Στην κοινωνία των υποτελών.../16ο Παίζοντας με τις λέξεις

η εικόνα από το διαδίκτυο


''Οι δυνατοί επιβιώνουν... αυτό έμαθα στους δρόμους που μεγάλωσα.
Και βάλθηκα να γίνω δυνατός. Τι νόμιζες; Εγώ υποτελής δεν γίνομαι. Και δεν σκύβω το κεφάλι σε κανέναν. Οι άλλοι όμοιοί μου έπρεπε να καταλάβουν ποιος είναι το αφεντικό των δρόμων. Εκείνοι θα μου έβρισκαν φαγητό, εκείνοι θα με προστάτευαν, εκείνοι θα εκτελούσαν τις εντολές μου.
Θα ήμουν ο οδοδείκτης τους. Καλά μην αναρωτιέσαι πού έμαθα τόσο ωραίες λέξεις. Παρατηρούσα τους ανθρώπους και τους άκουγα. Οι άλλοι σκύλοι εντυπωσιάζονταν με κάτι τέτοια, αλλά υποτελείς πώς θα γίνονταν;
Μόνο με το φόβο.
Και το φόβο τον προκαλεί η βία.
Και τη βία την επιβάλλει μόνο ο ισχυρός, χωρίς συναισθήματα και αηδίες ανάλογες.
Κι έτσι όλα τα σκυλιά, αρσενικά ή θηλυκά ήταν έρμαια των ορέξεών μου. Μη νομίζεις ότι τα βίαζα, κάθονταν με τη θέλησή τους-ο φόβος είπαμε- κι ας έσκουζαν. Κάποιες δαγκωνιές, γιατί ήμουν στην ανατολή της ζωής μου και είχα δύναμη, ήταν αρκετές για να επικρατήσω. Ναι εντάξει, κάποιοι σκύλοι δεν άντεξαν και πέθαναν. Στο καλό, να μας γράφουν από εκεί πάνω, όπως γράφω και εγώ τώρα. Αυτοί έγιναν παράδειγμα για τους άλλους.
Και που λες, έτσι είχα φτιάξει την Κόζα Νόστρα μου, τη συμμορία μου ντε.
Τα κατηύθυνα να ορμάνε σε ανθρώπινες δημιουργίες για να μάθουν να εκτελούν εντολές που δεν ήθελαν.
Τα κατηύθυνα να βουτάνε διάφορα από αυλές και ανοικτές πόρτες για να μάθουν τη δουλειά της συμμορίας.
Και καλοπερνούσαμε. Εγώ δηλαδή περνούσα όμορφα και ας έσκουζαν τα σκυλιά τα βράδια όταν ικανοποιούσα τις επιθυμίες μου. Ήξερα ότι αυτός ο πόνος θα τους έκανε πιο εξαρτημένους.
Ενέχυρο η ζωή τους στα χέρια μου. Το ήξεραν και συμμορφώνονταν.
Αλλά πάντα υπάρχει ο πιο ισχυρός και δεν υπολόγισα τη δύναμη του ανθρώπου. Τι τον ένοιαζε τον άνθρωπο το τι κάναμε εμείς τα σκυλιά; Εξάλλου εκείνον είχα πάντα ως πρότυπο.
Ομίχλη είχε εκείνο το βράδυ και όρμησα να φάω τη λιχουδιά που μου μύρισε στη διπλανή αλάνα. Ήταν το καταφύγιό μου εκεί και δεν πλησίαζαν τα άλλα σκυλιά.
Όταν μετά από λίγο άρχισαν οι πόνοι, το κατάλαβα. Με δηλητηρίασαν με φόλα.
Θα πέθαινα και τα διαολόσκυλα κοιτούσαν ακίνητα τους σπασμούς μου.
Τώρα είμαι στο βασίλειο των ζώων. Δεν μου μιλάνε τα άλλα σκυλιά και δεν περνάνε νταηλίκια. Δεν έχω τι να κάνω και σου γράφω.
Στην κοινωνία των ανθρώπων όπως και των ζώων πάντα ο ισχυρός επικρατεί.
Αν θες να γίνεις ισχυρός φύλαγε τα νώτα σου.
Θυμήσου το!''
Και πσιτ, μη φεύγεις. Ξεφορτώσου τα αισθήματα. Βασικό προσόν κάθε δυνατού της Γης!''



 Σημ:  Σε γειτονιά της Αθήνας υπήρχε ομάδα σκύλων αδέσποτων που είχαν για αρχηγό έναν άγριο που τα βίαζε και ήταν ο φόβος και ο τρόμος εκείνης της γειτονιάς. Τον δηλητηρίασαν με φόλα και τα άλλα σκυλιά ησύχασαν αμέσως. Με αφορμή το γεγονός έπλασα αυτήν την ιστορία για το διαγωνισμό μας.





Αυτή ήταν η συμμετοχή μου στο αγαπημένο μας παιχνίδι το ''Παίζοντας με τις λέξεις '' που διοργανώνει η Μαρία μας, του mytripsonblog και που έχει αγαπηθεί τόσο που περιμένουμε το επόμενο με λαχτάρα. Ευχαριστούμε πολύ Μαρία για τη φιλοξενία σου! Με κόκκινο οι υποχρεωτικές 5 λέξεις.

Νικήτρια του 16ου παιχνιδιού μας η Αννέτα με το ποίημά της ''Νούφαρο ριζώνω'' που μας άγγιξε βαθιά.

Αννέτα μου συγχαρητήρια!

Συγχαρητήρια και σε όλους τους φίλους και φίλες που συμπορευτήκαμε σ'αυτό το δρώμενο.

Πάμε για το επόμενο, το Νοέμβρη!!



48 σχόλια:

  1. Ιστορία - Θρίλερ. με συγκλόνισε το γεγονός με τα σκυλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι συγκλονιστικό και έχω και εμπειρία από γάτες. Ένας γάτος στη γειτονιά του εξοχικού μας ερχόταν και βίαζε όλα τα γατάκια-αρσενικά, θηλυκά- κάθε βράδυ. Εκεί να δεις δαγκωνιές και ούτε οι μάνες γάτες δεν μπορούσαν να επέμβουν. Επενέβη πάλι ο άνθρωπος και τον ξαπόστειλε. Αλλά δεν ξέρω γιατί φέρονται έτσι τα ζώα...εγώ αφορμή πήρα και έγραψε την αλληγορία μου.

      Διαγραφή
  2. Δεν είχα φανταστεί ότι η έμπνευσή σου αυτή βασίστηκε σε αληθινή ιστορία! Τη θεώρησα περισσότερο ως μία αλληγορία, αλλά ακόμα κι έτσι ήταν μία από τις πιο δυνατές συμμετοχές για εμένα, εξαιρετική από όλες τις απόψεις. Πολλά συγχαρητήρια γι'αυτή σου τη συμμετοχή που άξιζε περισσότερες ψήφους, αλλά, ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν ψηφίστηκε, είμαι σίγουρη ότι τράβηξε την προσοχή.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλληγορία είναι Πίπη μου. Η αληθινή ιστορία είναι αδέσποτα σκυλιά που βιάζονταν από τον αρχηγό τους και άκουγες τα κλάματά τους τα βράδια. Μέχρι που του έριξαν φόλα και ησύχασαν τα άλλα. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό στα ζώα. Τι να πω, και σε γάτες όπως γράφω και στο παραπάνω σχόλιο έχω ζήσει ανάλογα περιστατικά. Αλλά πήρα αφορμή και πέρασα κάπιοα μηνύματα όπως τα φαντάστηκα.
      Σ'ευχαριστώ Πίπη μου να σαι καλά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  3. Πολύ ιδιαίτερη η ιστορία σου Άννα και γεμάτη νοήματα. Ο ρόλος του δυνατού και του αδύνατου, το αδιέξοδο, η αδυναμία αντίδρασης, η υποτέλεια. Μια άγρια έκφανση της ζωής των ζώων όπως αποτυπώνεται πολλές φορές και σε εκείνη των ανθρώπων. Και δυστυχώς τη "λύση" δίνει ο πιο δυνατός "εξωγενής" παράγοντας.
    Μου άρεσε και σε συγχαίρω για την συμμετοχή σου.
    Καλό βράδυ και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αυτά τα νοήματα Μαρία μου ήθελα να θίξω. Ο ισχυρός που προκαλεί φόβο στους αδύναμους και έτσι γίνονται υποχείριο. Και ναι στην κοινωνία των ανθρώπων συμβαίνει, δεν ξέρω για την κοινωνία των ζώων. Γιατί ναι μεν μπορεί να υπήρχε αυτή η ομάδα από αδέσποτα, αλλα δεν θα μάθουμε γιατί φέρονται έτσι τα ζώα, ή μήπως όχι;
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Καλό σου μήνα και όνειρα γλυκά

      Διαγραφή
  4. Το θέμα θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό σενάριο ταινίας αποδεικνύοντας ότι για τη συμπεριφορά των συμπαθέστατων ζώων –αδέσποτων κυρίως- την κύρια ευθύνη φέρει ο άνθρωπος. Ας θυμηθούμε τον Ασπροδόντη του Τζακ Λόντον. Ένα λυκόσκυλο που έρχεται αντιμέτωπο με όλη την αγριότητα και τον βάναυσο τρόπο συμπεριφοράς των ανθρώπων από φόβο για τη ζωή του ή και μίσος, συμπεριφέρεται ακριβώς το ίδιο.
    Στην αγέλη χρειάζονται έναν αρχηγό με καθορισμένο ρόλο αυτόν της επιβίωσης. Βέβαια επιβολή της δύναμης δεν συνάδει με το δίκαιο του δυνατού.
    Τα ζώα έχουν τα ίδια συναισθήματα με τους ανθρώπους (Πυθαγόρας) θυμό, φόβο, χαρά, θλίψη. Η ζωή στη φύση μπορεί να τα κάνει επιθετικά και επικίνδυνα αλλά πίσω από το ζωώδες ένστικτο κρύβεται μια απίστευτη τρυφερότητα αλλά και μια άλλου είδους ηθική (εννοώ την αναπαραγωγή) Την επιθετικότητα λόγω φόβου την καταλαβαίνω, την επιβολή , το νταηλίκι λόγω δύναμης δεν τη δικαιολογώ ούτε σε ζώα ούτε σε άνθρωπο.
    Και στους δύο θεωρώ ότι είναι σύμπτωμα νοητικής διαταραχής.
    Άννα μου το ‘κανες πάλι το θαύμα σου! Ενδιαφέρον θέμα με πολλές απόψεις.
    Συγχαρητήρια! Καλό μήνα! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννίκα μου θησαυρός οι παρατηρήσεις σου. Κι εγώ κατανοώ την επιθετικότητα στα ζώα και ορισμένες φορές στον άνρθωπο λόγω φόβου αλλά καμιά φορά η φύση μας διδάσκει ότι η βία και η ανάγκη επιβολής της ισχύς του ενός είναι στη φύση μέσα των όντων.
      Δεν ξέρω γιατί η αγέλη φερόταν έτσι αλλά εγώ φαντάστηκα αυτήν την ανάγκη της ισχύς του ενός και στην υποτέλεια των υπολοίπων
      Σ'ευχαριστώ πολύ μάτια μου
      Να σαι καλά
      Καλό γλυκό μήνα
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  5. Πολύ μου άρεσε αυτό το κείμενο! Ταιριάζει παντού! Είτε στο ζωικό βασίλειο είτε στο άλλο το χειρότερο. Το βασίλειο των ανθρώπων! Η γραφή σου πάντα εξαιρετική συναρπάζει και καθηλώνει! Συγχαρητήρια! Πάντα δημιουργίες και να είσαι καλά! Φιλιά πολλά καλό μήνα κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαίρη μου έτσι πιστεύω και εγώ Είναι καθρέφτης της κοινωνίας των ανθρώπων.
      Σ'ευχαριστώ πολύ Χαίρομαι που σου άρεσε
      Να σαι καλά
      Φιλάκια και καλό μήνα επίσης

      Διαγραφή
  6. Δυνατή, πολύ δυνατή η ιστορία σου!
    Και η αφορμή για να τη γράψεις απρόσμενη τελείως...αν και δε θα έπρεπε στην ηλικία μου να συνεχίζω να πέφτω από τα σύννεφα κάθε φορά που βλέπω το κακό. Συνηθίζουμε να λέμε τον άνθρωπο το χειρότερο θηρίο, και είναι, γιατί ο άνθρωπος θεωρείται λογικό ον και δε θα έπρεπε να κάνει αδιανόητα πράγματα, όπως δυστυχώς κάνει, αλλά και η φύση γίνεται πολλές φορές και σκληρή και κακιά!

    Συγχαρητήρια πολλά Άννα μου για την υπέροχη ιστορία σου!
    Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μαράκι μου. Σ'ευχαριστώ για όλα. Αν δεν ήσουν εσύ με το δρώμενό σου δεν θα έγραφα αυτήν την δυνατή όπως λες ιστορία.
      Δεν ξέρω γιατί πέφτεις από τα σύννεφα, ίσως γιατί έχεις αγνή καρδιά αλλά η φύση είναι σκληρή πολύ σκληρή και αυτοί που υποστηρίζουν τη θεωρία του ισχυρού που επιβιώνει στηρίζονται στη φύση και στους νόμους της.
      Σ'ευχαριστώ ξανά για τα καλά σου λόγια
      Φιλιά πολλά και καλό μήνα επίσης

      Διαγραφή
    2. Αγνή ε; Εγώ νομίζω ότι είμαι μια αφελής που επιλέγει να ξεχνάει ότι το κακό υπάρχει παντού και που ξαφνιάζεται ξανά, όταν το ξαναβλέπει μπροστά της. Φυσικά δεν θα έκανα ποτέ κακό σε κανέναν, οπότε ίσως κολλάει εκεί το "αγνή"...
      Είμαι πάντως και αρκετά ρεαλίστρια ώστε να το ονομάζω κακό, αντίθετα με τη μόδα της εποχής που φροντίζει να επιλέγει άλλες εκφράσεις για να το περιγράψει!
      Και η φύση σίγουρα είναι πολύ σκληρή...και γίνεται και κακιά ενίοτε όπως λέω και στο αρχικό σχόλιο!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
    3. Νομίζεις ότι είσαι αφελής (που δεν είσαι φυσικά επ ουδενί) γιατί είσαι αγνή γι αυτό ξεχνάς το κακό ή ή ή γιατί δεν το βλέπεις γύρω σου.Τι καλά που θα ήταν ε;; Να είναι μακριά μας το κακό.
      Ναι η φύση είναι πολύ σκληρή, ο δυνατός επιβιώνει... κανόνας της...ναι συμφωνώ μαζί σου
      Φιλιά

      Διαγραφή
  7. Υποκλίνομαι !!!! δεν έχω λόγια , συγχαρητήρια Αννούλα μου!!! με καθήλωσε . Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωω σ'ευχαριστώ Έλενά μου. Χαίρομαι που σου άρεσε ειδικά που σε καθήλωσε.
      Να σαι καλά
      Φιλιά πολλά πολλά

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Αννούλα μου!
    Υπεροχο το κείμενο σου και η γραφή σου,εκπληκτική!Συμφωνω,επιβιώνουν οι δυνατοί!
    Με συγκλόνισε η ιστορία σου! Το εχω ζήσει με έναν γάτο αδέσποτο που εχω ,να έρχεται δαγκωμένος απο έναν που όπου τον δω,τον κυνηγάω! Καλή συνέχεια και καλο και ευλογημένο μηνα φίλη μου!Πολλα φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την μου. Χαίρομαι που σου άρεσε Δήμητρά μου. Ναι και εγώ συμφωνώ οι δυνατοί επιβιώνουν εκτός και αν κα΄ποιοι δυνατότεροι τους νικήσουν.
      Τι κακό κι αυτό με τα ζώα πρώτη φορά μου συνέβη να δω γατάκια να βιάζονται και να μάθω για την αγέλη που λέω στο κείμενό μου
      Τι να πω;
      Καλό σου βράδυ μάτια μου
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  9. Κι όμως ισχύει
    Τα συγχαρητήρια μου Αννουλάκι

    Σε φιλώ πολύ πολύ ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το πιστεύω Ελένη μου
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  10. Πολύ δυνατή συμμετοχή, Άννα μου, μπράβο! Τη διάβασα και γέμισα με συναισθήματα! Και η πηγή της έμπνευσής σου έκπληξη.
    Καλό μήνα είπαμε;;; Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που τη βρήκες δυνατή Αλεξάνδρα μου. Και χαίρομαι διπλά για τα συναισθήματα που ένοιωσες.
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Καλό μήνα κι ας είπαμε και πάλι.

      Διαγραφή
  11. Στάθηκα στο αφήγημά σου εδώ Άννα μου. Στάθηκα πολύ. Το αγάπησα. Το χέρι μου κινήθηκε πολλές φορές πάνω-κάτω στην επιλογή του. Είχε μελαγχολία, είχε μηνύματα, είχε δύναμη στη γραφή του. Όλα αυτά που σε χαρακτηρίζουν.
    Απέναντί του νιώθω λίγο ενοχικά το παραδέχομαι. Αυτό βέβαια δεν λέει τίποτα. Απλά νιώθω την ανάγκη να το επισημάνω.
    Περιγράφεις μια αγέλη που δυστυχώς δεν απέχει καθόλου από την ανθρώπινη κοινωνία. Για να καταλάβουμε πάνω σε ποιες αξίες και νόμους πατάμε.
    Ένα μεγάλο μπράβο Άννα μου, μία ακόμα φορά.
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Γιάννη μου τα άσχημα στη ζωή μελαγχολία προκαλούν. Αλλά θα θυμώσω... γιατί ενοχικά αισθήματα; Ένα δρώμενο είναι Γιάννη. Για μένα και τα 26 ήταν υπέροχα. Αλλά η βαθμολογία αυτό έχει και κανέναν ενδοιασμό δεν έχω εγώ προσωπικά αν λαθέψω ή ψηφίσω κάτι άλλο ή μετανοιώσω. Μέσα στο πρόγραμμα είναι. Μου αρκεί που το αγάπησες. Τελεία και παύλα
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Φιλιά κι από μένα

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα, Άννα!

    Τα ωραία πράγματα πρέπει να διασταυρώνονται, να συναντιούνται. Ένα μουσικό ανάλογο προσφέρω. Γνωστό, πασίγνωστο: https://www.youtube.com/watch?v=0p6r9a6ibfQ Μόνο που εδώ η αφήγηση δεν είναι πρωτοπρόσωπη, από τη μεριά του δυνατού ήρωα. Η δική σου επιλογή, για το α΄πρόσωπο, ήταν εξαιρετικά εύστοχη, βοήθησε πολύ το κείμενο να έχει ζωντάνια-συμβολισμούς-εκπλήξεις.
    Τώρα, το γεγονός ότι είχε προηγηθεί και κάτι βιωματικό το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το πράγμα!

    Πάντα τέτοια, Άννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Διονύση μου
      Ευχαριστώ για την προσφορά. Υπέροχο φυσικά. Μάνος ...μοναδικός!
      Ναι είναι ενδιαφέροουσα αληθινή ιστορία, αν μάλιστα ξέραμε και το λόγο της επιβολής του ενός στην αγέλη θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα ακόμη
      Σ'ευχαριστώ θερμά
      Καλή σου νύχτα

      Διαγραφή
  13. Εξαιρετική η ιδέα που είχες Άννα μου, να παραλληλίσεις τα αδέσποτα ζώα με τους εξ ίσου "αδέσποτους" ανθρώπους! Μου άρεσε όμως ακόμα πιο πολύ, το τέλος, γιατί και η ίδια πιστεύω πως όλα εδώ πληρώνονται και ας μην είναι πάντα φανερό στα μάτια όλων!
    Ζήτω τα δρώμενα! Μπράβο στη Μαρία που διοργάνωσε το παραπάνω και μπράβο σε όσους συμμετείχαν!

    ΑΦιλάκια πολλά και ενθουσιασμένα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Στεφανία μου. Ναι κι εγώ το πιστεύω, με τον Ά ή Β τρόπο όλα εδώ πληρώνονται.
      Ζήτω τα δρώμενα ναι ναι μόνο που θα μου άρεσε να συμμετέχεις, γιατί όχι;
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  14. Μα σκριβως έτσι δεν φερονται και οι ανθρωποι Αννιω μου; ..παντα θα υπαρχει αυτός που θα επιβαλεται τις ζωές αλλων ανθρωπων !!
    Με συγκλόνισε η ιστορια σου ..και τωρα που διαβασα στο χώρο σου είδα οτι είχε βαση σε αληθινά γεγονός!!!
    Η εμνευση σου μας χάρισε φιλη μου ένα απο τα καλυτερα κειμενα σου..απέδωσες με πλήρη ρεαλιστικότητα την επιλογη σου!!
    θα πω και εγώ οπως η Αιναφετσ απο πανω ..ζήτω τα δρώμενα....!! καλη συνέχεια στο συμπόσιο!!
    Να περνας ομορφα.. καλο σου μηνα Αννιω μου φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Έτσι φέρονται Ρούλα μου...και ναι ήταν αληθινό το θέμα της αγέλης και του αρχηγού. Τώρα τα όσα έγραψα φυσικά τα φαντάστηκα ή αν θες ερμήνευσα λογικά συμπεριφορές
      Ζήτω λέω και εγώ ...
      Καλή έμπνευση και σε σένα
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  15. Πολύ ωραία η συμμετοχή σου! Πολύ ωραία και η άγρια ζωή, αλλά το σύστημα τα έχει προβλέψει όλα αυτά: Μια φόλα στον αρχηγό και οι υπόλοιποι γίνονται αρνάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι υπάρχει και αυτή η οπτική Στέλιο... Ακέφαλη η ομάδα, η αγέλη, είναι ελεγχόμενη σωστά. Αλλά αυτός ο αρχηγός άξιζε τη φόλα, ναι;
      Καλή σου νύχτα

      Διαγραφή
  16. Αννα μου το ζωικό βασίλειο από το ανθρώπινο λίγο διαφέρει !!! Με αιμοβόρα ένστικτα ο σαρκοβόρος αρχηγός είχε το τέλος που του άξιζε !! Υπέροχο όπως όλα σου !!
    Καλό μήνα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Νικόλ μου, αν και νοήμονα όντα δεν διαφέρουμε και πολύ από τα ζώα.
      Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια
      Καλό μήνα να έχεις

      Διαγραφή
  17. Αννουλα μου καλημερα και συγχαρητηρια για την υπεροχη συμμετοχη σου, ολη η ιδεα και η ιστορια ηταν καταπληκτικη, την ευχαριστηθηκα να ξερεις!
    μου αρεσε παρα πολυ και το κλεισιμο, παρα πολυ ομως και συμφωνω απολυτα

    φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Κικίτσα μου. Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ
      Φιλάκια και σε σένα

      Διαγραφή
  18. Ιδιαίτερη η συμμετοχή σου Αννούλα μου, με πολλά νοήματα και αλληγορίες. Μου άρεσε ο τρόπος που χρησιμοποίησες τις λέξεις. Μπράβο σου για τη συμμετοχή σου.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστρώ Μαρίνα μου. Να σαι καλά
      Να είμαστε καλά να συμμετέχουμε στα όμορφα δρώμενά μας με κέφι και να συμπορευόμαστε
      Φιλιά

      Διαγραφή
  19. Σε πέτυχαααα! :D
    Δεν περίμενα με τίποτα να 'ναι τέτοια η αφορμή για το κείμενό σου, Άννα μου. Προσωπικά, πρώτη φορά το ακούω να συμβαίνει, δεν το ήξερα. Πάντως, θες κυριολεκτικά; θες αλληγορικά; η ιστορία σου ήταν καταπληκτική και δυνατή. Πόσο αληθινά όλα αυτά, δυστυχώς. (Plus, πιάνει κι αυτό το δυσάρεστο θέμα τής φόλας!). Μπράβο για τη συμμετοχή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα με πέτυχες το ένοιωσα!! Κατευθείαν στην καρδιά χιχιχιχι Ναι η αγέλη ήταν αληθινή σε γειτονιά της Αθήνας αλλά κυριολεκτικά δεν θα το έλεγα το πολύ πολύ αν μου μιλούσε ο αρχηγός-καθίκι-σκύλος- θεός σχωρέστον, θα μου έλεγε ότι όλα είναι φυσιολογικά, ναι;
      Ναι πιάνει η φόλα και έχουν βρει να πάρει η ευχή για το σκυλάκι μου φοβάμαι, δηλητήριο που ψεκάζουν στα πεζοδρόμια και με τη μυρωδιά δηλητηριάζεται ο σκύλος. Άστα...
      Σ'ευχαριστώ Αναστασία μου

      Διαγραφή
  20. Η ιστορία σου είναι κατπληκτική βασισμένη όπως ανέφερες σε αληθινο γεγονός.Μπράβο στην συμμετοχή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου σ'ευχαριστώ πολύ. Ναι αληθινό γεγονός ήταν η αγέλη και ο βιασμός και τα κλάματα των άλλων σκύλων τα βράδια.Να σαι καλά

      Διαγραφή
  21. Μια πιστή επιτυχής κόπια (καρμπον)πλευρά της σκληρής κι ανελέητης κοινωνίας των ανθρώπων.
    Δυστυχώς αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Η υποτέλεια τροχοπέδη των αδυνάτων απέναντι των ισχυρών της Γης .Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που μερικοί υποτελείς υποθηκεύουν την αξιοπρέπεια , την τιμή, την ίδια την ζωή τους για να αποσπάσουν ψήγματα εύνοιας των ισχυρών.
    Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί τόση λύσσα επιβολής ισχύος αφού όλοι τελικά διαλύονται στα εξ' ων συνετέθησαν ;;;)

    Διαβάζοντάς σε πείθομαι συνέχεια ότι είσαι πολύ δυνατή κοπέλα για να μπορείς ν' αντέχεις και να καταπιάνεσαι με τέτοια σκληρά θέματα που δεν αμβλύνουν όμως την ευαισθησία σου, την τρυφερότητα σου την ανθρωπιά σου.

    Φιλώ σε γλυκιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυγερή μου τα σχόλια σου μια μικρή πραγματεία πάντα,αλλά και επαινετικά λόγια.
      Ναι την κοινωνία των ανθρώπων είχα υπόψη μου, μια και δεν έχω εντρυφήσει στην κοινωνία των ζώων.
      Και η υποτέλεια από μόνη της είναι αναξιοπρεπής στάση. Άλλο αδύναμος και άλλο υποτελής ως δουλοπρεπής
      Δεν ξέρω αν είμαι δυνατή αν και το προσπαθώ αλλά αν και ευαίσθητη εκ γενετής και χαμηλών τόνων είμαι ρεαλίστρια. Βλέπω τι γίνεται γύρω μου. Ξέρεις τι λέω πάντα; Τον χαρακτήρα ενός ανθρωπου δεν τον ξέρει ούτε ο ίδιος, ούτε οι δικοί του. Δώσε στον άνθρωπο εξουσία, ισχύ και χρήμα ή δώστου μεγάλα προβλήματα και εκεί θα δεις τον χαρακτήρα του.
      Ξέρω ότι η κοινωνία είναι σκληρή όπως και η Φύση. Προσπαθούμε οι άνθρωποι από επιλογή λόγω παιδείας, συναισθηματικού κόσμου και πολιτισμού να είμαστε ανθρώπινοι. Αυτό προσπαθώ και εγώ Λυγερή μου τίποτε παραπάνω
      Σε φιλώ μάτια μου

      Διαγραφή
  22. Δυνατή, αξιοπρόσεκτη και πρωτότυπη η ιστορία σου Άννα μου!
    Έξυπνοι συμβολισμοί, πολλά συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Κατερίνα μου
      Χαίρομαι που σου άρεσε να σαι καλά

      Διαγραφή
  23. Ιδιαίτερη και πολύ καυστική η ιστορία σου Άννα μου με πολλές αλήθειες για τη ζωή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Κατερίνα μου Ναι θέλω να μιλάω για κάποιες αλήθεις της ζωής!

      Διαγραφή