«Και ξαφνικά το καλοκαίρι μεταμορφώθηκε σε φθινόπωρο» – Oscar Wlide

 


Και επιστρέψαμε!!
Ήσυχα....
Μελαγχολικά...
Καιρός ήταν βέβαια, αλλά αυτό το καλοκαίρι άφησε γλυκόπικρη γεύση!!
Υπήρξαν όμορφες στιγμές που αυτές κρατώ και αναμοχλεύω ήδη με το νου.
Γαλήνιες θάλασσες τόσο ακύμαντες που αν ήμουν αναμάρτητη θα περπατούσα στην επιφάνειά τους!
Καθάρια νερά,  ζωηρές ανατολές και ηλιοβασιλέματα που κλέβανε χτύπους καρδιάς.
Οικογενειακές στιγμές με χαμόγελα και μικρές εξορμήσεις μακριά από πολυκοσμία και θόρυβο.
Υπήρξαν ναι...μαγικές στιγμές.
Αλλά και κάποιες ακόμη που γέμιζαν την ψυχή φόβο στα όρια πανικού.

  Μας κάψανε αδέλφια! Και όσο η φωτιά κατέτρωγε λαίμαργα τη ζωή, τόσο ο πανικός (τι δώρο κι αυτό από τον Πάνα!) έπαιρνε θέση μέσα μου. Κάθε πρωί έβγαινα στη βεράντα και κοιτούσα το βουνό μας απέναντι, κατάφυτο μ'αυτό το μοναδικό και σπάνιο έλατο. Κοιτούσα μπας και δω καμιά αναλαμπή, κάποιο καπνό. Αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει πυροσβεστικό όχημα και πυροσβέστης στο χωριό που είναι σε επιφυλακή μέρα και νύχτα.
Φόβος που έκλεβε κάθε όμορφη στιγμή.
Και καύσωνας! Διαρκείας! Να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν πάνω στο βουνό να είναι τόσο υψηλή η θερμοκρασία περισσότερη από τις κωμοπόλεις. Δεν τα θυμάμαι έτσι εγώ. Πάντα στο χωριό βάζαμε μια ζακετούλα και φέτος το Air Condition που βάλαμε πριν λίγο καιρό άναβε μεσημέρι βράδυ!
Καταστρέψαμε τον πλανήτη αδέλφια!! 
Και μετά είχαμε αλλαγή καιρού και βροχές. Να αγωνιάς ποιος θα πνιγεί στις λάσπες αυτήν τη φορά. Μα φταίμε τόσο πολύ εμείς!
Σκέψου αυτή η παραθαλάσσια κωμόπολη που είναι τουριστικός προορισμός και πνίγηκε στις λάσπες το χειμώνα που πέρασε, αυτό το θέρετρο του νησιού μας που έχτισε το ποτάμι του και κανείς δεν τιμωρήθηκε...μα κανείς, τώρα συζητά να δημιουργήσουν νέο ποτάμι. Αλλά σκοντάφτουν...Οι κάτοικοι της μιας πλευράς λένε όχι από μας, μην ανοίξετε το ποτάμι από αυτήν την πλευρά, από απέναντι να πάτε. Και πάνε οι υπεύθυνοι απέναντι για να σχεδιάσουν νέο ποτάμι. Βλέπεις το νερό ακολουθεί το δρόμο που η φύση το εβαλε να χαράξει. Πάει από τα βουνά στη θάλασσα. Νέο ποτάμι και η απέναντι πλευρά διαμαρτύρεται. Όχι από εμάς. Απέναντι να πάτε!!
Γελάς;  Και νευριάζεις έτσι; Είμαστε φοβεροί. Μας αξίζει να πνιγούμε αφού δεν διαμαρτυρόμαστε για κάθε καταστροφή του τόπου μας που λαμβάνει χώρα δίπλα μας.
Καταστρέψαμε τον πλανήτη! 
Κι έρχεται χειμώνας. Θα δούμε  πόσες πλημμύρες θα καταγράψουμε και σ'εκείνον τον όμορφο προορισμό του νησιού μου ακόμη θα πηγαινοέρχονται οι υπεύθυνοι να πείσουν τους απέναντι για το νέο ποτάμι!!
Υπήρχε και ο ιός!
Δίπλα μας...στη γειτονιά μας! Με παιδάκια που έπαιζε η μικρή μας. Που πηγαινοέρχονταν στην αυλή μας. Ξανά πανικός!!
Το σημαντικότερο; Δεν μας είπαν τίποτε. Δεν μας προειδοποίησαν και το μάθαμε από τρίτο πρόσωπο. Τεστ και καραντίνα μπας και....
Ευτυχώς, όλα καλά!
Μα τι άνθρωποι υπάρχουν!! Πώς να μην καταστραφεί ο  πλανήτης με τέτοια νοοτροπία!
Και μετά τι;
Διαμαρτυρίες και ακρίβεια και να θες να κλείσεις την τηλεόραση και κάτι να σε κρατά να ακούς το κάθε κανάλι μπας και χάσεις μια άσχημη είδηση.



Τουρίστες πολλοί στο νησί. Ελπίζω να δούλεψαν όλοι οι κάτοικοι. Βαρύς χειμώνας έρχεται.
Οι μάσκες βραχιολάκι στο χέρι και τα εστιατόρια να πρέπει να κλείσεις τραπέζι για να βρεις άδειο. Θέλαμε να γιορτάσουμε τα γενέθλιά μου κάπως...πιο διαφορετικά. Τελικά βρήκαμε μόνο μεσημεριανό τραπέζι άδειο και απολαύσαμε ντόπιους μεζέδες γιορτάζοντας μια δεκαετία που μίκρυνα. Μα ναι...κάθε φορά μικραίνω!
Καλό Φθινόπωρο πια που με ανησυχεί που μπήκε φουριόζικο!



Μερικές φώτο από το νησί μου. Όχι πως δεν τις έχετε ξαναδεί αλλά είναι φρέσκες και απολαυστικές τουλάχιστον για μένα

38 σχόλια:

  1. Καλώς όρισες Άννα μου ξανά στο δικτυακό σπιτικό σου. Είναι σαν να σε βλέπω εκεί στο όμορφο νησί, στην αυλή σας, να αγναντεύεις πέρα ψηλά στο βουνό με τα έλατα. Φορτωμένη με τις αγωνίες σου.
    Καλώς όρισες κορίτσι μου, αγαπημένη μας φίλη. Προσωπικά εμένα με βρίσκεις εδώ, μπάστακα που λένε. Θαλαμοφύλακα ένα πράμα της blogo-γειτονιάς! Θέλω και εγώ να πω τα δικά μου για το καλοκαίρι που έφυγε. Να ανοίξω την καρδιά μου, να μιλήσω. Ξεκίνησα πολλές φορές να το κάνω αλλά άλλες τόσες σταμάτησα. Δεν ξέρω. Ίσως το κάνω.

    Μέτρησα τους φόβους σου, τις αγωνίες σου, τις προσδοκίες σου. Όλα αυτά δικαιολογημένα με όσα ζούμε. Απόλυτα. Τελικά, ο άνθρωπος Άννα μου, δεν θα αλλάξει ποτέ! Μπροστά στην μικροιδιοκτησία του, δεν νοιάζεται μήτε για το ίδιο του το παιδί! Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα. Μην βλέπεις που όλοι στα λόγια ξαμολάνε μεγάλες κουβέντες. Σαν έρθει η ώρα να ...οριοθετηθεί το ποτάμι, καθώς είδες, όλοι έδειχναν απέναντι. Τέλος πάντων.

    Κράτα τις όμορφες και μαγικές στιγμές, τα γλυκά σου γενέθλια, (να τα εκατοστήσεις!), τη θάλασσα, το βουνό, τους ανθρώπους σου. Αυτά. Και έλα να ξεχειμωνιάσουμε γλυκιά μου σε αυτό το δύσκολο που έρχεται.

    Την καλησπέρα μου. Μου έλειψες να το ξέρεις! Πολύ! Άντε να νιώσω πάλι ζεστή την παρουσία σου.
    Καλό Φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα καλέ μου φίλε. Κρατώ οντως τις όμορφες στιγμές απαραιτήτως γιατί πολύ μας κύκλωσαν οι άσχημες. Και εμένα μου λείψατε και τώρα δηλώνω παρούσα.
      Να γράψεις τις σκέψεις να τις γράψεις εγώ προσωπικά θέλω να τις διαβάσω και επί πλέον είναι μια εκτόνωση.
      Καλό Φθινόπωρο (το ότι εύχεσαι εσύ ειδικά από τις αρχές του Σεπτέμβρη καλό φθινόπωρο δεν είναι καλός οιωνός)

      Διαγραφή
    2. Χμμμμ ναι παρασύρθηκα Άννα μου! Λατρεύω όμως την παρατηρητικότητά σου. Συνήθως έδινα στο καλοκαίρι ανάσες. Να σου, έτσι όπως είναι ο καιρός αυτές τις μέρες, τότε θα ευχηθώ να συνεχίσει ένα ήπιο καλοκαιράκι. Ίσως αυτό που περάσαμε να μην ήταν καλό και ασυνείδητα θέλουμε να το καταχωνιάσουμε. Όμως κάθε καλοκαίρι, όσο άσχημο και αν ήταν, δεν θέλω να το αφήνω έτσι ανέξοδα πίσω μου.
      Και πάλι καλώς όρισες Άννα μου.

      Διαγραφή
    3. Α παρασύρθηκες ένεκα του καιρού, ξέρω. Αλλά αν ο καιρός σου δίνει φθινοπωρινή διάθεση τότε αλήθεια ανησυχώ γιατί θα χουμε χειμώνα νωρίς
      Και εγώ θέλω το καλοκαίρι να κρατήσει
      Το αγαπώ αλλά να σου πω την αλήθεια μου, μέσα στην πόλη λίγο με ενοχλεί. Θέλω εξορμήσεις κοντά στη θάλασσα. Αλλά όχι απο τώρα φθινοπωρινό καιρό, δεν θέλω

      Διαγραφή
  2. Τι ωραίο κόλπο αυτό με τις εναλλασσόμενες φωτογραφίες Αννιω μου; και τι υπέροχα τοπία που έχει εκεί στο νησί σου; αν δεν ήταν όλες αυτές οι ανησυχίες και τα προβλήματα που είναι παντού στην πατρίδα μας θα είμασταν ένας ευτυχισμένος λαό φίλη μου...
    Χαιρόμαστε που είσαι παλι εδώ, αλλά εσύ θα χαιρόσουν πιο πολύ αν έμενες κι άλλο εκεί ε Αννιω μου;
    Ελπίζω να γέμισες τις μπαταρίες σου και να είσαι καλά με το καλό να έχουμε ένα ήσυχο και γιατί όχι, χαμογελαστό Φθινόπωρο...φιλιαααα 😍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα Ρούλα μου πώς να βάλω στη σειρά καμιά 15ρια φωτογραφίες; Βρήκα κι εγώ αυτό το πρόγραμμα δωρεάν (αν θες στο στέλνω) και το μόνο αρνητικό είναι ότι γυρίζουν γρήγορα. Δεν ξέρω πώς να γίνει ο χρόνος πιο αργός.
      Ναι θα χαιρόμουν να έμενα εκεί ακόμη, αλλά ξέρεις, στο χωριό όταν φεύγουν οι Αθηναίοι όπως τους λένε ερημώνει. Και η ψύχρα είναι έντονη δεν μπορείς να κάτσεις στη βεράντα...
      Χαίρομαι που είμαστε πάλι εδώ, θα τα λέμε
      Καλό Φθινόπωρο πια

      Διαγραφή
  3. Προσωπικά από τότε που σε θυμάμαι περνάω πολύ όμορφα στο νησί σου, και όχι μόνο αυτό αλλά δεν ξέρω για πιο λόγο στο νησί σου γκρινιάζεις και πιο ωραία :)
    Μάλλον οι μπαταρίες είναι που θέλεις δε θέλεις φορτίζονται. Μικραίνεις έ? χαχαχαχα χρονια πολλά να σε χαιρόμαστε :) στην υγεία σου :)
    Ναι να σταματήσεις να αλλάζεις κανάλια.
    Αυτό το κόλπο με τις φωτογραφίες αν και δεν με αφήνει να σταθώ να την κοιτάζω και να ξεχαστώ λίγο, μου αρέσει :) :) :)
    Καλό φθινόπωρο και εύχομαι όλοι να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο μήπως και κάτι προλάβουμε στο θέμα των κλιματικών αλλαγών. ωχ... πάω να σβήσω το φως στην κουζίνα που ξέχασα αναμμένο
    Σε φιλώωωωωω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε καλώς τη Μάνια μου! Ε καθαρός αέρας εκεί πάνω γλυκαίνει και την γκρίνια ακόμη.
      Ναι μικραίνω πάντα. Όσα χρόνια θέλω--δική μου επιλογή!!
      Ναι ο χρόνος αλλαγής των φωτογραφιών είναι γρήγορος και δεν ξέρω πώς να τον αλλάξω...
      Καλό Φθινόπωρο και καλή σχολική χρονιά εύχομαι
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  4. Χρόνια σου πολλά να τα εκατοστίσεις!! Καλή προσαρμογή και καλό Φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χελώνα μου. Εύχομαι να πέρασες καλά τις καλοκαιρι σου. Καλή μας προσαρμογή και καλό Φθινόπωρο επίσης

      Διαγραφή
  5. Πρώτα πρώτα καλό φθινόπωρο Άννα!
    Ύστερα όσο διαφορετικό κι αν ήταν το καλοκαίρι σου, λίγο πολύ σαν το δικό μας, πάντα κάτι θετικό αφήνει για να μπορέσουμε να ξεχειμωνιάσουμε όσο ποιο "απαλά" γίνεται, προσμένοντας το επόμενο. Οι κύκλοι, που γίνονται όλο και πιο μελαγχολικοί καθώς περνούν τα χρόνια...
    Όσο για την μπλοκογειτονιά μας, εδώ είμαστε, βλέπω μαζευόμαστε σιγά σιγά, προσωπικά κάνω ένα διάλειμμα κάθε καλοκαίρι, αλλά δηλώνω παρών κι αυτή τη χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό Φθινόπωρο και για σένα αλλά και για όλους μας Βασίλη μου.
      Χαίρομαι που δηλώνεις παρών δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς εσένα η γειτονιά μας.
      Μακάρι οι όμορφες γαλήνιες στιγμές που περάσαμε να γλυκάνουν το χειμώνα που σίγουρα θα είναι δύσκολος.
      Να σαι καλά Καλή σου ΄μέρα

      Διαγραφή
  6. Καλώς την, φρέσκια φρέσκια και σίγουρα ανανεωμένη!
    Τι όμορφες φωτό από αυτό το όντος πανέμορφο νησί!
    Αν δεν κάνω λάθος είναι η Κεφαλλονιά που τίμησα για έξι μέρες γιατί τόσο μου το επέτρεψαν οι συνθήκες φέτος.
    Ναι ζήσαμε όλοι μας ένα καλοκαίρι που θα μας μείνει αξέχαστο για τις συμφορές που έφερε στην χώρα μας, ίσως για να μας δείξει πόσο υπεύθυνοι είμαστε για το τι συμβαίνει γύρω μας!
    Εύχομαι να σε βρει το φθινόπωρο χαλαρή και δημιουργική γιατί το αξίζεις!
    ΑΦιλάκια Άννα μου και αυτά πάντα με αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω ήλθες στο νησί μου; Ναι η Κεφαλλονιά είναι αχ και να το ξερα!!!
      Είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για τα πάντα. Η φύση κάνει τη δουλειά της και εμείς την πολεμάμε...και πληρώνουμε.
      Σ'ευχαριστώ Στεφανία μου, τώρα εδώ θα τα λέμε
      Φιλάκια πολλά και πάντα με αγάπη και από εμένα

      Διαγραφή
  7. Όμορφες ζωγραφικές περιγραφές από ένα καλοκαίρι που τα είχε όλα. Η σκιά του φόβου πανταχού παρούσα, αλλά ακόμη κι έτσι η σκέψη θα ακολουθεί τις εικόνες που θα φωτίζουν τις αναμνήσεις σου. Εντός των τειχών κι εγώ, αλλά με μια διάθεση «άστο για αργότερα» Πολλές- πολλές ευχές για τα γενέθλιά σου, υγεία και μακροημέρευση με ότι χαρούμενο. Καλώς όρισες, όμορφο φθινόπωρο εύχομαι.
    Την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Αννίκα μου αυτές οι γλυκές στιγμές να γλυκάνουν τα δύσκολα που θα έλθουν και που ζούμε.
      Γιατί εντός των τειχών; Δεν είχε διακοπές φέτος;
      Ευχαριστώ για τις ευχές και εύχομαι το φθινόπωρο να είναι για όλους μας ευαίσθητο
      Τα φιλιά μου με αγάπη

      Διαγραφή
  8. Καλώς ήρθες Άννα μου! Καλό φθινόπωρο να έχουμε.
    Πράγματι το καλοκαίρι μας άφησε με τις καλύτερες αλλά συνάμα και τις πιο θλιβερές στιγμές. Χάσαμε πολλά σαν χώρα, σαν έθνος αλλά ο κάθε ένας μας φαντάζομαι πως προσπάθησε έστω και μέσα από αυτές τις δυσκολίες να αποκτήσει ό,τι καλύτερο μπορούσε. Για αυτό χαίρομαι που πήρες αυτή την ανάσα που χρειαζόσουν, που μάζεψες όμορφες στιγμές και αναμνήσεις από το καλοκαίρι και σου εύχομαι να τις κρατήσεις σφιχτά όσο δύσκολοι και να είναι οι καιροί που διανύουμε γιατί αυτές μας κρατάνε στα πόδια μας και στα λογικά μας.

    Ευχές λοιπόν και όλη μου η αγάπη καλή μου φίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι μας
      Καλό Φθινόπωρο μάτια μου
      Απαραίτητες οι καλοκαιρινές στιγμές για να βγάλουμε το χειμώνα
      Πλέον θα τα λέμε
      Σύντομα θα έλθω και από το σπιτικό σου
      Ευχαριστώ για τις ευχές

      Διαγραφή
  9. Όμορφες φωτογραφίες από την αγαπημένη Κεφαλονιά που δυστυχώς φέτος δεν επισκέφτηκα.
    Την έβλεπα από μακριά καθώς αγνάντευα το Ιόνιο. Πολύ μας πλήγωσε τούτο το καλοκαίρι και μένα ακόμα πιο πολύ.
    Καλό Φθινόπωρο Άννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπόρεσες να έλθεις στο νησί μου αλλά τουλάχιστον έριχνες τη ματιά σου. Ναι το καλοκαίρι αυτό ήταν απερίγραπτο.
      Καλό Φθινόπωρο Ελενίτσα μου

      Διαγραφή
  10. Καλώς όρισες πίσω στα τείχη, με τις γεύσεις και τις εικόνες του πανέμορφου νησιού σου να γλυκαίνουν τις φθινιπωρινές μέρες που όντως ορμήσανε φουριόζικες.
    Εγκάρδιες ευχές και για τα γενέθλιά σου Αννούλα μου 😘🌺🎈💖

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα! Φουριόζικο το φθινόπωρο και με ανησυχεί στ'αλήθεια.
      Ευχαριστώ για τις ευχές να σαι καλά
      Θα τα λέμε πλέον

      Διαγραφή
  11. Καλώς όρισες!! Πολύχρονη, να είσαι πάντα γερή και δημιουργική να απολαμβάνεις τις όμορφες στιγμές! ♡
    Είστε τυχεροί όσοι περάσατε δίπλα στην θάλασσα το καλοκαίρι σας γι'αυτό δεν θέλω να ακούω για μελαγχολίες.. Τι να πούμε όσοι δουλεύαμε ασταμάτητα και είδαμε με το ζόρι 10 φορές θάλασσα. Μην αρχίσω την γκρίνια του παρθένου ξέρεις είναι ζόρικη!! ツ

    Άντε να μαζευόμαστε να ξεκινήσουμε πάλι όμορφα πράγματα και να ξορκίσουμε όλα τα απαίσια που ζήσαμε και ζούμε.. ✌

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα παρθενάκι. Ευχαριστώ για τις ευχές και ναι είμαστε τυχεροί όσοι έχουμε ένα πατρικό και βρισκόμαστε δίπλα στη θάλασσα. Μα κι εσύ άδεια δεν έχεις; Σου την στερούν;; Δικαιολογημένα να γκρινιάξεις και να είναι ζόρικη την ξέρω -ιδίαν πείρα- αλλά γκρίνιαξε να εκτονωθείς τουλάχιστον
      Καλό μας κουράγιο
      Καλό Φθινόπωρο Κατερίνα μου

      Διαγραφή
  12. Άννα, να ξεκινήσω λέγοντας Χρόνια Πολλά για τα γενέθλιά σου. Να είναι η γενέθλια χρονιά γεμάτη υγεία και ασφάλεια, οικογένεια και χαρά, γαλήνη και αρμονία.
    Πόσο ζωντανή η περιγραφή της αγαπημένης σου θάλασσας. Μας χαρίζει στιγμές γαλήνης.
    Τρομερό που ζούμε με φόβο. Για μένα, τρομερό που έχουμε μάθει να βλέπουμε τον φόβο σαν κάτι 'φυσικό'. Καταστρέφουμε τον πλανήτη - το μεγάλο μας σπίτι, αγωνιούμε για τις συνέπειες, φοβόμαστε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Φοβόμαστε γενικά και σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.
    Κρατάμε τις ωραίες εικόνες του καλοκαιριού με την ελπίδα το φθινόπωρο να είναι καλό μαζί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Τζοάννα μου. Υπέροχες ευχές.
      Ναι ο φόβος κλέβει μέρος της ζωής και δυστυχώς τον συνηθίσαμε. Και αυτό που λες είναι η μεγάλη αλήθεια: φοβόμαστε να κάνουμε κάτι. Τόσα διεκδικούμε αυτό ποτέ.
      Καλό Φθινόπωρο μάτια μου ας είναι γλυκό μαζί μας
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  13. Καλο ξημερωμα Αννα μου😃Καλοσορισες απο το ομορφο νησι γερη, δυνατη, πολυχρονη!!
    Αννα ειναι δυσκολο να συνειδητοποιησουμε οτι εμεις κααστρεφουμε τον πλανητη και δημιουργουμε ασχημες συνθηκες διαβιωσης.Ειναι οδυνηρο να το σκεφτεται κανεις γιατι τα αποτελεσματα της καταστροφης του περιβαλλοντος κοστιζουν σε ολους.
    Ευχαριστουμε πολυ για τις ομορφες εικονες , καλη δυναμη σου ευχομαι για το φθινοπωρινο ξεκινημα με ηπιες συνθηκες.
    καλημερα😃 καλη αρχη 😃 γλυκα φιλακια 😃

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα Κυριακή μου. Ναι είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε ότι καταστρέφουμε τον πλανήτη. Το χειρότερο είναι και το φοβάμαι να το έχουμε κατανοήσει και να μην μας νοιάζει.
      Εύχομαι και σε σένα καλή δύναμη
      Ευχαριστώ για τις ευχές σου
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  14. Καλό θθινόπωρο λοιπόν! αλλά καλοκαίρι για πάντα στις καρδιές μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό φθινόπωρο Κώστα και φυσικά καλοκαίρι πάντα στις καρδιές μας. Πολύ όμορφη φράση!!

      Διαγραφή
  15. Πολύ δύσκολο για όλους μας αυτό το Καλοκαίρι με όλα αυτά που συνέβαιναν.....ελπίζουμε σε ένα καλό Φθινόπωρο τουλάχιστον....όσο για τη νοοτροπία ....ε, δεν ξέρω αν κάποτα αλλάξουν τα πράγματα. Να τα εκατοστήσεις φίλη μας και ότι καλύτερο επιθυμείς....φιλώ σε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Ράνια μου!! Ας μηνξανάρθει τέτοιο καλοκαίρι! Ευχαριστώ για τις ευχές, πολύ σ'ευχαριστώ. Εύχομαι με τη σειρά μου καλό Φθινόπωρο με κουράγιο και δύναμη
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  16. Βρήκα τις περιγραφές σου απολαυστικές και το καλοκαίρι σου όμορφο γαλήνιο. Λαχτάρησα τις ήσυχες θάλασσες που αν ήσουν αναμάρτητη θα περπατούσες πάνω τους. Όλα τα άλλα ήταν το σασπενς που μεγαλώνει την απόλαυση της ιστορίας των διακοπών σου. Τέλος καλό όλα καλά. Αυτό μετράει. Όσο για τις αιώνιες κοινωνικές παραφωνίες, υπήρχαν υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο υπάρχουν άνθρωποι πάνω στη γη.
    Καλό Φθινόπωρο με υγεία Άννα μου και του χρόνου εύχομαι να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι οι θάλασσες ειδικά τις ημέρες του καύσωνα που ήταν και πολλές, ήταν να τις περπατήσεις.
      Σασπένς ε; Ναι τέλος καλό όλα καλά και επιστρέψαμε για να συναντήσουμε ένα φθινόπωρο που μπήκε άγρια.
      Να σαι καλά Μαρία μου. Και να περνάς καλύτερα
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  17. Δεν ξέρω αν ο χειμώνας θα είναι βαρύς, θα είναι όμως σίγουρα δύσκολος. Γιατί θα έρθουμε αντιμέτωποι με τον καιρό (και ναι έχουμε καταστρέψει τον πλανήτη και πρέπει να φοβόμαστε όπως έχουμε γίνει) και δεν ξέρουμε και την πορεία του ιού.
    Πραγματικά, με ξεπερνά όταν κάποιος νοσεί και δεν ενημερώνει. Είμαστε σοβαροί; Πώς παίζεις έτσι με την υγεία κάποιου; Άκουσα πολλά τέτοια περιστατικά το καλοκαίρι και πραγματικά μένω άφωνη με την ανευθυνότητα κάποιων ανθρώπων.
    Εύχομαι το φθινόπωρο να είναι ήσυχο και να υποδεχτούμε και έναν ήρεμο χειμώνα.
    Καλή βδομάδα Αννούλα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου κορίτσι μου υπέροχο!! Αυτό εννοώ όταν λέω ''χειμώνας βαρύς''. Θα κουβαλαει όλα τα προβλήματα εξαιτίας μας και για χάρη μας!
      Ναι κι εγώ τα χασα όταν τόσοι νόσησαν και δεν το είπαν. Δεν είναι το μόνο περιστατικό που ξέρω. Απλά μας αφορούσε και το αναφέρω.
      Καλό φθινόπωρο και από εδώ και πέρα μόνο γλύκες
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  18. 'Αργησα πολύ να περάσω από το σπιτάκι σου, 'Αννα μου, και στο μεταξύ άλλαξε πάλι ο καιρός! Πολύ ζέστη σήμερα και μας άνοιξε την όρεξη να σκεφθούμε να πάμε για το πρώτο μας φετινό μπάνιο στην θάλασσα!!! Όχι πως πήγαμε...αφού είμασταν πάλι στην γειτονιά σου, στα παιδιά, και γυρίσαμε αργά το απόγευμα. Ίσως να μην τα καταφέρουμε τελικά να βρέξουμε τα πόδια μας φέτος...μας έτυχαν τόσα πολλά και δυστυχώς δυσάρεστα...εκτός από τις φωτιές και την πανδημία!
    Χαίρομαι που ευχαριστήθηκες τις διακοπές σου και την θάλασσα αν και είχες τις ανησυχίες σου για το πανέμορφο δάσος σας αλλά και για περιστατικά covid με τα οποία ήρθατε σε κοντινή επαφή.
    Χρόνια σου πολλά κι ευτυχισμένα σου εύχομαι, να χαίρεσαι ό,τι αγαπάς και πάντα με υγεία!!!
    Φιλάκια και Καλό φθινόπωρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει Μαριάννα μου. Καλά να είσαι και πέρνα όποτε θες. Χαίρομαι να σε βλέπω όποτε περνάς.
      Πάνε τα μπάνια φέτος ε; Ελπίζω τα δυσάρεστα που έτυχαν να ειναι περαστικά ναι;
      Ευχαριστώ για τις ευχές σου και προπάντον υγεία για όλους
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή