''Χρησιμοποίησε τον χρόνο, μην τον μετράς...''


 ....λέει μια επιγραφή σε ηλιακό ρολόι.
Τον χρησιμοποιείς το χρόνο μα τον μετράς συνάμα. Γιατί ψάχνεις ελεύθερο χρόνο κάθε ημέρα.
Έστω λίγο, έστω σε απαγορευμένες ώρες, θέλεις να διαθέσεις για τον εαυτό σου λίγο '' έτσι μ'αρέσει''.
Λένε οι ειδικοί ότι ο ελευθερος χρόνος είναι πολύτιμος. Αλλά είναι λάθος να ξοδεύεται για να εξασκηθείς ώστε να γίνεις καλύτερος στην εργασία σου.
Λένε επίσης ότι ο ελεύθερος χρόνος πρέπει να είναι εποικοδομητικός και να μην σπαταλιέται, χωρίς να προσφέρει.
Λάθος να ξαπλώσουμε πχ στον καναπέ και να μην κάνουμε τίποτε.
Λάθος λένε επίσης, να στηθούμε μπροστά στο χαζοκούτι και να παρακολουθούμε ό,τι θέλουν να αναμασήσουμε την υπόλοιπη ημέρα.
Γι αυτό από μικρά παιδιά πρέπει να μάθουμε, να εκπαιδευτούμε να διαθέτουμε τον ελεύθερο χρόνο μας σωστά.
Τι είναι άραγε σωστό;
Το διάβασμα...
Η άθληση...
Η δημιουργική απασχόληση...
Ναι, μαθαίνει το παιδί να διαβάζει απο μικρό, μαθαίνει να αθλείται, μαθαίνει να δημιουργεί αν είναι τυχερό και ανακαλύψει  τις δεξιότητές του.
Αλλά λέω εγώ...τότε γιατί λέγεται ελεύθερος χρόνος;
Θα κάνω αυτό που μ'αρέσει, αυτό που με ευχαριστεί, που γεμίζει τις κυψέλες μου με ενέργεια, με διάθεση ευχάριστη, που διαγράφει ό,τι άφησε η δύσκολη καθημερινότητα. Αυτό θέλω στον ελεύθερο χρόνο μου.
Κι αν θες εσύ να ξαπλώσεις στον καναπέ μπροστά από μια οθόνη, δικό σου μέλημα. Αν προτιμάς την οθόνη του υπολογιστή σου και με διαβάζεις πάλι δική σου επιλογή.
Ελευθερία ας έχουμε λίγο μέσα στην ημέρα ή έστω μέσα στην εβδομάδα. Τι λες;

Στον δικό μου ελεύθερο χρόνο που είναι μετρημένος και πολύτιμος, έχει θέση το διάβασμα.
Τώρα διαβάζω ''Στα παπούτσια των άλλων'' της Μαρίας Κανελλάκη  και με έχει κερδίσει.
Αλλά και δημιουργώ. Μάλλον εκτονώνομαι.
Έφτιαξα δυο μπουκαλάκια ''κλέβοντας'' ιδέες από βιντεάκια.



  














Με πάστα διαμόρφωσης και το δεξί έχει και  πήλινα στοιχεία.
Επίσης έφτιαξα ένα καθρέφτη πάνω σε ξύλο.
Για φίλη που το ζήτησε



 Γύρω από τον καθρέφτη μπήκε πάστα διαμόρφωσης και βάφτηκε μαύρο  αραιό και σκουπισμένο και μετά χρυσό. 

Αλλά το κερασάκι της δημιουργίας μου είναι η προσπάθεια να φτιάξω ένα βιβλίο σαν αυτά της Αριστέας. Αν περιμένω να βγω 4 φορές πρώτη στο Συμπόσιο για να μου φτιάξει εκείνη, χαθήκαμε!!
Να η πρώτη μου προσπάθεια και να είσαι επιεικής, δεν είμαι Αριστέα, εντάξει; Το εμπεδώσαμε. Πάμε να το δούμε



Αυτό είναι δικό μου, το κράτησα και ήδη βρήκε τη θέση του.
Και το βιβλίο ήταν ένα βάσανο ποιο να βρω και ποιο να καταστρέψω. Ευτυχώς που έχω κάποια βιβλία Λυκείου από τον άντρα μου και θυσίασα ένα παλιάς τάξης.
Α, ξέχασα να φωτογραφίσω το απέξω. Έκανα εφέ δέρματος και πέτυχε. Δες βίντεο στο YOUTUBE, πολύ αναλυτικά τα περιγράφει. Κι εγώ εκεί το έμαθα.
Αυτά τα ολίγα...
Εσύ πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

36 σχόλια:

  1. Λοιπόν το πώς διαθέτεις τον ελεύθερο χρόνο σου με ξετρέλανε! Το δεξιό μπουκάλι με τα ανάγλυφα φανταστικό και το άλλο ωραίο αλλά αυτό με τα ανάγλυφα μου αρέσει περισσότερο. Πανέμορφος ο καθρέφτης και πολύ ωραίο και το βιβλίο σου. Η πρώτη φορά είπες; Καλά έχεις ταλέντο χρυσό μου! Μπράβο Άννα μου τέτοια βλέπω και χαίρομαι! Κι αυτό με τον ελεύθερο χρόνο .... πόσο σωστό.... και θέλω πολύ .... δεν έχω αρκετό γιατί νυστάζω κιόλας αλλά θέλω κι άλλο παραεγκαταλείφθηκα! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου σ'ευχαριστώ. Δεν τον διαθέτω πάντα έτσι να το ξέρεις.Χαίρομαι που σου αρέσουν και ναι το βιβλίο είναι το πρώτο. Και είχα ένα τρακ ένα άγχος άλλο πράγμα...
      Ναι ο ύπνος είναι απαραίτητος και ελεύθερο χρόνο δεν κερδίζεις με το να μειώνεις τον ύπνο...
      Φιλάκια και σε σένα

      Διαγραφή
  2. Καλό βράδυ Άννα !! Πολύ ωραίο θέμα άνοιξες και μόνο που αναφέρεις την λέξη ελεύθερος χρόνος . Ακόμη και όταν κάθεσαι στον καναπέ με σβηστά φώτα και δεν θέλεις να κάνεις τίποτα για λίγο , για μένα είναι μια μικρή απόλαυση .. Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύτιμος για όσους δουλεύουν και εξακολουθούν μετά από την εργασία να εκτελούν τις υποχρεώσεις .. . Μου αρέσουν πολύ τα μπουκάλια σου , επίσης ότι μικροαντικείμενο δημιουργείς .Ο δημιουργικός χρόνος μου μπορεί να είναι το βάψιμο του σπιτιού , πριν χρόνια η σύνθεση μικρό -επίπλων , διάβασμα ηλεκτρονικό . Καλό μήνα Άννα και καλή εβδομάδα !! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριακή μου αυτό πιστεύω και εγώ. Ακόμη και ξάπλα στον καναπέ χωρίς να κάνεις τπτ είναι όντως απόλαυση αν αυτό θέλουμε...
      Χαίρομαι που σου αρέσουν.
      Καλή σου εβδομάδα Κυριακή μου

      Διαγραφή
  3. Συνάρτηση της διάθεσης είναι πως θα διαχειριστείς τον ελεύθερο χρόνο σου, ή οποιαδήποτε απασχόληση δημιουργική ή μη. Κάποιες φορές οδηγούμαστε σε απραξία ή λανθασμένες ενέργειες από αρνητικά συναισθήματα κι ας περισσεύει ο χρόνος.
    Ειλικρινά μ’ αρέσουν οι άνθρωποι που παρά τις όποιες δυσκολίες βρίσκουν χρόνο να κάνουν δημιουργική την καθημερινότητα και καταφέρνουν να μας εμπνέουν και να μας εκπλήσσουν.
    'Αννα μου πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου. Όμορφα τα μπουκάλια, εξαιρετικός ο καθρέφτης, μου αρέσει πολύ το βιβλίο. Αν είναι η πρώτη σου προσπάθεια φαντάζομαι οι επόμενες.
    Μπράβο Άννα καλή συνέχεια!
    Καλή εβδομάδα!
    Φιλιά!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διάθεση παίζει σημαντικό ρόλο Αννίκα μου. Υπάρχουν ημέρες που δεν θέλω να πιάσω πινέλο στα χέρια μου. Άλλες πάλι δεν μπορώ να διαβάσω. Έτσι είναι.
      Χαίρομαι που σου άρεσαν όσα έφτιαξα. Και ειδικά για το βιβλίο την είχα την αγωνία δεν θα πω ψέμματα. Καλό είναι οκ θα δούμε τα επόμενα γιατί ήδη μου ζήτησαν δυο χααχχαα
      Καλή εβδομάδα
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Είπες τη μαγική λέξη Άννα μου.
    Ελεύθερος χρόνος!
    Δεν υπάρχει όσος θα θέλαμε.
    Εγώ τον δημιουργώ.
    Όταν κάνω κατασκευές, τον κλέβω από το διάβασμα, τις βόλτες, την ξεκούραση, όταν διαβάζω, κλέβω από τις κατασκευές και πάει λέγοντας 😂😂😂
    Έτσι παρηγοριέμαι.
    Κι όταν θέλω να ξεκουραστώ, σπάνιο φαινόμενο, τα παρατάω όλα και το κάνω.
    Ανυπομονώ να διαβάσω κι εγώ το βιβλίο της φίλης μας.
    Οι δημιουργίες σου είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ.
    Κσι το βιβλίο το πέτυχες μια χαρά.
    Συνέχισε δυναμικά.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ρένα μου δεν υπάρχει ο άτιμος...ή πρέπει να μακρύνουμε την ημέρα λέω εγώ. Έτσι κι εγώ , κλέψιμο γίνεται λίγο από όλα για να είμαστε ήρεμες και καλά.
      Χαίρομαι που σου άρεσαν η γνώμη σου ξέρεις πόσο μετράει
      Σ'ευχαριστώ ΄πολύ
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  5. Αχ αυτός ο ελεύθερος χρόνος !!!
    Για μένα είναι μία περίοδος που ψάχνω να τον βρω και όλο δεν τον βρίσκω...
    Πάντως όταν ξεκλέβω, το διάβασμα, το κέντημα και λίγο από άλλες μικροδημιουργίες είναι αυτά που μ αρέσουν, για να απασχολείται και το μυαλό αλλά και τα χέρια.... όταν έχεις χόμπι δεν μπορείς να κάτσεις με τίποτα... Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου και το βιβλίο το βρίσκω υπέροχο !!!! Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου και εσυ στο ψάξιμο είσαι έτσι; Έλα στην παρέα μου!!
      Ναι ξέρω πόσο χρυσοχέρα είσαι...και σίγουρα δεν μπορείς να κάτσεις όταν αγαπάς και αυτό που κάνεις.
      Σ'ευχαριστώ πολύ Ράνια μου
      Καλή σου εβδομάδα

      Διαγραφή
  6. Ξέρεις Άννα μου, πως το "βρήκες" και δεν μιλώ τόσο για τον χρόνο αλλά για το κλειδί της ηρεμίας, την απόδειξη την δίνεις εσύ:
    "Θα κάνω αυτό που μ'αρέσει, αυτό που με ευχαριστεί, που γεμίζει τις κυψέλες μου με ενέργεια, με διάθεση ευχάριστη, που διαγράφει ό,τι άφησε η δύσκολη καθημερινότητα. Αυτό θέλω στον ελεύθερο χρόνο μου."
    Απ΄τις δημιουργίες σου, πρώτος έρχεται ο καθρέπτης μετά το βιβλίο και ακολουθούν τα μπουκάλια!
    ΑΦιλάκια ηλιόλουστα και καλή μας βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι η ηρεμία έχει το ''κλειδί '' της αλλά δεν το βρίσκω πάντα. Το προσπαθώ
      Πρώτος ο καθρέφτης λοιπόν, χαίρομαι που σου αρέσουν
      Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα μας

      Διαγραφή
  7. Αγαπημένη μου Άννα, έχεις βρει πραγματικά το νόημα του ελεύθερου χρόνου και είμαι ευγνώμων που το θύμησες και σε μένα. Τον ελεύθερο μου χρόνο λατρεύω να διαβάζω και να κάνω γιόγκα.επισης να εχω ενα νόστιμο γεύμα με τον άντρα μου παρακολουθωντας μία από τις αγαπημένες μας σειρές. Φιλιά πολλά Άννα μου κι εύχομαι σε ολους μας λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο να κάνουμε ότι αγαπάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου χαίρομαι αν σου θύμισα ότι πρέπει να βρίσκουμε ελεύθερο χρόνο και να τον διαθέτουμε έτσι όπως μας αρέσει.
      Μακάρι να έχουμε όλοι λίγο περισσότερο χρόνο για μας...τι καλά!!
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  8. Εντάξει! Φωτιές μας ανάβεις! Μας γεμίζεις με ομορφιά εδώ και χρόνια! Το ξέρουμε, το έχουμε δει, το έχουμε απολαύσει, έχουμε νιώσει τη ζεστασιά της υφής και κατασκευής του. Βέβαια το κυριότερο από όλα αυτά είναι η δοτικότητά σου Άννα και η αγάπη που περιβάλλει όλα τούτα τα τεχνουργήματά σου. Γιατί κάθε σου "αντικείμενο", σε κάθε είδος, κουβαλάει μέσα του το ξόρκι της ανθρωπιάς σου.

    Σίγουρα ο ελεύθερος χρόνος μας δεν είναι να μετράμε ...προβατάκια ή να χειραγωγούμαστε με ευνουχισμένα δρώμενα και παραστάσεις. Θα πρέπει, αναλογικά, να χτίσουμε δραστηριότητες που θα καλύπτουν σώμα και ψυχή έτσι ώστε να κρατάμε την αρμονία και τη γαλήνη μέσα μας.

    Τα έργα σου είναι εκλεκτικά και τα λατρεύω γιατί εκπροσωπούν την αναπαλαίωση και το vintage που λατρεύω. Το ανοιχτό σου βιβλίο στέκει εκεί σαν μήνυμα στο χρόνο αέναο και είναι πανέμορφο. Συνέχισε.

    Όσον αφορά τον δικό μου ελεύθερο χρόνο, είμαι από τους ...υστερικούς που δεν βάζω κ@@ κάτω! Γυμναστική, περπάτημα, ποδήλατο, ο Άρης μέσα σε όλα αυτά, διακόσμηση, ζωγραφική, ξυλουργήματα, διάβασμα, γράψιμο, blogging. Πάσει δυνάμει και όσο αντέξουμε.

    Σε φιλώ καλή μου που τόσο όμορφα άνοιξες την νέα μας βδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα με την καλή κουβέντα σε κάθε σχόλιο!! Χαίρομαι που σου αρέσουν αυτά που φτιάχνω και που βρίσκεις μέσα τους ανθρωπιά!!
      Κοίτα Γιάννη μου ο ελεύθερος χρόνος μας είναι ελεύθερος για ό,τι μας ξεκουράζει και μας αρέσει.
      Εσύ που δεν βάζεις κ@@ κάτω κάνεις ό,τι σε ευχαριστεί, έτσι δεν είναι; Και όχι ό,τι πρέπει γιατί τότε δεν θα ήταν ελεύθερος χρόνος αλλά μια δραστηριότητα που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει.
      Σου άρεσε το βιβλιο ναι; Ωραία
      Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ
      Καλή σου εβδομάδα

      Διαγραφή
  9. Χμμμ, για το παιδί θεωρώ ότι ιδανική απασχόληση στον πραγματικά ελεύθερο χρόνο του είναι το ελεύθερο παιχνίδι!!!! Μόνο έτσι μαθαίνει τον εαυτό χωρίς καμιά υποχρέωση, μαθαίνει τη ζωή.
    Τώρα όσα κάνεις εσύ στον ελεύθερο χρόνο σου τα βρίσκω εξαιρετικά και πολύ δημιουργικά. Στον ελεύθερο χρόνο μας οφείλουμε (στον εαυτό μας και μόνο) να κάνουμε μόνο ό,τι μας φτιάχνει τη διάθεση και μας ξεκουράζει πνευματικά και ψυχικά.
    Προσωπικά μου αρέσει να διαβάζω βιβλία ή να διαβάζω θέματα που με ενδιαφέρουν στο διαδίκτυο, να ακούω μουσική χωρίς να κάνω τίποτε άλλο. Παλιότερα σκίτσαρα, τώρα ασχολούμαι σπάνια. Γενικά είναι λίγος ο ελεύθερος χρόνος πια. Το καλοκαίρι στις διακοπές μόνο θα βγω να κάνω μεγάλες διαδρομές με το ποδήλατο. Με τις κατασκευές δεν το έχω... :)) Πάντα μιλώντας για τον απόλυτα ελεύθερο χρόνο και όχι για άλλες οργανωμένες δραστηριότητες.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλαύκη μου τον ελευθερο χρόνος μας πιστεύω ότι πρέπει να τον διαθέτουμε για να περνάμε καλά και αν μας αρέσει να δημιουργούμε έχει καλώς. Ελεύθερος λέγεται για να αισθανόμαστε ελεύθεροι.
      Αχ για το σκιτσάρισμα δεν ήξερα...έχεις κάτι να μας δείξεις;
      Να σαι καλά και να περνάς όπως εσύ θέλεις
      Καλή σου εβδομάδα

      Διαγραφή
  10. Ελεύθερο χρόνο,υπέροχο και ιδιαίτερο θέμα άνοιξες Άννα μου!!! Για μένα είναι δημιουργική απασχόληση με αυτό που αγαπάω και λατρεύω που δεν είναι άλλο από το εργόχειρο {κέντημα,ράψιμο,πλέξιμο,κ.τ.λ},φυσικά,δεν λείπει και το διάβασμα,αυτόν τον καιρό διαβάζω της Βαμβουνάκη:Σιωπάς για ν'ακούγεσαι.
    Οι δημιουργίες σου είναι καταπληκτικές!!! Μπράβο σου!!!
    Φιλάκια!!!
    Καλό Τριώδιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την μου. Είναι ιδιαίτερο θέμα Μαρία μου και τόσο απαραίτητο.Χρυσοχέρα είσαι το ξέρω ότι κεντάς και πλέκεις και ράβεις υπέροχα. Κρατώ και τον τίτλο του βιβλιου για μετέπειτα...
      Σ'ευχαριστώ χαίρομαι που σου άρεσαν οι δημιουργίες μου
      Καλό Τριώδιο και σε σένα

      Διαγραφή
  11. Κοίτα να δεις τώρα Αννιώ μου που είχαμε την ίδια σκέψη..χι.χι..για ότι μας αρέσει να κάνουμε..διαβάζοντας σε πόσο σύμφωνη με βρίσκεις δεν ξέρεις φίλη μου ..
    Πραγματικά ας αξιοποιούμε τον χρόνο μας κάνοντας ότι αγαπάμε και μας ξεκουράζει..αρκεί να περνάμε όμορφα με αυτό που κάνουμε και το αποτέλεσμα να μας γεμίζει συναισθηματικά..
    Μου άρεσαν πολύ τα μπουκαλάκια σου και ο καθρέφτης.. αλλά εκείνο που μου άρεσε πολύ είναι το βιβλίο... πα ντα έχω την απορία πως γίνεται... έχω και εγώ ένα μικρό από δωράκι.. και όντως είναι πανέμορφα..
    Ενα κομμάτι του ελεύθερου χρόνου μου εκτός των άλλων είναι αυτό που κάνω τώρα.. η βόλτα μου στα μπλοκοσπιτάκια σας..κορίτσι μου..
    Αννιώ μου να είσαι καλά... με ότι κάνεις διάβασμα ή δημιουργίες να περνάς όμορφα... καλή σου εβδομάδα και καλό ξημέρωμα.. φιλιααα!!!!😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσυ Ρουλίτσα μου ελεύθερο χρόνο ψάχνεις; Ναι φυσικά τον αξιοποιούμε όπως και όσο θέλουμε.
      Σου άρεσε το βιβλίο ε; Να σου περιγράψω με λεπτομέρειες στο μαίιλ αν θες να μάθεις Πες μου και σου τα γράφω με λεπτομέρειες.
      Ναι και τα μπλογκάκια μας όλης της παρέας είναι ένα ευχάριστο διάλειμμά
      Σ'ευχαριστώ Ρούλα μου κι εσύ να περνάς πάντα καλά
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  12. Πόσο πλούσια είσαι Αννούλα μου, αφού τόσο ακριβά τον χρόνο σου ξοδεύεις χωρίς να τον μετράς.
    Πόσο όμορφες οι δημιουργίες σου και οι συμβουλές σου.
    Να είσαι πάντα καλά υπέροχη φίλη μου.
    Σε φιλώ, καλή και δημιουργική εβδομάδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταυρούλα μου σε είχα χάσει. Χαίρομαι που ξαναβρισκόμαστε. Να είμαστε ειλικρινείς τον μετράω...ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος και θέλει το μέτρημά του.
      Να σαι καλά Σταυρούλα μου
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  13. Αφού σ' ευχαριστήσω θερμά για την ανάγνωση των "παπουτσιών", να σου εκφράσω τον θαυμασμό μου για τις νέες σου απόπειρες με τις μεταμορφώσεις των παλιών βιβλίων. Είναι εξαιρετικό το αποτέλεσμα! Η Αριστέα θα είναι υπερήφανη για σένα, είμαι σίγουρη. Και οι υπόλοιπες κατασκευές σου είναι περίτεχνες και μοιάζουν δύσκολες. Μπράβο σου βρε Άννα! Δίνεις αξία στον ελεύθερο χρόνο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρά μου εγώ σ'ευχαριστώ που κρατώ κομμάτι της ψυχή σου στα χέρια μου. Και με ταξιδεύεις με τόσα ζευγάρια παπούτσια...Τώρα είμαι ''Στο Κόκκινο''!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν και δεν ξέρω αν η Αριστέα θα είναι υπερήφανη αλλά πολύ θα το χαρώ.
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Καλή επιτυχία στη συγγραφική σου δουλειά

      Διαγραφή
  14. Τον ελεύθερο χρόνο μου τον περνάω προετοιμάζοντας όλη την εβδομάδα την ύλη μου για τα σποράκια μου το Σάββατο :)
    π.χ. Ψάχνω ανάλογα με το γραμματάκι που θα μάθουμε για διάφορες κατασκευές και μετά οργανώνω τα υλικά και κάποια προπαρασκευή για τα 11 σποράκια μου. Κάθε Σάββατο στο τέλος της ημέρας βγαίνουν με μια κατασκευή στα χέρια και ενθουσιασμένα τρέχουν στους γονείς τους να τους το δείξουν. Επίσης ψάχνω και διάφορους τρόπους, παιχνίδια και άλλα προκειμένου να μάθουμε ένα τραγούδι ..

    Επίσης μου αρέσει να ξαπλώνω στο κρεββάτι και να διαβάζω μπλογκς ή να γράφω στο δικό μου :)
    ααα ναι και να πηγαίνω να κολυμπώ λίγο... ααα ναι και μου αρέσει επίσης να είμαι συνοδηγός... παρα πολύ μου αρέσουν οι μικρές και οι μεγάλες εκδρομές με το αυτοκίνητο ...
    αυτάαααα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α αγάπη μου η προετοιμασία για τα σποράκια σου όσο ευχάριστη και αν είναι δεν είναι ελεύθερος χρόνος. Είναι προετοιμασία για τη δουλειά.
      Και ναι και εμένα μ'αρέσει να πηγαίνω ως συνοδηγός με το αυτοκίνητο σε μεγάλες ή μικρές εκδρομές
      Αυτάαααα
      Φιλιά

      Διαγραφή
  15. Εγώ τους τελευταίους μήνες ψάχνω να τον βρω αυτόν τον ελεύθερο χρόνο, αλλά πού θα μου πάει, κοντοζυγωνω! Να σου πω την αλήθεια, Αννα μου, εγώ όταν τυχαίνει να τον περναω στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση -συνήθως σε φασεις μεγαλης κούρασης ή πίεσης που με εμποδίζει να συγκεντρωθώ να διαβασω, π.χ.- νιώθω ότι πάει εντελώς χαμένος!!! Ενώ αν κάνω κάτι δημιουργικό (είτε σε πρακτικό, ειτε σε πνευματικό επίπεδο), νιωθω άλλη ικανοποίηση και εσωτερική ευφορία. Μ'αρεσει και να φτιαχνω με τα χέρια και να μελετώ. Επίσης το τσιπουρακι παρεα με φιλους ειναι αναταση ψυχής και μια καλή επιλογή!!
    Ενδιαφερουσες οι δημιουργίες σου, Αννα μου! Βλέπω κι εσύ μια χαρά τον χρησιμοποιεις!
    Καλο βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι μέσα στον κανόνα του ορισμού ''σωστή κατανομή ελεύθερου χρόνου''. Χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρουσες τις δημιουργίες μου. Θα ήθελα κι εγώ να δω τι φτιάχνεις με τα χέρια. Το ότι διαβάζεις είναι ολοφάνερο
      Να σαι καλά και εύχομαι να βρεις τον ελεύθερο χρόνο που σου κρύβεται
      Καληνύχτα σου

      Διαγραφή
  16. Καλημερα Αννα μου! Πολύ ομορφα ολα,
    αλλα ο καθρεφτης μου άρεσε λιγο περισσότερο απο τα υπολοιπα!
    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΑΝΝΟΥΛΙ ΜΟΥ!!!!!
    ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ΣΠΑΤΆΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!!!!!!! ΟΤΑΝ ΔΙΝΩ ΟΔΗΓΊΕΣ ΣΤΗ ΚΟΠΈΛΑ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΔΕ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΠΙΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ.
    ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΒΑΓΓΈΛΗΣ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΚΟΥΒΈΝΤΑ Η ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΈ!!!!
    ΩΡΑΊΟ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ ΣΟΥ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ελένη μου. Σπάταλη με το χρόνο ε; Καλά να περνάς αυτό έχει σημασία.

      Διαγραφή
  18. Τι υπέροχη δουλειά Αννούλα μου!! Γεια στα χεράκια σου, είναι πραγματικά εκπληκτικά!!
    Μπράβο σου, είσαι χρυσοχέρα!!
    Να τα χαρείς φίλη!
    Πολλά φιλιά
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή