Τείχος στον Έβρο: δικαίωμα μας ή απάνθρωπο κατασκεύασμα;;

Η ανακοίνωση της κατασκευής του συρμάτινου τείχους στον Έβρο, έφερε θύελλα αντιδράσεων.
Εντός της χώρας μας, οι φωνές που διαμαρτύρονται μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα που θα καταπατηθούν, για έλλειψη ανθρωπιάς προς μια κατηγορία μεταναστών που λιμοκτονούν στις χώρες τους, αλλά και που δέχονται ανηλεή διωγμό από την πολιτική τους εξουσία, καθώς και καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος.
Είναι επίσης γεγονός ότι κάθε χώρα έχει δικαίωμα να προστατέψει τα σύνορά της, τους κατοίκους της χώρας της και να κατασκευάσει τείχος στα σύνορα αυτά, αν το κρίνει απαραίτητο.
Φυσικά δεν λύνεται το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών με το φράχτη στον Έβρο.Ασφαλώς θα βρεθούν άλλοι τρόποι για να μπουν οι εξ Ανατολών μετανάστες.....Υπάρχουν εξάλλου οι δουλέμποροι που ξέρουν τα κατατόπια.
Όμως σίγουρα θα μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που περνούν παράνομα...Ούτε η Frondex δεν κατόρθωσε να σταματήσει αυτές τις ''ορδές των Μυρίων''.
Οι φαντάροι στα σύνορα μαρτυρούν ότι βλέπουν συνεχώς τα βράδια και κάθε βράδυ, φώτα φακών να περνάνε τον Έβρο παράνομα και να πλησιάζουν στον Ελλαδικό χώρο. Πολλές φορές βλέπουν τη βάρκα να μπάζει νερά και τα 15 άτομα περίπου που είναι στη βάρκα, άλλοι να κωπηλατούν και άλλοι να αδειάζουν τα νερά, μέχρι να φτάσουν την ελληνική όχθη. Η περιπολία φυσικά τρέχει για να περισυλλέξει μόνο, τους παρανόμους. Όταν βλέπουν γυναίκες και παιδιά , τους σταματούν και τηλεφωνούν στους συνοριοφύλακες για την παραλαβή. Όταν είναι άντρες οι λαθρομετανάστες , η αλήθεια είναι ότι τους πιάνει μεγάλος φόβος ...Γιατί όλοι είναι οπλισμένοι. Ακόμη και οι γυναίκες και τα παιδιά κουβαλούν μαχαίρια....πιθανόν για παν ενδεχόμενο..
Τι ζητούν οι φωνές που αντιτίθενται στην ανέγερση του φράχτη;;; Να αλλάξουν ,λένε, οι αιτίες που κάνουν τους ανθρώπους αυτούς να φεύγουν από τις χώρες τους . Στο ''χέρι'' μας είναι;;; Της χώρας μας;;; Αν δεν μπορούν να την αλλάξουν οι ίδιοι οι κάτοικοι ,που είναι εκατομμύρια σε αυτές τις χώρες, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;;;
Θα ήθελα να προτείνω στα κόμματα που υποστηρίζουν την ελεύθερη μετανάστευση, να ιδρύσουν μια οργάνωση με αντικείμενο την αλλαγή και τον εκδημοκρατισμό των χωρών αυτών. Ας αγωνιστούν ενεργά οι ίδιοι και όχι μόνο στα πάνελ της τηλεόρασης να δείχνουν την ανθρωπιά τους.
Αντιδρά και η Τουρκία σ'αυτόν τον φράχτη των συνόρων μας. Μέσω του Τύπου της, κατηγορεί και χλευάζει την κατασκευή του φράχτη, ενώ η επίσημη κυβέρνησή της χώρας έχει υπογράψει να παίρνει πίσω τους παράνομους που περνούν από το έδαφός της. Και φυσικά, μετά την υπογραφή αυτή, δηλώνει ευθαρσώς ότι αδυνατεί να τους παραλάβει πίσω!!! Και εν τω μεταξύ, κερδίζουν πολλά χρήματα από τις παράνομες μεταφορές!!!
Η πραγματικότητα είναι πικρή!!
Όποιος κατοικεί στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου, γνωρίζει καλά, πώς συνυπάρχουν οι λίγοι κάτοικοι με τόσους αλλοδαπούς, και δικαιούται φυσικά να ομιλεί.
Όσοι κατοικούν στα βόρεια προάστια ή στα νότια, δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα και βαπτίζονται ''τσάμπα'' ανθρωπιστές!!!
Τις προάλλες μάρτυρας ενός περιστατικού που έλαβε χώρα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, είπε ότι δύο αστυνομικοί της δημοτικής αστυνομίας πήγαν να ελέγξουν τους μικροπωλητές προϊόντων ''μαϊμού'' και λαθρεμπορίας. Το αποτέλεσμα ήταν να δείρουν πάρα πολύ τους δύο αστυνομικούς του Δήμου και όταν ήλθε η αστυνομία μπήκαν στο πανεπιστήμιο με την παρότρυνση των ''Ελληναράδων'', φωνάζοντας ''άσυλο- άσυλο''!!
Δημοσιεύτηκε ακόμη ότι οι μετανάστες τρώνε τους αδέσποτους σκύλους στις περιοχές Αριστοτέλους- Φυλής- Πιπίνου ,στα Πατήσια. Και εγώ σας μαρτυρώ ότι τα περιστέρια της περιοχής αυτής που βρίσκεται κοντά στο κέντρο, έχουν εξαφανιστεί.
Δεν ξέρω αν είναι από πείνα που τρώγονται αυτά τα ζώα ή αν όντως τρώγονται από τους αλλοδαπούς .
Δεν ξέρω αν είναι πεινασμένοι--αν και ο τύπος που βούτηξε το σουβλάκι από τα χέρια ενός περαστικού δίνοντας του μπουνιά, σίγουρα πεινασμένος μέχρι τρέλας θα ήταν!
Πώς λοιπόν πιστεύουν οι υποστηρικτές των αλλοδαπών και της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, ότι θα ζήσουν καλά εδώ;;;
Πώς θα βρουν δουλειά ;; Ποιος θα τους θρέψει;;; Ποιος θα εγγυηθεί τη δική σου ασφάλεια και τη δική μου;;
Και μην πει κανείς ότι είναι ανθρωπισμός αυτός. Η ΕΕ δεν θέλει άλλους στις χώρες τους.
Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Οι φυλακές έχουν γεμίσει και οι κλέφτες αφήνονται ελεύθεροι τις περισσότερες φορές...
Κάτοικοι έχουν αρχίσει να περιπολούν σε διάφορες περιοχές ,οπλισμένοι φυσικά.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει χώρους υποδοχής σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα. Σκέψεις για ενοικίαση κοντέινερ από την Ολλανδία , που χρησιμοποιούνται για την υποδοχή και την διαμονή των παρανόμων που συλλαμβάνονται.
Αυτό σημαίνει ότι είναι πολλοί!! Πάρα πολλοί παράνομοι ζουν στη χώρα μας χωρίς χαρτιά, χωρίς να γνωρίζει κανείς από πού είναι.
Ακόμη και αν θέλει η κυβέρνηση να τους απελάσει δεν γνωρίζουν από ποια χώρα ήρθαν.Όλοι λένε ότι είναι Αφγανοί για να γίνει δεκτό το αίτημα ασύλου που καταθέτουν.
Όλοι σκίζουν τα χαρτιά τους πριν μπουν στη χώρα!!!!
Είναι μια τραγική κατάσταση που βιώνουμε και υποβαθμίζει τις ζωές μας.
Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα κύριοι ''ανθρωπιστές'' σίγουρα θα δούμε χειρότερες μέρες.
Γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι μαθημένοι να ζουν κάτω από δυσμενείς συνθήκες, να ζουν με πείνα και κάθε στέρηση , να μάχονται με ευκολία, να αντιμετωπίζουν το θάνατο κατάματα!!!
Όλοι αυτοί ανήκουν σε μια θρησκεία που δημιουργεί φανατισμό και γνωρίζουμε πού οδηγεί ο φονταμενταλισμός!!
Μέτρα για την προστασία και τη δική μας και των αλλοδαπών είναι απαραίτητα να ληφθούν από ...χθες!!!
Και επιστροφή των παρανόμων στα σπίτια τους! Ας βρεθεί τρόπος να μάθουν τη χώρα προέλευσης.
Δεν υπάρχει άλλη αντοχή!!!





6 σχόλια:

  1. Αγαπητή Αννα το θέμα του τείχους σαφώς και είναι τουλάχιστον αστείο.Ο μόνος που θα κερδίσει θα είναι ο εργολάβος κι αυτός που θα πάρει την προμήθεια.Μη τρελαθούμε,θα "οχυρώσουμε" 12 χλμ και θα έχουμε αφύλακτο ολάκερο το Αιγαίο.Οι άνθρωποι εξυπηρετούν συγκεκριμένο σχέδιο αλλοίωσης του Eλληνικού πληθυσμού της χώρας γι' αυτό και δεν κάνουν τίποτα το ουσιαστικό κατά της εισόδου των λαθρομεταναστών.Αντιθέτως θα έχεις πληροφορηθεί πως ετοιμάζουν 6 στρατόπεδα για την παραμονή τους και τη σίτισή τους.Με απλά λόγια δεν υπάρχει πολιτική βούληση απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών αλλά τουναντίον φαίνεται να υπάρχει δέσμευση για την είσοδό τους και παραμονή τους κι όλα τα δήθεν μέτρα είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου.
    Να είσαι καλά,καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη το θέμα είναι πολύπλοκο. Το κατανοώ εγώ που είμαι μια απλή πολίτης. Δεν νομίζω ότι το Αιγαίο είναι αφύλακτο.Δεν θα έμπαιναν τόσοι μα τόσοι πολλοί από τον Έβρο αν το Αιγαίο ήταν αφύλακτο. Είναι πιο εύκολα εκεί που υπάρχουν τόσα νησιά...Πρώτα από όλα ρώτησε κατοίκους των περιοχών στον Έβρο και θα δεις τι θα σου πουν. Πόσοι περνάνε κάθε μέρα!!! Επισήμως περνάνε γύρω στους 250 ...την ημέρα. Τι θα έκανε μια κυβέρνηση που θα ήθελε να περιορίσει τη λαθρομετανάστευση;;; Περιπολίες;;;Και;;; Θα τους πυροβολούσαν ;;; Θα έπεφταν οι αλλοδαποί στη θάλασσα και ;;;Θα τους αφήναμε να πνιγούν;;; Δεν είναι λύση!!! Και δεν μπορώ να σκεφθώ άλλη. Σίγουρα αλλοίωση του πληθυσμού μας θα φέρουν και σίγουρα θέλουν την ισλαμοποίηση της Ευρώπης. Ήδη οι Τούρκοι θα διάβασες ότι ιδρύουν οργανώσεις εκτός της χώρας τους για την ισλαμοποίηση των νέων της Ευρώπης.
    Δεν νομίζω ότι θα κάνει κακό το τείχος...Ούτε νομίζω ότι θα μείνει όρθιο, αλλά τι προτείνεις;;;
    Το ''πολιτική βούληση'' είναι μια φράση Δημήτρη. Συγκεκριμένα πώς θα επιστραφούν οι παράνομοι;; Πού;;; Δεν ξέρουμε από πού ήλθαν..Δεν έχουν χαρτιά, δεν λένε τη χώρα τους, δεν νομίζω ότι είναι εύκολο αλλά ούτε η θέση μας είναι τέτοια που μπορούμε να εφησυχάζουμε.
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aγαπητή Αννα για να καταλάβεις τη φύλαξη που γίνεται στο Αιγαίο διάβασεεδώ!Ναυάγησε και το πιάσανε.Δεν ναυαγούν όλα τα δουλεμπορικά,ούτε έχουν σημαία δουλεμπορικού.
    Να είσαι καλά,καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή Δημήτρη μου λες ότι δεν υπάρχει σωτηρία για μας έτσι;;; Να απογοητευτώ πλήρως;;; Γιατί και η προηγούμενη κυβέρνηση τα ίδια έκανε, τα αριστερά κόμματα είναι υπέρ των μεταναστών και το ΛΑΟΣ νομίζω ότι άλλα λέει και άλλα θα κάνει αν του δοθεί η δυνατότητα. Άρα τι ελπίδα έχουμε;;;
    Λύση καμιά!!!
    Τώρα απελπίστηκα πλήρως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λύσεις πάντα υπάρχουνε αλλά όσο θα είμαστε κρεμάμενοι από τα χείλη των Αμερικανών πάντα θα υποφέρουμε. Δεν μπορώ να καταλάβω τι καλό έχουμε δει από την Αμερική όλα αυτά τα χρόνια και τρέχουμε από πίσω της. Έλεος πια! Θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την σχέση μας με την Ρωσία στο έπακρο και λόγω θρησκείας αλλά και λόγω του ότι έδειξε ο Πούτιν κάποιο ενδιαφέρον για συνεργασία με την Ελλάδα τότε με τον αεραγωγό και εκεί να πατήσουμε και να διεκδικήσουμε κάτι καλό αλλά οι φιλοαμερικάνοι ή αμερικανάκια μάλλον είναι περισσότεροι στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σάββα δυστυχώς δεν μας αφήνουν να φύγουμε από την Αμερικάνικη επιρροή. Νομίζω ότι όλες οι κυβερνήσεις στο παρελθόν προσπάθησαν να συνάψουν συνεργασία με την Ρωσία αλλά αν θυμάσαι έγινε χαμός παρασκηνιακά. Στην εξωτερική μας πολιτική εννοώ! Πολύ θα το ήθελα βέβαια να πάψουμε να είμαστε στη σκιά της αλλά αν δεν κατορθώσουμε να ισχυροποιηθούμε οικονομικά δεν θα μπορέσουμε να γίνουμε ποτέ ανεξάρτητοι. Εξάλλου γι αυτό δεν μας αφήνουν να είμαστε οικονομικά αυτάρκεις.
    Δεν βλέπεις και στην ΕΕ που μπήκαμε τι γίνεται;;;Μας ελέγχουν τι θα καλλιεργήσουμε, τι θα αγοράσουμε, τι θα ψηφίσουμε, και στον αντίποδα δεν μας υπερασπίζονται καθόλου!!!
    Όσο για τη γειτονιά που είμαστε........άστα!!!!!!!!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή