Η χρυσόσκονη του Σαντα Κλάους

 


Μεγάλη αναταραχή στον κόσμο έφερε η είδηση του βομβαρδισμού του χωριού του Σάντα Κλάους, από συνασπισμό κρατών που θέλουν να το κατακτήσουν.

Απορία μεγάλη επικράτησε για καιρό εξαιτίας αυτής της ενέργειας. Βόμβες και πύραυλοι ενάντια στο Σάντα Κλάους και των ξωτικών του; 

Το χωριό του Σάντα δεν απάντησε καθότι αποστρατικοποιημένο, αλλά και ούτε ενημέρωση δεν δόθηκε για θύματα και τραυματίες.



Τι γίνεται με τα ξωτικά, τους ταράνδους, την Κα Κλάους αλλά και τον ίδιο τον Σάντα; Σιγήν ιχύος και οι θεωρίες συνωμοσίας πήραν τη σκυτάλη.

Ορδές δημοσιογράφων έχουν τρέξει στο Β Πόλο να βρουν είσοδο για το χωριό. Ακόμη ψάχνουν.

Εν τω μεταξύ οι μυστικές υπηρεσίες των κρατών έχουν από καιρό αναλάβει πρωτοβουλίες. Παρακολουθήσεις τηλεφώνων με κακόβουλα λογισμικά έχουν φέρει στο φως διάφορες πτυχές του θέματος.

Μάθαμε λοιπόν ότι ένας επιστήμονας φέρεται να ισχυρίστηκε ότι βρήκε τη λύση στην ενεργειακή κρίση. Πώς ο Σάντα Κλάους κινεί το έλκηθρο του; Αναρωτήθηκε, έψαξε και κατέληξε ότι η χρυσόσκονη είναι εκείνη η μαγική ουσία που δίνει κίνηση χωρίς καύσιμα.

Έτσι τα κράτη που εξαρτώνται από το πετρέλαιο, το αέριο την ηλιακή ενέργεια, αποφάσισαν να προσεγγίσουν το χωριό του Σάντα. Συνασπίστηκαν και έστειλαν εκπροσώπους να συναντήσουν τον επικεφαλής του χωριού. Ήθελαν με διπλωματικό τρόπο να πείσουν το Σάντα Κλάους να δώσει τη χρυσόσκονη για το καλό της ανθρωπότητας.

Τα υπόλοιπα κράτη όμως που έχουν πετρέλαιο και αέριο και κρατούν ''αιχμάλωτα''  άλλα κράτη ολόκληρα αλλά και λαούς, συνασπίστηκαν για να αποτρέψουν τη θετική έκβαση αυτής της συνάντησης. Και στο βάθος της σκέψης του ήταν και η χρήση της χρυσόσκονης. Αν είχαν στα χέρια τους αυτήν τη μαγική σκόνη τότε θα ήταν κυρίαρχοι των πάντων!

Οι πετρελαιάδες με τις κελεμπίες πρότειναν να στείλουν λομπίστες με βαλίτσες με χρήματα για να δελεάσουν τους υπεύθυνους της χρυσόσκονης. Όχι και να χάσουν την πηγή πλουτισμού τους!

Όμως έγινε φανερός ο τρόπος προσέγγισης, αστυνομία και εισαγγελείς συνέλαβαν τις βαλίτσες και τα χέρια που τις κρατούσαν και το σχέδιο ναυάγησε.

Οι σκληροί όμως του συνασπισμού αυτού δεν παραιτήθηκαν, ήθελαν πόλεμο.

Οι υπόλοιποι τα έχασαν. Ποιος  τα βάζει με το Σάντα; Και  ο υπόλοιπος απλός κόσμος τι θα κάνει; 

Μοιράστηκαν οι απόψεις

Κάποιοι ξεσηκώθηκαν και διαδήλωναν υπέρ του χωριού του Σαντα  που στην ουσία ήταν υπέρ των παιδιών που θα τους στερούσαν την παραμονή του νέου χρόνου την πραγματοποίηση των ευχών τους.



Μια μερίδα του κόσμου, με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, υποστήριζαν ότι πρέπει ο Σάντα να δώσει τη φόρμουλα της χρυσόσκονης ώστε να κινούνται μέσα μεταφοράς χωρίς καύσιμα. Πόσο θα ωφελούσε τον κόσμο αν η χρυσόσκονη ήταν κοινό αγαθό!

Κάποιοι οσμίστηκαν πλουτισμό από την εμπορευματοποίηση της χρυσόσκονης. Κάποιοι άλλοι είδαν τα συμφέροντά τους εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης να κινδυνεύουν.

Υπήρξαν και αυτοί που απλά παρακολουθούσαν από τον καναπέ τους τα τεκταινόμενα, τρώγοντας πίτσα και πίνοντας μπίρα.

Και ο Σάντα Κλάους;

Άφαντος.

Οι δημοσιογράφοι σήμερα, κατάφεραν να φτάσουν στο χωριό...τους επέτρεψε η κα Κλάους την είσοδο για να δουν τα προβλήματα εξαιτίας του βομβαρδισμού. Κάμερες και ενημερώσεις έχουμε ζωντανά όλη μέρα.

Ο Σάντα άφαντος.

Οι Τάρανδοι νεκροί.

Τα ξωτικά τρομοκρατημένα!

Το παιχνιδο-εργοστάσιο κατεδαφισμένο...

Και η χρυσόσκονη; Όσο και να έψαχναν δεν την έβρισκαν. Χάθηκε με τον Σάντα

Και επειδή τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο νέος χρόνος έρχεται, αν δεν δείτε ψηλά το έλκηθρο του Αι Βασίλη, να ξέρετε ότι κρύβεται για να προστατέψει τη χρυσόσκονη.

Για καλό και κακό ας πάρουμε μερικά δωράκια για τα παιδιά, να μην χαλάσει και αυτή η γιορτή τους, γιατί τι να τους εξηγήσεις; Ό,τι και αυτό το παραμύθι του Αι Βασίλη έχει τέρατα και δράκους εξαιτίας μας;



Το παρόν είναι προιόν μυθοπλασίας

Αλλά...ποτέ δεν ΄ξέρεις!

                                                Καλές γιορτές σε όλους

Να περάσετε όπως σχεδιάζετε τα Χριστούγεννα με στιγμές πασπαλισμένες στη χρυσόσκονη

28 σχόλια:

  1. Ε, λοιπόν, το αποφάσισα! Μόνο από εσένα θα ενημερώνομαι για την επικαιρότητα! Έχεις τα πιο πλήρη ρεπορτάζ, με τις πιο έγκυρες πληροφορίες, και γνωρίζεις όλα τα παρασκήνια! Δε σε σταματάει ούτε το απόρρητο! Προφανώς, έχεις άκρες παντού, ατιμούτσικο!
    Βέβαια, τώρα που έμαθα ότι ο Άη-Βασίλης κρύβεται, νιώθω να με τρώει το αστυνομικό μου δαιμόνιο, που νόμιζα ότι είχε πάει κατασκήνωση στη Χώρα των άλυτων αστυνομικών γρίφων. Και, παρ'όλο το αυχενικό που καραδοκεί να αρπάξει το σβερκάκι μου, μου φαίνεται πως από εδώ και πέρα θα περνάω όλη τη μέρα κοιτώντας τον ουρανό.
    Για να είμαι ειλικρινής, όμως, φοβάμαι λίγο και για τη σωματική μου ακεραιότητα... Δεν είναι, δα, και τόσο δύσκολο να πέσω σε καμιά λακκούβα, ή να σκοντάψω σε καμιά πλάκα πεζοδρομίου! Πώς θα γίνει να ψάχνω στον ουρανό για τον Άη-Βασίλη χωρίς να κινδυνεύω από τις λακκούβες και τις στραβοτοποθετημένες ή σπασμένες πλάκες των πεζοδρομίων; Τι δυσεπίλυτος γρίφος μου προέκυψε, έτσι, στα καλά καθούμενα;
    Εσύ, που έχεις τις άκρες, μήπως μπορείς να μου βρεις τη λύση;
    Στο μεταξύ, σου στέλνω ένα δέμα με λίγη χρυσόσκονη, που μου ξέμεινε από την περσινή επίσκεψη του Άη-Βασίλη. Αν και μπαγιάτικη, νομίζω θα την κάνει τη δουλειά της.
    Πολλά φιλάκια και ευχές για καλές και όμορφες γιορτές, με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου δίνω μάτια μου πάσα να ψάξεις για τον Σάντα και το έλκηθρό του. Και μην κοιτάς ψηλά ενώ περπατάς. Τη νύχτα θα πετάξει όπως πάντα οπότε κάτσε ακίνητη και κοίτα στον ουρανό. Μη μου σκοτωθείς, ναι;
      Εγώ όσες άκρες είχα τις χρησιμοποίησα .Τέλος οι πηγές μου! Η χρυσόσκονη δεν μπαγιατεύει ποτέ.
      Φιλιά πολλά πολλά

      Διαγραφή
  2. Χε χε πραγματικά ποτέ δε ξέρεις! Καλά είπαμε, να πάρουν ότι πάρουν αλλά και τη χρυσόσκονη; Ε, όχι! Αυτή ευτυχώς είναι καλά κρυμμένη μέσα στον καθένα μας. Και δεν φαίνεται για ευνόητους λόγους ;)
    Καλά χριστούγεννα Άννα Φλο μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι και τη χρυσόσκονη; Το παράκαναν! Αλλά ποτέ δεν ξέρεις σίγουρα χιχιχι
      Να σαι καλά ψαρομάτα μου
      Καλές γιορτές

      Διαγραφή
  3. Να το πω θρίλερ; Πάντως μέχρι το τέλος η αφήγηση με κράτησε σε αγωνία γιατί Χριστούγεννα χωρίς χάπι- εντ δεν το διανοείται ουδείς!!!
    Η Χρυσόσκονη ότι και να συμβεί ποτέ δεν χάνεται πραγματικά γιατί αυτή είναι που κρατά τέτοιες μέρες τις καρδιές των ανθρώπων ζεστή και χαμογελαστή!
    ΑΦιλάκια με τις ομορφότερες ευχές για χαρούμενες γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι ζούμε θρίλερ αρκετά είναι γεγονός οπότε έχουμε συνηθίσει. Τώρα όσο για τη χρυσόσκονη...δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ο καθένας την έχει μέσα του αλλά μην το πεις....γιατί ποτέ δεν ξέρεις!! χιχιχι
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  4. Ποτέ δεν ξέρεις, ε Άννα μου;
    Σωστά! Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να μάς προκύψει από τα διεθνή γεράκια, που μπροστά στην υπεράσπιση της αρπακτικής τους μονιμότητας, δεν διστάζουν να βομβαρδίσουν ως και τον ...Άη Βασίλη!
    Δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας. Είναι ο εφιάλτης που διαλύει κάθε ασφάλεια και σιγουριά, που γκρεμίζει κάθε κεκτημένο ειρήνης και σεβασμού. Είναι ότι δεν υπάρχει πια η φράση "αυτό δεν μπορεί να γίνει".
    Ο ...Ιμπεριαλισμός έφτασε ως τον Άη Βασίλη!

    Άννα μου, καλή βδομάδα με μπροστά τα Χριστούγεννα. Είθε ο αγώνας των παιδιών να σώσει τον Σάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν ξέρεις Γιάννη μου σίγουρα. Και ασφάλεια ποτέ δεν είχαμε ούτε θα έχουμε. Η ζωή είναι ρευστή πόσο μάλλον όταν γεράκια πολλά πετάνε εδώ κι εκεί και κάνουν τα δικά τους εν αγνοία μας.
      Ο Αη Βασίλης δεν μασάει αλλά δεν θα πω πού είναι γιατί ....για ευνόητους λόγους, καταλαβαίνεις!
      Καλές γιορτές Γιαννάκη

      Διαγραφή
  5. Κάποιοι είπαν πως ο Άγιος Βασίλης είναι πνεύμα και δεν σκοτώνεται, ούτε εξαφανίζεται. Κάποιοι άλλοι πιο ενημερωμένοι είπαν πως οι βόμβες αυτές είναι έξυπνες και ενώ αφήνουν άθικτο το περιβάλλον σκοτώνουν ότι κινείται και αναπνέει. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, εκ των έσω, αναφέρουν πως είναι σκόπιμα στημένο για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη για όσα σκέπτονται να περάσουν κάτω απ’ το τραπέζι. Πάντως όπως και να έχει δεν παύει να είναι μυστήριο. Εγώ πάντως πιστεύω πως ο Άγιος Βασίλης ζει και κινείται ανάμεσά μας και μέρες που είναι δεν θα αφήσει κανένα παιδί παραπονεμένο. Ε καλά, ίσως κάποια, αλλά όχι από αμέλεια, αλλά λόγω καταστροφής του εργαστηρίου.
    Όσο για την χρυσόσκονη, ας έρθουν να τους δώσω. Έχω αρκετή (από τις κατασκευές μου)
    Σςςςς……δεν είναι ίδια με την χρυσόσκονη του Άγιου, αλλά αυτοί δεν το ξέρουν. Έτσι κι αλλιώς κι αυτή γυαλίζει.
    Καλή γιορτινή εβδομάδα Άννα μου! Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αισιοδοξία να βρεθεί ο Άγιος (αλλιώς δεν μας βλέπω καλά)
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυστήριο όντως αλλά υπομονή, ο Σάντα ξέρει καλύτερα!!
      Χρυσόσκονη κι εσύ; Μια χαρά αιβασιλίτσα είσαι Μόνο κοίτα μην παρεξηγηθεί η χρυσόσκονή σου και σε κυνηγάνε....χιχιχι
      Καλές γιορτές Αννίκα μου
      Να περάσεις όμορφα
      Και μην αγωνιάς, ο Αγιος δεν μας ξεχνά ποτέ. Έχει τον τρόπο

      Διαγραφή
  6. Ρε παιδιά, ρε παιδιά, δεν σκεφτήκαμε πως όλοι στον ουρανό θα κοιτάνε για να βρουν τον Άγιο Βασίλη. Εγώ πιστεύω πως κρύβεται στη γη. Μπορεί να κυκλοφορεί και ανάμεσα μας μεταμφιεσμένος. Κανείς δεν ξέρει. Και πιστεύω πως μέρες που είναι θα ετοιμάσει τη γλυκιά εκδίκηση του για όσους πρέπει. Μη ξεχνάμε πόσο αντιπαθεί τα κακά παιδιά. Άννα μου μας έφτιαξες τη διάθεση. Να έχουμε καλές γιορτές εύχομαι με χρυσόσκονη ή όχι κάποια δωράκια θα οικονομήσουμε και θα δώσουμε χαρά! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην μαρτυράς βρε Μαίρη μου πού μπορεί να είναι ο Σάντα μας....Να είσαι σίγουρη ότι ο Άγιος ξέρει τι κάνει! Χαίρομαι που σου άρεσε και εύχομαι καλές γιορτές
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  7. Ναι, βάλε τους ιδέες τώρα, να το κάνουν -και- το χωριό τού Άγιου Βασίλη λαμπόγυαλο και σκόνη άνευ χρυσόσκονης! Κι ας γράφεις ότι είναι προϊόν μυθοπλασίας εσύ. Με τόσα τομάρια γύρω μας, να δεις που θα μας κλέψουν ακόμα κι αυτό(ν) που έχουμε στην καρδιά μας, αιώνες τώρα.. Γειά σου ρε Άννα με τα ωραία σου! 😊🎄🎅

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μωρέ, εμένα περίμεναν να τους βάλω ιδέες! Κι εγώ αυτό βλέπω ότι προσπαθούν να μας κλέψουν κάθε παραμύθι, χαρά, ξεγνοισιά.
      Γεια σου Πέτρα μου να σαι καλά

      Διαγραφή
  8. Ναι ναι....βάζε ιδέες....
    Χαρούμενες γιορτές Άννα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα μη μου φορτώνεις και τέτοια ευθύνη!
      Καλές γιορτές Ράνια μου

      Διαγραφή
  9. Για αρχή συμφωνώ με την Πίπη.
    Και με σένα όμως, εννοώ να πάρουμε δωράκια για τα παιδιά.
    Εγώ για καλό και για κακό ένα ποτήρι γάλα και λίγα κουλουράκια θα αφήσω στο γνωστό σημείο.
    Καλές γιορτές Άννα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι για όσα παιδιά αντέχει η τσέπη μας όπως λέω
      Σίγουρα άσε τα κουλουράκια με το γάλα, ποτέ δεν τα βάζει κανένας με τον Άγιο...ποτέ!
      Καλές γιορτές Μάνια μου

      Διαγραφή
  10. Ένα παραμύθι έγραψες, τρομακτικό για όλους μας. Μα πιο τρομακτικό είναι ότι φτάσαμε να κάνουμε τέτοιες σκέψεις. ΚΙ όχι άδικα βέβαια! Βλέπεις και βλέπουμε όλοι μας, τους "μεγάλους" σε αναβρασμό, οι εξοπλιστικές δαπάνες όλο κι αυξάνοντα, τα όπλα γίνονται πιο καταστροφικά και οι λομπίστες των ορυκτών καυσίμων όλο και πιο ξεδιάντροποι.
    Τα παιδιά όλου του κόσμου, περιμένουν τον Άη Βασίλη, όπως πάντα με αγωνία και χαρά! Σίγουρα και φέτος θα τους κάνει το χατίρι.
    Καλά Χριστούγεννα, Άννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ....σίγουρα θα ήταν τρομαχτικό. Ευτυχώς που είναι παραμύθι και η φαντασία επηρεασμένη από όσα ζούμε Βασίλη που δεν σου κρύβω ότι είναι τρομαχτικά όλα
      Ναι σίγουρα θα τους κάνει το χατήρι ο Άγιος και σίγουρα τα παιδιά πρέπει να είναι η έγνοια μας.
      Καλές γιορτές και σε σένα

      Διαγραφή
  11. Ευτυχώς που υπάρχει αποκλειστικά στη φαντασία μας αυτός ο άγιος. Κι όσο η φαντασία μας είναι ελεύθερη (ακόμα) να αλητεύει καβάλα σε ταράνδους και χιονισμένες καμινάδες, όλα καλά. Αν υπήρχε στ' αλήθεια κρατίδιο του Άη-Βασίλη, σίγουρα θα είχε σβηστεί απ' το χάρτη. Το σενάριο που γράφεις, μπορεί να μοιάζει τρομακτικό, αλλά δεν απέχει πολύ απ' τη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε. Οπότε, ας προστατεύσουμε όση μαγεία μάς απόμεινε. Το χρωστάμε στα παιδιά, όπως το λες κι εσύ, Αννούλα μου. Καλά Χριστούγεννα να περάσεις 🎄🎈🎅

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αυτό πιστεύω κι εγώ....ευτυχώς που είναι στη φαντασία μας!!! Πολλά χρωστάμε στα παιδιά Μαράκι και το ξεχνάμε.
      Εύχομαι κι εγώ να περάσεις όπως σχεδιάζεις

      Διαγραφή
  12. Αυτό το "ποτέ δεν ξέρεις" στοιχειώνει την πραγματικότητα μας. Και αν σκεφτείς πως τον Άγιο Βασίλη τον κρατάμε στην καρδιά μας, πόσες φορές δεν τον βομβαρδίζουν, με τον φόβο, την αβεβαιότητα, την αγωνία που μας ποτίζουν καθημερινά;
    Εισαι μια έμπνευση πάντως Αννούλα μου. Κάθε Χριστούγεννα, ξεχωρίζεις με την ιδιαίτερη πένα σου.
    Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και όμορφες στιγμές. Να περάσεις τέλεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ να περάσεις όμορφα Μαρίνα μου αυτές τις ημέρες. Μικρές ή μεγάλες χαρές πάντα πλάι σου. Όσο για τον Σάντα μας...φυσικά προσπαθούν για χρόνια να τον εκθρονίσουν. Αλλά βαστάμε γερά...
      Έμνευση είχα Μαρινάκι με όσα ακούω...δεν ξέρω τι άλλο να εμπνευστώ.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  13. Για ένα παραμύθι ζούμε, την αλήθεια την ξέρουμε. Ας προσπαθήσουμε να μην μας το καταστρέψουν και αυτό.
    Καλά Χριστούγεννα Άννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ικανοί είναι όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι Αννιώ μου, αν ήταν ο Άγιος Βασίλης αληθινός να τον είχαν εξοντώσει, πολλά πολλά χρόνια πριν από τότε που πρωτοεμφανίστηκε...
    Ευτυχώς τον έχει σώσει η χρυσόσκονη της φαντασίας των μικρών παιδιών και η δική μας παρότρυνση
    να τους κάνουμε να τον πιστέψουν, όπως τον πιστέψαμε και εμείς όταν είμασταν μικρά παιδιά...και θα συνεχίζεται, όσο εμείς, φυτεύουμε στις καρδούλες τους την χαρά και την προσμονή του πιο αγαπημένου Αγίου των παιδιών.
    Μέσα από την ιστορία σου, έδωσες την δεινή πραγματικότητα της εποχής μας, αλλά ας την ξεχάσουμε για λίγο και ας απολαύσουμε και εμείς τις χαρές των παιδιών μαζί τους!
    Καλά μαγικά πασπαλισμένα με χρυσόσκονη Χριστούγεννα να περάσεις Αννιώ μου κόντρα σε ότι θέλουν να μας επιβάλουν να μην πιστέψουμε.
    Ο Αγιος Βασίλης θα έρχεται θέλουν δεν θέλουν, όσο θα υπάρχουν παιδιά στο κόσμο!!
    Γιορτινά φιλιάααα την αγάπη μου πάντα! ✨🎄🧡🎁


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. To the point, που λένε και στο χωριό μου.
    Αφού είναι χρυσόσκονη, κινδυνεύει, έπρεπε να το ξέρει.
    Βολευόμαστε και με απλή σκόνη Άγιε μου, αρκεί να μας πασπαλίσεις.
    Εμείς που σε έχουμε στην καρδιά μας, ξέρουμε ότι θα βρεις τρόπο να ξεγλυστρισεις από τους κακούς.
    Καλά Χριστούγεννα Άννα μου με υγεία και χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ όμορφο! καλά Χριστούγεννα! εγώ θέλω να πιστεύω ακόμη στον Αι Βασίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή