Νοσταλγοί...........

Γιορτή του πατέρα!!!!!
Γιορτάζουν όχι οι Πατέρες του Έθνους, μια και τη λέξη ''πατέρας'' την υποβίβασαν τόσο ..........Γιορτάζουν οι μπαμπάδες, ο δικός μου και οι δικοί σας! 
Χρόνια τους πολλά!
Και μιλώντας για τον δικό μου πατέρα, τον ακούω συνεχώς να δείχνει .....την απογοήτευσή του για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, παρόλα τα πολιτικά γεγονότα που έχει ζήσει και που έχουν καταγραφεί με '' μαύρο  μελάνι'' στην ιστορία μας!


Το απογοητευτικό είναι---πάντα κατά τη γνώμη μου---το πώς ξεπετάχτηκαν τόσοι λάτρεις και νοσταλγοί  μιας δικτατορίας...
Όσες εκλογές και αν έχουν γίνει, στα διάφορα κράτη της Ευρώπης, οι κυβερνήσεις που βγήκαν στην πλειοψηφία τους είναι της άκρας δεξιάς!!!!
Δηλ ο φόβος οδηγεί τον κόσμο στα άκρα..............Και είναι να απορείς μια και το άκρο το δεξί, εξυπηρετεί περισσότερο τα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα.
Νοσταλγούς του Μεταξά ακούσαμε, οπαδούς του χουντικού Παπαδόπουλου είδαμε να διαλαλούν τη λύση που χρειάζεται η χώρα για να βγει από το αδιέξοδο!
Και στο εδώλιο του κατηγορουμένου η .............δημοκρατία!!!!!!
Ένα σύστημα  που εξαρτάται κατά πολύ από τη συμπεριφορά των ίδιων των πολιτών, από την  ωριμότητά τους , ώστε να γνωρίζουν τα όριά τους για να μην την καταχραστούν, να διαφυλαχθεί και να μην εκφυλιστεί!
Ας μην ξεχνάμε ότι στη Χούντα, οι εργαζόμενοι δούλευαν ανελλιπώς χωρίς να έχουν το δικαίωμα να απεργήσουν έστω  και μια ώρα!!!!!!!!!!
Φυσικά οι επιχειρηματίες λογικό είναι να λατρεύουν μια τέτοια προοπτική!!!!!!!!!
Και διανοούμενοι υπάρχουν ανάμεσα στους νοσταλγούς ολοκληρωτικών μεθόδων και καθεστώτων. Δεν είναι μόνον απλοί άνθρωποι, που αδυνατούν να διαχειριστούν την καθημερινότητά τους........
''Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι μια άριστη ηγεσία....σαν τη δικτατορία του Μεταξά, ενός ανθρώπου που ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να γίνει και ανέστειλε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες..........'' είπε τις προάλλες στη ΝΕΤ η Αθηνά Κουκούρη εξ ονόματος των ''32'' διανοούμενων!!!!
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, της γρήγορης διάδοσης της γνώσης και της πληροφορίας αλλά και της παραπληροφόρησης, οι άνθρωποι γίνονται περισσότερο οπαδοί του τρίπτυχου ''θρησκεία- πατρίδα- οικογένεια'';;;;;;;;;;;;;;;; 
Τελικά ο Χίτλερ ποτέ δεν θα γίνει ντεμοντέ!!!!!!!!!!!!
Ήδη σε πολλές χώρες οι ομάδες τύπου ''ναζί'' πληθαίνουν και βγαίνουν φανερά στο φως, χρησιμοποιώντας την ξενοφοβία, την ανασφάλεια λόγω  εγκληματικότητας, στρατεύοντας περισσότερους οπαδούς...
Η ''Σλαβική Ένωση '' στη Ρωσία, ετοιμάζεται κατά δήλωση του αρχηγού της για να ''..............γίνει ο Ρωσικός λαός αφέντης στον τόπο του. Εκπαιδευόμαστε και οργανώνουμε στρατιωτικά τμήματα. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για να αμυνθούμε, αλλά και για να επιτεθούμε................''
Μην βιαστείτε να τους αποκαλέσετε γραφικούς..............Η ιστορία έχει διδάξει ότι  πλήρωσε πολύ ακριβά η ανθρωπότητα την επιείκεια και τα συγκαταβατικά χαμόγελα των προοδευτικών της εποχής μπροστά στους ''γραφικούς'' τότε!!!!!! 

Χρειάζεται μεγάλη ωριμότητα για να μπορέσουν οι πολίτες να διαχειριστούν όλα όσα συμβαίνουν.
Ο Μπέρναρντ Σο είχε πει:
''Οι άνθρωποι δεν κυβερνώνται από τη δικαιοσύνη, αλλά από το νόμο ή την πειθώ. 
Όταν αρνούνται να κυβερνηθούν από το νόμο ή την πειθώ, πρέπει να κυβερνηθούν από τη βία ή την εξαπάτηση ή και τα δύο''
Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή γιατί η εξαπάτηση παραμονεύει σε κάθε γωνιά. Δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο μιας δημοκρατικής κυβέρνησης!!!
Και ας τελειώσω με το Βολταίρο που είπε κάτι πολύ σοφό ..........
''Αυτοί που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις απιθανότητες είναι ικανοί να σε κάνουν να διαπράξεις φρικαλεότητες''!!!!!!!!!!!!!!!
Καλημέρα σας!!!!!!

4 σχόλια:

  1. Υπέροχη η ανάρτηση σου Άννα!
    Όπως όλοι διαπιστώνουμε, Δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ...Αρκετοί για να μη πω οι πιο πολλοί, μπερδεύουν τη Δημοκρατία, με την ασυδοσία και με τα ''καλά και συμφέροντα''.
    Αλλά ο άνθρωπος σπάνια ήξερε το καλό του.Συνήθισε να αρπάζει και να απολαμβάνει μόνος του ότι μπορούσε, χωρίς να σκέφτεται τις επιπτώσεις και τις συνέπειες.
    Και συνήθισε να είναι πρόβατο, ουραγός, οπαδός κάποιου πάντα.
    Κι επειδή η ωριμότητα είναι ανύπαρκτη, γι αυτό έχουμε και ηγεσίες που μας ταιριάζουν.
    Χρόνια πολλά στους πατεράδες μας!!!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο της Μαίρης παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαιρη σ'ευχαριστώ πολύ .Όταν λέμε ''δημοκρατία'' φυσικά εννοούμε αυτήν που έχουμε, γιατί δεν έχουμε γνωρίσει την αληθινή δημοκρατία, επειδή το πολίτευμα αυτό θέλει ανθρώπους με Α κεφαλαίο. Για τον λόγο αυτό ποτέ δεν θα το αποκτήσουμε...αλλά ο ολοκληρωτισμός είναι στο άλλο άκρο και μιλάμε για πολύ άκρο!!!!!!!!!!!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιονν, καλησπέρα. Φυσικά και συμφωνείς μια και τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς. Αλλά ξέρεις τι λέω;; Πραγματικά σωστοί άνθρωποι δεν θα γίνουμε ποτέ άρα και το ομορφότερο πολίτευμα δεν θα το αποκτήσουμε ποτέ. Ως φαίνεται το ''ιδανικό'' δεν ταιριάζει στις ανθρώπινες διαστάσεις...Αλλά καλύτερο αυτό που έχουμε από τον ακραίο ολοκληρωτισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή