''Ξυπνήσαμε'' .....όπως και αν το δεις!!!



Xιλιάδες πολιτών βγήκαν απόψε στις πλατείες, δίνοντας το παρόν και  δηλώνοντας ''Αγανακτισμένοι πολίτες''!
Το πανό ''Ξυπνήσαμε'' ήταν ''πρώτη γραμμή...
Ακολουθήσαμε, όπως πάντα, τους ξένους....Λες και εμείς δεν έχουμε ιδέες......
Οι Ισπανοί, νέοι κυρίως άνεργοι, κάθονται στην πλατεία  τους, με περίπτερα με φαγητό, νερό ακόμη και πληροφορίες όλων των ειδών. Όμως, ξεθυμαίνει ο ενθουσιασμός --λένε οι ιθύνοντες-- και ο κόσμος λιγοστεύει μέρα με τη μέρα.
Μας έθιξε το φιλότιμο το ισπανικό πανό ''Σιγά, μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες'';;
Μα εδώ και ένα χρόνο γίνονται στη χώρα μας συνεχώς, διαδηλώσεις και πορείες και φυσικά φασαρίες..
Κάθε συνδικαλιστική ομάδα, διεκδικεί και διαδηλώνει την αντίθεσή της κυρίως στο Μνημόνιο!
Δεν το ξέρουν αυτό οι Ισπανοί;;; 
Ποιος υποστηρίζει ότι οι Έλληνες είναι απαθείς;;; Και αυτός που το υποστηρίζει τι ακριβώς προτείνει ;;;
Πιστεύω ότι απλά είμαστε ''χαμένοι στη μετάφραση''! Τα κόμματα πια δεν εκφράζουν τους πολίτες...Είδαμε ότι εξυπηρετούνται συμφέροντα και συνδικαλιστικά και κομματικά. 
Τόσα χρόνια, οπαδοί κομμάτων, μάθαμε να ακολουθούμε τους πολιτικούς που ψηφίζαμε. Και αντί να επιβάλλουμε εμείς το πως θα κυβερνηθεί η χώρα, αγόμασταν και φερόμασταν, κατά το συμφέρον λίγων!!


Τόσα χρόνια, μάθαμε να υπακούμε στην συνδικαλιστική μας αρχή ως εργαζόμενοι.
Μάθαμε όμως, ότι μόνον οι απλοί πολίτες, θυσιάζουν και στερούνται!! Μάθαμε ότι αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια .........................για τη τσέπη  του συνδικαλιστή, για τις ψήφους των κομμάτων, για την προώθηση πολιτικών φιλοδοξιών.
Πολλοί είναι εκείνοι που αισθάνονται ακέφαλοι μη γνωρίζοντας πώς να κινηθούν.
Αλλά, πολύς κόσμος διαδήλωνε όλο αυτό το χρόνο..Τόσος πολύς όσο δεν παρατηρήθηκε  ποτέ στα προηγούμενα χρόνια κινητοποιήσεων.
Και μέσα σε όλα αυτά,  ο κάθε απλός πολίτης, είδε τους αγώνες του να χρησιμοποιούνται ως αιτία για να διαλυθεί η πόλη του...τα καταστήματά του....η δημόσια περιουσία που φτιάχτηκε με τους δικούς του φόρους!
Θρήνησε θύματα, απλούς εργαζόμενους, είδε τους γνωστούς άγνωστους να εισχωρούν στην δική του πορεία με λοστούς και μολότοφ για να αναμετρηθούν με την αστυνομία.
Όλο αυτό το χρόνο, όλος αυτός ο κόσμος εισέπνευσε....ένα σωρό χημικά, ''τσαλαπατήθηκε'', κυνηγήθηκε ενώ ο μοναδικός του στόχος ήταν να διαμαρτυρηθεί έντονα για τα οικονομικά μέτρα!!
Άκουσε δεκάδες ειδικούς και πολιτικούς να μιλούν και να διαφωνούν για το Μνημόνιο, να τον πληροφορούν  και να τον  παραπληροφορούν, να τον κατηγορούν ως ''καναπεδάτο'' αλλά και να τον παρακινούν εμμέσως πλην σαφώς, χωρίς να πει κανείς την ''άλλη λύση''!!
Όλος αυτός ο κόσμος βομβαρδίστηκε με τις καταγγελίες για ρεμούλες, που αφορούσαν πολιτικούς μέχρι απλούς εργαζόμενους!!!! 
Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται απαθής;;;
Όταν ζητάς δράση πρέπει να γνωρίζεις το σκοπό....Αν ο σκοπός είναι να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο, τι μέλλει γενέσθαι;;;Ποιος προτείνει άλλη λύση, εκτός του ΚΚΕ που έχει μιλήσει επανειλημμένως για αλλαγή πολιτικού συστήματος; 
Όχι, δεν νομίζω ότι οι Έλληνες κοιμούνται...
Ναι κοιμόμασταν όλοι τον ύπνο του ''δικαίου'' όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πιστέψαμε ό,τι και αν μας έλεγαν οι πολιτικοί επειδή  θα θέλαμε να είναι αλήθεια!
Μια χώρα της ανάπτυξης.............αυτό πιστεύαμε ότι ήταν η πατρίδα μας...
Δεν λογαριάσαμε ότι ζούσαμε από δανεικά...........και ας το ξέραμε!!!
Τώρα;;; 
Ποια είναι η εναλλακτική που ζητάμε να εφαρμοστεί;;;
Μήπως ο Έλληνας παρα-έχει ξυπνήσει και ξέρει ότι οι αποφάσεις για τους λαούς παίρνονται ερήμην των λαών;;;







6 σχόλια:

  1. Αννα μου όλο το κείμενό σου είναι υπέροχο αλλά στην τελευταία φράση είναι το ζουμί!Τώρα πια ακόμα κι οι άπιστοι Θωμάδες πείστηκαν πως οι αποφάσεις για τους λαούς παίρνονται ερήμην των λαών!
    Ομως συγκεντρώσεις σαν τη σημερινή χωρίς έκτροπα και φασαρίες δείχνουν πως σε όλα υπάρχει κι άλλος δρόμος!Και δεν είναι άσχημο να νιώθουν οι δραγουμάνοι την ανάσα μας και πολύ περισσότερο ότι δεν πείθουν κανέναν πια,ούτε τους εαυτούς τους.Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μια ανάρτηση κλεμμένη από το μυαλό μου.
    Που θα πάει αυτή η βαλίτσα???

    ------------------
    Η συνέχεια στην παλιά σου ανάρτηση για το Τέλος του Κόσμου:
    "21 Οκτωβρίου είναι η ημέρα. Απλώς δεν κατανοήσαμε σωστά το εξής: Ότι η 21 Μαϊου ήταν η μέρα της Πνευματικής Καταστροφής και όχι της φυσικής. Η Φυσική Καταστροφή θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου”, διαβεβαίωσε ο Κάμπινγκ."

    Στην έλευση της ώρας της κρίσεως, μόλις το 2 με 3% των ανθρώπων επί τη Γης θα βρεθούν στον Παράδεισο και υπόλοιποι θα καούμε στην Κόλαση.

    Μάλιστα, όπως υποστήριξε στη ραδιοφωνική εκπομπή, αυτοί που δεν θα πάνε στον Παράδεισο θα βασανιστούν ανηλεώς για μήνες στη Γη, μέχρι να πεθάνουν στις 21 Οκτωβρίου, εξ ου και η νέα ημερομηνία καταστροφής!

    Και τι έχετε να πείτε, τον ρώτησαν, σε όσους σας πίστεψαν και πούλησαν ή δώρισαν τις περιουσίες τους??

    Ε, απάντησε, και λόγω της Οικονομικής Κρίσης τόσοι χάνουν τις περιουσίες τους. Έτσι είναι η ζωή. Άλλωστε η 21 Οκτωβρίου πλησιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη καλημέρα. Ασφαλώς και οι δραγουμάνοι, όπως λες, πρέπει να νοιώθουν την ανάσα μας. Πάντα πρέπει να τη νοιώθουν, σε κάθε τους απόφαση, σε κάθε ψήφιση νόμου. Έτσι θα έπρεπε να ήταν και ας ελπίσουμε έτσι να είναι από δω και πέρα.
    Φυσικά ερήμην μας παίρνονται οι αποφάσεις και δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει το αντίθετο!!!!!!
    Δημήτρη, ενεργοί πολίτες πρέπει να είναι πάντα οι πολίτες.
    Αν μη τι άλλο, οι συγκεντρώσεις χθες έδειξαν ότι είναι πολλοί, πάρα πολλοί οι ειρηνικοί πολίτες που διαφωνούν..........και είναι ΕΔΩ!!!
    Να σαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιονν φυσικά και συμφωνούμε....
    Όσο για τη νέα ημερομηνία του Κάμπινγκ....ε να μην έχουμε κάτι να περιμένουμε;;;;
    Όταν λέει ''Πνευματική καταστροφή'' τι εννοεί;;;Αυτή η πνευματική κατάπτωση που μας διακατέχει θα καταστρεφόταν στις 21/5ου;;
    Όσο για τα χρήματα των πολιτών.........η απάντησή του μου έδειξε ότι έχει σώας τας φρένας....Ας πρόσεχαν!!!
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΣΥΜΦΩΝΩ, ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ -ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ- ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΛΛΑ....ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ....ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΟ....ΑΔΙΕΞΟΔΟ....ΑΜΗΧΑΝΙΑ....ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ....ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΄΄ ΗΓΕΤΕΣ -ΗΡΩΕΣ-ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣ΄΄ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ....ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ..ΤΣΙΜΠΑΕΙ...ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ....ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΛΑΘΟΣ...ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΗΓΕΙΤΑΙ....ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ.....ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ....ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ.... ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ ΠΟΛΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι είναι Vicky. Μόνο που όλο αυτό φαίνεται....λέω φαίνεται, ακέφαλο...
    Αν και πάλι πάψουμε να σκεφτόμαστε και γίνουμε άβουλα όντα.........τότε μας αξίζει ό,τι και αν πάθουμε!
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή