Πριγκιπικά όνειρα...

 πηγή

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια όμορφη πριγκίπισσα που ζούσε σε ένα μεγάλο παλάτι ψηλά στο λόφο που αγκάλιαζε όλη τη χώρα...

Κάπως έτσι ξεκινούν τα περισσότερα παραμύθια που μας διηγόταν η μαμά το βράδυ πριν κοιμηθούμε. Τα περισσότερα είχαν πριγκίπισσες, ιππότες και βασιλιάδες. 
Μέσα από τα παραμύθια με τα εξωπραγματικά όντα και τις καταστάσεις που μόνο η φαντασία δημιουργεί, μαθαίναμε για σημαντικά θέματα  της ζωής όπως αξίες και αρχές, το καλό και το κακό, για την τιμωρία  αλλά και τη συγχώρεση, για το δίκαιο και το άδικο, για τον ισχυρό και τον έξυπνο, τον καλό και κακό.

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ της Έσσης-Ντάρμστατ, μετέπειτα μεγάλη δούκισσα Ελισάβετ Φεοντόροβνα της Ρωσίας,

Οι πριγκίπισσες, οι ιππότες, βασιλείς και βασίλισσες  ήταν στις επιλογές της παιδικής μας ηλικίας την περίοδο των αποκριών. Προσωπικά δεν ντύθηκα με στολή πριγκίπισσας ποτέ γιατί πάντα οι στολές ήταν ενοικιασμένες (τότε δεν αγοράζαμε στολή απλά νοικιάζαμε...)...και μετά μεγάλωσα!

Πέρασαν τα χρόνια...η μοναρχία εξακολουθούσε να υπάρχει σε πάρα πολλές χώρες και οι πριγκίπισσες μαζί με τους πρίγκιπες  ομόρφαιναν τα όνειρά πολλών νέων κοριτσιών, στην πραγματική ζωή πια, όπως λένε.

Σήμερα που η μοναρχία είναι σε λιγότερα κράτη,που οι άνθρωποι άλλαξαν πεποιθήσεις, οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες , έχασαν την αχλή  του παραμυθιού που τους περιέβαλε. Αλλά εξακολουθούν να μονοπωλούν το  ενδιαφέρον πολλών εκατομμυρίων θεατών μια και η τηλεόραση εκμεταλλεύεται αυτήν την επιθυμία του κόσμου.
Γιατί άραγε τόση αίγλη σκορπά μια πριγκίπισσα;
Γιατί εκατομμύρια άνθρωποι  παρακολουθούν την παρουσία της  στη δημόσια ζωή, το ντύσιμό της, τι κοσμήματα φορά, τι δώρα πήρε στα γενέθλιά της...και γενικά ό,τι την αφορά;
Κατανοώ μέχρι ενός σημείου τους κατοίκους των χωρών που ακόμη η βασιλεία είναι θεσμός της χώρας τους
Υπάρχει συμπάθεια, υπάρχει θαυμασμός, υπάρχει πίστη στην παράδοση...
Αλλά τι είναι εκείνο που προκαλεί στον κόσμο την επιθυμία να μαθαίνει   κάθε τι που αφορά την παραμυθένια ζωή, όπως αφήνεται έξω από τα τείχη των ανακτόρων να αχνοφανεί;
Μήπως  γιατί ξυπνούν το παιδί μέσα μας που αγαπά ακόμη τα παραμύθια;
 Πρόσφατα παρακολουθώ μια σειρά-   The  Crown- που μιλά για την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Μ' αρέσει πολύ. Καλογυρισμένη  και από όσα γνωρίζω, ακριβής στα ιστορικά στοιχεία που παραθέτει. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πολιτικοοικονομικά στοιχεία διαφορετικών εποχών, η εξωτερική πολιτική, συμφέροντα και ό,τι αφορά ένα κράτος και την διακυβέρνησή του.
Σε μια σκηνή λοιπόν της σειράς αυτής, η πριγκίπισσα καλείται να βγάλει την ετήσια φωτογραφία της των γενεθλίων. Παράδοση. Δεν είναι πρόθυμη για κάτι τέτοιο και ο φωτογράφος του παλατιού της λέει, περίπου, αυτά   ....Σκεφτείτε υψηλοτάτη μια κοπέλα φτωχή που θα σας δει σε περιοδικό, μια κοπέλα που μαγειρεύει σε ένα ανήλιαγο μικρό σπίτι πώς θα την κάνετε να αισθανθεί, τι αισιοδοξία θα νοιώσει. Μπορεί να αγοράσει με τις οικονομίες της ένα φουλάρι και να βγει πιστεύοντας ότι ζει το παραμύθι!!

Ρόμι Σνάιντερ ως πριγκίπισσα Σίσσυ

Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα μου έκανε εντύπωση πολύ αυτή η φράση που ο σκηνοθέτης, υποθέτω, έβαλε στο στόμα του ηθοποιού- φωτογράφου. 
Ζει λοιπόν μια φτωχή νέα το παραμύθι ξεφυλλίζοντας  το περιοδικό και βλέποντας την ακριβή τουαλέτα της πριγκίπισσας;
Ονειρεύεται ο κάθε φτωχός και χωρίς πόρους πολίτης  παραμύθια με δόξα και πλούτη και αυτό του κάνει πιο υποφερτή τη ζωή του; 
Γι αυτό και τόση ακροαματικότητα σε κάθε παρουσίαση της παραμυθένιας ζωής των διάσημων γενικά;
Αδυνατώ να το κατανοήσω....
Αδυνατώ να φανταστώ ότι κάποιος βλέπει μια ζωή στη χλιδή που ζει ένας διάσημος  και ονειρεύεται -αλήθεια τι;- αλλά το σπουδαιότερο, αυτό από μόνο του του δίνει αισιοδοξία να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής του... Πώς; Γιατί;
Αδυνατώ πραγματικά...

48 σχόλια:

  1. Αννούλα μου είναι μια πραγματικότητα αυτή που αναφέρεις. Εκεί στηρίζεται η ουσία του lifestyle, σε αφήνει να ονειρεύεσαι το "φαινομενικά άπιαστο".
    Γιατί; Γιατί πολλοί άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι με τις ζωές τους κι αντί να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να χαρίσουν στους εαυτούς τους μια καλύτερη ζωή, ζηλεύουν τις φαντεζί ζωές άλλων ανθρώπων, νομίζοντας πως αυτό χρειάζονται. Δεν είναι όμως η ευτυχία όλων των ανθρώπων ίδια, ούτε γεννιέται με τα ίδια πράγματα!
    Πάντως εγώ δεν έχω ζηλέψει ποτέ στη ζωή μου, πλούτη και λεφτά. Ζηλεύω την αναισθησία ορισμένων ανθρώπων και ενίοτε καμιά σοκολατόπιτα 😂😂
    Καλό ξημέρωμα σου εύχομαι να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρίνα μου. Ναι είναι γεγονός και δεν με εντυπωσιάζει η παρακολούθηση της ζωής των διάσημων ή ''γαλαζοαίματων'' αλλά πώς είναι δυνατόν να πιστεύεται ότι ομορφαίνει τη ζωή των απλών ανθρώπων. Ζήλεια λες να είναι μόνο; Αν ήταν ζήλεια δεν θα μιλούσαμε ότι κάνει τη ζωή υποφερτή...Κάπου διάβασα ότι ο άνθρωπος χρειάζεται τη μαγεία και το παραμύθι για να αντέχει τις αντιξοότητες της ζωής...Τη στιγμή που παρακολουθεί το παραμύθι το κατανοώ να ξεχνιέται από τα όποια προβλήματά του αλλά μετά;
      Όσο για την σοκολατόπιτα πώς να μην ζηλέψεις; Πειρασμός σκέτος!!🤣🤣
      Καλό μεσημέρι μάτια μου

      Διαγραφή
  2. Άννα μου είναι πολύ σωστά όσα αναρωτιέσαι! Ο άνθρωπος πάντα αγαπούσε τα παραμύθια, και γενικότερα να παραμυθιάζεται! Μη ξεχνάς πως δεν χρειάζεται να παρακολουθεί την πριγκιπική ζωή αλλά του αρκεί να παρακολουθεί τη ζωή των διασήμων. Αγαπάει να βάζει πρότυπα, και να εξιδανικεύει άτομα. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική φυσικά και κανείς δεν σκέφτεται πως οι περισσότεροι πλασάρουν μια εικόνα που δεν είναι αληθινή! Έτσι ταίζονται τα οράματα, τα όνειρα, κι έτσι καλλιεργούνται τα επόμενα αστέρια. Δες πόσοι πηγαίνουν σε διαγωνισμούς ταλέντων για να το καταλάβεις στο μέγεθος του! Χειραγώγηση του όχλου είναι κι αυτό! Κι είναι κρίμα που πολλοί δεν πατάνε γερά στα πόδια τους και αφήνονται να οδηγούνται από το ψέμμα!
    Πολλά φιλιά καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ναι Μαίρη μου παραμυθιάζεται ως προς τι; Ότι θα γίνει με κάποιο θαύμα διάσημος ή πρίγκιπας; Λες να είναι μόνο θέμα προτύπων; Ναι κατανοώ το διαγωνισμό ταλέντων. Θα γίνουν διάσημοι πιστεύουν και πλούσιοι. Εξάλλου δεν κατηγορώ που κυνηγούν το όνειρό τους, αλλά ....αχ αυτό το αλλά. Να μου φτιάχνει τη ζωή και να την κάνει ανεκτή επειδή βλέπω το όμορφο φόρεμα μιας πριγκίπισσας ξεπερνά τη δυνατότητα του νου μου ως φαίνεται
      Φιλιά πολλά και σ'ευχαριστώ

      Διαγραφή
  3. Στα μικράτα μου λάτρεψα την πριγκίπισσα Σίσυ μα δεν δεν ήθελα την ζωή της γιατί κατάλαβα πως δεν ήταν ευτυχισμένη μεγαλώνοντας ένιωσα το ίδιο και για την Νταιάνα έτσι δεν ντύθηκα ποτέ πριγκίπισσα ούτε και την κόρη μου έντυσα. Την έντυνα άνοιξη, κύκνο, φωτίτσα όλο κάτι τέτοια χαζά που έραβα μόνη μου.Τι? Είμαι εκτός θέματος? Κοίτα που το μυαλό μου πήρε άλλους δρόμους. Καλό βράδυ Αννούλι μου φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Βιργινίτσα μου. Ναι τίποτε δεν είναι τέλειο στη ζωή και φυσικά δεν θα ήθελες τη ζωή της με τόσα προβλήματα που παρουσίασε η ταινία της.
      Όσο για τις απόκριες κοίτα...η μια μου κόρη δεν ήθελε ποτέ να ντυθεί πριγκίπισσα ενώ η δεύτερη το ζητούσε τόσο πολύ που της αγόρασα στολή μιας νεράιδας γιατί δεν έβρισκα ανάλογη πριγκίπισσας και της είπα είναι πριγκιπική στολή.
      Να σαι καλά μάτια μου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  4. Τι ωραία ανάρτηση, Άννα! Το πας βαθιά, εκεί που όχι μόνο εσύ αλλά μάλλον κανείς με βεβαιότητα δεν μπορεί να δώσει ασφαλή απάντηση. Αν ισχύει, π.χ, αυτό που λένε οι περισσότεροι, ότι αυτή η λάμψη αποτελεί το όνειρο όσων δεν την έχουν, τότε έχουμε μία ερμηνεία και της πτώσης του υπαρκτού σοσιαλισμού..Μπορεί στο βάθος ο άνθρωπος να μην έχει τη δύναμη να υποστηρίξει την ισότητα, αλλά να θέλει να γίνει πρίγκιπας..
    Κι αν, επίσης, είναι ο εξωραϊσμός της ζήλειας;
    Άλλη πάλι υπόθεση, μέσω παραλληλισμού: Θυμάμαι τον εαυτό μου να στήνεται μπροστά στην τηλεόραση και να βλέπει σκουπίδια, εκπομπές χυδαιότητας , και ταυτόχρονα να αναρωτιέται τι είναι αυτό που με κάνει να σταματάω το βλέμμα μου εκεί, γιατί παρακολουθώ αυτό που παρακολουθώ.
    Όπως κι εσύ, πολλές φορές αδυνατώ να δίνω απαντήσεις. Κι οι ερμηνείες που κάνω δε μου αρκούν.
    Τουλάχιστον, ως προς το θέμα σου είμαι κάπως ήσυχος, γιατί με τις πριγκίπισσες και τους μύθους τους και τη μυθική ζωή τους δεν "τσιμπάω" και πολύ. Κι αν μου πεις ότι σου φαίνεται φυσικό κι ότι είναι μάλλον γυναικεία υπόθεση, τότε η πιθανή ερμηνεία θα πάρει κι άλλες διαστάσεις και θα μου γίνει δυσκολότερη!

    Καλές μέρες, εύχομαι, πριγκιπικές :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως Διονύση μιλούν μετά βεβαιότητας όσοι ασχολούνται με το πώς θα πλασάρουν την εικόνα των διάσημων ή πριγκιπισσών. Μπορεί να είναι γυναικείο θέμα αλλά και οι άντρες θαυμάζουν τους πρίγκιπες, τους ιππότες από μικρά παιδιά.
      Φυσικά παρακολουθούμε σκουπίδια ακόμη...γιατί (έχω μια πρόχειρη εξήγηση) η τηλεόραση είναι άμεση, ένας τρόπος να περνάς την ώρα σου μια βραδιά ανιαρή και αν σου πλασάρει σκουπίδια αυτά βλέπεις. Όμως έχεις επιλογή. Θα δεις και τους πρίγκιπες και τα ανάκτορά τους αλλά....αυτό που πιστεύεται ότι δείχνοντας την παραμυθένια ζωή των ανακτόρων ο κόσμος αντέχει τις αντιξοότητες δεν το κατανοώ, ξεπερνά τη λογική μου και τις δυνατότητες του νου μου. Δεν είναι μόνο αυτή η φράση που ανέφερα. Σε επισήμανση κάποιου ότι πρέπει να γίνει σύγχρονη η εξωτερική εικόνα των πριγκιπισσών (στη σειρά αναφέρομαι) διά στόματος βασιλομήτωρος ακούμε να ισχυρίζεται ότι ο κόσμος δεν θέλει πολυπλοκότητα απο τους βασιλείς του θέλει να του διατηρούν το παραμύθι αναλλοίωτο. Και κάποιος είπε ότι έχουμε ανάγκη τα παραμύθια και τη μαγεία για να αντέχουμε τη ζωή μας. Πες μου τώρα πώς αυτό βοηθά να αντέχουμε τη ζωή μας;
      Όσο για τον άνθρωπο και το σοσιαλισμο ποτέ δεν πίστεψα ότι ο άνθρωπος είναι σοσιαλιστής. Δεν πιστεύει στην ισότητα ...απόδειξη; Δώσε στον οποιονδήποτε μια μικρή έστω εξουσία και θα τον δεις. Ούτε φυσικά θέλει σοσιαλισμο (εκτός λίγων εξαιρέσεων). Ό,τι δεν μπορούμε να γευτούμε και εμείς θέλουμε να πάψει να υπάρχει. Αν αποκτήσουμε πλούτη ...ποιος θα ήθελε να τα στερηθεί; Αυτό πιστεύω ότι είναι ο άνθρωπος.
      Καλημέρες απλές θα ευχηθώ χωρίς αντιξοότητες και ανάγκη παραμυθιάσματος!

      Διαγραφή
  5. Είδα πριγκίπισσα και ήρθα! ☺ Έλα μου ντε.. Τι διαφορετικό έχουμε εμείς οι πριγκίπισσες πια;

    Ο κόσμος μας είναι ανώριμος Άννα μου. Όχι τόσο κακός. Φυσικά και υπάρχουν και οι άρρωστοι και οι διεστραμμένοι,
    αλλά δεν πιστεύω τόσο στην κακία πια όσο στην ανωριμότητα. Αν ήταν αλλιώς, όλα θα δούλευαν ρολόι. Οι γάμοι θα
    ήταν ευτυχισμένοι, τα παιδιά θα γίνονταν ευτυχισμένοι ώριμοι και ολοκληρωμένοι ενήλικες, θα είχαμε καλύτερους πολιτικούς κ.ο.κ
    Φυσικά και υπάρχει ερμηνεία. Και δεν είναι μόνο το ενδιαφέρον για το πριγκιπικό lifestyle και τα gossip νέα. Βάλε κάπου δίπλα και τα ριάλιτι, τις σαπουνόπερες, οτιδήποτε είναι τελικά απλό ναρκωτικό του νου. Η κάθε κυρά Σούλα που δεν είναι ικανοποιημένη με τη ζωή της, τον άντρα της, ή έχει την καταθλιψούλα της για τα όνειρα που δεν πραγματώθηκαν, (και για να μην φανώ ότι κάνω διακρίσεις τα ίδια ισχύουν και για τους άντρες με μικρές διαφοροποιήσεις στις λέξεις, όχι στην ουσία) αντί να πιάσει τα ηνία της ζωής της στο χέρι γερά και να τη βελτιώσει, κάθεται και ονειρεύεται. Βλέπει και σκάει ή αντιθέτως κοροϊδεύει (από άμυνα αυτό), κρίνει και σχολιάζει και γενικά ασχολείται με άλλους, γιατί αυτό βοηθάει να αποφύγει να ασχοληθεί με έναν εαυτό κενό, λειψό, προβληματικό.
    Ο Διονύσης πάνω δεν μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση γιατί έβλεπε σκουπίδια. Επειδή κι εγώ έχω κολλήσει σε σκουπίδια στο παρελθόν (πχ σουρβάιβορ 1) είχα αναλωθεί σε gossip news κι άχρηστα αναγνώσματα, είχα επιδοθεί σε ανελέητο μπλόκινγκ (κλπ κλπ) και κάποια στιγμή έκανα διακοπή και restart, μέσω βοήθειας πάντα, είδα, απάντησα κι αποδέχτηκα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεις σήριαλ, αν διαβάσεις gossip, αν μπλογκάρεις, αν σαχλαμαρίσεις και λίγο ότι είσαι ανώριμος ή κενός. Πέρα από το μέτρο πο χρειάζεται παντού, υπάρχει από πίσω και η επίγνωση. Να έχεις αποδεχτεί πράγματα μέσα σου, να έχεις μπει σε διαδικασία γνωριμίας με το ασυνείδητο κομμάτι μέσα σου, σε διαρκή διαδικασία αυτοβελτίωσης , οπότε θα υπάρχουν και οι στιγμές που θα διαβάσεις για τους πριγκιπικούς γάμους, θα ρίξεις μια ματιά και στο νυφικό αν πέσει το μάτι σου στην είδηση, αλλά δεν θα νιώσεις ζήλια, δεν θα δώσεις παραπάνω χρόνο ή σκέψη στο θέμα και μετά θα έχεις το χρόνο να ασχοληθείς με τα δικά σου!

    Σόρρυ για το σεντόνι. Ήταν ένα ευχάριστο πρωινό, με το καφέ στο χέρι και σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες να ξεδιπλώσω τις σκέψεις μου. Ήσουν πηγή για προβληματισμό ....
    Τώρα (για να χρησιμοποιήσω και την τελευταία από τις 5 λέξεις του Παίζοντας ☺) το ερώτημα που μένει είναι αν υπάρχει σωτηρία. Η δική μου απάντηση είναι ΟΧΙ. Ο τρόπος να σωθούμε είναι πια γνωστός. Εμείς δεν θέλουμε και δεν προσπαθούμε. Δεν συμφέρει και τους έχοντες την εξουσία εδώ που τα λέμε...
    Οπότε προχωράει και ο κόσμος μας όπως μπορεί και κάνει μέσα στους αιώνες (αμήν! ☺)

    Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την πριγκίπισσα της παρέας. Η γνώμη σου έγκυρη ως γαλαζοαίματη του διαδικτύου...χιχιχιχι
      Σοβαρά τώρα συμφωνώ ότι η κάθε δυστυχισμένη κυρία θα παραμυθιαστεί για να φύγει από τη μιζέρια της. Αλλά όλα αυτά τώρα με την τηλεόραση και το διαδίκτυο στο σπίτι. Τότε, που υπήρχε μόνο το ραδιόφωνο, που έτρωγαν τη φακή τους και παρακολουθούσαν την πορεία της βασιλικής οικογένειας, που έπαιρναν το περιοδικό γιατί το εξώφυλλο είχε την πριγκίπισσα με την υπέροχη τουλέττα της δεν υπήρχε αναπτυγμένο το life style. Ούτε τα gossip για τους διάσημους σε τέτοιο μέγεθος.
      Φυσικά η αυτογνωσία θα έλυνε τα πλείστα όσα προβλήματα των ανθρώπων σε κάθε τομέΑ. Αλλά ξέρω ότι δεν ελπίζεις και πολύ σ'αυτό.
      Να τα παρακολουθεί κάποιος για να είναι ενημρωμένος στην παρέα για κριτική και κουστομπολιό το κατανοώ. Από εκεί και πέρα έως την άποψη που επικρατεί- όχι μόνο στη σειρά που ανέφερα-, ότι η παραμυθένια ζωή των πριγιπισσών βοηθά -ΒΟΗΘΑ- να αντέχουμε τη ζωή μας και τα προβλήματά της υπάρχει μεγάλη διαφορά, ναι;
      Αριστέα μου όλα με μέτρο...τίποτε σε υπερθετικό βαθμό. Και για να πω την αλήθεια αν κάνεις κατάχρηση κάποια στιγμή κάπου δεν βαριέσαι; Αν ξεπεράσεις τα όρια δεν νοιώθεις κορεσμό;
      Τέλος πάντων όλα πρέπει να τα παρακολουθούμε γιατί και τα σκουπίδια όπως λες κάπου στοχεύουν, στα νιάτα φυσικά και τον προσηλυτισμό τους σε έναν τρόπο ζωής. Άρα πρέπει να ξέρεις τι θα αντικρούσεις στα παιδιά ...
      Σ'ευχαριστώ για το σεντόνι μου άρεσε που τα είπαμε και ας μην είναι για μένα ώρα του καφέ
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  6. Αυτό μου κάνει κι εμένα εντύπωση και με θλίβει. Δε πρόκειται να ντύσω ποτέ τη κορη μου πριγκίπισσα ήνα την αποκαλέσω έτσι. Τους βασιλιάδες τους θεωρώ παράσιτα που δημιούργησε η ίδια η κοινωνία για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία της. Το παιδί μου δεν είναι παράσιτο, άρα δεν είναι πριγκίπισσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά Ειρήνη μου. Έτσι με τέτοιες αξίες θα μεγαλώσει σωστά η κόρη σου.
      Ίσως όταν χρησιμοποιούμε το χαρακτηρισμό ''πριγκίπισσα'' για το παιδί μας εννοούμε ότι είναι υψηλά στην καρδιά μας μια και έχουν υψηλή θέση οι πριγκίπισσες στο κράτος τους. Ο διαχωρισμός όμως είναι απαραίτητος

      Διαγραφή
  7. Μα τώρα πες μου, είναι ζωή αυτή που κάνει η Μέγκαν Μαρκλ τής Αγγλίας, που οργιάζουν οι φήμες ότι η εγκυμοσύνη της είναι ψεύτικη (όπως και η κοιλιά της..) κι ότι το παιδί που περιμένει θα το γεννήσει παρένθετη μητέρα;; Κι αντί αυτό να το "εκμεταλλευόταν" το παλάτι (αν έχει βάση η είδηση..), και να έκαναν μια παγκόσμια κοινωνική καμπάνια για όσες γυναίκες δεν μπορούν να γίνουν μητέρες, αντιθέτως, εκμεταλλεύονται την κοπέλα -Μέγκαν- γιατί η ευτυχία είναι επίπλαστη, όπως έχει αποδείξει άλλωστε σε βάθος χρόνου η ιστορία τού παλατιού.. Μην ξεχνάμε ότι άλλη μια πριγκίπισσα -Νταϊάνα- χάθηκε άδικα, γιατί κάποιους μάλλον δεν τους συνέφερε να ζει.. Να τα βράσω τα πριγκιπικά "χαρίσματα".. ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε...τώρα αυτό με τη Μέγκαν δεν το ήξερα. Πρόβλημά τους Πετρούλα μου αν θα έχουν παρένθετη μητέρα ή όχι. Το θέμα είναι να μην μας νοιάζει τι κάνουν εκτός και αν οι πράξεις τους έχουν αντίκτυπο στο κράτος και την οικονομία του.
      Ναι επίπλαστα όλα Τελικά πολύ ''φτιασίδωμα'' για να καλυφθεί ό,τι βρωμάει...
      Να σαι καλά Πέτρα μου και βράσε όσα χαρίσματα θες μια και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο χάρισμα ιδιαίτερο στους πρίγκιπες.

      Διαγραφή
  8. Άννα μου καλό απόγευμα!!!
    Απογοητεύτηκα λίγο. Πήρα ποπ-κορν γιατί νόμιζα πως θα διάβαζα παραμύθι. Τέλος πάντων, ανάγκα...συμβιβάστηκα με το κείμενό σου.
    Κάθε λέξη πυροδοτεί χιλιάδες εικασίες. Δύσκολο να εκφράσεις ξεκάθαρα την άποψή σου, μπορεί και να ‘χεις λάθος εκτίμηση.
    Θα συμφωνήσω με την airis για την τηλεόραση. Το lifestyle μπήκε στη ζωή μας (για πρίγκιπες και επώνυμους) με μια εικονική πραγματικότητα όπου εγκωμιάζεται ένας τρόπος ζωής με λάμψη και χρήμα, προσφέροντας την ψευδαίσθηση μιας επίπλαστης ευτυχίας και μιας τάχα υγιούς κοινωνίας όπου τα όνειρα των κοριτσιών μια σπίθα χρειάζονται για να πυροδοτήσουν χαλαρές συνειδήσεις που στο βωμό της δημοσιότητας ισοπεδώνουν τα πάντα. Κι εμείς καταπίνουμε αμάσητο αυτό που προσφέρουν γιατί ξέρουν να επενδύουν στις ανθρώπινες αδυναμίες, στην περιέργεια, στο κενό της άδειας ζωής των μοναχικών ανθρώπων, στη φαντασία και την ηλιθιότητα κάποιων, διαστρέφοντας την εικόνα της καθημερινότητας.
    Σε πιάνουν τα γέλια (αν προηγουμενως δεν κατεβάσεις μερικά φωνήεντα) ακούγοντας όλους αυτούς που ευαγγελίζονται την ηθική. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω τίποτα με όσους τους αρέσει να παρακολουθούν τις lifestyle εκπομπές.
    Δεν είναι κακό να ονειρεύονται τα κοριτσάκια μια πριγκιπική ζωή (στα πλαίσια του δυνατού πάντα) Με ενοχλεί όμως αφάνταστα ο αυτοσκοπός για προβολή, όταν ο ναρκισσισμός ισοπεδώνει τα πάντα.
    Σε τελική όμως ανάλυση το τι μπορεί να κάνει η εικόνα της ζωής των επωνύμων στον καθένα εξαρτάται αποκλειστικά απ τον ίδιο. Ούτε ο υπαρκτός σοσιαλισμός ούτε κανένα μανιφέστο ευθύνεται γι αυτή την κατρακύλα των ηθών. Πιστεύω πως όσες ελευθερίες κι αν δώσει ένα κράτος το κριτήριο του σκέπτεσθαι είναι αποκλειστικότητα εκάστου.
    Που καταλήγουμε; Ας είναι καλά ο Επίκουρος που μας άφησε δυο σωστές σκέψεις.Λάθε βιώσας…(τουτέστιν, ζήσε απαρατήρητος, μακριά από τη δημοσιότητα και χωρίς να προβάλλεσαι.) Όχι πες μου, άδικο είχε;
    Σε γλυκοφιλώ!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τον Επίκουρο και ποια είμαι εγώ να διαφωνήσω με έναν φιλόσοφο;
      Όπως θα συμφωνήσω με όσα λες για το life style σήμερα. Αλλά δεν είναι το φαινόμενο που περιγράφω σημερινό, απόρροια της τηλεόρασης που μπήκε σε κάθε σπίτι και του ελέγχου των ανθρώπων μέσω της προβολής προτύπων που το σύστημα θέλει.
      Από παλιά ασκούσαν αίγλη οι πρίγκιπες στον απλό κόσμο. Και ίσως γι αυτό πίστευαν και πιστεύουν ότι ''ομορφαίνει η ζωή του κόσμου με το παραμύθι '' των ανακτόρων. Δεν ξέρω...
      Εσένα πάντως θα σε αποζημιώσω. Παραμύθι για πριγκίπισσες θα πιεστώ να γράψω για να την απογοήτευση που σε ''τάισα '' σήμερα ναι;
      Σ'ευχαριστώ πολύ Αννίκα μου
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  9. Άννα !
    πήρες μια "βόμβα" από τις παλιές εκείνες της εποχής των πειρατών. Ξέρεις, τις στρογγυλές σαν μπάλες. Την πυροδότησες και την πέταξες ανάμεσά μας για σκεπτικισμό και αναζήτηση.
    Πόσο μεγάλο θέμα αλήθεια.

    Ο Άνθρωπος λοιπόν !
    Πως διαμορφώνει συνειδήσεις ; πως χτίζει αξίες ;

    Ο Διονύσης είπε κάτι σοφό. Είπε την αλήθεια.
    Κάποτε στις χώρες του Υπαρκτού σοσιαλισμού, αξίες και βιώματα όπως:
    Παιδεία, Υγεία, αθλητισμός, κουλτούρα και τέχνη, ήταν δημόσια αγαθά, αφειδώς απλωμένα και κατακτημένα από τον κάθε πολίτη.

    Από την άλλη, το όμορφο-πλούσιο αυτοκίνητο, η φανταχτερή βιτρίνα, τα πολυτελή ρούχα, τα jean παντελόνια, τα ακριβά τσιγάρα, έλειπαν από την αγορά και την κοινωνία.

    Ο Άνθρωπος Άννα μου είναι παράξενο ον. Ζυμώνεται πολύ εύκολα με το φανταχτερό και το λαμπερό. Βλέπεις αυτό είναι όμορφο και κάθε όμορφο είναι ποθητό. Όταν μάλιστα έχεις ένα σύστημα σκέψης που σου λέει
    "Κοίτα ! αυτός ο πλούτος ίσως κάποτε γίνει δικός σου !", τότε καταλαβαίνεις τι επιρροή ασκεί σε σένα που ζεις χωρίς αυτόν.
    Δεν υπήρξε μεγαλύτερη αυταπάτη από αυτήν !
    Το όνειρο της πολυτελούς βιτρίνας. Η ζωή των μεγιστάνων. Το gossip της καθημερινότητάς τους.
    Η Λογική του να υποβληθείς ψυχολογικά ότι "κάποτε ίσως είσαι εσύ στη θέση τους"

    Έτσι χτίστηκαν τα παραμύθια Άννα ! μάλλον ΑΥΤΑ τα παραμύθια ! γιατί π.χ. τα παραμύθια του Άντερσεν, ο Γρύλος του Ντίκενς, έδειχναν τον κόσμο στις πραγματικές του διαστάσεις. Έγιναν απεχθή, καταθλιπτικά, γιατί έδειχναν την άλλη όψη του "παραμυθιού της Βασίλισσας και του πρίγκηπα".

    Κάπως έτσι λοιπόν Άννα μου, προέκυψε αυτή η τάση που αναφέρεις και προσεγγίζεις. Από την καλλιέργεια μιας πολύ συγκεκριμένης σκέψης ζωής που εντυπωσιάζεται από το φαίνεσθαι παρά από το είναι.

    Τέλος, να πω ένα ακόμα παράδειγμα, λίγο διαφορετικό, που όμως άπτεται της αισθητικής και της ηθικής στη ζωή μας.
    Η Μαίρη Σέλλεϋ σαν έγραψε τον "Φρανκεστάιν", έβαλε τη σχέση του τυφλού βιολιστή με το "τέρας". Ήταν ο μοναδικός του φίλος. Ο Τυφλός βιολιστής δεν μπορούσε να δει το "αποκρουστικό" τέρας και το δέχτηκε κοντά του ως φίλο μέχρι τη στιγμή που οι άνθρωποι που "έβλεπαν" τον έδιωξαν κακήν κακώς για να τον γλυτώσουν.

    Φιλενάδα σε ευχαριστούμε πολύ, που μας έδωσες τη δυνατότητα σήμερα να φιλοσοφήσουμε στα γεμάτα.
    Η Ανάρτησή σου τα σπάει !
    Την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βόμβα Γιάννη μου; Κοίτα να δεις που οι μηχανές αναζήτησης της αστυνομίας θα ''διαβάσουν'' για τη βόμβα που λες και θα με συλλάβουν για ανάκριση. Εκεί θα σε καλέσω να το ξέρεις!!!🤣🤣🤣🤣
      Στο θεμα μας τώρα. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος πάσχει από έλλειψη δημόσιων αγαθών όπως αυτά που ανέφερες για τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Η παιδεία δεν υπήρχε στον υπαρκτό σοσιαλισμο. Γνώσεις παρείχε το σύστημα, απόδειξη; Έπεσε ένα σύστημα που αφορούσε την ισότητα και ισονομία όσο ήταν δυνατόν, για ένα τζιν όπως λες για ένα αυτοκίνητο που ήταν είδος πολυτελείας, για τσιγάρα κλπ αρα ποια παιδεία ήταν δημοσιο αγαθό; Ο κόσμος Γιάννη έχει έναν χαρακτήρα μια προσωπικότητα και βάσει αυτής πορεύεται. Θέλει δουλειά προσωπική για να μην θαμπώνεται ο καθένας από λάμψεις που τυφλώνουν χωρίς να αξίζουν. Θέλει αυτογνωσία για να αποκτήσει κάποιος παιδεία.
      Το θέμα μου όμως ήταν και είναι: πώς πιστεύεται ότι προσφέρει αισιοδοξία στον απλό κόσμο το παραμύθι ''πριγκιπες και πριγκίπισσες'' ώστε να αντέχουν έτσι τα προβλήματα της ζωής. Για να το λένε σημαίνει ότι έχει ερευνηθεί. Είναι κάτι που προϋπήρχε της τηλεόρασης και φυσικά γιγαντώνεται τώρα.
      Χαίρομαι που φιλοσοφήσαμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας
      Φιλιά πολλά και σ'ευχαριστώ

      Διαγραφή
  10. Κι εγώ την είχα πάντοτε αυτή την απορία, Άννα μου... όχι μόνο για τα "πριγκιπικού περιεχομένου", γενικότερα για οτιδήποτε ακτινοβολεί πλούτο και λάμψη και διασημότητα, το οποίο θεωρείται τόσο πια ελκυστικό... Παίζει κι η φαντασία: κάποιος απογοητευμένος από τη ζωή του, να μπαίνει σε μιαν άλλη διάσταση. Παίζει και το πάθος πολλών ανθρώπων για οτιδήποτε χλιδάτο και λαμπερό. Ίσως όχι μόνο από μια υπεραξία που έχει δοθεί σε όλα τούτα, ίσως κι ως απαγορευτικό για τους ίδιους. Κάτι που νιώθεις πως δεν έχεις τη δυνατότητα να το ζήσεις ο ίδιος ίσως να λειτουργεί ως "ο απαγορευμένος" για σένα καρπός και να ελκύει... Κι επιπλέον όλα τούτα προσδίδουν δύναμη κι εξουσία, οπότε ίσως νά'ναι και αξιοζήλευτα κατ'αυτόν τον τρόπο, πάλι με δυο έννοιες: Για κάποιους αντανακλά το πάθος τους, απλά, για εξουσία κι ισχύ, για άλλους, πάλι, που νιώθουν αδύναμοι κι ανίσχυροι σε αυτόν τον κόσμο (ακόμη και να βρουν το δίκιο τους!), όλα τούτα μπορούν να αντικατοπτρίζουν και τη δύναμη που θά'θελαν νά'χουν ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής. Όλα τούτα μαζί με το γεγονός ότι, γενικά, τον άνθρωπο τον ελκύει ό,τι λάμπει (κι ας μην είναι χρυσός!!!) και, επιπλέον, προωθείται όλο τούτο το σκηνικό σα μέσο είδους αποχαύνωσης (να αποσπάται κανείς από άλλα και να χάνεται σε τέτοιες φαντασιώσεις...). Νομίζω χωρούν πολλές απαντήσεις... Εγώ, ευτυχώς, συνήθως τα βαριέμαι αφόρητα όλα τούτα!! Πάντως πιστεύω πως η "δύναμη" που πηγάζει από τον πλούτο αποτελεί βασικό στοιχείο(Ο πρίγκιπας έχει ισχύ, βασίλειο, εξουσία! Για αυτό λατρεύονται, επίσης, και οι υπερ-ήρωες...-χμ..εκεί μπορεί και να κολλήσω καμιά φορά!!)

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως Όλγα μου να φαντάζεται ο καθένας μια καλύτερη ζωή ή να φαντάζεται εαυτόν πρίγκιπα. Αλλά ερωτώ ξανά, πώς αυτό τον βοηθά να αντέχει προβλήματα; Πιστεύω ότι όταν θα περνούσε η φαντασίωση αυτή θα πρέπει να νοιώθει ο ονειρευόμενος απογοήτευση. Είναι σαν να κλείνεις τα μάτια και να ονειρεύεσαι τρεχούμενα νερά, φύση, παραλίες, ζώα που τρέχουν ελεύθερα και να ανοίξεις τα μάτια και να δεις τη χωματερή δίπλα σου. Θα μπορείς ευκολότερα να την αντέξεις επειδή φαντασιώθηκες πλούτη;
      Τώρα βέβαια αυτό με την ισχύ παίζει να συμβαίνει. Και γι αυτόν την ''κυνηγά'' δαιμονιωδώς ο άνθρωπος περισσότερο και απο τα χρήματα πιστεύω.
      Ναι υπάρχουν πολλές εξηγήσεις και μας έλκει το ΄΄ό,τι λάμπει'' και η πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ αυξάνει το πρόβλημα
      Κι εγώ δεν τα μπορώ όλα τούτα περισσότερο εκνευρίζομαι όταν βλέπω σπατάλες για τουλέτες και κοσμήματα ενώ ο κόσμος τρέφεται στα συσσίτια... Τι να πω;
      Οι υπερ ήρωες χτυπούν το κακό πώς να μην κολλήσεις;
      Καλό σου βράδυ Όλγα μου

      Διαγραφή
  11. Αχ..Αννιώ μου ποσα χρονια με πήγες πίσω και μονο απο την εικονα της Ρομι Σνάιντερ..στον ρολο της πριγκιπισσας Σισσυς.. ετων 13 τοτε με τους κινηματογραφους ασφυκτικα γεματους να ονειρυομαστε τα πιτσιρικια πριγκιπισες και πριγκιπες και να τους βλεπουμε στην οθονη μαγεμενα...ηταν η πρωτη φορα στην ζωη μου που εβλεπα πως ζουν οι πριγκίπισσες αλλά οταν ειδα το τελος πως δεν ηταν ευτυχισμενο...μου ειχε μεινει μια πικρη γευση στο στόμα απο τοτε με τα πριγκιπικα..εκτοτε ποτε δεν συνδιασα τα χρηματα με την ευτυχια.. εκεινα τα χρονια δεν υπηρχαν ολες αυτες οι πληροφοριες..καταλαβενω ..οτι δεν ειναι αυτο ακριβως το θεμα σου αλλα μου θυμησες πολλα..!!!
    Δεν ειναι κακο να ονειρευσαι.. ακομα το κανω και σ αυτην την ηλικια αρκει να μπορεις να εχεις αυτογνωσια και να προσγειωνεσαι ομαλά.. να βλεπεις ταυτοχρονα και την πραγματικοτητα ..ομως αυτο στο μαθενει η πειρα των χρονων..
    θα συμφωνησω μαζι σου Αννιώ μου οτι αν δωσεις την ευκαιρια σε καποιον να ανεβει τα σκαλοπατια της επιτυχιας οπουδηποτε..που αυτο συνοψιζεται και με το χρημα ... κανεις δεν θα πει όχι.. ο ανθρωπος παντα θα θελει κατι παραπανω απο αυτο που εχει...ειναι στην φυση του ... οπως και η ζήλια ..θελει πολύ συζητηση το θεμα...
    Να είσαι καλα Αννιω μου..την ναγαπη μου φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ που τα λέμε Ρούλα μου της Σίσσυ τη ζωή ποια την ήθελε; Για να είμαστε ειλικρινείς και εγώ αυτό που παρακολουθώ τη σειρά The Crown βλέπω πώς ζουν οι βασιλείς και οι πριγκίπισσες και όλοι προβληματικοί είναι...
      Ναι το θέμα μου είναι αυτό που λες ότι εσύ τουλάχιστον δεν ταυτίστηκες τότε με την πριγκίπισσα Σίσσυ γιατί είχες άλλες αξίες.
      Ονειρευομαστε Ρούλα μου αλλά μετά το όνειρο το άπιαστο το ανεκλήρωτο πώς δεν απογοητευόμαστε;
      Αυτό είναι σωστότατο να βλέπουμε και την πραγματικότητα
      Το πιστεύω Ρούλα μου αν ο άνθρωπος ο οποιοσδήποτε πάρει κάποια θέση μια δύναμη στα χέρια θα δεις πόσο πιστεύει στην ισότητα...Καθόλου δηλ
      Σ'ευχαριστώ Ρούλα μου
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  12. Εγώ προσωπικά Αννα μου , είδα και τους δύο γάμους των γιων της Νταιάνας , μόνο και μόνο επειδή ήθελα να δω πριγκιπικό γάμο; Που θα μας τύχει να δούμε; Μόνο για αυτό..Από και κει και πέρα , ούτε διαβάζω ,ούτε ασχολούμαι τι κάνει η πριγκιπική αυτή οικογένεια [Κάρολος,γιοι και νύφες του]
    ούτε οι υπόλοιπες χώρες που έχουμε πρίγκιπιες και βασιλιάδες

    δε θα μου άρεσε μια τέτοια ζωή

    οκ ζεις σε παλάτι
    παρακάτω

    η απλή ζωή είναι καλύτερη , εχεις την προσωπική σου ζωή ,τις στιγμές σου , οτι θέλεις κάνεις, όπως θέλεις ζεις, ενώ αυτοί τι; μέσα στα πρέπει και στα μη
    τίποτε δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους , απλά , φυσιολογικά

    έτσι το βλέπω εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Δελφινάκι μου όπως τα λες...Αυτή τη σειρά που παρακολουθώ να δεις και θα φρίξεις με πόσα ''μή'' και ''απαγορεύεται'' ζουν. Απα πα πα
      Αλλά τους γάμους δεν τους έχω δει ...
      Να σαι καλά
      Έγινες καλά από την ίωση; Πέρασε;
      Φιλούθκια

      Διαγραφή
  13. Επιτυχής η παρομοίωση του "Γιάννη μας". Το απρόβλεπτο θέμα σου που έσκασε σαν βόμβα θαμμένη από καιρό στα υπόγεια του χρόνου και πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις μέσα από τα σχόλια των αναγνωστών σου.
    Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το "πριγκιπιλίκι" συγκινεί κανέναν σήμερα, ούτε ο θεσμός του ,όπου υπάρχει ακόμη,απολαμβάνει της εκτίμησης και της αποδοχής κανενός ώστε να εισβάλλει στα όνειρα ούτε των μικρών παιδιών .
    Όμως:Στη φαντασία μικρών -μεγάλων οι τίτλοι , πρίγκιπας ,΄βασιλιάς και τα συναφή, έχουν καταγραφεί πριν εκατοντάδες χρόνια κι έχουν διαιωνισθεί και ταυτιστεί μέσω των γενεών ακόμη και σήμερα ως σύμβολα αμύθητου πλούτου ,ευημερίας,ομορφιάς,δύναμης,επιρροής,υπεράνω κάθε ανθρώπινης μιζέριας και κακουχίας γενικώς. Κι' επειδή οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από...σύμβολα κρατήσαμε και χρησιμοποιούμε ακόμη όρους όπως: Πριγκιπικοί γάμοι,πρίγκηπας του παραμυθιού,πριγκιπική ζωή.Ακόμη κι όταν θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη ευαρέσκεια και θαυμασμό για κάποιον/οια λέμε "αρχοντάς" ή, "πριγκιπέσσα" και οι πιο τολμηροί και ευφάνταστοι ερωτευμένοι,"Θα σε κάνω βασίλισσα..."
    Για του λόγου το αληθές, σε πληροφορώ ότι ο πατέρας της Μαρίας μου ,φανατικός ρομαντικός αριστερός,όταν ήταν μωρό την βάφτισε "βασιλοπούλα" .Στη συνέχεια μετονομάστηκε "κοντέσα" (Είναι αλήθεια ότι τόχει...) κι έτσι αναφερόμαστε σ' αυτήν έως σήμερα....

    Έχεις όλο το δικαίωμα να βγάλεις τα συμπεράσματά σου και για την υπογράφουσα...
    Εγώ ένα έχω να πω. Τα κατάφερες πάλι να με παρασύρεις στα χρόνια της αθωότητας.

    Σε φιλώ από αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω Λυγερή μου δεν ξέρεις πόσοι παρακολουθούν και μάλιστα νέοι τα των πριγκιπισσών και των πριγκίπων. Πάρα πολλοί. Για διάφορους λόγους.
      Ναι τα σχόλια εκτίναξαν τη ανάρτηση στα ύψη. Φοβερές αναλύσεις.
      Κι εγώ έλεγα τα παιδιά μου πριγκίπισσες όχι από αγάπη στη βασιλεία--μακριά από εμένα τέτοια σκέψη--αλλά γιατί είχαν την υψηλότερη θέση στην κοινωνία και τα παιδιά μου στο σπιτικό μου επίσης. Και στην καρδιά μου βεβαίως. Να την χαίρεσαι την κοντέσα σου!
      Δεν βγάζω κανένα νέο συμπέρασμα για σένα Το έχω ήδη βγάλει και σε έχω μέσα στην καρδιά μου
      Καλό γλυκό μήνα
      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  14. Έχω δει κι εγώ τη σειρά The Crown Άννα μου και θα συμφωνήσω πως είναι καλογυρισμένη και ποιοτική. Είδαμε το ρόλο που έπαιξε ο Τσόρτσιλ και την επιρροή που είχε ο ίδιος στη διαμόρφωση της βασιλικής προσωπικότητας της Ελισάβετ. Εκείνο που μου έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση και το θυμάμαι ακόμα ήταν η έκπληξη που μου προξένησε η διαπίστωση πως η βασίλισσα της Αγγλίας ήταν...αμόρφωτη! Είχε μάθει νεράκι τα βασιλικά της καθήκοντα και το πρωτόκολλο αλλά από π.χ. γλώσσα, ιστορία γρι. Σε σημείο μάλιστα που η ίδια αργότερα ζήτησε και πήρε ιδιαίτερα μαθήματα από καθηγητή για να μπορεί να συμμετέχει αξιοπρεπώς στις συζητήσεις με ξένους διπλωμάτες. Φοβερό; Εγκλωβισμένοι στο ρόλο τους είναι όλοι αυτοί.
    Τώρα, σχετικά με το ενδιαφέρον του κόσμου για τις εμφανίσεις τους και τη ζωή τους, πιστεύω, πως οφείλεται σε μεγάλη περιέργεια καταρχάς. Μετά βέβαια, ανάλογα την προσωπικότητα του καθενός προσφέρουν τροφή σε εξιδανικεύσεις, ζήλια, όνειρα, ματαιοδοξία και κουτσομπολιό εκ του ασφαλούς ένα είδος πασατέμπου για να περνάει η ώρα. Ο ρόλος της Βασιλείας σήμερα είναι ένα θέμα που θέλει τη δική του ανάλυση.
    Καλημέρα και Καλό μήνα Άννα μου και να θυμόμαστε πάντα πως "δεν είναι καιρός για πρίγκιπες"
    Πολλά φιλιά!

    Υ.Γ. Από το υπέροχο κάστρο που έχεις αναρτήσει εμπνεύστηκε ο Ντίσνεϊ για να σχεδιάσει το παλάτι της Σταχτοπούτας της ωραίας κοιμωμένης κ.λ.π. Λέγεται Neuschwanstein και βρίσκεται στη Γερμανία. Λειτουργεί ως τουριστικό αξιοθέατο και μαζεύει εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο. Η μαγεία που λέγαμε πιο πάνω :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Μαρία μου και εμένα μου έκανε εντύπωση αλλά ....κάποιο επεισόδιο μιλούσε για ''μαριονέτες'' Αυτό είναι και ήταν, οπότε δεν χρειάζεται μόρφωση. Φυσικά είχε άλλη προσωπικότητα η Ελισάβετ γι αυτό και πήρε δάσκαλο.
      Συμφωνώ ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται από μια μεριά για κουτσομπολιό και από περιέργεια. Αλλά η πεποίθηση ότι η παρουσία και η εξωτερική εικόνα των πριγκιπισσών και πριγκίπων βοηθάει να αντέχει τις αντιξοότητες ο απλός κόσμος είναι νομίζω υπερβολή αν δεν είναι αλήθεια.
      Για το κάστρο το ξέρω, ναι, γι αυτό και έβαλα τη φωτογραφία του. Και πώς να μην εμπνευστείς με τόση ομορφιά παραμυθένια. Αλλά τα κάστρα είναι όμορφα. Όχι για να μένει κανείς. Πολύ μουντά με μικρά παράθυρα ...αλλά η αρχιτεκτινική τους είναι υπέροχη ή απλά ενδιαφέρουσα και το σημείο που βρίσκονται έχει την καλυτερη θέα. Θα κάνω μια ανάρτηση γι αυτά στο εγγύς μέλλον.
      Καλό μήνα Μαράκι μου
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  15. Δεν παρακολουθώ την σειρά Άννα μου, γι αυτό και δεν μπορώ να έχω γνώμη, εξ άλλου το κείμενο σου και τα παραπάνω σχόλια με κάλυψαν.
    Προσωπικά έχω δει ταινίες που αφηγούνται την ζωή πολλών γαλαζοαίματων πριγκίπων και βασιλιάδων και έχω διαπιστώσει πως οι ζωές τους δεν είχαν τίποτα το αξιοζήλευτο... τι να ζηλέψεις όταν δεν μπορείς ούτε στο μπάνιο να πας χωρίς να σε παρακολουθούν!!!
    ΑΦιλάκια πολλά πολλά και καλό μήνα και σε όσους αισθάνονται πρίγκιπες!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία μου απλά τη σειρά την ανέφερα στη φράση που μου εκανε εντύπωση. Και αλλού όμως έχω διαβάσει ότι η πριγκιπική ζωή φέρνει στον κόσμο αισιοδοξία και κουράγιο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής.
      Ναι τίποτε το αξιοζήλευτο και παραμυθένιο γι αυτό οι περισσότεροι έχουν ψυχολογικά προβλήματα
      Μόνο σε παρακολουθούν; Θα πρέπει να στο επιτρέψουν κιόλας ....
      Φιλάκια πολλά και καλό σου μήνα

      Διαγραφή
  16. Βούτυρο στο ψωμί της πλέμπας Αννούλα μου. Να ξεχνούν τη φτώχεια και τα βάσανά τους και να είναι σε καταστολή. Οι φίλοι πιο πάνω τα ανέλυσαν μια χαρά. Αν όλοι εμείς γυρίζαμε την πλάτη σε τέτοιες ειδήσεις (που σημειωτέον είναι οι πιο δημοφιλείς), δεν θα υπήρχε μια ολόκληρη βιομηχανία θεάματος (κλειδαρότρυπας καλύτερα), που εμείς συντηρούμε (πρωινάδικα, περιοδικά, σύμβουλοι μόδας και διάφορα άλλα γλυκανάλατα). Δυστυχώς όμως, είμαστε αυτό που τρώμε και βλέπουμε. Ας κρατήσει ο καθένας τις προσωπικές του αντιστάσεις όπως μπορεί.
    Κούκλα δεν ήταν η Σνάιντερ; Αξέχαστη ηθοποιός!
    Φιλιά πολλά Αννούλα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι Μαρία μου βούτυρο στο ψωμί της πλέμπας όπως λες! Αλλά πώς τα ξεχνούν τα βάσανά τους απορώ. Να παρακολουθείς στην τηλεόραση χλιδή και μετά να κοιτάς το ανήλιαγο σπιτάκι σου και ξεχνάς; Τι;
      Φυσικά στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε τι θα δούμε αλλά αυτό είναι το ερώτημά μου...βλέπεις οι αντιστάσεις πέφτουν πανεύκολα όταν συμπιέζεσαι από τόσα προβλήματα. Μην κατηγορούμε και την πλέμπα... Απλοί άνθρωποι που κάνουν όσα φτάνει ο νους τους...αλλά πώς αισιοδοξούν με όλα τούτα απορώ ακόμη.
      Ναι κούκλα η Σνάιντερ και λέγεται ότι ο ρόλος της Σίσσυ ήταν ο πιο μισητός της καριέρας της.
      Φιλάκια και καλό σου μήνα

      Διαγραφή
  17. 🌟Περασα ν αφησω τις ευχες μου για εναν ομορφο μηνα🌟Να εισαι παντα καλα!!!!Η αναρτηση σου εξαιρετικη Στην αρχη νομισα οτι προκειται για παραμυθι.Τι μας ενδιαφερουν τα lifestyle ;Αλλου ειναι η αξια της ζωης.Αν εχουμε αυτογνωσια και δυνατη προσωπικοτητα αυτα τα προσπερναμε γιατι ειναι ολα εφημερα και προσωρινα τα στολιδια.Η ευτυχια βρισκεται σε απλα καθημερινα πραγματα που δεν αγοραζονται και οχι σε βασιλικα αξιωματα και πλουτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά Γιάννη! Ακριβώς έτσι είναι μόνο που το life style τελικά έχει πάρα πολλούς οπαδούς και είναι απορίας άξιον...
      Καλό γλυκό σου μήνα!

      Διαγραφή
  18. Λοιπόν Άννα άκου, επειδή το έψαξα λίγο το θέμα (να είσαι καλά που μας έδωσες την ευκαιρία) άκου τι βρήκα για την Βασίλισσα Ελισάβετ:
    -Κανείς δεν πρέπει να αγγίξει την βασίλισσα
    -Της αρέσει η ζωγραφική και κυρίως ο Ρέμπραντ
    -Δεν της αρέσει η όπερα (ούτε εμένα, αυτές που ξεφωνίζουν σαν υστερικές δεν τις μπορώ)
    -Δεν θεωρεί τον εαυτό της σπουδαίο αναγνωστη, ωστόσο...
    -Πριν πέσει για ύπνο διαβάζει ένα μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι
    -Έχει παρακολουθήσει όλες τις ταινίες του Χίτσκοκ
    -Της αρέσει η ταινία Δόκτωρ Ζιβάγκο, Ο λόγος του βασιλιά (καταπληκτική ταινία)
    -Είναι φαν της Μπάρμπρα Στρέιζαντ (κι εγώ)
    -Βαριέται το ποδόσφαιρο
    -Τον ελεύθερο χρόνο της φτιάχνει παζλ
    -Αγαπημένο της χρώμα είναι το μπλε
    -Είναι 1,63 (εγω είμαι πιο ψηλή)
    -Εχει 30 βαφτιστήρια (για βασίλισσα λίγα είναι)
    -Το πρωί πίνει τσάι με μαύρο ψωμί και ελαφριά μαρμελάδα (σιγά και γω μπορώ)
    -Αγαπά τα κορν-φλέικς και τα αποθηκεύει σε τάπερ πλαστικό
    -Βρίζει (ενίοτε ακούστηκε σσσσαραπ)
    -Κάνει εξαιρετικές μιμήσεις κλπ...κλπ...κλπ

    Τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος αλλά εγώ θα σταθώ σ' αυτά που μπορεί να κάνει μια κοινή θνητή.
    Σιγά τα ωά κι εμείς μπορούμε.....άρα σε τι διαφέρουμε οεοο!!
    Αυτά που είναι υποχρεωμένη να κάνει απ' το πρωτόκολλο άστα καλύτερα. Αν λοιπόν με προτείνουν για βασίλισσα ευχαρίστως παραχωρώ το στέμμα μου....Φιλιά καλό ξημέρωμα
    Υ/Σ Πάντως θα κοιμηθώ ήσυχη. Καλά είμαι κι έτσι Εε;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα μια χαρά είσαι έτσι...Ακου τι έμαθα εγώ. Σχολείο δεν πήγε. Ο δάσκαλος που είχε σαν παιδί της δίδαξε μόνο τα του παλατιού -πρωτόκολλο, ιστορία της βασιλείας -Όλες οι άλλες γνώσεις είναι για κοινούς θνητούς κατά το παλάτι.
      Επίσης, φοράει ανοικτά χτυπητά χρώματα πάντα για να ξεχωρίζει από το πλήθος όταν βρίσκεται σε χώρο με κόσμο. Έμαθα ακόμη ότι αντιπαθεί το κάπνισμα, οδηγεί και δεν έχει όμως δίπλωμα. Δεν έχει διαβατήριο μια και το διαβατήριο στη χώρα της βγαίνει στο όνομά της για κάθε πολίτη. Ακόμη, είναι ανώτερη και από τον αρχιεπίσκοπο στη χώρα της. Έχει σκυλάκια και ξέρει ιππασία Φυσικά εξέτρεφε και άλογα ράτσας. Και άλλα πολλά αλλά ούτε εγώ θα δεχόμουν τη θέση με το στέμμα χααχαχα Μη σου πω ότι εμείς είμαστε καλύτερες.
      Το μόνο που πραγματικά ζήλεψα στο έργο που παρακολουθούσα για τη ζωή της είναι όταν μας έδειξε τότε που αρρώστησε ο πατέρας της και βασιλιάς και χρειάστηκε επέμβαση. Αμέσως στήθηκε χειρουργείο στο παλάτι. Ούτε νοσοκομεία, ούτε τίποτε...τι καλά!!! Αχρείαστα να είναι!

      Διαγραφή
    2. Αααα δεν τρώει μακαρόνια (εγώ τα λατρεύω) Και επίσης αν γίνω βασίλισσα πως θα μιλάμε; θα πρέπει να παίρνεις άδεια απ' τον αρχιθαλαμο-απαυτό (στραμπούλιξα τη γλώσσα μου) Γι αυτό άστο καλύτερα Μια χαρά είμαστε.
      Άντε καλό ξημέρωμα και όνειρα πριγκιπικά...............

      Διαγραφή
    3. Α πα πα καλά που μου το πες δεν μπορώ να παίρνω άδειες και σκέψου και εσύ ως βασίλισσα να μου δίνεις άδεια αν δεν συμφωνούν να σου μιλάω πάει...απα πα καλά είσαι έτσι μια χαρά χαχαχαχα
      Καλημέρα σουυυυυυυ

      Διαγραφή
    4. Λοιπόν Άννα, επειδή πολύ μου άρεσε όλο αυτό το παίζω-δεν παίζω (πλάκα είχε)την επόμενη φορά να βάλεις ένα πιασάρικο θέμα γιατί αυτού του είδους τις συνομιλίες πολύ τις γουστάρω. Κανόνισε. Μη μου απαντήσεις, άρχισε να ψάχνεις .....κι εγώ (ως κοινή θνητή) πάω να μαγειρέψω......Φιλιάαα

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα !
      Κι εγώ θα συμφωνήσω με την Αννίκα.
      Έχουνε ενδιαφέρον μεγάλο οι αναρτήσεις με προβληματισμό!
      Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τα σχόλια.
      Μπράβο Άννα! :))
      Φιλιά!
      Καλό μήνα και καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  19. Άννα μου, ο σκηνοθέτης νομίζω δεν έχει ακούσει τη φράση "λαός και Κολωνάκι"! Μα είναι δυνατόν να δω τη φωτογραφία της πριγκήπισσας και να ζήσω το παραμύθι? Λυπάμαι αλλά είναι και για μένα αδύνατον. Πολλά φιλιά, φίλη μου. Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου κι εσύ Μία μου.Αυτό δεν κατανοώ Αλλά δεν το λέει μόνο ο σκηνοθέτης Το έψαξα και πιστεύεται γενικά ότι το παραμύθι αυτό βοηθά τους απλούς ανθρώπους να αντέξουν. Ακουσον άκουσον!!!
      Φιλιά πολλά και καλό σου μήνα

      Διαγραφή
  20. ΑΝΝΟΥΛΙ ΜΟΥ ΑΠΌ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΉ ΜΕ ΘΥΜΆΜΑΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΑΛΛΆ ΑΠΛΆ ΚΑΙ ΛΙΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.
    ΠΟΛΛΆ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΙ ΕΠΙΜΟΝΉ, ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΠΟΙΗΘΟΥΝ.
    ΠΡΙΓΚΊΠΙΣΣΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΠΟΤΈ ΝΑ ΓΙΝΩ, ΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΤΩ;;;;;;;; ΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελένη μου...πού ξέρεις; Ονειρεύσου εσύ και αφού έγινες τα απλά πράγματα που ονειρεύτηκες και άλλα που δεν περίμενες να γίνουν πραγματικότητα μπορεί να σε δούμε και πριγκίπισσα. Αλλά μη ξεχάσεις εμάς τότε ναι; Εμένα να με κάνεις Κυρία των Τιμών!!χαχαχαχα

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα Άννα μου .
    Απόλαυσα την ανάρτησή σου κι όλα τα σχόλια.
    Όλοι οι άνθρωποι γεννήθηκαν απλοί και γυμνοί.
    Πώς και ποιοί έγιναν βασιλιάδες;
    Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ .
    Πάντως τώρα έμαθα πολλά για το παλάτι και τη βασίλισσα που σημαίνει ότι πάλι παραμυθιαστήκαμε😂😂😂😂
    Την κόρη μου την είχα ντύσει πριγκίπισσα και τώρα ντυνω τις εγγονές μου με την ίδια στολή 😂 τί να τις ντύσω , πρώτη κυρία της Αμερικής;
    Τη ζωή τους δεν τη ζήλεψα ποτέ .
    Ανιαρή και ψεύτικη. Απορώ πως περνάει η μέρα τους.
    Πάντως οι κορώνες μου αρέσουν .😁😁😁😁😁😁
    Έβγαλα λοιπόν συμπέρασμα από την ανάρτησή σου και τα σχόλια .
    Πρέπει να φέρουμε τον βασιλιά για να ξεχάσουμε κι αάλλο τα προβλήματα μας.
    Ειμαι σίγουρη οτι θα μας στοιχίζει πιο λίγο απο τους 300😂😂😂😂😂😂 και θα μπορούμε να ονειρευόμαστε παλάτια 🤣🤣🤣🤣🤣
    Άντε να σηκωθώ να κάνω καμία δουλειά γιατί ο μπάτλερ απεργεί σήμερα .
    Θέλει αύξηση κι αυτός.
    Ω μον ντιέ!!!
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι τραβάτε και εσείς με τους μπάλτερ σας!!!! Συνδικαλίστηκαν κι αυτοί Ω μον ντιε!!!
      Λες να φέρουμε τη βασιλεία για να αντέχουμε τα όποια προβλήματά μας; Μην νομίζεις όμως τους 300 θα τους έχουμε έτσι κι αλλιώς. Οπότε; Ας παραμυθιαζόμαστε με άλλα πράγματα ναι;
      Το σχόλιό σου μου έφερε χαμόγελα
      Σ'ευχαριστώ για την όμορφη καλημέρα που εισέπραξα
      Φιλάκια

      Διαγραφή