Ένα ταξίδι! /«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ : 24»

πηγή( παλιά πόλη Λευκωσία)

Το όνειρό μου. Ένα ταξίδι στην όμορφη Κύπρο που δεν είχα επισκεφθεί ποτέ ξανά. Εργασία και χαρά θα παντρεύονταν  αυτές τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.
Η μόνη μου έγνοια  το μωρό. Η μαμά μου πρόθυμη να το κρατήσει αλλά... ένα μωρό κουράζει γιατί θέλει επιπλέον φροντίδα. ''Αυτός ο άγγελος θα με κουράσει; Αδύνατον '' ήταν τα λόγια της μαμάς που μου πήραν έγνοιες και δισταγμούς.
Η πτήση με το αεροπλάνο ήταν άνετη και χωρίς απρόοπτα. Οι δυο ώρες σχεδόν, πέρασαν παίζοντας ντόμινο με την παρέα  μου μια και η ομίχλη δεν σε άφηνε να χαζέψεις από το παράθυρο. Φτάσαμε στο ξενοδοχείο  χαρούμενοι. Η Λευκωσία,  που είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που είναι διχοτομημένη επειδή ένα τμήμα της είναι κατεχόμενο,   είναι μια πολύ όμορφη πόλη.Την επιλέξαμε για διαμονή μας  γιατί εκεί ήταν η δουλειά μου.  Η παλιά πόλη της, μας γοήτευσε!
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός παντού, ήταν πανέμορφος.  Γιρλάντες με φωτάκια στόλιζαν κάθε σημείο της πόλης. Η παραμυθούπολη  ζωντάνευε  το παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά. Οι βιτρίνες ήταν γεμάτες με όμορφα πράγματα που δεν ήξερες ποιο να διαλέξεις.
Το ξενοδοχείο μας ήταν υπέροχο. Άψογη εξυπηρέτηση και εορταστική διακόσμηση μας έκαναν να χαμογελάμε συνεχώς. Ένα τεράστιο δέντρο χριστουγεννιάτικο ήταν στο κέντρο του χώρου υποδοχής
Το πρώτο που έκανα ξημερώνοντας η επόμενη ημέρα, ήταν να τηλεφωνήσω στη φίλη από την Κύπρο που ήθελα να την  γνωρίσω.  Η χαρά της ήταν μεγάλη.
Κανονίσαμε συνάντηση δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα στη Λεμεσό , όταν η δουλειά μου θα είχε τελειώσει και θα άρχιζαν οι διακοπές. Μια γλυκιά φίλη από τα blogs και με κοινή καταγωγή από τη μεριά των πατεράδων μας, έκανε τη συνάντησή μας αλησμόνητη.
Είπαμε τόσα...γελάσαμε πολύ,  ενώ   τις επόμενες ημέρες έγινε η ξεναγός μας. Το blog της έχει απίθανες φωτογραφίες από τόσα μέρη της πατρίδας της. Και πόσα δεν της ζήτησα να μας  δείξει.
Γιατί είχαμε πολλά  να δούμε. Γνωρίσαμε την  πόλη, όπως μόνο ένας ντόπιος  ξέρει, τα εκκλησάκια που είναι τόσο γραφικά ειδικά τα πετρόχτιστα. Είδαμε τα αρχαία της, γνωρίσαμε την ιστορία της, νοιώσαμε τον πόνο για το τμήμα του νησιού που είναι υπό κατοχή.
Ο καιρός αν και χειμωνιάτικος με λίγα σύννεφα στον ουρανό, ήταν καλός. Οι βόλτες μας έγιναν απολαυστικές.... 
 Η βιοτεχνία Υάλου με το φυσητό γυαλί και τα χειροποίητα γλυπτά, μας συνεπήρε αλλά δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε γυάλινα είδη στις αποσκευές!! Τι κρίμα!
 Ένα βράδυ γλεντήσαμε στη Λεμεσό που φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή. Διασκεδάσαμε σε κέντρο με ελληνικά τραγούδια και  μπουζούκια. Γεύσεις   κυπριακές πεντανόστιμες, είναι χαραγμένες στη μνήμη του ουρανίσκου μου.
Όταν ήλθε η ώρα του αποχαιρετισμού   έδωσα τα δώρα στη φίλη μου και της άφησα και το βιβλίο που διάβαζα  '' Ο κήπος με τα ηλιοτρόπια''. Η στιγμή εκείνη ήταν συγκινητική γεμάτη με αγκαλιές και δάκρυα.  
Το δώρο της, δώρο καρδιάς, ήταν ένας πίνακας που ζωγράφισε η ίδια και δείχνει μια νεράιδα και το ξωτικό της σε δάσος με πανύψηλους  κορμούς δέντρων. Κοσμεί ήδη το σαλόνι μου!
Το ταξίδι στην Κύπρο δεν είχε τελειώσει. Επισκεφθήκαμε και την Πάφο με την υπέροχη θάλασσά της. Αν και χειμώνας λόγω του ήπιου κλίματός της πολλοί τουρίστες είχαν τις ιστιοσανίδες τους ανά χείρας έτοιμοι για χειμερινό σέρφινγκ.
 Τα  αναμνηστικά δώρα που πήρα ήταν  πολλά αλλά μου άρεσαν περισσότερο τα χειροποίητα  ξύλινα γλυπτά . Ήδη ένα ξύλινο   περιστέρι σαν αληθινό, ξύλινα   ρόδια που φαίνονταν τα σπόρια τους, ζωγραφισμένα με χρώματα που τα έκαναν αληθοφανή, αλλά και  ξύλινα ζάρια πανέμορφα  που δεν είχα ξαναδεί,  ομορφαίνουν το σπίτι μου.
Η ώρα της επιστροφής έφτασε. Κατηφείς συζητούσαμε μόνο για  τη στιγμή που θα αγκαλιάζαμε το σπλάχνο μας.
Γυρνώντας στην πατρίδα συναντήσαμε μεγάλη κακοκαιρία. Το χιόνι έπεφτε πυκνό και δυσκολευτήκαμε να βρούμε ταξί . Ένας άστεγος ζητιάνευε μέσα στο κρύο και τα ψιλά που   σκεφτήκαμε να του δώσουμε, δεν θα έφταναν ούτε για ένα ζεστό ρόφημα...Πόσο ντράπηκα. Ένα χαρτονόμισμα του άφησα, με τύψεις είναι η αλήθεια,  γιατί εμείς  ξοδέψαμε τόσα χρήματα για το ταξίδι μας!
Μπήκαμε στο σπίτι και τρέξαμε στο τζάκι να ζεσταθούμε. Η φωτιά του  σκορπούσε θαλπωρή και φως μαζί με τη λάμπα πετρελαίου της μαμάς , μια και είχε κοπεί το ρεύμα. Αγκαλιάζοντας το  μικρό μου  αγγελούδι,   που τόσο μου έλειψε,  του ψιθύρισα.'' Όταν  σταματήσει το  χιόνι, θα σου φτιάξω ένα μεγάλο χιονάνθρωπο, ναι''; και ας μην καταλάβαινε τι του έλεγα. Ήθελα απλά να φτιάξω τη διάθεσή μου μια και νοσταλγούσαμε τον καιρό στην Κύπρο και το πόσο ωραία περάσαμε.
Ξανά στο τούνελ της καθημερινότητας λοιπόν. Το ταξίδι πια πέρασε στο άλμπουμ των αναμνήσεων της καρδιάς μας!
                               
Αυτό το φανταστικό ταξίδι συμμετέχει στη ''Φωτογραφική  Πρόσκληση:24'' που εμπνεύστηκε το Δελφινάκι μας από το περσινό φωτογραφικό αλφάβητο, δικό της δρώμενο και εκείνο.
Εδώ είναι η περσινή συμμετοχή μου με τις 24 φωτογραφίες μία για κάθε γράμμα του αλφάβητου. Οι φωτογραφίες μου ήταν:   γγελος,Βιτρίνα, Γιρλάντα, Δέντρο, Εκκλησάκι,Ζάρια , 
  Ηλιοτρόπιο,  Θάλασσα, Ιστιοσανίδα,  Κορμός,   Λάμπα, Μπουζούκι, Ντόμινο,Ξωτικό, Ομίχλη, Περιστέρι, Ρόδι, Σύννεφα, Τούνελ, Ύαλος, Φωτιά, Χιονάνθρωπος, 
Ψιλά, Ώρα

Την ιστορία του ταξιδιού, τελείως φανταστική, την εμπνεύστηκα από την πατρίδα του δελφινιού μας και των ωραίων φωτογραφιών που μας δείχνει, ταξιδεύοντάς μας. Φυσικά είναι και η αιτία αυτής της ιστορίας, αφού ένα τόσο έξυπνο δρώμενο είναι δική της έμπνευση. Ευχαριστώ Δελφινάκι μου, το διασκέδασα ...ταξιδεύοντας.
Ελάτε και εσείς στην παρέα. Διαβάστε στα ''Φωτογραφικά Μονοπάτια'' τους όρους και ελάτε να διασκεδάσουμε.


74 σχόλια:

  1. Α Άννα πολλά μπράβο σου λέω! Δεν φτάνει που έπλασες μια ιστορία πολύ ωραία και ταίριαξες απόλυτα τις λέξεις του φωτογραφικού σου αλφάβητου, αλλά η έμπνευση σου τιμά και την όμορφη Κύπρο και το Δελφινάκι μας που είναι η διοργανώτρια αυτού του ωραίου δρώμενου! Συγχαρητήρια! Κι ευχαριστώ για την απόλαυση! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου έκανες την αρχή και ακολούθησα. Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου. Η Κύπρος είναι αγαπημένη μας δεύτερη πατρίδα έτσι κι αλλιώς και το Δεφλινάκι μας και εκείνη αγαπημένη συν-μπλόκερ.
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς δεν έχω επισκεφτεί την Κύπρο και αυτή φανταστική ιστορία, μου τόνωσε την φαντασία και τη διάθεση να την επισκεφτώ... το πότε θα δείξει!
    Πολύ όμορφο δρώμενο και εύχομαι το Δελφινάκι να το επαναλάβει για το 2019!

    ΑΦιλάκια πολλά πολλά Άννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία μου το δρώμενο του δελφινιού μας είναι καινούργιο του νέου χρόνου. Βασίζεται βέβαια στο περσινο της δρώμενο αλλά όποιος θέλει και ας μην έλαβε μέρος πέρσι μπορεί να μετέχει βγάζοντας φωτογραφίες μια για κάθε γράμμα του αλφαβήτου και γράφοντας μια ιστορία με αυτές τις λέξεις.
      Εύχομαι να πας στην Κύπρο και για τον εαυτό μου κάνω την ευχή
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Άννα και Στεφανία

      Στεφανία

      Έτσι είναι
      Μπορείς να συμμετέχεις αν θέλεις

      Όσο για τη Κύπρο
      Δεν είναι μακριά 1.30-2 ώρες ταξίδι είναι

      😃

      Διαγραφή
    3. Δελφινάκι μου για μένα δεν είναι η απόσταση το πρόβλημα. Έχω πάει Αυστραλία που ήμουν στο αεροπλάνο πάνω από 20 ώρες. Τα έξοδα είναι...και οι εδώ υποχρεώσεις μου που δεν μου αφήνουν ελευθερο χρόνο. Θα δούμε...

      Διαγραφή
    4. Θέλω πάρα πολλά να πάω Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία
      Αλλά είναι πολλά ακριβό ταξίδι 😦
      Η απόσταση δεν με νοιαζει γιατί ταξίδεψα Αμερική

      Διαγραφή
    5. Ναι για Αυστραλία ξέρω είναι πανάκριβο και αν δεν ήταν οι κουνιάδοι μου εκεί δεν θα πήγαινα ούτε εγώ. Η Ν Ζηλανδία είναι υπέροχη από όσα ξέρω. Εύχομαι να πας Δελφινάκι μου να καταφέρεις να πας...

      Διαγραφή
  3. Μάνα μου Άννα μου

    Εσυγκινηθηκα πάρα πολλά
    Εν το πιστεύκω πόσο ωραία εν η ιδέα σου Τσε η έμπνευση σου
    Μπράβο σου
    Ετερκασες τα πολλά ωραία
    Μα ιντα ωραία ιδέα Τσε έμπνευση
    Ενθουσιαστηκα πολλά
    Τσε άρεσε μου πάρα πολλά η ιδέα Τσε η ιστορία σου φυσικά
    Εύχουμαι τούτα ουλλα που γράφεις να γίνουν αληθκια κάποτε
    Να βρεθούμε που κοντά
    Αφού όπως λαλεις τσε συ έν είμαστε μόνο μπλογκερς αλλά τσε συμπατριώτισσες
    Αλλά τσε για να γνωρίσεις που κοντά τη Κύπρο

    Φιλούθκια

    (Εθεωρησα σωστό να γράψω στα Κυπριακά αφού όλη η ιστορία αναφέρεται στη χώρα μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραία που είναι τα κυπριακά!!! Το Ετέρκασες τι σημαίνει; Κατάλαβα από τα συφραζόμενα αλλά τι σημαίνει ακριβώς;
      Και δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που σου άρεσε!!!Σ'ευχαριστώ για τις ευχές μακάρι να συμβεί.Ευχαριστώ και για την ευκαιρία να γράψω και να περάσω τόσο όμορφα. Η ιδέα σου καταπληκτική!
      Φιλούθκια πολλά

      Διαγραφή
    2. Ετερκασες: ταίριαξες , συνδύασες

      Διαγραφή
    3. Κοίτα να δεις που θα μάθω κυπριακά!! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    4. θα το καθιερώσω μάλλον
      τις αναρτήσεις μου να τις γράφω στα κυπριακά

      Διαγραφή
    5. Ωραία θα είναι αλλά να μας εξηγείς τις δύσκολες λέξεις ναι;

      Διαγραφή
    6. καλό δεν υπάρχει πρόβλημα
      αλλά πού θα ξέρω ποιες είναι δύσκολες για σας;
      θα με ρωτάτε στα σχόλια έτσι;

      :)

      Διαγραφή
    7. Θα σου λέμε όπως σου είπα για το ετέρκασες αλλά και εσύ θα ξέρεις ποια δεν καταλαβαίνουμε αφου στα ελληνικά δεν την συναντάμε...σωστά;

      Διαγραφή
  4. Πολλα ωραία τσε η φωτογραφία
    Αρεσκουν μου πολλά τα αρχοντικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μένω έκπληκτος !
    για μια σειρά λόγους Άννα:
    1) και κυριότερο: Τον σεβασμό που έδειξες στο Δελφινάκι να κάνεις ένα αφήγημα πάνω στο δικό της μπλογκ, στον δικό της τοπο. Μια ιστορία για τις δυό σας. Για εκείνην ως εμπνεύστρια του δρώμενου αυτού.
    Για μια ακόμα φορά είμαι περήφανος για σένα και σε καμαρώνω για την ψυχή σου.
    2) Έπλασες μια πολύ όμορφη ταξιδιωτική ιστορία σε έναν όμορφο τόπο, αλήθεια πόσο υπέροχη η φωτογραφία σου με τα παλιά σπίτια στην Λευκωσία, ένα οδοιπορικό γεμάτο συναισθήματα τόσο στο πήγαινε όσο και στο έλα.

    Άννα μου, μπράβο καλή μου φίλη. Ειλικρινά πολύ ζεστό, όμορφο με μία έμπνευση που κερδίζει δικαιωματικά ...Όσκαρ σεναρίου.

    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τιμούν τόσο ωραία λόγια. Σέυχαριστώ. Και κοκκινίζω και λίγο ξέρεις! Χαίρομαι που σου άρεσε. Η ιδέα του δελφινιού μας είναι υπέροχη. Περιμένω να σε διαβάσω και εσένα.
      Σέυχαριστώ ξανά
      Φιλιά

      Διαγραφή
  6. Μου άρεσε η φιγούρα της μαμας :)
    τοσο όσο στην αρχή και στο τέλος
    Ωραίο ταξίδι σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημέρα Αννουλα μου!! Συγχαρητηρια για την συμμετοχή σου στο δρώμενο της φίλης μας,το Δελφινακι!
    Πολυ όμορφο το κείμενο σου!! Και υπέροχη η φωτογραφια που διάλεξες !
    Πολυ θα ηθελα να επισκεφτώ την πανεμορφη Κύπρο μας ! Καλη συνέχεια!! Καλη εβδομαδα!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κ.Δήμητρα

      Δεν είναι μακριά ή Κύπρος 1.30-2 ώρες ταξίδι είναι

      😃

      Διαγραφή
    2. Δήμητρά μου σ'ευχαριστώ. Να την επισκεφθείς σου εύχομαι από καρδιάς. Εξάλλου εσύ είσαι πολυταξιδεμένη οπότε ένα παραπάνω ταξίδι στην Κύπρο επιβάλλεται
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
    3. Δελφινάκι μου νομίζω ότι σου έβαλα με την ιστορία μου νέο ρόλο: να μας παροτρύνεις όλους να επισκεφθούμε την Κύπρο!!Λοιπόν θα κλείσουμε ένα αεροπλάνο καιθα έλθουμε όλοι μαζί....μολις μας πέσει το τζόκερ!!!!

      Διαγραφή
    4. Γιατί όχι Άννα μου
      Θα είναι πολλα ωραία
      Κάποιες μπλογκερς βρέθηκαν και που κοντά
      Εγώ ποτέ μου με καμιά ούτε στο πρώτο μου μπλογκ ούτε τώρα
      Αλλα και για να γνωρίσετε και που κοντά τη Κύπρο
      Τη μεγαλόνησο
      Το νησί των Αγίων και της Αφροδίτης

      Διαγραφή
    5. Έτσι...παρακάλα να κερδίσουμε το λαχείο και θα σου έρθουμε!! Εξάλλου με σένα αγαπάμε την Κύπρο τόσο πολύ...οπότε θα είναι ο πρώτος μας προορισμός.
      Φιλούθκια

      Διαγραφή
    6. Μία μου θα το κλείσουμε το αεροπλάνο για Κύπρο ολες οι μπλόκερ μαζί...Ανέμενε και παίζε τζόκερ!

      Διαγραφή
  8. Άννα Καλημέρα! Όμορφος λιτός τρόπος να μας παρουσιάσεις ένα κείμενο που απεικονίζει φωτογραφικά στιγμές από ένα ταξίδι τόσο πειστικά δοσμένες που θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα. Εύχομαι να κάνεις αυτό το ταξίδι κάποτε στ’ αλήθκια......Φιλιά..Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Αννίκα μου. Χαίρομαι που σου άρεσε. Και ευχαριστώ για την ευχή. Κι εγώ το εύχομαι να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  9. Ένα φανταστικό ταξιδάκι μέχρι την όμορφη Κύπρο ήταν ό,τι έπρεπε σήμερα που έχω παγώσει από το κρύο.
    Έχεις τον τρόπο σου Άννα μου να διηγείσαι τονίζοντας τις λεπτομέρειες που κάνουν κάθε φορά τη διαφορά.
    Μπράβο και στις δυο σας! (Άννα και Δελφινάκι). Πάω τώρα να ενημερωθώ για τα Φωτογραφικά Μονοπάτια
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πας να ενημερωθείς και αν θες να συμμμετάσχεις θα ήταν όμορφο.
      Χαίρομαι που σου άρεσε και σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
      Να σαι καλά Μαρία μου
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  10. Ήταν πολύ έξυπνη αυτή η ιδέα του ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΟΥ μας.
    Κι εσύ Άννα μας έκανες να πιστέψουμε ότι πήγες ταξίδι στην όμορφη Κύπρο .
    Υπέροχο το οδοιπορικό σου κσι πολυ διασκεδαστικός ο τρόπος που συμπεριέλαβες και τις 24 λέξεις από το περσινό παιχνίδι.
    Από εχθές το βράδυ που διάβασα τη δικη σου ιστορία και της Μαίρης και είδα τί λέξεις έχω εγώ, έχασα τον ύπνο μου.😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Θα διασκεδάσουμε και πάλι.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πολύ έξυπνη Ρένα μου και θα δεις πόσο θα διασκεδάσεις γράφοντας και προσπαθώντας να ταιριάξεις όλες τις λέξεις σου. Χαίρομαι που σου άρεσε η δική μου συμμετοχή. Ανυπομονώ για τη δική σου.
      χααχαα έχασες τον ύπνο σου; Και εγώ το έπαθα μέχρι που σκέφτηκα αυτό το ταξίδι και ησύχασα.
      Φιλάκια πολλά πολλά

      Διαγραφή
  11. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΑΝΝΟΥΛΙ ΜΟΥ ΚΑΛΉ ΒΔΟΜΆΔΑ!!!!!!
    ΩΡΑΊΑ Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΎ ΣΟΥ!!!!!!
    ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑΚΙ................... ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;;;;;;;; ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΕΜΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ ΟΥΤΕ ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΑΛΛΆ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΡΚΕΤΆ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου καλή σου εβδομάδα
      Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου
      Δεν καλεί κανένας σε αυτά τα δρώμενα σ'αυτά τα παιχνίδια.Φίλοι μπλόκερ, όπως το Δελφινάκι στο μπλογκ του, ξεκινά ένα νέο παιχνίδι και όποιος θέλει συμμετέχει σχολιάζοντας στο μπλογκ του φίλου.
      Μπορείς να συμμετάσχεις και εσύ αν είσαι φίλη με το Δελφινάκι. Μπες στα λινκ που έχω για το μπλογκ της και διάβασε τους όρους.
      Φυσικά δεν είναι κανένας μας συγγραφέας. Αλλά ούτε κανείς προσκαλεί ούτε απαγορεύει σε άλλους να συμμετάσχουν. Εκτός και αν είναι άγνωστος στον μπλόκερ που ξεκινά το δρώμενο
      Φιλάκια

      Διαγραφή
    2. Ελένη μου, σίγουρα η παρουσία σου μας είναι επιθυμητή και αγαπητή. Ξέρεις την αγάπη μας για σένα. Όπως σου λέει η Άννα, δεν υπάρχει πρόσκληση σε αυτόν τον μηχανισμό στα δρώμενα. Αναγγελία γίνεται.
      Αν είχες φίλη σου το Δελφινάκι, σου συνιστώ να το κάνεις να ακολουθείς το μπλογκ της, θα είχες δει την αναγγελία στο δρώμενο να το κάνεις.
      Παρ όλα αυτά μπορείς και τώρα. Γράψε ένα διήγημα -αφήγημα χρησιμοποιώντας οπωσδήποτε 24 λέξεις, κάθε μία από τα γράμματα της αλφαβήτου και ανάρτησέ το στο μπλογκ σου. Μετά πήγαινε στο ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ και γράψε ένα σχόλιο ότι έχεις συμμετάσχει.
      Κάπως έτσι πάει αυτό. Δεν έχει ημερομηνία λήξης. Όποτε θες.
      Και εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε. Φιλιά

      Διαγραφή
    3. Έτσι Ελένη μου, ξεκίνα και πες μας αν θέλεις κάποια διευκρίνιση, ναι; Καλημέρα σου

      Διαγραφή
    4. Γειά σας κ. Ελένη
      Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

      Διαγραφή
  12. Αννιω μου ακομα δεν έχει λυθει το προβλημα με την συνδεση μου στο ιντερνετ και τωαρ με λιγο σημα απο της εγηγηονης μου ποροσπαθω να αφησω ενα σχολιο ..εδω δεν ξερω αν θα τα καταφερω.. εχω προσπαθησει και στις προηγουμενες αναρτησης σου και μαλλον χαθηκαν..δεν μπορω να εχω επαφη με κανεναν απλα διαβαζω μονο οτι γραφετε..και αυτο με την αλφαβιτική σκυταλη που εμνευστικε το Δελφινακι.. πολύ ωραια εγραψες το θεμα...στην αρχη νομιζα οτι η ιστορια ηταν αληθινή..χα..χα.. μου λειπετε να το ξερετε... κανω δοκιμη να δω αν το σχολιο μου δημοσιευτεί...ελπίζω να τα πουμε συντομα..φιλακιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή δύναμη Ρούλα μου!
      Να είσαι εσύ καλά και όλα θα τακτοποιηθούν!
      Δελφινάκι μου,
      Όπως γράφει και η Άννα, τα οικονομικά μας, είναι που μας κρατούν στα σπίτια μας!
      Όταν μου πέσει κανένα λαχείο, έχω σκοπό (τάμα είναι!) να πάω στη Κρήτη, στη Ζάκυνθο, στη Κύπρο, στη Δράμα, στη Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, στο Πύργο, στο Άργος, στη Σουηδία, στην Αγγλία, στην Ιταλία, στο Μόντρεαλ και φυσικά στο Παρίσι τη γενέτειρα μου, που έχω 10 χρόνια (και βάλε!) να επισκεφτώ!!!
      ΑΦιλάκιαααααααααααααααα σε όλους με υγεία πάνω απ΄όλα! :))))))))))))

      Διαγραφή
    2. Ρούλα μου μας λείπες όντως. Τελικά το πρόβλημά σου είναι μεγάλο για να σε κρατά μακριά τόσο καιρό. Εύχομαι να λυθεί γρήγορα. Και να φτιάξεις και εσύ την ιστορία σου που θυμάμαι είχες συμμετάσχει στο περσινό δρώμενο.
      Χαίρομαι που νόμιζες ότι ήταν ένα αληθινό ταξίδι. Και ναι το σχόλιο σου μια χαρά δημοσιεύτηκε
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
    3. Στεφανία μου εσύ θες πρώτο αριθμό στο λαχείο να κερδίσεις με τόσα τάματα....χαχααα Αλήθεια λαχείο παίζεις; Ή είσαι σαν και μένα που λέω ''αν μου πέσει το λαχείο ή το τζόκερ θα κάνω αυτό και το άλλο''αλλά λαχείο ή τζόκερ ξεχνώ να παίζω χαχααχαχααχα

      Διαγραφή
    4. Στεφανια
      Καταρχήν αφού είναι και τάματα σου εύχομαι να κάνεις αυτά τα ταξίδια
      Γιατί νομίζω δεν είναι καλό να μη γίνονται τα τάματα

      Οσο για το Παρίσι
      Εμένα ήταν το παιδικό μου όνειρο ταξίδι στο Παρίσι να δω το Πύργο του Άιφελ
      Δόξας το Θεό πραγματοποιήθηκε

      Δεν ήξερα τώρα το βλέπω ότι είναι η γενέτειρα σου

      Διαγραφή
  13. Κατάφερες να "δέσεις" τις φωτογραφίες και να δώσεις μια υπέροχη ιστορία!
    Πολλά μπράβο!
    Εγώ ούτε καν σκέφτομαι να το κάνω γιατί είχα τη φαεινή το αλφάβητό μου να είναι από λουλούδια...μόνο μπουκέτο μπορώ να κάνω, όχι ιστορία...χαχα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαράκι μου. Και μην το λες τα λουλούδια σου μπορούν να δώσουν όμορφη ιστορία. Εξάλλου κάθε λουλούδι έχει και τη σημασία του ή το χρώμα του λουλουδιού σημαίνει κάτι. Μπορεί η ιστορία σου να εξελίσσεται σε ένα θερμοκήπιο ανάμεσα στις ομορφιές που φωτογράφισες
      Θα ήταν ενδιαφέρον να προσπαθούσες. Διασκεδαστικό πολύ φαίνεται.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Μαρια

      Όπως είπε και η Άννα, θα βγει κάτι πολλά ωραίο από την ιστορία σου που θα είναι όλο λουλούδια
      Το ξέρω κι εγώ τούτο το συμβολισμό του κάθε λουλουδιού, του κάθε χρώματος

      Από την άλλη , όπως εξηγώ στη δική μου ανάρτηση
      Αν οποίος από τους περσινούς συμμετέχοντες δε θέλει να συμμετέχει φέτος για οποιοδήποτε λόγο δεν υπάρχει πρόβλημα

      Το αφήνω πάνω σου
      Όπως νοιωθεις άνετα εσύ

      Διαγραφή
  14. Και η φωτογραφία μου άρεσε και το κείμενο και τα σχόλια και τα κυπριακά και η χριστουγεννιάτικη Λευκωσία.
    Έτσι που θα προσγειωθώ δύσκολα εδώ, στα νότια προάστια της Αθήνας που μόνο το κρύο απόψε είναι ανάλογο της ιστορίας. Δύσκολα, αλλά γεμάτος από εικόνες και λέξεις. Να είστε καλά, να δημιουργείτε :-)

    Φιλούθκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Διονύση. Το κρύο φοβερό όντως. Και χαίρομαι που ταξίδεψες και εσύ μαζί μας...δύσκολη η προσγείωση πάντα μετά από κάθε τι όμορφο.
      Ευχαριστούμε πολύ
      Φιλούθκια

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα αγαπημένη μου. Ταξίδεψα μαζί σου. Αν δεν είχες γράψει στο τέλος πως το ταξιδι ηταν φανταστικο πραγματικα δεν θα το ειχα καταλαβει. Ενιωθα οτι τα ειχες ζησει αυτα και μαλιστα με ειχες βαλει εντονα μεσα στο κλιμα και την αισθηση. Δυσκολο δρωμενο και μπραβο σου

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την μου. Χαίρομαι που σε πήρα στο ταξίδι μαζί. Φανταστικό μεν συνταξιδεύσαμε δε. Όχι δεν είναι δύσκολο . Και δεν το κάνει δύσκολο γιατί δεν έχει περιορισμό λέξεων και χρόνου. Οπότε όλο και κάτι θα γράψεις που θα περιέχει τις λέξεις της αλφαβήτας. Σ'ευχαριστώ μάτια μου
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  16. Άννα μου ήσουν τόσο περιγραφική που δεν κατάλαβα ότι όλα αυτά δεν τα έζησες. Καλά λένε πως τα καλύτερα ταξίδια τα κάνεις με την φαντασία σου.
    Εύχομαι να το κάνεις αυτό το ταξίδι και στην πραγματικότητα.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Ελένη μου. Χαίρομαι που σε βλέπω εδώ...Και αυτό το ταξίδι μπορούσε να είναι αληθινό γιατί έψαξα για τις πόλεις και το Δελφινάκι είχε πολλά αναρτήσει στο μπλογκ του οπότε ήταν αληθοφανές ταξίδι
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  17. Αννα μου τίμησες με γλυκό τρόπο το δρώμενο του ΔΕλφινιού μας !! Πραγματικά και εγώ θα ήθελα ένα ταξίδι στην Κύπρο , άντε να μαζευτούμε !!1 με ξεναγό το Δελφίνι μας !! Το σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε τέλεια !!!
    Σε φιλώ με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Νικόλ μου. Ένα αεροπλάνο θα κλείσουμε να δεις πόσες θα μαζευτούμε....ναι θα περάσουμε τέλεια!
      Σε φιλώ και σε καλημερίζω

      Διαγραφή
  18. Είχες, δεν είχες, το έκανες το ταξιδάκι σου στην Κύπρο, Άννα μου! Μα με το νου... αλλά το έκανες! Κι ήταν και όμορφο! Κι εγω δεν έχω πάει στην Κύπρο και θα'θελα κάποια στιγμή να την επισκεφτώ!

    Καλό βράδυ! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τέτοιες ευκαιρίες θέλω Όλγα μου για να κάνω έστω και νοερά ένα ταξίδι.... Σ'ευχαριστώ πολύ. Θα το κλείσουμε το αεροπλάνο γιατί πολλές θέλουμε να πάμε...Να πάμε παρέα!

      Διαγραφή
  19. Μπήκα στο μπλογκ της Ελένης Πανταζή και μπυ άρεσαν αυτά που γράφει.
    Δεν μπόρεσα να αφήσω σχόλιο όμως.
    Μήπως ξέρεις γιατί δεν ανοίγει η φόρμα για τα σχόλια;
    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου καλημέρα. Μόλις μπήκα και εγώ στο μπλογκ της Ελένης και μου παρουσιάζει τον αριθμό των σχολίων Τον πάτησα και άνοιξε η φόρμα των σχολίων πιο κάτω. Δεν ξέρω γιατί δεν ανοίγει σε σένα. Έχει σχόλια μέσω Google+
      Προσπάθησε ξανά και πες μου

      Διαγραφή
  20. Πολύ προσεγμένο,τόσο απλό όσο και καλογραμμένο κι αυτό σου το γράφημα .Η δε έμπνευσή που αν κατάλαβα καλά δεν εκπορεύεται από προσωπικό σου βίωμα ( ή, μήπως και;;;) μαρτυρά εκτός από την λάγνα φαντασία σου ,την τρυφερότητα ,την ευαισθησία ,την ανθρωπιά της ιδιοσυγκρασία σου. Δεδομένα θα μου πεις .

    Εγώ όμως κρατώ -θα μου επιτρέψεις- και με ενθουσιάζει,την αστείρευτη διάθεση σου να δημιουργείς.Την ποικιλία των ενδιαφερόντων σου αλλά και την εξαιρετική ικανότητα να τα προβάλλεις τόσο παραστατικά και ευκατάληπτα ώστε τα ποικίλα "μηνύματα" τους να φτάνουν και στις πιο απομεμακρυσμένες άκρες της ψυχής του αναγνώστη.

    Σε ευχαριστώ Αννούλα μου και σε....καμαρώνω,μα τω Θεώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Λυγερή μου. Είναι ένα φανταστικό ταξίδι....που πολύ θέλω να το κάνω πραγματικό κάποια στιγμή. Τα λόγια σου πάντα μέσα στη γλύκα και σκορπούν συγκίνηση το ξέρεις.
      Ναι διάθεση να δημιουργώ έχω ίσως όχι αστείρευτη αλλά μεγάλη είναι. Χρόνος μου λείπει αλλά όλο και κάτι κάνω ανάμεσα στον πριν και το μετά...
      Να σαι καλά Εγώ σ'ευχαριστώ

      Διαγραφή
  21. Καλέ τι όμορφη ιστορία είναι αυτή! Μπράβο, Άννα μου, υπέροχη. Εγώ να δούμε πότε θα μπορέσω να συμμετέχω στην πρόκληση της φίλης μας Δελφινάκι. Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Μία μου. Και έχεις χρόνο για τη δική σου συμμετοχή, μην πέσουν όλες μαζί! Εξάλλου χρονικό περιθώριο δεν έχουμε....με την άνεσή σου!
      Φιλάκια ή φιλούθκια

      Διαγραφή
    2. Μια μου μην αγχώνεσαι
      Δεν έχω χρονικό περιορισμό
      Φιλούθκια

      Διαγραφή
  22. Χαιρετώ όλη την παρέα
    Πάντως αστεία αστεία
    Αλλα θα είναι πολλά ωραία
    Να ερτετε όλες μια φορά Κύπρο να βρεθούμε
    Να γνωριστούμε που κοντά
    Να δείτε και τη Κύπρο
    Θα είναι τέλεια
    ❤😃

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την που μας βάζεις ιδέες!!!!Αστεία αστεία θα ήταν υπέροχο να έλθουμε όλες μαζί στην Κύπρο και να σε γνωρίσουμε...Πραγματικά τέλεια!!!😍😊😊😄

      Διαγραφή
    2. Ατε οργανώστε το , σκεφτείτε το , συζητείστε το
      Τσε γω δαμέ είμαι , περιμένω σας
      Με μεγάλη μου χαρά
      😘❤🐬

      Διαγραφή
  23. Απίστευτο το πάντρεμα τών 24 γραμμάτων, Αννούλα!
    Άσε που πήγα και δωρεάν στην Κύπρο, που, απροπό,
    δεν την έχω επισκεφθεί ακόμα, εύχομαι όμως σε εσένα
    να την επισκεφθείς σύντομα και να δώσεις φιλούθκια
    στο Δελφινάκι! Καλημερούδια και καλό σαββατοκύριακο ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Πέτρα μου. Από ό,τι βλέπεις πολλές συνμπλόκερς θέλουν να πάνε Κύπρο οπότε δήλωσε θέση στο αεροπλάνο που θα ναυλώσουμε...
      Καλό Σ/Κο και σε σένα

      Διαγραφή