Κακομαθημένα ....παιδιά !

 


Μπορεί να μην είναι όλοι, είναι πολλοί όμως εκείνοι που παραμένουν κακομαθημένοι και επιπόλαιοι, σαν παιδιά που εφευρίσκουν ένα σωρό δικαιολογίες  για να γλιτώσουν τιμωρίες, που προκαλούν μόνο το γέλιο.

Έρχεται η Μπάρμπαρα, καλώς να έλθει, φιλόξενοι είμαστε ας την υποδεχθούμε όπως πρέπει. 

Αλλά, παρ΄ όλες τις ετοιμασίες, παρ’όλες τις εικόνες χιονιού από άλλες χώρες που σε αγριεύουν αρκετά, γέλασα πολύ παρακολουθώντας ειδήσεις.

΄΄Να σας πω, '' ρωτήθηκε ένας δημοσιογράφος σε κανάλι,'' θέλω να πάω τριήμερο στην Αράχοβα, θα αποκλειστώ εκεί ή στον γυρισμό;''

Γελάς; Ε ναι κάτι τέτοιοι είναι που βγαίνουν με το χιονιά, απροετοίμαστοι, εγκλωβίζονται στο δρόμο, εμποδίζουν και τα άλλα οχήματα να περάσουν καθώς και τα μηχανήματα να καθαρίσουν το χιόνι που πέφτει συνεχώς, έτσι;

Άλλος είπε ''σιγά μην μείνουμε κλεισμένοι μέσα''!!

Στους ελέγχους στα αυτοκίνητα  για χιονοαλυσίδες, άκουσες τα φαιδρά;

''Α δεν τις έχω εδώ, τις έχω στα Ιωάννινα''!!

Γελάς; Εγώ πολύ

''Δεν τις έχω στο αμάξι'', είπε ο άλλος, '' γιατί πάω εδώ κοντά''

''Όλοι οι οδηγοί εδώ κοντά πάτε, '' του είπε ο τροχονόμος καθώς  τον ενημέρωσε, ότι βάσει νόμου πρέπει από Οκτώβρη ως Απρίλη να έχουν τα αυτοκίνητα αλυσίδες.

Και τότε είδαμε τις ουρές στα καταστήματα που πωλούν αλυσίδες. Πρόστιμα από αύριο και το κακομαθημένο παιδί, ο συμπολίτης μας, χρειάζεται το χωροφύλακα όπως έλεγε η γιαγιά μου, για να είναι νόμιμος.

Ουρές και αναμονή ως και δυο ώρες για την αγορά αλυσίδων. Σκέψου αύριο η κακοκαιρία και ο χιονιάς να μας πάρει ξώφαλτσα. Σκέψου τι σχόλια θα διαβάσεις στο σόσιαλ για τα ψέματα που τάχα λένε επίτηδες οι ειδικοί Μετεωρολόγοι για να πωληθούν οι αλυσίδες...και να πλουτίσουν οι επιχειρήσεις... χαχαχα γελάω ακόμη με τα χάλια μας



Και μετά απορούμε με τον κρατικό μηχανισμό.  Που οφείλει να είναι άψογος όσο γίνεται. Που οφείλει να είναι προετοιμασμένος για κάθε άσχημο συμβάν. Που οφείλει να προστατέψει και τους αδύναμους που δεν μπορούν να προστατευτούν.

 Όμως, αυτά τα κακομαθημένα ενήλικα παιδιά, είναι και εργαζόμενοι σε κάθε τομέα του κράτους μας. Είναι οι ''ωχ αδελφέ'' συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται μόνο να περνάει η στιγμή χαλαρά και χωρίς ευθύνες.

Μετά τα βάζουν με όλους, αλλά όχι με τον εαυτό τους.

Ξέρεις, μπορεί να είμαι απόλυτη, αλλά αύριο όπως και κάθε ''αύριο'' μιας κακοκαιρίας, μένουμε σπίτι μακριά από βόλτες και επίσκεψη στα χιόνια. Κυκλοφορούν εκείνοι που είναι απαραίτητο να μετακινηθούν. Ας τους αφήσουμε χώρο.

Πολλές φορές εκνευρίζομαι ακούγοντας για εγκλωβισμένους από χιόνια ή για τις πλημμύρες και τον κίδνυνο αυτοκινήτων, λόγω εκδρομής ορισμένων. Ή με άλλους που κινδυνεύουν κάνοντας σπορ επικίνδυνα και ίσως ανεύθυνα. Τότε τρέχουν τα μέλη των σωστικών ομάδων, διακινδυνεύοντας για να τους σώσουν. Ίσως με πεις υπερβολική, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι βάζω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου σε κίνδυνο χωρίς λόγο και χωρίς να έχω πάρει τα μέτρα μου.

Και μετά ποιος μας ακούει όταν ζητάμε ευθύνες από φορείς κρατικούς;

Το να χαϊδεύουμε τα ώτα αυτών των επιπόλαιων και ανεύθυνων μόνο και μόνο επειδή κινδύνεψαν, νομίζω ότι είναι ανεύθυνο και από τη μεριά μας.

Τι λες;


24 σχόλια:

  1. Τι να πω βρε Αννιώ μου που τα είπες όλα; μα τόσο ηλίθιοι είμαστε πια; πόσο ανεγκέφαλοι άραγε κυκλοφορούν εκεί έξω; για γέλια και για κλάματα είμαστε...
    Την κυρία που ξέχασε τις αλυσίδες στα Γιάννενα έτυχε να την δω και εγώ και έπεσα κάτω από την απάντησή της...καλά δεν παιζόταν η συγκεκριμένη που ούτε δευτερόλεπτο δεν σκέφτηκε τι θα πει για να δικαιολογηθεί...αχ αυτές οι ξώφαλτσες ατάκες... να μου θυμάσαι πως θα γίνει βάιραλ (έτσι το λένε;)η κυρία. και να σκεφτείς ότι ακόμα δεν άρχισε η Βαρβάρα η συνονόματη😊...Δεν θα αλλάξει ο Έλληνας ποτέ αγάπη μου κάτεχέ το!
    Να περνάς καλά Αννιώ μου να προσέχετε εκεί επάνω...καλό μήνα να έχεις φιλιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαααα βάιραλ θα γίνει όπως το λες!! Όχι δεν αλλάζει όσο τον χαιδεύουμε Ρούλα μου. Βγαίνει βόλτες με κακοκαιρία, χωρίς τα απραίτητα μέτρα και δεν τιμωρείται όταν αποκλειστεί. Πιστεύω ότι γι αυτό δεν μαθαίνει. Και οι δημοσιογράφοι από δίπλα για την ακροαματικότητα. Τους καημένους λένε με τα παιδιά αποκλεισμένοι στο αμάξι...Άστους εκεί να μάθουν...ε μα πια βαρέθηκα το ωχ αδελφέ που λένε ζώντας έτσι στην τύχη
      Και εσύ να περνα΄ς καλά
      Καλό τριώδιο
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. Φυσικά και δεν έχω την παραμικρή αντίρρηση σε όσα είπες, Άννα μου, για τη συμπεριφορά μας. Θα πω όμως τούτο. Αυτή η "κακομαθημενιά", αφορά συντριπτικά τους νεόκοπους μικροαστούς της Αθήνας! Αυτοί είναι ο ορισμός της προβληματικής συμπεριφοράς.
    Δεν συναντάς τέτοιες απόψεις και συμπεριφορές στον κάτοικο της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Κοζάνης, των Γρεβενών, του Μετσόβου κλπ. Εκεί οι άνθρωποι, είναι δεμένοι με τη φύση, τη διαβάζουν, ζουν μαζί της, τη σέβονται. Δεν περιμένουν το χιόνι να βγουν έξω σαν χαζοχαρούμενοι να διαλύσουν τα πάντα. Δυστυχώς οι μικροαστούληδες των μεγάλων πόλεων, κύρια της Αθήνας, είναι αυτοί που έχουν τέτοια συμπεριφορά. Και ο ...Θεός να βάλει το χέρι του.
    Ότι είναι θα έρθει, θα καλοδεχτούμε και την "προικισμένη" Μπάρμπαρα και θα μείνουμε σπίτι μας φυσικά να το ζήσουμε. Άντε να περπατήσουμε λιγάκι στην έσχατη περίπτωση.
    Να περνάτε καλά κορίτσι μου, υγεία να έχουμε. Στέλνω φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου δεν αφορά αυτή η νοοτροπία τους... μικροαστικούληδες της Αθήνας. Μην ξεχνάμε ότι η Αθήνα έχει πληθυσμό από επαρχιώτες, έτσι; Δεύτερον , η νοοτροπία αυτή δεν είναι μόνο για το χιονιά, είναι και για τις βροχές που πλημμυρίζουν ποτάμια και χάνονται ψυχές, είναι και για απαγορεύσεις με τον κόβιντ-στην επαρχία δεν κράτησαν τις απαγορεύσεις Γιάννη, γιατί δεν μπορούσαν να μην πάνε καφενείο λέγανε.
      Δεν σέβονται τη φύση όπως οι μαθημένοι στα ορεινά Γιάννη οι ανεύθυνοι και επιπόλαιοι συμπολίτες μας όχι μόνο οι Αθηναίοι. Αυτή είναι η άποψή μου
      Και μην ξεχνάς, ότι στην Αθήνα ζει η μισή Ελλάδα.
      Φιλιά πολλά και εγώ στέλνω

      Διαγραφή
    2. Δεν έχεις άδικο, Άννα μου αλλά, προσωπικά πιστεύω, η μεγάλη πληγή είναι άνθρωποι προς το νεαρό της ηλικίας. Άνθρωποι, που δεν ξέρουν τη φύση, που δεν έχουν βιώματα από βουνά ή θάλασσα. Συνεπώς, όλα τα θεωρούν "παιχνίδι". Να πάρω γυναίκα και παιδιά και να πάω για ...καφέ στην Πάρνηθα και κοψίδια στους Θρακομακεδόνες. Αυτοί κάνουν τη μεγάλη ζημιά.
      Όσον αφορά δε την άλλη πληγή, τους καφενόβιους, ε ναι! Αυτοί είναι παντός τύπου ανεύθυνοι!
      Στείλε, στείλε φιλιά, Άννα μου. Τα θέλουμε και τα έχουμε ανάγκη. Ανταποδίδω.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ βρε Γιάννη μου οι νέοι είναι ανεύθυνοι και πολλοί ξέρεις τι λένε; Να μια περιπέτεια να ζήσουμε ως εμπειρία.
      Στέλνω πολλά πολλά φιλιά πάρα πολλά ναι;

      Διαγραφή
  3. Αποκλείστηκα τα Χριστούγεννα του 19 έξω από στην Αθήνα , στον Σείριο, έχοντας λάβει τα μέτρα μου. Με 10 πόντους χιόνι, αδιανόητο για την βόρειο Ελλάδα. Τα είδα όλα. Νταλίκες που ντελαπάρησαν ήταν η αιτία, έτσι μας είπαν, όταν αυτές πέρασαν παρά την έγκυρη πρόβλεψη των φαινομένων. Άποψη μου: Πέρα από τους πολίτες, που πρέπει με το ζόρι να τους μάθεις το σωστό, οφείλει και το κράτος να συντονίζει σωστά. Πέρασαν οι νταλίκες. Ελάχιστοι είχαν αντιολισθικά μέσα. Από κάπου πέρασαν όλοι αυτοί. Από σημεία που υπήρχε ή δεν υπήρχε αστυνομία. Και έκλεισε η ΠΑΘΕ με 10 πόντους χιόνι. Έλεος δηλαδή!
    Περιμένω να δω τα σημερινά, τα κανάλια σας παίζουν στο φουλ εσάς σε τέτοιες περιπτώσεις, εμάς ούτε που μας καταδέχονται, είστε φαίνεται καλό θέαμα (!)
    Δεν βγαίνουμε από τα σπίτια μας, και περιμένουμε να κοπάσει η μπόρα. Απλά πράγματα! Αυτοί που έχουν δουλειά: αλυσίδες, χιονολάστιχα κλπ
    Να είστε όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι άφησαν τα φορτηγά, τις νταλίκες να περάσουν, σωστά. Χωρίς αλυσίδες και λάστιχα για το χιόνι. Φυσικά θα διπλώσουν και θα αποκλείσουν τους υπόλοιπους. Τους τιμώρησαν; Έμαθες; Οι κρατικοί φορείς πρέπει να τους μάθουν με το ζόρι το σωστό γράφεις...ναι αλλά πώς; Όταν τους χαιδεύουν τα αυτιά οι δημοσιογράφοι επειδή αποκλείστηκαν, πώς θα γίνει αυτό; Μεταθέτουν τις ευθύνες αλλού. Φυσικά οφείλει και θα το γράψω όπως πρέπει ΟΦΕΙΛΕΙ το κράτος να είναι πανέτοιμο. Αλλά ωχ αδελφέ εργαζόμενοι υπάρχουν και εκεί. Σκέψου το.
      Εμείς είμαστε καλό θέαμα και μην ανησυχείς δεν σας δείχνουν γιατί δεν κάνετε κάτι επικίνδυνο. Αν συμβεί κάτι στα περίχωρά σας να δεις πώς θα σας παίζουν τα κανάλια!
      Και όπως είπα στο Γιάννη , στην Αθήνα ζει η μισή Ελλάδα. Λογικό να απασχολούνται με τη μισή Ελλάδα περισσότερο
      Να σαι καλά και αλίμονο σ'αυτούς που πρέπει να είναι στο δρόμο με την κακοκαιρία

      Διαγραφή
  4. Έχεις απόλυτο δίκιο, Άννα μου, σε όλα όσα λες και δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα!
    Αν και μπορώ πολύ άνετα να προσθέσω ότι είμαστε ένα κράτος ανεύθυνων, από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Αυτό, βέβαια, δεν είναι τυχαίο. Είμαστε οι απόγονοι αυτών που γέννησαν τη δημοκρατία και έχουμε ένα κράτος (και όταν λέω κράτος εννοώ και εμάς μέσα) που λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια απολυταρχικά.
    Διότι, τι σημαίνει δημοκρατία; Δημοκρατία δε σημαίνει ελευθερία για αποφάσεις, σημαίνει και ευθύνη. Αλλά πού είναι η ευθύνη, όταν το κράτος μας λειτουργεί έτσι; Πότε μάθαμε ότι ό,τι κι αν αποφασίσουμε, ό,τι κι αν κάνουμε, υπάρχει ευθύνη; Ποτέ. Επειδή το κράτος λειτουργεί με μονόδρομους, σε αντίθεση με τη ζωή, όπου ο κανόνας είναι τα δίστρατα, τα τρίστρατα και οι άπειρες επιλογές διαδρομών.
    Αλλιώς, πώς εξηγείται το θαύμα, οι ίδιοι Έλληνες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό να είναι νομοταγείς και να φέρονται υπεύθυνα, ενώ οι αλλοδαποί που έρχονται να ζήσουν στην Ελλάδα να γίνονται ό,τι να'ναι;
    Κατά τ'άλλα, δε θα πρόσθετα τίποτα...
    Να έχεις μια όμορφη Κυριακή και μια υπέροχη εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ανεύθυνα πορευόμαστε και δεν υπάρχει καμμιά απολυτως κύρωση για την ανευθυνότητά μας. Και ναι το έχω ξαναγράψει όταν πήγα στην Αυστραλία στους κουνιάδους μου, είδα πόσο νομοταγείς είναι και με προέτρεπαν σε κάποια σειρά να περιμένω να μην πάρω κάποιου άλλου τη θέση οπως κάνουμε στην Ελλάδα...Τι ντροπή ε;
      Να περάσεις και εσύ καλά

      Διαγραφή
  5. Χαχαχα! Ας γελάσουμε με τα χάλια μας, πάντως πολύ θα γελάσω αν το χιόνι δεν πέσει πυκνό όπως πέρσι! Η χαρά των μετεωρολόγων που μαλώνουν ποιος θα έχει κάνει τη πιο σωστή πρόβλεψη, όσο για τους δημοσιογράφους μια καλή ευκαιρία για να αφήσουν για όσο τις υποκλοπές και τα προεκλογικά!

    ΑΦιλάκια με ευχές αγάπης και χαράς για μια "ενδιαφέρουσα" Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις και εγώ γέλασα με τα χάλια μας αλήθεια. Για τους δημοσιογράφους βούτυρο στο ψωμί τους τέτοιες καταστάσεις. Και οι μετεωρολόγοι...χμ χμ καρέκλα είναι εκεί και ευκαιρία κληρώνει ποιος ο καλύτερος μάντης χαχααχα
      Φιλάκια πολλά και για σένα

      Διαγραφή
  6. Άννα μου, έχουμε μια στρεβλή εντύπωση πως αν κάτι το δείξει η τηλεόραση, είναι ακριβές και αποτυπώνει τη συνολική εικόνα της κοινωνίας. Λάθος κατά την ταπεινή γνώμη μου. Φυσικά και υπάρχουν οι απανταχού κακομαθημένοι όπως πολύ σωστά τους χαρακτηρίζεις κι εσύ. Είναι ο τύπος που θα παραγγείλει delivery καφέ εν μέσω θεομηνίας. Και θα διαμαρτυρηθεί κιόλας αν το παιδί αργήσει. Αλλά είναι κι οι άλλοι, οι μη έχοντες τζιπ με αλυσίδες και που η έννοια τους δεν είναι η μετακίνηση, αλλά πώς θα ζεστάνουν την οικογένειά τους ή πώς θα την ταϊσουν. Και σ' αυτούς δεν πάει κανένα κανάλι. Εκεί δεν υπάρχει κανένας κρατικός μηχανισμός. Σήμερα ήμουν στην κοινωνική κουζίνα στον Κεραμεικό. Στρατιές οι άστεγοι και οι ευάλωτοι για να πάρουν μια μερίδα ζεστό φαγητό. Ξέρεις πόσα τηλέφωνα γίνονται σήμερα στις δομές του δήμου (για τις οποίες πληρώνονται αδρά) και δεν το σηκώνει κανείς; Πόσες καταγγελίες που τους αφήνουν αβοήθητους στο έλεος του χιονιά; Κανένα κανάλι δεν είδα σήμερα κι ήμασταν πολλές ώρες στους δρόμους. Μόνο από ιδιωτική πρωτοβουλία και εθελοντές προέρχεται η βοήθεια. Και το θεωρώ δεδομένο πως σ' ένα καθεστώς αδιάφορο για τις ευάλωτες ομάδες, θα κυριαρχεί εσαεί ο παχυδερμισμός, η αδιαφορία και ο κανιβαλισμός.
    Ο Θεός να βοηθήσει όσους υποχρεώνονται να είναι έξω αυτές τις μέρες, όχι από διαστροφή και βλακεία, αλλά από ανάγκη για επιβίωση.
    Τα φιλιά μου και τις ευχές μου για όσους βασανίζονται εκεί έξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα Μαρία μου, αυτό που ανααφέρεις είναι ένα διαφορετικό θέμα πάρα πολύ σοβαρό και θέλει συζήτηση. Ποιος μας λέει ότι στη δομή του Δήμου που πήρατε τηλέφωνο και δεν το σήκωναν, δεν εργάζονται τέτοιοι ανεύθυνοι υπάλληλοι του ''ωχ αδελφέ'' που δεν πήγαν δουλειά λόγω κακοκαιρίας ή που άφησαν έναν υπάλληλο για διεκπαιρεώσεις μόνο του; Να καλούσατε εσείς κάποιον δημοσιογράφο από κάποιο κανάλι. Ναι υπάρχουν οι άστεγοι και ευάλωτες ομάδες που πρέπει να φροντίζονται αλλά απ' την άλλη επειδή υπάρχουν τόσοι αβοήθητοι δεν σημαίνει ότι δεν θα καυτηριάζονται οι έχοντες τζιπ χωρίς αλυσίδες που κλείνουν δρόμους και εμποδίζουν πχ ένα ασθενοφόρο να περάσει...
      Πραγματικά ο Θεός να βοηθήσει όσους βρίσκονται στο δρόμο
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα Άννα μου,
    Η ανευθυνότητα και ο ωχαδερφισμός, είναι σημεία που χαρακτηρίζουν μεγάλη μερίδα του σύγχρονου ελληνικού πληθυσμού (δυστυχώς!).
    Το είδαμε στην πανδημία, το είδαμε σε προηγούμενες κακοκαιρίες, το βλέπουμε και στην Μπάρμπαρα.
    Δυστυχώς Άννα μου, μεγάλο ποσοστό ανθρώπων νοιάζεται μόνο για την καλοπέραση τους και ας είναι εις βάρος μας!
    Σε κάθε φαινόμενο, είτε κοινωνικό, είτε καιρικό κτλ, φυσικά και οφείλει το κράτος να 'ναι σε ετοιμότητα, αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος του. Οφείλουμε όμως και εμείς να αναγνωρίζουμε τις δικές μας ευθύνες και να λειτουργούμε με σύνεση αλλά και ενσυναίσθηση.
    Σε ευχαριστούμε για την τροφή για σκέψη Άννα μου.
    Σε φιλώ.
    Μια ήσυχη εβδομάδα να μας ξημερώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα Μαρίνα μου. Αυτό πιστεύω και εγώ δυστυχώς. Οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι αν θέλουμε ο κρατικός φορέας να είναι υπεύθυνος και σωστός
      Να σαι καλά
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  8. Συμφωνώ κι εγώ με όσα γράφεις....δεν έχω δει ειδήσεις για να ξέρω τις περιπτώσεις που λες, αλλά το βλέπω στους δρόμους πόσο ανεύθυνοι άνθρωποι κυκλοφορούν και το παίζουν και έξυπνοι....
    Λείπει πολύ η παιδεία δυστυχώς.....
    Τα φιλιά μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδεικτικά εγραψα αυτές τις περιπτώσεις από τις ειδήσεις γιατί γέλασα πολύ όσο και αν σου προκαλούν νεύρα αληθινά. Ναι ανεύθυνοι κυκλοφορούν παντού και το βλέπουμε κάθε μέρα
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  9. Όλη αυτή η συζήτηση δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν, γιατί μιλάμε για τα χιόνια που αφορούν μερικά τμήματα τής χώρας (πληθυσμιακά οκ, αφορούν το μεγαλύτερο), ωστόσο, ενόσω εμείς οι "εδώ", ψάχνουμε τους φταίχτες και την ατομική ευθύνη, οι κάτοικοι τής βόρειας Ελλάδας, μας ακούνε και γελάνε, που ζουν μες στα χιόνια και τους αποκλεισμούς μήνες πολλούς, κι έχουν μάθει οι άνθρωποι να τα αντιμετωπίζουν όλα και μάλιστα χωρίς να ποντάρουν και πολύ στην πολιτεία. Στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και κάνουν "τα κουμάντα τους". Όλοι οι άλλοι είμαστε του γλυκού νερού, και σαφώς και κακομαθημένοι και άσχετοι, και κυρίως, χωρίς καμία διάθεση να συνετιστούμε..

    Έχω ταξιδέψει σε χώρες με πολύ χιόνι, όπως η Γερμανία και η Ελβετία. Έχω κάνει πρωτοχρονιά και στις δυο αυτές χώρες, και ήταν σκέτη ευλογία! Πολίτες και πολιτεία, σε μιά πλήρη "συμμαχία", συνετά και χωρίς "θόρυβο", λειτουργούσαν όλα άψογα κι εμείς ως τουρίστες, το απολαμβάναμε! Ναι, εκείνοι ξέρουν από χιόνια, μα κι εδώ, όπως είπα πιο πάνω, οι βόρειοι ξέρουν πολύ καλά επίσης. Άρα μιλάμε για μια Ελλάδα δυο ταχυτήτων.. Καλέ, τί φλυαρία με έπιασε σήμερα; Πάω να φύγω! Καλημερούδια χιονισμένα! ⛄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα καλά ήταν με την ''φλυαρία '' σου. Ωραία τα είπες. Φυσικά δυο ταχυτήτων είμαστε αφού έχουμε κατά περιοχές και διαφορετικό κλίμα και θερμοκρασίες.Και βεβαίως στο εξωτερικό στις χώρες του βορρά είναι αλλιώς.Αλλάζουν και τα λάστιχα των αυτοκινήτων και είναι μαθημένοι και οργανωμένοι. Όσοι δεν είναι είναι το θέμα, αν δεν ακολουθουν κανόνες γίνονται και επικίνδυνοι.
      Καλησπέρα Πέτρα μου

      Διαγραφή
  10. Συνηθίζουμε Άννα να γκρινιάζουμε για τον κόσμο, την κοινωνία που δεν αλλάζει, αλλά δεν κάνουμε καμμιά προσπάθεια να αλλάξουμε εμείς. Λειτουργούμε εγωκεντρικά. Ο εαυτούλης μας να είναι καλά και δε βαριέσαι! Το χειρότερο όμως απ’ ‘όλα είναι πως εκ των υστέρων το παίζουμε θύματα. Μας φταίει το κράτος (καλά φταίει, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) ο δίπλα, ο γείτονας, η νταλίκα και πάει λέγοντας. Διαβάζω για τη νοοτροπία των ¨έξω¨ Εμείς γιατί δεν μπορούμε να προσαρμοστούμε; Γιατί θέτουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας, τα παιδιά μας και τους άλλους. Νομίζω η αξία της αλλαγής από μας θα έπρεπε να ξεκινάει. Ένα. μα ένα Σαββατοκύριακο ας θυσιάσουμε και μεις κάτι. Για καλό δικό μας στο κάτω-κάτω.
    Καλό βράδυ Άννα μου! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Αννίκα μου αυτό λέω κι εγώ, να γίνουμε υπεύθυνα άτομα και να δεις πόσο υπεύθυνα θα ψηφίζουμε κιόλας.Και πόσο σωστοί εργαζόμενοι θα είμαστε.
      Σ ευχαριστώ. πολύ
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
  11. Είπα θα το ξεγελάσω και θα μείνει το σχόλιο μου!
    Δεν τα κατάφερα, έμεινε μόνο το τεστ.
    Δεν θυμάμαι τί έγραψα τόσες φορές που προσπάθησα.
    Οι κακομαθημένοι είναι παντού , όχι μόνο στα χιόνια .
    Από τις ουρές στα λεωφορεία μέχρι στις θέσεις στάθμευσης αναπήρων .
    Πρέπει να μαλώνεις όλη μέρα !
    Για να δω θα ανέβει τώρα το σχόλιο ή είναι κι αυτό κακομαθημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή