Υπευθυνότητα / Το X/mas δέντρο των bloggers

 Το γράμμα μου είναι  το Υ.    Η λέξη που επιλέγω είναι  ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ


Πάμε λοιπόν στο ''Μια φορά κι έναν καιρό...''

πηγή

Μεγάλη αναταραχή έφερε στη χώρα   ''Στραβός είν'ο γιαλός'' η διαφωνία των πολιτών για τη χρήση μάσκας την εποχή της επιδημίας.

Οι μεν, ακολουθούσαν πιστά τις εντολές, μια και έβλεπαν τον ιο σαν το δράκο που θα έπαιρνε τα αγαπημένα τους πρόσωπα

Οι δε, ήταν οι αντιρρησίες που πίστευαν μόνο συνωμοσιολογίες

Ένας επιστήμονας, ο  Κύρος Λοιμωξίδης,  βρήκε έναν τρόπο να πείσει τους ατίθασους που πίστευαν στη μη ύπαρξη του ιού και έκαναν την ''επανάστασή '' τους ενάντια στα ''πρόβατα'', όπως έλεγαν τους αντίθετους.

 

Τους κάλεσε όσους ήθελαν,  να πάρουν μέρος στο πείραμά του. Κανένας κίνδυνος, τους είπε, με την ανακάλυψή του. Θα αλείψουν το δέρμα του προσώπου τους με ένα φωσφοριζέ διάλυμα που δεν φεύγει, παρά μόνον με  το αντίδοτο του Κύρου. Και δεν προκαλεί απολύτως  τίποτε,  σε κανένα είδος δέρματος

Δέχτηκαν  οι περισσότεροι,  για να αποδείξουν στον επιστήμονα ότι έχουν δίκιο, αφού πείστηκαν ότι για την απίθανη περίπτωση που θα είχαν  παρενέργειες, θα έπαιρναν 2 εκατ. ευρώ αποζημίωση. 

Υπέγραψαν τα συμφωνητικά και το φωσφοριζέ μπήκε. Κάθε ένα πειραματόζωο  θα είχε και διαφορετικό χρώμα στο δέρμα του. Το πείραμα έλαβε χώρα μόνο στην Πανώπολη.

''Αν κολλήσετε τον ιό, αυτός  θα φωσφορίζει στο δέρμα σας,  ως να γίνετε καλά. 

Και θα δούμε τη συνέχεια''

Αυτό κράτησε δυο μήνες.

Μέσα σε δυο μήνες είχαν φωσφορίσει τα πιο πολλά χρώματα κι επειδή οι περισσότεροι ήταν ασυμπτωματικοί, δεν έδιναν προσοχή ή δεν έμπαιναν απομόνωση.

Το σπουδαίο όμως ήταν ότι μέσα στους δύο μήνες με  φωσφοριζέ χρώμα παρουσιάζονταν κρούσματα σε άλλες πόλεις.  Οι γονείς του πρώτου ανυπάκουου με το κόκκινο φωσφοριζέ ,  νοσηλεύτηκαν  στο νοσοκομείο της Κατώπολης ως θετικοί με πράσινο χρώμα να φωσφορίζει στο δέρμα τους. Γιατί βλέπεις, ο ιός μεταδιδόταν στους άλλους μαζί  με το χρώμα στο δέρμα.

Κλήθηκαν λοιπόν μετά το δίμηνο  όλα τα πειραματόζωα-πολίτες και τους έδειξαν αποτελέσματα  του ιου. Σε πόλεις ως και 200 χλμ μακριά  ασθενείς φωσφόριζαν, απόδειξη της μετάδοσης  από τους ατίθασους πολίτες. Και πόσοι από αυτούς έχασαν τη μάχη της ζωής!

Όλοι οι παρόντες σάστισαν!

''Μα τι κάναμε;'' αναφώνησαν οι περισσότεροι, ενώ οι άλλοι έμειναν αμίλητοι με σκυμμένο κεφάλι.

''Επειδή ήσασταν ανεύθυνοι. Ό,τι και αν πιστεύει κάποιος, είναι ευθύνη του η υγεία όλων αφού την επηρεάζουν  οι πράξεις  του΄΄ είπε ο κ. Λοιμωξίδης

Φόρεσαν όλοι τις μάσκες αμίλητοι, ενώ  ο Κύρος  τους είπε :

''Μην ξεχνάτε, μαζί με τη μάσκα να ''φοράτε'' πάντα την υπευθυνότητά σας''!


Αυτή είναι η δική μου συμμετοχή, το δικό μου στολίδι για το δέντρο μας, που τα Χριστούγεννα θα είναι στολισμένο και θα ομορφαίνει το bloggoχωριό μας.
Μια υπέροχη ιδέα της Μαρίνας μας του ''Εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή''
μας προσφέρει διασκέδαση συμμετέχοντας, γεμίζουμε αισιοδοξία και δημιουργούμε όλοι μαζί,με θετική διάθεση, πέραν κάθε προσδοκίας.

Προτίμησα μια ανάλαφρη ιστορία για μια ήδη βαρυσήμαντη λέξη και απαραίτητη για να γίνει η ζωή μας ανθρώπινη  με αξιοπρέπεια και εντιμότητα.

 

Εύχομαι,
 ο νέος χρόνος να είναι γενναιόδωρος  και να  δεχθούμε τα δώρα του με υπευθυνότητα, βρίσκοντας την ανθρωπιά μας που τόσο μας λείπει.

                                         
Και επειδή έχουμε ως οικογένεια έθιμο, ένα χριστ. τραγούδι που πάντα είναι το πρώτο που ακούμε και τραγουδάμε χορεύοντας όταν στολίζουμε το δέντρο μας, σας το χαρίζω. 

 
                                     

56 σχόλια:

  1. Άννα μου, είσαι υπέροχη και αυτό φαίνεται και στις αναρτήσεις σου!
    Υπέροχη και γεμάτη ουσία η ιστορία σου. Η υπευθυνότητα είναι κάτι που έχουμε αποδείξει ότι μας λείπει. Και σε πολλές περιπτώσεις είναι εγκληματικό.
    Εύχομαι η νέα χρονιά να μας βρει πιο υπεύθυνους και πιο συνειδητοποιημένους, μετά τα όσα έχουμε ζήσει.
    Τέλειο το τραγούδι! Υπό τους ήχους του σε αποχαιρετώ.
    Σε ευχαριστώ για το υπέροχο στολίδι και την υπέροχη συμμετοχή σου.
    Σε φιλώ πολύ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μαρίνα μου. Ο λόγος σου με γλύκανε. Ναι το πιστεύω και εγώ ότι η υπευθυνότητα μας λείπει από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο βήμα της ζωής μας
      Να σαι καλά και σ'ευχαριστώ για την ευκαιρία συμμετοχής σε ένα καταπληκτικό δρώμενο.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. Άννα μου καλημέρα. Τι υπέροχη και γλυκιά ιστορία. Ένα ¨παραμύθι¨επίκαιρο και διδακτικό για την covid-εποχή που ζούμε. Υπευθυνότητα, μια λέξη ουσιαστική, που θα έπρεπε να διδάσκεται και να εφαρμόζεται απ' όλους. Και πόσο καλύτερα θα ήταν η καθημερινότητά μας.
    Δυστηχώς όμως δεν γίνεται αυτό, παρα μόνο από εξαιρέσεις, ενώ θα έπρεπε να είναι κανόνας. Η υπευθυνότητα πλέον, περισσότερο συσχετίζεται γύρω απ' τις δουλειές μας και όχι από τον τρόπο συμπεριφοράς μας. Στα παιδιά συσχετίζεται γύρω από τις μαθητικές τους επιδόσεις και όχι από τον τρόπο που συμπεριφέρονται.
    Ένα παραμύθι κοίτα τι σκέψεις γεννά. Μπράβο Άννα.
    Καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γιώργο μου. Ναι η υπευθυνότητα θα έπρεπε να διδάσκεται από τα μικρά μας χρόνια. Ακόμη και η υπευθυνότητα που δείχνουμε στη δουλειά μας ή τα παιδιά στο σχολείο δεν μπορείς να την πεις συνειδητοποίηση υπεύθυνη γιατί υπάρχει ο φόβος της τιμωρίας-απόλυση ή κακοί βαθμοί.
      Νομίζω ότι είναι τρόπος ζωής για κάθε τι που κάνουμε
      Να σαι καλά
      Καλημέρα όλη μέρα

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Άννα
    Σωστός ο κύριος Λοιμωξίδης. Πϊσω από τις μάσκες, κανένας δεν θα ξέρει ποιανού η μούρη φωσφορίζει και ποιανού όχι. Έτσι θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι.
    Συγνώμη που ειμαι λιγο αρνητικός, αλλά θυμώνω στη σκέψη να μεγαλώνουν τα παιδιά μας γαλουχημένα σε αυτό το αλαλούμ, που όπως άρχισαν να μας πληροφορούν, θα κρατήσει για πολυ καιρό ακόμα.
    Τωρα όμως ειναι Χριστούγεννα και πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά.
    Πολλές αγκωνιές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Στέλιο. Κοίτα επειδή συμφωνώ μαζί σου ότι ζούμε σε μια αλαλούμ εποχή και τα παιδιά μας στερούνται τη ζωή τους, θα σου πω τη δική μου σκέψη. Πρώτα να πω ότι τα παιδιά το αντιμετωπίζουν καλύτερα από εμάς.
      Δεύτερον, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν το αλαλούμ είναι τόσο σοβαρό ή όχι, αν ισχύει, αν πεθαίνει κόσμος από τον ιο. Και αν είναι η μάσκα και οι τρόποι προστασίας οι ενδεδειγμένοι. Δεν είναι ειδικότητά μου. Πιστεύω όμως ότι ένας ιος στέλνει στον άλλο κόσμο πλήθος ανθρώπων που χάνονται μόνοι τους χωρίς έναν δικο τους πλάι τους. Η ευθύνη μου ως πολίτη είναι να μην μεταδώσω αν έχω τον ιο στους δικούς μου και στους γύρω μου. Ακολουθώ τις συμβουλές των ειδικών επιστημόνων μια και αυτοί είναι εκείνοι που ζητώ την επιστημονική τους διάγνωση όταν αρρωσταίνω, όταν παθαίνω ατύχημα, όταν χρειάζομαι περίθαλψη. Και ναι θα κρατήσει καιρό ειδικά μετά το εμβόλιο που δεν ξέρουν τις αντιδράσεις σε ανοσία κλπ απέναντι στον ιο. Τώρα τον μαθαίνουν Στέλιο και παρατηρώντας και καταγράφοντας αποκτούν γνώση. Αρνητικός να μην είσαι γιατί μόνο κακό στον εαυτό σου κάνεις. Να πιστεύεις ότι θα περάσει κι αυτό όπως τόσα που έχει περάσει η ανθρωπότητα
      Καλή σου μέρα και καλές γιορτές με αγκαλιές διαδικτυακές και ακίνδυνες

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Άννα μου το στολίδι σου υπέροχο και σημαντικό στον τρόπο ζωής μας και γενικά για την ύπαρξη μας ολόκληρη σε αυτόν τον πλανήτη! Υπευθυνότητα πρέπει να έχουμε τόσο στις επιλογές μας όσο και στις συμπεριφορές μας αν θέλουμε να έχουμε δικαιώματα. Κι αυτό είναι το σωστό! Θετική άποψη για τη νέα χρονιά λοιπόν! Καλές γιορτές με υγεία εύχομαι και σου στέλνω τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαίρη μου. Χαίρομαι που σου αρέσει το στολίδι- λέξη μου. Για μένα απαραίτητη σαν το οξυγόνο η υπευθυνότητα. Από τα μικρά ως τα πιο μεγάλα. Η κοινωνία μας θα ήταν καλύτερη.
      Και ναι πρεπει να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας για να διεκδικούμε δικαιώματα.
      Καλές γιορτές και σε σένα
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  5. Όμορφο και τρυφερό παραμύθι Άννα μου με μια λέξη που σημαϊνει πολλά
    στην εποχή μας Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι πιο υπεύθυνα και πειθαρχημένα από εμάς και αντιμετωπίζουν πιο άνετα τις δύσκολες
    καταστάσεις όπως είναι αυτή που βιώνουμε.Αξίζει να βρίσκεται στο δέντρο μας .Καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Μαρία μου που σου άρεσε. Ναι τα παιδιά σ'αυτή τη φάση είναι πιο υπεύθυνα από εμάς. Σ'ευχαριστώ Μαράκι μου να σαι καλα΄
      Καλά Χριστούγεννα με αισιοδοξία για το νέο χρόνο

      Διαγραφή
  6. Χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς χιούμορ δεν νοείται, γι αυτό Άννα μου, ένα μεγάλο μπράβο για την εφευρετικότητα σου και για το χαμόγελο που μας χάρισες τέτοιες μέρες!
    Η Υπευθυνότητα που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την νοημοσύνη είναι που λείπει από παντού, γι αυτό και η ανθρωπότητα έχει πάρει την κατιούσα!
    Ας δείξουμε ευθύνη πρώτα απέναντι στον εαυτό μας για να γίνουμε παράδειγμα στους ανεύθυνους!
    Με όλη μου την Αγάπη εύχομαι εσύ και η οικογένεια σου να έχετε φωτεινές και χαρούμενες γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι μια βαρύγδουπη λέξη Στεφανία μου ήθελε το χιούμορ της για να ελαφρύνει και να γίνει εύπεπτη. Φυσικά είναι συνδεδεμένη με τη νοημοσύνη, και επειδή λείπει από την κοινωνία μας μάλλον μυαλό δεν έχουμε.
      Συμφωνώ πρώτα στον εαυτό μας υπευθυνότητα και μετά στους άλλους.
      Σ'ευχαριστώ για τις ευχές
      Από καρδιάς σου εύχομαι καλές γιορτές με γαλήνη, υγεία και αγάπη
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  7. Επίκαιρη και θετική η προσέγγιση σου, με παραμυθιακό τρόπο, για την πιο δύσκολη δοκιμασία των ανθρώπων μετά το Β΄Π.Π. Το ζητούμενο είναι η υπευθυνότητα όλων μας, να βάλουμε στην άκρη την αφελή σκέψη ότι κάποιοι μας κοροϊδεύουν, διότι γύρω μας άνθρωποι πεθαίνουν, πολλοί άλλοι υποφέρουν και τα νοσοκομεία μας έχουν κλείσει ουσιαστικά για όλες τις υπόλοιπες ασθένειες. Δεν είναι εύκολη η όλη κατάσταση, αλλά αν κατορθώσουμε να την προσπεράσουμε αλώβητοι, θα έχουμε όλον τον χρόνο να αγκαλιάσουμε και πάλι τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να ονειρευτούμε το αύριο, να κτίσουμε πάλι από την αρχή αυτά που χάσαμε. Φτάνει να είμαστε εκεί.
    Την θερμή μου Καλημέρα, Άννα, ευχαριστώ για την ωραία εγγραφή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου όντως είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία μετά τον ΒΠΠ. Και λείπει τόσο η υπευθυνοτητα σήμερα. Από πολλούς. Από την εξουσία, από πολίτες και η κοινωνία μας πολλές φορές γίνεται στάνη αγρίων ζώων.
      Ετσι πιστεύω ότι χρειάζεται υπομονή και επιμονή να το ξεπεράσουμε όλο αυτό αλλά και έστω μια μικρή εμπιστοσύνη στους επιστήμονες που γνωρίζουν φυσικά καλύτερα
      Εγώ ευχαριστώ Βασίλη μου να σαι καλά
      Καλό μεσημέρι

      Διαγραφή
  8. Άννα μου θα ομολογήσω πως μόλις είδα τι Υ έπαθα...πανικό τι λέξη μπορούσα να σκεφτώ με Υ. Όμως κορίτσι μου εσύ είσαι από άύτές που τίποτα δεν τους σταματάει για να βρουν τα πάντα και με σωστό τρόπο. Υπευθυνότητα..την ψάχνουμε σε κάθε άνθρωπο που βάζουμε δίπλα μας και παλεύουμε για να την επιβάλουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας. Η μπάλα σου νομίζω βαραίνει στα θέλω μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κι εγώ ήθελα μια λέξη που είναι απαραίτητη για την κοινωνία μας. Αλλά είχα τη λέξη Υγεία στην τελική, αν προβληματιζόμουν. Αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα στην υπομονή και στην υπευθυνότητα αλλά μετά είδα τη λέξη υπομονή και με την αρνητική της σημασία και έτσι κατέληξα στη λέξη μου.
      Να σαι καλά Γεωργία μου για τον γλυκό σου λόγο

      Διαγραφή
  9. "Υπευθυνότητα" τεράστια σημασίας λέξη που φοβάμαι πως την έχουν χάσει αρκετοί.
    Πολύ επίκαιρη η ιστορία/σαν παραμύθι σου Άννα μου!
    Καλές και όμορφες οικογενειακές γιορτές να έχεις Αννα μου!
    ❤️❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρία μου τεράστιας σημασίας λέξη. Και είναι ανάγκη, επιβάλλεται να γίνουμε υπεύθυνοι. Θα γίνει καλύτερη η κοινωνία μας
      Καλές γιορτές και σε σένα κορίτσι μου Θα τα πούμε βέβαια και στο γράμμα σου

      Διαγραφή
  10. Παραμύθι λοιπόν Άννα μου! Μα είναι παραμύθι άραγε; Ή μήπως είναι μια πραγματικότητα που τρέχει ολόγυρά μας. Κάθε ώρα και στιγμή. Ο Κύρος Λοιμωξίδης, ένα σύμβολο εδώ. Η επιστήμη ίσως, η ιατρική, φωνάζει, προειδοποιεί. Μάλιστα προχωρά και σε ένα παραστατικό πείραμα, που το σκέφτηκες βρε θηρίο!, με το οποίο περίτρανα αποδεικνύει στους επιπόλαιους και αδιάφορους ως που μπορεί να φωσφορίσει ο ιός! Το φαντάζομαι σαν εικόνα και είναι συγκλονιστικό. Για σκέψου το. Μέσα στη νύχτα, να φωσφορίζουν στην αρχή οι δέκτες του πειράματος και σε λίγο καιρό να φωσφορίζει μια τεράστια περίμετρος σε άλλους τόπους ολόγυρά τους.
    Αυτή η χώρα, "Στραβός είν' ο γυαλός" πραγματικά υπάρχει. Κι άντε να δεις πως επιβιώνει και πως λειτουργεί.

    Άννα μου, η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, είναι μεγάλο στολίδι. Όχι μόνο τώρα, σε καιρούς χαλεπούς. Αλλά διαχρονικά! Δεν φθίνει ποτέ η αξία και η τεράστια προσφορά της. Συνεπώς έχει ξεχωριστή θέση στο δέντρο των ευχών.
    Χρόνια πολλά καλή μου φίλη. Μακάρι η ευχή σου να εισακουστεί από όλους μας με μέτρο και φρόνηση.
    Κοιτάζω το φιλμάκι που έβαλες. Είναι το πρώτο ιστορικά animation που βγήκε για το γιορτινό αυτό τραγούδι.
    Σε φιλώ γεμάτος ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραμύθι είναι Γιάννη μου από αυτά που θα θέλαμε να μπορούσαν να συμβούν μπας και δούμε το φως το αληθινό.
      Ναι η χώρα ''Στραβός ειν' ο γιαλός''υπάρχει και πιστεύει αυτό ακριβώς όχι οτι αρμενίζει στραβά...
      Το σκέφτηκα Γιάννη γιατί φανταζόμουν τι θα μπορούσε να γίνει για να αποδειχθεί αυτή η μετάδοση. Μόνο κάτι ορατό κα΄τι που το βλέπεις με μια ματιά. Έτσι μου βγήκε το φωσφοριζέ.
      Και λατρεύω τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι επειδή είναι ο τρόπος ζωής τους όχι από φόβο τιμωρίας. Δύσκολο πράγμα γιατί θεωρείται ότι αγχώνει η υπευθυνότητα ενώ πιστεύω ότι το αντίθετο αγχώνει.
      Ναι το φιλμάκι γι αυτό το επέλεξα γιατί είναι το πρώτο ανιμέισον και το τραγούδι φαντάσου το να παίζει στο σαλόνι μας, εμείς να έχουμε στολίδια στα χέρια, γιρλαντες κλπ να το τραγουδάμε και να χορεύουμε συγχρόνως. Τρέλα μεγάλη χααχαα
      Σ'ευχαριστώ πολύ Γιάννη
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
    2. Όμορφες στιγμές και μέρες γεμάτες αναμνήσεις Άννα μου! Πολύ όμορφα όλα τούτα. Φιλιά.

      Διαγραφή
    3. Ναι Γιάννη μου όμορφες αναμνήσεις που φέτος μόνο δεν γέμισαν το στεντούκι μου. Μόνη τραγουδούσα και χόρευα στολίζοντας....

      Διαγραφή
  11. Αυτή δεν είναι μια ανάλαφρη ιστορία Άννα μου, είναι μια υπέροχη ιστορία με μια παρήγορη λέξη για τα δύσκολα του κόσμου τούτου. Ίσως τελικά αυτό χρειαζόμαστε να περάσουμε «εμείς καλά και οι άλλοι….» Αλλά φαντάζομαι όλοι μέσα στην απόγνωση της σκέψης τους ψάχνουμε έναν Κύρο Λοιμωξίδη. Κι αν πιστέψουμε στην υπευθυνότητα μπορούμε να ξορκίσουμε την άγνοια, μπορούμε να δυναμώσουμε τις αντοχές, μπορούμε να υποτάξουμε τον φόβο και να «ζήσουμε καλύτερα»
    Καλό μεσημέρι Άννα μου!
    Υπέροχο το στολίδι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννίκα μου σ'ευχαριστώ πολύ. Ανάλαφρη λέγοντας, εννοούσα ότι σε αντίθεση με τη σοβαρότητα και το βάρος της λέξης, η ιστορία είναι ένα παραμύθι με μια δόση αστείου.
      Είναι η υπευθυνότητα από μόνη της όσο ισχυρή που αμέσως πιστεύω ΄μια ολόκληρη υπεύθυνη κοινωνία θα γινόταν ανθρώπινη.
      Να σαι καλά Αννίκα μου

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα Άννα
    Συγκλονιστική η συμμετοχή σου. Χαμογελώ με το πώς πήρες ιατρικά δεδομένα που κάποιες στιγμές, μας διχάζουν και τα παρουσίασες ως στοιχεία ενός παραμυθιού που έχει κάτι σημαντικό να μας πει, με γλυκό τρόπο. Και επειδή ατις μέρες που διανύουμε έχουμε όλοι ανάγκη από παραμύθια, από αυτή τη γλυκύτητα, μπορούμε να ακούσουμε και να αγκαλιάσουμε το μήνυμα. Να αγκαλιάσουμε την υπευθυνότητα.
    Καλές γιορτές, καλή χρονιά, με φως και περισσότερη υπευθυνότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Τζοάννα μου. Αυτό ήθελα, ένα μήνυμα που θα δινόταν με παιδικό ίσως τρόπο και θα αγκαλιαζόταν. Φαντάσου μια τόσο βαρυσήμαντη λέξη να την εξηγεί ένα κείμενο βαρύ ...θα ένοιωθες ότι απέναντί σου είναι κάποιος που σου κουνάει το δάχτυλο διδάσκοντας...και ίσως να λεγες και μέσα σου ''δάσκαλε που δίδασκες...''
      Χαίρομαι όμως που βρήκες συγκλονιστική τη συμμετοχή μου. Με τιμά.
      Καλές γιορτές κορίτσι μου
      Να περάσεις καλά, γαλήνια, με αγάπη

      Διαγραφή
  13. Αννούλα μου θα ευχόμουν αυτή τη λέξη-κεφάλαιο, να την διέθεταν πρωτίστως όσοι είναι "υπεύθυνοι" για την ενημέρωση και τις ζωές μας. Θεωρώ ότι πειθαρχήσαμε ως λαός απ' την πρώτη κιόλας καραντίνα, κι αν δεν υπήρχαν τα αντιφατικά μηνύματα με δημόσιες εμφανίσεις -άνευ προφυλάξεων- θα υπήρχε απόλυτος σεβασμος και υπευθυνότητα απ' όλους εμάς τους πολίτες.
    Εμπνευσμένη η συμμετοχή σου, διάλεξες μια καίρια λέξη και μια συμβολική διήγηση που προβληματίζει.
    Υπέροχη κι η μουσική σου επιλογή.
    Καλά Χριστούγεννα λοιπόν, με υπευθυνότητα αλλά και κριτική σκέψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου γι αυτό θεωρώ ότι η υπευθυνότητα είναι πρωτίστως αξία για τους πολίτες. Για να ψηφίζουμε συν τοις άλλοις υπεύθυνα. Για να σου πω όμως την αλήθεια μου, εγώ αυτούς που παρουσιάζονταν χωρίς προφυλάξεις δημόσια και εννοώ την κυβέρνηση, ξέρεις τι σκέφτηκα; ''Να δεις που έχουν εμβολιαστεί ήδη αυτοί όλοι και δεν έχουν ανάγκη, αλι σε μας'',σκεπτόμενη ότι ο ιός ξέφυγε εργαστηριακά και το εμβόλιο ήδη υπήρχε. Μπορεί να είναι συνωμοσιολογικό αλλά δεν νομίζω ότι η στάση μιας κυβέρνησης θα πρέπει τους υπεύθυνους πολίτες να τους παρασύρει. Γι αυτό μίλησα για επιστήμονες. Τι λένε οι επιστήμονες...
      Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο
      Και χαίρομαι που απόλαυσες την παιδική μου μουσική αδυναμία
      Καλές γιορτές και θα τα πούμε στο δικο σου γράμμα αύριο

      Διαγραφή
  14. Αννούλα μου μπράβο που με ένα παραμύθι μας παρουσίασες μια βαρυσήμαντη λέξη. ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ!
    Μια λέξη που στην σημερινή κατάσταση έρχεται να μας διδάξει πως πρέπει να είναι προτεραιότητα αν θέλουμε να έχουμε την ΥΓΕΙΑ μας (άλλη μια λέξη από Υ), μια λέξη που πρέπει να μας συνοδεύει παντού για να δημιουργήσουμε μια ιδανική κοινωνία.
    Σου εύχομαι καλές γιορτές. Καλά Χριστούγεννα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ελένη μου. Όντως βαρυσήμαντη λέξη που η ύπαρξή της θα κάνει ιδανική την κοινωνία μας
      Καλές γιορτές και σε σένα με θαλπωρή και υγεία πάνω από όλα
      Φιλιά

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα. Έξυπνη η ιδέα σου. Πολύ μου άρεσε η επιλογή της λέξης, και ακόμα περισσότερο μου άρεσε η παρουσίαση της μέσα από το παραμύθι. Εύστοχη και απολαυστική.
    Καλ Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες. Χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα μου και η λέξη. Ήθελα μια ανάλαφρη παρουσίαση για μια λέξη τόσο βαρυσήμαντη
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Καλές γιορτές εύχομαι και με αισιοδοξία να υποδεχθούμε το νέο χρόνο

      Διαγραφή
  16. Ωραία ιστορία και ακόμα ωραιότερη η λέξη σου.
    Είθε λοιπόν να έχει όλος ο κόσμος υπευθυνότητα και κυρίως οι κυβερνώντες, μήπως δούμε και καμιά πιο ανέμελη μέρα!
    Το δέντρο με τα στολίδια "χειρουργικές μάσκες" ξεχωρίζει!
    Τα φωτάκια σου είναι καταπληκτικά.
    Όσο για το άσμα που ακούτε στολίζοντας, τι να πω; Τέλειο!

    Αν δεν προκάνω να ξαναπεράσω, σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα!🎄🌟⛄

    Κίσιζ, μένι κίσιζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρτίστα μου σ'ευχαριστώ πολύ
      Μακάρι να επικρατήσει υπευθυνότητα...θα ζούμε σε μια όμορφη κοινωνία.
      Χαίρομαι που σου άρεσαν τόσα πράγματα εδώ μέσα...Να σαι καλά
      Καλές γιορτές να περάσεις με υγεία, κουράγιο και χαμόγελα
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  17. Μία και μία οι επιλογές όλων!
    Άννα μου, πολύ πετυχημένος και ευρηματικός ο τρόπος που την παρουσίασες! Για την κατάσταση που επικρατεί και την ανευθυνότητα δεν θέλω να τοποθετηθώ γιατί έχω απογοητευτεί και έχω θυμώσει πολύ.

    Καλή δύναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου σε όλα
      Και τα στολίδια υπέροχα του δέντρου μας έτσι να έχουμε ένα δρώμενο που μας κάνει να ξεχνάμε μια και αυτή η ιδέα της Μαρίνας είναι καθημερινή παρουσίαση και συμμετοχή
      Και εγώ εχω θυμώσει με τους ανεύθυνους. Τι καλά που θα ήταν αν ήμασταν υπεύθυνα άτομα, με σεβασμο στους γύρω μας!!
      Καλές γιορτές Κατερίνα μου με κουράγιο και γαλήνη

      Διαγραφή
    2. Να μια ακόμα πολύ ωραία λέξη η "υπευθυνότητα" που θα γίνει ένα ακόμα όμορφο στολίδι -ευχή στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας..
      Μια πραγματικά βαρυσήμαντη λέξη που η πολύ έξυπνη ιδέα σου να την δώσεις μέσα από ένα παραμύθι ήταν πολύ εύστροφη.
      Ετσι κάπως θα έπρεπε να διδάσκονται στα παιδιά οι αξίες στην ζωή, γιατί η υπευθυνότητα, θα πρέπει να διέπει κάθε πράξη της ζωης μας...
      Πολύ ωραία η επιλογή της λέξης σου φίλη μου!!
      Όσο για το τραγούδι που επέλεξες, μας χάρισες όμορφες στιγμές.
      Να ευχηθω μαζί σου να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και στα μικρά και στα μεγάλα Αννιώ μου!!
      Καλά Χριστούγεννα να έχεις με υγεία και αγάπη να περιμένουμε τα καλύτερα που θα έρθουν!! 🧡🎄✨
      υ.γ είναι η τρίτη φορα που προσπαθώ να δημοσιεύσω το σχόλιο μου ελπίζω αυτη την φορά να είναι και η τυχερη΄μου!! φιλιααα!!

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Ρούλα μου. Χαίρομαι που σου άρεσε ηλέξη στολίδι μας. Μακάρι να γίνουμε πιο υπεύθυνοι, η κοινωνία μας θα γίνει ανθρώπινη
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Καλές γιορτές σε σένα και την οικογένειά σου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  18. Άννα μου, πολύ σημαντική η έννοια της υπευθυνότητας. Κάτι που ίσως λείπει τουλάχιστον από ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.
    Ίσως αν αυτός ο ιός μας έβαφε με χρώματα να βλέπαμε την πραγματικότητα με άλλα μάτια. Θα ξέραμε από που να προστατευτούμε.
    Εύχομαι γρήγορα να περάσουν όλα αυτά

    καλές γιορτές σου εύχομαι,
    και του χρόνου με υγεία που τόσο ανάγκη την έχουμε
    σε φιλώ

    ωραιότατη λέξη που θα συμπληρώσει επάξια το παζλ του δέντρου μας :)
    καλημέρα Άννα Φλο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ Στέλλα μου. Αν μπορούσε να γίνει ορατός ο ιος πάνω στον καθένα μας θα μας έπειθε γρήγορα να ακολουθούμε υπεύθυνα τις προφυλάξεις
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Καλές γιορτές και από εμένα με ηρεμία και αγάπη
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  19. το πώς το ταίριαξες με τα των ημερών, δε λέγεται
    υπεροχη η συμμετοχη σου Άννα μου!
    ωραιο γραμμα - αρετη και το δικο σου στολιδι
    παντα σε απολαμβανω

    φιλια πολλα και καλες γιορτες ευχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαα το ταίριασμα είναι φαντασία χααα ειδικότης μου!!
      Σ'ευχαριστώ Κικίτσα μου να σαι καλά
      Φιλιά πόλλά με ευχές για καλές γιορτές από καρδιάς

      Διαγραφή
  20. ΑΧ βρε Αννουλα μου,ποίος έχασε την υπευθυνότητα να τη βρουν τόσοι άλλοι που ακόμα και ΄σημερα επιμένουν στην συνομωσιολογία!Ειλικρινά λυπάμαι με την πνευματική κατάντια αυτου του λαού,που όλο πάει και πιο κάτω. ΑΚόμα και ο άπιστος Θωμάς θάχε πιστέψει μετά τόσυς θανάτους.Αλλά δυστυχώς ο,τι δε μας χτυπάει την πόρτα μας,είναι ανύπαρκτο.Ευχομαι ολόψυχα να μας εκπλήξει το 2021 και να μην είναι συνέχεια αυτού του χρόνου που όλοι επιθυμούμε διακαώς να ξεχάσουμε!
    καλες ηρεμες υγιεις οικογενειακες γιορτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ δεν την έχασε κανείς την υπευθυνότητα ούτε πωλείται πουθενά γι αυτό πάμε εκεί κάτω που πάμε...
      Δυστυχώς κι εγώ λυπάμαι Χαρά μου αλλά ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα ''δούμε το φως το αληθινό'' δεν μπορεί.
      Μακάρι ο νέος χρόνος να μας φέρει μόνο αισιόδοξα μηνύματα
      Καλές γιορτές να περάσεις σε πείσμα της εποχής

      Διαγραφή
  21. Με βαρυσήμαντο στολίδι στόλισες το δέντρο των ευχών Αννούλα μου, με μία εκπληκτικά εμπνευσμένη διήγηση....Υπευθυνότητα σημαίνει να βρισκόμαστε εμείς στο τιμόνι και να παίρνουμε την ευθύνη για τις πράξεις μας. Έτσι σταματάμε να παριστάνουμε το θύμα των ανθρώπων και των καταστάσεων. Μπαίνοντας επικεφαλής του εαυτού μας παίρνουμε την ευθύνη του ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Είναι μεγάλη χαρά και ελευθερία να ξέρεις πως οι πράξεις σου επηρεάζουν το πεπρωμένο σου.

    Ορισμένοι έχουν την εντύπωση ότι η υπευθυνότητα είναι δείγμα βαρετού χαρακτήρα. Νομίζουμε ότι, με το να είμαστε ασυνεπείς, να αργούμε, να μην τηρούμε τις υποσχέσεις μας, δείχνουμε ξύπνιοι και ενδιαφέροντες άνθρωποι.

    Ωστόσο η ανευθυνότητα στηρίζεται στα πιστεύω που έχουμε για τον εαυτό μας και τους άλλους. Όταν πιστεύουμε ότι έτσι γεννηθήκαμε, έτσι μας μάθανε, αυτό είναι το χούι μας, δε φταίμε, δεν μπορούμε να αλλάξουμε, βρίσκουμε δεκάδες δικαιολογίες για να αποφύγουμε την ευθύνη. Οι δικαιολογίες είναι το αγαπημένο χόμπι πολλών ανθρώπων και σιωπηρά αποδεκτό από την κουλτούρα μας. Υπάρχει πάντα μια δικαιολογία για όλα. Για την αποτυχία στις σχολικές εξετάσεις, για τα σχόλια των άλλων, για την αναβολή ενός σχεδίου, γιατί ο διευθυντής προτιμάει τους ηλίθιους.....

    Οι δικαιολογίες είναι προσφιλής τεχνική που μας αποτρέπει από το να βρισκόμαστε στο τιμόνι της ζωής μας.

    Ό,τι κι αν έχει συμβεί στο παρελθόν, ό,τι κι αν έχουμε αποφύγει, η μόνη πηγή δικαιολογιών είναι ο εαυτός μας.

    Συνήθως ο λόγος που παραμένουμε ανεύθυνοι είναι γιατί πάντα κάτι κερδίζουμε παριστάνοντας το θύμα. Ή γιατί βολευόμαστε ή γιατί είναι εύκολο ή για να μη χάσουμε την ασφάλειά μας ή για να αποφύγουμε κάτι σαμποτάροντας τον εαυτό μας ή για να χειριστούμε τον άλλον. Ας ελπίσουμε ότι κάτι διδαχτήκαμε από την πανδημία και τα ολέθρια αποτυπώματά της και θα γίνουμε πιό σώφρονες και υπεύθυνοι. Ακούγονας την θαυμάσια μουσική που μας χάρισες, σου στέλνω τις ευχές μου γιά χαρούμενα Χριστούγεννα και καλή Χρονιά με υγεία και υπευθυνότητα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου ακριβώς όπως τα γράφεις τα πιστεύω κι εγώ! Ένα πλήρες σχόλιο για την ανευθυνότητα που κυριαρχεί στον κόσμο και τους λόγους. Ένα πλήρες σχόλιο για τη σημασία της υπευθυνότητας και την αξία της
      Σ'ευχαριστώ τόσο πολύ
      Καλές γιορτές εύχομαι με γαληνη και ασφάλεια
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  22. Αμάν Άννα, στο έχω ξαναπεί, οι ιστορίες σου θέλω να έχουν συνέχεια! Υποσχέσου μου με.. υπευθυνότητα, ότι την επόμενη ιστορία θα την κάνεις σήριαλ! 😁 Πάντως εγώ κατέληξα ότι οι καταστάσεις και τα προσώπατα ήταν πιο πραγματικά από ποτέ! 😉 Καλό βραδάκι Αννούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα την κάνω το υπόσχομαι. Και αν μου τη ζητήσουν για τηλεόραση θα σε φωνάξω να πάρεις μέρος ναι;😁
      Να σαι καλά Πέτρα μου
      Καλό βράδυ και σε σένα

      Διαγραφή
  23. Θαύμασα τη φαντασία σου! Η ιστορία που έστησες για την λέξη σου θα έπρεπε να διαβαστεί απ' όλους.
    Η λέξη που διάλεξες δένει απόλυτα με την εικόνα που έχω σχηματίσει για σένα Άννα μου.Η υπευθυνότητα προυποθέτει ωριμότητα και σύνεση και εσύ διαθέτεις και τα δύο. Το έχω διαπιστώσει αυτό μέσα από τις αναρτήσεις σου κιαπό τα σχόλια που κάνεις.
    Είσαι θαυμάσια παιδαγωγός και τα παιδιά σου πρέπει να έχουν πάρει πάρα πολλά από σένα.
    Εύχομαι η υπευθυνότητα να αυξηθεί και να στολίσει τα δέντρα της ζωής όλου του κόσμου.
    Καλά Χριστούγεννα Άννα μου για σένα και την οικογένειά σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω Μαρία μου τι λόγια, τι σχόλιο! Σ'ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ την υπευθυνότητα το Α και το Ω στην πορεία της ζωής μας. Σ'ευχαριστώ, σ'ευχαριστώ, σ'ευχαριστώ!!
      Πιστεύω ότι έδωσα στα παιδιά μου ό,τι χρειαζόταν για να σταθούν στα πόδια τους ολοκληρωμένες πολίτες υπεύθυνα και αξιοπρεπή. Τα καμαρώνω είναι αλήθεια αυτό...
      Κι εγώ το εύχομαι Μαρία μου να αυξηθεί και τότε οι κοινωνίες θα είναι πολύ ανθρώπινες
      Καλές γιορτές Μαράκι και σε σένα και την οικογένειά σου
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  24. Άννα μου,
    Μου άρεσε πολύ η επιλογή της λέξης σου και το παραμύθι που έστησες!
    Η υπευθυνότητα θα έπρεπε να υπάρχει σαν μάθημα για την διαπαιδαγώγηση όλων των παιδιών! Ίσως ο κόσμος τότε να ήταν διαφορετικός!
    Καλά Χριστούγεννα, σου εύχομαι ολόψυχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό πιστεύω και εγώ Ζωή μου. Θα έπρεπε να υπάρχει μάθημα από το δημοτικό σχολείο. Συμφωνώ.
      Και σίγουρα θα ήταν διαφορετικός ο κόσμος. Πιο ανθρώπινος
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Χαίρομαι που σου άρεσε η λέξη και το παραμύθι μου
      Καλές γιορτές να περάσεις

      Διαγραφή
  25. Πόσο έξυπνος τρόπος να αγγίξεις αυτό το τόσο φλέγον θέμα του 2020!
    Εύχομαι η ιστορία του 2021 να είναι γεμάτη αισιοδοξία! Καλή Χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ πολύ!
      Το εύχομαι κι εγώ! Καλή χρονιά κι σε σένα. Ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  26. Δεν το πιστεύω ότι δεν άφησα σχόλιο εδώ. Ήμουν σίγουρη.
    Πραγματικά το Υ ήταν πιο δύσκολο από το Ξ το δικό μου, αλλά εσύ βρήκες την καταλληλοτερη λέξη.
    Μεγάλη υπόθεση η υπευθυνότητα Άννα μου.
    Και η ιστορία που σκάρωσες, πολύ έξυπνη.
    Μακάρι βέβαια να ξεκινούσε από ψηλά το αίσθημα της ευθύνης, αλλά από ότι βλέπουμε, την κρατάνε σε απόσταση.
    Να ευχηθώ καλή χρονιά και του χρόνου με υγεία.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρενάκι μου βλέπω να αγχώνεσαι με τα σχόλια. Δεν ξέρω τι κάνει ο μπλόγκερ αλλά μη σε νοιάζει τόσο πολύ.
      Ναι δύσκολο γράμμα αλλά είχε και τη λέξη Υγεία πρώτη και καλύτερη αν δεν εβρισκα άλλη.
      Μακάρι η ευθύνη να ξεκινούσε από την κεφαλή αλλά ας ξεκινήσει από μας, και να δεις αν θα ψηφίζεται κανείς που θα είναι ανεύθυνος
      Να σαι καλά μάτια μου
      Φιλιά

      Διαγραφή