Ονειρεμένες Χριστουγεννιάτικες διακοπές!!!!!!!!!!


Μια βδομαδούλα για τα Χριστούγεννα έμεινε πια....Αχ και να 'χαμε λεφτά να φεύγαμε γι αλλού!!
Εκτός από μερικές φορές, τις γιορτές των Χριστουγέννων τις περνώ στην πόλη. Πιστεύω βλέπεις, ότι το Πάσχα είναι για την επαρχία αλλά τα Χριστούγεννα είναι για την πόλη!!! Θέλω κόσμο, φωτάκια, στολισμό, μαγαζιά, θέλω να πάω τη βόλτα μου στην Πλάκα....Χριστούγεννα χωρίς Πλάκα δεν γίνεται...θέλω διασκέδαση, να μαι κοντά στους φίλους μου...θέλω μεγάλη πόλη ..πώς να το κάνουμε;

Όνειρο έχω όμως να πάω στην Φιλανδία τέτοιες μέρες...στο Ροβανιέμι!!!
Ναι...ναι στο χωριό του Αι Βασίλη, με τα ξωτικά που δουλεύουν στα εργαστήρια, θέλω να δω τάρανδους και χιόνι, πάρα πολύ χιόνι!!
Εντάξει, παιδί δεν είμαι όλο το χρόνο, τα Χριστούγεννα όμως γίνομαι παιδί!

Θα μου πεις τώρα, πώς συνδυάζεται να θέλω πόλη μεσογειακή αλλά  και Ροβανιέμι, ....δεν ξέρω να σου πω...
Αν και μια χρονιά βρέθηκα Χριστούγεννα εκτός πόλης και εγκλωβίστηκα στα χιόνια...και ευχαριστήθηκα χιονοπόλεμο και κόκκινη μύτη, και πάρτι με χιονάνθρωπους και είπα τέρμα: ποτέ ξανά Χριστούγεννα μακριά από την πόλη μου!!!
Ροβανιέμι όμως πάω!!! Θέλω να πάω και ας είναι η θερμοκρασία από -30 έως +5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σκέψου....φεύγουμε από εδώ, παίρνουμε τις ισοθερμικές μας στολές, και πετάμε για Ροβανιέμι...Σκέψου, θα είμαστε στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Αλάσκα, ένας άλλος προορισμός που ονειρεύομαι!!!!!!!!!!
Θα δούμε εστιατόρια από πάγο, θα κάτσουμε σε σκαμπό από πάγο και θα πάρουμε το ποτό μας σε ποτήρι πάγου μπρρρρρρρρρρρ!!!!!!!!
Θα επισκεφθούμε το χωριό του Αι Βασίλη που εκεί δεν τον λένε έτσι ..τον λένε Αη Νικόλα! Αλλά τι μας νοιάζει;; Φοράει κόκκινη φορεσιά, και κόκκινο σκούφο και έχει κάτασπρα γένια και φυσικά μοιράζει δώρα!!!!!!!!
Να ένα παραμύθι που γίνεται πραγματικότητα γεμίζοντας με ευρώ τα ταμεία της Φιλανδίας!!!!!!!!!!

Παραμύθια για μεγάλα και μικρά παιδιά ζωντανεύουν ---λένε οι ...διαφημιστικές γλώσσες---στο Santa Park με τον Αι Βασίλη αυτοπροσώπως να μας υποδέχεται και να φωτογραφίζεται δίπλα μας...
Έχει και άλλα το πακέτο....ονειρεμένα  όνειρα μέσα σε παγοθραυστικό, κάνουμε και την κρουαζιέρα μας μέσα στην παγωμένη θάλασσα!
Θα δούμε και τη φάρμα με τους Ταράνδους, θα μάθουμε να οδηγούμε έλκηθρο....όχι ότι θα μας χρειαστεί αλλά να...είναι ένα συν στο βιογραφικό μας, πώς να το κάνουμε! Και θα πάρουμε και πιστοποιητικό ότι επισκεφθήκαμε τον Αρκτικό κύκλο!! Να το δείχνουμε στους γείτονες να σκάνε από το κακό τους! χαχαχαχα



Θα δούμε και πολικές αρκούδες, λευκούς αετούς, λύκους, τάρανδους, λευκές κουκουβάγιες, σαν αυτή του Χάρι Πότερ !!!
Θα επισκεφθούμε χιονισμένη φύση, παγωμένες λίμνες, θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε χιονοσκούτερ.....
Θα δούμε πρασινοκόκκινες στολές και σκουφάκια με κουδουνάκια των ξωτικών και νάνων που είναι στην υπηρεσία του Αι Βασίλη!



Ένα ολόκληρο παραμύθι, μια ταινία για παιδιά είναι αυτό το ονειρεμένο ταξίδι....το κάνω κάθε χρόνο στα όνειρά μου....Αλλά για να πω και την αλήθεια αυτό το -30 το σκέφτομαι πολύ!
Και το ΔΝΤ να μην ήταν παρόν στη χώρα μας, και δώρο να μου προσφερόταν το ταξίδι, αυτό το μπρρρρρ του κρύου είναι ανασταλτικός παράγοντας...Τι είπα;;; Δώρο;; Μην ακούτε τίποτε περί αναστολών! Τέτοια δώρα είναι καλοδεχούμενα!xαχαχαχα

Πάντως, και εδώ που θα μείνω, υπόσχομαι να περάσω σαν σε παραμύθι!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου