Μια βόλτα εκτός της Αθήνας........



Τελειώνουν και οι γιορτές...............τελειώνουν και οι αργίες Ξανά από Τρίτη γυρίζουμε στην καθημερινότητά μας.
Καλά ήταν...........μια ανάπαυλα...........μια ευκαιρία να βρεθούμε συγγενείς και φίλοι, να γεμίσει το σπίτι με 4 γενιές παρούσες........να ευχηθούμε........να ελπίσουμε για καλύτερες μέρες..........να ξεκινήσουμε νέα όνειρα..............να βάλουμε νέους στόχους.............

 

Οι βόλτες εκτός πόλης δεν έλειψαν βέβαια, μόνο που σαν τα σαλιγκάρια περίμενα να σταματήσει η βροχή για να περπατήσω ανάμεσα στα δέντρα και πλάι στη θάλασσα.
Δεν υπάρχει για μένα ωραιότερο από το να πίνεις τον καφέ σου, αγναντεύοντας τη χειμωνιάτικη θάλασσα που σε μια μας βόλτα τη βρήκα ήρεμη, γεμάτη ψαρόβαρκες, όσες τραβάει η ψυχή σου. 

Δίπλα στην ακτή κολυμπούσαν και κύκνοι, αυτά τα όμορφα κάτασπρα πλάσματα, που περήφανα και ακατάδεκτα σήκωναν το κεφάλι μασουλώντας τη λιχουδιά τους. Ήταν όντως μια έκπληξη να τους δω στη θάλασσα να στήνονται στις φωτογραφικές μηχανές των περαστικών.


Παντού όμως ο χειμώνας έχει βάλει για τα καλά τη σφραγίδα του. Η φύση γύρω το μαρτυρά, οι άνθρωποι ντυμένοι ζεστά το μαρτυρούν, μαγαζιά κλειστά που περιμένουν την άνοιξη και το καλοκαίρι για να αναγεννηθούν.

Σε μια μας επίσκεψη στο μουσείο της Βραυρώνας, που δυστυχώς δεν το προλάβαμε ανοικτό, περπατήσαμε το μονοπάτι του υδροβιότοπου που φτιάχτηκε πριν τρία χρόνια- αν θυμάμαι καλά- το μονοπάτι για τους τυφλούς. Ενώνει το μουσείο με τον αρχαιολογικό χώρο και προχωρά ακόμη παραπέρα που εμείς δεν το περπατήσαμε περισσότερο, θες η ερημιά, θες η χειμωνιάτικη εικόνα σε όλα τα εκθέματα και τα φυτά, θες οι εργασίες του αρχαιολογικού χώρου, μας έκανε να μην το φτάσουμε έως το τέρμα του.


Είναι ένα γραφικό μονοπάτι ανάμεσα στην πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής, με βοηθήματα για τους τυφλούς, όπως πίνακες με τη γραφή τους για να ενημερώνονται για τα φυτά και τα ζώα ή τα πτηνά της, κουμπιά που έβγαζαν τους ήχους των ειδών που απεικόνιζαν οι ολόσωμες αναπαραστάσεις των ζώων που με την αφή οι τυφλοί μπορούν να τα ''δουν''...Όλα έρημα, αφημένα στην παγωνιά και την υγρασία του χειμώνα. Θα ξαναπάω την άνοιξη σίγουρα.


Και ψηλά στο λόφο.............μόνο και στητό ένα κάστρο μας καλούσε να το επισκεφθούμε. Όχι δεν είναι απομεινάρι παλιών χρόνων, αλλά η δημιουργία προφανώς ενός ευφάνταστου επιχειρηματία που με την κατάλληλη διακόσμηση προσκαλούσε πελάτες να γευτούν τις βάφλες του ή να πιουν το κρασί τους παρέα με τους μεζέδες του.


Τα σύννεφα δεν μας εγκατέλειψαν στιγμή όλες αυτές τις γιορτινές μέρες. Και στην εκτός πόλης εξόρμησή μας τα είχαμε παρέα. Άλλα κάτασπρα σεριανούσαν στο στερέωμα, άλλα βαριά γεμάτα δάκρυα ήταν έτοιμα να ξεσπάσουν. Όμως, μας έκαναν τη χάρη να αφήνουν τον ήλιο να ξεγλιστρά ανάμεσά τους. Η θάλασσα ήρεμη. Γλάροι πετούσαν συνεχώς πάνω από τις ακινητοποιημένες ψαρόβαρκες. Μια χάνονταν στον ορίζοντα και την άλλη στιγμή έφταναν πάνω από το κεφάλι μας. Πουλιά κρύβονταν  μέσα στους θάμνους και τα δέντρα και ξαναπετούσαν πολλά μαζί γυρνώντας στο ίδιο σημείο ξανά και ξανά.
Ωραία περάσαμε............ξεκουραστήκαμε και αφήσαμε τα όποια προβλήματά μας στο νέο χρόνο που ήλθε και άγνωστο είναι τι μας επιφυλάσσει.
Παράπονο πάντως δεν έχει....Σίγουρα, τον υποδεχθήκαμε όπως του άξιζε: με τραγούδια, τυχερά παιχνίδια, τρώγοντας και πίνοντας ευχόμασταν όλοι να μην είναι σαν το 2013!
Καλή χρονιά λοιπόν για όλους! Με πολλές ελπίδες αλλά περισσότερη δουλειά από τον καθένα μας χωριστά μπας και ξεφύγουμε από τη σκοτεινιά της ύφεσης!



6 σχόλια:

  1. Μια ευλογημένη χρονιά να έχεις γλυκιά μου...
    Εύχομαι το σπιτικό σου να΄ναι γεμάτο υγεία, χαρές, γέλια κι όνειρα!!

    ΄Ομορφη που είναι η θάλασσα...κι ας είναι θυμωμένη...
    Σε φιλώ...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aννιώ καλή σου χρονιά. Ας είναι όπως την επιθυμείς και για σένα και για τους αγαπημένους σου. Ευχαριστώ για τις ευχές........είναι ό,τι επιθυμώ.
      Η θάλασσα Αννιώ μου είναι αγαπημένη μου από τα μικρά μου χρόνια. Ευτυχώς δεν ήταν θυμωμένη στη βόλτα μας.............αλλά μ'αρέσει και η αγριάδα της
      Καλή Κυριακή να περάσεις και όμορφα Φώτα επίσης

      Διαγραφή
  2. Όντως (σχεδόν) περάσαν οι γιορτές και ξαναμπαίνουμε σιγά σιγά στην καθημερινότητά μας... Τουλάχιστον ας είναι αυτός ο χρόνος πιο καλός απ' αυτόν που έφυγε. Ας μας δώσει περισσότερες χαρές. Κι αν δε γίνεται αυτό, ας μας δώσει περισσότερα ψυχικά αποθέματα... Καλημέρα αγαπητή μου φίλη... Και συνέχισε να γράφεις. Κάθε φορά που μπαίνουμε στο ιστολόγιό σου απολαμβάνουμε τον αναζωογονητικό αέρα που αποπνέουν οι αναρτήσεις σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάττοντα ενώνω και εγώ τις ίδιες ευχές με τις δικές σου για το νέο χρόνο.
      Υπόσχομαι να γράφω ...........και υποσχέσου και εσύ ότι δεν θα χάνεσαι από το δικό σου χώρο. Χαίρομαι που νιώθεις αναζωογονημένος όταν έρχεσαι εδώ........και ευχαριστώ που δε με ξεχνάς.
      Να μου είσαι καλά
      Καλά να περάσεις και τις υπόλοιπες γιορτές

      Διαγραφή
  3. Αντε με το καλό Αννούλα μου.. να μπούμε πάλι ανανεωμένοι στην καθημερινότητα.. με θετικές σκέψεις κόντρα στα δύσκολα... θα τα καταφέρουμε.. η βόλτα σου μας παρέσυρε και εμάς μαζί και την απολαύσαμε.. αχ!!! αυτή η θάλασσα η λατρεμένη... θυμωμενη η γαλήνια ..είναι υπέροχη .. εχω την τύχη να την έχω δίπλα μου... ΚΑΛΉ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και πολλα χαμόγελα..τα καλύτερα σου ευχομαι..!! φιλάκιααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από αυτό το ''την έχω διπλα μου''!!!!!!!!!!!!!!! Ζεις καθημερινά δίπλα στη θάλασσα;;;;;;;;;;;;;;Σμαραγδένια η ζωή σου!!!!!!!!!!!!!!Είσαι πολύ τυχερή όντως...
      Εύχομαι και εγώ ευτυχισμένο το 2014. Να σου φέρει όλα τα πολύτιμα πετράδια της γης σε σένα και τους αγαπημένους σου :υγεία, αγάπη, χαμόγελα,ηρεμία, ψυχική ισορροπία. και ό,τι άλλο εσύ θεωρείς πολύτιμο.
      Καλή χρονιά Ρούλα μου!!!!!!!!!

      Διαγραφή