Καλούς αγώνες Κυρίες μου!



Χρόνια πολλά Κυρίες μου, για όλους τους αγώνες που έδωσαν οι γυναίκες του κόσμου τούτου,πολλά πολλά χρόνια πριν.
Και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα επέτυχαν όλες εκείνες που δεν αρκέστηκαν σ' αυτά που βρήκαν από τις προηγούμενες γενιές.
Και αγωνίστηκαν για να μπορούν οι γενιές των γυναικών που ακολούθησαν, να έχουν δικαίωμα στις σπουδές, να έχουν δικαίωμα να εκλέγουν τους κυβερνώντες τους αλλά και να εκλέγονται, για να μπορούν να απαιτούν έως και σήμερα  ισότητα αληθινή, για να έχουν δικαίωμα να είναι μητέρες μόνες, να ζουν με ελεύθερη βούληση και επιλογή, για να έχουν δικαίωμα στην εργασία, να απαιτούν ίσες ευκαιρίες και αμοιβές, για να μπορούμε σήμερα να λέμε ότι είμαστε άνθρωποι και εμείς!!
Υπάρχουν εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο τούτο που δεν τους αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα εκτός της αναπνοής και της τεκνοποίησης, κατά προτίμηση, αρσενικών παιδιών........................
Γι αυτό οι αγώνες συνεχίζονται..
Και συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση σήμερα, γιατί η οικονομική κρίση χτύπησε άσχημα περισσότερο τις γυναίκες, γιατί το δικαίωμα στην εργασία είναι σήμερα πιο επιτακτικό για γυναίκες και άνδρες από ποτέ.
Χρόνια πολλά Κυρίες μου.
Όχι γιατί είμαστε το ωραίο φύλο-ωπου όντως είμαστε-ω, όχι γιατί είμαστε το αλατοπίπερο της ζωής ---και ας είναι αλήθεια αυτό---,όχι γιατί είμαστε μητέρες και σύζυγοι και εργαζόμενες και θυγατέρες --πώς τα προφταίνουμε όλα ακόμη δεν το έχω κατανοήσει---αλλά γιατί δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.
Η ισότητα δεν είναι πάντα και παντού ορατή.
Τα ίσα δικαιώματα καταπατούνται κατά το δοκούν των επιχειρηματιών.
Το δικαίωμα στην εργασία έχει γίνει έντονο σήμερα μια και η εργασία γενικά έγινε σαν τον πολύτιμο θησαυρό που ο ''ευρών αμειφθήσεται''!!
Οι προκαταλήψεις για τη γυναίκα ισχύουν ακόμη και σήμερα σε πολλά μέρη της χώρας μας και όχι μόνον.
Το δικαίωμα να ζει μια γυναίκα όπως επιθυμεί, πολλές φορές κριτικάρεται έντονα μέχρι ρατσισμού.
Η βία που ασκείται εναντίον των γυναικών, εξακολουθεί να γράφει με μαύρα γράμματα την ντροπή του ανθρώπινου γένους!
Και τόσα άλλα που η γυναίκα αντιμετώπιζε στο παρελθόν, ξανα-γεννήθηκαν ή αναζωπυρώθηκαν, μια και η φτώχεια που μαστίζει τον πλανήτη μας αυξήθηκε κατακόρυφα............
Γι αυτό και η γυναικεία εκμετάλλευση φέρνει κέρδη και έγινε μάστιγα στις μέρες μας.
Καλούς αγώνες λοιπόν...........και ούτε σπιθαμής δικαιώματος να μην αφήσουμε να παρθεί!



8 σχόλια:

  1. Καλημέρα Άννα μου!
    Καλούς αγώνες θα ευχηθώ κι εγώ γιατί υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά μας! Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Κι αν ζεις στην ελληνική επαρχία το αντιλαμβάνεσαι ακόμα περισσότερο!
    Τα φιλιά μου!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Αρτιστέα μου.Φυσικά καλούς αγώνες θα ευχηθούμε αφού τίποτε δεν είναι δεδομένο. Ναι ξέρω από ελληνική επαρχία. Γι αυτό ανέφερα ότι ισχύουν προκαταλήψεις σε πολλά μέρη της χώρας μας. Δυστυχώς ακόμη στην επαρχία η νοοτροπία της τουρκοκρατίας καλά κρατεί.
      Καλό Σ΄/Κο!

      Διαγραφή
  2. Καλημερα Άννα μου αγαπημενη.
    Υπεροχο ποστ φιλη μου!
    Απο τα καλυτερα που εχψ διαβασει μεχρι στιγμης για τις γυναικες.
    Χρονια μας πολλα λοιπον!
    φΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα υπέροχα εκφραστική Κικίτσα.
      Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
      Χρόνια πολλά
      Καλά να μου περνάς!

      Διαγραφή
  3. Άλλη μια σωστή προσέγγιση ενός σοβαρού θέματος. Θα συμφωνήσω και με την πρώτη φίλη που έθεσε και την παράμετρο της ελληνικής επαρχίας... Ευχές λοιπόν για τη μέρα και καλό Σαβ/κο αγαπητή Άννα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Διάττοντα που το θεωρείς σοβαρό θέμα....Δεν θα έγραφα κάτι σήμερα για την ημέρα. Το έχω κάνει στο παρελθόν....αλλά αυτή η εμπορευματοποίηση και το ντιριντάχτα που επικρατεί αυτήν την ημέρα, έκαναν να χάσει το νόημά της.
      Καλό σου Σ/Κο και σένα φίλε μου

      Διαγραφή
  4. Χρονια μας πολλα..Να ειμαστε παντα καλα να κερδιζουμε τον σεβασμο και τον θαυμασμο των αντρων :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή