Μια μέρα το χρόνο ας μιλήσουμε κατά της φτώχειας!!!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΥΑΔΑ, περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι της πρωτεύουσας στηρίζονται πλέον στις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων για την καθημερινή τους επιβίωση.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μεταξύ των ωφελουμένων το 60% είναι Έλληνες.
Ειδικά, στο πρωινό συσσίτιο, που ήταν το παλιό συσσίτιο που διανεμόταν επί χρόνια το μεσημέρι, το 90% είναι Έλληνες και το 10% είναι αλλοδαποί. Στο απογευματινό συσσίτιο, που ήταν το παλιό συσσίτιο που είχε ξεκινήσει πριν από οκτώ χρόνια με κύριους ωφελούμενους τους αλλοδαπούς, το 53% είναι Έλληνες και το 47% είναι αλλοδαποί.Το 70% των ανθρώπων που τρέφονται από τα συσσίτια είναι άνδρες και το 60% είναι ηλικίας 36-65 ετών. Το 76% των σιτιζόμενων έχουν μηδενικό εισόδημα (άστεγοι, άποροι, άνεργοι) και το 11% εισόδημα που ανέρχεται σε 320 ευρώ μηνιαίως.
                                
Ας τα ξαναθυμηθούμε όλα αυτά μια και σήμερα είναι παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας... και ενώ η Κομισιόν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι απειλούνται από τη φτώχεια κοινωνικές ομάδες, όπως οι άνεργοι, οι μονογονικές και πολύτεκνες οικογένειες και οι ηλικιωμένοι.
Και όλα αυτά ενώ η Τρόικα ζητά, για να μην πω απαιτεί- απολύσεις, μειώσεις εσόδων των πολιτών, αυξήσεις φόρων, κλείσιμο ακόμη και αεροδρομίων με κίνδυνο να προστεθούν στο ποσοστό των νεόπτωχων και άλλοι συμπολίτες μας.
Φυσικά δεν είναι στη χώρα μας μόνον αυτή τη κατάσταση... 
Ο ΟΗΕ  έχει παρουσιάσει σε έκθεσή του ότι κάθε 3'' πεθαίνει ένα παιδί από τη φτώχεια! 
Τα λόγια είναι περιττά... Τα έργα μόνο μιλούν και τα έργα των κυβερνήσεων δεν δείχνουν ενδιαφέρον να τιμήσουν αυτήν την παγκόσμια ημέρα.. 
Το αποτέλεσμα; 
Μια μέρα το χρόνο μιλούν όλοι για τρόπους εξάλειψης της φτώχειας και τις υπόλοιπες 364 προσπαθούν να αυξήσουν το ποσοστό της φτώχειας παγκοσμίως! 




2 σχόλια:

  1. Επικροτώ την ευαισθησία σου να εστιάζεις σε τέτοια θέματα αγαπητή Άννα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ Διάττοντα. Να σαι καλά!
    Καλή εβδομάδα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή