Γελάτε!!!!!!!!!! Το γέλιο είναι υγεία!

O  Έλληνας ανέκαθεν ήταν υπέρ του γέλιου και του αστείου, της πλάκας και της φάρσας! 
Ως λαός πάντα βρίσκαμε διέξοδο γελώντας...Τα ανέκδοτα και οι γελοιογραφίες μας χαρίζουν πάντα ευχάριστα συναισθήματα, αφού γελώντας  αισθανόμαστε όμορφα, επικοινωνούμε με τους γύρω μας καλύτερα, αποκτάμε θετική σκέψη, έστω και για μικρό διάστημα!

 Απαραίτητο το γέλιο στη ζωή μας. Έχουν δημιουργηθεί και κλινικές γέλιου όπου οι άνθρωποι γελούν ή μαθαίνουν να γελούν ως μέσο καλής υγείας.
Πολλές φορές, άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, ήρθαν πιο κοντά επειδή .........γέλασαν με το ίδιο πράγμα.
Ακόμη και η διακωμώδηση των προβλημάτων μας, ο αυτοσαρκασμός, αμβλύνει τα προβλήματα μέσα από την αστεία οπτική τους.

Το γέλιο και το χιούμορ έχουν βασικό ρόλο στη ζωή μας. Και οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι, έχουν αναγνωρίσει τη σημασία των αστείων για τη καλή ψυχική υγεία του ανθρώπου.  Γι αυτό και ακούγοντας ή διαβάζοντας αστεία, και γελώντας συνήθως με το τέλος τους, απροσδόκητο και έξυπνο, όλη η συσσωρευμένη  πίεση και το άγχος που έχουμε, ξεμπλοκάρονται και φεύγουν από μέσα μας.
Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι το γέλιο μας βοηθάει να απαλλαγούμε από το στρες και να ζήσουμε πολλά χρόνια.
Το τι προκαλεί στον οργανισμό το γέλιο, μας το έχουν αναλύσει οι επιστήμονες. Είναι ,λένε, σαν εσωτερικό τζόκινγκ. Ανεβάζει την πίεση ώστε να αυξήσει την παροχή οξυγόνου  και αίματος στους ιστούς. Αλλάζει τον κύκλο της αναπνοής,ώστε να γίνεται εισπνοή περισσότερου οξυγόνου και εκπνοή διοξειδίου του άνθρακα. Με το γέλιο μπορούν να κινηθούν  400 περισσότεροι μύες στο σώμα μας. Οι μύες όλου του σώματος τεντώνονται και χαλαρώνουν με τον ίδιο τρόπο  που παρατηρείται σε ασκήσεις κατά του στρες και στη γιόγκα.
Αν μπορούσαμε να γελάμε  τρανταχτά για μια ώρα θα καίγαμε 500 θερμίδες!!!!!!
Όταν γελάμε, εκκρίνονται στον εγκέφαλό μας ενδορφρίνες, ουσίες που επίσης εκκρίνονται με τη φυσική άσκηση και σχετίζονται με την ευεξία του οργανισμού.
Έρευνες έχουν δείξει ότι άνθρωποι με καλή αίσθηση του χιούμορ έχουν και καλό ανοσοποιητικό σύστημα!!!
Γελάτε!!! Κάνει καλό !!!! Αναπτερώνει την ελπίδα, βοηθά να δούμε την αισιόδοξη πλευρά της ζωής, μας βοηθά να επικοινωνήσουμε με άλλους ανθρώπους, να έρθουμε κοντά και να νοιώσουμε όμορφα!!!!


Οι γελοιογραφίες είναι από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
Οι πληροφορίες για τα αποτελέσματα είναι από τη διδάκτορα Ψυχολογίας, ερευνήτρια Ιατρικής Σχολής Παν.του Χάρβαντ, Λιζας Βόρβογλη




4 σχόλια:

  1. Ωραία ανάρτηση!
    Όντως το'χουμε ανάγκη το γέλιο!
    Εκτός αν "όταν γελάς, κάνεις τους άλλους να ανησυχούν"... όπως κι εγώ ανησυχώ όταν βλέπω το Γιωργάκη αλαμπρατσέτα με τον Ντ.Στρος-Καν να χαμογελούν

    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πορτιάτη,σίγουρα αν τους βλέπεις χαμογελαστούς μπορείς να μην ανησυχείς;;;;Πάντως εγώ ανησυχώ αν τους βλέπω να ψιθυρίζουν σοβαροί...Λέω τώρα κάποιο λάκκο σκάβουν!!!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά το γέλιο είναι υγεία αγαπητή Αννα.Ακόμα και τα δύσκολα με χιούμορ πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε.Η Ελλάδα Δόξα τω Θεώ έχει πολλούς και καλούς σκιτσογράφους.Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Δημήτρη! Ευτυχώς που γελάμε ! Που μπορούμε να γελάμε ακόμη! Ίσως αυτό μας σώζει προς το παρόν!
    Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή