Τα ''πρέπει'' και τα ''θέλω'' του καλοκαιριού!


Τελείωσαν και οι φετινές διακοπές. 
Γεμάτες από ένα κακοπαθημένο καλοκαίρι...Τόσο κακοπαθημένο που οι ημέρες του αλλοπρόσαλλες διαδέχονταν η μία την άλλη.



Και ζέστη μας έφερε και αέρα για πολλές ημέρες που αγρίευε τη θάλασσα και βροχή καταρρακτώδη και φυσικά φωτιές όπως κάθε χρόνο αλλά με θύματα, άλλη μια φορά, αθώων συμπολιτών μας.



Για πρώτη φορά καλοκαίρι και παρακολουθούσαμε τον καιρό με το πρώτο ξύπνημα, που θα καθόριζε την καθημερινότητά μας.



Φέτος δεν πήγα στο νησί μου...Ένα μεγάλο ''Πρέπει'' με κράτησε μακριά. Μου έλειψε πολύ είναι η αλήθεια αλλά το ''Πρέπει'' αυτό υπερίσχυε των ''Θέλω'' μου.
Μα πάντα υπάρχει η  δυνατότητα ένα ''θέλω'' να ρέει  σε ένα ''Πρέπει''!



Κι έτσι ούτε τα μπάνια στερηθήκαμε ακόμη κι όταν  η θάλασσα είχε τις κακές της, ούτε τις βόλτες μας κι ας έβγαινε το κύμα στο δρόμο  και το ηλιοβασίλεμα απολαύσαμε και το κρασάκι μας γευτήκαμε αν και το '' πρέπει'' μας υπενθύμιζε ότι ο χρόνος ήταν περιορισμένος.



Σ' αυτό το κακοπαθημένο καλοκαίρι, παιδί της Μάνας Φύσης που δεινοπαθεί από εμάς τους άμυαλους ανθρώπους, για πρώτη φορά τα κουνούπια οργίαζαν ανενόχλητα. Και ο ιός του Νείλου θερίζει φέτος όλο και περισσότερο.
Για πρώτη φορά  ωρίμασαν φρούτα ένα μήνα νωρίτερα φέτος.


στην τρίτη φωτογραφία διακρίνεις το πουλάκι που τσιμπολαγάει το σύκο;

Αρχές Ιουλίου και τα σύκα μας άγουρα στη συκιά, να τα  ετοιμάζονται όπως κάθε χρόνο να μας νοστιμίσουν τον επόμενο μήνα, σκέφτηκα. Φέτος,  ήταν ώριμα και για εμάς και για τα πουλιά που κατά κοπάδια τα δοκίμαζαν πρώτα, μέσα σε λίγες μέρες.




Και φυσικά η τραγωδία στο Μάτι μας καθήλωσε κυριολεκτικά. Με άλλο μάτι πλέον έβλεπα στις βόλτες μας τη δική μας περιοχή, πώς εξελίχθηκε και πώς η παραλία έχει κατακλυσθεί από βίλες που το κύμα γλύφει την αυλόπορτά τους!! 
Έψαχνα να βρω και άρχισα να μετρώ τα μονοπάτια ανάμεσα στα σπίτια που οδηγούσαν στη θάλασσα. Μικρά, στενά,που δεν χωράει ένα αυτοκίνητο... Και πρώτη φορά απηύδησα. Να πεις ότι δεν έχω ονειρευτεί ένα σπίτι πλάι στο κύμα; Το έχω ονειρευτεί πάμπολλες φορές.
Αλλά οι παραλίες ανήκουν στον κόσμο!!





Αν είχα ένα οικόπεδο αγκαλιά με το κύμα θα το παραχωρούσα για το δημόσιο καλό; αναρωτιέμαι. Δεν ξέρω αλλά πολύ προβληματίστηκα αυτές τις μέρες που η φωτιά ''τσουρούφλισε'' και τις σκέψεις μου!
Και οι περισσότεροι με σπίτι αγκαλιά με το κύμα είναι παράνομοι ακόμη και αν τα οικόπεδά τους  τα κατέχουν νόμιμα από την ίδρυση του ελλ.κράτους.  



Πόσοι είναι παράνομοι σ' αυτήν την χώρα!! Νομίζω ότι η λίστα με τους νομιμόφρονες είναι πιο μικρή...
Στην βόλτα μου εκτός από παρατηρήσεις του χώρου μίλησα και με ντόπιους. Μου έλεγαν λοιπόν ότι πριν ανοιχτεί δρόμος υπήρχε μονοπάτι ανάμεσα στα οικόπεδα και τη θάλασσα. Δεν υπήρχαν παραλίες. Επιστημονικές μελέτες με τους βράχους που δείχνει η φώτο πιο κάτω, χρησιμοποιήθηκαν ώστε να δημιουργηθούν με την πάροδο του χρόνου παραλίες μια και  αποκοβόταν η ορμή του κύματος   και σιγά σιγά εναπόθεσε υλικά -άμμο και χαλίκι-για να φτιαχτούν παραλίες. 



Μετά επενέβη και ο άνθρωπος- επιχειρηματίες ή οι του  Δήμου -και έφεραν άμμο ή χαλίκι να μεγαλώσουν τις παραλίες.




Αλλά ο δρόμος που ανοίχτηκε, αφού το τουρισμός και οι παραθεριστές αυξάνονταν και έφερναν χρήμα, απαλλοτρίωσε το απαιτούμενο τμήμα οικοπέδων. Και κοίτα να δεις τι έγινε σε πολλές περιπτώσεις. 
Το τμήμα της παραλίας που ανήκε στο οικόπεδο , από την άλλη μεριά του δρόμου, περιφράχτηκε,έγινε επιχωμάτωση και εμποδίστηκε η πρόσβαση στην παραλία από τους ιδιοκτήτες τους.
Η πιο αστεία περίπτωση είναι αυτή που το κομμάτι του οικοπέδου που απέμεινε μετά την απαλλοτρίωση έχει περιφραχτεί με 4 πασσάλους και κόκκινη κορδέλα. Είδα τον κύριο υπεύθυνο σε μια βόλτα  μας και τον ρώτησα γιατί έκλεισε την παραλία...Η απάντησή του; Μου γύρισε την πλάτη και μπήκε στη βίλα του!
Δες τη φώτο και γέλασε κι εσύ...αν δεν νευριάσεις πρώτα!



Μετά από αυτό; Μυαλό δεν θα βάλουμε ποτέ. Και αυτοί,  ίσως είναι λίγοι, που σκέπτονται μόνο το συμφέρον τους μπροστά στο γενικό καλό, κάνουν τη ζημιά!
Τελεία και παύλα!
Καλώς ανταμώσαμε εδώ πάλι. 


το περιστέρι μετά τη βροχή μουσκεμένο παρακολουθεί!

48 σχόλια:

  1. Καλώς ανταμώσαμε και πάλι!

    Οι σκέψεις σου σκέψεις μου..
    Οι προβληματισμοί σου σε απόλυτη ταύτιση με τους δικούς μου.
    Μουδιασμένη ψυχολογία αυτό το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την μου. Γενέθλια έχουμε σήμερα; Να τα εκατοστήσεις. Θα σου ευχηθώ και στο χώρο σου
      Είμαι σίγουρη ότι οι σκέψεις μου είναι και δικές σου. Εύχομαι αυτό το καλοκαίρι να μην αφήσει κατάλοιπα στον ψυχικό μας κόσμο!

      Διαγραφή
  2. καλημερα Αννα, θα σταθω στην τελευταια σου φωτογραφια, μια που εκανα εικονα τον κυριο που οριοθετησε με κοκκινη κορδελλα το οικοπεδο του. Ακριβως διπλα, επισης πλαι στο κυμα υπαρχει ταβερνα που βγαζει τραπεζακια στην αμμουδια απο οτι βλεπω. Αλλο ενα παρανομο λοιπον. Για αυτο δεν μπορει να μιλησει κανεις, και τι να πει; Σ αυτες τις περιπτωσεις πρεπει πρωτα να υπαρχει ο πολιτης, που να ειναι σωστος, κι επειτα το κρατος. Να ξερεις που να χτισεις και πως να χτισεις.
    Κατα τα αλλα, προσπαθουμε να κρατησουμε ακομη το καλοκαιρακι μεσα μας και γυρω μας.
    27 Αυγουστου, ειναι πολυ νωρις ακομη.
    Μεχρι και διακοπες μπορει να μας δοθει η ευκαιρια να παμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Στέλλα μας. Ναι και ο κύριος είναι για γέλια με την κορδέλα και το μαγαζί δίπλα είναι παράνομο μόνο που από ό,τι έμαθα παίρνουν άδεια τα καταστήματα από το Δήμο αρα παράνομος είναι ο Δήμος. Και καταγγελίες κάνει ο πολίτης αλλά στο βρόντο.
      Δεν ξέρω αν μπορούμε να γίνουμε σωστοί πολίτες όταν το συμφέρον γίνεται πρωταγωνιστής...Ας ελπίσουμε!
      Ναι ακόμη διακοπές κάνει ο κόσμος αλλά οι δικές μου τελείωσαν Του χρόνου πάλι
      Να σαι καλά

      Διαγραφή
  3. Καλώς την Άννα!
    Πόσο μου αρέσει που ένας ένας επιστρέφει στη ζεστή μας μπλογκογειτονιά!
    Είχα μείνει σχεδόν μόνη (εδώ!) μια και είναι το πρώτο καλοκαίρι της ζωής μου που συνειδητά αποφάσισα να μην αφήσω το βουνό μου και να μη πάω στο νησί όπου παραθέριζα για 47 χρόνια!
    Δεν ξεχνώ πως πέρσι τον δεκαπενταύγουστο κάηκε και όλο το κτήμα στο οποίο ζω, ενώ ήμουν σε διακοπές...
    Έχει πολύ ενδιαφέρον πάντως, να δει κανείς τι συμβαίνει όταν κόβεται ή εγκαταλείπεται μια συνήθεια ζωής!
    Αυτό το καλοκαίρι μες στη λαίλαπα που μας βρήκε, σαν να έγινε ένα καλό, η πολιτεία θέλοντας και μη θα σκύψει στα κακώς κείμενα και ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ θα δράσει, αλλά αν δεν αλλάξει ο πολίτης μυαλά τα ίδια και τα ίδια θα βλέπουμε!

    ΑΦιλάκια πάντα καρδιάς και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού! :)

    Δεν ξεχνώ πως πέρσι τον δεκαπενταύγουστο κάηκε και όλο το κτήμα στο οποίο ζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα Στεφανία μου. Τη θυμάμαι τη φωτιά στο κτήμα σου. Θυμάμαι και σε τιμά τις ευχαριστίες που έγραψες για τους ανθρώπους που βοήθησαν να μην καεί το σπίτι σου.
      Μακάρι να σκύψει η πολιτεία στα κακώς κείμενα...αλλά δεν είναι εύκολο όταν η μεν κυβέρνηση κυνηγά ψήφους οι δε πολίτες εξαγριώνονται όταν τιμωρούνται που παρανομούν.
      Καλή συνέχεια να έχουμε
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  4. Καλώς ήρθες πάλι Άννα :)
    To φετινό καλοκαίρι θα μας μείνει αξέχαστο με τα δεινά που έφερε σε πολύ κόσμο.
    Ας ευχηθούμε το φθινόπωρο να γλυκάνει κάπως τις αισθήσεις μας και να φέρει την ηρεμία μετά την καταιγίδα.
    Οι φωτογραφίες σου εξαιρετικές!!
    Καλή συνέχεια στην καλή σου διάθεση, στις καλές μέρες και στα μπάνια σας.
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Μαρία μας. Καλώς σε βρήκα. Ναι αξέχαστο θα μείνει και σε μένα γιατί έφερε πολλά άσχημα και φόβο μήπως επαναληφθούν αυτά τα άσχημα...
      Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φώτο
      Καλή συνέχει και σε σένα
      Πέρασες καλά εσύ; Είσαι διακοπές; Ή γύρισες;
      Φιλάκια πολλά Θα τα λέμε τώρα

      Διαγραφή
  5. Άννα μου θα σε καλωσορίσω , θα σταθώ πρώτα στις υπέροχες φωτογραφίες , θαυμάζω τα πράγματα που δεν μπορώ να κάνω!!!! Αυτό το καλοκαίρι φίλη μου θα συνυπογράψω πως ήταν ..να πάει και να μη ξανάρθει! όμως με χαμόγελο και καλή διάθεση θα πω..όλα να πάνε καλά πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μου την! Καλώς σε βρήκα. Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φώτο θα τις βάλω σιγά σιγά όλες. Ναι αυτό το καλοκαίρι ήταν αξέχαστο για ό,τι άσχημο είδαμε ή ζήσαμε.Πάντα με χαμόγελο Γεωργία μου πάντα στο εύχομαι
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Άννα μου....!!!!!
    Καλώς όρισες κορίτσι μου...! καλώς όρισες καλή μας φίλη.
    Κατ αρχήν:
    Ταξίδεψα μέσα στην ομορφιά απ τις εικόνες σου. Όπως πάντα αποτυπώνεις σε αυτές όλη τη φυσική ομορφιά μαζί με την ψυχούλα σου.
    Καταλαβαίνω ότι το καλοκαίρι σου το ήθελες ίσως λίγο αλλιώς. Και το δικαιούσαι αλλιώς. Στο νησί σου, στα δικά σου "ΘΕΛΩ" παρά στα έξωθεν "ΠΡΕΠΕΙ". Αυτά τα "πρέπει", που στην κυριολεξία γίνονται βραχνάς.

    Δεν θέλω να νιώθεις "ένοχη" απέναντι σε ένα ένοχο Κράτος. Δεν λέω να παρανομείς θρασύτατα και εγκληματικά όπως ο εκλεκτός γείτονάς σου με τις ...ταινίες. Που δεν τον έχει δει καμία υπηρεσία.
    Ένα εγκληματικό και παράνομο κράτος, καλλιέργησε αυτήν την νοοτροπία Άννα μου.
    Δεν θα τα δεις αυτά στον ...Καναδά, στη Γερμανία, στην Αγγλία, σε σοβαρά δηλαδή κράτη.
    Έχουμε και εμείς ευθύνη που συντηρούμε τα λαμόγια και γινόμαστε μέρος του προβλήματος. Όχι όμως όλοι συλλήβδην.

    Είδα στις εικόνες σου τις αλλαγές του καιρού. Απίστευτες....! η Θάλασσα έχει ομορφιά σε κάθε της όψη. Μαύρη, φωτεινή. Έχει τη μαγεία της. Είναι και αυτές οι αλλαγές εμπειρία στις όψεις της. Τις είδες όλες.

    Άντε λοιπόν καλώς όρισες κοντά μας. Μας έλειψες.
    Εγώ δεν λέω "καλό χειμώνα". Εγώ λέω ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.
    Άννα μου καλή σου βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα Γιάννη μου.
      Ναι το καλοκαίρι θες γιατί ξεμυαλίζει,θες γιατί έχεις πολλά ''θέλω'' καταπιεσμένα πρέπει να είναι χωρίς πολλά πολλά ''πρέπει''. Αλλά τι να γίνει;
      Ένοχη Γιάννη μου νοιώθω μόνο αν εγώ παρατυπώ αν έχω φιλότιμο βέβαια. Αλλά σίγουρο είναι ότι το κράτος θρέφει τέτοιες νοοτροπίες και για να αλλάξουν θα πρέπει να ισοπεδώσουμε τη χώρα. Δεν γίνεται οπότε ας γελάμε αν είναι δυνατόν με ό,τι γελοίο συναντάμε όπως την κορδέλα στην παραλία.
      Απίστευτος γενικά ήταν ο καιρός τουλάχιστον εκεί που ήμασταν. Και δεν τις έβαλα όλες τις φώτο μου να δεις κύματα την μια μέρα και γαλήνη την άλλη.
      Καλή συνέχεια καλοκαιριού να ευχηθώ τότε αν και για μένα καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα και όταν την στερούμε -δεν τη χορταίνω ποτέ- δεν το θεωρώ καλοκαίρι σνιφ σνιφ
      Καλή εβδομάδα και σε σένα Θα τα λέμε τώρα σιγά σιγά να προσαρμοστώ θα σας επισκεφθώ όλους

      Διαγραφή
  7. Ωωωωω, καλώς ήλθατε κι εσείς κι οι φωτογραφίες σας!

    Στο σχολιασμό των όσων μας σημάδεψαν, ας μην μπω. Ξέρουμε όλοι που ζούμε, το έχουμε καταλάβει ακόμα κι οι πιο αργοί, με ενοχλούν (για τον εαυτό μου μιλάω) οι συνεχείς διαπιστώσεις. Ας προσπαθούμε κυρίως έμπρακτα. Με όση εμβέλεια ο καθένας και τα έργα του..

    Επανέρχομαι στη χαρά που σε ξανασυναντάω και .. ατενίζω τις όμορφες αναρτήσεις σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας βρήκαμε εσάς και τον κ Λι!! Ναι οι συνεχείς διαπιστώσεις είναι εκνευριστικές όταν δεν κάνουμε κάτι (αλήθεια τι;) αλλά τα γεγονότα μας έκαναν (εμένα τουλάχιστον) να βλέπουμε χωρίς επιείκεια τις παρατυπίες/παρανομίες στις παραλίες.
      Και εγώ χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά σας ξανά και θα τα λέμε συχνά
      Καλή συνέχεια Διονύση

      Διαγραφή
  8. καλωστην
    πολλά όμορφες οι φωτογραφίες σου
    χαίρομαι που πέρασες όμορφα κι ας μην πήγες στα πάτρια εδάφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες και ναι δεν πήγα Κεφαλλονιά φέτος σνιφ σνιφ!!!
      Φιλούθκια

      Διαγραφή
  9. Ένα κείμενο που τα λέει απλά και σταράτα, όπως πρέπει δηλαδή.
    Ναι, οι παραλίες ανήκουν σε όλους.
    Δυστυχώς, αυτό που πρωταγωνιστεί κι έχει φάει τον ίδιο τον άνθρωπο είναι ο εγωισμός, η αλαζονεία και το κέρδος. Θα αλλάξει ποτέ κάτι χωρίς να φτάνουμε στην τραγωδία; Χλωμό.
    Χαίρομαι που παρά το ότι δεν πήγες στο νησί σου (γιατί τα "πρέπει" δεν τα ορίζουμε πάντα)βρήκες τρόπους να περάσεις όμορφα. Αυτό είναι! Εμείς φτιάχνουμε τη μέρα μας και τη νύχτα μας σε μεγάλο βαθμό και δεν περιμένουμε κανέναν να το κάνει για εμάς.
    Καλή μας συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφω ό,τι σκέφτομαι Γλαύκη μου και χαίρομαι όταν δεν κουράζονται οι φίλοι διαβάζοντάς με.
      Ναι συμφωνώ και εγώ ότι ο άνθρωπος είναι αλαζόνας και εγωιστής και συμφερντολόγος γι αυτό φτάσαμε ως εδώ.
      Όσο για το νησί μου μου λειψε αλλά τα πρέπει μας ( ο μπαμπάς μου 91 έτών χρειάζεται τα παιδιά του, σωστά;) προηγούνται.
      Εμείς ναι στο χέρι μας είναι να φτιάχνουμε την κάθε στιγμή μας
      Να σαι καλά Γλαύκη μου

      Διαγραφή
  10. Γεια σου Άννα. Μια που το εφετινό καλοκαίρι τελειώνει, ευχές για καλό … χειμώνα σε όλους μας, και ένα καλύτερο επόμενο καλοκαίρι. Και ας προσπαθήσουμε να είμαστε καλοί ισορροπιστές μεταξύ πρέπει και θέλω, ώστε να προχωρήσουμε όσο μακρύτερα γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ για τις ευχές Αν και νομίζω ότι ο χειμώνας αργεί και θα έχουμε χρόνο να αντευχηθούμε, ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις μια και το καλοκαίρι ήταν κάτι σαν φθινόπωρο.
      Αυτό προσπάθησα Γιάννη να ισορροπήσω τα πρέπει και τα θέλω μου. Μόνο που τα θέλω είναι πιο νόστιμα πώς να το κάνουμε;
      Καλή συνέχεια εύχομαι

      Διαγραφή
  11. Καλώς μας ήρθες πίσω στη μπλογκογειτονιά μας Αννούλα μου. Αυτό το καλοκαίρι είχε πολλές ανατροπές και "πρέπει", ίσως ήταν το φεγγάρι, ο ανάδρομος, ή η κακή αύρα που έχει απλώσει τα πλοκάμια της ολούθε.
    Για το έγκλημα στο Μάτι, ξέρουμε όλοι τις αιτίες και τους υπεύθυνους, αλλά θα περιοριστούμε στις ευχές και στις μεταξύ μας αναλύσεις. Ποιος θα παραχωρήσει απ' την (καταπατημένη) του έκταση για ν' ανοίξουν δρόμοι; Ο κύριος με την κορδέλα που πολύ εύστοχα αναφέρεις, σύντομα θα χτίσει και θα μαντρώσει την παραλία. Υπάρχει κανείς που θα παρέμβει άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα Μαράκι μου. Αυτό το καλοκαίρι όντως ήταν γεμάτο αρνητικές στιγμές και άσχημες εκπλήξεις. Όσο για τους νόμους που εμείς καταπατούμε είναι ευθύνη της πολιτείας να μην μας επιτρέπεται αλλά ο κύριος με την κορδέλα Μαρία μου έχει βίλα από τη μια μεριά του δρόμου. Ένα μικρό κομματάκι έμεινε από την άλλη μεριά και δεν το παραχωρεί στην παραλία ...τι ζητά; Κατά τη γνώμη μου αποζημίωση ζητά γι αυτό το μικρό κομματάκι που του έμεινε από την απαλλοτρίωση για το δρόμο και δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Ντροπή...
      Να παρέμβει κανείς; Υπάρχει; Δεν βλέπω...

      Διαγραφή
  12. Καλωσόρισες Άννα μου.
    Δεν έχεις άδικο γι'αυτά που γράφεις, αλλά δεν νομίζω ότι θα διορθωθεί ποτέ αυτό το κακό.
    Αγανακτώ κι εγώ πολλές φορές για τις καταπατημενες εκτάσεις.
    Τα συμφέροντα όμως μεγάλα και το κράτος πρώτος παράνομος , αφού αποσκοπεί στα έσοδα από τα πρόστιμα που επιβάλει εκ των υστέρων για τις νομιμοποιήσεις .
    Πουθενά σε πολιτισμένα κράτη δεν γίνεται αυτή η ασυδοσία.
    Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα Ρένα μου. Κι εγώ αυτό πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει τίποτε. Και ναι αυτά τα έσοδα από τις νομιμοποιήσεις τα υπολογίζει όντως αλλά κοίτα πόσα ξοδεύει το κράτος βοηθώντας σε δύσκολες καταστάσεις όπως στο Μάτι...Μπούμερανγκ έχει γίνει για όλους αυτή η πολιτική. Δεν κατάλαβα ποτέ αυτό το ''καταπάτησες; πλήρωσε να γίνει νόμιμο''!!
      Καλή συνέχεια μάτια μου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  13. Καλώς την!! Καιρός είναι να αρχίσουμε να μαζευόμαστε...χαχα Πανέμορφες φωτογραφίες. Χαίρομαι που πέρασες καλά μαζί με τα ''πρέπει'' σου. Όσο για την κορδέλα του κυρίου είναι να κλαις και να γελάς γιατί δεν είναι ο μόνος... Οι περισσότεροι καλύπτονται από το ίδιο το κράτος μη σκας...Δυστυχώς!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε
    Φιλιά πολλά Άννα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα Μαίρη μου. Σιγά σιγά θα μαζευτούμε. Το καλοκαίρι τελειώνει όχι ως θερμοκρασίες αλλά ως άδεια εργασίας οπότε ο καθείς στο πάγκο του και ξεκινάμε.
      Ναι γελάς με την κορδέλα όντως αλλά είναι και για κλάματα για την κατάντια μας
      Να σαι καλά και θα τα λέμε
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  14. Καλός μας ήρθες Αννούλα μου !!! Ένα παράξενο καλοκαίρι πραγματικά για όλους νομίζω από ότι μου έχουν πει και άλλοι . Βέβαια τίποτα από αυτά δεν συγκρίθηκε με την τραγωδία στο Μάτι . Υπέροχη η ανάρτησή σου για άλλη μια φορά !!! Φιλιά πολλά και καλό Φθινόπωρο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενά μου γλυκιά παράξενο και ανησυχητικά διαφορετικό το καλοκαίρι φέτος. Όλα το σημάδεψαν και οι τραγωδίες ...Χαίρομαι που απόλαυσες την ανάρτηση
      Φιλάκια πολλά και θα τα λέμε

      Διαγραφή
  15. Η κόκκινη κορδέλα στην παραλία είναι πραγματικά όλα τα λεφτά, Άννα μου. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω με την κατάντια μας, να κλάψω, να νευριάσω ή να ντραπώ. Για την τραγωδία στο Μάτι νιώθω μόνον θλίψη και ντροπή. Και οι υπεύθυνοι για άλλη μια φορά θα τη γλιτώσουν εξ απαλών ονύχων. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι Μία μου αυτή η κορδέλα δεν μ'αφησε σε ησυχία. Έπρεπε να σας τη δείξω γιατί βλέπεις το τμήμα που περικλείει είναι τόσο μικρό που ούτε ένα αμάξι δεν παρκάρει τι θέλει λοιπόν;
      Ναι η θλίψημεγάλη με τις καταστροφές και φέτος αλλά κυρίως με το χαμό τόσων ψυχών...Θλιβερό και πέρα από κάθε φαντασία
      Καλώς σε βρήκα Μία μου
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  16. Το καλοκαιρακι αυτό θα μεινει νομιζω στην μνημη όλων μας.. σαν το πιο δυσκολο απο τα τραγικα γεγονοτα
    που εγιναν και μας συγκλονισαν όλους .. το κακο ειναι ότι ο ενας ριχνει την ευθηνη στον αλλον.. αυτό δεν μπορω να το ξεπερασω.. δεν βρισκεται κανενας να πει .. εμεις φταίμε.. και το πιο παραξενο λογο καιρού π Να κλαψουμε η να γελασουμε Αννιώ μου με αυτά που βλεπουμε γυρω μας!!!
    Για να αλλαξει κατι σ αυτην την χωρα θα πρειε να ξεκινησει απο το νηπιαγωγειο η μαθηση για το σωστο και το δικαιο τούτου του κόσμου!! ισως μελοντικά οι επομενες γενεες !!!
    Τα είπες όλα κοριτσι μου.. πολλες φορες τα θελω μας ειναι δυσκολα να τα κανουμε οταν υπαρχουν τα πρεπει!!
    Καλως ώρισες ξανα κοντα μας..φιλεναδα.. υπέροχες οι φωτογραφίες σου!! αλλα αυτη με την κορδελα..και την περιφαγμενη αμμουδια!!! σωσων Κύριε!!!
    Καλα να περνας οτι και να κανεις .. φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Ρούλα μας. Έτσι ακριβώς αυτό το καλοκαίρι δεν θα το ξεχάσουμε για τους γνωστούς λόγους αλλά και για το αλλοπρόσαλλο καιρό του.
      Δεν ξέρω Ρούλα μου να κλάψω ή να γελάσω αναρωτιέμαι και εγώ με όσα βλέπουμε να συμβαίνουν και μυαλό δεν βάζουμε.
      Καλώς σε βρήκα μάτια μου και θα τα λέμε τώρα συχνά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  17. Πραγματικά ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι,αφου μας σημάδεψαν όλα αυτά που έγιναν.Εγω έτυχε να επιστρέφω εκείνη την ημέρα απο την Ιθάκη,περνώντας έξω απο την Κινέτα και είδα όλο αυτό τον καπνό΄να έχει σκεπάσει τον ουρανό και αυτή η έντονη μυρωδιά απο τα καμμένα.Άννα μου ελπίζω σε καλύτερο μέλλον και εύχομαι η επιστροφή σου να είναι όμορφη και ξανά στα δρώμενα.Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου όντως δύσκολο και αξέχαστο για πάρα πολλούς συνανθρώπους μας. Αλλά και ιδιότροπο για μας τους υπόλοιπους. Ναι και εγώ έβλεπα τον καπνό της Κινέττας και είχε πιαστεί η ψυχή μου.
      Σ'ευχαριστώ πολύ Καλό μήνα εύχομαι
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  18. Κακά τα ψέματα: κάποιοι αγοράζουν ψήφους και κάποιοι τις ξεπουλάνε... Αν δεν προβληματιστούμε μετά και από αυτή την τραγωδία... Μα, είμαι σίγουρη: πάλι οι ίδιοι θα προβληματιστούμε... Αλλά δεν μπορώ να απογοητευτώ. Θυμώνω, στενοχωριέμαι, όμως ελπίζω!
    Ανταμώνουμε, λοιπόν, ξανά, για να μοιραστούμε τις σκέψεις μας εδώ κι εύχομαι και το φετινό ταξίδι μας να είναι όμορφο, Άννα μου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως...οι ψήφοι είναι η καλύτερη επένδυση τελικά. Ναι οι ίδιοι θα προβληματιστούμε αλλά αν ....λέω αν ένας έστω αλλάξει αντιλήψεις θα είναι επιτυχία. Γουλιά γουλιά πίνει ο διψασμένος.
      Κι εγώ ελπίζω...
      Να σαι καλά να μαζευτούμε να τα λέμε
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  19. Καλό μεσημέρι Άννα :) Καλό ΜΉΝΑ !! Οι φωτογραφίες μου άρεσαν γιατί μεταφέρουν θαλασσινό αέρα , μυρωδιές από δένδρα και λουλούδια , ζέστη που είναι συνυφασμένη με την εποχή . Φέτος ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού ήρθε με ισχυρές καταιγίδες και καταστροφικές πλημμύρες . Ο Ιούλιος έφερε καύσωνες με δυνατούς αέρες και φονικές πυρκαγιές δυστυχώς . Ο Αύγουστος έφυγε με ένα προσωπικό ατύχημα , αποτέλεσμα ένα μαυρισμένο μάτι , λίγα ράμματα και μελανιές . Δεν μπορώ να ευχηθώ τίποτε περισσότερο Άννα πέρα από υγεία , ειρήνη , χαρά . Καλή συνέχεια Άννα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έπαθες Κυριακή μου; Ατύχημα; Εύχομαι να είσαι καλά τώρα. Πω πω τι να πω; Όλα τα άλλα ας μένουν πίσω αρκεί να είμαστε καλά. Δεν ήταν και λίγα όλα αυτά που σου άφησε το ατύχημα...περαστικά σου μέσα από την καρδιά μου
      Ναι υγεία πάνω από όλα και μετά ειρήνη ας έχουμε και τότε θα έλθει και η χαρά
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  20. Δεν κατάφερα να δω το πουλάκι μια σταλιά φωτογραφία.
    Ωραίο είναι να αφήνεις τα πολάκια αλλά και να το χαίρεσαι και όλας ... να τα αφήνεις λοιπόν να τρώνε πρώτα από τα σύκα για να έχεις την χαρά να σου γλυκοτραγουδουν
    σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πατήσεις Μάνια μου πάνω στη φώτο θα το δεις...τρώει το σύκο του καλού καιρού!!! χιχιχι Ναι αυτό έκανα τα άφησα να φάνε όσο θέλουν και τα είχα τροβαδούρους όλο το καλοκαίρι
      Όλα καλά;;
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  21. Γλυκόπικρο καλοκαίρι το φετινό. Μας άφησε μια περίεργη γεύση.
    Να 'σαι καλά Αννούλα μου να ξανακάνεις και του χρόνου τα μπανάκια σου και να μοιραστείς μαζί μας τόσο όμορφες φωτογραφίες.
    Του χρόνου όμως να έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι! Χωρίς θύματα!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Μαρίνα μας. Ναι καλά να είμαστε Μαρίνα μου και τα μπανάκια τα λατρεύω όπως και τις φωτογραφίες οπότε μην ανησυχείς καλά να είμαστε χασχααχααχα
      Καλό φθινόπωρο πια
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  22. Κάποιες φορές Άννα μου τα πρέπει υπερισχύουν στα θέλω μας, αν έχεις λίγο φιλότιμο έτσι είναι,το έχω ζήσει αρκετές φορές . Οι φωτογραφίες σου όμορφες και δροσερές. Καλο μήνα και γλυκό φθινόπωρο με υγεία να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κατερίνα μου δυστυχώς τα πρέπει υπερισχυσαν φέτος για μένα και ναι πολλές φορές υπερισχύουν αφού ψάχνω να δω πότε θα έλθει εποχή που τα θέλω θα κάνουν πάρτυ...
      Καλό γλυκό μήνα να έχεις και εσύ
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  23. Τα "πρέπει" από καταβολής μας αποτελούν δομικό υλικό που παίζουν καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση της συνείδησής μας σε βαθμό που τα "θέλω " μας, ενίοτε να αρκούνται στα "πρέπει"
    Πολύ συχνά πιάνομε τον εαυτό μας να νοιώθει καλά επειδή κάνει( και προσπαθεί μάλιστα) να κάνει αυτό που πρέπει...
    Αλλά ας μη βουτάμε στα βαθιά όσοι τουλάχιστον δεν μπορούν ούτε μια βουτιά να κάνουνε στα όνειρά τους ...

    Αγαπημένη μου ,(μας) καλώς ήλθες κι αντάμωσαν ξανά οι σκέψεις μας στο χώρο του ιδεατού.
    Όσο για το φετινό καλοκαιράκι που δεν λέει να αποχωρήσει,ας πάει στο καλό και μη ξαναγυρίσει με το ίδιο κουστούμι.... Μας έπεσε βαρύ κι επί προσωπικού ασήκωτο ....

    Καλά να μου είσαι και να μας το δείχνεις. Πάντα αστείρευτα δημιουργική ν' ατενίζεις το παρόν και το μέλλον με αισιοδοξία και από θέση ισχύος. Τόχεις !!! Πως να το κάνουμε ;

    Φιλιά και μια αγκαλιά του λεπτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την μου. Ναι τα ''πρέπει'' πω πω πω πώς υπερισχύουν των ''Θέλω '' μας!! Μα δεν θα ακολουθούσαμε τα τόσα πρέπει στη ζωή μας αν δεν νοιώθαμε καλά ....
      Καλώς ανταμώσαμε Λυγερή μου στη νέα σεζόν.
      Σ'ευχαριστώ για τις ευχές
      Ασήκωτο το καλοκαίρι έτσι; Επί προσωπικού;;;;;;;; Εύχομαι να μην είναι τίποτε μη διορθώσιμο
      Σε φιλώ γλυκά

      Διαγραφή
  24. Ο φετινός Αύγουστος είχε πολλά πρέπει και λιγότερα θέλω. Απαιτούσε υπομονή και ψυχραιμία. Έφυγε όμως και θα μείνει μια κακιά ανάμνηση. Ελπίζω τουλάχιστον να μάθαμε κάτι... Πολλά φιλιά και μη χειρότερα. ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα σε είδα μάτια μου...ναι πολλά πρέπει και ήδη τα πρέπει για μένα συνεχίζονται και η υπομονή η μόνη διέξοδος
      Να σαι καλά Κατερίνα μου
      Φιλάκια

      Διαγραφή