Ο φασισμός δεν μπορεί να νικηθεί με απαγορεύσεις.




Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, η εγκληματικότητα αυξάνεται, καθώς και τα ρατσιστικά φαινόμενα, φαίνονται να εντείνονται.
Με αυτό ως βάση, προσπαθούν να εξηγήσουν όλοι την αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.
Οι λύσεις που ακούγονται από εκείνους που έχουν άποψη ''επί παντός επιστητού'', είναι λύσεις που, κατά τη γνώμη μου, θα αυξήσουν τα ποσοστά αυτού του κόμματος.
Πιστεύω ότι η στροφή των πολιτών στο φασισμό δεν έχει καμιά σχέση με ιδεολογία και ρατσιστική διάθεση εναντίον μεταναστών.
Πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι το κόμμα αυτό, πλασματικά ή όχι, καλύπτει αυτό που η έννομη εξουσία όφειλε να προσφέρει: την ασφάλεια των πολιτών που ζουν σε ένα ανασφαλές περιβάλλον.
Κανείς εχέφρων άνθρωπος δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι οι αλλοδαποί δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι Έλληνες πολίτες, με δικαιοσύνη και δημοκρατική διάθεση.
Αλλά η παροχή στους φιλοξενούμενους μετανάστες  περισσότερων δικαιωμάτων, όπως πχ η ανοχή και τα ''στραβά μάτια'' σε πολλές άτοπες- τουλάχιστον- συμπεριφορές, μόνο κακό προσφέρουν γιατί κάνουν τους γηγενείς να αισθάνονται παραγκωνισμένοι και εκτεθειμένοι.
Ακούμε πολλές φορές για την καταπίεση και εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργαζομένων από τους Έλληνες εργοδότες, για την μη πληρωμή δεδουλευμένων, για βίαιη συμπεριφορά σε βάρος τους και ενώ όλα αυτά είναι καταδικαστέα και πράξεις κολάσιμες, δεν ακούμε σχεδόν ποτέ για παρόμοιες περιπτώσεις Ελλήνων εργαζομένων. Να λοιπόν μια ανισότητα που επιφέρει δυσαρέσκεια με τις γνωστές  επιπτώσεις της στους συνανθρώπους μας.
Οι νόμοι του Κράτους αφορούν όλους. Όποιος το παραβλέπει αυτό, παραβαίνει το Σύνταγμα της χώρας. 
Στην πραγματικότητα, σε ένα περιβάλλον που οι οικονομικές δυσκολίες είναι ολοφάνερες για τη χώρα, ο πολίτης καλείται να τα βγάλει πέρα μόνος του, ενώ πιέζεται συνεχώς, χάνοντας όχι μόνο κεκτημένα αλλά και την ικανότητα κάλυψης των αναγκών επιβίωσης. Επί πλέον, ανησυχεί για την ασφάλεια της οικογένειάς του και του ίδιου του του εαυτού μια και η εγκληματικότητα δείχνει να αυξάνεται καθημερινά. Πού να στραφεί ο πολίτης για βοήθεια όταν σε πάρα πολλές περιπτώσεις αδυνατούν οι υπεύθυνοι να τον βοηθήσουν ή κωφεύουν επικινδύνως;
Ακόμη και η δεινή θέση της Χώρας αλλά και η εξωτερική της πολιτική που φαίνεται να έχει θέσει την πατρίδα μας στη ''γωνιά'', προβληματίζει έντονα πολλούς συμπολίτες μας. Η ισοπέδωση αξιών, ο κίνδυνος εξαφάνισης γλώσσας, θρησκείας αλλά και η αλλοίωση της ιστορίας με την ανοχή όσων ψηφίστηκαν να μας κυβερνήσουν στο όνομα της παγκοσμιοποίησης αλλά και της κουλτούρας της πολιτισμικότητας, είναι θέματα που απασχολούν εξίσου, τον Έλληνα πολίτη, που είναι  περήφανος για ένα πράγμα σίγουρα: το ιστορικό του παρελθόν.
Είναι λάθος ο Έλληνας πολίτης; 
Να θυμίσω την εποχή της ΕΟΚ, τότε που τα μέλη κράτη αυξάνονταν σε αριθμό, είχε συζητηθεί έντονα  μελέτη που έδειχνε ότι οι πολίτες των μελών κρατών της τότε ΕΟΚ, είχαν αρχίσει να στρέφονται στα σύμβολά τους - Έθνος, θρησκεία, γλώσσα-περισσότερο από ποτέ. Οι Έλληνες θα αποτελούσαν εξαίρεση; 
Είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης: να  θέλει τις δικές της  ρίζες, το δικό της ιστορικό παρελθόν. 
Πού θα στραφεί λοιπόν ο πολίτης μετά τόση σύνθλιψη που υφίσταται;
Η νόμιμη εξουσία φαίνεται απούσα ή συνεργούσα σε αυτήν την ισοπέδωση των αξιών του πολίτη.
Η Χρυσή Αυγή δείχνει να καλύπτει αυτό το κενό. Δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει αυτούς που απεγνωσμένα ζητούν βοήθεια.
Όσο οι πολιτικοί ασχολούνται με την οικονομική ανάκαμψη με κάθε μέσον, όσο υποστηρίζουν αυτές τις ισοπεδώσεις αγνοώντας θέσεις και επιθυμίες των πολιτών, τόσο ο φασισμός θα θεριεύει.
Κανένα νομοθέτημα- πιστεύω-, καμιά απόφαση που θα θέτει εκτός νόμου φασιστικά κόμματα  δεν θα φέρουν αποτελέσματα, ενώ αντίθετα θα πρέπει να χτίσουμε περισσότερες φυλακές για ''ρατσιστές'' που απλά προσπαθούν λόγω αυτοσυντήρησης να αυτοπροστατευτούν, όπως εκείνοι νομίζουν.Φυσικά η βία που θα ακολουθήσει θα είναι ανεξέλεγκτη.
Βεβαίως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα, όπως σε κάθε κανόνα. Βεβαίως υπάρχουν αληθινά ρατσιστές που κάνουν ζημιά πραγματική στην ομαλή συμβίωση όλων μας στην κοινωνία. Όμως δεν είναι ο κανόνας. Είναι οι λίγοι που απλά κάνουν ''θόρυβο''!
Μόνον με ικανοποιημένους πολίτες, όχι απαραίτητα χορτασμένους, αλλά ικανοποιημένους ως προς τα θέματα που θεωρούν σοβαρά και άξια λόγου, μόνον τότε θα σβήσουν οι ορέξεις για εξουσία φασιστών και  παντός είδους φασιστοειδών. Και φυσικά θα ησυχάσουν και οι αλλοδαποί που θα πρέπει να μάθουν ότι των δικαιωμάτων προηγούνται οι υποχρεώσεις.




2 σχόλια:

  1. Ένας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά... Είχα πολύ καιρό να σ' επισκεφτώ κι είπα να περάσω να δω τι γίνεται σ' αυτή την ιστοσελίδα... Πάντα (σου) εύχομαι το καλύτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλώς το φίλο από τα παλιά!!!!!!!! Και εγώ έχω καιρό να σε επισκεφθώ...ήδη είναι λίγες οι ημέρες που επισκέπτομαι και το δικό μου ιστολόγιο. Ανωτέρα βία! Τώρα θα ξαναμπώ στους ρυθμούς μου και θα τα λέμε.
      Χάρηκα που σε είδα απόψε Διάττοντα.
      Σε ευχαριστώ για την ευχή.............
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή