Επειδή η ζωή επιβεβαιώνει τα πιο ευφάνταστα σενάρια!!


Έχουμε πει πολλές φορές ότι η περιουσία του δημοσίου αν είχε αξιοποιηθεί σωστά θα έδινε ένα πολύ καλό εισόδημα στο κράτος, και θα προήγαγε τον τόπο.
Αλλά ...............όταν ακούω ότι ένα περιουσιακό στοιχείο μένει ή περνά στα χέρια του δημοσίου, με πιάνει ανατριχίλα. Πάλι ερείπια θα δούμε , σκέφτομαι!
Άλλο ένα ακίνητο που έχει περάσει στα χέρια του ΟΛ της Πάτρας, ερήμωσε και έγιναν κουφάρια από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία.
Πρόκειται για την έκταση του εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής  με τα βιομηχανικά κτίρια να καταλαμβάνονται από λαθρομετανάστες, που μένουν εκεί μέχρι να βρεθεί τρόπος να φύγουν με κάποιο πλοίο...
Και ξέρουμε τι συνθήκες διαβίωσης επικρατούν σε τέτοια κτίρια και στους λαθραίους κατοίκους τους.............
Να θυμίσουμε ότι η Πειραϊκή Πατραϊκή, με τα 9 εργοστάσια και ένα στο Σουδάν, με 9.000 εργαζόμενους και με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, ήταν ένας κολοσσός έως το 1980!!!! Ήταν τέτοιο το κύρος της εταιρίας που λέγεται, ότι προτιμούσαν εργαζόμενοι να εργαστούν στην εταιρεία αυτή παρά στο δημόσιο!!!

Όλοι όσοι θυμούνται το διαφημιστικό σλόγκαν της εταιρείας ''Πειραϊκή Πατραϊκή: Ντύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει'', θα ξέρουν ότι η εταιρεία αυτή ήταν  η μεγαλύτερη  βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας της Ελλάδας...
Και επειδή η ζωή γράφει τα πιο ευφάνταστα σενάρια, τώρα τα ακίνητα μαραζώνουν μέσα στην δίνη του χρόνου, χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος από τους υπευθύνους!
Η Πειραϊκή Πατραϊκή ιδρύθηκε στην Πάτρα το 1916, ενώ το 1924 έγινε η πρώτη Α.Ε. της πόλης. Την ίδια χρονιά λειτούργησε και η πρώτη ντιζελομηχανή 50 ίππων!  Στο Μεγάλο Πεύκο ήταν η σύγχρονη εργοστασιακή μονάδα της βιομηχανίας και ήταν το πρώτο εργοστάσιο  που κατασκευάστηκε μεταπολεμικά. Το 1962 ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις της χώρας που αυτοματοποίησε το πληροφοριακό της σύστημα με μοντέλο ΙΒΜ!!!
Και σήμερα.................φτάσαμε να μετράμε αράχνες στα παράθυρα του παλιού εργοστασίου και να θυμόμαστε τις μέρες της δόξας, τότε που η παραγωγή στη χώρα μας έκανε τα δικά της βήματα...
Πολύ φοβάμαι ότι στο άμεσο μέλλον, θα μιλάμε για παλιές μέρες δόξας που θα σχετίζονται με ό,τι παραγωγικό-- και άρα ελπιδοφόρο-- της χώρας!!
Γιατί όλα σβήνουν σιγά σιγά!!!


4 σχόλια:

  1. Δεν έχεις άδικο. Οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας έχουν αφεθεί στο έλεος της τύχης εξαιτίας της παράνοιας του γραφειοκρατικού συστήματος και των πολιτικών που μας κυβερνάνε. Πάντως έχουμε καταντήσει και γραφικοί, αφού τα βλέπουμε τα χάλια μας αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Το θέμα είναι ότι οι παραγωγικές δυνάμεις δεν αφέθηκαν μόνο στο έλεος της τύχης αλλά συστηματικά εξασθένησαν....Ό,τι παραγωγικό στη χώρα μας μετεξελίχθηκε σε ζημιογόνο που δεν συμφέρει πλέον να διατηρηθεί....Γιατί;;;
      Τι να κάνουμε άραγε;;; Μόνο με τη ψήφο μας μπορούμε να τα αλλάξουμε..Αλλά και όταν έρχεται εκείνη η ώρα, πάντα το ''διαίρει και βασίλευε'' υπερισχύει.

      Διαγραφή
  2. Και να ήταν μόνο η Πειραϊκή Πατραϊκή! Τόσες και τόσες κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις που έδιναν ψωμί σε χιλιάδες οικογένειες δυστυχώς έφτασαν στο σημείο να κλείσουν ή ακόμα και να μεταφερθούν σε άλλα κράτη. Ιζόλα, κλωστοϋφαντουργεία Ναούσης, Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης κ.α. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάντια μας. Θέλουν να μας σβήσουν από τον χάρτη και θα τα καταφέρουν αν συνεχίσουμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Βέβαια ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης (να μην πω το μεγαλύτερο) το έχουμε κι εμείς με την ψήφο που δίναμε όλα αυτά τα χρόνια αλόγιστα στον καθένα που θα μας εξυπηρετούσε σε κάποιο ρουσφέτι, χωρίς να κάτσουμε να σκεφτούμε αν αυτός που θα μας κυβερνήσει θέλει το καλό της πατρίδας μας ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ Σάββα. Θέλουν όντως να μας σβήσουν από τον χάρτη και τους διευκολύνουμε. Νομίζω ότι ο κόσμος ψηφίζει κατά το συμφέρον του και όχι του τόπου το συμφέρον. Φυσικά ανάμεσα στους υποψήφιους μέχρι σήμερα δεν βρίσκω κάποιον που θα έκανε τη διαφορά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Χρειαζόμαστε νέα φωνή, νέα μυαλά, φρέσκο αέρα!!!!!!!!!!!
    Καλό σου βράδυ. Χαίρομαι που σε βλέπω εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή