Απεργούμε σήμερα .............επειδή ''ξυπνήσαμε απότομα''!

Άλλος ένας βουλευτής της κυβερνητικής παράταξης διαγράφτηκε .....κατά τη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου. Όπως πάνε τα πράγματα θα έχει η κυβέρνηση τόσους ανεξάρτητους βουλευτές σε λίγο καιρό, ώστε μόνη της θα χάσει την πλειοψηφία που τόσο άνετα της χάρισε ο λαός στις εκλογές.
Και η κόντρα καλά κρατεί...με τους βουλευτές να φοβούνται να επισκεφθούν τους τόπους που εκλέγονται εξαιτίας των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση.
Απαραίτητα τα μέτρα;;; Ορισμένα ναι μιας και από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το δημόσιο λειτουργούσε ως χώρος που κάποιοι ζούσαν εις βάρος των υπολοίπων.
Βέβαια στην πλειονότητα των μέτρων βλέπει κανείς τα βάρη να τα  επωμίζονται απλοί  πολίτες, που είναι αντιμέτωποι με την ύφεση στην αγορά, με την ακρίβεια, τις απολύσεις, τις μειώσεις εισοδημάτων τους, που έχουν φτάσει στα όριά τους, στην ''κόκκινη γραμμή'' της αντοχής τους.
Αποσύρθηκε πάντως και διάταξη που χάριζε χρέη πάνω από 20 δις , γιατί είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου ότι επιτέλους η Ελλάδα πρέπει να έχει μηχανισμό  διαγραφής χρεών όπως τα άλλα κράτη!!!!
Τα χρέη τα δικά μου και τα δικά σου γιατί δεν διαγράφονται;;;
Πρόσφατα φίλη οικογενειακή απολύθηκε από τη δουλειά της....βρήκε βέβαια νέα θέση με 780 ευρώ μισθό, πολύ χαμηλότερο από πριν, ενώ το δάνειο για το σπίτι της είναι στα 700 ευρώ το μήνα............Και το ''τι μέλλει γενέσθαι'' με τα οικονομικά της είναι ένας δυσοίωνος γρίφος!!
Τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι;;;
Κακοδιαχείριση του δημοσίου και από τους ίδιους τους υπαλλήλους με την ''πλάτη'' των συνδικαλιστικών τους φορέων βλέπει το φως της δημοσιότητας κάθε μέρα.
Τι συντάξεις νεκρών πληρώναμε!!! Τι συνταγογραφήσεις παράνομες άνευ αιτίας, τι υπέρογκους μισθούς για υπαλλήλους που εργάζονταν μόνο μερικές ώρες, τι μισθούς για άλλους που είναι περιττοί στο δημόσιο, τι σπατάλη δημόσιου χρήματος για ''πιπέρι που βάζαμε στα λάχανα'', τι απάτες και φοροδιαφυγές,.....και ο κατάλογος συνεχίζεται!!
Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι ίδιοι, υποθηκεύσαμε το μέλλον των παιδιών μας..Τα φέραμε σε ένα κόσμο ανασφαλή, αναξιοκρατικό, με χρέη στην πλάτη τους δικά μας, δείγμα ατομικισμού και ανευθυνότητας....Και τα καλούμε τώρα να πληρώσουν τον δικό μας ωχαδελφισμό.
Δεν γνωρίζω κανέναν οργανισμό δημοσίου να λειτουργεί άψογα ή έστω ανθρωπίνως  δίκαια. 
Και όμως απεργούμε και γι αυτό το λόγο....για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους ζημιογόνες ΔΕΚΟ  και οργανισμοί , για την διάσωση της ''καρέκλας'' κάποιων!
Πρόσφατα διάβασα για τη ΓΑΙΑΟΣΕ που με όλα όσα μαθαίνουμε και άλλα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας  και τα φανταζόμαστε,  κατανοούμε γιατί έφτασε στα πρόθυρα κατάρρευσης ο Οργανισμός.
Συγκεκριμένα, βρέθηκε  η θυγατρική του ΓΑΙΟΣΕ να έχει  καταβάλλει39.000 ευρώ  σε εταιρεία φύλαξης («σεκιούριτι» ) για την φύλαξη του σταθμού του Αγίου Διονυσίου επί δύο μήνες.
Και η φύλαξη , που μπορούσε να γίνει από τόσους υπαλλήλους που περίσσευαν και που τώρα μετατάσσονται σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, περιελάμβανε μόνο τρεις φύλακες σε τρεις βάρδιες, καθώς και όχημα για την περιπολία πέριξ του χώρου φύλαξης!!!
Είναι δυνατόν να μην λογοδοτεί κανείς για τέτοιες αποφάσεις με υπογραφές διευθυντών ή διευθυνόντων συμβούλων, και μάλιστα σε περιόδους ''ισχνών αγελάδων'';;
Η ημερομηνία της σύμβασης με την εταιρεία φύλαξης είναι η από 8/11/2010 μέχρι την 7/1/2011.....
Και σήμερα απεργούμε.............
Οι πραγματικά απολυμένοι και οι εργαζόμενοι που θα ''σηκώσουν '' τα βάρη αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης απεργούν, για να πούμε όλοι μαζί  το ''φτάνει! Ως εδώ''!!!
Αλλά απεργούν και όσοι θίγονται από τα νέα μέτρα και οι οποίοι είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση στη χώρα μας. Ακόμη απεργούν  και οι   συνδικαλιστές , με παχυλές αμοιβές, και με την  πολιτική τους εξέλιξη να προδιαγράφεται ευοίωνη!!!
Πιστεύω ότι και σε αυτά τα φαινόμενα πρέπει να πούμε ένα ''φτάνει! Ως εδώ ''!!!
Η χώρα μας, μόνο με τριτοκοσμική μπορεί να συγκριθεί. Γνωρίζουμε τους υπαίτιους. Πρέπει επιτέλους να μπουν οι βάσεις για ένα νέο κράτος με νέα αντίληψη! Αλλά, όχι στη μονομερή συνεισφορά των πολιτών στην ίδρυση αυτού του νέου κράτους....Όχι οι ''ίδιοι'' οι υπεύθυνοι να έχουν και την πολιτική ασυλία αλλά και την κοινωνική!!! Όσο ψηλά και αν βρίσκονται!!!
Φτάνει ως εδώ!!!






7 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω μαζί σου σχεδόν σε όλα όσα γράφεις εκτός απο το σημείο "Δεν γνωρίζω κανέναν οργανισμό δημοσίου να λειτουργεί άψογα ή έστω ανθρωπίνως δίκαια." Ναι μεν το μεγαλύτερο ποσοστό των Δημόσιων Υπηρεσιών δεν λειτουργούν σωστά, αλλά πραγματικά υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που δουλεύει άψογα. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Σίγουρα πρέπει να γίνουν μεγάλες τομές σε όλα τα επίπεδα για να βγούμε απο το αδιέξοδο που έχουμε βρεθεί αλλά μην παραπονιόμαστε. Υπεύθυνοι είμαστε εμείς που ψηφίζουμε και εκλέγουμε τις εκάστοτε κυβερνήσεις και όχι οι πολιτικοί. Αυτοί παίρνουν απλά την εντολή απο εμάς. Στην Δημοκρατία κυρίαρχος είναι ο λαός. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να γίνουμε ρεαλιστές και πραγματιστές και την επόμενη φορά να ψηφίσουμε με λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Σάββα. Δεν εννοώ ότι δεν υπάρχει δημόσιος οργανισμός που να λειτουργεί άψογα, απλά γράφω ότι εγώ δεν γνωρίζω έναν τέτοιον!
    Όσο για την ευθύνη μας συμφωνώ και προσυπογράφω σε όσα λες. Τώρα για το ''κυρίαρχος λαός'' επίτρεψέ μου να έχω κάποιες αμφιβολίες....
    Σε ευχαριστώ πολύ για το τόσο μεστό σχόλιό σου και τη συμμετοχή σου
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλη μου να είσαι καλά για το αξιόλογο άρθρο σου,τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφεις και φυσικά δεν είμαστε κυρίαρχος λαός,σε ένα πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα, ο κυρίαρχος λαός πρέπει να έχει την ευελιξία να παίρνει άμεσες αποφάσεις και πάνω απο όλα να ερωτάται απο τους κυβερνώντες όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν το μέλλον του...στην Ελβετία που λέει ο λόγος ρωτάνε τον πολίτη ακόμη και για την κατασκευή ενός νέου χώρου στάθμευσης, στην Ελλάδα η κάθε κυβέρνηση κάνει ό,τι θέλει χωρίς να υπολογίζει κανέναν..ααα ξέχασα μας υπολογίζουν κάθε τέσσερα χρόνια, λες και είμαστε αιώνιοι και μπορούμε να ξοδεύουμε τα χρόνια μας πιστεύοντας στις υποσχέσεις τους.Φτάνει ως εδώ!!! Προσυπογράφω. Καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Luthierschool καλησπέρα. Όχι δεν είμαστε βέβαια ο κυρίαρχος λαός και επ ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω...πιστεύεις ότι μας αξίζει να γίνουμε κυρίαρχος λαός;;; Πιστευεις ότι γνωρίζουμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας ή μόνο τι δικαιώματα θέλουμε να έχουμε;;;
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή η καραμέλα του κυρίαρχου λαού δεν καταπίνεται πια και σωστά διερωτάσαι νομίζω Elpidaanna αν αξίζουμε να γίνουμε κυρίαρχος λαός,διότι έχουμε την εντύπωση ως λαός οτι έχουμε μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωση.
    Ολα δικά μας.
    Μόλις κάποιος πάει να μας θυμίσει τις υποχρεώσεις,γινόμαστε έξαλλοι και είμαστε όλοι έτοιμοι να γίνουμε Ταλιμπάν,να πάρουμε τα βουνά,να κυρύξουμε αντάρτικο.
    Καμία αίσθηση προσωπικής ευθύνης.
    Πάντα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Xristin, απλά προσυπογράφω αυτών που λες και συμφωνώ απόλυτα!!!!!!!!!!!
    Με κάλυψες πλήρως !!!
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλέπω οτι έγινε μεγάλος ντόρος με αυτό που έγραψα περι κυρίαρχου λαού. Με ευχαριστεί ιδιαίτερα το γεγονός για δύο λόγους. Πρώτο γιατί διαβάσατε το σχόλιο μου (και θα μου άρεσε πολύ να διαβάζατε τα άρθρα και του δικού μου blog αν θελήσετε) και δεύτερον διότι έδωσα τροφή για να γίνει κουβέντα. Εγώ απλά αναφέρω κάτι που λέει το ίδιο το Σύνταγμα και το διδάσκουν αν δεν κάνω λάθος και στο Γυμνάσιο ή Λύκειο (περάσαν χρόνια απο τότε και πλέον δεν θυμάμαι καλά) στο μάθημα του Δικαίου. Αναφέρει ρητά οτι στην Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία κυρίαρχος είναι ο λαός. Πιστεύω οτι αυτό ισχύει αλλά δυστυχώς λίγοι το έχουν καταλάβει. Σαν λαός έχουμε μεγάλη δύναμη γιατί εμείς εκλέγουμε αυτούς που θα μας κυβερνήσουν. Δυστυχώς δεν έχουμε την κατάλληλη νοοτροπία για να επιλέξουμε ορθά. Αυτό μας οδήγησε ολα αυτά τα χρόνια επι σειρά ετών να ψηφίζουμε και να εκλέγουμε να μας διοικούν λάθος άνθρωποι και τελικά οι καταστάσεις και τα αποτελέσματα μας κάνουν να αναρωτιόμαστε και να αμφισβητούμε την κυριαρχία μας σαν λαός. Το σίγουρο είναι πως είμαστε κυρίαρχοι σαν λαός. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μας αξίζει όπως ανέφερε πιο πάνω η xristin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή