Η Κυρά Ιστορία καλεσμένη...

από το διαδίκτυο

 

Η Ιστορία γράφει και καταγράφει πράξεις, σκέψεις και αποτελέσματα. Μανιωδώς γράφει τις τελευταίες ημέρες. Ξεφυλίζει προς τα πίσω το χοντρό βιβλίο της ανθρωπότητας και βλεπει τόσες ομοιότητες με το σήμερα, απόδειξη ότι ο άνθρωπος δεν διδάσκεται από το παρελθόν.

Προσκεκλημένη είναι στο πάρτυ των μασκαράδων που φωνάζουν για να μας πείσουν ότι είναι δικαιότεροι του Αριστείδη, δημοκρατικότεροι του Περικλή, οπαδοί της αυτοδιάθεσης των λαών.

Και η κυρά Ιστορία συνεχίζει να καταγράφει.

Αναλύσεις επί αναλύσεων, πράξεις και σκέψεις αυτών που ζήτησαν την ψήφο των λαών τους, υποσχόμενοι ανθρώπινη κοινωνία.

Το ''δεν φταίμε εμείς, οι άλλοι φταίνε'' είναι μια γνωστή καραμέλα που από το πολύ πιπίλισμα έχει χάσει τη νοστιμιά της.

Και οι λαοί; Άγονται και φέρονται ανάλογα με το τι τους εξηγεί ο δικός τους πολιτευτής! 

Πού είναι η ανθρωπιά και η αξία της ανθρώπινης ζωής σε έναν πόλεμο;

Βρίσκεται σίγουρα κάτω από τις εκρήξεις των βομβών.

Πού είναι η δικαιοσύνη, η αυτογννωσία, η δημοκρατία στις μεθοδεύσεις των αντιπάλων; Καλυμμένες  οι πράξεις   με μπόλικη σαντιγύ δικαιολογιών, που σκοπό έχουν να πετύχουν τους στόχους τους αλλά και να αποκοιμίσουν τη μνήμη των λαών.

Εν τω μεταξύ το πάρτυ συνεχίζεται. Σε βάρος των ανθρώπινων ζωών,  της ελπίδας για ένα ασφαλές αύριο και στο θάνατο των ονείρων. Το πάρτυ συνεχίζεται στην πλάτη μικρών παιδιών, που πρέπει να ζήσουν με τους ήχους βομβών και σειρήνων.

Το πάρτυ συνεχίζεται εναντίον ενός λαού που οδηγήθηκε σε πόλεμο επιτιθέμενος, για την ασφάλεια της χώρας του.

Και οι επιπτώσεις; Θα είναι οδυνηρές για όλους μας. Ακόμη δεν έχουν φανεί όλες οι επιπτώσεις από το μασκέ πάρτυ. 

Οι απόγονοι θα διαβάζουν τα σημερινά πεπραγμένα, και ανάλογα από ποια σκοπιά τα βλέπει ο κάθε ιστορικός, θα βγάζουν συμπεράσματα απλά και μόνο για να αποδειξουν κριτική ικανότητα. Κι όταν θα έλθει η ώρα της ψήφου, θα ξεχνούν ό,τι διάβασαν ή ό,τι τους διηγήθηκαν οι παλαιότεροι.

Η Ιστορία εν τούτοις τα καταγράφει όλα. Και καταμετρά απώλειες. Προσοχή στην αντιγραφή των γεγονότων. Σβήσε-γράψε την ιστορία της ανθρωπότητας, τελικά η αντικειμενικότητα πάει περίπατο!

Όμως το πάρτυ των μασκαράδων συνεχίζεται. 

10η μέρα σήμερα............

Ώρα για κριτική σκέψη! 

32 σχόλια:

  1. Το σημερινό σου άρθρο, έτσι το χαρακτηρίζω Άννα μου, είναι ένα συγκλονιστικό δοκίμιο ενάντια στον πόλεμο και την αφέλεια του ανθρώπου. Το θεωρώ ένα από τα πιο φωτισμένα κείμενά σου όλα αυτά τα χρόνια που σε διαβάζω. Και ένα από τα πλέον διδακτικά.
    Ο πόλεμος, a priori, είναι βρώμικος! Δεν υπάρχει "τρυφερός" πόλεμος. Σκορπά το θάνατο, προκαλεί πόνο και πληγές. Σίγουρα έχει αίτια, έχει υπεύθυνους. Δεν δηλώνω, μεταφυσικά, πασιφιστής. Είναι στιγμές που δεν σού αφήνουν άλλη λύση από την ένοπλη βία. Και τότε ανοίγει ο ασκός του Αιόλου.
    Η ιστορία γυρίζει σαν σπείρα στο διάβα του χρόνου. Κάνει κύκλους με διαφορετικές συνθήκες. Και οι μηχανισμοί που προκαλούν το αίμα και τη σύγκρουση είναι πάντα εκεί σαν κατάρα στο ανθρώπινο γένος από τότε που απέκτησε ιδιοκτησία και θέλησε να τη μεγαλώσει σε βάρος τρίτων.
    Άννα μου, η οπτική σου μιλάει και στην καρδιά και στο μυαλό μας.
    Για μια ακόμα φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι εναντίον του πολέμου! Τελεία και παύλα. Είναι τρομερά όσα συμβαίνουν και ο πόλεμος είναι τρομαχτικός από μόνος του. Δεν ξέρω αν είχε άλλη λύση ο Πούτιν αλλά η Ιστορία θα γραφτεί από τους νικητές να το ξέρεις. Και επειδή η μνήμη μας είναι κοντή καλό είναι να θυμόμαστε όλες τις καταστάσεις και να ζυγιάζουμε.
      Σ'ευχαριστώ ξανά
      Καλά Κούλουμα

      Διαγραφή
    2. Καλά Κούλουμα Άννα μου! Έχουμε να δούμε πολλά μπροστά μας. Πολλά και ίσως σκοτεινά. Κανείς δεν θέλει τον πόλεμο καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  2. Άννα μου λες για την ιστορία και το γεγονότα της. Δυστυχώς τεινουμε να τα ξεχνάμε και να τα αφήνουμε πίσω μας.
    Δεν θέλω να πιστεύω πως οι λαοί Δεν έχουν μάθει, έστω και κάτι, από τα παθήματα. Όμως οι έχοντες εξουσία, πολιτική και οικονομική, όχι μόνο ξεχνάνε μα και επαναλαμβανονται,με διαφορετικές προτάσεις πάντα.
    Η χρονιά του πολέμου, ενώ για τον κόσμο ήταν κάτι το απρόσμενο, όπως φάνηκε για τις κεφαλές ήταν κάτι αναμενόμενο, εξου και οι βιαστικές αποφάσεις και επιλογές στρατοπέδων.
    Θέλω να ελπίζω πως θα βάλουν, έστω και αργά,μυαλό οι "σωτηρες" των κρατών.
    Σε χαιρετώ Άννα μου, καλό τριήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο μου κρατώ μικρό καλάθι για το τι μαθαίνουν οι λαοί μάλλον για το τι θυμούνται. Ναι κι εγώ πιστεύω ότι ο πόλεμος ήταν αναμενόμενος. Τον φοβάμαι όμως, γιατί μια βοήθεια από άλλη χώρα εύκολα μετατρέπεται σε παγκοσμιο.
      Να βάλουν μυαλό οι σωτήρες του κόσμου με εισαγωγικά το σωτήρες ή όχι; Δεν νομίζω. Τα συμφέροντα μεγάλα Γιώργο και οι ισχυροί ειναι προστατευμένοι. Βλέπεις ο πρόεδρος της Ουκρανίας; Ούτε ξέρουν πού είναι. Και ο Πρόεδρος της Ρωσίας; Στο γραφείο του! Άλλοι πεθαίνουν!
      Καλά Κούλουμα να περάσεις παρ'όλα αυτά

      Διαγραφή
  3. Σαν τις κακές γειτόνισσες που βάζουν λόγια και σε αναγκάζουν να μαλώσεις.
    Να θέλεις να ζεις ειρηνικά, είναι αγκάθι στα μάτια των πολεμοχαρών.
    Η ιστορία γυρίζει, αλλά δεν διδασκόμαστε από τα λάθη μας.
    Καλό τριήμερο και καλή Σαρακοστή Άννα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τα συμφέροντα Ρένα μου θέλουν να πεθάνεις στον πόλεμο θα το καταφέρουν. Τίποτε δεν διδασκόμαστε. Νομίζω αλλάζουν λίγο τις λέξεις, τις ονομασίες και μπερδευόμαστε εμείς οι λαοί να ερμηνεύσουμε τα ίδια γεγονότα
      Καλά Κούλουμα να περάσετε

      Διαγραφή
  4. Καλή μου Άννα εσύ σωστά τα σκέπτεσαι. Έχει βαρύνει η ψυχή μας φίλη μου, πιστεύω πως έχει τρυπώσει μέσα μας σαν μικρό μικρό ποντικάκι στο μυαλό μας ο φόβος, η ελάχιστη σκέψη πως... θα μπορούσε όλο αυτό το κακό να έρθει στην αυλή μας. Και όπως ξέρεις, όπως βλέπεις από βοήθεια δεν βλέπω..πράμα που λένε κσι στο Σασμό.Ο Θεός μαζί μας, σε όλο το κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έχει βαρύνει η ψυχή. Πολλά μαζεμένα Γεωργία μου, πολλά. Θα μπορούσε να έλθει στην αυλή μας. Εγώ το περιμένω. Αν δώσουν βοήθεια Γεωργία πάμε για παγμόσμιο, αυτό σίγουρα.
      Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό
      Καλά Κούλουμα να περάσεις παρ' όλα αυτά

      Διαγραφή
  5. Πατήρ πάντων πόλεμος» η σκοτεινή καταστροφική πλευρά της ανθρώπινης φύσης, για την οποία κόπτονται όλοι ξεχνώντας πως οι ίδιοι είναι φορείς. Έτοιμοι να καταστρέψουν στο όνομα διαφόρων «ιδεών» όπου ο «εχθρός γίνεται φίλος και ο φίλος εχθρός» (Θουκυδίδης)
    Το αυγό του φιδιού (πόλεμος) δεν το γέννησε η οικονομική κρίση, η φτώχεια, και η εξαθλίωση. Το γέννησε η απληστία, τα επεκτατικά σχέδια, η κυριαρχία, οι «ακραίες ιδεολογικά δυνάμεις» Όλα αυτά δημιούργησαν ένα τέρας χωρίς συνείδηση. Η ιστορία έχει κοντή μνήμη. Τα παθήματα ποτέ δεν έγιναν μαθήματα. Καθήκον μας είναι να μετατρέπουμε τη μνήμη σε γνώση και δύναμη για το μέλλον. Γιατί λαός χωρίς μνήμη είναι καταδικασμένος. Ώρα για κριτική σκέψη. Πικρές διαπιστώσεις, αλλά ας έχουμε ανοιχτό μυαλό.
    Άννα μου να είσαι καλά, καλό τριήμερο και καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς είναι όπως τα λες Αννίκα μου. Αυτή η απληστία, αυτή η έλλειψη σεβασμού στον διπλανό μας, γέννησε τον πόλεμο.Με όλα τα συμπαρομαρντούντα!
      Οχι δεν διδασκόμαστε τίποτε αλλά να σου πω και κάτι...δεν φταίνε οι λαοί. Οδηγούνται εκεί που θέλουν οι ισχυροί.
      Καλά Κούλουμα κορίτσι μου

      Διαγραφή
  6. Το λυπηρό είναι πως είμαστε στον 21ο αιώνα και δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα. Τα ίδια και τα ίδια συμφέροντα καθορίζουν τις ζωές μας ακολουθώντας τις ίδιες μεθόδους, κι όμως εμείς σαν ανεγκέφαλοι, χωρίς παιδεία, εξακολουθούμε να είμαστε πρόβατα, οπαδοί, να εθελοτυφλούμε, και να προβάλουμε τα ΄΄εγώ'' μας, τις μικρότητες μας. Πόσο ντροπή έχει καταντήσει ο άνθρωπος για την τύχη του, την πορεία του και τις επιλογές του. Λυπηρό και δεν έχουμε να διδάξουμε τίποτα τα παιδιά μας αλλά σαν την στρουθοκάμηλο χώνουμε το κεφάλι στην τρύπα! Καλά κούλουμα Άννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λυπηρό είναι ότι οι λαοί που έχουν και τη δύναμη, παρασύρονται σαν τον άνεμο από όσα γίνονται. Ναι οπαδοί γονόμαστε...κρίμα ε; Με τόση γνώση που πάει χαμένη!
      Λυπηρό για τα παιδιά, ειδικά για τα παιδιά!
      Καλά Κούλουμα Μαίρη μου

      Διαγραφή
  7. Καλές Αποκριές Άννα !;)Υγεία , αγάπη , χαρά , δημιουργία !!
    Μου αρέσει η ευαισθητοπίηση σου για τον πόλεμο της Ουκρανίας .
    Δεν γνωρίζω πολλλά πράγματα τι φταίει και ξεκίνησε αυτό υο κακό .
    Εύχομαι όμως να επικρατήσει η λογική και να στματήσει γρήγορα .
    Είναι δύσκολη και άσχημη κατάσταση ο πόλεμος..
    Καλή ειρήνη στην Ουκρανία !!
    Καλή Αποκριά , καλή σαρακοστή !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γινόταν να μην ευαισθητοποιηθώ με έναν πόλεμο λίγο εξω από τη γειτονιά μας και μάλιστα όταν οι τηλεοράσεις τον φέρνουν μέσα στο σπίτι μας. Σαν να τον ζεις!
      Μακάρι να επικρατήσει λογική αλλά ο πόλεμος είναι παράλογος έτσι κι αλλιώς
      Καλά Κούλουμα Κυριακή μου

      Διαγραφή
  8. Έχεις απόλυτο δίκιο, Άννα μου. Εγώ, αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι είμαστε πιόνια και έρμαια των εκάστοτε ηγετών, που ελέγχουν τις πληροφορίες που μας κοινοποιούν, αλλά και τις ίδιες τις ζωές μας. Η ιστορία καταγράφει και καλά κάνει, την στιγμή που γράφεται, όμως, κανείς δεν γνωρίζει όλη την αλήθεια, απλώς υφίσταται τις συνέπειες. Και, σίγουρα, ο άνθρωπος δε μαθαίνει, ούτε από τα λάθη του, ούτε από τα λάθη των άλλων.
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Πίπη μου πιόνια είμαστε στα χέρια των ισχυρών. Δυστυχώς, οι συνέπεις αγγίζουν όλους μας γιατί ένας πόλεμος είναι κατασατροφικός έτσι κι αλλιώς. Δεν μαθαίνουμε ή δεν θυμόμαστε, τι να πω;
      Καλά Κούλουπα κορίτσι μου

      Διαγραφή
  9. Από τη μια Οι Ευρωπαίοι που έκλειναν το μάτι στην Ουκρανία. Κι από την άλλη μεγαλοϊδεατισμός των Ρώσων, που αποφάσισαν να κερδίσουν πίσω κάτι από αυτά που είχαν. Τα περί εθνικής ασφάλειας είναι για γέλια, όπως κι όταν απειλείς μια χώρα όπως την Φιλανδία. Και στη μέση ο Ουκρανικός Λαός, που διψά για για δημοκρατία, που οραματίστηκε την ένταξή του στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Πόλεμος, δίχως κανένα πρόσχημα, αυτά τα περί Ναζί και ναρκομανών στην κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι πέρα ως πέρα αστεία. Η άμυνα σήμερα της Ουκρανίας, γίνεται απ΄ όλους και από Ρωσόφωνους (ο ίδιος ο Ζελένσκι είναι τέτοιος) και από Ουκρανούς κι από Έλληνες. Το Ναζιστικό κόμμα στις τελευταίες εκλογές πήρε μόλις 2%. Μια εισβολή είναι, μια αδικαιολόγητη εισβολή δίχως προσχήματα με σκοπό να διασφαλίσει ο Πούτιν και οι γύρω του, ότι ο Λαός της Ουκρανίας θα παραμείνει προσκολλημένος στο δικό του άρμα, δίχως ελευθερίες, πιθανόν και δίχως κρατική οντότητα. Την καλημέρα μου Άννα, συγνώμη Άννα, έχω την εντύπωση όμως ότι οι πόλεμοι και η εισβολή σε μια άλλη χώρα, έχουν ονόματα, που δεν είναι της παρούσης να τα παραβλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Βασίλη όλοι ''επαιξαν'' με την Ουκρανία για τα συμφέροντά τους. Δεν ξέρω αν η Ρωσία θέλει να μεγαλώσει τις κτήσεις της αλλά σίγουρα θέλει τα λιμάνια της Ουκρανίας και θέλει το ΝΑΤΟ να μείνει μακριά της. Φυσικά οι Ρωσόφωνοι Ουκρανοί είναι Ουκρανοί και θα πολεμήσουν. Αλλά για τους Ναζί, διάβαζα σε έρευνα αμερικάνικη για τα ψέμματα της Ρωσικής προπαγάνδας και μη κοιτάς το κόμμα των νεοναζί, να κοιτάς τις παραστρατιωτικές οργανώσεις των Νεοναζί που τις αποδέχονται ότι υπάρχουν και οι Αμερικάνοι. Αυτοί κάνουν τη βρώμικη δουλειά.
      Ναι οι πόλεμοι έχουν ονόματα, αλλά έχουν και πίσω σκέψεις και αληθινές αιτίες. Οι αφορμές είναι κατασκευασμένες αλλά οι αιτίες είναι άλλο θέμα. Δυστυχώς ο πόλεμος είναι τερατώδης, απάνθρωπος και καταστροφικός. Ο κίνδυνος να μετατραπεί σε παγκοσμιο ελλοχεύει. Και Φυικά έχει όνομα και δεν πρέπει να παραβλέπεται. Η αυτοδιάθεση των κρατών είναι ένα παραμύθι οταν αγγίζει ισχυρούς και συμφέροντα. Να μην το ξεχνάμε
      Καλά Κούλουμε εύχομαι μέσα σ'όλα αυτά

      Διαγραφή
  10. Η ιστορία, μας γυρίζει στα ίδια και στα ίδια και αυτό αιώνες τώρα...
    Και η ρίζα του κακού βρίσκεται μέσα στον καθένα μας. Όσο θα πολεμάμε μέσα μας τον ίδιο τον εαυτό με βάση τρελές ιδέες ο κόσμος δεν θα αλλάζει... Εγώ ξέρω, Το δικό μου και το δικό σου που είναι καλύτερο βρίσκεται επίσης στη ρίζα!

    ΑΦιλάκια με αγάπη και φως στις καρδιές μας!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου. Έτσι όπως τα λες Στεφανία μου. Και ο κόσμος δεν θα αλλάζει...
      Καλά Κούλουμα
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  11. Αυτό που αναφέρεις προς το τέλος, για εμένα είναι πολύ σημαντικό.
    Τα πάντα ξεχνάει ο άνθρωπος την ώρα της κάλπης. Ως φαίνεται δηλαδή, από την πορεία της Ελλάδας!
    Δυστυχώς έχει αποδειχτεί πως για τους "ισχυρούς" πάντα ο λαός θα 'ναι αναλώσιμος.
    Αυτό είναι το θέμα.
    Δεν το συνειδητοποιούμε!
    Ας ευχηθούμε να πρυτανεύσει η λογική και να επικρατήσει ειρήνη, σε όλο τον κόσμο.
    Να είμαστε καλά και του χρόνου με υγεία, αγάπη και ειρήνη! Καλή Σαρακοστή Αννούλα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχνάμε ή δεν θέλουμε να θυμόμαστε. Δεν ξέρω. Το θέμα είναι ότι οι πόλεμοι γίνονταν και θα γίνονται πάντα και ο άνθρωπος είναι αναλώσιμος σίγουρα.
      Καλή Σαρακοστή Μαρίνα μου
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  12. Όλα είναι Χρήμα και Δύναμη. Δεν υπάρχει ίχνος ανθρωπιάς σε άτομα που έχουν ταχθεί να πεθάνουν κυρίαρχοι. Πίσω ακόμα κι από Ρώσους και Αμερικανούς ηγέτες (τρομάρα τους) κρύβονται ακόμα πιο "υψηλά ιστάμενοι" παρανοϊκοί τύποι. Αρκεί να κατασκευάζουν και να εμπορεύονται όπλα. Για εκείνους δεν υπάρχουν ανθρώπινες ζωές, παρά μόνο δισεκατομμύρια που χορεύουν μπροστά στα μάτια τους, μαζί με την αρρωστημένη "δόξα" που νομίζουν ότι αποκτούν, έστω και για τον πιο αποτρόπαιο λόγο.. Δε βρίσκω σωστή ευχή Αννούλα μου.. Μακάρι ως δια μαγείας να εξαφανίζονταν όλοι οι παράφρονες τύποι, αλλά αν κρίνουμε κι από τα δικά μας, μόνο το προσωπικό τους συμφέρον κοιτούν, Ποιά "ειρήνη"; Αστεία λέξη στα αυτιά τους.. Και μη χειρότερα. Πολύ ενδιαφέρον και μεστό το κείμενό σου, μας δίνει τροφή για σκέψη. Την καληνύχτα μου 🌼

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όλα χρήμα και Δύναμη όπως το λες. Ειδικά η επιθυμία να εξουσιάζονται στη Γη κράτη και άνθρωποι και παραγωγή είναι φοβερή.
      Δυστυχώς οι παράφρονες όπως τους λες πολλαπλασιάζονται και δεν θα εξαφανιστούν ποτέ.
      Σ'ευχαριστώ Πετράδι μου
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  13. Η απληστία και τα συμφέροντα των ηλιθίων ανά τους αιώνες Αννιώ μου (μήπως θα τα πάρουν μαζί τους;)έχουν φέρει την καταστροφή του πολέμου στο κόσμο και δυστυχώς μόνο ο λαός τον πληρώνει με την ζωή και το ξεριζωμό του σε κάθε σελίδα της ιστορίας, αφού αυτός είναι οι παράπλευρες απώλειες και ο τελευταίος τροχός της αμάξης...τι κρίμα για το ανθρώπινο γένος!! Δυστυχώς δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό...
    Καλή Σαρακοστή να έχουμε Αννιώ μου και ο Θεός να βάλει το χέρι του να φέρει την ειρήνη στο κόσμο! φιλιάαα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως τα λες είναι Ρούλα μου. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, γιατί τπτ δεν έχει κριθεί.
      Καλή Σαρακοστή να έχεις
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  14. "Follow the money" που λένε κι οι "φίλοι" μας οι Αμερικάνοι. (Αν και η φράση αποδίδεταιι στον άνθρωπο που ξεσκέπασε το σκάνδαλο Watergate). Κοντολογίς Αννούλα μου, ο πόλεμος σήμερα είναι επιχείρηση και θέαμα για το σαρκοφάγο κοινό. Είναι τράπεζες, ιδιωτικά συμφέροντα και διαφθορά. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία παρά μόνο για τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα. Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα βρουν όρθιο οι επόμενες γενιές. Μακάρι σ' αυτή τη μάχη με το κακό, να νικήσει το καλό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σε ατομικό επίπεδο είναι να τιθασεύσουμε το θυμό μας που σε κάποιους είναι αναξέλεγκτος και στρέφεται κατά των ανθρώπων που είναι στο πεδίο τους. Στους πιο αδύναμους συνήθως. Τα υπόλοιπα θα τα λουστούμε εν καιρώ...
    Καλή Σαρακοστή Αννούλα μου και ψυχή ψηλά για ν' αντέχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά είναι επιχείρηση ο πόλεμος όπως και οι ασθένειες. Κάποιους κάνουν πάπλουτους οι σφαίρες και τα φάρμακα... Ναι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία.
      Ας υπάρξει επόμενη γενιά...ετσι που πάμε τπτ δεν θα μείνει όρθιο από τους πολέμους και τις πανδημίες.
      Πάντα ο θυμός απευθύνεται στους πιο αδύναμους μια και μέσα στο θυμό μας έχουμε τη λογική να μην τα βάζουμε με ισχυρότερο...χαααα τι σου είναι ο άνθρωπος γενικά ε;;;
      Καλή Σαρακοστή Μαρία μου

      Διαγραφή
  15. Εννοείται, 'Αννα μου, πως πρόκειται για παιχνίδι των ισχυρών, και φυσικά την πληρώνει ο αδύναμος κοσμάκης! Σχίζεται η καρδιά μου όταν βλέπω τα παιδάκια και τα μωρά στις αγκαλιές των μανάδων τους.
    Προσευχόμαστε όλοι να τελειώσει γρήγορα αυτή η φοβερή κατάσταση!
    Καλή Σαρακοστή να έχουμε και Ειρήνη στον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη να τελειώσει Μαριάννα μου αυτός ο εφιάλτης!! Φοβερή κατάσταση δε λες τίποτε. Για να δούμε...
      Καλή Σαρακοστή κοπέλα μου

      Διαγραφή