''Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;''

                                                                        
                                                                             πηγή

Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουμε σήμερα το ιστορικά  χαμηλό σύστημα αξιών που άγγιξε η κοινωνία μας, όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά μπορούσαμε να εθελοτυφλούμε κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί της ψευτοευμάρειάς μας, ή κάνοντας πως δεν τα γνωρίζουμε, κρυμμένοι πίσω από το δάχτυλο της ψευτοηθικής μας.

Τώρα που άρχισαν τα στόματα να μιλούν και δεν έχουν μιλήσει όλα, τώρα που ο καθένας, αν και δεν πέφτει από τα σύννεφα, παρακολουθεί αγανακτισμένος τις αποκαλύψεις για βία λεκτική, ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική, παίρνουμε θέση και εκφράζουμε απόψεις. Πού ήμασταν τόσο καιρό; Κάποιος κάπου είδε, άκουσε, έμαθε και;; και έκλεισε το στόμα του.

 Τα πρόσωπα  ''πέραν πάσης αμφιβολίας'' λόγω θέσης  είναι  τέτοια, που εξέπληξε όσους κάνουν την πάπια τόσα χρόνια.

''Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;'' Αυτήν την ελληνική νοοτροπία δείχνει η φράση που από τα μικρά μας χρόνια την ακούμε και σκοπό έχει να τρομάξει, να εμποδίσει κάθε εφαρμογή του νόμου, να γλυτώσει  αυτόν που συστήνεται ως ''ο ένας σπουδαίος και μοναδικός και αλίμονο σου αν δεν τον ξέρεις'' από τις συνέπειες του όποιου ολισθήματος, δείχνει τις υψηλά ιστάμενες γνωριμίες που κατέχει. Στην ουσία δείχνει αντιδημοκρατικότητα, αλαζονεία και τάση στην παρανομία μια και αν είσαι νόμιμα ηθικός και έντιμος δεν χρειάζεται να ''συστηθείς'' έτσι.

Από εκεί ξεκινούν όλα. Γιατί ήδη το σύστημά μας που κυβερνά και εφαρμόζει νόμους, για τους ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ;'' έχει άλλους τρόπους αντιμετώπισης, αυτούς της διαγραφής.

 Και υπεύθυνο είναι για όλες αυτές τις κραυγαλέες πράξεις που καταγγέλλονται.

Υπεύθυνο και πρέπει να τιμωρηθεί. 

Γιατί ανέχεται, γιατί διαγράφει παραπτώματα, γιατί καλλιεργεί τέτοιες συμπεριφορές, γιατί στηρίζει αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί κανείς δεν είναι πιο ίσος από τους άλλους. Γιατί τολμά να μιλά για δημοκρατία όταν οι ίδιοι που εφαρμόζουν και ψηφίζουν τους νόμους την καταλύουν.

Πολλοί μιλούν για δεοντολογία. Μα αυτό δεν θα το κατανοήσω ποτέ και δεν θέλω να το κατανοήσω. Τα μέλη μιας ομάδας είναι αντιδεοντολογικό να καθαρίσουν την ''αυλή ''τους από την κοπριά; Είναι δική τους υποχρέωση. Είναι καθήκον τους.

Το ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ;'' το ακούς από τον βουλευτή ως τον γείτονα του ξαδέλφου του αστυνόμου, από τον επιχειρηματία ως τον οδηγό του που έχει καλές σχέσεις με το αφεντικό, από τον καταξιωμένο λόγω δουλειάς ηθοποιό ως την ταξιθέτρια που μπορεί να είναι η σχέση του, από τον παπά που έχει ''διασυνδέσεις με το Θεό'', ως τον ψευτόμαγκα που έχει μια συμμορία πίσω του. 

Στα παλιά μου τα παπούτσια θα πω εγώ, πόσο επαγγελματικά καταξιωμένος είναι ο καθένας.

Η συμπεριφορά βαθμολογείται για την αξία του ατόμου και όχι η επαγγελματική του καταξίωση.

Εξαιτίας εξουσίας, της οποιαδήποτε εξουσίας που κατέχει ο κάθε ένας στο χώρο του, σκορπά φόβο, τρόμο, βία, σεξουαλική παρενόχληση, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία των υφισταμένων του και το φόβο τους για την θέση εργασίας τους. 

Δεν πληρώνεται καμιά θέση εργασίας, σε κανένα κλάδο,   με αίμα, αξιοπρέπεια, τιμή και φόβο.

Αυτές οι εξαργυρώσεις πρέπει να κοπούν με το μαχαίρι. Και όσοι ανώμαλοι θέλουν να επιδεικνύουν τις ανωμαλίες τους, πρέπει να διαγραφούν από την ιστορία του χώρου τους.

Θα έπρεπε να είναι κολάσιμη και μόνο η αναφορά της φράσης ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ''; για να  διαφύγει ο κάθε ''κύριος'' ,έλεγχο ή ποινή για πράξεις παράνομες. 

Και η στήριξη από υψηλά ιστάμενους φίλους πρέπει να είναι κολάσιμη. Τελεία και παύλα.

Γι αυτό οι νόμοι πρέπει να αλλάξουν. Και πρέπει να αγωνιστούμε γι αυτό

Ο κατέχων υψηλή θέση στον επαγγελματικό του χώρο, πρέπει να τιμωρείται αυστηρότερα από κάθε άλλον που παρανομεί ομοίως.

Πώς είπες; Δεν είναι δημοκρατικό αυτό; Δεν πειράζει, τόσα χρόνια έχουμε τον κάθε ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ ;'' να λοιδορεί, να προσβάλλει, να βιάζει, να χειροδικεί, να κακοποιεί, να εκμεταλλεύεται τη θέση του, να διαφεύγει τιμωριών. Ήταν δημοκρατικό αυτό;

Αρκετά!!


60 σχόλια:

  1. Δεν είναι δημοκρατικό Άννα μου και τα επιχειρήματά σου με βρίσκουν σύμφωνη.
    Και ναι οι έχοντες εξουσία θα έπρεπε να τιμωρούνται με αυστηρότερες ποινές!
    Καλό απόγευμα
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι μπράβο θα κάνουμε ομάδα οι συμφωνούντες και πού ξέρεις;
      Καλησπέρα Μαράκι μου
      Φιλί και από μένα

      Διαγραφή
  2. Αννούλα μου, όπως τα πολλά πτυχία δε συνεπάγονται την παιδεία του ατόμου, έτσι και η υψηλή εργασιακά θέση, δε διασφαλίζει την ποιότητα του ατόμου.
    Βιώνουμε μια περίοδο περίεργη για τα δεδομένα μας, καθώς ποτέ ξανά δεν έχουν βγει στη χώρα, τόσες καταγγελίες μαζεμένες.
    Για εμένα το όλο θέμα θέλει ψυχραιμία και μεθοδικότητα. Η κοινωνία και λόγω της πανδημίας βάλλεται και βρίσκεται σε μια περίεργη καμπή.
    Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα δεδομένα. Το μόνο που ελπίζω, είναι ότι όταν κοπάσει όλη αυτή η θύελλα, θα βλέπουμε που πάμε πιο καθαρά κι οι φωνές δε θα σιωπήσουν. Για εμένα αυτό είναι απίστευτα σημαντικό. Ίσως, τη βία δεν τη νικήσουμε ποτέ, θα 'ναι όμως ωραίο να ξέρει πως θα βρει αντίσταση από τη κοινωνία κι όχι σιωπή.
    Σε ευχαριστούμε για τις σκέψεις σου που μας γέμισαν κι εμάς σκέψεις.
    Στέλνω φιλί γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου δεν είναι θέμα πτυχίου και από παιδεία πάσχουμε. Χρόνια ολόκληρα είμαστε ελλειπείς ως προς την παιδεία. Δυστυχώς αυτό το θέμα που άνοιξε έχει γίνει χρόνια πληγή κακοφορμισμένη.Θα έχεις διαβάσει για τις γραμματείς παλιά ή τις δακτυλογράφους που δεν προσλαμβάνονταν αν δεν δέχονταν να τους ''βάζει χέρι'' ο διευθυντής. Χρόνων αναξιοπρέπεια. Επιτέλους ανοίγουν στόματα μπας και ξεβρωμίσουμε. Ναι η κοινωνία αντιδρά σωστά και ας το έχουν υπόψη όσοι θέλουν να μιλήσουν και φοβούνται
      Φιλιάκια και από εμένα

      Διαγραφή
  3. Κοινωνικό ντοκουμέντο η σημερινή σου καταγγελτική διακήρυξη Άννα μου! Και μια μεγάλη αλήθεια.
    Ζούμε σε μια κοινωνία που, συστημικά είναι άδικη και άνιση εξ ορισμού. Αυτό το έχουμε κατανοήσει. Αλλά, ειδικά εδώ στην πατρίδα μας, όπως δομήθηκε από το μετεμφυλιακό καθεστώς των "νικητών" πήγαμε στη σαπίλα και στην αποθέωση του "ποιος είμαι εγώ". Του ρουσφετολογικού κράτους κάλυψης, συγκάλυψης και συνενοχής.
    Όπου η διαφθορά διαπερνά κάθετα όλη τη βαθμίδα.
    Το ζήτημα, όπως λες, είναι τα αντανακλαστικά της κοινωνίας. Εμείς τι κάνουμε; Αποδεχόμαστε αυτό το φαινόμενο και προσπαθούμε να αρπάξουμε το "κόκκαλο" που μας ...αναλογεί; Ή παλεύουμε συλλογικά σε θεσμούς που θα φωνάξουν και θα ανοίξουν στόματα;
    Και φυσικά, αν ζεις σε μια επαρχία, χωριό, στο οποίο ξέρεις ότι επικρατεί η ζούγκλα, η τρομοκρατία. Και αν επίσης ξέρεις ότι, οι θεσμοί όχι μόνο δεν θα σε στηρίξουν αλλά θα σε λιανίσουν γιατί πάνε με το δυνατό, τότε τι να κάνεις; Να ένα ζήτημα.
    Τι να κάνει μια γυναίκα που τη δέρνει και τη βιάζει ο μπάτσος στο χωριό; Ποιος θα την ακούσει; Το αστυνομικό τμήμα; οι γείτονες; Να ζητήματα πολλά. Έχει η πολιτεία θεσμούς στήριξης στήσει; Σιγά μην έχει.
    Έχουμε και εμείς ευθύνη Άννα μου γιατί ενώ ξέρουμε, το βουλώνουμε. Και έτσι δεν γίνεται κάτι. Θα ανοίξουν στόματα, θα πέσει ξύλο, θα γίνει σαματάς. Μόνο έτσι θα αναδειχθεί το ζήτημα.

    Σε συγχαίρω για το είδος και ύφος της σημερινής σου ανάρτησης καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν είναι ντοκουμέντο αλλά σίγουρα είναι μια κραυγή του ''Αρκετά, μπουχτίσαμε''!Αμ δεν δομήθηκε μετά τον εμφύλιο Γιάννη μου. Είναι πληγή που συνεχίστηκε με την ίδρυση του Ελλ Κράτους μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους.Βαριά κληρονομιά το ρουσφέτι. Και τα ανθρωπάκια έχουν εξελίξει το παιχνίδι σε δύναμη εξουσίας για αρρωστημένη ικανοποίηση του ΕΓΩ τους.
      Γι αυτό πρέπει εμείς να ενωθούμε με κάθε τρόπο για να ακουστεί η βρωμιά και να μην κρύβεται πια πίσω από κλειστές πόρτες.
      Η αστυνομική βία είναι ένα άλλο θέμα αλλά είναι χειρότερο πιστεύω το θέμα που μας απασχολεί: για μια δουλειά να ανέχεσαι τη βία, την κακοποίηση, την σεξουαλική παρενόχληση τη ψυχική καταπίεση.
      Οχι Γιάννη μου να μην πέσει ξύλο. Δεν πολεμάς τη βία αν δείχνεις βία. Τότε τι πολεμάς;
      Να τιμωρηθούν οι ένοχοι με κάθε τρόπο ακόμη και με την κοινωνική κατακραυγή που είναι πολλές φορές χειρότερη τιμωρία. Να ανοίξουν στόματα ναι, ναξέρουν τα θύματα ότι έχουν συμπαραστάτες όλους εμάς. Να σπάσει το κουκούλι του φόβου που καλύπτει τα πάντα
      Σ'ευχαριστώ Γιάννημου να σαι καλά

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Άννα. Καλό απόγευμα Κυριακής και χρόνια πολλά στον έρωτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι Άννα μου αρκετά πρέπει να πούμε! Τώρα που άρχισαν να ανοίγουν στόματα ας υπάρξει πλέον τιμωρία για όλο αυτό τον βιασμό που βιώνει ο καθένας σε όλους τους χώρους, της δουλειάς και όχι μόνο. Ας τιμωρηθούν επιτέλους αυτοί οι "υπεράνω πάσης υποψίας". Αλλά επειδή σε όλους τους εργασιακούς χώρους υπάρχουν τέτοια άτομα, αλληλοϋποστηρίζονται, βγάζουν και νόμους όπως τους συμφέρει. Τι θα πει παραγράφεται το αδίκημα; Δεν το καταλαβαίνω.
    Ας ελπίζουμε ότι κάτι καλό θα γίνει μετά από όλο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Ελένη μου αλληλοϋποστηρίζονται και με τις ''υψηλές πλάτες'' η γνωριμίες που διαθέτουν τη γλυτώνουν και κανείς δε μιλάει. Αλλά εύχομαι να έφτασε ο κόμπος στο χτένι.
      Αρκετά ναι αρκετά!!
      Και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί οι νόμοι να ευνοούν τους παράνομους με παραγραφές και τα συναφή.
      Ελπίδα και αγώνας χρειάζεται
      Φιλιά ΄πολλά

      Διαγραφή
  6. Μπορεί οι γυναικείες οργανώσεις να κατάφεραν να διεκδικήσουν πολλά, ωστόσο η σύγχρονη κοινωνία είναι ακόμη πολλά χρόνια πίσω, όταν επιβραβεύεται η ομορφιά και όχι οι γνώσεις, ο χαρακτήρας, ο τρόπος σκέψης ή η εργατικότητα. Δεν είναι μόνο οι πολιτικές σκοπιμότητες αλλά και η ματαιοδοξία που φέρνει την έπαρση όταν η ημιμάθεια, ο εγωισμός, η ανάγκη επίδειξης ως επιβεβαίωση ότι είναι κάποιοι, σηκώνουν τη σημαία της ηθικής προτείνοντας το δάχτυλο σε όποιον αντιστέκεται στην ηθική της υποκρισίας. Η αλήθεια πάντα είναι τριτοπρόσωπη, μου είπαν, άκουσα, έμαθα, αρκεί να μην είμαστε εμείς οι εμπλεκόμενοι. Όσο υπάρχουν οικονομικές ανισότητες και κοινωνικές αδικίες τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να εκλείψουν, δυστυχώς. Χωρίς διαπαιδαγώγηση ένας καλλιεργούμενος φόβος πάντα θα υπάρχει αλλά πολύ φοβάμαι κι ένα αδιέξοδο.
    Ας ελπίσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον χωρίς τέτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Αννίκα μου. Δεν θα άλλαζα ούτε κόμμα από όσα γράφεις. Θα πρόσθετα μόνο ότι εκείνοι που κατέχουν μια θέση ή πόστο και έχουν αρρωστημένο ΕΓΩ εκμεταλλεύονται υφισταμένους τους και όχι μόνο εξαιτίας οικονομικών ανισοτήτων.Αν θέλει ο υψηλά ιστάμενος να ικανοποιήσει αρρωστημένες επιθυμιες θα βρει τον τρόπο να θυματοποιήση τον αποδέκτη.
      Το ελπιζω κι εγώ Αννίκα μου

      Διαγραφή
  7. χωρίς τέτοια φαινόμενα (δεν πρόλαβα)
    Καλό ξημέρωμα Άννα μου
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόλαβες να τελειώσεις και έφυγε το σχόλιο;;;
      Καλό ξημέρωμα Αννίκα μου

      Διαγραφή
  8. ... τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά.
    Ας ξεκινήσουμε από το διπλανό μας διαμέρισμα αν όχι το οικογενειακό μας περιβάλλον.
    Τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που αναγκάζουν σε καταγγελίες.

    Το "παραγράφεται το αδίκημα" δίνει τη ώθηση σε ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί να καταγγείλουν τελικά την πράξη. Ας μην ξεχνάμε ποτέ πως το ζητούμενο σε πρώτη φάση είναι να υπάρχει καταγγελία, να ελευθερωθεί επιτέλους το θύμα! Πρώτα απ όλα πρέπει να έρθουν στο φως όλες μα όλες οι παρενοχλήσεις. Να της κατακρίνει η κοινωνία όχι ως κάτι που συμβαίνει έξω από αυτή.
    Να γίνει απάντηση στην ερώτηση "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" ναι ¨΄ο πατέρας που έδερνε την μάνα μου", "η μάνα μου που μου έλεγε πως οι άντρες, δεν κλαίνε, δεν πονούν και κυρίως γ@μουν και δέρνουν" κλπ κλπ

    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά. Από την οικογένεια ξεκινούν όλα. Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Αν δεν μιλήσουν οι κακοποιημένοι δεν θα γίνει τίποτε. Ευτυχώς στόματα άνοιξαν και καταγγέλουν όλους αυτούς τους αρσενικούς αλλά και θηλυκούς θα πω εγώ διαβόλους που εκμεταλλεύονται τη θέση τους για κακοποίηση άλλων.
      Καλή σου εβδομάδα

      Διαγραφή
  9. Προσυπογράφω κάθε πρόταση σου! Όσο για τον αν είναι δημοκρατικό να τιμωρούνται βαρύτερα αυτοί που έχουν θέση εξουσίας. Και βέβαια είναι δημοκρατικό. Διότι την δύναμη που τους έδωσαν, αυτοί την χρησιμοποίησαν για να ξευτιλίσουν νέους ανθρώπους, να καταστρέψουν όνειρα που με θυσίες έπλεξαν, να γκρεμίσουν ότι πιο όμορφο, την αισιοδοξία που έχουν οι νέοι άνθρωποι.
    Πιστεύω όλα να πάρουν τον δρόμο τους, να καθαρίσει η "περιοχή" και να μην ξανακούσουμε για ανάλογες συμπεριφορές.
    Την Καλημέρα μου, Άννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο και φυσικά είναι δημοκρατικό...Όλοι αυτοί αναδείχτηκαν από το λαό και εκμεταλλεύτηκαν τη φήμη τους, τη θέση τους, τη δύναμή τους.
      Μακάρι να καθαρίσει η περιοχή και όχι μόνο μια περιοχή
      Καλημέρα Βασίλη

      Διαγραφή
  10. Να βγουν όλα στη φόρα! Επιτέλους να φύγει η σαπίλα, να διασυρθεί, να βρουν δικαίωση τα άτομα που αναγκάστηκαν να σιωπήσουν! Όμως να βγουν στην επιφάνεια και όσοι τους κάλυπταν. Αυτό θα είναι πραγματική δικαίωση! Να αλλαχθούν οι νόμοι και να εφαρμόζονται! Καιρός οι αδύναμοι να αποκτήσουν φωνή! Την χιονισμένη καλημέρα μου Άννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι να βγουν όλα έτσι λέω κι εγώ να σπάσει το απόστημα. Όσο για την πραγματική δικαίωση δεν ξέρω αν θα έλθει αλλά δεν πρέπει να ηρεμήσουμε, πρέπει να αγωνιστούμε και γι αυτό που είναι αυτονόητο.
      Ωραία καλημέρα
      Χιονίζει μεν αλλά δεν στρώνει δε
      Καλημέρα σου

      Διαγραφή
  11. Άννα μου με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με κάθε σου λέξη.
    Θα έπρεπε το σύστημα να λειτουργεί το ίδιο για όλους (που δεν γίνεται διότι τα θεμέλια του ίδιου συστήματος είναι επενδυμένα με σαπίλα), και οι έχοντες εξουσία θα έπρεπε να λογοδοτούν, και μάλιστα ακόμη πιο σκληρά για όσα χαίρονται στις δικές μας πλάτες, για όσα κάνουν όταν εμείς κοιμόμαστε. Μαζί όμως δεν πρέπει να ξεχάσουμε και αυτούς πους τους υποστηρίζουν τυφλά, αυτούς που δηλώνουν υποταγή για ένα ρουσφέτι, τους λεγόμενους ραγιάδες.
    Δυστυχώς, εγώ προσωπικά, πιστεύω πως χρειάζεται ριζική αλλαγή, στους θεσμούς και στις αξίες, να μπουν νέα θεμέλια, που να εξυπηρετούν όλους τους ανθρώπους χωρίς διαχωρισμούς.
    Καλημέρα Άννα μου, καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έπρεπε Γιώργο να λειτουργεί για όλους αλλά δεν ευελπιστώ ότι θα συμβεί ποτέ.Ναι δεν μπορεί να διαφεύγουν και αυτοί που τους υποστηρίζουν Ο ραγιαδισμός μας τονώνει αυτά τα ψευτοεγώ τους και τους δίνει δίυναμη. Δυστυχώς.
      Ναι αναδιάρθρωση εκ βάθρων θέλουμε και κυρίως τήρηση των νόμων. Στην τήρηση χωλαίνουμε
      Καλημέρα Γιώργο μου

      Διαγραφή
  12. Και στη βάση ο φόβος που αιώνες τώρα έχει γίνει το βασικό όπλο των "ισχυρών".
    Να που όμως αυτή η χαώδης κατάσταση της πανδημίας έφερε ακόμα ένα "καλό", τα στόματα ανοίγουν και αρχίζει βήμα- βήμα το βαθύ καθάρισμα της κοινωνίας... Στο πρώτο πλάνο η γυναίκα που αιώνες τώρα κακοποιείται παντού και είναι εύκολο να πει κανείς πως το έχει επιτρέψει, χρειάζεται να έχει κανείς τεράστια ψυχικά αποθέματα και παιδεία για να μη παρασυρθεί και κακοποιηθεί.
    Τα πάντα ξεκινούν από το πώς μεγαλώνουμε και από το τι "διδασκόμαστε" στα σχολεία, ήδη ο σχολικός εκφοβισμός τιμωρείται και το βασικό, περιορίζεται ο φόβος του "θα ανοίξω το στόμα μου"!
    Σύνθημα μας, μη φοβάστε,"ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ" γιατί το φως είναι αυτό που διαλύει το σκοτάδι-σκοταδισμό!

    ΑΦιλιά δυναμικά και καλή ενεργή βδομάδα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το κυριότερο: ο φόβος!! Δεν είναι μόνο το βιασμός σώματος ή ψυχης του θύματος είναι και ο φόβος που του γεννούν για να κρατήσει το στόμα του κλειστό.
      Καλό είναι που ανοίγουν στόματα αλλά ξέρεις και κάτι; Μήπως όλα στα φως κάνουν το κόσμο να συνηθίσει και δεν θα αντιδρά πλέον; Όπως και στις ειδήσεις που βλέπουμε όλη τη βία και το αίμα καθημερινά που συμβαίνουν και ενώ αντιδρούσαμε πλέον τα κοιτάμε τρώγοντας. Ξέρεις η συνήθεια,ο βομβαρδισμός των ίδιων θεμάτων- ξέρουν αυτοί που το λένε-, επιφέρει άλλα θέματα
      Θα δούμε
      ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ είναι η μόνη λύση
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  13. Νάξερες πόσα "Ξέρεις ποιός ειμαι εγω" άκουσα στην καριέρα μου!!!Θάμουν πλούσια αν αποτιμόνταν σε χρήματα. Στην αρχή έρχονταν με προβιά προβάτου και οταν αντιμετώπιζαν την νόμιμη άρνηση γίνονταν λύκοι. Συνήθως παράπλευροι παραγόντων πολιτικών.Και η Δικαιοσύνη;;;η τυφλή και κουφή;;;με το μέρος τοςυ βέβαια και η Υπηρεσία ξεκρέμαστη στο έλεος του καθενός "ξέρεις ποιός ειμαι εγω". Να σ ευνουχίζουν ώστε να μην ξανατολμήσεις να τον αγγίξεις.Γι αυτό φτάσαμε σ αυτή την κατάντια. Και οι ΕΓΕς μετά την Μαργαρίτα Παπανδρέου,τις ξανάκουσες;;;Ολοκληρωσαν και εξαφανίστηκαν.Μας δικαίωσαν και χαθήκαμε. για ποιά δημοκρατία μιλάμε;;;τη Δημοκρατία του ισχυρού;;;και ο αδύναμος;;;Μόνο τα κανάλια του έμειναν,να υποστεί το κουτσομπολιό και να ελπίζει σε μια λούφα των υπευθύνων,τουλάχιστον.Σε κάτι άλλο δνε μπορεί να προσδοκά.Αλλά δεν εχεικι άλλη λύση.Αυτή του έμεινε,αυτή χρησιμοποιεί μέχρι να κοπάσιε ο θόρυβος να ξεχαστείκι αυτό και να γυρίσουμε ήσυχοι στην κανονικότητα που ξέραμε ,μέχρι να ξαναπέσουμε απο τα σύννεφα για τα γνωστά άγνωστα.
    Συγχαρητηρια Αννα μου για το κείμενό σου,πάντα μπήγεις το μαχαίρι στο κόκκαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως τα λες Χαρά μου. Το ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ '' το ακούσαμε και το ακούμε όλοι μας. Νισάφι πια. Ναι πάνε και αυτές, οι ΕΓΕΣ, όλα φθίνουν γιατί Χαρά μου; Γιατί εμείς τα αφήνουμε, οι απλοί άνθρωποι που δεν λέμε ποτέ ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ''. Και ένας δυο δεν κάνουν τη διαφορά. Αλλά ομάδες πολυπληθείς μπορούν πολλά να ανατρέψουν.
      Σωστή απόλυτα σωστή, αλλά ναι μπορεί να προσδοκά και σε άλλες λύσεις Χαρά μου. Και να στριμωχτούν οι κυβερνώντες να αλλάξουν νόμους και νοοτροπίες των τάχα μου ισχυρών. Υπάρχουν και τα διεθνή δικαστήρια, υπάρχει ο διασυρμός και η δική μας αντίδραση σύσσωμη.
      Και να μην ξεχάσουμε...δεν πρέπει πια.Φτάσαμε πάτο πρέπει να σηκωθούμε από όλες τις απόψεις.
      Σ'ευχαριστώ Χαρά μου
      Το σχόλιό σου ένα άρθρο ολοκληρωμένο γεμάτο ''ΚΑΤΗΓΟΡΩ'' από μόνο του
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  14. Πες μου και ποιός δεν έχει ακούσει αυτή τη φράση από κάποιον που στη κυριολεξία ειναι γιά..μπουνια. θυμάμαι μία ιστορία που είχα ακούσει από την μητέρα μου παλια. Νεαρή γιατρός στο τότε Σανατόριο και σημερινό Παπανικολάου. Βράδυ, εφημερία η μητέρα μου φέρνουν (επι Χούντας αυτό) ένα νεαρό 20χρονο παιδί με πνευμοθώρακα . Σημαίνει πως έορεοε να γίνει παρακεντηση για να σωθει, χρόνος μηδέν! Ο πατέρας του συνταγματάρχης βλέποντας την μητέρα μου η οποία ήταν μικροκαμωμένη και με φεϊς μπεϊμπυ να αρχίζει να κάνει το παν για να σώσει το παιδί άρχισε να φωνάζει πως ήθελε ..γιατρο και όχι παιδαρέλι. Η μητέρα μου του είπε να φύγει αμέσως από το χώρο κι εκείνος τότε της ειπε: Ξέρεις ποιός είμαι εγώ; θα σε εξαφανίσω..Τότε η μητέρα μου του ειπε: - Αν είσαι κάτι..πάρε την βελόνα και κάνε την παρακέντηση στο θώρακα, σώσε τον.. Βέβαια αφού το παιδι σώθηκε απο την μητέρα μου και ανέπνευσε μετά της ζήτησε συγνώμη..τι τα θες..είναι ολοι αυτοί που η εξουσία τους φουσκώνει το μυαλό και την αξία τους που πιστεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρακτηριστική η ιστορία που παραθέτεις με όλους τους παρατρεχάμενους της κάθε εξουσίας να απειλούν χωρίς επιπτώσεις. Τα συγνώμη τους δεν θα πρεπε να τα δεχόμαστε. Θα πρεπε η μητέρα σου να του πει μετά τη σωτηρία του γιου του, τώρα ξέρεις ποια είμαι εγώ; Αυτή που έσωσα το γιο σου. Και το ποιος είσαι εσύ δεν θα τον βοηθούσε στιγμή
      Λες ότι φουσκώνουν τα μυαλά τους λες;; Μάλλον η εξουσία βρήκε εύφορο έδαφος στον χαρακτήρα τους που πιστεύουν ότι είναι πλέον στο απυρόβλητο
      Θα δούμε τι θα γίνει...θα δούμε.

      Διαγραφή
  15. Έσπασε επιτέλους το απόστημα και ξεχύθηκε το πύο και η μπόχα τους. Καλά ξεκίνησε η νέα χρονιά πάντως. Να τελειώνουμε με την υποκρισία και τους καθωσπρέπει αρίστους που απολαμβάνουν, χρόνια τώρα, κρατικά ουφίτσια και καλοπληρωμένους θώκους. Υπεράνω πάσης υποψίας όλοι τους κι όλους εμάς να τους χειροκροτάμε και να αγοράζουμε εισιτήρια για να τους θαυμάσουμε (πόσο ηλίθια ένιωσα με όλα αυτά τα κνώδαλα που θεωρούσα ως ανθρώπους της τέχνης)!...
    Άννα μου σπουδαίο κείμενο! Να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό που έγραψες!
    Γιατί δεν είναι μόνο μια θράκα ανίερων τεράτων που λυμαίνονται το χώρο, αλλά ένας ολόκληρος κυβερνητικός μηχανισμός που τα συγκαλύπτει. Ο πολιτισμός δεν είναι υπουργείο και δεν θα έπρεπε να λειτουργεί έτσι. Είναι η κουλτούρα μας, η ιστορίας μας, οι αξίες μας, η κοινωνική πολιτική που ασκεί η εκάστοτε εξουσία και η στήριξη που θα έπρεπε να είχαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που, εδώ και ένα χρόνο, βιώνουν τον αποκλεισμό και την άγρια φτώχεια.
    "Πολιτισμός" είναι και ο μπάτσος που βαράει αλύπητα νέα παιδιά και ρίχνει χημικά σ' όσους φωνάζουν για το δίκιο τους.
    "Πολιτισμός" θα ήταν η παραδειγματική τιμωρία του Γεωργιάδη για παιδοφιλία.
    Πολιτισμός δεν είναι η ατιμωρισία των δολοφόνων του Ζακ και του κάθε ακτιβιστή που παλεύει για έναν καλύτερο κόσμο.
    Ήρθε η ώρα να διαλέξει ο καθένας μας στρατόπεδο. Οι φορείς του "ξέρεις ποιος είμ' εγώ;" έβγαλαν τις μάσκες τους και όλα πλέον είναι ευδιάκριτα. Είτε τους ανεχόμαστε και γινόμαστε συνένοχοι, ή τους στέλνουμε όλους στον αγύριστο.
    Αν ήμασταν κοντά, θα σου έσφιγγα το χέρι γι' αυτό που έγραψες.
    Φιλιά βρε Αννούλα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα στο φως Μαρία μου. Όλα. Φτάσαμε πάτο πλέον και οφείλονται όλα σ'αυτούς που νέμονται θέσεις και εξουσία.Στους κυβερνώντες που δίνουν ασυλία σε φίλους να κάνουν ό,τι μα ό,τι θέλουν. Δεν πρέπει να το δεχθούμε δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και κάποια στιγμή να περάσει όλο αυτό και να γυρίσουμε πάλι στα ίδια. Όχι θέλει θεσμικές αλλαγές και να ξεκαθαρίσουμε σε όλους ότι τους ψηφίζουμε όχι για να ικανοποιούν τις ανώμαλες επιθυμίες τους οι φίλοι τους και οι γνωστοί τους.
      Να σου πω την αλήθεια μου, μετά από την έρευνα πριν χρόνια τη δημοσιογραφική για το χώρο του μόντελινγκ και όσα βγήκαν στη φόρα από τα απίθανα έκτροπα που συνέβαιναν, έπαψα να θεωρώ εκπροσώπουν πολιτισμού όλα αυτά τα ονόματα. Μήπως ξέχασα νομίζεις την σταρ μας την Εθνική που χρησ/σε τις γνωριμίες της τις πολιτικές για τα ζιγκολό της να τα τιμωρεί αν ξέφευγαν (όπως με την άρση αναβολής του στρατού στον έναν που την πίκρανε την κυρία) ή να τους ικανοποιεί με ρουσφέτια; Τα άκουσα μετά το θάνατό της στο ραδιόφωνο από γνωστό δημοσιογράφο.
      Μήπως ξέχασα νομίζεις την έρευνα για τους ματσωμένους που ''ψωνιζαν'' αγόρια που έκαναν πιάτσα στην Κλαυθμώνος; Πόσα βγήκαν και τότε στη φόρα
      Γιατί δεν αντιδρούμε; Ίσως ήλθε η ώρα και να ωριμάσαμε πλέον. Καμιά ανοχή σε όλους αυτούς καμιά.
      Στον αγύριστο να πάνε Μαρία όλοι τους
      Ξέρεις κάτι; Πιο πολύ ικανοποιούμε που η κοινωνία αντιδρά έτσι όμορφα σαν τιμωρός πραγματικός απέναντι σ'αυτά τα ονόματα του Θεάτρου και όχι από δίκες που δεν θα γίνουν
      Σ'ευχαριστώ Μαράκι
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  16. Προσυπογράφω....η δύναμη της εξουσίας που ασκείται ανίερα, ανήθικα, βίαια και ατιμώρητα....ας μπεί επι τέλους ένα τέλος ! Ολα στο φως !!! Η σιωπή είναι συναίνεση και αυτό πρέπει να σταματήσει !!!Η κοινωνία μας έχει άμεση ανάγκη επαναπροσδιορισμού και επιτακτικής αφύπνισης !!! Μπράβο ΄Αννα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κλαυδία μου πρέπει να μπει ένα τέλος. Και να μάθουν οι κύριοι του Θεάτρου ότι δεν είναι τίποτε χωρίς τον κόσμο. Αυτός ο κόσμος τους ανέδειξε όχι για να ικανοποιούν βίτσια και ανωμαλίες. Όχι για να βιάζουν και σώμα και ψυχή των νέων παιδιών του χώρου τους.
      Σ'ευχαριστώ Κλαυδία μου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  17. Είχα γράψει ένα σχόλιο αλλά χάθηκε... Αννιώ μου διαβάζοντας την ανάρτηση σου και τα σχόλια των φίλων μας εννοείτε πως προσυπογράφω σε όλα και ήταν πια η ώρα να ανοίξουν τα στόματα και μπράβο σε όσους μίλησαν για να πέσουν οι μάσκες πια σε όλα τα επίπεδα της εξουσίας, του δυνατού επάνω στα θύματα...
    Υπάρχει πολύ βρωμιά ακόμα που πρέπει να καθαριστεί...
    Αν αλλάξουμε νοοτροπία, να σταματήσουμε να φοβόμαστε να μιλάμε ανοιχτά και να βγάζουμε στο φως όλη την βρωμιά που κρύβεται σε όλα τα επίπεδα... πως κανένας δεν είναι υπεράνου κάποιου άλλου και πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε ίσα δικαιώματα, τότε υπάρχει ελπίδα να γίνουμε μια κοινωνία χωρίς σιωπή!
    Μεχρι τότε φοβάμαι πως έχουμε πολύ δρόμο καλή μου.
    Από την άλλη έγινε μια αρχή για να αφυπνιστούμε όλοι!!
    Μια πολύ δυνατή κραυγή το κείμενο σου Αννιώ μου καλο σου ξημερωμα φιλώ σε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ρούλα μου υπάρχει βρωμιά και πρέπει να καθαριστεί. Πρέπει να μιλήσουν όλα τα θύματα αγόρια και κορίτσια.
      Και βεβαίως έχουμε δρόμο. Αλλά και δεν ελπίζω πολλά απλά να ξέρουν ότι δεν είναι στο απυρόβλητο κάποιοι λόγω ονόματος και θέσης
      Φιλιά Ρούλα μου

      Διαγραφή
  18. Πολύ δυνατο το κείμενό σου, Άννα.
    Καιρός να μάθουμε κάτι ουσιαστικό από την κρίση των ημερών, και να το εφαρμόσουμε στην πράξη. Καιρός το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" να γίνει "άσε με να σου σταθώ".
    Πολλά ακούμε και διαβάζουμε αυτές τις ημέρες. Καταγγελίες εναντίον ατόμων που έκαναν κατάχρηση εξουσίας. Καταγγελίες από άτομα που πλέον έχουν μία ισχύ, μια δυναμη στα χέρια τους. Δεν είμαι σίγουρη αν άνθρωποι χωρίς προβολή, χωρίς στήριξη, που υποφέρουν, που ανέχονται κακομεταχείριση σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν, θα καταφέρουν να σπασουν τη σιωπή. Να νιώσουν ασφαλείς και να κάνουν σχέδια για ένα χαρούμενο παρόν. Δεν ξέρω τι γίνεται με όλους εμάς που είμαστε ανώνυμοι - ένας αριθμός σε κατάλογο ή λίστα με άλλα ονόματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να ελπίζω ότι από το ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ'' θα φτάσουμε στο ''ασε με να σου σταθώ'' είναι μεγάλο το βήμα. Τεράστιο!
      Οι απλοί άνθρωποι που κακοποιούνται δυστυχώς όπως το σκέφτεσαι πιστεύω ότι είναι: δεν μπορούν να μιλήσουν από φόβο και γιατί δεν έχουν την υποστήριξη που πρέπει αλλά από την άλλη οργανισμοί υπάρχουν για κακοποιημένους και είναι καλύτερο από το να ανέχεσαι.Ένα τεράστιο θέμα ανοίγεις αυτού της ανωνυμίας και των απλών ανθρώπων που ανέχονται βία, σεξουαλική παρενόχληση χωρίς ελπιδα

      Διαγραφή
  19. Υπάρχει κάτι που λέγεται Δικαιοσύνη και κάτι που λέγεται Νόμος.
    Κι όσο δεν αλλάζουν οι νόμοι, δεν αλλάζουν οι συμπεριφορές. Όμως
    πώς να αλλάξουν οι νόμοι, αφού τους ψηφίζουν άνθρωποι, και μάλιστα
    Έλληνες;; Όταν σ΄αυτην εδώ τη χώρα έχει ψηφιστεί στη Βουλή, θεσπι-
    σμένος από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Βενιζέλο, κι έχει ψηφιστεί
    από μερίδα τού κοινοβουλίου νόμος περί ευθύνης υπουργών -που στην
    πραγματικότητα είναι νόμος περί ΜΗ ευθύνης- άρα και απαλλαγής αυτών,
    τί περιμένουμε να ισχύσει μέσα στην κοινωνία;; Ανομία και παραβατικότητα.
    Κοινώς, οι θύτες ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν όποια κακουργηματική πράξη
    θέλουν ελεύθερα, αφού δεν υπάρχει σοβαρή Δικαιοσύνη να τους τιμωρήσει...
    Γι' αυτό δεν τρέφω πολλές ελπίδες, εως καμία, για αλλαγή νοοτροπίας από
    την πλευρά τής κοινωνίας.. Άλλωστε, βλέποντας την ακόμα μεγαλύτερη εικόνα,
    ο λαός επιλέγει κυβερνήσεις που ψηφίζουν τερατουργήματα..! Ποια κοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αντιλέγω. Τίποτε από όσα λες δεν μπορώ να αντικρούσω και θα το ήθελα να πάρει η ευχή. Να μην ήταν έτσι μα έτσι είναι αυτή είναι η αλήθεια. Σωστά λες ποια κοινωνία; Αλλά Πετρούλα μου βγαίνουν στο φως και βγαίνουν και άλλα. Είδες; Βγήκε και για την κόρη του Μπαμπινιώτη και αυτό είναι τραγικότερο. Πώς αλλιώς θα συνετιστούν κάποιοι; Αν όχι τουλάχιστον με την κατακραυγή μας;

      Διαγραφή
    2. Η υπόθεση Μπαμπινιώτη εκκρεμεί τουλάχιστον απο το 2012.
      https://www.salonicanews.com/2012/11/blog-post_9234.html
      Αν κατάλαβα καλά από όσα διάβασα, εκκρεμεί ακόμα το δικαστήριο.
      Πήρε αναβολή το 2014 μάλλον και δεν ξέρω τί έγινε παρακάτω.

      Διαγραφή
    3. Ναι το ξέρω και δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί αλλά μιλάνε και για δεύτερη υπόθεση παλιότερη που οι γονείς του κοριτσιού προτίμησαν απλά να την αλλάξουν σχολείο και να μην καταγγείλουν. Δεν ξέρω τι ισχύει αλλά ας γίνουν δίκες να μαθευτεί. Οι αναβολές ένα σκοπό έχουν να φτάσουμε στην παραγραφή

      Διαγραφή
  20. Δυστυχώς και λυπάμαι που το λέω Άννα μου αλλά αυτό το ξέρεις ποιός είμαι εγω το έλεγαν το λένε και θα το λένε πολλοί. Είναι καλό που επιτέλους κάτι πάει να γίνει και μακάρι να συνεχιστεί και όχι στο τέλος να έχουμε μια από τα ίδια, δηλαδή κουκουλοματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αυτό πιστεύω και εγώ Κατερίνα μου. Όλοι θα συνεχίσουν να το λένε...και ειδικά όσοι έχουν εξουσία. Μακάρι μακάρι να γίνει κάτι γιατί δεν ξέρω τι κοινωνία έχουμε γίνει!

      Διαγραφή
  21. Νομίζω με όλα αυτά που γίνονται, Θα το σκέφτεται από δω και πέρα διπλά κάποιος πριν ξεστομίσει το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ"... Καιρός ο φόβος να φύγει από τα θύματα και να πάει στους θύτες...
    Τραγικά τα όσα ξετυλίγονται... Συμφωνώ πως πρέπει να γίνουν τα πράγματα πιο αυστηρά, αλλά ταυτόχρονα θλίβομαι όταν σκέφτομαι ότι κάποιος για να είναι "καλός" πρέπει να υπακούει σε νόμους και δεν του είναι έμφυτο... Ατελείωτη η κατρακύλα της κοινωνίας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφοκλή μου καλημέρα. Μακάρι να το σκέφτονται διπλά οι ματαιόδοξοι και ψευτοπαλικαράδες το ''ξερεις ποιος είμαι εγώ;''. Φυσικά ο φόβος πρέπει να εξαφανιστεί και να μιλάει το θύμα αλλά όπως λες είναι τραγικό εξαιτίας του νόμου να γίνεται καλός κάποιος. Όμως δεν υπάρχει άλλη λύση. Κατρακυλάμε ακόμη Σοφοκλή...να δω πότε θα σταματήσουμε!

      Διαγραφή
  22. Τη βία κι εγώ πιστεύω δεν θα τη κερδίσουμε ποτέ, εκείνο που εύχομαι είναι να καταπνίξουμε το φόβο. Νομίζω είναι από τα λίγα για τα οποία ελπίζω μέσα από όλη αυτή την ιστορία.
    Και ας μην ξεχνάμε πως όσα διαδραματίζονται, ειδικά σε υποθέσεις πιο σκληρές, δεν αντικατοπτρίζουν την κορυφή του παγόβουνου.

    Θέλει γερό στομάχι η ζωή, πάντα.
    Πάντα θα θέλει.

    Σε φιλώ τρυφερά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Νικολέτα μου συμφωνώ. Η βία δεν νικιέται και το χειρότερο όσοι είναι υψηλά ιστάμενοι έχουν κύκλο και ομερτά για τις ανομίες τους. Μα ο κόσμος σύσσωμος και τα media μπορούν να κάνουν κάποια διαφορά, γιατί σκέφτονται όλοι αυτοί οι θύτες τη θέση τους και το όνομά τους. Αλλά δεν νικιέται το παγόβουνο Νικολέτα, μπορεί όμως να το ταρακουνήσεις να κάνει ρήγματα μπας και διαλυθεί κάποια στιγμή.
      Ναι ο φόβος αν νικηθεί ειναι σημαντικότατο βήμα.
      Γερό στομάχι η ζωή ε; Ή εμείς οι άνθρωποι είμαστε τα χειρότερα κτήνη ...
      Καλή σου εβδομάδα
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  23. Συμφωνώ ότι η βία δεν είναι η λύση και ειδικά σε άτομα με εξουσία. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε αμφιταλαντέυομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουσιαστικά Νατάσσα μου κανείς δεν ξέρει. Η βία όμως πρέπει να παταχτεί και ίσως αυστηρές ποινές δεν ξέρω ούτε εγώ...

      Διαγραφή
  24. Άννα μου, αγαπημενη!!!!
    Καλημερα γλυκια μου!
    Υπεροχη αναρτηση, παντα διαχρονικη και επικαιρη μαζι!
    Τους ξερουμε αυτους τοσα χρονια, παντα θα υπαρχουν!
    Δυστυχως, αυτη η ματαιοδοξια, η ματαιοτητα, λες και ειναι θεοι
    Η εξουσια, η δοξα, ο εγωισμος, η ψωροπερηφανια

    Συμφωνω σε καθε σου λεξη!
    Σε φιλω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα χαρά μου. Χαίρομαι που συμφωνείς. Ναι οι ''Θεοί'' μας κατρακύλησαν και συνεχίζουν να κατρακυλούν την κοινωνία και εμείς Κική μου που δεν συμφωνούμε μαζι τους τους αφήνουμε.
      Να σαι καλά και να προσέχεις
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  25. Καλώς σε βρήκα. Ελπίζω να σε βρίσκω καλά. Μετά από ένα διάλειμμα 4 μηνών , επέστρεψα και στη blogoγειτονιά μας και στο blog μου , με νέα ανάρτηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την επιτέλους ήλθες! Πάω να διαβάσω. Φιλούθκια και χάρηκα πάρα πολύ που επανήλθες

      Διαγραφή
    2. χεχεχε
      μου αρεσε το επιτέλους
      σ ευχαριστώ Αννα μου , συμπατριώτισσα μου

      Διαγραφή
  26. Πολύ δυνατό το κείμενο σου και είναι καιρός να σταματήσει 'το ξέρεις ποιος είμαι εγώ'που τρομοκρατεί αρκετούς.Εγινε μία αρχη και ας έχουμε βέβαια μακρύ δρόμο ακόμα.Κάτι καλό θα βγεί στο τέλος ελπίζω.🌻Ευχομαι καλό μήνα από αυριο με υγεία και να μας φέρει όλα τα καλά.🌻

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Γιάννη μου που συμφωνείς. Ναι έχουμε δρόμο σίγουρα αρκεί να μη σταματήσουμε να τον ανοίγουμε. Καλό μήνα να έχουμε. Εύχομαι κάθε καλό

      Διαγραφή
  27. Δεν έχω κάτι να συμπληρώσω πέρα από το να πω πως είμαι σε πολύ άσχημη ψυχολογία με όλα αυτά. Όχι ότι πέφτω από τα σύννεφα αλλά κάπου έρχεται και σε πνίγει όλο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πόσο δίκιο έχεις! Και εγώ αν και δεν πέφτω από τα σύννεφα με επηρεάζουν τόσο πολύ αρνητικά που νιώθω άρρωστη...Συμφωνώ μαζί σου σε πνίγει κάποια στιγμή όλο αυτό.....και πού θα βγει;

      Διαγραφή