Πού χάθηκαν εκείνοι που αγαπούν να προσφέρουν στην πατρίδα;


Δραματική είναι η κατάσταση για τους εργαζόμενους, μετά τις αναγγελίες για τα νέα μέτρα περικοπών των μισθών.
Απεργίες, κινητοποιήσεις, κρεμάλες έξω από το υπουργείο Οικονομικών που, περασμένες οι θηλιές στο λαιμό ένστολων, προκαλούν σύγκρυο!
Και είναι ντροπή να απαιτείται από όργανα της τάξης να κάνουν το καθήκον τους με 700 ευρώ, βάζοντας καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Ένα κράτος δικαίου δεν θα έπρεπε να μειώσει τους μισθούς των ένστολων, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε με την εγκληματικότητα στα ύψη.
Ντροπή να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις και για περιορισμό οργανικών θέσεων όταν μας χρειάζονται περισσότερα αστυνομικά όργανα στους δρόμους, όταν επίσης ξέρουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών προστατεύει τους καλά αμειβόμενους εθνοπατέρες της Βουλής....................
Είδαμε όμως και κινητοποιήσεις των δικαστών, για πρώτη φορά, και τη δήλωσή τους ότι δεν είναι προνομιούχοι, όπως όλοι πιστεύουμε.
Μια στιγμή γιατί είμαι μπερδεμένη...Οι δικαστικοί δεν είναι εκείνοι που βάσει του Συντάγματος πρέπει να παίρνουν το μεγαλύτερο μισθό εντός της ελληνικής επικράτειας; Δικαστικοί δεν είναι εκείνοι που με απόφαση δική τους, κάνουν δικαστήριο διεκδικώντας αναδρομικά ετών, για αμοιβές που- όπως λένε- τις δικαιούνται; Τι θα πείραζε αν έβαζαν πλάτη αυτές τις δύσκολες ώρες και να δεχθούν περικοπές στους ήδη υψηλότερους των άλλων εργαζομένων μισθούς τους, για να μην περικοπούν πχ από τους αστυνομικούς;;;;;;;;
Σκέψου να κατέβουν και σε απεργία διαρκείας και η κυβέρνηση να θέλει να κηρύξει παράνομη την απεργία τους..............Ποιος θα εκδικάσει την υπόθεση;;;;;; Θα γελούσα αν δεν είχα την διάθεση να βάλω τα κλάματα!!!!
Απεργούν και οι εκπαιδευτικοί που ήδη οι μισθοί τους έχουν συρρικνωθεί τόσο πολύ, που είναι να απορείς πώς ζουν!
Απεργούν και οι πανεπιστημιακοί αλλά και οι γιατροί της χώρας...........αλλά και οι φαρμακοποιοί............και τελικά ποιος δεν απεργεί;;;;;;
Ο μικρο αμειβόμενος και ο συνταξιούχος;;;;;;;;
Όλοι  ζητούν να παρθούν μέτρα εξαιρώντας το δικό τους κλάδο.
Και ο κόσμος; 
Οι απλοί πολίτες; 
Αυτοί που χάνουν τις δουλειές τους, αφού κλείνουν συνεχώς επιχειρήσεις και καταστήματα;;;;;;
Τι γίνεται με όσους αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους; Ήδη οι καρκινοπαθείς έχουν μεγάλο πρόβλημα με τα φάρμακα.........Προφανώς  έχει ανοίξει ο δρόμος του Καιάδα, που το νέο τρίτο κόμμα,  όπως μας πληροφορούν οι δημοσκοπήσεις, θα τον στρώσει με ροδοπέταλα!!!!!!!!!!!!!!
Και τα μπλογκ δημοσιεύουν συνέντευξη της οργάνωσης των ομογενών End National Debt, που δόθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό, ''Χανιά'' νομίζω, που υποστηρίζουν οι ομογενείς ότι έχουν μαζέψει τα χρήματα όλου του χρέους της χώρας μας
Τι να πιστέψω πια; Είναι πολύ ωραίο για να είναι αληθινό αλλά και ψεύτικο γιατί να είναι; Δεν ξέρω............... Ίσως επειδή αναρωτιέμαι αν  υπάρχει ακόμη, εκείνος ο Έλληνας που νοιάζεται για τη χώρα και όχι μόνο για την τσέπη του......
Αλήθεια, πού είναι όλοι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα την οικονομική να βοηθήσουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς;
Δεν είναι δυνατόν όμως να χάθηκαν αυτές οι αξίες, αυτά τα ιδανικά, η αγάπη για την πατρίδα. Απλά πιστεύω ότι έχει μείνει στα αζήτητα γιατί κανείς πλέον δεν έχει εμπιστοσύνη στο κράτος. Σ' αυτόν τον πολιτικό κόσμο που εξακολουθεί αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς να κάνει προσλήψεις συγγενών του, να ζει πλουσιοπάροχα με τα χρήματα του λαού που ήδη έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα, να απολαμβάνει ό,τι αποφέρει η θέση του στη Βουλή ή στην κυβέρνηση πιστεύοντας κιόλας ότι πράττει το καθήκον του!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αλήθεια, γιατί δεν δίνεται γραπτώς από τη Βουλή οι αμοιβές των βουλευτών και οι διορισμοί των υπαλλήλων της;; Τι στο καλό;; Λόγο στο λαό δεν πρέπει να δίνουν;;;;;;;;;;
Να γιατί η  εμπιστοσύνη χάθηκε και γι αυτό ο Έλληνας έχει ασχοληθεί μόνο με το άτομό του...........
Και εν τω μεταξύ πληρώνουμε αδρά για να έχουμε πολιτικούς που κάνουν τι;;; Ούτε τη διαπλοκή μπορούν να αντιμετωπίσουν γιατί δεν θέλουν όχι γιατί δεν μπορούν. Διαπλοκή σημαίνει τιμωρία ενόχων. Και σ' αυτή τη χώρα η ατιμωρησία είναι εθνικό μας σπορ! 
Ούτε τη φοροδιαφυγή μπορούν να πατάξουν..............
Ούτε να περιορίσουν τη σπατάλη που ακόμη συνεχίζεται λες και είναι λερναία ύδρα που της κόβεις το ένα κεφάλι και φυτρώνει άλλο!
Ούτε όμως τη διαχείριση των σκουπιδιών μπορούν να βγάλουν πέρα. Και σ' αυτό η Τρόικα έχει σχέδιο και λόγο............
Αν προσθέσεις και το πλάνο των διαρθρωτικών αλλαγών που μας επιβάλλουν δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που κάνουμε μόνοι μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πρόσθεσε τώρα στους πολιτικούς και του Δημάρχους που έχουν μείνει ταπί και χρωστούν τα μαλλιά της κεφαλής των δημοτών τους, και στη σπατάλη που έχουν επιδοθεί με ευσυνειδησία όλα τα χρόνια, θα κατανοήσουμε καλύτερα γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς.
Από κούφια λόγια όλων έχουμε χορτάσει. Έργα με θετικό πρόσημο δεν έχουμε πολλά να επιδείξουμε!
Οπότε, ο καθένας για την πάρτη του και την οικογένειά του. Μα έτσι η πατρίδα δεν πάει μπροστά. Και αν βουλιάξει ολότελα, θα μας πάρει μαζί της!
Και αυτό πονάει, έτσι δεν είναι;




4 σχόλια:

  1. Αχ!Αννα μου γιατί σπας το κεφάλι σου!
    Οι άνθρωποι απλά εφαρμόζουν το σχέδιο εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού.Στόχος τους είναι η Βουλγαροποίηση κι ακόμα κι αν βρεθούν κάποιοι (που δεν πρόκειται αλλά λέμε)να πληρώσουν το χρέος και να μοιράσουν χρήματα στο λαό θα τους διώξουν.Αλλωστε μπροστά σ' αυτά που χρωστάνε οι μεγάλες δυνάμεις η Ελλάδα χρωστάει ψίχουλα αλλά βλέπεις εμάς έβαλαν στο σημάδι και κάποιοι προδότες συνέπραξαν.
    Μια χαρά φροντίζουν για την πάρτη τους και τους κολλητούς τους,διάβασε!
    Oσο για τους δικαστές και τους αστυνομικούς είναι αυτό που λέμε διαίρει και βασίλευε,όταν έπρεπε ν' αντιδράσουν σφύραγαν κλέφτικα!
    Η ουσία είναι πως η φτώχεια άρχισε να κάνει μπαμ(κάτι που φαίνεται να αγνοούν οι μάγκες) και πολύ φοβάμαι πως δεν θα αργήσει η έκρηξη και τότε ο Θεός να βάλει το χέρι του!
    Να είσαι καλά,καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλημέρα Δημήτρη. Δεν σπάω το κεφάλι μου, μόνο του πάει να σπάσει με τόσα που γίνονται.Και εγώ πιστεύω ότι θέλουν χαμηλά ημερομίσθια για τις επενδύσεις τους, αλλά αργούμε πολύ να φτάσουμε εκεί μια και η φορολογία είναι υψηλή για επενδυτές και τα προϊόντα πολύ ακριβά. Φυσικά για πάρτη τους φροντίζουν και αυτό είναι η μεγαλύτερη πληγή μας, αλλά είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει σε τόσο κόσμο. Φοβερό!
    Καλά να περνάς παρ'όλα αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και η καρδιά πάει να σπάσει μαζί με το κεφάλι ... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Roadartist!!!!!!!!!!!! Σ'ευχαριστώ που πέρασες!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή