Όταν οι φωνές του ανέμου είναι δυνατότερες!

 


Ονειρεύομαι! Εκτός από το 10ημερο των διακοπών μου, όλον τον υπόλοιπο  χρόνο, ονειρεύομαι καλοκαίρια. Και θάλασσες ακύμαντες. Και ήλιο να σε αγκαλιάζει. Και ατελείωτες νύχτες κάτω από τ' άστρα. Και χορό στην παραλία με τον ήχο του κύματος. Ονειρεύομαι να γεμίζω αλμύρα και άμμο. Να ταξιδεύω!

Όταν τον γνώρισα, γοητεύτηκα αν και δεν ήταν ωραίος. Περιποιητικός και γαλαντόμος κέρδισε τον έρωτά μου. Και ήταν χειμώνας όταν παντρευτήκαμε. Με κοινά όνειρα τα καλοκαιρινά ταξίδια. Γιατί εκείνος μπορούσε να κάνει τα όνειρα αυτά αληθινά.

Το ιστιοφόρο του είναι ένα πανέμορφο σκαρί που ερωτεύτηκα, ίσως και  περισσότερο από εκείνον. Και τη θέση των ονείρων πήρε η αδημονία. Πότε θα έλθει το καλοκαίρι;

Ευκατάστατος, οι δουλειές του πήγαιναν περίφημα και χωρίς εκείνον, ακόμη και   τους 4 μήνες του καλοκαιριού που έφευγε πάντα όπου φυσούσε ο άνεμος.

''Πόσο χαίρομαι αγάπη μου που μοιραζόμαστε τα ίδια πάθη και όνειρα '' μου έλεγε συχνά.

''Έχω χωρίσει από σοβαρό δεσμό δυο φορές εξαιτίας του ιστιοφόρου μου. Το αντιπαθούσαν πολύ, καθώς και το ταξίδι πάνω στο σκάφος'' μου είπε στην αρχή της γνωριμίας μας.

Απορείς; Κι εγώ! Ποιος νορμάλ άνθρωπος δεν θέλει να είναι σε ιστιοφόρο και να ταξιδεύει παντού;

Το πρώτο μας καλοκαίρι ήλθε. Εγώ είχα παραιτηθεί από την εργασία μου. Όλο χαρά ετοιμάστηκα για το  παρθενικό ταξίδι με το σκάφος του άντρα μου. Κοντινές εκδρομές τα διήμερα του χειμώνα όταν  έκλεβε λίγη δόξα ανοιξιάτικη, κάναμε συχνά. Αλλά για 4 μήνες; Αυτό κι αν ήταν όνειρο!

 

 Μαγιό, μαγιό, μαγιό. Αυτά   χρειαζόμουν κάθε μέρα. Και ξυπόλητη. Με τα μαλλιά πιασμένα πίσω, με γυαλιά ηλίου, καπέλο και αντηλιακό. Έτσι ήμουν συνεχώς. Εκτός από τις φορές που έβγαινα βόλτα, σε μεσαιωνικές πόλεις, σε γραφικά καλντερίμια, σε κοσμοπολίτικους τόπους. Τότε, έφτιαχνα τα μαλλιά, φορούσα άνετα ρούχα κομψά και διασκέδαζα με τον σύντροφο της ζωής μου.

Σταματούσαμε το ταξίδι συχνά για μπάνιο στη θάλασσα  σε βαθιά , πεντακάθαρα νερά ή σε ερημικές παραλίες, που ήταν ό,τι λάτρευα. Ακόμη και με τα δελφίνια παρέα κολύμπησα. Ένα ένα όνειρο έβγαινε αληθινό. Και ο σκίπερ αναλάμβανε να κουμαντάρει το σκάφος, αλλά κι ο άντρας μου. Μάθαινα κι εγώ. Ναι , μην απορείς. Από τον πρώτο μήνα είχα μάθει αρκετά. 

Κι τις υπόλοιπες ώρες; Ηλιοθεραπεία  αγκαλιά με το σύντροφό  μου. Ή με ένα βιβλίο να τεμπελιάζει πλάι μου, μια και ο θαλασσινός αέρας  με νανούριζε. Καθισμένοι κάτω από τα πανιά που φούσκωναν καμαρωτά, κυνηγώντας τον άνεμο, μέσα στην απόλυτη ηρεμία και γαλήνη, ξαναγεννιόμουν.

Και τις νύχτες...να ξαπλώνουμε κάτω από τ'αστρα. Να ανοίγουμε ένα μπουκάλι δροσερό κρασί και να ερωτευόμαστε ξανά  κάτω από το χαμογελαστό φεγγάρι, ενώ η θάλασσα μας κανάκευε στην αγκαλιά της. Όταν πιάναμε λιμάνι, σεργιανούσαμε στις ομορφιές του τόπου που βρισκόμασταν.  Και ψώνια στα μαγαζιά  και φωτογραφίες τόσες και άλλες τόσες που δεν χωράνε στη μνήμη της μηχανής, μόνο στη δική μου.

Όλη η Μεσόγειος ήταν το χωράφι που οργώναμε. Τρικυμία δεν συναντήσαμε. Κι όταν ο καιρός αγρίευε, μέναμε αγκυροβολημένοι σε απάνεμα   φιλικά λιμάνια.

3 μήνες έχουν περάσει ήδη. Και μετρώ αντίστροφα  τον τέταρτο. Τον τελευταίο μήνα των ονειρεμένων διακοπών, του πρώτου μήνα του Φθινοπώρου.

Τι με ξύπνησε σήμερα;  Είναι νύχτα ακόμη. Με ξύπνησε το μεγάλο ταρακούνημα του σκάφους. Κύματα... μεγάλα κύματα και άνεμος να ουρλιάζει πάνω από τα  κεφάλια μας. Το λιμάνι μακριά. ''Μείνε στην καμπίνα'' φώναξε ο άντρας μου. Κι εκείνος  να προσπαθεί να ισορροπήσει το ιστιοφόρο που έγερνε πότε δεξιά και πότε αριστερά. Δεμένοι και οι δυο άντρες, πάλευαν να κουμαντάρουν το σκάφος με ασφάλεια.

Μετά φωνές... πολλές  φωνές. Μαζί με τις δικές μου.  Τα ουρλιαχτά μου μάλλον.  Οι φωνές του ανέμου δυνατότερες.

Το σκαρί σαν καρυδότσουφλο να σηκώνεται ψηλά και να πέφτει με δύναμη στη θάλασσα.

Πάντα κουνάει στο ιστιοφόρο. Σκέψου με μεγάλη τρικυμία που ξαφνικά ξέσπασε και μας έπιασε απροετοίμαστους. 

''Το ιστιοφόρο είναι το ασφαλέστερο μέσο ταξιδιού''   έλεγε πάντα   ο σκίπερ μας και ήταν τα λόγια που προσπαθούσα να διατηρήσω στο νου μου ζωντανά.  Μα πώς να καθίσουν εκεί αφού κι αυτά  κατρακυλούσαν με κάθε κύμα που μας χτυπούσε; Πώς να μείνω ήρεμη όταν έβλεπα από το φινιστρίνι να υψώνεται αριστερά το σκούρο αγριεμένο νερό  και μετά ξανά από δεξιά;

Έμενα γονατιστή να προσεύχομαι... να πέφτω κάτω  και να σηκώνομαι ξανά.  Πόσοι μώλωπες χαράχτηκαν στο κορμί μου; Μα περισσότεροι στο μυαλό μου, όταν κονταροχτυπιόταν με το φόβο.

Θα ζήσουμε άραγε; Και αν ζήσουμε θα πεθάνει ο γάμος μας ;

Γιατί θα του το πω... δεν γίνεται: Ιστιοπλοΐα ποτέ ξανά!

 

Είναι η συμμετοχή μου στη Μίνι Σκυτάλη #3
Επέλεξα την 3η εικόνα και ελπίζω να χαμογελάσατε λίγο με το φόβο της ηρωίδας
Η Μαίρη μας στη Γήινη Ματιά της μας παρασύρει δημιουργικά κάθε φορά 
Σ'ευχαριστούμε Μαιρούλα
Καλή αρχή στα δημιουργικά δρώμενα 


54 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία περιγραφή, καλογραμμένο και έκανα γέλιο στο τέλος! Μπράβο Άννα μου όταν τελείωσα σκέφτηκα μα τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους..... Τη δόλια! Ωραία ευχάριστη εκκίνηση έχετε δώσει παιδιά στη Σκυτάλη μας! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μαίρη μου και για την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούμε.
      Η δόλια ε; Το ιστιοφόρο θέλει γερή κράση και να ξέρεις από αυτά...
      Ναι ξεκίνησε όμορφα η σκυτάλη μας
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  2. "Ερωτεύτηκα το ιστιοφόρο του, ίσως, περισσότερο από εκείνον" Την εκπλήρωση του ονείρου της θα έλεγα εγώ, που δεν ήταν ο Πρίγκηπας με το άλογο αλλά με το ιστιοφόρο. Το μυαλό μας έχει την τάση, όταν ονειρεύεται το μέλλον, να τα βλέπει όλα ρόδινα και ανέφελα. Έτσι και η πρωταγωνίστρια σου. Ζούσε για τις καλοκαιρινές διακοπές, αυτή τη φορά σε κότερο με τον "αγαπημένο της", όλα υπέροχα, όπως τα ήθελε αυτή. Μέχρι, που ένα από τα τερτίπια του καιρού της χαλάνε το όνειρο. Μάλλον και τον γάμο της. Της το είπε, ότι είχε χωρίσει ήδη δύο φορές διότι δεν μπορούσαν το κότερο του. Τελικά, ναι, μάλλον δεν τον αγάπησε πραγματικά. Το δικό της, όνειρο ήθελε να ζήσει και ανακάλυψε ότι πίσω από το λίκνισμα στον μόλο του λιμανιού, υπάρχει και ο Ποσειδώνας που θέλει να παίζεις ενίοτε και με τους δικού του κανόνες. Τι ήθελε τελικά, την εύκολη ζωή; Αμ, όλα έχουν το τίμημα τους!
    Ωραία ιστορία, Άννα, και άκρως διδακτική θα έλεγα! Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικό δεν είναι Βασίλη μου; Όταν ονειρεύεσαι δεν βάζεις γκρι χρώμα στα όνειρα. Τα αφήνεις να λάμπουν με το φως το θετικό, του ήλιου και της αισιοδοξίας.
      Σίγουρα η πρωταγωνίστρια αγαπούσε πάρα πολύ τα ταξίδια και το ιστιοφόρο. Το αγαπώ και εγώ ξέρεις αλλά το φοβάμαι το ταξίδι με αυτά τα σκάφη. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος.
      Εμ όλα σίγουρα έχουν το τίμημά τους
      Χαίρομαι που σου άρεσε Βασίλη
      Καλησπέρα σου

      Διαγραφή
  3. Αννούλα μου τι ωραία η ιστορία σου. Μου άρεσε το plot twist στο τέλος.
    Γιατί στην αρχή η ονειρική περιγραφή μας είχε βάλει σε ένα συγκεκριμένο mood και τσουπ ήρθες και μας το ανέτρεψες και μου άρεσε.
    Ομολογουμένως, μας έδωσες και λίγη αύρα καλοκαιρινή που σήμερα με τον τόσο βροχερό καιρό είχαμε ανάγκη.
    Σε φιλώ γλυκά Αννούλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Μαρίνα μου που σου άρεσε. Εμ χρειάζεται η ανατροπή για πιο νοστιμιά χιχιχι
      Αύρα καλοκαιρινή αλλά έδωσα και στίγμα του καιρού ναι;
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  4. Άννα μου, απέδωσες, όπως πάντα, πολύ σωστά και ζωντανά, την αδρεναλίνη που μπορείς να νιώσεις σε μια τέτοια ακραία κατάσταση με ένα ιστιοπλοϊκό καταμεσής μιας τρικυμίας.
    Δεν έχω βέβαια προσωπική εμπειρία αλλά, εκείνος που θα ταξιδέψει με τέτοιο σκάφος, πρέπει να είναι ετοιμασμένος απόλυτα, σωματικά και ψυχικά, να αντιμετωπίσει πολλές ...ανατροπές στην ...ισορροπία του.
    Με λίγα λόγια να είναι σε φάσεις που να μην ξέρει που είναι ο ...ουρανός και που η επιφάνεια της θάλασσας. Είναι πραγματικά πολύ δυνατή εμπειρία.

    Η ...έρμη η κοπελιά μας, με όσα έζησε με τον καλό της, θεωρώ ότι δεν θα πατήσει ξανά το όμορφο πόδι της σε ...σκάφος τέτοιο. Και έζησα μαζί της, μέσα από τη γλαφυρή σου περιγραφή, το όμορφο ταξίδι της. Τουλάχιστον έζησε! Ταξίδεψε, δοκίμασε το όνειρό της σε όλα του τα επίπεδα. Έχει να θυμάται, έχει να λέει. Και είναι όμορφο αυτό.
    Και κοίτα να δεις τώρα Άννα μου! Η ιστορία και η αφήγησή σου έδεσε απόλυτα με τον σημερινό καιρό. Λες και ήρθε ...παραγγελία.
    Πολύ όμορφο αγαπημένη μας φίλη. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε. Κι εγώ δεν έχω εμπειρία παρότι αγαπώ τα ιστιοφόρα και έχω διαβάσει πολλά γι αυτά αλλά κατανοώ την ηρωίδα μου με το φόβο που ένοιωσε σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες.
      Αν δεν είσαι προετοιμασμένος για τέτοιες καταστάσεις δεν ταξιδεύεις με ιστιοπλοικό ναι;
      Σ'ευχαριστώ Γιάννη μας
      ΦΙλάκια

      Διαγραφή
  5. Όχι, καθόλου δεν χαμογέλασα με την εκπληκτικά δοσμένη ιστορία σου, που είχε καθαρά άρωμα Άννας! ;-)
    Τα πάντα στη ζωή μας, ανατρέπονται από την μια στιγμή στην άλλη και ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με την φύση. Πυρκαγιές, σεισμοί και πλημμύρες, μας θυμίζουν πόσο δυνατοί πρέπει να είμαστε εσωτερικά για να διαχειριστούμε τα ζόρια που δεν λείπουν από τη ζωή όλων μας!
    ΑΦιλάκια τρυφερά με πολλά μπράβο για την συμμετοχή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χαμογέλασες; Λένε πως τα ιστιοπλοϊκά είναι τα πλέον ασφαλή σε τέτοιες συνθήκες αρκεί να το αντέχεις. Φυσικά ανατρέπονται τα πάντα από τη μια στιγμή στην άλλη. Αλλά και χωρίς ρίσκο η ζωή δεν έχει νοστιμάδα.
      Έτσι είμαστε δυνατοί για ταρακουνήματα
      Φιλάκια πολλά και σ'ευχαριστώ

      Διαγραφή
  6. Λατρεύω τη θάλασσα, νέα ήμουν σε κολυμβητικό όμιλο από 5 ετών παρακαλώ και καμαρώνω για 3 χρυσά και 1 ασημένιο που έχω ενώ συγχρόνως έχω δίπλωμα ναυαγοσώστριας. Όμως γι'αυτό ακριβώς φοβάμαι τη θάλασσα και την αντιμετωπίζω πάντα σαν κάτι το απρόβλεπτο. Λοιπόν η περιπέτεια που περιγράφεις τόσο όμορφα και ο φόβος της κοπέλας κατανοητός. Μπορείς από στιγμή σε στιγμή να βρεθείς από τον αφρό στον..πάτο και ιδιαίτερα με ένα τέτοιο σκαρί ελαφρύ. Κάποτε στη Θάσο ήμασταν για υποβρύχιο ψάρεμα με τον άνδρα μου από μία βάρκα φουσκωτή βέβαια κάτω από το νερό και ξαφνικά βλέπουμε τα πράγματα μας να αιωρούνται δίπλα μας στο βυθό. Ανεβήκαμε και είδαμε την βάρκα αναποδογυρισμένη. Είχε γίνει σεισμός στο νησί μάθαμε. Με τον άνδρα μου μήνες το καλοκαίρι χαιρόμασταν όλα αυτά. Νοιώθω την ταραχή των ηρώων σου όμως.. αυτή είναι η ομορφιά, το άγριο κάλεσμα της θάλασσας οπότε πάντα πρέπει να επιστρέφεις σε αυτήν ακόμη και με τέτοιες καταστάσεις είναι..ερωμένη φίλη μου. Μας ταξίδεψες λοιπόν και μου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ τη λατρεύω Αχτίδα μου. Και μόνο να την κοιτάζω γαληνεύω. Ναι κι εγώ κατανοώ την ηρωίδα μου αλλά η ιστιοπλοϊα τα έχει αυτά και πρέπει όποιος μετέχει να το αντέχει.
      Πω πω αυτο με τον σεισμό στη Θάσο και εσείς στο βυθό να ψαρεύεται φοβερό ε; Λίγο με ανατρίχιασε. Σκέψου να ήταν πολύ καταστροφικός...σκέψου
      Ωραία όσα γνώρισες με τον άντρα σου. Οι εμπειρίες χτίζουν γερές βάσεις για το αύριο
      Σ'ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  7. Καταπληκτικό το διήγημά σου Αννα μου.Μου άρεσε γιατί πραγματεύεται την θάλασσα και τα ταξίδια με ιστιοφόρο.Λατρεύω και εγώ την θάλασσα και ό,τι έχει σχέση με αυτήν Τα ταξίδια με καράβι, να την αγναντεύω, το ατελείωτο κολύμπι και όλα τα σχετικά.
    Κατάλαβα διαβάζοντας το, ότι στο τέλος κάτι θα συνέβαινε και η ηρωίδα θα αναθεωρούσε τις απόψεις της για τις διακοπές με το ιστιοφόρο.
    Οπότε θα έχουμε και τρίτο χωρισμό.Τελικά αυτό το ιστιοφόρο κλείνει σπίτια.
    Καλή συνέχεια Άννα μου.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα ναι αν δεν το αντέχεις κλείνει σπίτια το ιστιοφόρο!! Κι εγώ αγαπώ τη θάλασσα καιό,τι έχει σχέση μαζί της. Μ'αρέσουν και τα ιστιοφόρα αλλά δεν έχω εμπειρία
      Χαίρομαι που ευχαριστήθηκες διαβάζοντας
      Να σαι καλά και σ'ευχαριστώ πολύ
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  8. Καλά το ξεκίνησες Άννα μου και είχα μπει τόσο μέσα στο ιστιοφόρο κι εγώ,που αισθανόμουν το λικνισμα του.
    Τί τοθελες καημένη μου τέτοιο επίλογο;
    Μου θύμισε ένα ταξίδι μας που είχα πιστέψει πως δεν θα φτάσουμε ζωντανοί στη στεριά.
    Άραγε θα το επαναλάβει ή σχόλασε ο γάμος;
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όλοι έχουμε εμπειρίες με θαλασσοταραχές αλλά ήθελα στην ιστορία μου λίγο σασπένς.
      Μάλλον σχόλασε ο γάμος...να πεις όχι σε έναν λάτρη ιστιοπλόο είναι βαρύ..
      Να σαι καλά και σ'ευχριστώ
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  9. Είναι αυτό ακριβώς που με αποτρέπει ν' αγοράσω σκάφος. Πόσο γλαφυρά το περιγράφεις 😉
    Συγχαρητήρια Αννούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό σε αποτρέπει και εσένα ε; Κοίτα... αν το πάρεις θα έλθω παρέα έτσι για να αντιμετωπίζουμε αντάμε τα βουνά-κύματα χιχιχιχι
      Σ'ευχαριστώ Μαράκι μου

      Διαγραφή
  10. Το Κανελλάκι μας από πάνω Αννιώ μου, δεν παίζεται με τις ατάκες του...😊
    Περιγράφεις τις επιθυμίες της ηρωίδας σου με τόση γλαφυρότητα θα πω και εγώ, που ήταν σαν να ήμασταν μαζί της στο ταξίδι με το ιστιοφόρο... να είναι όμως πάντα η θάλασσα λάδι ε;😉
    Τι μου θύμησες με το τέλος της ιστορίας σου όμως να ξέρεις...έχουμε ζήσει μια τέτοια δύσκολη εμπειρία...
    Μια τέτοια θαλασσοταραχή συναντήσαμε όλοι η οικογένεια μας πριν απο χρόνια επιστρέφοντας από διακοπές μέσα σε ένα δελφίνι, με 8 μποφόρ άνεμο και χαλασμένη την μία μηχανή του, ένα ταξίδι 4 ωρών έγινε 8 ώρες Πάρος- Κρήτη... κκαι από ότι βλέπω κάτι παρόμοιο είχε και η Ρένα από πάνω...😊
    Αννιώ μου η ηρωίδα σου στο τέλος μας αφήνει με ένα ερωτηματικό στο τέλος...τι θα κανει άραγε;
    Ωραία πολύ η συμμετοχή σου Αννιώ μου να περνάς καλά φιλιαααα!! 😍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ρούλα μου. Χαίρομαι που σου άρεσε. Και ναι εμπειρίες έχουμε όλοι λίγο ως πολύ με θαλασσοταραχές. Αλλά με ιστιοφόρο δεν έχω εμπειρία αλλά ναι θα ήθελα με μπουνάτσα όμως χιχιχι
      Τι θα κάνει η ηρωίδα; Μάλλον αυτό που είπε. Ποτέ ξανά ιστιοπλοϊα και μάλλον ο γάμος της θα λήξει αν και ο σύντροφός της αγαπάει πιο πολύ το σκαρί του
      Σ'ευχαριστώ ξανά
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  11. Λοιπόν με όλο το σεβασμό στις απόψεις σας, εγώ όχι δεν μπαίνω σε ιστιοφόρο, αλλά ούτε τα παπούτσια μου στέλνω. Τώρα βέβαια με ένα σύζυγο της δράσης, μόνο μια Μπουμπουλίνα θα έκανε. Ωστόσο Άννα μου τη χάρηκα την ιστορία σου. Κεντρίζει την φαντασία και αφήνει στους ονειροπόλους μια επιθυμία για ταξίδια.
    Μπράβο Άννα, μου άρεσε! Συγχαρητήρια!!!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α μη μου λες τέτοια!! Τα παπούτσια κράτησέ τα αλλά θα σε πάρω μαζί μου μόλις αγοράσω ιστιοφόρο, ναι; χιχιχιχι
      Χαίρομαι που τη χάρηκες την ιστορία μου. Ας ονειρευτούμε ταξίδια μακριά από φουρτούνες!
      Σ'ευχαριστώ πολύ Αννίκα μου
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  12. Και εκεί που λικνιζόμουν στο κατάστρωμα και ταξίδευα με το ιστιοφόρο σου, τσακ μια τρικυμία και μου χαλάει το όνειρο...
    Τέλεια η περιγραφή σου Άννα μου. Με την ανατροπή που έκανες στο τέλος έδωσες μια ωραία πινελιά στο κείμενο.
    Αγαπημένη η θάλασσα, που κρύβει βέβαια και πολλούς κινδύνους. Κάποτε είχα κινδυνέψει να πνιγώ με ένα μικρό σκάφος στο "Ναυάγιο" στη Ζάκυνθο, αλλά από τότε έχω τολμήσει κάμποσα ταξίδια τέτοιου τύπου.
    Φιλάκια πολλά αγαπημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ χωρίς τρικυμία τι νοστιμάδα να έχει το όνειρο;
      Ώστε κινδύνεψες να πνιγείς ε; Άσχημη εμπειρία και χαίρομαι πολύ που δεν σε σημάδεψε και τάλμησες παρόμοια ταξιδια μπράβο σου
      Σ'ευχαριστώ Ελενίτσα μου που είσαι εδώ και που σου άρεσε
      Φιλάκια πολλά πολλά

      Διαγραφή
  13. Αυτό το ιστιοφόρο της φωτό σε ενέπνευσε θαυμάσια.....Αννα μου, μας έκανες να ταξιδέψουμε μαζί με την ηρωϊδα σου και να χαρούμε το απολαυστικό ταξίδι μέχρι που στο τέλος έκανες την ανατροπή !!! Ακριβώς όπως συμβαίνει στην πραγματική ζωή.....απρόοπτα, ανατροπές και κίνδυνοι που μας αναγκάζουν να συνειδητοποιήσουμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι κάθε στιγμή μας επιφυλάσσονται εκπλήξεις, δυσάρεστες τις περισσότερες φορές....Τα ιστιοφόρα μου άρέσουν , αλλά το ταξίδι σε τρικυμισμένη θάλασσα μάλλον θα με έκανε να αντιδράσω ακριβώς όπως η ηρωϊδα σου.....Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α κι εγώ Κλαυδία μου το αγαπώ το ιστιοφόρο αλλά με τόση φουρτούνα κι εγώ σαν την ηρωίδα μου θα αντιδρούσα. Πάντα στη ζωή διδασκόμαστε ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο. Μεγάλο σχολείο η ζωή!
      Σ'ευχαριστώ Κλαυδία μου
      Να σαι καλά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  14. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κρύβει αρκετούς συμβολισμούς η ιστορία σου Άννα μου!
    Και η γλαφυρή περιγραφή που απέδωσες, αφήνει να υποβόσκουν οι... κάπως επιφανειακοί χαρακτήρες της ιστορίας. Δεν ξέρω γιατί αλλά διέκρινα ένα βαθύτερο νόημα.

    Καλή εβδομάδα να έχεις σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλά έκανες και το διέκρινες! Πάντα υπάρχει νόημα ή δίδαγμα σε ό,τι συμβαίνει στη ζωή. Και το διήγημα ήταν ανάλαφρο για να μη βαρύνει ήδη έντονες ψυχικές διαθέσεις, αλλά και το τι ζητάμε από τη ζωή, οι στόχοι μας, οι τρόποι αντιμετώπισης, όπως και όλα δεν είναι ρόδινα ποτέ στη ζωη μας καθώς και ο τρόπος που τα αντιμετωπίζουμε μας χαρακτηρίζει
      Σ'ευχαριστώ που είσαι εδώ
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  15. Μπράβο Άννα μου που άντεξες τόσο κούνημα...γράφοντας! Εγώ πάντως ζαλίστηκα! Για να καταλάβεις, ούτε σε βάρκα δεν άντεξα πάνω από 10 λεπτά.
    Κατάφερες με τη γραφή σου να με κάνεις να το ζήσω ολοζώντανα!
    Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου. Πολύ ωραίο κείμενο.
    Καλή εβδομάδα Αννα μου :) Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούσα κι αλλιώς; χαχαχα Και πού να πήγαινα να γλυτώσω; χιχιχιχι
      Ούτε σε βάρκα ε; Σαν τον άντρα μου κι εσύ!!
      Σ'ευχαριστώ Μαράκι μου
      Καλή σου εβδομάδα
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  16. Αχ αυτό το ιστιοφόρο Αννούλα μου!! Με μάγεψε... ταυτίστηκα σε πολλά σημεία με την ηρωίδα σου και απόλαυσα το ταξίδι στην καλογραμμένη ιστορία σου!
    Μπράβο φίλη, υπέροχη συμμετοχή!
    Πολλά φιλιά
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου γλυκιά χαίρομαι που μαγεύτηκες.Σ'ευχαριστώ πολύ
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  17. Άννα μου, νομίζω ότι ένιωσα το φόβο της ηρωίδας σου. Το καλοκαίρι του 2019 έπεσα σε 8άρι μποφόρ με μικρό καράβι να ταξιδεύω στο Ανατολικό Αιγαίο. Δεν φοβήθηκα ότι θα βουλιάξει το καράβι, αλλά η ζαλάδα μου κράτησε δυο μέρες. Η θάλασσα όταν αγριεύει δεν είναι εύκολη για κανένα. Έγραψες μια όμορφη ιστορία, στην αρχή όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι που ήρθε η τρικυμία. Μόνο που θεωρώ ότι αυτή η τρικυμία ήρθε και στη σχέση τους. Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου, φίλη μου. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μία μου Σε 8άρι μποφόρ έχω πέσει κι εγώ αλλά με μεγάλο πλοίο. Ναι είναι δύσκολη η τρικυμία το ξέρω και επικίνδυνη η θάλασσα όταν αγριεύει.
      Χαίρομαι που σου άρεσε
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  18. Χι, χι! Με το πρώτο ταρακούνημα άλλαξε γνώμη! Ωραία η συμμετοχή σου, Άννα μου. Πολλά φιλιά στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αλεξάνδρα μου
      Δεν μπορείς να πεις ότι ήταν απλό ταρακούνημα!!! χααααχαχα είδε το φως το αληθινόν!!!! χααχχαα
      Να σαι καλά

      Διαγραφή
  19. Άννα μου, καλησπέρα.
    ένα ρομαντικό κείμενο που σε προσγειώνει ανώμαλα στην πραγματικότητα, μια και καθετί έχει πάντα δύο όψεις που συχνά δεν συνυπολογίζονται.
    Η πρωταγωνίστρια ευτυχώς δεν είχε άλλη παρέα στο σκάφος, καθώς ένα από τα προβλήματα είναι ο εσωτερικός τους χώρος που είναι περιορισμένος και δε συζητά κανείς για το θέμα τουαλέτας...:)))
    Το λέω, αφενός για να γελάσουμε και αφετέρου γιατί κάποτε μας είχε προτείνει ένα φιλικό ζευγάρι να πάμε διακοπές με τέτοιο τρόπο (οικονομικά ήταν αρκετά προσιτό), όμως αρνηθήκαμε κυρίως για τη στενή συμβίωση...χαχα!
    Να είσαι καλά, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα και καλό μήνα Γλαύκη μου
      Θα μπορούσες να έχεις την εμπειρία και είπες όχι; Ναι το έχω ακούσει κι εγώ ότι είναι πιο προσιτό. Αλλά στενάχωρα είναι όντως.
      Να σαι καλά Γλαύκη μου

      Διαγραφή
  20. Το διάβασα μόλις τώρα για να μην επηρεάστω είναι υπέροχο κυριολεκτικά , πολύ φλύαρος αυτός ο άνεμος ειδικά όταν σύρριζει στα ξαρτοριζα μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σου
      Χαίρομαι που επιλέξαμε την ίδια εικόνα
      Καλά έκανες και το διάβασες τώρα
      Ναι ο άνεμος πάντα είναι φλύαρος
      Σ'ευχαριστώ
      Καλό μήνα

      Διαγραφή
  21. Καλό σου μήνα Άννα μου!! Αχ την λατρεύω κι εγώ την θάλασσα και δεν θα λεγα όχι σε ταξιδάκι αλλά που!! 😁 ήρθε και το ταρακούνημα στο τέλος και που ξέρεις μπορεί κι ο σύζυγος να θέλει να βάλει κι αυτός ένα μικρό φρένο στην περιπέτεια!! 😘🍬

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την μου. Καλό σου μήνα
      Κι εγώ λατρεύω τη θάλασσα και φυσικά τα ταξίδια.
      Το ταρακούνημα είναι μέσα στα ζωή...τι να κάνουμε;
      Λες ο σύζυγος να μην έχει ξαναζήσει τρικυμία και να πατήσει φρένο; Αισιόδοξη σε βρίσκω
      Καλημέρα σου

      Διαγραφή
  22. Πολλή όμορφη αφήγηση Άννα μου για ονειροπόλους και ταξιδευτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Σόφη μου να σαι καλά. Ένα ταξίδι το ήθελα κι ας χειμώνιασε!

      Διαγραφή
  23. Αμ, κάτι ήξεραν οι άλλες και "την έκαναν"! 😂😂😂
    Δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Γιατί ένα κελεπούρι -με σκάφος-
    (έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;), ήταν μόνος κι έρημος;
    Κι εκεί που λικνιζόταν η κοπελιά, και μας είχε πάρει όλους
    "στο λαιμό της", γιατί μας είχε μεθύσει -αντικειμενικά- η
    ιστορία, ξύπνησε και προσγειώθηκε, και μαζί της πάει και το
    δικό μας όνειρο, εκεί που "πλατσουρίζαμε" ανέμελοι.. Αννούλα,
    τί κάζο ήταν αυτό που μας έκανες και είμαστε και μεγάλοι άνθρωποι;
    Απόλαυσα τη βόλτα, αλλά τελικά όλα τα ωραία πράγματα έχουν κι αυτά
    ημερομηνία λήξεως.. Καλέ, μόνο εγώ θέλω τη συνέχεια τού "έργου";😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχαα κοίτα τώρα ερωτήματα που θέτεις...εμ αν σ'αρέσει κάποιος δεν κάθεσαι να σκεφθείς όλα αυτά! Αλλιώς δεν θα την πατάγαμε κοινώς!
      Εμείς ας συνεχίσουμε να πλατσουρίζουμε ανέμελα, αλλά χαμηλοβλεπούσες στα κότερα.Να έχουμε υπόψιν😂!!
      Συνέχεια θες για να μάθεις αν χώρισαν; 😉 Τσ τσ τσ κουτσομπολιό μόνο κάθε Κυριακή!

      Διαγραφή
  24. Αυτά που ονειρεύεσαι Άννα, αν τα σκηνοθετήσεις φτιάχνεις μια υπέροχη καλοκαιρινή ταινία, αν τα συνθέσεις φτιάχνεις ένα υπέροχο καλοκαιρινό τραγούδι και αν τα αποτυπώσεις σε καμβά θα έχεις τον πιο όμορφο πίνακα κρεμασμένο στον τοίχο του σπιτιού σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή