Νέες ιδέες και ανάπτυξη...


Η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και του παγκόσμιου περιβάλλοντος της οικονομίας, έχει οδηγήσει πολλές εταιρείες σε απολύσεις ή -το χειρότερο- σε λουκέτο, τη στιγμή που δεκάδες εργαζόμενοι χάνουν την ευκαιρία για εργασία.
Οι παραδοσιακές εταιρείες στην Ελλάδα, που στηρίχτηκαν τόσα χρόνια στις ευκαιριακές λύσεις, χωρίς σχεδιασμό, νέες ιδέες και γνώσεις της αγοράς αντιμετωπίζουν προβλήματα, μαζί βέβαια με την αδυναμία του καταναλωτή να αγοράζει, αφού  μειώθηκε το εισόδημά του.
Η παραγωγή στην Ελλάδα είναι μηδαμινή....Οι περισσότερες εταιρείες είχαν και έχουν σχέση με το κράτος ως βασικό πελάτη, αφεντικό, υποστηριχτή....
Η αγροτική παραγωγή, κατά κύριο λόγο, στηρίχτηκε στο μοντέλο ''αγρότης επιδοτούμενος'' ............και συνεχίζει!!!!!!!!
Θυμάμαι μάλιστα συζήτηση μεταξύ καλλιεργητών,πριν λίγο καιρό,  σε μια  επίσκεψή μου σε επαρχία, να  ανησυχούν για τις καιρικές συνθήκες και για την παραγωγή τους.
Ο ένας εκ των τριών συζητητών υποστήριζε ότι είναι καλύτερα να καταστραφεί η σοδειά τους αφού θα έπαιρναν τις επιδοτήσεις για την καταστροφή και δεν θα δούλευαν στη συγκομιδή!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ένα δείγμα της αντίληψης που καλλιεργήθηκε στη χώρα μας εξαιτίας του πελατειακού πολιτικού μας συστήματος. 
Επειδή η χώρα είχε αφεθεί στην τύχη της για πολλά χρόνια και η παραγωγική βάση έχει εκμηδενιστεί, και μόνο μικρές αλλαγές και παρεμβάσεις μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά, είπε σημαντικός παράγοντας της αγοράς στη χώρα μας.
Νέες ιδέες!!!!!!!!!!!!
Αυτό χρειάζεται η χώρα και ''ώτα ακουόντων'' για να πραγματοποιηθούν!
''Δεν χρειάζονται χρήματα για να κερδίσουμε το στοίχημα της εποχής. Απλώς να βάλουμε ως προμετωπίδες μας την ηθική, την εργατικότητα, την υπευθυνότητα, τη συνέργεια και τη συλλογικότητα για να μπορέσουμε ως νεοέλληνες να προσθέσουμε κάτι θετικό στη ''χρυσή'' ιστορία των προγόνων μας. Και να είμαστε ανοικτοί σε νέες ιδέες........................'' είναι τα λόγια του προέδρου μιας επιτυχημένης φάρμας που δραστηριοποιείται στην χώρα μας.
Δυστυχώς είμαστε πρωταθλητές στην κατασπατάληση των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων που έγινε το εθνικό μας σπορ.
Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ και στη χώρα μας δυστυχώς γίνεται μικρή εκμετάλλευση των θετικών αποτελεσμάτων της.
Ενώ η έρευνα στην Ελλάδα έχει πάρει πολλά πολλά χρήματα από την ΕΕ, τα αποτελέσματα είναι μηδαμινά. Και είναι σε όλους μας γνωστό, πώς παρουσιάζονταν ''μαϊμού'' ερευνητικά προγράμματα για να μοιράζονται οι υπεύθυνοι τα ποσά των ερευνών.
Έτσι, αδρανώντας και μετατρέποντας τις επιδοτήσεις σε πολυτελή αυτοκίνητα, σπίτια και εύπορη ζωή, φτάσαμε σήμερα-συν τοις άλλοις-, στην πτώχευση.
Νέες ιδέες!!!!!!!!!!!!
Υπάρχουν οι ιδέες και βλέπουμε συχνά να υλοποιούνται από νέους ανθρώπους, που κάνουν μικρά μεν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά μεγάλα προς την αλλαγή νοοτροπίας σε σχέση με την παραγωγή...
Είναι ελπιδοφόρο αλλά χρειάζεται ώθηση, τόλμη και εκμετάλλευση της γνώσης.
Κατανόηση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει, ώστε να σταματήσουν τα παράδοξα όπως πχ, στις εποχές ανάπτυξης και κατασκευής έργων να βλέπουμε να ''ξεπετάγονται'' κατασκευαστικές εταιρείες διπλάσιες σε αριθμό από όσες είχε γειτονική μας χώρα με τριπλάσιο πληθυσμό!!!!!!!!!!!!! Να σταματήσουμε να βλέπουμε πχ να λειτουργούν σφαγεία με τριψήφιο αριθμό τη στιγμή  που εισάγουμε το μεγαλύτερο ποσοστό κρέατος, ενώ χώρες που παράγουν να έχουν μονοψήφιο αριθμό σφαγείων.
Ή ................να παρακολουθούμε τη μετατροπή γόνιμων καλλιεργήσιμων εδαφών σε πανσιόν και μετά να κυνηγάμε τους τουρίστες, μετατρέποντας περιοχές σε 
τουριστικές, με επικίνδυνο και φτηνό τουρισμό, μόνο και μόνο για να κερδίσουν 
κάποιοι  χρήματα μια σεζόν!!!!!!!!!!
Νέες ιδέες και επιχειρηματικότητα είναι το μέλλον..........
Οι Έλληνες έχουν δαιμόνιο σήμερα;;; Είναι μια ερώτηση που τέθηκε σε νέο επιχειρηματία στη χώρα μας...''Ο  Έλληνας είναι καταφερτζής και δαιμόνιος μόνο όταν πρόκειται να πλησιάσει μια γυναίκα στο κλαμπ ή να βρει τρόπο να μη δουλεύει. Είναι υπερευέλικτος σε κάθε δυσκολία.....γιατί να μην είναι το ίδιο και στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα; Γιατί να σπαταλάει τη δημιουργικότητά του σε ανούσια πράγματα;..............Ευτυχώς αυτό αλλάζει..............''είπε!
Και φυσικά η άποψη για το ελληνικό πανεπιστήμιο, όπως είναι σήμερα, της χαλαρότητας, των πολιτικών νεολαιών, της αντιγραφής, της δημιουργίας υπαλλήλων,  είναι απογοητευτική.....
Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες, λένε οι γνωρίζοντες, για να αναπτυχθεί η χώρα που 
μόνον οι άνθρωποί της  μπορούν να καταφέρουν
Να ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξουμε νοοτροπία;; 
Να ελπίσουμε, ναι, και να επενδύσουμε σ'αυτό!!!!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου