Η ΣΟΦΙΤΑ: Αλυσίδα από ναυτικούς κόμπους!


Τι όμορφα που ένιωθε η Σόφη  περπατώντας στη φύση! Ήθελε να είναι μόνη, να καθαρίσει το μυαλό της από όλα τα ερωτήματα που αδυσώπητα την βομβάρδιζαν μέρα-νύχτα και απάντηση δεν έβρισκαν .
Ο καιρός ήταν θαυμάσιος, τα δέντρα μοσχοβολούσαν μετά το ξέπλυμα της  χθεσινής  βροχής, τα πουλιά τιτίβιζαν και το έδαφος μαλακό απορροφούσε τα βήματά της.
Μα τίποτε δεν έβλεπε κοιτώντας γύρω της. Οι σκέψεις της οργίαζαν. Οι ερωτήσεις έψαχναν τρόπο  διαφυγής. Και εκείνη μάταια πάσχιζε να βάλει μια τάξη.
Να είναι ένας από τους τρεις ο πατέρας της; 
Άραγε πώς θα είναι; 
Θα θέλει να τη δει; 
Γιατί δεν έδωσε ποτέ σημεία ζωής; 
Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε να βρει την κόρη που ήξερε ότι είχε;
Ή μήπως έψαξε και δεν το έμαθε και αυτό;
 Άραγε ξανασυναντήθηκε με  τη μητέρα της ποτέ; 
 Γιατί τόσα ψέμματα που την πλήγωναν;
 Ήταν ηθελημένα ψέμματα ή εξαναγκάστηκαν να τα πουν; Όχι πως έχουν δικαιολογία  τα ψέμματα αλλά,  τι να συνέβη;
Θα μάθει ποτέ; 
Γιατί η μητέρα της δεν της μίλησε, δεν της είπε την αλήθεια, ακόμη και όταν έμαθε ότι θα φύγει από αυτή τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο;
Γιατί;
Απανωτές ερωτήσεις που ούρλιαζαν στο κεφάλι της...τελικά η βόλτα ίσως δεν ήταν καλή ιδέα. Ίσως έπρεπε να δουλέψει να ξεχαστεί. Τάχυνε το βήμα της αναστατωμένη. Μα γιατί δεν μπορούσε να ηρεμήσει και να δει ψύχραιμα τα πράγματα;

Ο Ορέστης  έδωσε τη δική του εξήγηση όταν του μίλησε .'' Χρειάζεσαι συντροφιά να μιλήσεις'', της είπε,'' να τα βγάλεις από μέσα σου. Έτσι το μόνο που κάνεις είναι να σκέφτεσαι τα ίδια τα  γεγονότα ξανά και ξανά χωρίς να μπορείς να ηρεμήσεις''. Το έβλεπε ότι είχε δίκιο,  όμως δεν έμαθε να μιλάει, να εξωτερικεύει όσα την απασχολούν. Δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν καμιά  κατάσταση τόσο σημαντική για τη ζωή της. Ίσως θα έπρεπε να κάνει την αρχή...

Την  άλλη μέρα δέχτηκε άλλο ένα τηλεφώνημα από τον κο Ιωάννου.  Με το που άκουσε τη φωνή του, οι παλμοί της καρδιάς της επιταχύνθηκαν. Λες να τον βρήκε; Όταν τον ρώτησε, της είπε ένα '' θα τα πούμε από κοντά'' και έκλεισε...τι να σήμαινε αυτό;
Δώσανε ραντεβού στις 6 το απόγευμα.
Ο Ορέστης επέμενε να πάνε μαζί στον ντετέκτιβ. Πιασμένοι χέρι χέρι μπήκαν στο γραφείο του. 
Ο Κος  Ιωάννου, ένας  πολύ σοβαρός κύριος, της φερόταν επαγγελματικά, αλλά το βλέμμα του  όταν την κοιτούσε, ήταν διεισδυτικό, διερευνητικό.
Αφού έγιναν οι συστάσεις Ορέστη -ντετέκτιβ και αφού αρνήθηκαν τον καφέ που τους πρόσφερε, η Σόφη ανυπόμονα τον ρώτησε
-Λοιπόν; Μιλήσατε και με τους τρεις Αγγέλου;
--Κα Μιχαήλ, σας είπα και την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε ότι η δουλειά μου είναι να βρω αυτό που ο πελάτης θέλει. Και δεν σταματώ μέχρι να τελειώσω όσο χρόνο και να πάρει.
Και με σας γι αυτό  πληρώθηκα και αυτό θα γίνει. Θα βρω τον πατέρα σας να είστε σίγουρη.
-Δηλαδή μου λέτε εμμέσως ότι δεν ήταν κανείς από τους τρεις;
-Επισκέφθηκα και τους τρεις  Αγγέλου. Κανένας τους δεν γνώριζε-όπως ισχυρίστηκαν-κάποια Κατερίνα Μιχαήλ την περίοδο που μας ενδιαφέρει, και  φυσικά αρνήθηκαν ότι έστειλαν τις καρτ ποστάλ.
-Ώστε κανένας... κανένας, μονολόγησε η Σόφη απογοητευμένη 
-Είπαν την αλήθεια άραγε; ρώτησε ο Ορέστης
-Κα Μιχαήλ, κύριε Σωτηρίου, πιστεύω ότι είπαν την αλήθεια,  γιατί δεν μου ταιριάζει η ηλικία,  εκείνοι  είναι πολύ μεγάλοι. Εσείς κα Μιχαήλ μου είπατε, αν και δεν γνωρίζετε ημερομηνία γέννησης του πατέρα σας,   ότι ο Γιώργος Αγγέλου θα είναι σε βαθιά γεράματα, αν ζει. Αλήθεια πώς έχετε καταλήξει σ' αυτήν την πεποίθηση; 
Η Σόφη ξαφνιάστηκε...
Μα πόσο χρονών να  ήταν άραγε; Δεν θα 'ταν ηλικιωμένος;
-  Επειδή όμως εγώ έκανα τους δικούς μου υπολογισμούς για την ηλικία του, την υπολογίζω γύρω στα 60 με συν πλην λίγα χρόνια. Τι λέτε;.  
Η Σόφη τα έχασε.  Μα γιατί σκέφτηκα ότι θα ήταν τόσο μεγάλος; 
Ο ντετέκτιβ συνέχισε  καταλαβαίνοντας την αμηχανία της
 -Η μητέρα σας σπούδαζε όταν έμεινε έγκυος, είπατε.  Και ήταν στα 21 όταν σας γέννησε. Άρα σήμερα  θα ήταν ...
-Στα 50. Έφυγε νωρίς από τη ζωή!!
- Λυπάμαι! Η ασθένεια και ο θάνατος δεν  υπολογίζουν  ηλικίες, είπε σοβαρά ο κος Ιωάννου! 
Άρα  να υποθέσουμε ότι ο πατέρας σας, αν ζει, θα είναι  κοντά στα 60, υπολογίζοντας τα χρόνια στη σχολή του, τα χρόνια στρατού κλπ...δεν νομίζετε ότι είναι πιο λογική η ηλικία αυτή;
-Και αυτό σε τι σας βοηθάει  ; ρώτησε ο Ορέστης, ενώ η Σόφη κουνούσε αμήχανα το κεφάλι.
-Κα Μιχαήλ, κύριε Σωτηρίου η ηλικία μας ενδιαφέρει γιατί  μπορεί να  εργάζεται ακόμη, αν και στο ΝΑΤ δεν βρήκα κανένα Αγγέλου  εκτός από τους τρεις   συνταξιούχους, αλλά και ούτε κάποιον   ενεργό ναυτικό ασφαλισμένο. Κανένας άλλος Αγγέλου στο ΝΑΤ.   Βέβαια μπορεί όντως να ταξιδεύει, αν και ως ασυρματιστής αποκλείεται αφού έχουν καταργηθεί οι ασυρματιστές στα πλοία, και να ταξιδεύει με πλοίο ξένης σημαίας που δεν είναι συμβεβλημένη με το  ΝΑΤ. Σκέφτηκα λοιπόν  και την ιδιωτική ασφάλιση. Το έψαξα. Ούτε και εκεί σταθήκαμε τυχεροί. 
--Μα τι σημαίνουν όλα αυτά; ρώτησε θορυβημένη η Σόφη.  Μήπως...μήπως δεν ζει πλέον;
-Έψαξα και στο Ληξιαρχείο κα Μιχαήλ  για πράξη θανάτου. Βέβαια υπάρχουν κάποιοι  Αγγέλου αλλά αν ήξερα ηλικία ακριβώς και πατρώνυμο ή μητρόνυμο...θα περιόριζα την έρευνα.
 -Α... φώναξε η Σόφη.  Κοιτάξτε. Σοφία με βάπτισαν δίνοντάς μου το όνομα της μητέρας του πατέρα μου. Έτσι μου είχε πει η μητέρα μου, ως  ύστατο φόρο τιμής στη μνήμη  του-υποτιθέμενου- νεκρού πατέρα μου, είπε με πικρή ειρωνεία! Πώς μου διέφυγε και δεν σας το πα;  
Ο ντετέκτιβ ακούμπησε στην πλάτη της καρέκλας του. 
-Κα Μιχαήλ ...κα Μιχαήλ τι άλλο έχετε ξεχάσει να μου πείτε;  Ώστε  σας έδωσε η μητέρα σας το όνομα της γιαγιάς σας από την πλευρά του πατέρα σας...χμ χμ αυτό δείχνει ότι η μητέρα σας σίγουρα δεν ήταν θυμωμένη μαζί του. Λογικό δεν είναι; Μήπως και εκείνη δεν γνώριζε ότι ήταν ζωντανός ;
-Να κορόιδεψαν και τη μητέρα μου; Ο παππούς και η γιαγιά;  Ποιος;  Μα ...είναι ανήκουστο, φώναζε η Σόφη, ανήκουστο!!!
Ο Ορέστης προσπαθούσε να την ηρεμήσει. Της ψιθύριζε ήρεμα ότι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο.  
-Ψέμματα , ψέμματα τόσα ψέμματα, μα γιατί; 
-Θα είχαν τους λόγους τους. Μην είσαι τόσο απόλυτη με την αλήθεια και το ψέμα αγάπη μου
-Κα Μιχαήλ η πείρα μου μου έχει διδάξει ότι ακόμη και κάποιο ψέμα ορισμένες φορές είναι προτιμότερο από κάποια αλήθεια. Θα το βρούμε κυρία μου, αλλά να είστε ψύχραιμη γιατί το κουβάρι που λέγεται παρελθόν σας δεν έχει ακόμη ξετυλιχθεί ούτε στο ελάχιστο.
Ας συνεχίσουμε!
Πρωί πρωί που θα ανοίξουν ξανά οι δημόσιες υπηρεσίες θα δώσω και το όνομα της μητέρας του πατέρα σας στο βοηθό μου, να δούμε τι θα βρούμε από τις πράξεις θανάτου.

 Η Σόφη ανακάθισε. Το ήξερε ότι μπορεί να ήταν νεκρός μετά τόσα χρόνια ο πατέρας της, αλλά ήθελε τόσο να μάθει για το δικό της παρελθόν και εκείνος μόνο μπορούσε να της πει. ''Αλλά μόνο γι  αυτό θέλεις να είναι ζωντανός''; άκουσε μια φωνούλα μέσα στο μυαλό της! Την αγνόησε επιδεικτικά!
-Στην οικονομική διεύθυνση του Υπ Οικονομικών στο τμήμα εισοδήματος, τα ''μάτια και τα αυτιά '' μου βρήκαν  έναν Αγγέλου που έχει δική του επιχείρηση με ηλεκτρονικά, έλεγε τώρα  ο ντετέκτιβ. Έχει την ηλικία που θέλουμε.
Μια στιγμή να κοιτάξω τα χαρτιά μου..........Ώπα, αυτός ο Αγγέλου έχει όνομα μητρός Σοφία.
Πρέπει να τον επισκεφθώ. Αύριο ,  αύριο πρωί θα πάω στην επιχείρησή του.Έχω και διεύθυνση κατοικίας, και τηλέφωνο. Θέλετε να τον πάρω τώρα τηλέφωνο μπροστά σας; Ας δοκιμάσουμε
Η καρδιά της Σόφης χτυπούσε δυνατά. Λες;
-Ο κος Αγγέλου;  Καλησπέρα σας Λέγομαι Ιωάννου...ντετέκτιβ είμαι, ναι... και θα ήθελα να σας δω... να μιλήσουμε για κάποια   Μιχαήλ Κατερίνα που....ωωω έκλεισε το τηλέφωνο!! Μα τι στο...

Ο Ιωάννου ξαναδοκιμάζει. Το τηλέφωνο πλέον δεν το σηκώνει κανείς!
-Κάτι σημαίνει αυτό, ναι; Αυτός θα είναι και δεν θέλει καμιά σχέση με το χθες, δεν θα θέλει να με δει είπε απογοητευμένη η Σόφη.
-Δεν είναι απαραίτητο κα Μιχαήλ. Μπορεί να μην σημαίνει και τίποτε. Ξέρετε πόσες συμπτώσεις έχω συναντήσει στη δουλειά μου; Αλλά θα πάω εκεί, στην εταιρεία  του και να είστε σίγουρη ότι θα μου μιλήσει. Ας πάμε όμως στο τελευταίο θέμα μας για σήμερα.
 Είπατε ότι έχετε μια συγγενή,θεία αν δεν κάνω λάθος, εν ζωή. Αδελφή της μητέρα σας
-Ναι , τη θεία Τούλα,απάντησε η Σόφη μουδιασμένα
-Δεν με αφήσατε να της μιλήσω την πρώτη φορά, μήπως τώρα αλλάξατε γνώμη; Εκείνη θα γνωρίζει στοιχεία του πατέρα σας, αφού μου έχετε πει ότι πήγαινε στην Αθήνα συχνά και έμενε για λίγο με την μητέρα σας, όταν εκείνη σπούδαζε. Σίγουρα θα ξέρει περισσότερα, ναι σίγουρα.
 -Όχι δεν άλλαξα γνώμη, η θεία μου είναι δική μου υπόθεση!
-Όπως νομίζετε. Αλλά ό,τι, μα ό,τι μάθετε ή θυμηθείτε σας παρακαλώ αμέσως κάντε μου ένα τηλέφωνο. Εντάξει;

Ήρθε η ώρα να φύγουν. Ο κος Ιωάννου σηκώθηκε και ανοίγοντας την πόρτα του γραφείου του, είπε μαλακά στη Σόφη.
-Κυρία μου να είστε προετοιμασμένη για το τι θα βρούμε. Μπορεί ο πατέρας σας να μη ζει το έχουμε ξαναπεί. Μπορεί να ζει και να έχει οικογένεια, το σκεφτήκατε αυτό; Μπορεί να μη θέλει καμιά επαφή. Να τα λάβετε όλα υπόψη, να προετοιμαστείτε γιατί θα αρχίσουμε να βλέπουμε φως λίγο λίγο.
Η Σόφη δεν απάντησε! Χαιρετήθηκαν  και βγήκαν. Εκεί, έξω στον αέρα της πόλης η Σόφη άφησε ένα δυνατό αναστεναγμό. Αλλά η πίεση στο στήθος δεν έλεγε να φύγει. Μάλλον έγινε δυνατότερη!!

πηγή
   
Ο Ορέστης πρότεινε να πιουν τον καφέ τους σε ένα καφενεδάκι εκεί κοντά, να ανασάνουν λίγο μακριά από τους τοίχους του σπιτιού τους.
Με τα πολλά δέχτηκε  η Σόφη όταν είδε το γραφικό καφενεδάκι στη στοά, με τα μαρμάρινα τραπέζια, τα μπακιρένια σκεύη και το ψηφιδωτό στο δάπεδο. Λίγο χρώμα στη ζωή της χρειαζόταν, λίγη αλλαγή παραστάσεων δεν θα έκανε κακό!
Πίνοντας την πρώτη γουλιά καφέ  παίρνοντας μια βαθιά ανάσα, η Σόφη είπε σιγανά, ''μετάνοιωσα που δεν άφησα τον κο Ιωάννου να μιλήσει στη θεία. Θα με έβγαζε από τη δύσκολη θέση''
Ο Ορέστης είχε διαφορετική άποψη. 
- Θα πάμε μαζί στη θεία σου. Δεν καταλαβαίνω σ' αυτήν την ηλικία να φοβάσαι έναν άνθρωπο, που είναι συγγενής σου. Ναι ναι, είπε βλέποντας τη Σόφη έτοιμη να διαμαρτυρηθεί. Ξέρω πόσο αντιπαθής σου είναι και έχεις τα δίκια σου, εσύ ξέρεις. Αλλά σίγουρα η θεία σου ξέρει το παρελθόν και θα μπορέσει να ξεδιαλύνει το κουβάρι του χθες. Δεν αξίζει, έστω και έναν κόμπο αν λύσει, να της μιλήσεις;

Η Σόφη κατανοούσε την οπτική του αγαπημένου της, αλλά αισθανόταν ανέτοιμη για μια τέτοια συνάντηση
-Ναι θα της μιλήσω αλλά όχι ακόμη. Δεν είμαι έτοιμη και θέλω να πάω θαρρετά και όχι σαν φοβισμένη έφηβη. Θα πάω ναι,αλλά όχι ακόμη,- θα πάμε μαζί -  εντάξει; είπε όταν είδε το θλιμμένο βλέμμα του Ορέστη που νόμισε ότι άλλη μια φορά θα τον έβγαζε εκτός από τα προσωπικά της. 
-Θα πάμε μαζί, ναι μαζί! Αλλά ας δώσουμε λίγο χρόνο στον κο Ιωάννου...
Αυτή είναι η δική μου συμμετοχή στο συλλογικό διήγημα ''Η Σοφίτα'' της Μαρίας Νικολάου στο Κείμενο .
Συμμετέχουμε 16 μπλόκερς, 17 με την οικοδέσποινα Μαρία Νικολάου, που έγραψε την αρχή και θα γράψει και  το τέλος:
                             
                                             
                                            Μαρία Νικολάου
                                     Μαρία Π.
                                          airis
                                    Ανέσπερη
                                          ANNA Flo
                                     des tzav
                                     Mary Pertax
                                     me (maria)
                                     Katia Markouizou
                                     Ελεν B
                                     Maria Kanellaki
                                     BUTTERFLY
                                     Katerina Verigka
                                     Funky Monkey
                                     Ρένα Χριστοδούλου
                                     Σμαραγδένια Ρούλα
                                     Μαρία Νικολάου

Ιστορίες ως τώρα:

Μαρία Νικολάου - Η ΣΟΦΙΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΗΣ
Μαρία Π. - ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
airis - ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ...
Ανέσπερη - ΔΙΕΞΟΔΟΙ

Μετά τη δική μου συμμετοχή συνεχίζει η    des tzav!
                                 Μείνετε συντονισμένοι!

41 σχόλια:

 1. Καλογραμμένη ιστορία κι η
  αγωνία μας στο κόκκινο!!!!!
  Άνοιξες πολλές προοπτικές..

  Καλη Άνοιξη Αννούλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Ελενίτσα μου. Κι εγώ έχω αγωνία να δω πώς θα εξελιχθεί.
   Καλό μήνα και από δω μάτια μου

   Διαγραφή
 2. Μου αρέσει η εξέλιξη των χαρακτήρων. Ο καλοσυνάτος Ορέστης, η στρυφνή θεία, ο σοβαρός ντετέκτιβ. Όλα εξελίσσονται πολύ καλά και με περισσή αγωνία.
  Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέχεια σου Άννα μου, που βάζει την θεία πάλι στην ιστορία.
  Θα κάνω αύριο την ενημερωτική ανάρτηση, γιατί σήμερα το μαγαζί έχει τις 25 λέξεις!
  Καλημέρα και καλό μήνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι Μαρία μου έχει αγωνία πραγματική. Για να δούμε πού θα μας βγάλει.
   Καλό σου βράδυ και καλό μήνα και από εδώ

   Διαγραφή
 3. Άννα μου συνέχισες την ιστορία με αρκετή δόση αγωνίας για το θα συμβεί παρακάτω και με αρκετούς από τους προβληματισμούς της ηρωίδας.
  Πολύ καλογραμμένη η συμμετοχή σου!
  Φιλάκια και καλό μήνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ'ευχαριστώ Ελένη μου. Πολύ αγωνία έχω και εγώ...
   Καλόν ύπνο και καλό μήνα!

   Διαγραφή
 4. Ωραία η συνέχεια σου Άννα μου.
  Μια και είμαι προς το τέλος, πρέπει να σκεφτω αποκαλύψεις.
  Φιλακια πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα πέσει σε σας ο κλήρος των αποκαλύψεων Ρένα.Νομίζω ότι έχεις την καλύτερη σειρά για το γράψιμο της ιστορίας

   Καλό μήνα να έχεις
   Φιλιά πολλά

   Διαγραφή
 5. Αννούλα μου, σε διάβασα στη δουλειά από το τηλέφωνο, μα δεν μπορούσα να αφήσω σχόλιο.
  Πολύ ωραίο και το δικό σου κεφάλαιο. Σαν παζλ ένα ένα κομμάτι χτίζεται κι έδωσες και ωραίες πάσες για παρακάτω!
  Κι εμένα μου άρεσε πολύ η εξέλιξη των χαρακτήρων!
  Κι χαίρομαι που προχώρησε τη διαστροφική ιδέα μου με τη θεία! αχαχα!
  Φιλάκια πολλά♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αριστέα μου σ'ευχαριστώ. Δεν μπορεί να γραφτεί αλλιώς πιστεύω, είμαστε πολλές και οι αποκαλύψεις αν αρχίσουν από τώρα θα τελματώσουν οι επόμενες
   Τη θεία πολύ έξυπνο να την παρουσιάσεις στριφνή. Χρειάζεται και διαστροφική ιδέα ένα μυθιστόρημα μυστηρίου!χαχαχαα
   Φιλιά πολλά και καλό γλυκό ανοιξιάτικο μήνα μάτια μου

   Διαγραφή
 6. Όσο πάει και μπλέκεται το κουβάρι. Με βλέπω να πηγαίνω στην Νικολούλη αν δεν καθαρίσει το τοπίο απ' τις προηγηθείσες ιστορίες...
  Άννα μου έδωσες το απαραίτητο "σκοτάδι" στην ιστορία, ούσα στην αρχή ακόμα και αφήνοντας το έδαφος και τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
  Καλό μήνα να έχεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε...κουβάρι είναι αυτό αν ξεμπλέξει από τώρα χαθήκατε εσείς οι επόμενες. Δεν θα έχει και ενδιαφέρον. Αλλά ξέρεις πόσες φορές εσβησα και έγραψα γιατί με ''γαργαλούσε'' να αποκαλύψω κάτι; χαχαχαχα
   Η σκυτάλη των αποκαλύψεων σε σας τις επόμενες!
   Καλό γλυκό μήνα εύχομαι

   Διαγραφή
 7. Καλά μιλάμε ''η..αποθέωση''! Πώς εξελίσσεται έτσι ρε παιδιά; Πω πω..έχω πάθει, και το μυαλό μου έχει πάθει φρενίτιδα από πιθανά σενάρια! Τι ωραία που το οδήγησες κι εσύ Άννα! Κι έκλεισες και τρύπες όπως το θέμα της ηλικίας! Έξυπνο! Άνοιξες πόρτες έτσι! Άντε γράφετε...έχω αγωνία! Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαίρη μου είδες πόση αγωνία; Είσαι μετά την επόμενη από μένα ε; Σειρά σου να μας μεγαλώσεις την αγωνία. Πόρτες, ανοιγετε πόρτες. Οι επόμενες να έχουν δουλειά χαχαχαχα
   Καλό γλυκό σου μήνα κορίτσι μου

   Διαγραφή
 8. Το πως δίνει ο καθενας την εκδοχή του και το πόσους δρομους ανοίγει για τους άλλους που θα συνεχίσουν την ιστορία, απλά είναι συναρπαστικό!!
  Μπράβο γαι το όμορφο κ καλογραμμένο κείμενο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλεν Β καλησπέρα
   Ε, αυτό είναι το ζητούμενο γιατί ακολουθούν τόσες φίλες, δεν γίνεται να αποκαλύπτουμε από τώρα. Και έχεις δίκιο είναι συναρπαστικό. Ξέρεις,θα το δεις όταν έλθει και η σειρά σου, τι είναι να έχεις στο μυαλό σου μια εξέλιξη που μπορεί να μην τη δεις ή να ανατραπεί στο μέλλον; Φοβερά συναρπαστικό.
   Καλό σου μήνα κορίτσι μου

   Διαγραφή
 9. Ένα θα σου πω Αννούλα μου και θα καταλάβεις... Με μία μόνο λέξη θα το πω: Κέντησες!!!

  Ανυπομονώ για την συνέχεια.
  Καλό μας μήνα. Φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πω πω πω τι τονωτική ένεση είναι αυτή; Κέντησα; Σ'ευχαριστώ πολύ μάτια μου, ξέρεις εσύ από ιστορίες μυστηρίου. Και εγώ ανυπομονώ για τη συνέχεια. Βλέπεις ό,τι έχω στο μυαλό μου δεν θα γίνει μια και δεν γράφω άλλο εγώ.
   Φιλιά μάτια μου

   Διαγραφή
 10. Πραγματικά, είναι λίγο γραφικό να γράφω ότι δεν έχω διαβάσει όλη την ιστορία, αλλά πρέπει να βρω χρόνο να το κάνω, καθότι έχει ενδιαφέρον..! Προς το παρόν καλό μήνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την επόμενη φορά θα σου κάνω τεστ και αν περάσεις τις εξετάσεις της νουβέλας θα σχολιάζεις.χαχαχαχα Να στα γράψω περιληπτικά; Να μην φας χρόνο; Αλλά θα χάσεις την απόλαυση κυρία μου και δεν στο συνιστώ. Ναι έχει ενδιαφέρον
   Καλό βράδυ Πέτρα μου

   Διαγραφή
 11. Εξαιρετική η συνέχειά σου και καλογραμμένη! Σκιαγράφησες καλύτερα τους βασικούς χαρακτήρες, και έβαλες αρκετά πράγματα στη θέση τους, όπως το θέμα της ηλικίας. Οι διάλογοι με τον ντετέκτιβ μου άρεσαν πολύ, μιας και συμπεριέλαβες επακριβώς όλες τις τυχόν διαδικαστικές ενέργειες που θα αναγκαζόταν κάποιος να κάνει, ψάχνοντας πληροφορίες για μια τέτοια περίπτωση.
  Εύγε!
  Φιλιά πολλά, καλό μήνα να έχεις και καλή συνέχεια στην επόμενη γράφουσα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλώς το κορίτσι μας. Εσύ έχεις κυρία μου πολύ καλή σειρά για αποκαλύψεις. Περιμένω εναγωνίως στο πού θα οδηγηθείτε και τι ανατροπές θα κάνετε οι επόμενες! Χαίρομαι που εγκρίνεις τη συνέχεια τη δική μου. Αυτό σημαίνει ότι δε σας μπέρδεψα. Ευχαριστώ Έλλη μου
   Καλό σου βράδυ και φιλιά πολλά

   Διαγραφή
 12. Η Νουβέλα εξελίσσεται πολύ ώριμα με την υπόθεση να αρχίζει να "γεμίζει". Η Συμμετοχή σου Άννα μου συνεισφέρει με τη σειρά της σε αυτό το "γέμισμα", στην ωρίμανση εξελίξεων και δρομολογίων.
  Το αρχικό χάος των υποθέσεων αρχίζει και εντοπίζεται σε δύο πεδία πλέον:
  -Στον καινούργιο Γιώργο Αγγέλου της Σοφίας, τον επιχειρηματία, του οποίου η στάση είναι λίγο παράξενη, και
  -Στη Θεία πλέον, όπου η μελλοντική συνάντηση μαζί της θα βάλλει το επόμενο σκαλάκι στην προώθηση της ιστορίας μας.
  Άννα μου, πολύ όμορφο και το δικό σου "επεισόδιο", στην αγαπημένη εδώ Νουβέλα που παρακολουθούμε με εξαίρετη αγωνία.
  Καλό βράδυ να έχεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Γιάννη μου. Αν εγκρίνεις εσύ ο λάτρης της νουάρ νουβέλας τότε πάμε καλά! Δεν γίνεται να προβώ σε αποκαλύψεις και ξέρεις πώς το ήθελα; Αλλά υπάρχουν και άλλες συγγράφουσσες φίλες που ακολουθούν. Το θέμα είναι να γράφεις και κάτι που να μην το βαριέται ο άλλος και ας μην αποκαλύπτεις τίποτε, σωστά;
   Καλό σου βράδυ και ευχαριστώ που περνάς από δω

   Διαγραφή
 13. Διαβάζοντας ολες τις συνέχειες μεχρι τωρα Αννα μου έχω την εντυπωση οτι γραφονται απο ενα ατομο τοσο ωραια εξελίσεται η ιστορία φιλη μου και ας βαζει η καθε μια το δικο της χαρακτηρα στην γραφή.. παρα πολύ ωραιες πασες στις επομενες...εχω αγωνια...για την συνέχεια..να δουμε που θα οδηγησει ... να έχεις ενα ομορφο μηνα φίλη μου ΚΑΛΗ ΑΝΝΟΙΞΗ φιλάκι..!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α Ρουλίτσα αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Ό,τι είναι σαν να τη γράφει ένα πρόσωπο. Ναι έχει αγωνία αλλά εσύ στο τέλος θα έχεις τις αποκαλύψεις και είναι ωραιότατο κομμάτι. Το πιο ωραίο.
   Να σαι καλά Ρουλα μου
   Φιλιά πολλά

   Διαγραφή
 14. Να κι αλλες εξελιξεις!αυτη η θεια στο λαιμο μου κατσε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχ πεταλούδα μου και εμένα. Είχα κάτι σενάρια έτοιμα για του λόγου της, αλλά τα άφησα σε σας τις επόμενες.
   Καλό σου βράδυ

   Διαγραφή
 15. Καλό μήνα Αννούλα μου !
  Τέλειο το βρίσκω... κι αυτό το κλείσιμο στο τηλέφωνο ...πολύ ευρηματικό !
  Υπέροχα έδεσες την ιστορία και την πήγες παρακάτω !
  Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τούτες τις όμορφες στιγμες !
  Φιλιά ανοιξιάτικα !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι Σταυρούλα μου που σου άρεσε. Ε ναι να έχουμε και ένα κλείσιμο τηλεφώνου, να έχει η επόμενη τροφή για σκέψη και γράψιμο...Θα δούμε τι θα γίνει. Καλό όμως εξελίσσεται έτσι;
   Εγώ σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου και τα ζεστά σου λόγια
   Φιλιά πολλά

   Διαγραφή
 16. Αχ Άννα άνοιξες τόσες πόρτες που δε ξέρω ποια να πρωτοπιασω! Ειλικρινά όμως το κομμάτι σου πέρα από καλογραμμενο είναι και πλούσιο σε αξιοποιήσιμες πληροφορίες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι πολύ. Εύχομαι να σε βοήθησα που θα το δεις στην πράξη. Καλή επιτυχία

   Διαγραφή
 17. Επιτέλους σε διάβασα...κι εσύ συνεχίζεις με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία και μας δίνεις πολλά στοιχεία να "πιαστούμε" οι επόμενοι...
  Αποκτά όλο και περισσότερο ενδιαφέρον όσο προχωρά!!
  Για να δούμε που θα μας πάει η Δέσποινα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επιτέλους; Αντε και ήλθε η σειρά σου. Περιμένω με αγωνία.
   Φιλιά πολλά

   Διαγραφή
 18. Καλησπέρα!! Πολύ ωραία μας έδωσες την συνέχεια και μου αρέσει που ξετυλίγεται το κουβάρι σιγά σιγά και κάτι αρχίσει να αχνοφαίνεται!!!
  Φιλιά και καλή Σαρακοστή να χεις!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα είδα τα σχόλια και τώρα απαντώ. Χίλια συγνώμη. Σιγά σιγά πρέπει να ξετυλιχθεί το κουβάρι.Είμαστε τόσες που συγγράφουμε τη Σοφίτα για να έχουν και οι επόμενες θέμα να γράψουν, έτσι;
   Καλή Σαρακοστή και σε σένα

   Διαγραφή
 19. Αννα μου πολύ καλογραμμένη η ιστορία σου και αυτή η θεία μου κάθεται στο στομάχι αλλά που ξέρεις !!Σε φιλώ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που σου άρεσε Νικόλ μου. Μωρέ και μένα στο στομάχι μου κάθεται και τώρα που απαντώ αργοπορημένα χαίρομαι που κάτι φαίνεται να έχει κάνει η θεία από τη τωρινή συνέχεια. αχαχαχαχα
   Φιλιά πολλά και συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησής μου

   Διαγραφή
 20. Αννα μου , είναι η τελευταία φορά που διαβάζω την ιστορία σου πριν αρχίσω να γράφω είναι υπέροχη η δική σου συνεχεία και τόσο όμορφος ο τίτλος , από την πρώτη στιγμή μου έδωσες έμπνευση !!!σε φιλώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι Κάτια μου. Περιμένω με αγωνία την συνέχεια. Και τώρα είναι η ώρα των αποκαλύψεων, ε; Πωπω γράφε, γράφε χαχαχαχα πολύ αγωνία!
   Φιλιά

   Διαγραφή
 21. Πολύ ζωντανοί διάλογοι, μπράβο! Μας κράταγες αμείωτο το ενδιαφέρον!
  Πάω να διαβάσω και τις υπόλοιπες γιατί κοντεύει η σειρά μου :)
  Σε φιλώ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή