Τι άλλο να ζητήσεις από τη ζωή; / ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΣΗ #2

 


Ζωή κι αυτή!

Δουλειά- σπίτι,  σπίτι -δουλειά. Τι να προλάβεις να ζήσεις;

Μετά το σχόλασμα, μετά από ώρες υπερωρίας -για το καλό της επιχείρησης-, γυρνάω πτώμα στο σπίτι . Λίγα οικιακά εδώ, λίγα ψώνια εκεί, ένα μαγείρεμα για την επόμενη ημέρα και τα μέλη πονούν και αποζητούν το κρεβάτι. Τα βλέφαρα κλείνουν και ο αναστεναγμός για άλλη  μια μέρα που πέρασε, βγαίνει αβίαστα. 

Όταν έρχεται όμως η Παρασκευή είναι αλλιώς. Δεν έχω ανάγκη να ξυπνήσω πρωί . Τρώω κάτι στα γρήγορα όταν σχολάω και πέφτω για ύπνο. Ξυπνάω κατά τις 10 το βράδυ. Ναι, ο μεσημεριανός μου  ύπνος είναι. Και ξεκούραστη πια, χωρίς το άγχος της δουλειάς της επόμενης ημέρας, κάνω ό,τι θέλω. Την περιποίηση του εαυτού μου, πρώτα από όλα...Εγώ είμαι η πρώτη που με βλέπω στον καθρέφτη, και αν δεν μ'αρέσω, πώς θα αρέσω στους άλλους;

Μετά,  ένα σιντί χαμηλά να παίζει, ένα ποτηράκι λικέρ στο χέρι και με τα φώτα όλα ανοικτά, ρίχνομαι στον καναπέ μου και παίρνω το βιβλίο μου αγκαλιά. Κάθε παρασκευή και το Σ/Κο το διαβάζω. Ευτυχώς που δεν ξεχνώ όλη την εβδομάδα τι διάβασα.

Τα Σ/Κα περνάνε και με φίλους, με λίγη διασκέδαση, να πούμε τα νέα μας, να δούμε καμιά ταινία και ξανά η νέα εβδομάδα φέρνει πάλι το σπίτι-δουλειά, δουλειά -σπίτι.

Τι άλλο να προλάβεις να ζήσεις;

Μα σήμερα δύσκολη η μέρα. Και είναι και Παρασκευή. Όρεξη για ύπνο δεν είχα. Ούτε για περιποίηση προσώπου και σώματος. Με την πιτζάμα μου σεργιανούσα σ' όλο το σπίτι. Πέρα δώθε. Τα φώτα που άναβα άλλες Παρασκευές να φωτίσει και λίγο το σπίτι, να αισθανθεί και αυτό το άψυχο ότι υπάρχει ζωή εδώ μέσα, σήμερα έμειναν σβηστά. Όχι λόγω κακοδιαθεσίας, αλλά πώς θα πληρωθεί ο λογαριασμός αν δεν  βρω άλλη δουλειά;

Μα ναι, καλά το κατάλαβες, απολύθηκα σήμερα. Μπορεί να πήρα την αποζημίωση μου αλλά είμαι άνεργη! Προσωπικό επιπλέον χαρακτηρίστηκα και αναλώσιμο. Τελεία και παύλα.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα;

Γυάλισα με τις κάλτσες μου όλο το πάτωμα του σπιτιού από το πέρα δώθε. Νευρίασα, φώναξα ,έκλαψα ... τι άτυχη που είμαι! Το Σ/Κο τα ίδια. Καμιά διάθεση να βγω με φίλους  όπως τις άλλες φορές.  Ούτε να μαγειρέψω...με τα ίδια ρούχα σεργιανούσα στο σπίτι έτσι χωρίς σκοπό, καθόμουν στον καναπέ ή στο κρεβάτι να ξαποστάσω, να κλάψω και να με πάρει λίγο ο ύπνος και ξανά από την αρχή το πήγαινε έλα του γυαλίσματος του πατώματος.

Δεν μετρούσα καν τις ημέρες που περνούσαν. Δεν κοιτούσα ούτε το ρολόι. Τι είχα να περιμένω;

Στο τέλος απηύδησα. Ούτε το βιβλίο μου δεν άγγιξα. Τόση αυτολύπηση δεν την είχα ξανανιώσει. Και δεν το συνηθίζω... Όχι, τέρμα η μοιρολατρία, η κακομοιριά.

Θα βρω νέα δουλειά. Όρεξη έχω . Όσοι έχουν όρεξη δεν χάνονται, σωστά;

Πήρα πάλι το λικεράκι μου ,απλώθηκα στον καναπέ μου και ξεκίνησα το διάβασμα.

Πού έχω το μυαλό μου; Αναγκάστηκα να γυρίσω δυο τρεις σελίδες πίσω, να θυμηθώ. Να δω πού είμαι. Κι εγώ και η ηρωίδα του μυθιστορήματος  που διαβάζω, δύσκολα πράγματα βιώνουμε. Διαφορετικά, αλλά δύσκολα. Που μπορεί να σε γονατίσουν. Μα ο συγγραφέας θέλει άλλη κατάληξη για την ηρωίδα του. Της δίνει περιπέτειες, της δίνει νέες γνωριμίες. Την ταξιδεύει σε τόσες άγνωστες γωνιές της χώρας. Και οι περιγραφές του; Σαν να βλέπεις φωτογραφίες στο άλμπουμ. Σαν να μυρίζεις  το άρωμα των λουλουδιών.  Σαν να ακούς το κελάρυσμα του νερού. Με συνεπήρε. Με έκανε να ξεχάσω τα δικά μου άγχη. Με γαλήνεψε.

Είναι αλήθεια ότι το βιβλίο σε ταξιδεύει σε κόσμους υπαρκτούς και ανύπαρκτους, που ούτε καν φαντάστηκες. Να, τώρα γυρίζει εκείνη στο σπίτι, με ανανεωμένη τη διάθεση. Το διαβάζω και το ζω.  Κι εκείνος είναι μαζί της. Τι ωραία να μην βιώνεις την σκληρή πραγματικότητα μόνος! 

Χτυπάει το κουδούνι! Μα τόσο ζωντανά; Σαν να το ακούω... μα πού γράφει για το κουδούνι;  

Η επαναφορά στην πραγματικότητα θέλει λίγο χρόνο. Το δικό μου κουδούνι χτυπά τόση ώρα. Ανοίγω σαστισμένη. Ένα τσούρμο φίλοι, οι δικοί μου φίλοι είναι απέξω και με μαλώνουν γιατί άργησα να ανοίξω. Ανησύχησαν είπαν, και τα κλειδιά μου στην πόρτα δεν άφηναν το δικό τους κλειδί να ανοίξει..

Ένα τσούρμο φίλοι που με αγκάλιαζαν και με μάλωναν γιατί ήμουν τόσο απεριποίητη. 

''Γιατί δεν σηκώνεις τα τηλέφωνα;''

''Γιατί τόσες μέρες δεν έχουμε νέα σου'';

Πόσες μέρες πέρασαν; Μετράω... μια , δυο, ...τέσσερις  ημέρες κλεισμένη μέσα να ψιλοτρώω και να αναθεματίζω την κακοτυχία μου.

Φορτωμένοι ήλθαν. Με πίτσα, αναψυκτικά , με γλυκά που μ' αρέσουν και βάλθηκαν να ανοίγουν φώτα και να ετοιμάζουν πιάτα και ποτήρια.

Δεν μιλούσα. Χαιρόμουν που ήλθαν απ' τη μια, αλλά απ' την άλλη ήθελα τη μοναξιά μου.

Όχι δεν την ήθελες, με άκουσα να μαλώνω τον εαυτό μου. Ήθελες να βυθιστείς στο βιβλίο σου να ζήσεις τη ζωή της ηρωίδας του, να νιώσεις όσα πιστεύεις ότι δεν θα αισθανθείς ποτέ. Να μη χρειαστεί να μιλήσεις. Όχι δεν σ' αρέσει η μοναξιά και μάλιστα σ' αυτές τις στιγμές, έλεγα στον εαυτό μου, ενώ εκείνος αμίλητος κοιτούσε τους ανθρώπους του που έπαιρναν τα ηνία.

Γέλια και φωνές, συζητήσεις και γλυκόλογα  με κάλυψαν ολόκληρη. Σαν μεγάλες αγκαλιές που παίρνουν την παγωνιά του άγχους και σκορπούν ζεστασιά. Σαν μια ηρωίδα βιβλίου που ο συγγραφέας  της χάρισε  μεγάλη στενοχώρια, αλλά η αγάπη δίπλα της τη γιάτρευε.

Ζωή κι αυτή! Συνήθιζα να το λέω...μα με τόση αγάπη. τόσο νιάξιμο δεν είναι υπέροχη η ζωή;

 Βρήκα νέα θέση εργασίας. Όχι εύκολα, αλλά βρήκα. Και είμαι ικανοποιημένη. Τι να τους κάνεις τους ανύπαρκτους κόσμους; Εδώ στον υπαρκτό   αυτό κόσμο δεν θα πάψω να  θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που ραίνεται από το μύρο της  αληθινής φιλίας και της  αγάπης!

 Τι άλλο χρειάζεται να ζητήσεις από τη ζωή;

★ °.˛.˛.°★。˛°.★ **★ ★ °.˛.˛.°★。˛°.★ **★  ★ °.˛.˛.°★。˛°.★ **★             

Αυτή είναι η συμμετοχή μου στο δρώμενο της Μαίρης και της ''Γήινης ματιάς'' της '' Εικόνα και Φράση #2 ''
Η εικόνα στην αρχή της ανάρτησης είναι εκείνη που δόθηκε και η φράση με κόκκινο είναι αυτή που θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στην συμμετοχή μου



                                       ★ °.˛.˛.°★。˛°.★ **★ ★ °.˛.˛.°★。˛° 

                                      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΆΔΑ

36 σχόλια:

  1. Υπέροχη, ζεστή και άνετα ταιριαστή στην πραγματικότητα η ιστορία σου Άννα μου! Έχω βιώσει ανεργία δύο φορές και οι φίλοι μου ήταν δίπλα μου και τις δύο φορές. Βέβαια δεν μου βρήκαν δουλειά, αλλά με στήριξαν πολύ, και ήταν παρόντες για να με ανεβάζουν ψυχολογικά! Μου θύμισες φοβερές στιγμές που αποδεικνύουν πως η φιλία η αληθινή είναι αγαθό ανεκτίμητο στη ζωή ενός ανθρώπου. Υπέροχα ταίριαξες και τη φράση μέσα στο κείμενο σαν να κυλάει φυσικά και να γίνεται ενιαίο κομμάτι του. Μπράβο Άννα μου σ' ευχαριστώ πολύ Φιλιά και χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ εγώ πρώτα από όλα Μαίρη μου που είσαι ακούραστη. Που μας δίνεις πεδίο λαμπρό να δημιουργήσουμε, να βγούμε από την θολή καθημερινότητα και να συγχροτιστούμε με διαδικτυακούς φίλους.
      Το διήγημά μου είναι σίγουρο ότι για καθένα κάτι θα έχει να του θυμίσει.Χαίρομαι που την άσχημη εμπειρία της απόλυσης--δυο φορές ε;--την έζησες με φίλους που σε στήριξαν.
      Να σαι καλά και σε φιλώ

      Διαγραφή
  2. Υπέροχη ιστορία, με πολλά θετικά μηνύματα. Για την αναγνωστική απόλαυση, για τη σημασία της εργασίας και πως μια απόλυση μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Μα κυρίως για τη φιλία. Οι καλοί φίλοι, που πάντα στέκονται δίπλα σου στα δύσκολα. Γιατί εκεί αναγνωρίζεις το πραγματικό φίλο. Μα και η μοναξιά, που δεν είναι και τόσο άσχημη αν ξέρεις να τη διαχειρίζεσαι. Εδώ κι αν συμβάλλει το βιβλίο να την ξεπερνάς, η πιο καλή παρέα.
    Όμορφη ιστορία, αισιόδοξη εντέλει και για πρώτη συμμετοχή στο δρώμενο της Μαρίας, ότι καλύτερο.
    Την Καλημέρα μου, Άννα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Βασίλη μου. Ναι ο καλός φίλος φαίνεται στα δύσκολα αλλά ξέρεις τι λέω, τι πιστεύω εγώ; Ο καλός φίλος φαίνεται στις ευτυχισμένες σου στιγμές, στις επιτυχίες σου. Αυτό έχω καταλάβει ως τώρα. Εκεί διακρίνεις τη ζήλεια ή την πραγματική αγάπη. Καμιά φορά τον οίκτο τον ερμηνεύουμε αγάπη στις δυσκολίες μας. Και εμείς οι άνθρωποι αρεσκόμαστε να πάρηγορούμε. Όταν αγαπάς όμως είναι αλλιώς οπότε στις καλές στιγμές φαίνεται ποιος σε αγαπά.
      Να σαι καλά και σ'ευχαριστώ πόυ περνάς πάντα
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
    2. Αν βέβαια έχεις την ικανότητα να ξεχωρίσεις την αληθινή χαρά από την ψεύτικη. Μάλλον εσείς, οι γυναίκες, τα καταφέρνετε καλύτερα από εμάς. Εμείς πάλι, αρκούμαστε σε αυτό που βλέπουμε.
      Την Καλημέρα μου!

      Διαγραφή
    3. Ναι έχεις δίκιο είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις την υποκρισία αλλά ως τα τώρα δεν έχω διαψευστεί. Τα μάτια Βασίλη, τα μάτια δεν ξεγελούν. Και η ψεύτικη χαρά δεν φτάνει ως τα μάτια.
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  3. Η εξαιρετική φωτό που σου δόθηκε, έφερε στο φως ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο και μπράβο σου!
    Όλοι μας κατά εποχές Άννα μου, περνάμε δύσκολα ακόμα και αν πρόκειται για ανίατες παθήσεις, έχουμε μέσα μας όλη την δύναμη να ξεπεράσουμε τα πάντα φτάνει να πιστέψουμε στον εαυτό μας!
    Η φιλία επίσης πρώτα με εμάς τους ίδιους είναι το κλειδί για μια βατή καθημερινότητα!

    ΑΦιλάκια αισιόδοξα, καλοσυνάτα και πάντα καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία μου η φιλία όπως την περιγράφεις πρώτα από όλα με μας είναι ο σωστός ορισμός. Και οι φίλοι βοηθούν εμάς να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
      Να σαι καλά μάτια μου
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφη ιστορία Άννα μου.
    Ποιητικός λόγος και με πολλά μηνύματα.
    Μπράβο σου, ωραία συμμετοχή.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργάκη μου πού είσαι; Χαίρομαι να σε βλέπω να σεργιανίζεις στα μέρη μας.
      Σ'ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε
      Καλό Σαββατόβραδο

      Διαγραφή
  5. Μια χαρά τα εξιστόρησες τα πράγματα και την όλη κατάσταση. Το βιβλίο είναι το μέσον που σε ταξιδεύει σε ότι ο συγραφέας θέλει να σου ανοίξει παράθυρο για να δεις. Πάντως εγώ προσωπικά αγαπώ και προτιμώ αυτό το υπέροχο χάρτινο πακετάκι που το κρατώ στα χέρια και αραγμένη στη γωνιά μου... ταξιδεύω. Ομολογώ πως δεν αγαπώ το ηλεκτρονικό βιβλίο αν και μπήκε στη ζωή μας πιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Γεωργία μου αγαπώ το βιβλίο το χαρτί να το κρατώ, να το μυρίζω. Να σαι καλά και να έχεις πάντα και ένα βιβλίο συντροφιά να σε ταξιδεύει
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  6. Είναι απ' τις ιστορίες που όταν τις διαβάζεις, φαίνονται γνώριμες και ταυτίζεσαι σε πολλά σημεία με την ηρωίδα ή τον ήρωα. Μια ανθρώπινη αληθινή ιστορία που λόγω της οικονομικής κρίσης ξύνει πληγές και αναμοχλεύει προσωπικά βιώματα. Και έχεις δίκιο Άννα μου, η παρουσία των φίλων εκείνες τις μέρες που βυθίζεσαι στην αυτολύπηση και την αδράνεια, είναι θεραπευτική. Γιατί τους αληθινούς φίλους ή τους καλούς συγγενείς, σε μια τέτοια δοκιμασία τούς αναγνωρίζεις. Και είναι περίεργο ότι άνθρωποι που δεν τους υπολόγιζες τόσο κοντά σου, ξαφνικά αποδεικνύονται πιο συμπονετικοί από άλλους που σου γυρνάνε την πλάτη. Έξοχη η συμμετοχή σου, Αννούλα μου! Με αφορμή μια πολύ όμορφη φωτογραφία, "έγραψες" στην κυριολεξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρία μου το ξέρω, το ήθελα να είναι ρεαλιστικό, να νιώθει ο καθένας ότι κάτι από αυτά έχει ζήσει. Θεραπευτική η παρουσία αγαπημένων δίπλα μας σε δύσκολες στιγμές όπως το γράφεις. Αυτό με τη συμπόνια από ανθρώπους που δεν το περιμένεις το έχω ζήσει και είναι ό,τι πιο όμορφο σε αντιδιαστολή με την πίκρα για το γύρισμα της πλάτης φίλων.
      Να σαι καλά και πάντα σ'ευχαριστώ για τους σχολιασμούς σου
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  7. "Τι να τους κάνεις τους ανύπαρκτους κόσμους; Εδώ στον υπαρκτό αυτό κόσμο δεν θα πάψω να θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που ραίνεται από το μύρο της αληθινής φιλίας και της αγάπης!.."

    Ναι, έτσι τελειώνει το μεγάλο και φωτεινό σου μήνυμα μέσα στο γραπτό σου Άννα μου. Το βιβλίο γίνεται εργαλείο για ταξίδι. Ένα μαγικό όμως σεργιάνι, που σε επιστρέφει ανάμεσα σε ανθρώπους και ανοιχτές αγκαλιές. Εκεί που θα βρεις ένα νέο ξεκίνημα για κάτι καινούργιο.
    Ο κοινωνικός ρεαλισμός χαρακτηρίζει το μικρό σου διήγημα. Το άγχος και το άγος μιας απλής καθημερινής γυναίκας μπροστά στην επιβίωση και τη δουλειά.
    Για μια ακόμα φορά Άννα μου, μπήκες φουριόζα στη δημιουργία και στην έμπνευση και σε τούτο μας το δρώμενο.
    Μπράβο κοπέλα μου. Την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φουριόζα δεν μπήκα...απλά πρώτη έκανα την αρχή. Το δρώμενο το έχει παρουσιάσει η Μαίρη εδώ και καιρό και είχε πει αρχικά μαζί με το προηγούμενο που βγήκες νικητής θα ξεκινήσει. Μετά το άλλαξε. Εγώ εν τω μεταξύ κάτι σκάρωνα.Ε πέρασε μια βδομάδα από το τέλος της εικόνας-6 λέξεις, να μην ξεκινήσουμε κάποια στιγμή; Στις 12 τελειώνει χααχαχα
      Χαίρομαι που σου άρεσε. Χαίρομαι που γεύτηκες το φωτεινό μήνυμα της συμμετοχής μου. Γιατί πολύ μαυρίλα έξω Γιάννη. Και πρέπει να είμαστε ευλογημένοι όσοι έχουμε αγάπη δίπλα μας
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  8. Το βιβλίο Αννιώ μου μπορεί να γίνει ένα μέσον να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα όταν διαβάζουμε τις ιστορίες τους, όμως εσύ με την δική σου ματιά, έφερες ένα πολύ όμορφο στο τέλος μήνυμα, ότι καλά είναι τα βιβλία αλλά στην ζωή η φιλία και η πίστη στον εαυτό μας πως θα τα καταφέρουμε, είναι εκείνα που θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε...
    Πολύ όμορφη η συμμετοχή σου Αννιώ μου. Την αγάπη μου φιλιααα!! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ρούλα μου. Και μήπως στη ζωή οι φίλοι και η πίστη σε μας δεν είναι τα σημαντικότερα μετά την υγεία;
      Να σαι καλά Ρούλα μου
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  9. Μπράβο σου Αννούλα μου. Μας χάρισες μια ιστορία της διπλανής πόρτας, με πολλά μηνύματα και παρότι διαχειρίστηκε ένα δύσκολο θέμα, αυτό της απόλυσης, μας άφησε θετική επίγευση.
    Πράγματι το να 'χεις φίλους τόσο καλούς είναι μια ευλογία.
    Όπως και το 'ναι ευγνώμων για τη ζωή σου, γιατί εύκολα αλλάζει.
    Τα βιβλία είναι όντως ένας ωραίος τρόπος διαφυγής αλλά έχει και η ζωή τις ομορφιές της! Τελευταία δεν τις πολυβλέπουμε, αλλά υπάρχουν.
    Σε ευχαριστούμε για την πανέμορφη συμμετοχή σου. Την απόλαυσα πραγματικά! Σε φιλώ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μαρίνα μου. Όπως τα γράφεις είναι. Η ζωή έχει ομορφιές αλλά δίνει και στενοχώριες που καλύτερα αντιμετωπίζονται όταν έχεις αγαπημένα πρόσωπα πλάι σου.
      Ναι ήθελα μια ιστορία της διπλανής πόρτας. Να μας θυμίσει τι ζήσαμε, τι ζούμε και ποιες είναι οι αξίες της ζωής
      Να σαι καλά
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  10. Ποκυγραφότατη Αννούλα μας.
    Τί ωραία αρχή έκανες!
    Η εποχή μας βάλετε από παντού, γιαυτό και τα βιβλία είναι τα πρώτα που μας κρατάνε παρέα .
    Οπωσδήποτε και οι φίλοι, οι καλοί φίλοι που δεν να ξεχνάνε στα δύσκολα.
    Δύσκολο όταν χάνεις τη δουλειά κσι δεν υπάρχει η κινητήριος δύναμη, το χρήμα, αλλά αν κάτσουμε μέσα κσι κλαίμε τη μοίρα μας, δεν θα γίνει τίποτα.
    Πολύ ωραία μηνύματα έχει η ιστορία σου.
    Καλό σκ με βιβλίο ή με παρέα.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ άλλες κι άλλες είναι χρυσοχέρες στο να δημιουργούν θαύματα...το ριξα κι εγώ στα δρώμενα χιχιχιχι
      Σ'ευχαριστώ Ρένα μου
      Ναι δύσκολη η απόλυση, όταν μάλιστα το επάγγελμα είναι βιοποριστικό αλλά μέσα στη ζωή κι αυτό.
      Να σαι καλά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  11. Είναι σημαντικό να έχεις δυνατές και θετικές σχέσεις. Είναι επίσης σημαντικό να μπορείς να μοιράζεσαι το πρόβλημά σου με φίλους όταν σε καταρρακώνει η ζωή. Το σίγουρο είναι πως πολλοί άνθρωποι θα περάσουν απ’ τη ζωή μας, όμως λίγοι είναι εκείνοι που θα έχουν ξεχωριστή σημασία για μας.
    Για το βιβλίο θέλω να πω, πως όσο υπάρχουν άνθρωποι πάντα θα θέλουν να ονειρευτούν, να ταξιδέψουν ανοίγοντας ένα βιβλίο.
    Άννα μου με ένα εξαιρετικό κείμενο με πολλά μηνύματα, έδωσες ακριβώς το συναίσθημα μιας απώλειας, τον ψυχισμό όταν όλα αλλάζουν. Το καλύτερο φάρμακο είναι οι φιλικές σχέσεις, οι ειλικρινείς, ουσιαστικές και βαθιές. Μπράβο Άννα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Αννίκα μου. Το σίγουρο είναι ότι η ζωή κρύβει πολλά σκαμπανεβάσματα για όλους. Η ψυχική δύναμη για να τα αντέξουμε αλλά και άνθρωποι αγαπημένοι δίπλα μας, αληθινοί φίλοι είναι βάλσαμο για τις δύσκολες στιγμές.
      Να σαι καλά Αννούλα
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  12. Πολύ δυνατή η ιστορία σου για την απόγνωση που νοιώθει κάποιος απολυμένος, και για την δύναμη της φιλίας που φέρνει την παρηγοριά. Δοξάζω τον Θεό που δεν μου έχει τύχει ποτέ! Όσο για το βιβλίο, το αγαπώ και δεν το αποχωρίζομαι εύκολα. Το διάβασμα on line με κουράζει, και αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις μεγάλες ιστορίες που γράφονται στην μπλογκογειτονιά. Έχω εκτυπώσει αρκετά κεφάλαια από την 'Ανοιξή σου και τα διαβάζω σιγά-σιγά και συνεχίζω, μη νομίζεις ότι την ξέχασα!!!!
    Φιλάκια και καλή Κυριακή να έχεις, Αννιώ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μαριάννα μου κυρίως που δεν με ξεχνάς. Με συγκινείς που φωτοτύπησες την Άνοιξή μου...να σαι καλά και εύχομαι να μην σε απογοητεύσει τόσος κόπος.
      Ναι η απόλυση είναι φοβερό γεγονός που αποπροσανατολίζει τον εργαζόμενο ιδίως αν είναι βιοποριστικό το επάγγελμα. Χαίρομαι που δεν είχες τέτοιες εμπειρίες. Τυχερή είσαι.
      Κι εγώ αγαπώ το βιβλίο το έντυπο και δεν μπορώ το e-book και σκέψου ότι εύχομαι να μην κυριαρχήσει το e-book!
      Να σαι καλά Μαριάννα μου
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  13. Εξαιρετική η ανάλυση που έκανες Άννα μου για την φράση αυτή και για το βιβλίο Έτσι είναι με ένα βιβλίο ξεχνιέσαι αλλά τις δυσάρεστες καταστάσεις μπορούμε να τις ξεπεράσουμε μόνο με την αγάπη και την συμπαράσταση αυτών που μας αγαπούν.
    Όμορφα τα μηνύματα που έδωσες για τον αλτρουισμό.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω σ'ευχαριστώ κορίτσι μου. Ναι όντως το βιβλίο σε ταξιδεύει εκτός από τον εμπλουτισμο γνώσεων. Αλλά η πραγματική ζωή έχει άλλες απαιτήσεις. Κι όπως λες μόνο με την αγάπη ξεπερνιούνται δύσκολες καταστάσεις.
      Να σαι καλά
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  14. Άννα μου έθιξες ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα με το τόσο καλογραμμένο κείμενο σου. Αυτό της ανεργίας. Το βιβλίο είναι μια παρηγοριά για να ξεχαστείς για λίγο, να ξεκουράσεις το μυαλό και οι φίλοι επίσης για να σε βγάλουν από το τέλμα, να σε εμψυχώσουν, να σου δώσουν δύναμη με τα λόγια τους να παλέψεις για καινούργια ξεκινήματα.
    Με αυτά για αφετηρία, την αγάπη φίλων και συγγενών, την ενθάρρυνση και την συμπαράσταση μπορούμε να παλέψουμε για τη ζωή.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έτσι είναι Ελένη μου Η αγάπη της οικογένειας και των φίλων είναι ένα δυνατό στήριγμα για τις δύσκολες ώρες.
      Χαίρομαι που σου άρεσε
      Να σαι καλά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  15. Μου ζέστανε την ψυχή η ιστορία σου, Αννούλα.
    Γιατί οι φίλοι είναι εκείνοι που μπορούν να
    αμβλύνουν κάθε πόνο μέσα μας, η αγκαλιά τους
    είναι βάλσαμο. Βέβαια, τα βιβλία είναι επίσης
    πολύ πιστοί φίλοι μας😉 Καλό βραδάκι και πάντα
    να μας χαρίζεις όμορφα κείμενα κι ελπιδοφόρα 🌻

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Πέτρα μου, να σαι καλά.
      Αγάπη στη ζωή μας και όλα βαίνουν πιο εύκολα
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  16. Άννα μου, το κείμενό σου είναι υπέροχο. Κύλησε όμορφα η ροή του λόγου σου και έβαλες τη φράση της Μαίρης αρμονικά να δένει με το σύνολο. Η ανεργία δεν παύει να είναι κάτι δύσκολο, όμως η αληθινή φιλία είναι από τις μεγαλύτερες ευλογίες της ζωής. Ευχαριστούμε για τις όμορφες σκέψεις, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μία μου.Ναι όλοι άλλοι λίγο έως πολύ έχουν βιώσει την ανεργία ή την απόλυση και είναι δύσκολο ειδικά αν το επάγγελμα το ασκείς για βιοπορισμό. Όντως η φιλία είναι ευλογία. Κι εγώ σ'ευχαριστώ που είσαι εδώ Μία μου

      Διαγραφή
  17. Τι να πρωτοπω , τι να πρωτοθαυμασω . Εφτασα τελευταια αλλα την ιστορια σου την διαβασα και την ξαναδιαβασα . Ειναι ενα ποιημα με τοσα πολλα μηνυματα φιλία , ανεργία και παντου το βιβλιο , οκοσμος των αισθήσεων και των αξιων ,διχως παραισθησεις , αμβλυνσεις , παθη και ασαχημια . Μπραβο σου Αννιω μου , απολαμβανω παντα τα κειμενα σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Κάτια μου. Χαίρομαι πολύ που απόλαυσες την ιστορία μου. Να σαι καλά

      Διαγραφή