. Ζούμε σε έναν τόπο που έχει απωλέσει κάθε ελπίδα. Όπως διάβασα και κάπου: "Δεν πάμε κατά διαόλου. Φτάσαμε".. Ε, και τώρα ας ευχηθώ καλώς ξαναβρεθήκαμε βρε, και καλό μας φθινόπωρο! 🥴 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό φθινόπωρο Πέτρα μου και καλό μήνα να χουμε
      Σωστά όσα λες αλλά στις ειδήσεις μπορεί να επιλέξει ο γονιός να μην καθίσει το παιδί του να ακούσει τα διάφορα αίσχη. Αλλά τα παιχνίδια είναι μέσα στη ζωή του παιδιού αφού με ένα τάμπλετ ξυπνάει και κοιμάται.
      Φτάσαμε στο διάολο ε; Εγώ νομίζω ότι είμαστε ακόμη στον προθάλαμο...έχουμε δρόμο.
      Να σαι καλα΄και καλό κουράγιο

      Διαγραφή
    2. Α, πολύ αισιόδοξη σε βρίσκω Άννα! Εδώ καλέ, τα παιδιά έχουν (και) κινητό από τα γεννοφάσκια τους, τί να λέμε τώρα.. 🤪

      Διαγραφή
    3. Φυσικά και κινητό έχουν και μ'αυτά ξημεροβραδιάζονται. Αισιόδοξη όσο δεν παίρνει...χαχαα δηλ καθόλου. Ρεαλίστρια με λέω, να ξέρεις.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα,
    σκέφθηκα να σε ενημερώσω ότι έφτιαξα ένα καινούργιο blog.
    Έκλεισε για μένα ένας κύκλος κι άνοιξε ένας νέος
    Θα χαρώ να μου ανταποδώσεις την επίσκεψη στο νέο μου blog

    Δυστυχώς η τηλεόραση έχει κανει "καλη δουλειά" όσον αφορά τις συνειδήσεις
    Θέλω να βγάλω μια κραυγή τόσο δυνατή που να τρυπήσει τα τύμπανα όλων αυτών
    που μοιάζουν εδώ και πολλά χρόνια να κινούνται σαν υπνωτισμένοι
    Είμαστε σε μια κατρακύλα και δυστυχώς δεν υπάρχει γυρισμός
    Τίποτα δε γίνεται τυχαία, βλέπουμε την χώρα μας να καταστρέφεται
    κι εμείς ανίκανοι να αντιδράσουμε
    Ο Νεοέλληνας του καναπέ είναι αδρανής γιατί του κάνουν ενέσεις ύπνου οι 300 αληταράδες που κρύβονται πίσω από τα κανάλια και τις εφημερίδες και όσο ο νεοέλληνας αλλάζει κανάλια η χώρα αυτή ξεπουλιέται σε Γερμανούς, Αμερικάνους, Άγγλους και ένα σωρό ξένους που έρχονται εδώ με την πρόφαση πως μας αγαπάνε..Ο Νεοέλληνας του καναπε δεν θα αντιδράσει ακόμα κι αν του πάρουν τον καναπε και το τηλεκοντρόλ γιατί δεν έχει κριτικη ικανότητα μονάχα την ψυχολογία της μάζας έχει... Και ο όχλος ποτέ δεν πέτυχε καμία αλλαγή!
    Ο Νεοελληνας έχασε την ταυτότητα του κάπου αναμεσα στην Ευρώπη, την εξέλιξη και τις..επενδύσεις.. Χάθηκε μέσα στη μετάφραση και όποιος χάνει την ταυτότητα του
    είναι σαν να μην υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή αρχή στο νέο σου μπλογκ. Το βρήκα πιστεύω. Σου άφησα σχόλιο και θα τα λέμε τώρα που χειμωνιάζει και μαζευτήκαμε στα σπίτια μας
      Συμφωνώ για το Νεοέλληνα. Και ναι ο όχλος ξέρουμε τι είναι ικανός να κάνει. Άγεται και φέρεται από αληταράδες. Δεν θα πω 300 αλλά αρκετούς.
      Καλησπέρα Μορφέα

      Διαγραφή
  12. Χριστός και Παναγία Αννιώ μου ανατρίχιασα με ότι διάβασα δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοια παιχνίδια. και μάλιστα μπορούν να τα δουν παιδιά!
    Δεν θα διαφωνούσε κανείς με όσα γράφεις για την κατηφόρα που έχει πάρει η κοινωνία...και δεν ξέρεις πως να προφυλάξεις τα παιδιά και τους μεγάλους να μην πω, που βομβαρδίζονται με εικόνες βίας και σκοτωμού!
    Υπάρχει πολύ θυμός και μιζέρια από τους ανθρώπους και δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσει αυτό...
    Δεν ξέρω γιατί δεν χάνω την ελπίδα μου όμως, πως εκεί έξω υπάρχουν και εκείνοι που αντιστέκονται με τον τρόπο τους, έστω και λίγοι και ίσως να είναι αυτοί που θα κάνουν την διαφορά. Μακάρι...
    Προς το παρόν να σου ευχηθώ Αννιώ μου καλό σου μήνα να φέρει το καλύτερο στην οικογένεια σου το συντομότερο. καλο σου ξημέρωμα την αγάπη μου φιλιαααα! 🤗

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Ρουλίτσα μου κι από εδώ. Και ναι υπάρχουν απαίσια παιχνίδια. Και να σου πω γενικά ότι τα παιδιά παθαίνουν εξάρτηση από τα βιντεοπαιχνίδια. Αρκεί να μιλησεις με εκπαιδευτικούς. Επειδή είμαι σε οικογένεια εκπαιδευτικών δεν μπορείς να φανταστείς τι μου λένε για μαθητές τους αλλά και τους γονείς τους. Κατηφόρα μεγάλη και τρέχουμε ολοταχώς προς τα κάτω και πίσω.
      Εσύ χαίρομαι που είσαι αισιόδοξη. Κι εγώ πιστεύω ότι υπα΄ρχουν εκείνοι που αντιστέκονται αλλά δεν ξέρω τι καταφέρνουν
      Να σαι καλά
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  13. Μια καθυστερημένη "καλημέρα", όσο κι αν ακούγεται παράδοξη η ευχή μέσα σ' όλα αυτά που ζούμε. Περαστικά στον άντρα σου, Άννα μου και γερές άμυνες στα πάσης φύσεως "παιχνίδια" που παίζουν στις πλάτες μας.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα Άννα μου!Καλά συμφωνώ απόλυτα και μάλιστα, είχα και μια συζήτηση σήμερα με μία ομάδα βιβλιοφιλική. Μέσα σε όλες τις προτάσεις μίλησαν για μία σειρά βιβλίων που οκ είχε πολύ βία, οποτε μας προειδοποίησαν όσους δεν αντέχουμε να μην την επιλέξουμε. Τους λέω και εγώ εντάξει, είναι γουστα αυτά και ο καθένας μπορεί να διαβάσει ό,τι θέλει. Όμως γιατί εμείς οι συγγραφείς να δείχνουμε τι είναι βία και όχι τι δεν είναι; Είπαν πως η τεχνη μας δείχνει τι να προσέχουμε και περνά μηνύματα. Πάλι εντάξει. Αλλά τους είπα δεν χορτάσατε τη βία; Οι τηλεοράσεις η ίδια μας η καθημερινότητα, μία βία είναι; Όχι λοιπόν. Εγώ θεωρώ μαγκιά μου να γράφω κωμωδία(αυτο που έχω εκδώσει), θεωρώ όμορφο αντί να γράφω για έναν κακοποιητικό άνδρα, να μιλώ για έναν γλυκό άνδρα. Για κάποιον που αγαπά την κοπέλα, τη γυναίκα, την κόρη του. Να δείξω κοινώς τι δεν είναι βία, τι είναι η ανθρωπιά και η αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα Άννα μου.
    Είχα αφήσει σχόλιο εδώ, αλλά δεν το βλέπω.
    Κι άλλη φορά έγινε στο μπλογκ σου.
    Αυτά που διάβασα για τα παιχνίδια με εξόργισαν.
    Δεν τα έχω δει, εγώ παίζω σουντόκου, αλλά δεν μου έβγαλε ποτέ τέτοια διαφήμιση.
    Τώρα ξέρω, αν δω θα κάνω αναφορά.
    Προσπαθώ να μη βλέπω τηλεόραση, παρά μόνο καμία κωμωδία.
    Δεν αντέχω τη βία.
    Μπαίνω μέσα στο εργαστήριο μου και παίζω νε τα κουρελάκια μου.
    Εύχομαι περαστικά στον άνδρα σου.
    Ελπίζω να μείνει το σχόλιο μου.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή