Τα extensions :Ματαιοδοξία ή μόδα με πολλούς κινδύνους;


Oι άντρες προτιμούν τις μακρυμαλλούσες, λένε τα γκάλοπ...Και φυσικά οι γυναίκες ανταποκρίνονται.
Το μακρύ μαλλί, λένε οι ειδικοί, κρύβει χρόνια και δείχνει τη γυναίκα πιο εντυπωσιακή και σέξι.
Κάπως έτσι ξεκίνησε και τα hair Extensions, που χαρακτηρίζονται η απόλυτη θηλυκότητα. Και γιατί όχι αφού από τις φυσικές τρίχες κερδίζουν οι εταιρείες εκατομμύρια;
Όταν ρώτησαν την Έιμι Γουάιντχαουζ αν  τα μαλλιά της ήταν τα δικά της, είχε πει ''Ναι, είναι δικά μου, γιατί τα αγόρασα''.
Και η Αγγλία είναι η τρίτη χώρα μετά την Κίνα και την Αμερική στην εισαγωγή φυσικών μαλλιών. Η ζήτηση μάλιστα αυξήθηκε τόσο ώστε η εισαγωγή ήταν της τάξης των 19.000.000 λιρών το 2000, 42.000.000 το 2010 και το 2011 ήταν περίπου 45,6.000.000 λιρών!!!!!!!!!
Μια νέα λοιπόν βιομηχανία ξεκίνησε που κάνει τζίρο στη Βρετανία 65.000.000 λίρες το χρόνο!
Τα extensions  έχουν τις φαν τους ανάμεσα σε νέες σε ηλικία κοπέλες και στις πλούσιες και διάσημες που ξοδεύουν σχεδόν 2.500 ευρώ κάθε έξι μήνες  στα διάσημα κομμωτήρια.
Εθισμός;; Μόδα;;; Ματαιοδοξία;;
Οι γυναίκες που τα χρησιμοποιούν λένε ότι νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά και άνεση αφού βλέπουν τον εαυτό τους διαφορετικό.
Βέβαια ο πόνος και το βάρος είναι το αρνητικό σκέλος  που προκαλεί και προβλήματα όπως μπορεί να προκαλέσει θυλακίτιδα δηλ φλεγμονή του θύλακα της ρίζας της τρίχας, αλωπεκίαση  αλλά και CCCA που οι θύλακες των τριχών καταστρέφονται παντελώς.
Για τις πρωτάρες λένε οι ειδικοί, τα μακριά μαλλιά που θα προσθέσουν πρέπει να μην είναι πιο μακριά από μισό μέτρο γιατί αυτό το βάρος δέχεται το κεφάλι τους!!!!!!
Πού τα βρίσκουν όμως όλα αυτά τα φυσικά μαλλιά;
Μια εταιρεία μαζεύει καθημερινά τα μαλλιά των εκατοντάδων ινδουιστών που ξυρίζουν το κεφάλι τους, σε μια τελετουργία και δείχνει την αφοσίωσή τους στη θρησκεία τους. Λένε μάλιστα ότι είναι άριστης ποιότητας αφού δεν έχουν υποστεί καμιά χημική επεξεργασία, κάτι που ρητά απαγορεύεται όταν πρόκειται τα μαλλιά να χρησιμοποιηθούν για extensions.
Στην Κίνα, οι κόμες είναι φθηνές αρκετά αλλά δεν είναι συμβατές γιατί έχουν στρογγυλές άκρες ενώ τα μαλλιά των Ευρωπαίων έχουν οβάλ.
Πολλές κινέζικες εταιρείες το 2005 για να φτιάξουν τις περούκες που εμπορεύονταν, ξύριζαν τα κεφάλια των φυλακισμένων παρά τη θέλησή τους. Έτσι τώρα ελέγχονται αυστηρά οι εισαγωγές τρίχας από την Κίνα!!!
Πάντως, οικονομική κρίση έχουμε και οι Βρετανοί πουλάνε τα μαλλιά τους. Τους τελευταίους 18 μήνες μια εταιρεία μαζεύει μαλλιά και λέει ότι έχει τρομερή απήχηση και ανάμεσα σε μαθητές που τα χαρίζουν.
Είναι πιο ηθικό λέει η εταιρεία να αγοράσεις βρετανικά μαλλιά και να ξέρεις σε ποιαν ανήκαν! Μόνο τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία αυτή ξόδεψε 25.000 ευρώ σε ανθρώπινα μαλλιά.
Και στο διαδίκτυο πουλούν και αγοράζουν μαλλιά, όπως κοτσίδες που πωλήθηκαν έναντι 6.000 ευρώ τα 84 εκατοστά!!!!!!!!!!
Μέσα σε δύο ως πέντε ώρες μπορεί κάποιος να έχει καινούργια μαλλιά στο κεφάλι του.
Οι τρέσες  μπορεί να μείνουν στο κεφάλι έως δυο μήνες, ενώ οι τούφες ως 6 μήνες. Υπάρχουν βέβαια και τα extensions με  laser, που σφραγίζει τα νέα μαλλιά με υπέρηχο κυμάτων, με ένα ειδικό κερί πάνω στα μαλλιά του πελάτη.
Στην Ελλάδα οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη!!!
Βέβαια η αφαίρεση των νέων μαλλιών χρειάζεται πάλι ειδικούς........
''Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος'', λέει ο λαός αλλά ο πόνος είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά, λένε οι δερματολόγοι!
Οι άντρες λατρεύουν τα μακριά μαλλιά, δεν ξέρουμε όμως αν λατρεύουν να τα χαϊδεύουν πιάνοντας όλα όσα χρησιμοποιούνται για να στερεωθούν...
Και τα έξοδα πολλά.........
Και οι κίνδυνοι επίσης αξιοσημείωτοι..........
Αξίζει άραγε τον κόπο;;;


Oι πληρορορίες είναι από τον ''Ταχυδρόμο'' των ΝΕΩΝ



2 σχόλια:

  1. Μου έδωσες ιδέα, πως θα βγάλω λεφτά τώρα με την κρίση. Σ' ευχαριστώ!!! χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχα να υποθέσω ότι είσαι μακρυμαλλούσα χωρίς βαφές και τα σχετικά ε;;;;χαχαχαχαχα Κοίτα μόνο μήπως φορολογούνται και οι τρίχες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Καλό βράδυ Νίκη!!!!!!!!!!

      Διαγραφή