Επανάσταση :γένους θηλυκού!


Αν σκεφθείς όσα μας έχουν αποκαλύψει οι ανθρωπολόγοι για την απαρχή του ανθρώπου και την παρουσία της γυναίκας στη ζωή, αν αναλογιστείς πόσα βάρη φορτώθηκε η γυναίκα του προχθές, του χθες αλλά και του σήμερα, αν σκεφθείς πόσους αγώνες έδωσαν πολλές γυναίκες για να τους αναγνωριστούν ανθρώπινα δικαιώματα, αν σκεφθείς λίγο ποια ήταν η θέση της γυναίκας πριν χρόνια και ποια είναι σήμερα, αν σκεφθείς ότι ακόμη και τώρα που με διαβάζεις υπάρχουν κράτη που η γυναίκα ισούται με αντικείμενο, με στοκ του εξοπλισμού του άντρα, τότε σίγουρα θα τη θεωρήσεις και εσύ ως τη μεγαλύτερη αγωνίστρια, επαναστάτρια από όλους όσους αγωνίστηκαν μέχρι σήμερα για τα δικαιώματά τους.
Θυμήσου,   ακόμη και τις εποχές με  ανάπτυξη στα κράτη,  όσο μικρά και αν ήταν, η γυναίκα αντιμετώπιζε ένα κατάλογο από '' μη'', απαγορεύσεις και αποκλεισμούς από το κοινωνικό γίγνεσθαι.
Τίποτε δεν της χαρίστηκε, ούτε της αναγνωρίστηκε εκτός από το ρόλο της στο σεξ!!!



Και για πόσα πράγματα δεν έχει αγωνιστεί η γυναίκα!  Να σημειώσω έτσι ανάκατα μερικά!
Για να μπορεί να μάθει γράμματα,
Για να επιλέγει τον άντρα που θα μοιραστεί  τη ζωή της
Για να εργαστεί
Για να της αναγνωριστεί το δικαίωμα ψήφου
Για να της επιτραπεί  να διαλύσει το γάμο της
Για να αποκτήσει το δικαίωμα να μεγαλώνει μόνη το παιδί της
Για να έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι
Για να μπορεί να υποστηρίζει τις απόψεις της
Να μπορεί να διεκδικεί ίσους μισθούς με τους άντρες

Θυμήσου τον Μεσαίωνα πόσες γυναίκες θανάτωσε η Ιερά Εξέταση γιατί ήταν ''μάγισσες''!!
Λένε πώς ακόμη και 1500 θανατώσεις γυναικών εκτελούνταν σε μια μέρα
Θυμήσου  ακόμη και σήμερα σε πολλά κράτη, πόσες βιάζονται καθημερινά για να αποδειχθεί όχι ότι το αρσενικό είναι ψυχασθενής αλλά  η ενηλικίωσή του!!
Θυμήσου στα χρόνια των γονιών μας πόσες γυναίκες αντιμετώπιζαν στο χώρο εργασίας τους, τις  σεξουαλικές  απαιτήσεις των αφεντικών τους ως όρο για την πρόσληψή τους.
Θυμήσου πόσες γυναίκες σήμερα μάχονται ακόμη, για να μπορεί η γυναίκα να πάει στο σχολείο
Θυμήσου εκείνες που αγωνίστηκαν για το δικαίωμα ψήφου. Για μισό αιώνα αγωνίζονταν  για  να τους αναγνωρίσουν το δικαίωμα αυτό.



Αγωνίστρια ήταν η γυναίκα του χωριού που ενώ έπρεπε να υπηρετεί σύζυγο και πεθερικά --τυχερή αν δεν είχε ανύπαντρο κουνιάδο--της απαγορευόταν να βοηθά τους γονείς της.
Αγωνίστρια  είναι η γυναίκα που κατήγγειλε και καταγγέλλει  κακοποιήσεις όταν μάλιστα κάποτε το ξύλο του συζύγου προς τη σύζυγο ήταν ...απαραίτητο για νουθεσία.
Αγωνίστρια ήταν  η πρώτη  γυναίκα που διεκδίκησε την εισαγωγή της στις ανδροκρατούμενες σχολές των Πανεπιστημίων
Αγωνίστρια ήταν και εκείνη που συμμετείχε ανάμεσα σε άντρες σε αγώνες και αγωνίσματα σε καιρό πολέμου και ειρήνης
Ναι οι ανώνυμες και επώνυμες γυναίκες που νοιάστηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματά μας είναι για μένα οι μεγαλύτερες επαναστάτριες όλων των αγώνων.
Η γιαγιά, η μάνα, η αδελφή, η γειτόνισσα είναι οι επαναστάτριες γυναίκες όλων των εποχών. Μαζί με τις επώνυμες του κόσμου, την  ακτιβίστρια Έμελιν Πάνκχερστ που πάλεψε για το δικαίωμα της γυναίκας να ψηφίζει, την  Simone de Beauvoir  την  πρώτη φεμινίστρια της Γαλλίας, την Ελίζαμπεθ Μπλάκγουελ που έγινε η πρώτη γιατρός στην Αμερική αν και κανείς δεν την δέχτηκε για να κάνει την πρακτική της και έτσι φτάνοντας στην Γαλλία διαπίστωσε ότι μόνο ως μαία μπορούσε να εργαστεί, την   Κίου Τζιν που έζησε στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα στην Κίνα και   αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των Γυναικών της χώρας της και πρώτα απ' όλα με τους συλλόγους που δημιουργήθηκαν απαίτησαν να σταματήσει το δέσιμο των ποδιών των κοριτσιών, που στόχο είχε να δημιουργήσει γυναίκες παλλακίδες για τους κινέζους άρχοντες.
Μη ξεχάσουμε και την    Σεβαστή Καλλισπέρη το 1184 όταν  υπέβαλε αίτηση για να δώσει εξετάσεις στη φιλοσοφική σχολή. Οι καθηγητές της αναστατώθηκαν (ήταν η πρώτη φοιτήτρια) και, τελικά, της το επέτρεψαν. Η Σεβαστή επέτυχε στις εξετάσεις, αλλά το υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε (λόγω του φύλου της) να επικυρώσει τις υπογραφές των καθηγητών που την εξέτασαν. 
Άλλη επώνυμη ήταν η  Καλλιρρόη Παρρέν η πρώτη Ελληνίδα δημοσιογράφος που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των γυναικών και ειδικά το δικαίωμα στη μόρφωση.
Μήπως ξεχνάμε  εκείνες τις γυναίκες,  τις εργάτριες ιματισμού της Νέας Υόρκης  που ξεσηκώθηκαν για πρώτη φορά σαν εργαζόμενες γυναίκες, έκαναν απεργία και διαδήλωσαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενες για τους άθλιους όρους δουλειάς; Η αστυνομία τις χτύπησε. Και αυτή η πρώτη κινητοποίηση των γυναικών έγινε  στις 8 Μαρτίου του 1857
Γι αυτό και 8 κάθε Μάρτη είναι η ημέρα της Γυναίκας.  
Και άλλες τόσες που πολέμησαν για ιδανικά όπως η ελευθερία, η πατρίδα, η δικαιοσύνη δίπλα στους άντρες και ισότιμα με εκείνους. Αλλά εκείνες οι μεγάλες και τρανές ανήκουν στους ήρωες.
Και όλες αυτές και άλλες τόσες μαζί με τις ανώνυμες έδωσαν τις μάχες τους για να είμαστε σήμερα ας πούμε χειραφετημένες και ελεύθερες.
Αλλά ο αγώνας συνεχίζεται!.


Συμμετέχει στο δρώμενο της Αλεξάνδρας  ''Τέλεψε το έργος μας''- πνοή στ΄όνειρο.


28 σχόλια:

  1. Τι αναφορά, Άννα μου!
    Ξεμπερδεύουμε με ένα λουλούδι, μια εκδήλωση, ένα "εγώ αγαπώ το ωραίο φύλο" και η καθημερινόητα είναι γεμάτη από γυναίκες που βιάζονται με κάθε τρόπο και πρέπει να απολογηθούν για αυτό...
    Θυμόμαστε και τιμάμε μαζί σου όλες τις γυναίκες, άγνωστες και γνωστές, που χρειάστηκε να παλέψουν για τα αυτονόητα.
    Είχα σκοπό να γράψω για τις γυναίκες κλείνοντας το δρώμενο, αλλά έκανες ένα εκπληκτικό αφιέρωμα, Άννα μου! Με συγκίνησες...
    Να είσαι καλά! Και να έχεις μια όμορφη εβδομάδα! ❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Αλεξάνδρα μου. Ναι νομίζουν με ένα λουλούδι παύουν τα προβλήματα των γυναικών; Μόνο αν συνοδεύεται από πράξεις σεβασμού και αληθινής αγάπης αξίζει.
      Οι γυναίκες αγωνίστηκαν -όσες αγωνίστηκαν γιατί υπάρχουν και οι άλλες που έσκυψαν κεφάλι-- και τους αξίζει ένα αφιέρωμα έστω.
      Να σαι καλά και καλή σου εβδομάδα 🌻

      Διαγραφή
  2. Εκπληκτικό αφιέρωμα Άννα! Θα πρόσθετα την Υπατία, για να μην ξεχνάμε πως βασανίστηκε άγρια και θανατώθηκε από φανατικούς χριστιανούς. Μπορούμε άραγε να γιορτάζουμε τέτοιες επετείους, όταν εφαρμόζονται ακόμα έθιμα σαν την κλειτοριδεκτομή και ο βιασμός σε κάποιες κοινωνίες δεν θεωρείται καν ποινικό αδίκημα; Αλλά κι εδώ που θεωρείται, είναι τέτοιος ο ψυχολογικός "βιασμός" του θύματος για να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας, που οι περισσότεροι μένουν ατιμώρητοι.
    Ότι και να λέμε, είμαστε σε μια καθαρά ανδροκρατούμενη κοινωνία.
    Καλή εβδομάδα Άννα μου, συγχαρητήρια για την ανάρτησή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μαρία μου. Ναι είναι πολλές που δεν ανέφερα, όχι μόνο η Υπατία, αλλά έδωσα ένα δείγμα όσων αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα τα αυτονόητα δηλ της κάθε γυναίκας.
      Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν Μαρία αλλά πρέπει και οι γυναίκες εκείνες που ζουν αυτές τις υποτιμητικές και ενάντια στην υγεία τους καταστάσεις να ξεσηκωθούν και εμείς δίπλα τους.
      Ναι η κοινωνία είναι ανδροκρατούμενη ακόμη δυστυχώς ότι και να λένε πολλοί άντρες γιατί το τι λέμε εμείς δεν του δίνουν σημασία
      Να σαι καλά Μαράκι μου και καλή εβδομάδα 🌷

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια Άννα μου γιατί ανέδειξες με έναν υπέροχο τρόπο τον αγώνα και τα επιτεύγματα των γυναικών επωνύμων και ανωνύμων! Μη ξεχνάμε πως όσα δικαιώματα απολαμβάνουμε, που αγωνίζονται να τα καταπατήσουν εκ νέου, οφείλονται στην αυτοθυσία γυναικών-ηρωίδων! Και βέβαια ο αγώνας δεν τελειώνει ποτέ!
    Πολλά φιλιά και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου σ'ευχαριστώ. Οι γυναίκες για μένα είναι αξιοθαύμαστες. Σε τι περιβάλλον πρωτοέζησε μια γυναίκα και σε τι κατόρθωσε να ζεί...είναι φοβερό και μόνο όταν σκέφτομαι τη ζωή των μανάδων μας.
      Φυσικά ο αγώνας συνεχίζεται και πάντα αγώνας θα είναι, τίποτε χαρισμένο
      Καλή σου εβδομάδα 🌷

      Διαγραφή
  4. Υπέροχο αφιέρωμα Αννούλα μου!
    Να το ξαναβγάλεις τον Μάρτη, πρώτα ο θεός.
    Πολύ καλύτερο από τα αφιερώματα που κυκλοφορούν την ημέρα της γυναίκας στο διαδίκτυο!
    Μπράβο σου!
    Φιλάκια πολλά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Αριστέα μου Έτσι για να δίνουμε πνοή στης Αξεξάνδρας τις ανεξάντλητες ιδέες και να παίρνουμε κουράγιο για συνέχιση αγώνων στο στίβο της ζωής.
      Θα το έχω υπόψη το Μάρτη αλλά κάτι θα βρούμε να γράψουμε, νέο, έτσι;
      Φιλιά πολλά 🌷

      Διαγραφή
  5. Άννα μου καταπληκτικό αφιέρωμα!
    Και μην ξεχνάμε ότι σύμμαχος της γυναίκας δεν ήταν ποτέ καμιά θρησκεία!
    Όλες την υποτιμούν, δίνοντάς της μάλιστα "διαβολικά" χαρακτηριστικά οι περισσότερες!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Μαρία μας. Ποτέ σύμμαχος η θρησκεία βρε παιδί μου ακόμη δεν είναι...Θυμάμαι όταν γέννησα τις κόρες μου μετά 40 μέρες πήγα για ευχή στην εκκλησία. Στην πρώτη πήγα γιατί ζούσα σε επαρχία και δεν με βάζανε ούτε στα μαγαζιά σκέψου, στη δεύτερη που ήμουν Αθήνα δεν θα πήγαινα αλλά η μαμά μου έπεσε να αρρωστήσει που δεν πίστευα κάτι τέτοια. Που λες για χατήρι της πήγα και ρωτάω τον παπά γιατί δεν βάζετε και την κόρη μου στο ιερό μέσα; Αν ήταν αγόρι μου λέει θα έμπαινε το κορίτσι έχει επάνω του την αμαρτία της Εύας. Α του λέω τότε αφου είναι αμαρτωλό απο τώρα γιατί να κάνει προσπάθεια μεγαλώνοντας να γίνει αναμάρτητο; Του φορτώνεται κρίμα άλλου και εδώ που τα λέμε του λέω, αν μου προσφέρουν ναρκωτικά και τα πάρω θα φταίει μόνο αυτός που τα πρόσφερε ;Ας διαβάσουμε την ευχή μου λέει έτσι έχουν τα πράγματα....Βλέπεις; Με τη γέννησή της η γυναίκα για την θρησκεία μας είναι αμαρτωλή!!!
      Να σαι καλά Μαράκι μου
      Φιλιά πολλά 🌷

      Διαγραφή
  6. Παρ όλους αυτους τους αγώνες Αννιώ μου και τα αφιερωματα που κανουν καθε χρονο.. για να αποκτήσουν τα δικαιώτα τους σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ πρωτα και σαν γυναικες ισες με τον αντρα .. φιλη μου και παρ όλα αυτα.. ακομα και σημερα η γυναικα θεωρείτε κατωτερο ον..και γυρω μας δυστηχώς.. δεν βλεπω να υπαρχει ισοτητα .. παρα μονο στα χαρτια...Εχουμε δείξει την αξια μας σε πολλα.. εκει που μονο μια γυναικα μπορεί.... μπραβο για το θεμα της αναρτησης Αννιω μου καλη εβδομαδα φιλάκιααα.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλίτσα μου ακόμη και σήμερα όπως λες η γυναίκα δεν είναι ίση...Και δεν ξέρω αν ποτέ γίνει αν δηλ την αφήσουν να φαίνεται ίση γιατί είναι και μη σου πω ανώτερη...
      Ναι η κάθε γυναίκα έχει δείξει την αξία της αλλά...μόνο μια φορά το χρόνο θυμούνται να μνημονεύσουν τις άξιες αλλά στην πραγματική ζωή η ίδια απαξίωση πολλές φορές
      Σ'ευχαριστώ καλή μου Καλή σου εβδομάδα 🌷

      Διαγραφή
    2. Ετσι είναι ακριβως αγάπη μου...εκει ομως που δεν μπορούν να μας φτασουν είναι το μυαλο μας..!!
      Την απαντηση που εγραψες στης Μεμαριας να ήξερες τι μου θυμησες κατι εποχες.! να περνας καλα φιλη μου..

      Διαγραφή
    3. Το μυαλό ανώτερο; Φυσικά δεν το συζητάμε εξάλλου είναι κάτι αποδεδειγμένο πια. Αλλά γέλασα με τις εποχές που λες πως σου θύμισα...Θα τα πέρασες και εσύ αυτά, βρε τι τραβάγαμε. Θυμάμαι Ρούλα μου στην επαρχία που είχε διοριστεί ο άντρας μου ήξεραν όλοι πόσες μέρες είχαν περάσει από τότε που γέννησα και μου έστειλαν και τον παπά να με συμβουλέψει μπας και δεν πάρω ευχή!!! Έπρεπε να με δεις έξω από το μπακάλικο να φωνάζω του μπακάλη να βγαίνει να παίρνει τη λίστα και να μου φέρνει τα ψώνια. Όταν λοιπόν πήρα την ευχή μα πώς στο καλό το έμαθαν όλοι αμέσως και πήγα με το καρότσι στο μαγαζί και μου λέγανε ΄''ελα τώρα μπορείς να μπεις'' χααχαχαα φοβερό έτσι;
      Να σαι καλά καμάρι μου ( έτσι προσφωνούσαν στο Λεωνίδιο που ήμουν, αυτή ήταν η επαρχία)

      Διαγραφή
  7. Άννα μου υποκλίνομαι στην ανάρτησή σου και δίνω τον μόνιμο σεβασμό μου στη ΓΥΝΑΙΚΑ σαν οντότητα ζωής.
    Δεν υπάρχει λέξη από όσα λες που να μην με καλύπτει σαν άνθρωπο.
    Σαν Άντρας δε ντρέπομαι και σιχαίνομαι εκείνους του ομόφυλούς μου, που θεωρούν και μετράνε το "αντριλίκι" με την κτηνωδία, τη βία, την περιφρόνηση και υποβοβιβασμό της Γυναίκας.
    Επίσης δεν διανοούμαι και "τρελαίνομαι" στην ιδέα του ότι κάποιες γυναίκες "αποθεώνουν" τους ίδιους τους βιαστές της ζωής τους, το έχουμε δει και αυτό σε πολλές στιγμές της ζωής.
    Η Εκμετάλλευση της Γυναίκας κοινωνικά είναι άρρηκτα δεμένη με το σύστημα της ιδιοκτησίας και της ανισότητας των τάξεων. Πάνω στην εκμετάλλευση του κοινωνικού πλεονάσματος γεννήθηκε η ταξική κοινωνία που έβαλε τον άντρα "επιβήτορα" και εκμεταλλευτή σε όλα, εκτός από το ...σεξ όπως ορθά αναφέρεις αν και εκεί αν εμπορευματοποιήθηκε η γυναίκα.
    Συνεπώς ο αγώνας είναι κοινός.
    ΑΝΤΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ ενάντια στον Καπιταλισμό που οι ρόλοι που μας δίνει είναι ανθρωποφαγικοί και εκμεταλλευτικοί.
    Ένα ακόμα ΜΠΡΑΒΟ για τη γραφή σου και το θέμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να και ο άντρας της παρέας! Ξέρω πως τιμάς τη Γυναίκα σαν οντότητα. Και μπράβο σου. Εξάλλου δυο κόρες και μια σύζυγος θα ξέρουν καλύτερα έτσι;
      Η εκμετάλλευση της Γυναίκας δεν θα πρεπε να είναι δεμένη με την ταξική κοινωνία. Βλέπεις και τους άντρες ο Καπιταλισμός εκμεταλλεύεται και δεν μαθαίνει τον άντρα να έχει τη γυναίκα ιδιοκτησία του. Από τα παλιά χρόνια που ο Καπιταλισμός δεν είχε ποτίσει το πετσί της κοινωνίας η γυναίκα ήταν σε δυσχερέστερη θέση έναντι του άντρα. Η ανδροκρατούμενη αντίληψη έκανε τις ανισότητες και αδικίες τρόπο ζωής προς τις γυναίκες.
      Ενάντια στον Καπιταλισμό άντρες και γυναίκες πρέπει να είμαστε που ρουφάει το αίμα μας για να γιγαντώνεται αλλά ο ρόλος της γυναίκας είναι καθαρά υπόθεση εθίμων και θρησκείας.
      Σ'ευχαριστώ πολυ Γιάννη μου
      Να σαι καλά 🌷

      Διαγραφή
  8. Όπως πάντα από σένα τα καλύτερα.Αχ! εμείς οι γυναίκες..το χρυσό πάπλωμα γλυκιά μου σε όλα. Στη θέση μας σαν το..κορίτσι του σπιτιού, σαν η σύζυγος που οφείλει να είναι η "βιτρίνα' της οικογένειας, η μάνα που πρέπει να ζυγίζει την τρυφερότητα με την σοβαρότητα της ακλόνητης, Μετά γίνεται η ..μάνα της μάνας της και καλύπτει κάθε κατάσταση ισορροπώντας σε σκοινιά με το φόβο να πέσει. Εργάζεται και αντιμετωπίζει βουνά..είναι σαν ζαριά η ζωή της δυστυχώς, μα εκείνη οφείλει να είναι όρθια, να ενώνει βουνά , να κρατά γερά τις άκρες να μη σπάσουν..κι εκείνη..όρθια με χαμόγελο να κάνει τη προσευχή της κρυφά για τη δύναμη να το μπορέσει αυτό.Μα δεν θα άλλαζα ποτέ το φύλλο μου, είμαι περήφανη για όσα αγωνίστηκα και γιατί στο..βάθος όλοι ξέρουν ότι εμείς ήμαστε το δυνατό φύλλο μα χωρίς αναγνώριση .."βούλας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Γεωργία μας Αχτίδα της μπλογκόσφαιρας! Ναι είναι όπως τα λες ακριβώς όπως τα λες και αλλίμονο αν σήμερα μια γυναίκα παρεκκλίνει στους ρόλους που έχει αναλάβει.
      Και εγώ είμαι περήφανη που είμαι γυναίκα όπως και να έχουν τα πράγματα. Ο αγώνας αξίζει γιατί τον δίνουμε η καθε μια ξεχωριστά και όλες μαζί. Γι αυτό εξάλλου ο χαμός γιατί το ''ισχυρό φύλο είναι το δικό μας και το ξέρουν. Ένας σπόρος αν φυτευτεί θα βλαστήσει κάποια στιγμή, έτσι; 🌷

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα αγαπημένη μου Γυναίκα!
    Τι ύμνος ήταν όλος αυτός, διότι έτσι τον εξέλαβα.
    Μια άλλου είδους αφιερωματική σου συμμετοχή που με άφησε με το στόμο ανοιχτό για όλο τον θαυμασμό απέναντι σε κάθε γυναίκα!

    Επέτρεψέ μου να επισημάνω το πόσο όμορφο είναι το νέο σου μπόλοσπιτακι!
    υπεροχη διακοσμηση

    τα φιλια και την αγαπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι μας. Ναι ύμνος είναι σωστά λες και έτσι πρέπει να είναι.
      Χαίρομαι που σου άρεσε και ο δικός μου θαυμασμός απέναντι σε κάθε γυναίκα είναι απεριόριστος
      Χαίρομαι που σ'αρέσει το νέο λουκ μου χααχαα και μένα μ'αρέσει επιτέλους!!
      Φιλιά πολλά και καλή σου επιτυχία στο νέο σου βιβλίο

      Διαγραφή
  10. Σκεύος ηδονής, σάκος του μποξ, αποδιοπομπαίος τράγος.. Και πόσα ακόμα και δυστυχώς στην παγίδα πέφτουν κι οι άνδρες κι οι γυναίκες.. Δεν θα ξεχάσω πχ κι ένα ντοκυμαντέρ για την κλειτοριδεκτομή, που χε δείξει πριν χρόνια η τηλεόραση.
    Εξαιρετικό αφιέρωμα Αννα μου!! Κι όπως τονίζεις ορθά ο αγώνας συνεχίζεται.
    Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γυναίκα: η πιο κατατρεγμένη τελικά και αγωνίστρια με τα όλα της.
      Αυτό το θέμα της κλειτοριδεκτομής είναι από τα θέματα που με αναστατώνουν τόσο. Φοβερό πώς το ανέχονται δεν ξέρω...Φοβερό
      Σ'ευχαριστώ Μαριλένα μου Η Γυναίκα αξίζει αφιερώματα πάντα
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  11. Κάθε μέρα του χρόνου πρέπει να είναι αφιερωμένη στη γυναίκα. Αυτή δίνει τη ζωή και αυτή βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλο άντρα. Υπέροχη η συμμετοχή σου στο δρώμενο της Αλεξάνδρας μας, Άννα μου. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία μου έτσι είναι. Αλλά έχει δρόμο ακόμη η Γυναίκα για να αξιωθεί να νοιώσει σε όλον τον κόσμο άνθρωπος σωστός. Σ'ευχαριστώ πολύ χαρά μου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  12. Ως κόρη, μητέρα και γιαγιά 'Αννα μου, βασικά σαν γυναίκα, σ' ευχαριστώ που μας τιμάς τόσο όμορφα και τόσο εμπεριστατωμένα!
    Έχουμε όμως πολύ δουλειά ακόμα μπροστά μας και στη χώρα μας, για να πούμε πως έχουμε εργασιακά και υπαρξιακά τα ίδια γεγονότα με τους άνδρες!
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι στην Αλεξάνδρα μας που ανέδειξε παρόμοιες αναρτήσεις!

    ΑΦιλάκια πάντα καρδιάς και καλή μας δύναμη! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Στεφανία μου. Τιμή αρμόζει στην γυναίκα εξάλλου. Φυσικά έχουμε δρόμο μπροστά μας Τίποτε δεν μας χαρίστηκε και μας παίρνουν πίσω ό,τι κερδίσαμε..
      Η Αλεξάνδρα, έχει θαυμάσιες ιδέες και εγώ ενώνω το ευχαριστώ μου με το δικό σου για την ευκαιρία που μας έδωσε
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  13. Θησαυρός τα λόγια σου, Άννα μου, για κάθε γυναίκα σε τούτο τον πλανήτη. Είμαι ευγνώμων ως εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου που έγραψες για την ταλαιπωρία της από την αρχή του κόσμου.
    Ένα "γιατί" θα πλανιέται από πάνω μας πάντα...
    Με την παρουσία της ο κόσμος γίνεται πιο όμορφος και πιο ανθρώπινος.
    Να είσαι καλά, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Γλαύκη μου που συμφωνείς Πώς θα γινόταν αλλιώς να μου πεις!!! Το ''Γιατί'' που πλανιέται είναι γιατί έτσι θέλει η ανδροκρατούμενη κοινωνία : να ελέγχει. Και οι γυναίκες -πιστεύω- λόγω μειωμένης μυικής δύναμης είναι το πρόσφορο έδαφος κάθε κομπλεξικού.
      Έτσι είναι Γλαύκη μου, η παρουσία της γυναίκας κάνει τον κόσμο ανθρώπινο.
      Καλή Κυριακή να περάσεις

      Διαγραφή