Το πρώτο φιλί



Πρέπει να σου μιλήσω για μένα,  αλλιώς δεν θα καταλάβεις.
Στα 16 μου, είμαι  ένα ώριμο κορίτσι... έτσι λένε όλοι, τρομάρα μου. Πρώτη μαθήτρια ξέρεις, αγαπώ το διάβασμα και  ασχολούμαι  με μουσική και ζωγραφική, ετοιμάζομαι για Πανεπιστήμιο  και έχω έφεση από μικρή στις ξένες γλώσσες. Ω, μη διαμαρτύρεσαι, δεν περιαυτολογώ. Αυτή είμαι, δεν χρειάζομαι πολύ διάβασμα για να γίνω πρώτη. Αλλά είμαι ένα φυσιολογικό κορίτσι που γίνεται γυναίκα. Νοστιμούλα λέω ότι είμαι, λεπτή, ψηλή και γυμνάζομαι ξέρεις. Καλά, ρωτάς κι εσύ πού βρίσκω τις ώρες για όλα αυτά; Είπαμε, δεν θέλω χρόνο πολύ.
Ο μπαμπάς   και η μαμά, είναι πολύ περήφανοι για μένα. Και ποτέ δε  μου στέρησαν τη φυσιολογική ζωή της ηλικίας μου.
Πάντα είχα φιλίες και από μικρή ήμουν ήπιος χαρακτήρας, ήρεμη και χαμογελαστή ακόμη και  με τους συμμαθητές μου που με λένε ''φυτό'' επειδή είμαι άριστη και με σνομπάρουν επειδή δεν κάνω κοπάνες από το σχολείο ή επειδή είμαι μια ''παρθενώπη'' όπως με φωνάζουν.  
Γι αυτό απόλαυσα περισσότερο από κάθε τι  μέχρι σήμερα,  την προσοχή και το φλερτ του  Υπέροχου  της τάξης μου και του πιο δημοφιλή μαθητή όλου του σχολείου. Ξαφνιάστηκα στην αρχή, δεν στο κρύβω.  Να προσέξει εμένα, όταν το πιο όμορφο αγόρι του σχολείου έχει ένα σωρό κορίτσια που ξερογλείφονται για χάρη του;  Χαμογελούσα κι εγώ όταν τις έβλεπα να τρέχουν γύρω του, έτοιμες να τον εξυπηρετήσουν δουλικά, σε ό,τι χρειαζόταν. Έτσι, για να κερδίσουν την εύνοιά του. Τι αναξιοπρέπεια, σκεφτόμουν!
Αλλά όταν έδειξε σε μένα πόσο του άρεσα, όταν με φρόντιζε διακριτικά μεν, αλλά ολοφάνερα ευνοϊκά,   τότε ένοιωσα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου. 
Δεν μπορούσα να βγαίνω ραντεβού και έδειχνε να το κατανοεί. Με συνόδευε  ως το φροντιστήριό μου, μου έκλεβε και ένα φιλί πεταχτό στις γωνίες του δρόμου και  φαινόταν να του αρκεί. Δεν παραπονιόταν και τον έβρισκα τόσο ώριμο και σωστό. Φοβόμουν και λίγο μην μας δει κανείς. Όσο να ναι στα 16 μου ήμουν, οι γονείς μου δεν ήθελα να ανησυχήσουν και ήξερα ότι ήταν εναντίον των σχέσεων στην σχολική ηλικία. ''Έχεις καιρό'' μου έλεγαν. ''Πρώτα το σχολείο, να μπεις πανεπιστήμιο και μετά όλα θα έλθουν και εσύ θα είσαι ώριμη και ελεύθερη''.
Το σεβάστηκα και το υποσχέθηκα.
Αλλά όλα αυτά πριν αρέσω στον όμορφο της τάξης μου. Και πώς να του αντισταθώ; Υπεράνω των δυνάμεών μου ήταν ή μήπως υπεράνω της θέλησής μου; Θα σε γελάσω.
Όμως χαιρόμουν αφάνταστα την φροντίδα του και την προσοχή του. Και ναι, χαιρόμουν που τα κορίτσια έδειχναν τη ζήλια τους!
Τα συναισθήματα που ένοιωθα ήταν φοβερά και πρωτόγνωρα. 
Έφτασε και η διήμερη εκδρομή της τάξης μου.
Δίπλα μου καθόταν στο πούλμαν, χεράκι -χεράκι να με κρατά και κρυφά να αφήνει φιλιά στην παλάμη μου και στον καρπό μου και εγώ να ανατριχιάζω σύγκορμη.
Έπλεα σε πελάγη ευτυχίας γι αυτό...κατανοείς   γιατί  βρεθήκαμε στον κήπο του ξενοδοχείου μας το πρώτο βράδυ. Ήθελα το φιλί του, το  κανονικό φιλί και όχι τα πεταχτά που μου χάριζε.
 Χωθήκαμε  ανάμεσα στα δέντρα και έστρωσε το πανωφόρι του  για να καθίσω.  Τι Ιππότης !
Μου μιλούσε τόσο τρυφερά και  όταν φιληθήκαμε... τα αστέρια που κρύβονταν στον ουρανό χόρευαν τριγύρω μου. Οι παλμοί μου νομίζω ότι ακούστηκαν ως τους συνοδούς καθηγητές μας και το χέρι του, που κάτω από το πουκάμισό μου εξερευνούσε απάτητα μονοπάτια, με ζάλιζε. Τα χέρια μου τυλιγμένα γύρω από το λαιμό του ανταπέδιδαν φιλιά και χάδια. Το άγγιγμα των χειλιών του στο λαιμό μου,με μεθούσε. 
Φτερούγιζα σε κάθε άγγιγμά του.  
Δεν πίστευα ότι θα ένοιωθα έτσι στα χάδια του και όσα είχα διαβάσει φάνταζαν τόσο λίγα.
Πώς μπορεί να αισθάνεσαι ότι  γυρίζει ο κόσμος γύρω σου με ένα φιλί; Πώς γίνεται να νιώθεις τόση μεγάλη λαχτάρα για έναν άνθρωπο; Κάθε επαφή με το δέρμα του με γέμιζε ανατριχίλες.
Η θέρμη του φιλιού του με κατέκλυσε. Ολόκληρη ένοιωθα να τρέμω  και να καίγομαι, όταν τα χείλη του βασάνιζαν τις θηλές μου. Οι αντιστάσεις μου μια μια έπεφτε σαν χάρτινος πύργος. 
Ως την ώρα που ξεκούμπωσε το παντελόνι μου... πετάχτηκα όρθια  ντροπιασμένη... θα σου πω  γιατί, ενώ είμαι ένα φυσιολογικό κορίτσι αντέδρασα με πουριτανισμό.
Δεν ξέρω, αλλά  σαν να με περιέλουσε κρύο νερό...Ξέχασα να σου πω ότι είχαμε πει να το πάμε σιγά σιγά και ότι δεν είμαι έτοιμη για ολοκλήρωση της σχέσης μας ακόμη. Το είχε δεχθεί.
Του το θύμισα ξανά. Οι ανάσες μας προσπαθούσαν να βρουν το ρυθμό τους. Έσκυψε το κεφάλι και εγώ ...ντράπηκα. Ναι, ναι, οι αρχές μου, αρχές των γονιών μου με λύγισαν από όσα η φύση με πρόσταζε να δεχθώ.   
Και ξαφνικά   χαλάρωσε.
Χαμογέλασε και έδειξε απεριόριστη κατανόηση. Θεέ μου τον ερωτεύομαι όλο και πιο πολύ! Τι ωριμότητα, σκέφτηκα.
Και με πήρε στην αγκαλιά του. 
-Έλα μου είπε να βγάλουμε μια φωτογραφία με το κινητό σου να την έχουμε ενθύμιο
Αντέδρασα χλιαρά έτσι όπως ήμουν με τα μαλλιά ανακατεμένα και ο πουκάμισο μισάνοικτο...αλλά εκείνος μου είπε αφοπλιστικά
-Δικό σου το κινητό κούκλα μου σβήσε τις αν δε θες και έτσι τράβηξε αρκετές. 
Ξαφνικά κατεβάζει το σουτιέν μου από τη μια μεριά και το στήθος μου ξαφνιάστηκε στο φλας που άναψε
Σηκώθηκε όρθιος. Συμμαζεύτηκα και πήγα να του πάρω το κινητό
Γελούσε ξεκαρδιστικά. 
-''Μην ανησυχείς ''φυτό '' μου, θα σκίσεις στο φέις'' μου είπε και έφυγε γελώντας!



Αυτή είναι η συμμετοχή μου στο δρώμενο της Λυσίππης μας ''Ερωτική Υμνωδία''.
Δεν έχει σχέση βέβαια με  όσα προλόγισε για το δρώμενό της
Αλλά με καλύπτει το σχόλιο της στην ίδια ανάρτηση που μας άφησε ελεύθερο το βήμα της συμμετοχής.
Η ''Ερωτική Υμνωδία'' είναι ένα δρώμενο που εμπνεύστηκαν η Λυσίππη μας και ο Γιάννης μας (εδώ, κι εδώ , μα κι εδώ )
Η δική μου ιστορία έχει να κάνει με ένα θέμα (παλιά μου τέχνη..,) που αφορά το διαδίκτυο και τους έφηβους. Είναι   ένα είδος εκφοβισμού που πολλά νέα παιδιά αντιμετωπίζουν.  
Η ιδέα που περιγράφω με τη φωτογραφία από το κινητό είναι ''δανεισμένη'' από μια σειρά που παρακολουθώ τελευταία '' La casa de papel''.Βρήκα την ιδέα έξυπνη μια και δεν μπορεί να καταγγελθεί ο δράστης αφού οι φώτο ανέβηκαν από το κινητό του κατόχου!!


72 σχόλια:

  1. Ένα από τα σημερινά προβλήματα, που συνεχώς πρέπει να επισημαίνομαι στα παιδιά μας. Μια παρατήρηση μόνο. Μια χαρά μπορεί να καταγγελθεί! Ο διαμοιρασμός τέτοιων εικόνων είναι το έγκλημα και όχι η φωτογράφιση.
    Την Καλημέρα μου Άννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου καλημέρα σου. Ναι μάστιγα είναι το θέμα αυτό, πραγματικός εφιάλτης. Και φυσικά μπορεί και πρέπει να καταγγελθεί αλλά το να φορτώσεις μια φώτο στο χρονολόγιό της μια κοπέλα που είναι γυμνή από το κινητό της τραβηγμένη δεν αποδεικνύει το δράστη και η κοινοποίηση μετά είναι πανεύκολη για τους φίλους του κοριτσιού. Μπορεί να σβήσει τη δική της στο χρονολόγιό της αλλά τις κοινοποιήσεις; Από αυτήν την άποψη λέω ότι δεν είναι εύκολο να βρεθεί ο δράστης αν δεν ομολογήσει
      Να εισαι καλά

      Διαγραφή
  2. Ω Άννα μου! Είδες τελικά που τα κατάφερες και μάλιστα εξαιρετικά καλά με την Ερωτική Υμνωδία;
    Στην αρχή με είχε συνεπάρει το στόρι, στα δικά μου νοσταλγικά ταξίδια, κάπου εκεί στην τρίτη λυκείου
    και στο τέλος νταν! Χαστούκι! Όχι εγώ καλέ... Η ηρωίδα σου! Σκέφτομαι πόσο αληθινή (κι εντελώς μα εντελώς
    επίκαιρη) είναι στις μέρες σου η ιστορία και τρελαίνομαι.
    Μπράβο Αννούλα!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α Αριστέα μου ως εδώ. Αν δεν έδινε η Αναστασία μας πράσινο φως να κινηθούμε όπως θέλουμε δεν θα συμμετείχα. Χαίρομαι που πιστεύεις ότι εξυπηρέτησε την Ερωτική Υμνωδία. Και εγώ θυμάμαι τα δικά μου ταξίδια και ευτυχώς δεν είχαμε τότε κινητά και διαδίκτυο. Ναι επίκαιρη και γι αυτό το έγραψα Βλέπεις το έχω το κουσούρι όταν γράφω να περνάω ένα μήνυμα...κοίτα να δεις που όσο και να προσπαθώ να γράψω μόνο για την ψυχαγωγία δεν μου βγαίνει
      Σ'ευχαριστώ πολύ μάτια μου
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Άννα μου η υμνωδία σου έδειξε πως ένα φλερτ, ένα ερωτικό σμίξιμο που είναι τόσο τρυφερό μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία. Η κακή χρησιμοποίηση της τεχνολογίας στις μέρες μας έχει φέρει σε πολλή δυσάρεστη θέση πολλά παιδιά.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ελένη μου μπορεί. Και εγώ σοκάρομαι και μόνο που το σκέφτομαι. Είναι κρίμα τι αρρωστημένοι νέοι υπάρχουν γιατί υπάρχουν.
      Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα επίσης

      Διαγραφή
  4. Αννουλα μου καλημερα
    Διαβασα την ιστορια σου αβιαστα, με παρεσυρε θα ελεγα και μαλιστα μπηκα τοσο μεσα σε αυτο που επιασα τον εαυτο μου να στεναχωριεται οταν αποκαλυφθηκαν οι προθεσεις του αγοριου
    ποσο μεσα στην μαστιγα της εποχης μας εισαι

    την σειρα που ανεφερες δεν την ξερω θα την ψαξω ομως
    ευχαριστουμε για την συμμετοχη

    φιλια πολλα πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίτσα μου η σειρά είναι από το Netflix. Χαίρομαι που τη διάβασες αβίαστα και χαίρομαι που σε παρέσυρα με την ιστορία μου
      Η γνώμη σου σημαντική
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Πρώτο ερωτικό σκίρτημα και μετά τόση προδοσία δεν μπορεί να το διαχειριστεί κανείς εύκολα. Φαντάζομαι τι ψυχολογικές επιπτώσεις θα είχε αυτό το γεγονός στο κορίτσι! Πόση εμπιστοσύνη να έχει μετά από αυτό στους άντρες και στον έρωτα; Μια πολύ κακή στιγμή, που μπορεί να σημαδέψει ολόκληρη την υπόλοιπη ερωτική ζωή της.
    Μια ιστορία-κατηγορώ Άννα μου, που δυστυχώς συναντάμε πολύ συχνά στις μέρες μας.
    Μου άρεσε πολύ και το θέμα και η ανάγνωση.
    Συγχαρητήρια!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κι εγώ πιστεύω το ίδιο Μαρία μου. Πόσες ανασφάλειες θα μεταφέρει το θύμα στην ενήλικη ζωή του; Δεν μπορεί παρά να νοιώθει σοκαρισμένο το κορίτσι του διηγήματος και μάλιστα με το πρώτο της αγόρι που ερωτεύτηκε!Χαίρομαι που σου άρεσε Μαρία μου
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Αννούλα μου, μπράβο, μπράβο, μπράβο!! Εξαιρετική η ιστορία σου και το θέμα της! Για μένα, αυτό που περιγράφεις με τόση μαεστρία δεν είναι απλά bulling, είναι κακοποίηση, είναι εγκληματικό και ασφαλώς πρέπει να καταγγέλλεται! Εκείνο που με προβληματίζει δε ιδιαίτερα (και η ιστορία σου το πυροδότησε ξανά) είναι το γιατί συμβαίνουν αυτά! Ποια αιτία κάνει τα παιδιά τόσο σκληρά, τόσο αδίστακτα!! Είναι λυπηρό να θεωρούν ότι μπορούν να παίζουν με τα συναισθήματα και την αξιοπρέπεια των άλλων για μερικά like στο FB ή για να γίνουν οι κακώς εννοούμενοι "ήρωες" της τάξης...
    Πολλά φιλιά φίλη!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου και εμένα με προβληματίζει πώς γίνοννται αυτά τα παιδιά έτσι, γενικά πώς κακοποιούν εκφοβίζοντας συμμαθητές τους; Δεν μπορεί κάποια μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα θα έχουν. Γι αυτό και πρέπει να καταγγέλονται τέτοιες συμπεριφορές για να ανοίγει ο δρόμος προς τη θεραπεία.
      Σ'ευχαριστώ τόσο πολύ
      Να σαι καλά
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  7. Απλά εχω να πω συγχαρητήρια, Αννα!
    Ειναι συγκλονιστικό όλο αυτό που γίνεται με το FB και τα συναφή κοινωνικά δίκτυα. Πολλοί άνθρωποι και κυρίως νέοι, δε μπορούν να το διαχειριστουν ή βγάζουν ολη τη κακία που κρύβουν μέσα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ Ειρήνη μου...Δεν ξέρω αν είναι κακία ή δικό τους ψυχολογικό πρόβλημα που όμως πρέπει να αντιμετωπισθεί γι αυτό τέτοια θέματα πρέπει να καταγγέλονται

      Διαγραφή
  8. Δεν έχω λόγια ! διαβάζω και ξαναδιαβάζω ! προσπαθώ να συνέλθω ! και να τα διαχειριστώ ένα προς ένα:
    Λοιπόν:
    Άννα μου, να η μεγάλη έκπληξη κορίτσι μου ! Ένα πολύκροτο μικρό διήγημα που πιστοποιεί τη συμμετοχή σου στο ερωτικό δρώμενο, στην ερωτική λογοτεχνία. Ξεπέρασες τυχόν αναστολές ή εκφραστικά ταμπού και μας προσέφερες ένα διπλό έργο:
    1) Στο μεγάλο του κομμάτι γεμάτο έναν ρομαντικό ερωτισμό, που αισθησιακά ανεβάζει στροφές, φορτίζοντας τα αισθήματα αλλά και τις αισθήσεις.
    Η Έκφρασή σου "Ολόκληρη ένοιωθα να τρέμω και να καίγομαι, όταν τα χείλη του βασάνιζαν τις θηλές μου" είναι υπόδειγμα ερωτικής ηδονικής γραφής χωρίς ίχνος χυδαιότητας.
    Ο Μονόλογοςς της νεαρής γυναίκας γεμάτος ανθρωπιά και ένταση του δικού της κόσμου όπως αυτήν τον ξετυλίγει ως αφηγήτρια με εμάς ακροατές.

    2) Το νοηματικό μέρος του διηγήματος σου ναι, έρχεται να θίξει το ευαίσθητο (καλά κάνει) για σένα θέμα του ερωτικού μπούλινγκ και εκβιασμού, που δυστυχώς υφίστανται αναρίθμητοι έφηβοι. Και ντρέπομαι γιατί οι φορείς αυτής της τρομοκρατίας είναι "άντρες" (αναγκαστικά εκ φύσεως οριζόμενοι). Ειλικρινά ντροπή και μάστιγα στο φύλο μου τέτοια υποκείμενα.

    Κλείνοντας να συνοψίσω ότι απόλαυσα μια υπέροχη συμμετοχή καρδιά μου, γεμάτη τόλμη, λυρισμό, ερωτισμό, και κοινωνικά μηνύματα τεράστια.
    Είμαι εδώ και σε καμαρώνω να το ξέρεις.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη μου. Χαίρομαι που σε εντυπωσίασε το διήγημά μου. Κοίτα τώρα για να ξεκαθαρίσουμε κάτι.Δεν είναι θέμα αναστολών ή ταμπού η αρνησή μου να συμμετέχω σε περιγραφές ερωτικής συνύπαρξης. Είναι θέμα σεβασμού όπως το βλέπω εγώ. Ο έρωτας ανάμεσα σε δύο που αγαπιούνται, είναι θεική ένωση. Δεν είναι τυχαίο που οι αρχαίοι Έλληνες είχαν θεοποιήσει τον έρωτα. Όταν πεφιγράφω αυτήν την ένωση, κινδυνεύω να εκχυδαίσω τον έρωτα. Κινδυνεύω να ερεθίζω, να δημιουργώ αναγνώστες αντίστοιχους των ηδονοβλεψιών. Άρα δημιουργώ τσόντες. Και δεν αξίζει στον αληθινό έρωτα κάτι τέτοιο.
      Συμμετέχω όμως ως εκεί που πιστεύω ότι δεν ξεπερνώ όρια. Και μόνο για χάρη της Λυσίππης μας που άφησε ανοικτό τον τρόπο έκφρασης και τα όρια χαλαρά και μάλιστα τα άλλαξε και εξαιτίας μου, όπως έγραψε στο σχόλιό της.
      Για το θέμα τώρα....δεν είναι μόνο για μένα ευαίσθητο θέμα...δες τα σχόλια και θα καταλάβεις. Είναι ένα διογκούμενο πρόβλημα εκφοβισμού που έχει καιψυχολογικές πιστεύω προεκτάσεις στο μέλλον των θυμάτων.
      Σ' ευχαριστώ για το επαινετικό σου σχόλιο. Πάντα με τον καλό λόγο!!
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
    2. Βάζω ερώτημα για σκέψη: Για ποιο λόγο ο κινηματογράφος "αναπαριστά" ερωτική σκηνή σε όλο της το μεγαλείο άραγε ; πιστεύω έχει σημασία ο τρόπος που θα προσεγγίσεις αυτήν την "παρουσίαση".
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχα καλημέρα σου. Ψοφάω για τέτοιες συζητήσεις. Αντερώτηση ως απάντηση...Για ποιο λόγο ο κινηματογράφος ''αναπαραστά'' σκηνή σε όλο της το μεγαλείο με βιασμούς, με δολοφονίες, με βασανισμούς, με πολέμους κλπ κλπ;;;;;;;
      Ο κινηματογράφος Γιάννη μου δεν υμνεί τίποτε. Ό,τι περιλαμβάνει η φαντασία ενός σεναριογράφου δείχνει με τρόπο σκηνοθετικό τέτοιο, ώστε να βγάλει τα λεφτά της η ταινία και ίσως να κάνει πλούσιους τους συντελεστές...
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
    4. Ναι βρε Άννα μου, το καταλαβαίνω χαριτολογώντας. Αλλά πωπωπωωωωωωωωωωω "ο κινηματογράφος δεν υμνεί τίποτα ;;" Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι τώρα με έριξες στην κατάθλιψη !!!!! για τον τάφο ένα πράμα !!!
      Όχι δεν το πιστεύω ότι το εννοείς ! όχι pleaaaaaaaaaaase.... Πεθαίνω, ένα ζανάξ γρηγορα.

      :) :)

      Διαγραφή
    5. Έλα χάπι και νερό να...πιες!!!! ουφ τι πάθαμε...γιατί σε νοιάζει αν υμνεί ή όχι; Για μένα τίποτε δεν υμνεί. Τέχνη είναι...και όπως κάθε τέχνη αναπαριστά τη ζωή ή τη φαντασία και μετά πάπαλα!
      ....🤣😊😄

      Διαγραφή
  9. Άτσα Αννούλα μας! Αυτό κι αν είναι ερωτική υμνωδία. Ένα κείμενο που πυροδοτεί τις αισθήσεις καθώς περνάει-με ευπρέπεια, δε λέω-από την ταχυπαλμία του έρωτα στο βαθύ συναίσθημα της αγάπης.
    Καμιά εκδήλωση αγάπης δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη του πρώτου φιλιού την αμηχανία, την νευρικότητα, την περιέργεια, την ακατανίκητη έλξη, που σου κόβει την ανάσα. Τι πιο φυσιολογικό σε δυο ανθρώπους που αγαπιούνται.
    Καλωσορίσατε στο παρθενικό ταξίδι του πάθους των ενηλίκων. Μέχρις εδώ όλα καλά. Τι γίνεται όμως όταν η ζωή σε οδηγεί σε λάθος μονοπάτια αυτά που πάντα προσπαθούσες να αποφύγεις, είτε λέγεται εκφοβισμός είτε "παλιανθρωπιά" και που μας κάνει συνένοχους με την σιωπή μας;
    Σκέψου τα τραύματα σ’ αυτές τις παιδικές ψυχούλες όταν μάλιστα η βία δεν είναι μόνο λεκτική. Δυστυχώς πρόκειται για ένα φαινόμενο με επίδειξη ισχύος του παιδαρά, του ωραίου, ή του νταή για τα οποία όμως κάποιος πρέπει να επέμβει χωρίς να κρυβόμαστε πίσω απ’ τις σοφίες της γιαγιά " Άτιμη κοινωνία"
    Θέμα για συζήτηση Μπράβο Άννα μας
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχααα έκπληξη Αννίκα μου; Μπήκα στο χορό και είπα να χορέψω αλλά δες...οχι πρώτη για να αποφύγω φιγούρες και πίσω πίσω διακριτικά για να σταματήσω να χορεύω αν -ταχα μου-κουραστώ.
      Ε κάπως έτσι μπαίνουν όλοι οι έφηβοι στον κόσμο των ενηλίκων, όταν ξυπνούν αισθήματα και νοιώσουν το αληθινό πρώτο φιλί!! Αλησμόνητο έτσι;
      Τώρα στο θέμα μας...αν δεν έχει και ένα μήνυμα σκάω χααχαχα και πιστεύω ότι αυτός ο εκφοβισμός συμβαίνει συχνά και δυστυχώς δεν συζητιέται ούτε καταγγέλλεται όσο συχνά συμβαίνει.
      Τραύματα πολλά που τα κουβαλούν τα θύματα και στην ενήλικη ζωή τους, πιστεύω.Όχι δεν πρέπει να κρύβεται κανείς, ούτε να ντρέπονται τα θύματα. Εκείνοι που θα τους κάνουμε να ντραπούν είναι οι νταήδες γιατί πολύ προχώρησε το πράγμα γενικώς
      Σ'ευχαριστώ Αννίκα μας
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  10. Ναι, "το πρώτο φιλί στην εποχή μας" θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του εξαιρετικά παραστατικού και καλογραμμένου κείμενου σου, Άννα μου και μπράβο σου! Έβαλες εμάς τις μεγαλύτερες σ΄αυτή την ατμόσφαιρα... Ω! και σίγουρα πόσο διαφορετικό απ΄το δικό μας πρώτο φιλί που προσωπικά το θυμάμαι και χαμογελώ τρυφερά!
    Πολλά και τα τρυφερά μου ΑΦιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Στεφανία μου. Όλοι θυμούνται το πρώτο φιλί πιστεύω. Και ναι πολύ διαφορετικό από τα τωρινά....Δεν είχαμε και κινητά, ούτε διαδίκτυο...μια χαρά ήμασταν πιστεύω.
      Να σαι καλά μάτια μου
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  11. Αννα μου
    κατάφερες δύο σε ένα
    και τη συμμετοχή σου στο νέο δρώμενο της μπλογκογειτονιάς μας
    αλλά και να ασχοληθείς με ένα πολλά σοβαρό θέμα
    μπράβο σου πολλά για την ιδέα σου και για το πόσο ωραία βγήκε η ιστορία σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Δελφινάκι μου. Αν δεν υπήρχε και θέμα σοβαρό στο διήγημά μου θα έσκαγα χαχαχαχα
      Φιλούθκια

      Διαγραφή
  12. Λίγο εκτός θέματος, μου ήρθε με ένα συνειρμό το παλιό τραγούδι του Β. Νικολαΐδη
    ( https://www.youtube.com/watch?v=cFXprMtoPAg ), όπου ο στίχος "Έχουν χίλιους τρόπους για να σε σκοτώνουν" αναφέρεται στις γυναίκες.

    Ο συνειρμός ήταν από τον τρόπο που είχε ο νεαρός να σκοτώσει τη συμμαθήτριά του. Κι επειδή ήταν ολοζώντανη η ιστορία σου, την αντιμετώπισα σαν αληθινή και ένας θυμός έμεινε στο βάθος για συμπεριφορές ανθρώπινες που σκοτώνουν.

    Παρακαλουθώ που γράφετε ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις και (σας) χαίρομαι πολύ, που αρχικά μπορείτε και ανταποκρίνεστε και κατά δεύτερο που ανταποκρίνεστε καλά. Δε μένει παρά να συγχαίρω.. :-)

    Πολλά φιλιά, Αννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα συγχαρητήρια σου γίνονται κορνίζα. Να το ξέρεις.
      Όσο για την ανταπόκριση σε δρώμενα δεν γίνεται...αισθάνομαι τύψεις αν δεν συμμετάσχω.
      Και ναι ο νεαρός σκότωσε τη συμμαθήτριά του και μάλιστα τέτοιοι θάνατοι πολλές φορές είναι τραγικότεροι του αληθινού.
      Να σαι καλά Διονύση μου
      Τα φιλιά μου και πολλές καλημέρες

      Διαγραφή
  13. Μια ιστορία Αννα μου που η αρχή της σε τίποτα δεν μοιάζει με ότι έχουμε στο μυαλό μας !! Ο πρώτος έρωτας , τα πρώτα φιλιά και χάδια γεμάτα συναίσθημα !!! Και καταλήγει σε κάτι τόσο δυσάρεστο που αφήνει την πικρία; του πρώτου φιλιού να φωλιάζει στις ψυχές όσων υφίστανται μπούλινγκ !! Τελικά Αννα μου η έμπνευση σου είναι αστείρευτη και σε χαίρομαι !!Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Νικόλ μου. Υπάρχουν φορές που ''στουμπώνει'' το μυαλό μην νομίζεις...Εμπνεύσεις δίπλα στο μπαμπά μου που του κρατώ συντροφιά μου έρχονται πολλές φορές και κρατώ σημειώσεις σε μπλογκ για το χρόνο τον ελεύθερο. Το θέμα με απασχολούσε πώς να βγει σε διήγημα και να βρέθηκε η ευκαιρία
      Να σαι καλά
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  14. Καταπληκτική η συμμετοχή σου Άννα μου .
    Δύσκολο το δρώμενο αυτό, πώς να γράψεις και τί να γράψεις;
    Τα κατάφερες όμως μια χαρά κι ανέδειξες ένα φοβερό πρόβλημα που μερικές φορές οδηγεί τα νεαρά κορίτσια ή και αγόρια στην αυτοκτονία .
    Μεγαλώσαμε σε άλλες εποχές εμείς κι ευτυχώς που δεν υπήρχαν τα social media .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ρένα μου
      Ναι και εγώ δυσκολεύτηκα στο πώς και το έφτασα ως ένα σημείο γιατί δεν μ'άρεσε πιο πολύ αυτό το πώς...
      Το θέμα είναι ένα σύγχρονο πρόβλημα και ναι έχεις δίκιο φτάνουν και στην αυτοκτονία και όσα δεν το κάνουν έχουν ψυχολογικά προβλήματα στην ενήλικη ζωή τους
      Ευτυχώς που οι δικές μας εποχές ήταν αλλιώς λέω εγώ
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  15. Η συμμετοχή σου είναι λουκούμι για την Ερωτική Υμνωδία και να μην έχεις κανένα ερωτηματικό επ' αυτού, Αννούλα μου. Τελικά, χαίρομαι που έγιναν αυτά τα σχόλια, κάτω απ' την ανάρτηση, και ξεκαθαρίστηκε πως οτιδήποτε χωρά κι είναι αποδεκτό. Ειδάλλως, δεν θα διαβάζαμε τώρα τη συμμετοχή σου... Μια συμμετοχή που είναι πάντα επίκαιρη, δυστυχώς. Κι όχι μόνο για τον διασυρμό μέσω φωτογραφιών και βίντεο αλλά και τη μαγκιά πολλών (συνήθως αγοριών) που χρησιμοποιούν τα κορίτσια για να δείξουν τον ανδρισμό τους στους φίλους τους. Λυπάμαι που δεν υπάρχει μάθημα σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο, και που δεν υπάρχει καν διαπαιδαγώγηση των γονιών για τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στο ταίρι μας και τα θέλω του, ξεκινώντας απ' τη διακριτικότητα των στιγμών ανάμεσα στους δύο και την αμοιβαιότητα στα θέλω.

    Υπέροχη συμμετοχή!
    Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που την έγραψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έπρεπε πρώτα να είχαν διδαχθεί πολλοί γονείς και να είσαι σίγουρη πως πολλοί πατεράδες και δυστυχώς και μανάδες θα είχαν απορριφθεί για τις απόψεις που μεταφέρουν στα παιδιά τους.

      Διαγραφή
    2. Έτσι, ακριβώς! Κι η πλάκα είναι πως μεγαλώνουμε κι ενισχύουμε αυτό που εμείς θα απορρίπταμε και θα κατηγορούσαμε (εκτός εάν πέφταμε κι οι ίδιοι στην λούμπα, λόγω δικών μας συμπλεγμάτων -- κάτι υγιές μια φορά δεν είναι, πάντως!). Πολλά τα παραδείγματα, δυστυχώς.

      Τα φιλιά μου, Μαιρούλα μου! :)

      Διαγραφή
    3. Χαίρομαι Λυσίππη μου που σου αρέσουν τα λουκούμια!!Κοίτα αν διαβάσεις την απάντησή μου στο σχόλιο του Γιάννη πιο πάνω θα καταλάβεις την άποψή μου. Το σχόλιό σου ναι μου -αφήσε και από ότι είδα και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες -ελευθερία έκφρασης. Νομίζω ότι από όσους συμμετέχουν ως τώρα είμαι η πιο τολμηρή και χμ χμ δίστασα λίγο μη γίνει χυδαίο και δεν μ'αρέσει.
      Αλλά ναι το θέμα είναι μεγάλο και ήθελα κάπως να το αναφέρω σε ανάρτηση και να που μου δόθηκε η ευκαρία. Και άλλο χούι μου κι αυτό αν δεν λέει κάτι, αν δεν περνάει ένα μήνυμα το γραπτό μου δεν μου ρχεται έμπνευση να γράψω. Τι να πω; Ο καθείς με τα κουσούρια του χαχααχαχα
      Δεν ξέρω αν το μάθημα σεξουαλικής αγωγής θα βοηθούσε. Στο εξωτερικό που γίνεται στα σχολεία έχουν χειρότερα κρούσματα εκφοβισμού και διασυρμού και παρενόχληση λόγω διαφορετικής σεξουαλικής ταυτότητας. Και ξέρουμε ότι φτάνουν πολλές φορές, ως την αυτοκτονία τα θύματα
      Δεν ξέρω, χρειάζεται ανοικτό μυαλό και σωστή διαπαιδαγώγηση
      Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ
      Να σαι καλά

      Διαγραφή
  16. Υπέροχη η συμμετοχή σου Άννα μου και με μία υπέροχη περιγραφή για τα νεανικά σκιρτήματα και τις παγίδες! Ένα ζευγάρι ωραία μάτια πολλές φορές παγίδεψαν και μετέτρεψαν το ερωτικό σκίρτημα σε ενοχή και απέχθεια! Αυτή είναι συχνά η πραγματικότητα. Να είσαι καλά το χάρηκα το κείμενο σου! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μαιρούλα μου. Δυστυχώς αυτή η απέχθεια πολλές φορές συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή με γνωστά τα προβλήματα ξέρεις.
      Χαίρομαι που το χάρηκες το κείμενο χαίρομαι πολύ
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  17. Φοβερή συμμετοχή με φοβερό θέμα, Άννα μου!
    Πρέπει να το παλέψουμε και αυτό το δηλητήριο, όπως μπορεί ο καθένας μας.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Αλεξάνδρα μου
      Παλεύεται; Δεν ξέρω πώς, δεν ξέρω στ'αλήθεια και δεν μπορώ ούτε μια συμβουλή να δώσω εκτός από τους νέους που πρέπει να προσέχουν στο φέις και μια συμβουλή να καταγγέλουν αμέσως μα αμέσως έναν τέτοιο εκφοβισμό χωρίς ντροπές και ενοχές.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  18. Αννούλα μου, καλησπέρα!
    Εκπληκτική η ιστορία σου. Τόσο μοναδικά δοσμένη που όλα εμείς τα φυτά γυρίσαμε πίσω στο πρώτο μας φιλί. Οι περιγραφές σου εξαιρετικές. Η ατμόσφαιρα χτισμένη με μοναδικη μαεστρία.
    Το αναπάντεχο τέλος;
    Πόσο εσύ Άννα μου; Εσύ η γεμάτη ευαισθησία και
    ανησυχίες μπόρεσες και πάντρεψες την σπίθα του ερωτα με την αρρώστια της εποχής μας...την προστυχιά και τον εκφοβισμό.
    Σε ευχαριστουμε πολύ πολυ Αννουλα μου.
    Τα σέβη μου γλυκιά μου ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου μάτια μου
      Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Προσπάθησα πολύ να είναι αξιοπρεπές. Δεν ξέρω για μοναδική μαεστρία αλλά για μένα είναι σημαντικό που το λες!
      Πόσο εγώ έτσι; Χούι μου να περνάω μηνύματα από τα γραπτά μου τι να κάνω;
      Αρρώστια πραγματικά και νέοι να είναι άρρωστοι σήμερα; Φοβερό δεν είναι;;; Τι αποκομίζουν εκθέτοντας άλλους;; Αρρώστια μεγάλη!
      Να σαι καλά Σταυρούλα μου με κάνεις πάντως και κοκκινίζω.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  19. Πω πω, πραγματικά, χαοτική η απόσταση μεταξύ πρώτου φιλιού και έκθεσης σε δημόσιο κίνδυνο, τού κοριτσιού από το αγόρι. Το μόνο που σώνει, -στην τρελή εποχή που μεγαλώνουν τα παιδιά μας- είναι να είναι οι γονείς συναισθηματικά κοντά με τα παιδιά τους, να τα έχουν θωρακίσει, ώστε, ακόμα κι αν συμβεί ένα τέτοιο κακό, να αντιδράσουν τα παιδιά με ψυχραιμία, ειδικότερα δε, αν τα παιδιά βρίσκονται στην εφηβεία που είναι έτσι κι αλλιώς, μια επικίνδυνη ηλικία.. Καλημερούδια Αννούλα, με το άκρως κοινωνικό (μέσω ερωτικού) κείμενό σου! 🌺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Πέτρα μου χαοτική όταν συμβαίνουν τόσα. Και εγώ πιστεύω ότι οι γονείς είναι το κλειδί για την αντιμωτώπιση όλων αυτών. Κατανόηση, στήριξη και καταγγελία των υπευθύνων.
      Καλησπέρα Πέτρα μου σ'ευχαριστώ που είσαι εδώ

      Διαγραφή
  20. ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΑΝΝΟΥΛΙ ΜΟΥ!!!!!!!
    ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙ;;;;; ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΜΕ ΒΙΑ, ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΊΑ ΠΑΝΤΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ ΤΗ ΖΩΉ ΤΗΣ ΚΟΠΈΛΑΣ, ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΝΟΣΤΑΛΓΊΑ ΚΙ ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΘΥΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι δίκιο έχεις πάντα σημαδεύει το πρώτο φιλί γι αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
  21. Άννα μου, συγκλονιστική η ιστορία σου για το όμορφο δρώμενο της φίλης μας. Πόσα αλήθεια παιδιά -κορίτσια και αγόρια- δεν έχουν πέσει θύματα ηλεκτρονικού διασυρμού και εν τέλει bullying? Πόση ντροπή, θυμό, αμηχανία, πρέπει να ένιωσε η ηρωίδα σου! Ένιωσε παγιδευμένη, ότι την ξεγέλασαν, ότι την εκμεταλλεύτηκαν! Αχ αυτά τα κοινωνικά δίκτυα. Για άλλο σκοπό δημιουργήθηκαν και για άλλο σκοπό τελικά χρησιμοποιούνται. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Μία μου που σου άρεσε.Ναι σίγουρα αυτή η ντροπή, ο θυμός και ίσως ο εξευτελισμός να σημαδεύουν τα κορίτσια και στην μετέπειτα ζωή τους
      Σίγουρα δίκιο έχεις όπως όλα, άλλος ο σκοπός ύπαρξής τους και άλλη η χρήση τους
      Φιλάκια μάτια μου

      Διαγραφή
  22. Απογείωση στους εφτά -ερωτικούς- ουρανούς και απότομη προσγείωση στα βράχια της σύγχρονης μάστιγας. Άννα, δεν έχω λόγια. Το τέλος με αιφνιδίασε και με σόκαρε δεν σου κρύβω. Άλλο να το διαβάζεις σε μια είδηση κι άλλο να το ζεις -σαν θεατής- βήμα βήμα, μέσα απ' την υπέροχη γραφή σου.
    Δεν υπάρχουν πια συνταγές και θεωρίες, αφού η πραγματικότητα (και η τεχνολογία) μας ξεπερνάει.

    Συγχαρητήρια πολλά για τη συμμετοχή σου Αννούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου χαίρομαι που το διήγημά μου σε έκανε να νοιώσεις τόσα πολλά. Ο σκοπός επετεύχθη, ναι;
      Σίγουρα η πραγματικότητα και η τεχνολογία μας ξεπερνά. Αλλά οι γονείς πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά αν υπάρξουν θύματα τέτοιων συμπεριφορών
      Σ'ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου Η γνώμη σου σημαντική για μένα!

      Διαγραφή
  23. Ούτε τι σκότωσε ούτε θα πρέπει να νιώθει έτσι. Είναι λάθη και ναι ορισμένες φορές κρύβουν μια τραγικότητα. Ομως δεν είναι η καταστροφή είναι στο χέρι της κάθε κοπέλας (ή και αγοριού) για το πως θα το αντιμετωπίσει.
    Το κείμενο σου είναι πάρα πολύ καλό, όμως δεν κατάλαβα πραγματικά πιο μήνυμα περνά και σε ποιον Ουσιαστικά νομίζω πως ενοχοποιεί το ερωτικό σκίρτημα της ερωτικής εφηβείας.
    Είναι μια φάση που περνούν όλοι οι έφηβοι αγόρια κορίτσια και κάθε εποχή έχει τους δικούς της τρόπους "διαπόμπευσης".
    Δύο κείμενα έχω διαβάσει σε αυτό το παιχνίδι και τα δύο τσαλαπατούν τον έρωτα. Ποια είμαι εγώ θα μου πείτε που τα λέω αυτά με το ύφος των δέκα καρδιναλίων χαχαχαχαχ ευτυχώς που με ξέρεις χρόνια Αννα και ξέρεις πως μου αρέσει πολύ η πένα σου αλλά κια πως είμαι και θεά χαλκξδλφκξαλσδκξφ
    Σε φιλώωωω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνια μου επειδή σε ξέρω χρόνια ξέρω και πώς σκέφτεσαι. Είναι το λεγόμενο μπουλινγκ του διαδικτύου η υπόθεση που αναφέρει το διήγημά μου. Σε βρίσκω επιεική όταν λες ''ούτε τη σκότωσε ούτε θα πρέπει να νοιώθει έτσι'' Δηλ; Ξέρεις τι είναι για ένα κοριτσάκι ο πρώτος της έρωτας και η πρώτη επαφή να σημαδευτεί από κάτι αναξιοπρεπές μα κυρίως από την εξαπάτηση; Πιστεύω αυτά που οι ψυχολόγοι λένε ότι σημαδεύουν την μετέπειτα ερωτική ζωή της γυναίκας.
      Δεν τσαλαπατώ τον έρωτα. Και ο έρωτας όπως ξέρεις δεν είναι πάντα με κόκκινο της φωτιάς ανάμεσα σε δυο που ταιριάζουν και αγαπιούνται. Εγώ δεν υμνώ κάτι που δεν χρειάζεται ύμνο και δεν μπορώ να το κάνω κιόλας. Απλά αναφέρω ένα πρόβλημα της εποχής μας τον εκφοβισμό του διαδικτύου για τους νέους κυρίως ή Cyber bullying όπως λέγεται που τραυματίζει ψυχές. Και σε ξέρω χρόνια και δικαίωμα σου να λες τη γνώμη σου και τη θέλω ξέρεις. ΄Ολοι τη γνώμη μας καταθέτουμε. Πρέπει να είμαστε καρδινάλιοι και μάλιστα 10; χαχαχαχα. Και σιγά μήπως η γνώμη τους προέχει όλων!!!
      Αλλά έχει και άλλες συμμετοχές η Λυσίππη μπες να διαβάσεις ύμνους για τον έρωτα. Όλα χωράνε στο δρώμενο,ναι;
      Φιλάκια

      Διαγραφή
    2. Με τίποτε δεν θα πρέπει να νιώσει πως κάτι της σκότωσε. Αναξιοπρεπές?!!!!! Η ψυχή της θα τραυματιστεί από το πως θα το αντιμετωπίσουν οι γονείς, οι φίλοι της, το περιβάλλον της. Και το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να το αναφέρει, όχι για να προλάβει τη φωτογραφία που καμία αξία δεν έχει, αλλά για να καταλάβει την βλακεία του ο νεαρός. Όχι μόνο υπήρξα έφηβη αλλά και θύμα ως παχύσαρκη. Φυσικά και ξέρω λοιπόν, όπως ξέρω και τον τρόπο αντιμετώπισης. Επαναλαμβάνω λοιπόν για όσες κοπέλες τύχει να διαβάσουν, το κείμενο αυτό αλλά κυρίως τα σχόλια μας. "ούτε τη σκότωσε ΚΑΤΙ ούτε θα πρέπει να νοιώθει έτσι" και φυσικά ΔΕΝ πρόκειται να την συνοδέψει σε όλη της τη ζωή αν δεν του δώσει συνέχεια. Αυτό ήταν απλά μια λάθος εκτίμηση που καμιά σχέση δεν έχει με την ομορφιά μιας πρώτης φοράς. Και θα φάμε πολλές φορές τα μούτρα μας μέχρι να μάθουμε να εκτιμούμε σωστά και να νιώσουμε έτσι την ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο γεγονός του αμοιβαίου πρώτου σκιρτήματος Ναι΄;
      Το cyber bullying που αναφέρεις έχει πραγματικά τραγικές μορφές εκφοβισμού και μάλιστα κατ' εξακολούθηση. Αυτό δεν είναι cybe bullying Μπορεί να γίνει όμως, αν η κοπέλα συνεχίσει να πιστεύει πως ήταν το πρώτο της σκίρτημα ο πρώτος της έρωτας, και αρχίσει να τον προστατεύει τον βλάκα της παρέας. Ναι?


      Δεν πιστεύω να πιστεύεις πως πήγα να σου βάλω κοντέρ σε πιο δρώμενο και τι θα γράφεις έτσι?
      Δεν νομίζω να πιστεύεις πως πήγα να σε εκφοβίσω !!! χαχαχαχαχαχαχα
      σε φιλώ :)

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχα πήγες να με εκφοβίσεις; Κοίτα να δεις που με κάνεις να ψιλιάζομαι τώρα. Απλά σε παρέπεμψα στης Λυσίππης τα λινκ να διαβάσεις ύμνους για τον έρωτα μια και είπες ότι δυο έχεις διαβάσει ως τώρα. Τώρα όμως που μιλάς για εκφοβισμό λες να το ψάξω λίγο; χιχιχιχιχι
      Ναι συμφωνώ με όσα λες, πρέπει να μιλάνε οι κοπέλες όταν αντιμετωπίζουν τέτοιο εκφοβισμό γιατί Μάνια μου εκφοβισμός του διαδικτύου είναι όχι αν το ανεχτεί η κοπέλα αλλά γιατί η φωτογραφία της ημίγυμνη θα υπάρχει σε όλα τα κινητά των συμμαθητών της. Ε όσο να ναι μια 16αχρονη μόνο με βοήθεια μπορεί να το αντιμετωπίσει.
      Φυσικά θα φάμε τα μούτρα μας πολλές φορές. Αλλά δεν το ξέρουμε στην εφηβεία μας, μόλις πέσουμε από εμάς και το περιβάλλον μας εξαρτάται πώς και πότε θα σηκωθούμε
      Σε φιλώ ''εκφοβίστρια''!!!!!χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  24. Αννιώ μου αγγιξες ενα θεμα με την συμμετοχη σου στο δρώμενο αυτό του πρωτου φιλιού... οσα χρονια και να περασουν οσο και να εχουν εκσυχρονιστει οι εποχες και να εχουν αλλαξει τα πραγματα..εχω την εντυπωση οτι η κοπελιες παντα το πρωτο φιλι τους το φανταζονται οπως η ηρωίδα της ιστοριας σου ..μονο που τωρα τα αγορια εχουν γινει πολύ σκληρα ...και ο εκβιασμος των σοσιαλ μήντια.. εχουν γινει νο φοβος και ο τρομος των κοριτσιων φιλεναδα.. ποσα τετοια θεματα εχουν δει το φως της δημισιοτητας..!!! αγγιξες ενα μεγαλο προβλημα της εποχης!!!μπραβο Αννιω μου για την σμμετοχη σου..Να εισαι καλα .. την αγαπη μου παντα καλο Σαββατοκυριακο ..φιλακια...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ρούλα μου το πρώτο φιλί για όλες μας μένει αλησμόνητο.
      Δεν ξέρω αν είναι σκληράδα αυτή η συμπεριφορά των αγοριών ή κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα και απωθημένο.
      Πολλά θύματα τέτοιας συμπεριφοράς και κάποια φτάνουν και στην αυτοκτονία έτσι;
      Σ'ευχαριστώ φίλη μου
      Να είσαι καλά και να περάσεις ένα όμορφο Σ/Κο
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  25. Βρήκα την αφήγησή σου Αννούλα μου, τόσο υπέροχη,παραστατική,απολύτως φυσιολογική,όσο... οικεία
    κι αλησμόνητη !!!

    Σε καμιά περίπτωση ο Θεός Έρωτας και μάλιστα στην τρυφερή ηλικία των δεκάξι χρόνων δεν συνδέεται πόσο μάλλον δεν ευθύνεται με την μάστιγα που ενέσκηψε κυρίως μεταξύ των εφήβους της εποχής μας,το μπούλινγκ Αυτό έγινε απολύτως διακριτό στό αφήγημα σου -καίτοι στην περίπτωση αυτού του δρώμενου, πολύ λεπτή η μεταξύ τους διαχωριστική γραμμή- αλλά αυτή είναι η μαγκιά σου μοναδική Αννούλα όταν γράφεις .Η ακεραιότητα της ομορφιάς των εικόνων της ζωής που αναπαριστάς από την μια και η ρεαλιστική προσέγγιση της ασχήμιας όπου υπάρχει χωρίς περιστροφές και στρογγυλέματα από την άλλη.
    Ναι το μπούλιγκ είναι μια επιδημία που ευδοκιμεί ιδιαίτερα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με γενεσιουργό αιτία την διαστροφή, την ψυχική διαταραχή,τα συμπλέγματα και σεξουαλικά απωθημένα των θυτών. Το άδειασμα της ψυχής από αγάπη και σεβασμό στον ίδιον τον εαυτό των δραστών που μετατρέπεται σε μίσος καταστροφικό κι όποιον πάρει ο χάρος.

    Αυτοί που διαχειρίζονται την παιδεία κι έχουν ως ύψιστο λειτούργημα την καλλιέργεια και την μετάδοσή της οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπ' όψη την νοσηρή κατάσταση των νεαρών κυρίως θυτών.
    Αλλά και οι εντεταλμένοι φροντιστές της Ψυχικής Υγείας πρέπει άμεσα και συντεταγμένα να προστατέψουν την κοινωνία από τους αρρώστους εκκολαπτόμενους εκβιαστές και καταχραστές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

    Εμένα καρδούλα μου αυτά τα μηνύματα μου πέρασες,χωρίς ίχνος της μαγείας του πρώτου φιλιού να μου αφαιρέσεις ούτε τον υπέρ πάντων ολοκληρωμένο Έρωτα να ενοχοποιήσεις ή, να θέσεις υπό περιορισμό ακόμη και υπό την άγρυπνη προσοχή ανηλίκων και ενηλίκων. ....Αυτό δα μας έλειπε .
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυγερή μου χαίρομαι που σε άγγιξε το διήγημά μου. ΄Φυσικά δεν έχει σχέση αυτή η μόδα του εκφοβισμού του διαδικτύου που δείχνει προβληματικούς νέους με ψυχολογικά σίγουρα προβλήματα.
      Αλλά το πρώτο φιλί όλες το θυμόμαστε, έτσι;
      Δεν ξέρω αν μπορεί να προστατευτεί η υγεία από τους αρρώστους νέους εκφοβιστές-εκβιαστές. Αν δεν εμφανίσουν συμπτώματα δεν τους γνωρίζει κανείς εκτός από την οικογένεια. Νομίζω ότι ούτε των εκπαιδευτικών είναι στο χέρι η αντιμετώπιση. Η διδασκαλία αρχών και αξιών σεβασμού βεβαίως είναι έργο τους αλλά οι γονείς έχουν τον πρώτο λόγο. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να είμαι απόλυτη αλλά πιστεύω ότι οι γονείς ''μαθαίνουν'' αυτές τις ''μαγκιές'' στους γιους τους που μόνο μαγκιές δεν είναι.
      Χαίρομαι πολύ που δεν χάθηκε η μαγεία του πρώτου φιλιού παρόλο το μήνυμα που πέρασα
      Σε φιλώ και σ'ευχαριστώ

      Διαγραφή
  26. Κι επειδή δεν είναι σπάνιο τα ανήσυχα πνεύματα να συναντώνται στο...φιλί ( πρώτο ή,τελευταίο δεν έχει σημασία ) άκου να δεις: http://lygeri.blogspot.com/2019/02/blog-post.html σύπτωση εντελώς τυχαία ,στ' ορκίζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν είναι σπάνιο....Τώρα επέστρεψα από τη σελίδα σου. Το πιστεύω ότι σύμπτωση είναι δεν χρειάζεται να ορκίζεσαι...

      Διαγραφή
  27. θες λίγα λόγια και καλά; οι Αννούλες έχουν τη χάρη έχουν και το όνομα._
    θες παραπάνω; Με συνεπήρε η περιγραφή σου στα άκρα. ΑΑχχ το πρώτο φιλί, το πρώτο σκίρτημα, το πρώτο λαχάνιασμα, το πρώτο φλερτ, η πρώτη ανακάλυψη του κορμιού μας του ίδιου! συναισθήματα που δεν ξεχνιούνται ποτέ και ανασύρονται καυτά και με πάθος!
    Η κοπελίτσα στο τέλος που επέλεξες ( έξοχα) να δώσεις ούτε πέθανε, ούτε βιάστηκε ούτε τραύματα θα κουβαλά. Πόνεσε γιατί εξαπατήθηκε, θύμωσε με την αφελή της πίστη και το όνειρο που εξαπατήθηκε χλευαστικά. Είναι συχνά το είδος της γυναίκας που στην πορεία της θα υπερασπίζεται με σθένος τον αυτό της, οσμίζεται έγκαιρα την απάτη και διεκδικεί τον έρωτα που θέλει όπως η ίδια τον θέλει. Τέτοια συμβάντα απλά μας φέρνουν γρηγορότερα στον κόσμο των ενηλίκων.
    Θαυμάσια, θαυμαστή συμμετοχή Αννούλα μας!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι αυτό μου αρκεί ''οι Αννούλες έχουν τη χάρη έχουν και το όνομα''!!!
      Ναι το πρώτο φιλί Αννέτα μου μένει αξέχαστο και όντως μπορεί να γίνει η γυναίκα που περιγράφεις αλλά μπορεί και όχι Εξαρτάται από την ευαισθησία του ατόμου και το πώς την μεγάλωσαν οι γονείς της.Τι αξίες της πέρασαν στο περιβάλλον της.
      Σ'ευχαριστώ Αννούλα να σαι καλά
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  28. Και το δικό μου ερώτημα γιατί είμαι και ψυχόπονη, βιωματικό το κείμενο ή μυθοπλασία; Με πιάνεται η ψυχή μου για όλα αυτά τα κορίτσια, λέω ήμουν τυχερή που δεν πρόλαβα στο σχολείο τα κινητά με κάμερες. Πολύ δυνατή συμμετοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου δεν είναι βιωματικό κείμενο,στην δική μου εποχή (του πρώτου φιλιού) ούτε κινητά υπήρχαν. ούτε διαδίκτυο. Άντε να κοιτούσα τριγύρω μπας και ξετρυπώσει από πουθενά ο μπαμπάς, αλλά κατά τα άλλα αγνά και όμορφα. Όλα αυτά είναι καινούργιες ''μόδες'' που δείχνουν πόσοι άνθρωποι είναι άρρωστοι στο μυαλό
      Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ

      Διαγραφή
  29. Τα συναισθήματα μου για την ιστορία σου Αννούλα μου ανάμεικτα. Από την μία απόλαυσα την πένα και την ιστορία σου κι από την άλλη πόσο με στεναχωρεί που θα μπορούσε κάλλιστα να 'ναι αληθινή. Πόσο σκληρός έχει γίνει ο κόσμος και γιατί θέλουν τα παιδιά να επιβληθούν το ένα στο άλλο;!
    Υπέροχη η συμμετοχή σου Αννούλα μου, καλογραμμένη και θίγει ένα θέμα, που όλους μας πρέπει να προβληματίσει.
    Σε φιλώ γλυκά. Καλή βδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μαρίνα μου . Χαίρομαι που σου άρεσε. Ναι θα μπορούσε να είναι αληθινή και δεν ξέρεις αν έχει συμβεί...Αν τα θύματα δεν μιλούν δεν μαθαίνει ο κόσμος την έκταση όλου αυτού του εκφοβισμού
      Καλή σου εβδομάδα
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  30. Άννα μου εξαιρετική η ιστορία σου!
    Είχε τη γλύκα του πρώτου φιλιού, αλλά και την πίκρα της προδοσίας!
    Μεγάλο θέμα αυτό που θίγεις!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μαρία μου
      Χαίρομαι που σου άρεσε και ναι μεγάλο το θέμα και σύγχρονο βλέπεις...
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  31. Πολύ καλογραμμένο. Πέρα από την τρυφερότητα και τον συναισθηματισμό που μεταδίδει έχει και ένα δειλό ερωτισμό που τονίζει την τρυφερότητα και τον συναισθηματισμό που ανέφερα. Γιατί δεν είναι πρόστυχος. Έγραψες ερωτική λογοτεχνία, όχι φτηνό και χυδαίο πορνό.
    Όσο για το τέλος... κατ' αρχην μαγευτηκα με την ανατροπή. Μου το είχες γράψει ότι σου αρέσουν οι ανατροπές, το απέδειξες !
    Στα πιο ουσιαστικά τώρα... Μεγάλο το πρόβλημα της κακής χρήσης της τεχνολογίας στις μέρες μας. Κάποτε, χρόνια πολλά πριν, έλεγαν αρκετοί γονείς στα παιδιά τους "πρόσεξε ! ;αν σου δώσει κάποιος μία σοκολάτα, μην την δεχθείς, μην τον ακολουθήσεις". Τώρα πρέπει να λένε άλλα πράγματα. ΚΑΙ στους έφηβους, όχι μόνο στα μικρά παιδιά. Και στα αγόρια και στα κορίτσια. Να προσέχουν και να φυλάγονται από κινητά και τις παγίδες του ιντερνετ γενικότερα.
    Όσο για το αν ένας τέτοιος "γόης" μπορεί να κατηγορηθεί... πιστευω ότι μπορεί. Και μόνο για το ότι απενεχοποιείται το κορίτσι πρέπει η καταγγελία να γίνει. Μη μείνει το στίγμα ότι βγήκε από το κινητό της, ότι το ανέβασε αυτή. Γιατί το κακό ΔΕΝ είναι κάποιες τρυφερές στιγμές που ήθελε να μοιραστεί με τον δικό της. Το κακό είναι η δια της βίας δημοσιοποίησης τους.
    Είναι ο λόγος της κόντρα στον δικό του, δεν θα καταδικασθεί μάλλον ο "γόης"... Θα φακελωθεί όμως, θα το βρει στο μέλλον μπροστά του αν πάει να το επαναλάβει. Γνώμη μου.
    Είχε από όλα ! Μου άρεσε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον.
      Σ'ευχαριστώ Γιώργο. Αυτό το δειλό ερωτισμό ήθελα να περάσω μια και αφορούσε άτομα στην εφηβεία και μάλιστα η πρώτη φορά για το κορίτσι.
      Χαίρομαι που σου άρεσε και που το θεωρείς ερωτική λογοτεχνία...σημαντική η γνώμη σου.
      Στο θέμα μας τώρα, φυσικά μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να καταγγελθεί το αγόρι αλλά πολλοί αυτό θα υποστήριζαν μια και το κινητό είναι της κοπέλας. Ας πούμε θα δυσκολευτεί να αποδείξει ότι οι φώτο ήταν δια της βίας... αλλά πρέπει οπωσδήποτε να καταγγέλονται όλα αυτά τα περιστατικά και το επαναλαμβάνω μήπως μας διαβάζουν έφηβοι για να μην σιωπήσουν ποτέ.
      Συμφωνώ με τη γνώμη σου
      Σ'ευχαριστώ

      Διαγραφή
  32. Και προφανώς, μέρα της γυναίκας σήμερα, όπως το έθεσες τόσο ωραία, η ιστορία δείχνει το σκοτεινό πρόσωπο μιας ανδροκρατούμενης κοινωνίας. Εδώ γυναίκες θύματα βιασμών, φοβούνται να μιλήσουν. Ο δικηγόρος του βιαστή, ιδίως αν είναι "καλός" (για τον πελάτη του), θα τις διαπομπεύσει στο δικαστήριο, θα φέρει τα πάνω κάτω για να αποδείξει ότι το θύμα ήταν από τις "εύκολες" ότι "τα ήθελε" ! Τα γράφω και θυμώνω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι δυστυχώς ανδροκρατούμενη κοινωνία, αλλά και εμείς οι γυναίκες δεν πρέπει να δειλιάζουμε στις παραβάσεις των αντρών. Ειδικά του βιασμού όπως λες. Ω ναι οι δικηγόροι πόσο εξευτελίζουν τις γυναίκες....αυτό το επάγγελμα το αντιπαθώ γι αυτό το λόγο. Γιατί πρέπει να κάνει τη δουλειά του για τον πελάτη του κάθε δικηγόρος αλλά καταπατώντας αξιοπρέπειες...δεν το μπορώ.
      Κι εγώ θύμωσα τώρα....φοβερό!

      Διαγραφή