Εθελοντισμός με .....εθελοντισμό, έχει διαφορά

Καλή χρονιά ......και ευχές για ομοψυχία και αλληλεγγύη...

Ο εθελοντισμός είναι σαφώς η προσφορά ψυχής για το καλό του συνόλου, είναι η ανάγκη που οι καιροί επιτάσσουν για να προστατευθούν όσοι και όσα θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα μιας ευνομούμενης κοινωνίας αλλά δεν είναι!!
Πολλές οργανώσεις στηρίζονται στους εθελοντές.
Εθελοντές  υπάρχουν για το περιβάλλον, για την πολιτιστική μας κληρονομιά, για τη βοήθεια των μη προνομιούχων μελών της κοινωνίας μας, εθελοντές διάσωσης, ακόμη και ανακατασκευών αλλά και περίθαλψης, εθελοντές που απαρτίζουν μη κυβερνητικές οργανώσεις που δε διαθέτουν οικονομικά έσοδα για τις δραστηριότητές τους, αλλά και εθελοντές που χρησιμοποιούνται κατά καιρούς από δημοτικούς φορείς και κρατικούς για διάφορες δραστηριότητες.
Πάει πολύ όμως να χρησιμοποιούνται εθελοντές στη θέση εργαζομένων, που χάνουν έτσι τη δουλειά τους, άνθρωποι που την έχουν ανάγκη, μόνο και μόνο για να μην υπάρχουν τα έξοδα μισθοδοσίας και ασφάλισης.
Ο λόγος, για τα εγκαίνια  εδώ και ένα μήνα του εθελοντή εργαζόμενου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Θεσσαλονίκης!
Εθελοντής εργαζόμενος λοιπόν είναι η νέα μορφή απασχόλησης μετά την μειωμένου ωραρίου εργασία.
Καταγγέλλεται μάλιστα ότι και το σύστημα του εθελοντισμού εφαρμόζεται και σε τηλεοπτικές εκπομπές στη δημοτική τηλεόραση.
Δεν είμαι ενάντια στην εθελοντική εργασία. Φυσικά...........για όσους έχουν χρόνο είναι αξιοθαύμαστη η ανιδιοτελής προσφορά. 
Δεν ξέρω αν ισχύουν επακριβώς οι καταγγελίες αυτές. Όταν όμως οι εθελοντές παίρνουν τη θέση εργαζομένων, τότε είναι απλά ανεπίτρεπτο.
Και θα έπρεπε οι ίδιοι οι εθελοντές να οριοθετήσουν τις δραστηριότητές τους, το σκοπό της προσφοράς τους και τα αποτελέσματα αυτής.
Θέσεις εργασίας χάνονται σήμερα, άνεργοι μένουν πια όλοι και πιο πολλοί, το 20% του πληθυσμού, λένε τα στοιχεία, αγγίζει τα όρια της φτώχειας. 
Ας ενώσουμε τα χέρια για να βοηθήσουμε. Όχι να γίνουμε βαρίδι του προβλήματος!
Καλή χρονιά ξανά σε όλους!Ίσως, επαναλαμβάνοντας την ευχή, να απλωθεί θετική ενέργεια στο σύμπαν και η χρονιά αυτή να αναδείξει τον άνθρωπο!!



2 σχόλια: