Ιχνηλατώντας τα ''χαμόγελα'' του 2015!!

πηγή

Μας τελειώνει  ο χρόνος. Βήματα μετρημένα έμειναν για να τον αποχαιρετήσουμε. Όχι πως θα μας στενοχωρήσει που φεύγει....μόνο ίσως σκέψεις και πίκρες ότι άλλος ένας χρόνος διέψευσε ελπίδες και σχέδια, όνειρα και στόχους.
Δεν θα σου θυμίσω σήμερα τα άσχημα που έφερε στις αποσκευές του το 2015. Τα ξέρεις, τα έχεις νοιώσει στο ''πετσί '' σου.
 Έψαξα μανιωδώς για να βρω και να  σου θυμίσω τα καλά νέα που ίσως να πέρασαν και απαρατήρητα.Βλέπεις, τα κακά κερδίζουν και ακροαματικότητα.Κερδίζουν οπαδούς,θεατές, ακροατές.
Δεν θα σου πω για τις δεκάδες, εκατοντάδες διοργανώσεις, κινήματα, πρωτοβουλίες με σκοπό τον άνθρωπο της κρίσης και την ανακούφισή του.
Αυτά τα ξέρεις. Συμμετέχεις και εσύ -ίσως- με το δικό σου τρόπο που σίγουρα είναι αξιοθαύμαστος.
Υπάρχουν καλά νέα στο 2015;
Για να δούμε αν συμφωνούμε τι είναι καλό νέο για τη χώρα μας...
Το 2015 λοιπόν συνέβησαν:
  • Η ΜΕΤΑδραση δημιούργησε Δίκτυο Επιτροπείας  Ασυνόδευτων Ανηλίκων που στηρίζει,ψυχαγωγεί και κυρίως βοηθά τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που έρχονται φοβισμένα και καταπονημένα στον τόπο μας. Κυρίως τα βοηθά ώστε να μην πέσουν στα ''χέρια προστατών''  που θα τα εκμεταλλευτούν.
  • Την πρώτη θέση στην κατηγορία Ability Award και την τρίτη θέση στην κατηγορία World CitizenshipCompetition στον παγκόσμιο Διαγωνισμό «Microsoft Imagine Cup 2015» κατέκτησε η ομάδα του Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη που εκπροσώπησε την Ελλάδα.
  • Ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η εθνική μαθηματική ομάδα στην 56η διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα νέων IMO 2015 (International Mathematical Olympiad), που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τσιάγκ Μάι της Ταϋλάνδης.
  • Η Τήλος θα γίνει το πρώτο “πράσινο” νησί της Μεσόγειου αλλάζοντας τα δεδομένα στην ενεργειακή πολιτική των νησιών μας, καθώς στα εδάφη της θα εφαρμοστεί και θα λειτουργήσει ένα πρωτοπόρο υβριδικό σύστημα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας προερχόμενης αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
  • Ράμπες προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία σε παραλίες της Αττικής
  • Στο 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Αστέγων, η Εθνική Ελλάδος πέτυχε μια τεράστια διάκριση για την χώρα. Στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου!
  • Παγκόσμια πρωτιά το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό με κανονικές πινακίδες στους δρόμους των Τρικάλων, ένα παγκόσμιο επίτευγμα στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil 2, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.( Γι αυτήν την πρωτιά που χάνονται θέσεις εργασίας έχω τους ενδοιασμούς μου)
  • Ο μηχανισμός seatrac δίνει πρόσβαση στην παραλία της Καλαμίτσας στα ΑμεΑ
  • Η Αλόννησος, αυτό το πανέμορφο νησί που φιλοξενεί τον πιο σημαντικό εναπομείναντα πληθυσμό της μεσογειακής φώκιας, Monachus monachus, στη Μεσόγειο, είναι η πρώτη περιοχή της Ελλάδας, που μέσα από το πρόγραμμα «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες», καταργεί τη χρήση της πλαστικής σακούλας, παρέχοντας ταυτόχρονα στους κατοίκους του τη δυνατότητα εναλλακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον, επιλογών για τη μεταφορά αγαθών.
  • Bloode: Η πρώτη ηλεκτρονική κοινότητα εθελοντών αιμοδοτών
  • Δεύτεροι στην Ολυμπιάδα ρομποτικής οι μαθητές από την Ξάνθη
  • Ξεκίνησε ως μία ωραία ιδέα, εξελίχθηκε σε έναν πετυχημένο θεσμό. Ο λόγος για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, το οποίο λειτουργεί για 4η συνεχή χρονιά. Στο ρόλο των διδασκόντων, εθελοντές που από κάθε γωνιά της Αθήνας αναλαμβάνουν την εξωσχολική προετοιμασία μαθητών Λυκείου, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν, για τις εξετάσεις εισαγωγής σε κάποιο Πανεπιστημιακό ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
  • Ένα νέο εγχείρημα για την υποστήριξη εξαρτημένων από ναρκωτικά και αλκοόλ, καθώς και των συγγενών τους, ξεκινά στη Λάρισα, υπό τον τίτλο «Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας» 

Οι ατομικές πρωτοβουλίες, αυτές που εγώ θεωρώ σπουδαιότερες όλων, αφορούν ανθρώπους που βοηθούν καθημερινα όσους χρειάζονται βοήθεια, που προσφέρουν προσωπική εργασία εθελοντικά, που βρίσκονται δίπλα σε όσους τους έχουν ανάγκη.
και...
 επειδή τα καλά νέα είναι λίγα, αν έχεις εσύ και άλλα νέα πες μας, γιατί όπως βλέπεις η απουσία του κράτους είναι λαλίστατη. Είναι σαν να προσπαθεί η κρατική εξουσία, μέσα από την δικαιολογία των Μνημονίων και του ''παραλίγο πτώχευση'' να δημιουργήσει όλο και περισσότερους πολίτες σε ανάγκη με κίνδυνο την υγεία τους  και τη επιβίωσή τους. Για να δούμε στο τέλος αν θα μείνουν πολίτες που θα μπορούν να βοηθήσουν ...αν και όποτε υπάρξει τέλος!


Τα ''καλά νέα '' από εδώ

34 σχόλια:

  1. Οι ειδήσεις που δεν έχουν βία, είναι τόσο ανακουφιστικές, Άννα!!!
    Αν θέλουμε να βρούμε καλά νέα, θα βρούμε. Σκοπός είναι να τα θυμόμαστε και να επενδύουμε σε αυτά, να παίρνουμε κουράγιο και πίστη πως μπορούμε να νικήσουμε τη βαρβαρότητα.
    Ωραίο το χιονισμένο σου blog! Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι μας!! Πού χάθηκες; Τι καλά που είσαι εδώ ξανά. Είναι όντως Αλεξάνδρα μου οι καλές ειδήσεις γεμάτες ανακούφιση αν και δεν τις συμπαθούν οι άνθρωποι!!!!Δεν ξέρω μάτια μου αν η βαρβαρότητα νικιέται, ξέρω όμως ότι μπορούμε να μην ταυτιστούμε μαζί της.
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  2. Κάθε κακό φίλη μου έχει σαν αντιστάθμισμα και ένα καλό! Ας ελπίζουμε σε μία χρονιά που τα σταθμά θα ρίξουν το βάρος τους στα καλά.Όπως πάντα μία άρτια και όμορφη ανάρτηση. Βάλε μια πρωτιά και στο μπλοκ σου που είναι το αγαπημένο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτίδα μου καλημέρα. Ελπίζω να είσαι καλά τώρα, ναι;
      Θα περάσω και από το χώρο σου να τα πούμε.
      Το κακό φίλη μου αν έχει αντιστάθμισμα ένα καλό κάτι γίνεται, η ισορροπία έχει επιτευχθεί. Αν όμωςω πολλά κακά μαζευτούν έναντι ενός καλού;;;
      Σ'ευχαριστώ Αχτίδα μου
      Να σαι καλά

      Διαγραφή
  3. Όλα τα καλά γύρω μας μοιάζουν
    σαν τα λαμπιόνια που στολίζουν
    μια πόλη με την καρδιά μαυρισμένη
    Οψόμεθα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπιδοφόρες ειδήσεις. Για μενα το 2015 είναι απο τις χειρότερες χρονιές που έχω ζησει, ίσως και η χειρότερη. όπως καταλαβαίνετε ανυπομονω να φυγει!
    Καλό Σαββατοκύριακο :)
    Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου είναι ελπιδοφόρες και τόσο λυπηρά λίγες! Ναι το 2015 για πολλούς από εμάς είναι η χειρότερη χρονιά. Ας πάει στο καλό λοιπόν και εύχομαι να '16 να είναι το καλύτερο για σένα
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  5. Μένω στα καλά νέα, γιατί από κακά έχουμε χορτάσει, μακάρι να υπερίσχυαν των κακών, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι.
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελένη μου. Πίστευα πάντα ότι το κακό το μπουχτίζεις και μετά δεν σου κάνει εντύπωση αλλά σήμερα έχουμε ξεπεράσει τα όρια γι αυτό και αυτή η άρρωστη απραξία!
      Καλή Κυριακή κορίτσι μου

      Διαγραφή
  6. Άννα μου καλησπέρα. Προσμετρώντας τα θετικά που αναφέρεις, ρίχνοντας μια ματιά στο περιεχόμενό τους, θα συμφωνήσω με τις επιλογές σου. Είναι στιγμές αυτές που προάγουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων σε μια κατακερματισμένη εποχή.
    Καλή σου συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου καλημέρα. Δυστυχώς η εποχή μας είναι από αυτές που αν τη διάβαζα σε βιβλίο παλαιότερα, θα πίστευα ότι ο συγγραφέας είναι ευφάνταστος συνωμοσιολόγος! Μας χρειάζονται θετικά νέα......έστω και λίγα
      Καλή Κυριακή

      Διαγραφή
  7. To κράτος τελικά απων παντου και παντα
    και μαλιστα τωρα που θα επρεπε να ειναι πιο παρων απο ποτε
    ας ελπισουμε η νερα χρονια να ειναι σαφως καλυτερη
    φιλια πολλα αγαπημενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίτσα μου τόσο απών το κράτος δεν έχει υπάρξει. Σέρνεται και αυτό και παρα-σέρνει και εμάς. Αλλά είπαμε, κάποιοι, λίγοι, κάνουν τη διαφορά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  8. Υπέροχη ανάρτηση Αννούλα μου!
    Επιτέλους να προβάλλονται και όσα πραγματικά αξίζουν!
    Πολλα φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να μαθαίνουμε και για τα θετικά όσο σπάνια και αν είναι Αριστέα μου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  9. Μια εποχή δύσκολη,με πολλά δυσάρεστα γεγονότα ανα τον κόσμο που δυστυχώς έχουμε γίνει θεατές.Αυτο δεν με παρηγορεί γιατί "βλέπω"την συνέχεια.Ωραία η ανάρτηση σου με περιεχόμενο και προβληματισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου. Ναι αυτό το ''θεατές'' είναι απογοητευτικό, αλλά ποιος ξέρει τη συνέχεια που και εγώ την ''βλέπω''αλλά αλλάζω κατεύθυνση στο βλέμμα αμέσως!
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  10. Ναι, να τα λέμε και τα καλά...μπράβο Άννα!
    Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα αν γιόρταζες προχτές!!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές. Ναι γιόρταζα, Αννα του χειμώνα είμαι!!
      Να σαι καλά Μαρία μου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  11. Μπράβο ρε Άννα που μέσα σ' όλη αυτή τη μαυρίλα, άπλωσες σα μικρά μαργαριτάρια τα λιγοστά καλά νέα. Πολύτιμα και ακριβά όλα. Να μας θυμίζουν πως ακόμα και στο πιο ζοφερό περιβάλλον, πάντα θα υπάρχουν λαμπερές στιγμές και ξεχωριστοί άνθρωποι. Έτσι, ν' αφήνουμε με αισιοδοξία αυτή τη χρονιά πίσω μας.
    Φιλιά πολλά Αννούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου μόνο που είναι τόσο λιγοστά!!!Σα μικρά μαργαριτάρια όπως λες, σπανίζουν!!!Αυτή είναι και η ελπίδα του ''αύριο''!!Οι ξεχωριστοί άνθρωποι και οι λαμπερές στιγμές που σκορπούν!
      Φιλιά πολλά κορίτσι μου

      Διαγραφή
  12. Δεν πειράζει που είναι λιγοστά τα καλά νέα, πρέπει να λέγονται και πολύ καλά έκανες και μας τα θύμισες. Ετοιμαζόμουν να σου ζητήσω να πρόσθετες έναν σύνδεσμο σε κάθε καλό νέο, για να διαβάσουμε λεπτομέρειες, αλλά είδα στο τέλος ότι έβαλες το link του ιστολογίου.
    Νά'σαι καλά, 'Αννα μου!!! Και πολλές, καθυστερημένες, ευχές για την εορτή σου, Αννούλα του χιονιά!!!!
    Φιλιά και καλή Κυριακή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές για την εορτή μου. Όσο για τα καλά νέα Μαριάννα μου έψαχνα με τις ώρες να τα βρω και μόνο σ'αυτό το σάιτ είχε μερικά αυτού του χρόνου. Και νέα από άλλα σάιτ χωρίς πηγή δεν μπαίνουν, έτσι δεν είναι;
      Να μου είσαι καλά.
      Φιλιά και καλή εβδομάδα

      Διαγραφή
  13. Τι ωραία κι αισιόδοξη ανασκόπιση είναι αυτή Αννούλα μου! Υπάρχουν καλά κι αισιόδοξα νέα, που συμβαίνουν, όμως τα παρασέρνει δυστυχώς το θολό ποτάμι της κρίσης.
    Μας γέμισες ομορφιά κι επέκτεινες τις προσδόκιμες ελπίδες μας!
    Να είσαι καλά κοπέλα μου και να έχεις μια υπέροχη Κυριακή!
    Φιλιά πολλά με μια τρυφερή αγκαλιά!:))❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Κατερίνα μου. Αισιόδοξη η ανάρτηση από τη μια μεριά, απαισιόδοξη από την άλλη μια και είναι τόσο λίγα τα καλά νέα.Χαίρομαι αν με αυτήν την ανάρτηση επέκτεινα ελπίδες για το μέλλον....χαίρομαι γιατί ακόμη φως δεν βλέπουμε στο τούνελ που έχουμε μπει...
      Φιλιά τρυφερό μου πλάσμα

      Διαγραφή
  14. Ας μην ξεχναμε Αννα μου τουλαχιστον τα καλα νέα και μπραβο σου που είχες την ιδέα να τα βρεις και να μας τα θυμησεις γιατι απο τα αλλα εχουμε μπουχτισει.. υπαρχουν και καλα νεα και το αποδικνειουν αυτα που διαβασαμε εδώ,,,να είσαι καλα φιλη μου πολύ ωραια αναρτηση.. καλη εβδομαδα σου ευχωμαι φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Ρούλα μου.Και δυστυχώς βρήκα τόσο λίγα καλά νέα που συνέβησαν στη χώρα μας!!!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  15. Μάλιστα, είπες τα καλά και στο τέλος τής ανάρτησης, 'ήρθε" το κράτος και τα έκανε μαντάρα! "Στο 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Αστέγων, η Εθνική Ελλάδος πέτυχε μια τεράστια διάκριση για την χώρα. Στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου!"...εντάξει, φταίω εγώ τώρα που βρήκα τραγικά οξύμωρη αυτήν εδώ την ευχάριστη (κατά τα άλλα) είδηση;!.. Κλείνω "ευχάριστα" όπως πάντα: το ξέρεις ότι μέσα στις πιο δημοφιλείς (τρομάρα μας) ειδήσεις σε όλο τον κόσμο, για το 2015, η είδηση για την ελληνική κρίση "χτύπησε" την πέμπτη θέση παγκοσμίως; Αυτά είναι! Αχαχαχαχα! Καλημέρα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα το κράτος Πέτρα μου τα κάνει μαντάρα....Τα τελευταία χρόνια το έχει παρακάνει πια. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε και αρνητικές πρωτιές, πάντα είχαμε και να ελπίζω ότι θα πάψουμε κάποια στιγμή να έχουμε;
      Να είσαι καλά

      Διαγραφή
  16. Πάντα μα πάντα θα υπάρχουν και ευχάριστα και άσχημα σε μια χρονιά! Αυτά που πρέπει να φυλάσσονται στις καρδιές μας είναι τα ευχάριστα σε προσωπικό ή και σε συλλογικό επίπεδο!!! Ας ευχηθούμε το νέο έτος να φέρει στην πλειοψηφία ευχάριστα!! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μου την!! Πάντα θα υπάρχουν και καλά και κακά νέα έχεις δίκιο, μόνο που ας έλθει μια χρονιά με τα καλά να υπερτερούν!! Ενώνω τις ευχές μου με τις δικές σου
      Φιλιά πολλα

      Διαγραφή