Μια συνηθισμένη ημέρα...............



Mια συνηθισμένη ημέρα στην χώρα του Μνημονίου......στη χώρα των μειωμένων μισθών και στο ''βασίλειο'' των ανέργων!
Ξυπνάς, ετοιμάζεσαι για τη δουλειά...κάνεις το σταυρό σου να μην απολυθείς ούτε σήμερα..... και ξεκινάς.........
Ώρα για την εφορία, να κατατεθούν έγγραφα και να πληρωθούν παράβολα της δουλειάς σου...
Ουρά........κόσμος περιμένει υπομονετικά!
Ο καιρός ζεστός, ανοιξιάτικος, αλλά οι συμπολίτες σου κατηφείς, αγχωμένοι. Κοιτάς τα πρόσωπα. Όλες οι ηλικίες εκεί...στην εφορία....στην ουρά....περιμένουν και ίσως εύχονται να λυθούν τα δικά τους  οικονομικά προβλήματα!!!!
Ξαφνικά ακούς φωνές.......Ένας νεαρός από τη διπλανή σειρά, κατηγορεί ότι κάποιος του έκλεψε χρήματα από αυτά που θα πλήρωνε σήμερα....
Κάποιος άλλος αρχίζει και φωνάζει σε μια καλοντυμένη κυρία!
''Σε παρακολουθώ τόση ώρα'', της λέει. ''Αλλάζεις σειρά, συνεχώς και σουφρώνεις τον κόσμο...σαν δεν ντρέπεσαι''!!!
Η κυρία διαμαρτύρεται....''ζαλίζομαι...θα λιποθυμήσω....τι είναι αυτά που λέτε;;;''
Κοιτάς το πρόσωπό της! Μια κυρία που θα εμπιστευόσουν να της ζητήσεις τη βοήθειά της...Μια κυρία που αποπνέει σεβασμό........Μια καλοστεκούμενη πολίτης που ζει ανάμεσά μας...Λες να κλέβει;;; αναρωτιέσαι!
Η αστυνομία ειδοποιείται. Ο νεαρός κατήγορος συνεχίζει την πολιορκία του στην κυρία και τις κατηγορίες. Μια άλλη κυρία που ήταν παρέα της-όπως φάνηκε-κατευθύνεται γρήγορα προς την έξοδο..
''Καλά δεν ντρέπεσαι να κλέβεις τον κόσμο που έχει έλθει εδώ και έχει δανειστεί για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του;;; της λέει ο νεαρός.
Η αστυνομία έρχεται, ακούει, ερευνά, συλλαμβάνει. Χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή της...ναι έκλεβε!
Θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα σε όσους κατήγγειλαν ότι τους κλέψανε στην εφορία αυτή, είπαν οι αστυνομικοί. Πλήρωσε εγγύηση και βγήκε η ...........καλοστεκούμενη συμπολίτης μας!
Φεύγεις από την εφορία σοκαρισμένη......Τι στο καλό;;; Πού φτάσαμε;;Στο δρόμο κοιτάς δεξιά αριστερά...Ο καθένας δυνητικά μπορεί να είναι αυτός που θα σε κλέψει και σένα!!!!!!
Στη διάρκεια της ημέρας νιώθεις άρρωστη....Βάζεις θερμόμετρο.... έχεις ανεβάσει πυρετό. Μέχρι το απόγευμα, να και ο βήχας!
Στην δουλειά είσαι απαραίτητη δεν μπορείς να λήψεις...Ζητάς άδεια και φεύγεις κατευθείαν στο γιατρό.
Ευτυχώς ο γιατρός σου έχει υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ(;)...Ίωση είναι η διάγνωση...
Όχι αντιβίωση...αλλά ναι στα αποσυμφορητικά, στο σιρόπι και στο φάρμακο για τόνωση του ανοσοποιητικού...και μετά ''να πάρετε και αυτό το σκεύασμα που θα διαλύσει το τονωτικό του ανοσοποιητικού από το έντερο'' λέει ο γιατρός. ''Θα μου τα γράψετε στο βιβλιάριο;;'' ρωτάς. Δεν δίνονται από το ΙΚΑ, είναι η απάντηση του γιατρού. Ευτυχώς δεν παίρνει χρήματα επίσκεψης. Είναι βράδυ...ψάχνεις φαρμακείο με τον πυρετό να σου χτυπά τα μηνίγγια και ο βήχας να σε διαλύει!
Η φαρμακοποιός σου δίνει ένα ένα τα φάρμακα της συνταγής....σούμα 50 ευρώ σου λέει!!!!!!!!! ''Πάει και το 50αρι σήμερα'' σκέφτεσαι!!!!!!!
Αλλά ένα σκεύασμα δεν σου θυμίζει κάτι από όσα σου έγραψε ο γιατρός...
''Τι είναι αυτό;;'' ρωτάς τη φαρμακοποιό. ''Για το ανοσοποιητικό'' σου απαντά. ''Μα δεν είναι αυτό που μου έγραψε ο γιατρός. Αυτό είναι το αβγ και μου δώσατε το χψω''!!!!
Και τότε ξεκινά η προσπάθεια να σε πείσει ότι το φάρμακο αυτό κάνει την ίδια δουλειά γιατί ''ξέρετε, εμείς δεν συνεργαζόμαστε με την εταιρεία αυτή που παράγει το φάρμακό σας... Αλλά είναι το ίδιο'' Επιμένεις ότι θες αυτό που σου έγραψε ο γιατρός σου. Ίσως-σκέφτεσαι- και εκείνος να μη συνεργάζεται με άλλες εταιρείες....ίσως να πλασάρει συγκεκριμένα φάρμακα λες και δεν ξέρουμε ότι υπάρχει κέρδος και από εκεί...Αλλά ...........αφήνεις αυτές τις σκέψεις στην άκρη γιατί .........ποιον να πιστέψεις;;; Το γιατρό σου φυσικά. Τον παίρνεις τηλέφωνο για να τον συμβουλευτείς. Όχι σου λέει στο σκεύασμα της φαρμακοποιού...τελικά συμφωνεί με ένα άλλο που το έχει το φαρμακείο και φεύγεις........... σκεπτόμενη ότι σου πασάρουν ό,τι φάρμακο θέλει το φαρμακείο χωρίς να σε ενημερώσει για την αντικατάσταση ....σκέψου τα γεροντάκια που δεν μπορούν να διαβάσουν τη συνταγή.
Με το πορτοφόλι σου ελαφρύτερο κατά 50 ευρώ... .σκέφτεσαι τι θα έκανες αν δεν τα είχες.........για μια απλή ιωσούλα!
Φτάνεις σπίτι....παίρνεις από το γραμματοκιβώτιο το λογαριασμό της ΔΕΗ!
Ήρθε και αυτός τσιμπημένος...δεξιά υπάρχει μια νέα στήλη για φόρους του 2011! ''Χρήση Δικτύου Διανομής, Υπηρεσίες κοινής ωφελείας, Ειδικό τέλος ΑΠΕ''...ω..τέρμα, δεν αντέχεις άλλο. Ο πυρετός σε στέλνει στο κρεβάτι!
Αρκετά για απόψε.............ήταν εξάλλου, μια συνηθισμένη ημέρα............πρέπει να συνηθίσεις--σκέφτεσαι--τέτοιες συνηθισμένες ημέρες. Ζεις στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας!
Και πού είσαι ακόμη!



6 σχόλια:

  1. ωραία αντικειμενικό, ρεαλιστικά ωραίο.
    περαστικά :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά μια συνηθισμένη μέρα!!!
    Δυστυχώς το κλέψιμο πάει σύννεφο,δεν ξέρεις από που και πως να φυλαχτείς!Περαστικά εύχομαι Αννα μου και να σου πω πως από την Τετάρτη είμαι και 'γω τέζα με ίωση,πολύ πυρετό και πόνους σ' όλο το κορμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δημήτρη και περαστικά σου!!!!!!!!!!!! Είναι η εποχή...με τις ιώσεις! Δυστυχώς η κλεψιά είναι το τελευταίο μνημονιακό σπορ μας....και μη χειρότερα να λες!
      Καλό Σ/Κο να περάσεις υγιής και χαμογελαστός.
      ΥΓ Μακριά από τον πιτσιρικά σου...μην τον κολλήσεις! Ξέρω η στέρηση είναι φοβερή αλλά .............υπομονή!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Όπως είπες Άννα μου αυτή είναι μια καθημερινή μέρα του Έλληνα! Πάει την χάσαμε τη μπάλα; Είναι να αναρωτιέσαι πια!
    Περαστικά σου! Και περαστικά μας!
    Να έχεις όμορφο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαίρη. Ευχαριστώ για τις ευχές ...ναι ήταν μια καθημερινή συνηθισμένη μέρα!!!!!!!!!!!!!Την χάσαμε τη μπάλα;;; Να την ξαναβρούμε, δεν απελπιζόμαστε....έτσι δεν είναι;;;
      Χρόνια μας πολλά!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή