Μαξιλάρι ασφαλείας...και γρήγορα

πηγη

Τι μαξιλάρι χρησιμοποιείς για να κοιμάσαι; Μαλακό; πουπουλένιο; Ανατομικό;  Υποαλλεργικό;

Ήξερες ότι οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι τα μαλακά μαξιλάρια στερούσαν τον οργανισμό από την ενέργειά του και δεν έδιωχναν τους δαίμονες που απειλούσαν τους ανθρώπους;
Γι αυτό χρησιμοποιούσαν σκληρά μαξιλάρια ...Οι αρχαίοι Κινέζοι όμως. Τα χρόνια πέρασαν και ξέχασαν. Έτσι τα μαλακά μαξιλάρια μπήκαν στη ζωή τους. Και να ο δαίμονας που τους χτύπησε την πόρτα και ταξίδεψε και σε όλες τις χώρες! Με θράσος και βουλιμία  μας έχει κλείσει στα σπίτια. Και όποιον βρει ελεύθερο και άνετο τον γλυκοφιλεί.... ο δαιμονισμένος. 
Αλλά για τα μαξιλάρια λέγαμε.

Πού λες, τα μαξιλάρια αναγκάστηκαν οι άνθρωποι να τα ανακαλύψουν/χρησιμοποιήσουν για να μη μπαίνουν -λένε-ζουζούνια και μικροοργανισμοί στη μύτη τους, στα αυτιά τους ή στο στόμα τους. Πρώτα ήταν μια απλή πέτρα. Σκέψου πονοκέφαλοι το πρωί. 





 Υπήρχαν και ξύλινα μαξιλάρια.Οι Αιγύπτιοι τα χρησιμοποιούσαν για να στηρίζουν το κεφάλι τους που πίστευαν ότι είναι το σημαντικότερο μέρος του σώματος του ανθρώπου.


Σιγά σιγά έγιναν μαλακότερα.Και μην νομίζεις ότι είναι απλό να αγοράσεις το σωστό μαξιλάρι. Φυσιοθεραπευτές και ορθοπεδικοί υποστηρίζουν ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό  ασθενών τους έχουν προβλήματα εξαιτίας κακής χρήσης ή κακής αγοράς μαξιλαριού.Αυτά σήμερα...

Τότε, στην Ευρώπη της  ιστορικής εποχής, τα μαξιλάρια τα θεωρούσαν ένδειξη αδυναμίας. Για να καταλάβεις πόσο σκληροτράχηλοι ήθελαν να δείχνουν οι Ευρωπαίοι άντρες και μάλιστα οι Άγγλοι, που ο τότε βασιλιάς τους ο Ερρίκος ο Η', ξέρεις, αυτός  που παντρεύτηκε 5-6 φορές και μάλιστα δυο από τις συζύγους του κατέληξαν στο ικρίωμα; αυτός ναι...απαγόρευσε στο βασίλειό του τη χρήση μαξιλαριών. Μπορούσαν μόνο οι εγκυμονούσες να τα χρησιμοποιούν.
Με τη βιομηχανική επανάσταση, το μαξιλάρι καθιερώθηκε αφού μπήκε στη ζωή μας σε ποσότητα και ποιότητα. Και αποκτήσαμε  όλων των ειδών και  χρηστικά αλλά και διακοσμητικά μαξιλάρια.

Φτιάξαμε μαξιλαράκια μικρά και μεγάλα για κάθε χρήση, ακόμη και για καρφίτσες.
Παίξαμε και μαξιλαροπόλεμο τόσες φορές μικρά παιδιά.
Εφηύραμε και ''μαξιλάρι'' ασφαλείας. Μικρό ή μεγάλο σε περιόδους οικονομικής ύφεσης. 

Μα τώρα, ένα  μαξιλάρι ασφαλείας χρειαζόμαστε και δεν έχουμε σ' αυτή τη φάση που περνάμε.Όχι δάνειο, όχι χρήματα για την οικονομική ύφεση που θα αντιμετωπίσουμε, αλλά φάρμακο, όπλο για τον ιό που απειλεί τις ζωές μας. Προσπαθούν να το δημιουργήσουν βέβάια... αλλά μέχρι τότε μήπως να κοιμόμαστε σε σκληρά ή πέτρινα μαξιλάρια; Μπας και διώξουμε το δαίμονα που μας κατατρέχει.    Αντέχουμε; 
Προς το παρόν, κλείνουμε την πόρτα στο δαίμονα, ίσως δεν μας βρει … μένουμε σπίτι και εν τω μεταξύ θα βρεθεί το μαξιλάρι ασφαλείας για το καλό όλου του κόσμου!Έχε πίστη!

40 σχόλια:

  1. αυτο το μαξιλαρι ασφαλειας περιμενω και εγω γλυκια μου
    εχω πιστη

    να προσεχεις ψυχη μου
    να εισαι καλα
    σε φιλω και σου στελνω την αγαπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι το περιμένουμε Κική μου
      Πρόσεχε και εσύ ναι;
      Να σαι καλά μάτια μου
      Δουλεύεις; Ή από το σπίτι;
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα έμαθα για τα μαξιλάρια, Άννα μου, τόσο, που τα αγάπησα ακόμα περισσότερο!
    Εύχομαι κι εγώ να ανακαλυφθεί γρήγορα το μαξιλάρι ασφαλείας που χρειαζόμαστε, για να μπορούμε να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αγάπησες πιο πολύ έτσι; Πάρτο αγκαλιά το βράδυ να δεις τι όμορφος θα είναι ο ύπνος σου. Και ναι το εύχομαι και εγώ αυτό το μαξιλάρι ασφαλείας
      Να σαι καλά μάτια μου
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  3. Υπέροχη ανάρτηση Άννα μου! Με πληροφορίες που εξαπτουν το ενδιαφέρον και σύνδεση με την επικαιρότητα. Ευχαριστούμε πολύ! Να είσαι καλά και να προσέχεις. Φιλιά πολλά! Θα περάσει κι αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Ειρήνη μου που σου άρεσε. Να σαι καλά και να είστε όλοι σας καλά και το μικρό σου επίσης.
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Άννα μου !;)πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες για την ιστορία των μαξιλαριών .
    Κάθε άνθρωπος αγαπάει το μαξιλάρι με το δικό του τρόπο , για το μαξιλάρι ασφαλείας του κορονοϊού , παλεύουμε όλοι . Έχουμε πίστη στους επιστήμονες να ανακαλύψουν γρήγορα τη θεραπεία και πίστη στο Θεό .
    Καλή συνέχεια με υπομονή και δύναμη !!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριακή μου και εγώ τις βρήκα ενδιαφέρουσες τις πληρφορίες αυτές. Ναι το μαξιλάρι του ο καθένας μας το έχει σαν προέκταση του εαυτού του. Χωρίς το δικό του μαξιλάρι μπορεί να μην κοιμάται καλά κάποιος.
      Εύχομαι κι εγώ να βρεθεί φάρμακο ή θεραπεία από τον ιό αυτόν.
      Καλή δύναμη και σε σένα

      Διαγραφή
  5. Μου αρέσει πάρα πολύ, με γαληνεύει, μου ρίχνει το άγχος αυτή εδώ σου η προσέγγιση Άννα μου. Δεν επικαλείται μπαμπούλες, δεν τρομοκρατεί.
    Μου άρεσαν τα ιστορικά στοιχεία για τα μαξιλάρια. Κοίτα τι μάθαμε απόψε εδώ. Χρήσιμες αναφορές και αναδρομές για την ιστορία του μαξιλαριού.
    Και ενώσαμε αυτές τις πληροφορίες εδώ στο θέμα σου.
    Την καλησπέρα μου και φιλάκια πολλά καλή μου αγωνίστρια της ζωής.
    Προχωράμε ως ...ελεύθεροι πολιορκημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Γιάννη μου αν κατάφερε αυτή μου η ανάρτηση να σε γαληνέψει λίγο, έστω και λίγο. Να σαι καλά φίλε μου και αγάντα να τα ξεπεράσουμε όλα
      Ελεύθεροι πολιορκημένοι ε; Επίκαιρο φυσικά και βεβαίως ελεύθεροι.
      Αγωνίστρια ζωής είμαι; Δεν ξέρω δοκιμάζομαι άγρια σ'αυτή τη φάση...
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  6. Λοιπόν είμαι απλο τις...ανάποδες που θέλω σχετικά σκληρό μαξιλάρι και ανατομικό. Φαντάσου λοιπόν την στεναχώρια μου όταν το καλοκαίρι πήγαμε Κέρκυρα και πήρα η..ανόητη το αγσπημένο μου μαξιλάρι μαζί και φεύγοντας το...ξέχασα! Έβαλα τα κλάμματα στο πλοίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να δεις Γεωργία μου που οι αρχαίοι Κινέζοι θα βγουν αληθινοί. Σκληρό μαξιλάρι θες έτσι; Αρα γι αυτό είσαι γεμάτη ενέργεια. Και ξέρεις να παλεύεις τους δαίμονές σου. Αρα είχαν δίκιο. Αλλά θα το ομολογήσω, δεν το μπορώ το σκληρό, ξυπνάω με πονοκέφαλο.
      Σε σκέφτομαι να συνειδητοποιείς ότι ξέχασες το μαξιλάρι σου και να κλαις από στενοχώρια...ελπίζω να συνήθισες το καινούργιο ναι;

      Διαγραφή
  7. Βρε του Κινέζους... Πάντα μαλακό το μαξιλάρι μου και δε με νοιάζει τι λένε οι Κινέζοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχααα κι εγώ μαλακό Χριστίνα μου!! Αρχαίοι ήταν έλεγαν ό,τι ήθελαν!!

      Διαγραφή
  8. Άννα μου και κάτι διαφορετικό απ' τον καταιγισμό γεγονότων.
    Τι το καλύτερο από μια αναδρομή στα μαξιλάρια, το πλέον πιο χρησιμοποιημένο αξεσουάρ στα σπίτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χρειαζόμαστε το διαφορετικό Γιώργο μου αν και δεν κρατήθηκα να μην αναφερθώ στον ιο. Φυσικά είναι αξεσουάρ απαραίτητο στο σπίτι μας και στη ζωή μας.

      Διαγραφή
  9. Είχα διαβάσει παλαιότερα για τα μαξιλάρια και πάντα απορούσα με αυτό των Αιγυπτίων...φαίνεται πως εκείνοι δεν στριφογύριζαν στον ύπνο τους! Εγώ πάντως που κοιμάμαι "μπρούμυτα" και παίρνω το μαξιλάρι αγκαλιά, δεν βολεύομαι με το σκληρό!
    Να φυλάγεσαι κι εσύ 'Αννα μου!!!
    Φιλιά και καλή 'καραντίνα'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχααα με μαλακό κι εσύ!! Και μπρούμυτα...και εμένα μου άρεσε αλλά το κοψα γιατί κάνει κύκλους κάτω από τα μάτια και πρήξιμο
      Σ'ευχαριστώ Μαριάννα μου
      Φυλάγομαι όσο μπορώ
      Και εσύ να προσέχεις
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  10. Τι ξεκούραστη ανάρτηση Άννα μου, σκέτο μαξιλαράκι για την υγεία μας!
    Ως γαλλοτραφής μεγάλωσα με πουπουλένια μαξιλάρια και μάλιστα είχα φέρει δύο από το Παρίσι όταν εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα. Ήταν τετράγωνα άρα και οι μαξιλαροθήκες τετράγωνες, έλα όμως που στην Ελλάδα τα μαξιλάρια είναι ορθογώνια και έτσι πέρασα στα μακρόστενα βασικά λόγω μαξιλαροθήκης!
    Για να μιλήσω όμως για το πραγματικό μαξιλάρι θα ήθελα να πληροφορήσω πως άδικα το περιμένει κανείς απ΄έξω και αυτό γιατί όλοι μας διαθέτουμε μέσα μας, το ωραιότερο, το ελαφρύτερο, το πιο παρηγορητικό, θεραπευτικό ολομέταξο μαξιλάρι που όταν γέρνουμε επάνω του, φεύγουν οι φόβοι και τα άγχη!!!
    Να είσαι καλά Άννα μου, να προσέχεις το μαξιλαράκι σου και θα δεις πως όλα καλά θα πάνε!

    ΑΦιλάκια δυναμικά, συνετά και πολύ προσεχτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια και έχει κουραστεί η ψυχή μας όλον αυτόν τον καιρό με όσα ακούμε είπα να ξεκουραστούμε με ό,τι μαξιλάρι θέλει ο καθένας μας. Εσύ πουπουλένια κυρία μου κατάλαβα! Στα πούπουλα μου είσαι!
      Ναι το ξέρω όι μέσα μας έχουμε το πιο παρηγορητικό μαξιλάρι αλλά βρε Στεφανία μου κι αυτό το σκεπάζουν καμιά φορά όλα αυτά που μας ανησυχούν...
      Να προσέχεις
      Φιλάκια

      Διαγραφή
    2. Την καρδούλα μας, αυτή την γλυκιά φωνούλα μέσα μας, κανένα μαξιλάρι δεν θα την κουκουλώσει αν δεν το επιτρέψουμε οι ίδιοι!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ Στεφανία μου αλλά και αυτή η καρδούλα πόσα να παλέψει!!

      Διαγραφή
  11. Μα καλά Άννα μου κι αυτός ο Ερρίκος ο Η' τί απωθημένα είχε, για να απαγορέψει τα μαξιλάρια των ανθρώπων.. μα τα μαξιλάρια;;;

    Νομίζω περνάμε την πιο τρομαχτική περίοδο της ζωής μας, την πιο φοβισμένη. Και δεν αφορά τον καθένα μας προσωπικά αλλά όλη την υφήλιο.

    Προσωπικά νιώθω πως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κλειστώ στο σπιτάκι μου και να παρακολουθώ τα ψωμάκια μου να φουσκώνουν και να ψήνονται στο φούρνο καθώς το σπίτι μοσχομυρίζει. Ας πούμε ότι κάπως είναι ένα μαξιλάρι αυτό για μένα.

    Πάντα βέβαια με την ελπίδα να βρεθούν, φάρμακα και εμβόλιο, αν και προς το παρόν παρακαλάμε να έχουν μάσκες και άλλα απαραίτητα οι γιατροί μας.
    Είδες πόσο φτηνοί είμαστε σε οργάνωση και υλικά και πόσο απροετοίμαστοι; Αυτό είναι που με αγχώνει και με λυπεί περισσότερο από όλα. Και η λάθος πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης!

    Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς χαμογελώντας
    τα φιλιά μου Άννα Φλο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα μου προσπαθούμε όλην αυτήν την περίοδο να μην της επιτρέψουμε να μας τραυματίσει. Εγώ το έχω ρίξει στις κατασκευές αλλά πες μου, η κόρη μου που πάει δουλειά αν και όχι κάθε μέρα λόγω τηλεργασίας αλλά πρέπει να πηγαίνει, τι να κάνω; Να μην ανησυχώ;
      Όσο για το σύστημα υγείας μας φτου να μην το ματιάσω!!! Ήθελα να ήξερα δεν ντρέπονται να βγαίνουν στην τηλεόραση και να δείχνουν πόσο φοβούνται ότι δεν θα αντέξει το σύστημα υγείας; Μα και οι ιδιωτικοί; Το ιδιωτικό σύστημα που λένε πως είναι τόσο προηγμένο; Να εκμεταλλεύονται τους δικούς τους εργαζόμενους και να έχουν υψηλή ταρίφα για τεστ που τα στέλνουν στα αντιδραστήρια του κράτους; Μα τι ντροπές είναι αυτές!!! Με κάνουν έξω φρενών!!
      Καλή καραντίνα Στέλλα μου
      Και ναι ας χαμογελάμε και δεν ξέρω βέβαια αν οι αγωνιστικοί σου χαιρετισμοί μου αξίζουν δεν ξέρω αν αγωνίζομαι...
      Φιλιά πόλλά

      Διαγραφή
  12. Του μαξιλαριού σήμερα! Τι ωραία ιδέα Άννα μου! Το μαξιλάρι συμβολίζει την ξεκούραση και τη χαλάρωση και είναι αυτό που μας περιμένει κάθε βράδυ για να μοιραστεί τα όνειρα ή τις αϋπνίες μας. Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία του και -προσωπικά- ψηφίζω μαλακό. Θα περάσει κι αυτό που ζούμε, εύχομαι μόνο να βγούμε αλώβητοι όλοι μας. Να προσέχεις και να φυλάγεσαι ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του μαξιλαροπόλεμου ήθελα να γίνει αλλά τα λυπήθηκα τα μαξιλάρια. Μερικά χέρια ξύλο θέλω να δώσω για να εκτονωθώ. Αλλά...φτου και μένα με την αγωνιστικότητά μου.
      Μαλακό κι εσύ!! Έλα στην παρέα.
      Μακάρι Μαρία μου να βγούμε αλώβητοι αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα πονέσουμε και ως πότε; Ως τον επόμενο ιο θα πρέπει να λέμε...
      Σε φιλώ και πρόσεχε

      Διαγραφή
  13. Αννούλα μου τι ωραία συνέδεσες την ιστορία του μαξιλαριού (πόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες!) με το μαξιλάρι ασφαλείας που δεν έχουμε, αλλά πολύ θα θέλαμε.
    Ευελπιστώ ότι θα περάσει κι αυτό και θα ξεκουραστεί η χώρα, όπως κι αν είναι το μαξιλάρι της. Μην ξεχάσουμε όμως την σοφή παροιμία "όπως στρώσεις θα κοιμηθείς"...
    Χαιρετίζοντας την έμπνευση σου, σε καληνυχτίζω! Ματς μουτς Αννούλα μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Μαρίνα μου. Ανάλαφρα είπα να μιλήσω για το ''μαξιλάρι'' που χρειαζόμαστε.
      Ευελπιστώ κι εγώ και θα προτιμούσα το μαξιλάρι της χώρας μας να είναι πουπουλένιο...αλλά,....
      Φιλάκια χαρά μου

      Διαγραφή
  14. Το πόσα μαξιλάρια χρειάζομαι αυτή την εποχή ξέρεις; Θέλω δύο μικρά για τα αυτιά μου να μην ακούω τα διάφορα. Ένα για τη μύτη να μη μυρίζω τη βρωμιά που μας έχουν γεμίσει τη ζωή, δύο για τα μάτια μου να μη βλέπω την τηλεόραση που γενναιόδωρα συνδράμει στην κατάθλιψη μας, ένα μεγάλο για το κεφάλι μου να μπορώ να ξαπλώνω στο σκοτάδι και να ονειρεύομαι πως ζω σε άλλο κόσμο και συνθήκες, και τέλος ένα για το στόμα μου να το μπουκωθώ για να μη ΒΡΙΣΩ....φιλάκια πολλά Άννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα εσύ τώρα με τόσα μαξιλάρια που θέλεις άντε να τα βρεις αλλά την τηλεόραση την κλείνουμε. Οπότε πάει αυτό το μαξιλαρι. Τη βρωμιά που μας έχουν γεμίσει τη ζωή στο ορκίζομαι, δεν την αντιλαμβάνεσαι με τη μύτη οπότε και αυτό το μαξιλάρι άχρηστο. Κράτα αυτό για το κεφάλι σου και ονειρέψου. Έτσι κι αλλιώς τα όνειρα τσάμπα είναι αλλά όταν περάσει αυτό ας θυμηθούμε ότι μπορούμε εμείς και μόνον εμείς να κάνουμε πράξη κάποια όνειρα
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  15. Την απόλαυσα την ανάρρησή σου, Άννα μου! Στον ύπνο καταλήγω πάντα δίπλα από το μαξιλάρι, αλλά τα μικρά τα μαξιλαράκια, ιδίως τον χειμώνα, είναι τέλεια για... κοκοκούνιγκ!
    Φιλιάαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα εσύ ψυχή μου το περιφρονείς στον ύπνο το μαξιλάρι. Τι να σου κάνει στο κοκούνινγκ; Θες μικρά έτσι; Εμείς πάντως κοκούνιγκ δεν κάνουμε γιατί μας υποχρεώνουν δεν είναι συνειδητή αποχή, σωστά;
      Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση
      Σε φιλώ και πρόσεχε

      Διαγραφή
  16. Άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΧ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΞΙΛΆΡΙΑ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΜΕΣΑ!!!!!! ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟ ΜΠΑΛΚΌΝΙ ΤΟΥ!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΝΟΥΛΙ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι ο καθένας με τους δικούς του Ελένη μου κλεισμένοι μέσα. Το λυπηρό είναι αυτοί που μένουν μόνοι...Να σαι καλά και να προσέχεις Ελένη μου

      Διαγραφή
  18. Είμαι κι εγώ του μαλακού και ιδίως του πουπουλένιου!
    Δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ σε πέτρινο με τίποτα.
    Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
    Ξεκινάει λοιπόν, το μαξιλάρι μου, παραλληλόγραμμο το βράδυ και το πρωΐ είναι σαν στραγγισμένο σφουγγαρόπανο🤣🤣🤣
    Όπου πάμε το σέρνω μαζί μου και φροντίζω να μη το ξεχνάω, όπως η Γεωργία.
    Μακάρι να βρεθεί το κατάλληλο φάρμακο γρήγορα.
    Να προσέχεις.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την του μαλακού! Που του βγάζεις ''το λάδι'' του καημένου έτσι που το στραγγίζεις!!!χαχαχα
      Μακάρι να βρεθεί φάρμακο και εμβόλιο γιατί θα διαλυθεί ο κόσμος...
      Φιλάκια Ρένα μου κι εσείς να προσέχετε

      Διαγραφή
  19. Κοίτα που υπάρχει τόση ιστορία πίσω από ένα τόσο απλό πράμα
    το μαξιλάρι
    ούτε που τα ήξερα τούτα όλα , ούτε που ήξερα εννοώ , ότι υπήρχε ολόκληρη ιστορία που πίσω
    και χαίρομαι που τα έμαθα , γιατί μου αρέσει να μαθαίνω

    ούτε μπορώ να φανταστώ το μαξιλάρι πέτρα

    εγώ δεν χρησιμοποιώ μαξιλάρι στον ύπνο μου


    Συμπατριώτισσα μου
    Εύχομαι να σε βρίσκω καλά. Μετά από ένα διάλειμμα τριών μηνών από το blog μου και το blogging γενικά , επέστρεψα στο blog μου και στην αγαπημένη μου / μας blogογειτονιά και χαίρομαι πολλά για τούτο . Επέστρεψα και ενεργά ( και με νέα ανάρτηση ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είδα ότι επέστρεψες και χάρηκα πολύ. Σου άφησα και σχόλιο.
      Φιλούθκια πολλά

      Διαγραφή