Δίλημμα...



Να καταγγείλω ή όχι την άσχημη διαβίωση τριών μικρών σκυλιών στην αυλή της γειτόνισσας, εκεί στο εξοχικό που πέρασα τις Πασχαλινές διακοπές;
Ω, μη νομίζεις ότι είμαι απλά αναποφάσιστη.
Εξάντλησα κι εγώ και οι άλλοι γείτονες ό,τι μέσο διαθέταμε, όποια προσφορά ή συμβουλή στην ιδιοκτήτρια των σκύλων για να βοηθήσουμε.
Τρία σκυλάκια ζουν δεμένα όλη μέρα με λίγο φαγητό, αν τύχει, και μόνο νερό καθημερινά.
Τρία σκυλάκια είναι βρώμικα, το τρίχωμά τους δεν ξέρεις τι έχει επάνω, είναι αδύνατα και τα νύχια τους τεράστια. Αν μείνουν έτσι άκοπα θα σκληρύνουν και δεν θα μπορούν να περπατήσουν τα καημένα τα ζώα.
Τρία σκυλάκια διαφορετικής ηλικίας είναι χωρίς εμβόλια, χωρίς περίθαλψη και φροντίδα.
Το ένα αλυσοδεμένο με μικρή αλυσίδα που το εμποδίζει να κάνει πάνω από τρία βήματα ολόγυρα.
Το δεύτερο αδύνατο εμφανώς, με σκοινί δεμένο, μακρύ μεν, αλλά τριγυρίζει γύρω από το δέντρο που έχει δεθεί και μπερδεύεται μένοντας έτσι μακριά από το νερό του
Το τρίτο πρέπει να είναι κουταβάκι που όλο κλαίει και μένει δεμένο κάτω από ένα θάμνο.
Η εξήγηση της κυρίας είναι ότι δεν μένουν ελεύθερα για να μην της χαλάσουν τα καλλιεργημένα τμήματα του κήπου της.
Η εξήγηση της κυρίας είναι ότι δεν τους χρειάζεται εμβολιασμός αφού δεν έρχονται σε επαφή με άλλα σκυλάκια
Η εξήγηση της κυρίας είναι ότι μένουν νηστικά όταν απουσιάζει.
Τι τα χρειάζεται;
Για παρέα!
Για προστασία!
Μην νομίζεις ότι δεν προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε. Όχι τόσο εγώ που έχω να πάω στο εξοχικό από το καλοκαίρι αλλά όλοι οι άλλοι οι γείτονες. Και φαγητό τους πηγαίναμε και ξηρή τροφή αγοράσαμε στην κυρία και γείτονας της βρήκε δωρεάν εμβολιασμό και στείρωση, αλλά εκείνη δεν δέχτηκε.
Να την καταγγείλουμε ...αλλά...
Ένα μεγάλο ''αλλά'' ακόμη με κρατά αναποφάσιστη και σπρώχνει τις ενοχές μου κάτω από το πανωφόρι της καθημερινότητας.
Το σπίτι της είναι κοντά μας. Μια βιλίτσα που σήμερα απλά διηγείται περασμένα μεγαλεία για να κλαις.
Μια κυρία που ζει στην απόλυτη ένδεια μετά το διαζύγιό της και βιώνει τη  μοναξιά στην εξοχή, ως μόνιμη πλέον κατοικία της
Μια κυρία που επιζητά την παρέα όταν γεμίσει η γειτονιά με ανθρώπους για να μιλήσει και να χαμογελάσει αφήνοντας να μετρήσουμε τα δόντια που της λείπουν.
Μια κυρία που τρέφεται από το κοινωνικό παντοπωλείο και ό,τι η γη της προσφέρει.
Αν της προσφέρεις, σου προσφέρει ό,τι εκείνη έχει και έτσι στερείται διπλά.
Πώς να την καταγγείλω;
Θα πληρώσει πρόστιμο, θα τιμωρηθεί ίσως, θα χάσει την παρέα όπως εκείνη την θεωρεί.
Την γνωρίζω χρόνια, χωρίς να έχουμε φιλικές σχέσεις και της έχω μιλήσει για τα ζώα της που τα υιοθέτησε σώζοντάς τα από τα σκουπίδια.
Το Πάσχα έλειπε. Και τα ζωάκια ήταν μόνο με ένα δοχείο νερού. Αγώνα κάναμε όλοι για να φτάσει το φαγητό στο σημείο που ήταν δεμένα.
Σημαδέψαμε τα δοχεία με το ποτιστικό λάστιχο για να τα γεμίσουμε νερό.
Και όταν μάθαμε ότι ένας κύριος που μένει πιο μακριά από το σπίτι της, είχε τα κλειδιά για να βάζει νερό στα ζωάκια, μπήκαμε στην αυλή μαζί του.
Μόνο που δεν έκλαψα...
Και πιο κει, κάτω από την κρεμαστή βεράντα της,ένας  συρματοπλεγμένος χώρος με δυο γάτες μέσα.
Έπαθα σοκ...αλλά ακόμη αναποφάσιστη δηλώνω.
Τα σκέφτομαι συνεχώς...
Μα λυπάμαι τόσο και την ηλικιωμένη κυρία!!
Μπορεί να πεις ότι οι άνθρωποι έχουν σημασία, εδώ η κυρία μένει νηστική πολλές μέρες από όσα έχω μάθει, τα ζώα μας ενδιαφέρουν;
Κι αυτά ψυχούλες είναι και χωρίς να φταίνε ζουν άσχημα και επιπλέον είναι δεμένα και δεν μπορούν να βρουν το φαγητό τους μόνα τους.
Αλλά και η βοήθειά μας είναι περιστασιακή...τι γίνεται όλο το χρόνο και ειδικά το χειμώνα, μόνο να το φανταστώ μπορώ.
Τι μπορώ να κάνω;
Ουφ σου τα είπα...
... και ακόμη αναποφάσιστη δηλώνω!

37 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω Άννα ,είναι δύσκολη απόφαση και τα ζώα και η κυρία στην ίδια κατάσταση υποθέτω. Έχουμε και εμείς εδώ έναν τρομάρα του κυνηγό με σκυλιά στην ταράτσα δεμένα με κοντή αλυσίδα. Πριν μερικά χρόνια φύγανε Αύγουστο μήνα τα σκυλιά στην ταράτσα οι γείτονες πέταγαν φαγητό και νερό με το λάστιχο το ένα δεν τα κατάφερε ήταν μέρες νεκρό. Τον κατήγγειλαν στο υγειονομικό δεν έκαναν τίποτε ακόμα στην ταράτσα τα έχει. Γιαυτο λέω δύσκολες καταστάσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κατερίνα μου
      Δύσκολη ναι η κατάσταση και γίνεται δυσκολότερη γιατί η κυρία δεν δέχεται τις γνώμες μας και η βοήθεια που δίνουμε είναι περιστασιακή. Και εγώ σκέφτομαι την καταγγελία αλλά μένω αναποφάσιστη γιατί αν της πάρουμε αυτήν την συντροφιά όπως τη βλέπει μπορεί να πάθει όντας μόνη...
      Δεν ξέρω κι εγώ...

      Διαγραφή
  2. Άννα μου διάβασα με προσοχή το κείμενό σου και στενοχωρήθηκα πολύ. Τόσο η κυρία όσο και τα σκυλάκια και τα γατάκια που κρατάει είναι άρρωστοι όλοι.
    Η κυρία έχει κάποια διαταραχή. Είναι φανερό. Ίσως βρίσκεται στις αρχές κάποιας μορφής άνοιας. Πρέπει με διακριτικότητα να επιληφθείτε του θέματος και να επέμβει μια φιλοζωική εταιρεία. Να ειδοποιήσετε κάποιο συγγενή της. Στην ανάγκη Άννα μου εγώ προσωπικά θα τα ελευθέρωνα κρυφά. Είναι κρίμα να βασανίζονται έτσι εξαιτίας της ιδεοληψίας μιας άρρωστης κατά τη γνώμη γυναίκας.
    Πολύ στενάχωρο θέμα.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις στενοχώρια τόσες μέρες που έχω...και η κυρία είναι λίγο πάνω από τα 65 νομίζω αλλά κακοδιατηρημένη μια και λείπει η οικονομική ευχέρεια. Αλλά άνοια δεν έχει ούτε διαταραχή. Έτσι πιστεύει έτσι πράττει. Δεν τα θέλει μέσα στο σπίτι μην της το χαλάσουν αλλά δεν τα θέλει και στον κήπο μην της χαλάσουν τα λαχανικά που σπέρνει, και η αυλή που μένει είναι πλακόστρωτα ανάμεσα σε κήπο. Τι να πω; Βασανίζονται τα ζώα όντως. Θα ξαναπάω κάποιο Σ/Κο και θα της μιλήσω ξεκάθαρα να δούμε. Η γειτονιά πασχίζει μια και οι περισσότεροι πάνε πιο συχνά από εμένα, αλλά δεν κάνουν καταγγελία γιατί τη λυπούνται.
      Ναι στενόχωρο θέμα και νοιώθω ότι αδιαφορώ μην κάνοντας κάτι
      Σε φιλώ και σ'ευχαριστώ

      Διαγραφή
  3. Αχ ψυχοπλακώθηκα ... πραγματικά είναι μία περίπτωση, μπρος βαθύ και πίσω ρέμα... έχεις πολύ δίκιο, τι να κάνεις όταν βλέπεις ότι και η κυρία είναι σε αυτή την κατάσταση. Νομίζω βέβαια ότι πρώτα θέλει η κυρία κάποια φροντίδα και μάλιστα ιατρική και μετά και τα ζώα. Πραγματικά δύσκολα...Σε φιλώ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Ράνια μου έτσι το βλέπω: μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
      Η κυρία Ράνια μου είναι ενήλικη και έχει σώας τα φρένας ας αλλάξει αντιλήψεις. Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε και ξέρεις τα λίγα χρήματα που μαζέψαμε για βοήθεια τι τα έκανε; Έχτισε εκκλησάκι στον κήπο της...Τα ζώα όμως είναι ανήμπορα έτσι όπως ζουν...
      Σ'ευχαριστώ
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  4. Τα καημένα τα σκυλάκια τι τραβάνε κι αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Νατάσα μου άλλο να το βλέπεις και άλλο να στο διηγούμαι...Φοβερό!

      Διαγραφή
  5. Kαλημέρα.
    Ίσως θα ήταν μια λύση να μη διασταυρώνεις τις δύο περιπτώσεις: Κυρία και ζωάκια.
    Βοήθησε, βοηθήστε, ψυχικά, υλικά, ανθρώπινα, όσο μπορείτε την ηλικιωμένη κυρία (αν χρειαστεί συγκεντρώστε και πληρώστε το όποιο πρόστιμο) και από την άλλη, κάνετε μία καταγγελία, να σώσετε τα ζώα που βασανίζει. ΄Μια καταγγελία από 3-4 γείτονες, μάλιστα, θα "μοίραζε" το συναισθηματικό βάρος του καθενός και θα έδινε την ευκαιρία σε όλους σιγά σιγά να δείξουν την αγάπη τους στην κυρία αλλά και να της εξηγήσουν την ενέργειά τους. Τα ζώα, πάντως, υποφέρουν και το δέσιμο είναι, και σωστά, κατά τη γνώμη μου, παράνομο.

    (Σε καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά, όντας έξω από το χορό, μπορώ να μιλήσω πιο εύκολα..)

    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου
      Ναι Διονύση μου διαφορετικές περιπτώσεις η κυρία και τα ζώα της αλλά ανέφερα την κατάστασή της για να εξηγήσω γιατί τη λυπόμαστε όλοι στη γειτονιά. Καλώς ή κακώς τα ζώα αυτά τα περιμάζεψε και είναι η παρέα της αλλά...τόση κακή διαβίωση δεν αξίζει κανένα ζωντανό.
      Κανένας γείτονας δεν δέχεται να κάνει την καταγγελία. Τη λυπούνται. Μιλήσαμε εκτενώς το Πάσχα που έλειπε και η κυρία αλλά κανείς δεν σηκώνει το βάρος μιας καταγγελίας. Θα της μιλήσω ξεκάθαρα όταν κατέβω ξανά αλλά δεν ελπίζω...
      Σ'ευχαριστώ για την κατανόηση
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  6. Το δίλημμα μεγάλο. Οχι καταγγελία. Κάποιος αλλος τρόπος να βρεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου αυτή ήταν η θέση μας ως τώρα αλλά δεν βρέθηκε λύση. Τα ταίζουμε, προθυμοποιήθηκε γείτονας να την πάει με τα ζώα στον κτηνίατρο αλλα δεν δέχτηκε. Πώς να εξαναγκάσεις;;;
      Σ'ευχαριστώ

      Διαγραφή
  7. Από την μια Άννα μου, χάρηκα γιατί είχαμε καιρό να σε διαβάσουμε και από την άλλη στεναχωρήθηκα πολύ, αλλά στεναχώρια χωρίς δράση, δεν έχει νόημα, έτσι νομίζω.
    Τι θα έκανα η ίδια, θα πήγαινα στην κοινότητα ή στο Δημαρχείο της περιοχής να εκθέσω το θέμα, υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί που αναλαμβάνουν παρόμοιες υποθέσεις και φιλοζωικές που με κατανόηση για την δυστυχισμένη και ανήμπορη γυναίκα, θα πάρουν τα ζωάκια... όσο για παρέα-φύλαξη, θα είμαι σκληρή αλλά ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη ζωή του, για να μη πω άξιος της τύχης του...
    Εδώ στην εξοχή που ζω τόσα χρόνια, είχαμε παρόμοιες και χειρότερες περιπτώσεις και έτσι δράσαμε και για το καλό των "ιδιοκτητών" και των ζώων!

    ΑΦιλάκια πολύ δυναμικά και καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καιρό έχω να μπω στο διαδίκτυο Στεφανία μου. Ο χρόνος φταίει...και οι υποχρεώσεις.
      Είναι η μόνη λύση αυτή που προτείνεις και ναι ο καθένας είναι υπεύθυνος αλλά αν βιώνεις μοναξιά και στο σπίτι σου και στον περιβάλλοντα χώρο που ζεις θα είναι φριχτό να χάσει τα ζώα της...αυτό με φρενάρει.
      Δεν συμφωνούν οι γείτονες και νομίζω ότι μένω η μόνη που σκέφτεται την καταγγελία
      Σ'ευχαριστώ
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
    2. Το να ζητήσει κανείς βοήθεια απ΄τον Δήμο Άννα μου ή από την φιλοζωική δεν εξυπακούει καταγγελία, αλλά πληροφόρηση, εδώ στην περιοχή μου, έχουμε σώσει έτσι πολλά ζωάκια...
      Και η γυναίκα θα βοηθηθεί και θα σωθούν και τα ζωάκια!
      Καλή σας δύναμη, θα την χρειαστείτε!

      Διαγραφή
    3. Σ'ευχαριστώ Στεφανία μου. Έχουμε πάρει πληροφορίες για δωρεάν εμβολιασμούς και στείρωση από το Δήμο και φιλοζωικές δίνουν φαγητό αλλά πρέπει να θέλει και η κυρία και δεν ήταν πρόθυμη ως τώρα. Θα δούμε....

      Διαγραφή
  8. Θα ταίριαζε ίσως ένας τίτλος: εκπαιδεύοντας τους ιδιοκτήτες των κατοικίδιων. Οι διαμάχες των πολιτών σχετικά με το θέμα τα τελευταία χρόνια καλά κρατούν και το κράτος (αστυνομία, εισαγγελία, φιλοζωικές, συνήγορος του πολίτη) αγρόν αγοράζει στο δίπλα οικόπεδο.
    Είναι μεγάλη ευθύνη η συμβίωση με κατοικίδια, απέναντι πρώτα σ' αυτά τα ίδια, τον εαυτό σου, τους γείτονες, στο περιβάλλον.
    Δεν ξέρω ειλικρινά τι θα έκανα στην περίπτωση της κυρίας, το σίγουρο είναι πως χρειάζονται βοήθεια και οι δύο αλλιώς δεν θα επιβιώσουν. Πάντως χρειάζεται τεράστια δύναμη ψυχής να αποχωριστείς ένα κομμάτι της ζωής σου κάτω από οποιαδήποτε αιτία.
    Καλό μεσημέρι
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Αννίκα μου χρειάζεται εκπαίδευση ο κάθε ιδιοκτήτης ζώου αλλά να θέλει να εκπαιδευτεί. Αυτό το τελευταίο που γράφεις με φρενάρει. Η δύναμη για να αποχωριστείς κομμάτι της ζωής σου όπως τα ζώα σου και τι θα της προκαλέσει η βίαιη αποχώρηση...
      Να σαι καλά
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  9. Αν είχα δει αυτές τις σκηνές, δεν θα μπορούσα να ησυχάσω Άννα. Θα έβρισκα κάποιο φιλοζωικό στην περιοχή ή κάποια οργάνωση τέλος πάντων, για να μην βασανίζονται αυτά τα ζωντανά στα χέρια της. Αυτό που κάνει θεωρείται παθητική κακοποίηση και νομίζω ότι μπορεί να γίνει μια ενημέρωση στους αρμόδιους, εξηγώντας και τις συνθήκες που βιώνει η κάτοχός τους, ώστε να μην έχει κυρώσεις.
    Κρίμα ρε γαμώτο. Τι τραβάνε τόσα ζωντανά στα χέρια των ..."φιλόζωων" αφεντικών τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς να ησυχάσεις Μαράκι μου; Τόσες μέρες κλωθογυρίζουν στο νου μου όλες αυτές οι εικόνες και λύση δεν βρίσκω εκτός της καταγγελίας.
      Κρίμα για τα ζωάκια και πού να δεις τη σκηνή να σημαδεύουμε για να του πετάξουμε του σκύλου με την αλυσίδα τη κοντή το φαγητό και πώς τεντωνόταν αν δεν ήμασταν ακριβείς στο στόχο για να φτάσει τη μπουκιά το κρέας δεν μπορώ να στο περιγράψω. Νόμιζα ότι θα πνιγεί από την αλυσίδα που του εσφιγγε το λαιμό όπως τεντωνόταν...Απα πα πα ούτε να το γράψω δεν μπορώ...
      Θα δούμε πώς θα το δρομολογήσω αλλά έτσι δεν θα το αφήσω...Πρώτα θα της μιλήσω ξεκάθαρα μήπως και φοβηθεί και τα αφήσει τουλάχιστον να περπατούν στην αυλή...Θα δούμε!

      Διαγραφή
  10. Άννα μου φρίκαρα και για τα δύο. Για όλα τα ζώντα όντα της αυλής αυτής. Και για τα ζωάκια αλλά και για την Κυρία. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι δεδηλωμένη κακία αυτή της η συμπεριφορά. Όμως το αποτέλεσμα που παράγεται είναι αποτέλεσμα και κακίας.
    Μια βασανισμένη γυναίκα βασανίζει! και μεταφέρει τη δική της νύχτα στις ζωές άλλων πλασμάτων.
    Εκεί χρειάζεται μαζική παρέμβαση. Δηλαδή η γειτονιά, οι φίλοι της, γιατί αντιλαμβάνομαι ότι όλοι σας την γνωρίζετε και την στηρίζετε, να παρέμβετε όλοι μαζί. Να της εξηγήσετε ότι δολοφονεί και την ψυχή της και τις ζωές των μικρών φίλων της. Και εν ανάγκη να αλλάξετε και τη διαβίωσή τους. Να γίνει ένας χώρος στην αυλή, να μεγαλώσει, να φροντιστούν τα ζώα, καθώς ήδη τα φροντίζετε εσείς όπως καταλαβαίνω. Να στεγαστούν, να φύγουν οι αλυσίδες.
    Αυτό πρέπει να γίνει.
    Θα μου πεις. "Έλα να το κάνεις Γιάννη". Πιστεύω αν πάτε όλοι μαζί και αρχίσετε μια ωραία μέρα να αναμορφώνετε το χώρο στην αυλή θα το δεχτεί. Είναι τραγωδία αυτό που συμβαίνει.
    Προβληματίστηκα πάρα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς να μη φρικάρεις εσύ που ξέρεις τι περιποίηση θέλει ένα ζωντανό και μάλιστα ένας σκύλος;
      Δεν ξέρω αν βασανίζει επειδή είναι βασανισμένη. Πιστεύει ότι δεν βασανιζονται τα ζώα της και θυμώνει για τις συμβουλές και προτροπές μας.
      Νομίζω ότι είναι θέμα νοοτροπίας. Να δεις τα νύχια τους....θα πάθεις. Αν έχουν σκληρύνει δεν θα μπορούν να περπατήσουν σε λίγο ούτε αυτά τα δυο βήματα που κάνουν δεμένα. Τι να πω; Κανείς από τη γειτονιά δεν θέλει καταγγελία.
      Και η αυλή Γιάννη μου είναι κήπος με διαδρόμους πλακοστρωμένους. Στον κήπο φυτεύει διάφορα κηπευτικά και δεν θέλει να της τα χαλάσουν είπε. Περιέφραξε το χώρο της πρότεινα, να σε βοηθήσουμε. Τίποτε...Και χρήματα που μαζέψαμε τι τα έκανε; Έχτισε εκκλησάκι...αστα δεν συννενοούμαστε. Της χρειάζεται η καταγγελία αλλά ανησυχώ τελικά μήπως τη βλάψουμε όταν της στερήσουμε τα ζώα της.
      Και εγώ είμαι προβληματισμένη και ανήσυχη...

      Διαγραφή
    2. Πολύ φοβάμαι, σίγουρος είμαι ότι, αν αφεθεί έτσι, η εξέλιξη για τα ζώα θα είναι τραγωδία. Και για εκείνη δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Τουλάχιστον αν της γινόταν μια σύσταση από τις αρχές; Έστω αυτό. Τι να πω.

      Διαγραφή
  11. Νομίζω δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.. να καταγγείλεις κάποιον που δεν έχει να φάει; απ'την άλλη λες να το καταγγείλω να τα πάρει κάποιος τα ζώα να ζούνε αξιοπρεπώς. Δίλλημα.. όποτε μπορείτε φροντίστε εσείς και τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον Ευχές για τη γιορτή σου κι από εδώ.
      Να φροντίσουμε Κώστα μου αλλά δεν μένουμε μόνιμα εκεί. Και πώς να την πείσουμε να μη δένει τα ζώα.Θα πάθουν αν δεν κινούνται και είναι παράνομο το δέσιμο...

      Διαγραφή
  12. Έτσι όπως τα λες, Άννα μου, τείνω να συμφωνήσω με τη Μαρία ότι η κυρία έχει κάποια διαταραχή (ψυχική, όχι άνοια). Απο τη στιγμή που έχετε τόσες φορές προσφερθεί,π.χ., να τα πάτε εσείς σε κτηνίατρο εφοσον αδυνατεί εκείνη, και δε δέχεται πάει να πει οτι, άσχετα από τη φτώχεια της, δεν τα νοιάζεται και δεν την ενοχλεί καθόλου να τα βλέπει να βασανίζονται. Οπότε τί "για παρέα" και κουραφέξαλα; Δεν νομιζω οτι πρέπει να τα αφήσετε να βασανίζονται ετσι. Μια λύση ισως θα 'ταν να συμβουλευτείτε καποια φιλοζωική για το τί μπορεί να γίνει, αν θες ν'αποφυγεις την άμεση καταγγελία που για κανέναν δεν είναι ευχάριστη.
    Καλό ξημέρωμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Όλγα μας. Κάνει την ακατάδεχτη ή είναι θέμα ντροπής και δεν δέχεται βοήθεια, δεν ξέρω. Αλλά τα ζώα κακοζούν δίπλα της
      Ναι πρέπει να βρεθεί λύση γιατί αμαρτία για τα ζωντανά είναι
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Να σαι καλά

      Διαγραφή
  13. Αχ.. βρε Αννιώ μου πραγματι οταν υπαρχουν τετοιες καταστασεις και εχεις την διαθεση να βοηθησεις.. και δεν μπορείς ..γιατί η αλλη δεν θελει..βρισκσαι σε δηλημα βσε καταλαβενω απόλυτα.. ειναι σαν να κουτουλας σε ενα τοιχο.!!
    Ειναι αλήθεια ότι δεν πιστευω οτι νυπαρχουν τετοιοι ανθρωποι ..ομως δεν μπορείς να καταλαβεις πως σκφτεται ενα δυσκολος ανθρωπος με τις εμονες του.. ομως παρόλα αυτά επ ουδενι δεν φταινε σε τιποτα τα καυμενα τα ζωντανα ..ειναι τοσο κριμα.. λυπάσαι και τους δυο...ομως τα σκυλακια δεν εχουν μιλιά να πουν ποσο υποφερουν απο την κυρια αυτή.. ειναι σε πολύ περισσοτερο δύσκολη θεση..εκεινα..
    Νομίζω ότι και η κυρια θελει βοηθεια ισως απο κοινωνικο λειτουργό..να την βοηθησουν ..
    Μακαρι να μπορουσε να επιλυφθει και για τις δυο περιπτωσεις καποιος υπευθηνος για αυτα τα θεματα..
    Ευχομαι φιλη μου να λυθει το προβλημα αυτό με τον καλήτερο τροπο..
    Να είσαι καλα Αννιω μου..την αγαπη μου παντα φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πολλές άσχημες καταστάσεις Ρούλα μου δυστυχώς. Και αν τα δεις τα ζωάκια σου σπαράζει η καρδιά
      Δεν ξέρω αν η κυρία θέλει βοήθεια αλλά τα ζωάκια οπωσδήποτε θέλουν
      Μακάρι να λυθεί Ρουλίτσα μου
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα Άννα μου και καλωσόρισες και πάλι.
    Αγανάκτησα κι εγώ με όλα οσα έγραψες.
    Πρέπει να δει την κυρία πρώτα κοινωνικός λειτουργός και οπωσδήποτε φιλοζωική για τα σκυλάκια.
    Μη το αναβάλλεται άλλο.
    Περιμένουμε νεα.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ρένα μου. Θα ψιλοχάνομαι πυκνά συχνά...έτσι πιστεύω.
      Όσο για τα ζώα ναι πρέπει η φιλοζωική να επέμβει
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  15. Αυτοί οι άνθρωποι ΔΕΝ αγαπούν τα ζώα.Μου λείπει η Κλώντη φοβερά όμως δεν παίρνω άλλο δίπλα μου γιατί έχω την συναίσθηση πως δεν μπορώ να ανταποκριθώ σωματικά στα καθήκοντα απέναντι ενός νέου κουταβιού. Θα σε συμβούλευα να επικοινωνήσεις με μία φιλοζωική ώστε να καταγγείλουν το γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω και την αγάπη σου Γεωργία μου για τα ζώα και την υπευθυνότητά σου. Θα το κάνω μόλις κατέβω στην εξοχή δεν γίνεται δεν μπορώ να τα βλέπω έτσι

      Διαγραφή
  16. Γνώμη μου να ειδοποιήσετε την φιλοζωική να τα πάρει γιατί είναι αμαρτία. Όσο για την Κυρία έχει στόμα δεν είναι δεμένη άρα είναι σε καλύτερη μοίρα από την συντροφιά της. Κρίμα να πεθάνουν βασανισμένες οι ψυχούλες αυτές.
    Καλησπέρα Αννα μου φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιργινία μου ναι κρίμα είναι για τα σκυλάκια που είναι και δεμένα συνεχώς...
      Σ'ευχαριστώ κορίτσι μου να σαι καλά
      Φιλιά

      Διαγραφή
  17. Μόλις μπήκα και διάβασα την ανάρτηση σου! Είναι φοβερή η κατάσταση που βιώνουν ζώα και άνθρωπος! Νομίζω πως όλη οι γείτονες πρέπει πρώτα να κάνουν μια συζήτηση με την κυρία! Θα πρέπει πρώτα να φοβηθεί η ίδια για την ζωή των σκυλιών της. Κι όταν γράφεις γατιά σε περιφραγμένο χώρο σίγουρα εννοείς κλειστό από παντού μια και τα γατιά σκαρφαλώνουν. Άρα κάτι σαν κλουβί; Ίσως θα έπρεπε πρώτα να συναισθανθεί τις συνθήκες που ζουν τα ζώα της! Σίγουρα πρέπει να της μιλήσετε. Να την κάνετε να καταλάβει! Και στη συνέχεια ανάλογα πως θα αντιδράσει θα δείτε πως θα κινηθείτε! Ίσως να περιφράξει τους χώρους που έχει φυτέψει, ώστε να κυκλοφορούν τα ζώα της ελεύθερα! Τι να πω πια; Είναι όντως πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους! Δικαιολογημένα στενοχωριέσαι και το σκέφτεσαι συνεχώς! Ελπίζω να βρείτε μια καλή και αποδεκτή λύση! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να τους κόψεις να νύχια σε πρώτη φάση. Δεν υπάρχει δίλημμα. Καταγγελία δεν σημαίνει πως θα σωθούν γιατί αν τα πάρουν και δεν βρεθεί κάποιος να τα υιοθετήσει θα τους κάνουν ευθανασία. Βοηθήστε όσο μπορείτε την Κυρία και τα ζωάκια, εκπαιδεύοντας την κυρία να τα φροντίζει σωστά.
    κάπως έτσι
    σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή