Για τους Πρίγκιπες της Καρδιάς μας και όχι μόνο


Πέρασαν και οι γιορτές, πολύ διαφορετικές φέτος για μένα. Με απουσίες αισθητές, εν μέσω χειμώνα που ''έτσουζε''. Όχι πως έφυγε ο χειμώνας, αλλά όταν λιώνουν τα χιόνια νιώθω πως μετράω τις μέρες του. 

Όμορφη η κάτασπρη Αθήνα, την απόλαυσα έστω και για λίγο. Όμως, άσχημες οι συνθήκες για πολλούς ανθρώπους. Ξέρω ότι δημιουργεί το χιόνι πολλά προβλήματα και η χώρα μας δεν είναι μαθημένη για τέτοιο χιονιά. Για να είμαστε ειλικρινείς ούτε για ελαφρύ  χιονιά δεν είναι έτοιμη, αλλά ας μη το συζητήσουμε τώρα.

Όμως τους σκεφτόμουν όλους εκείνους που δεν είχαν μια ζεστή γωνιά να προφυλαχθούν.
Και το να ακούς για υπαλλήλους που μετράνε πάνω από τον άνθρωπο, τις ώρες εργασίας τους, σε ''βγάζει από τα ρούχα σου'', δεν γίνεται αλλιώς. Και  ο καιρός θέλει πολλά ρούχα!!!
Πρόσφατα πήγα και στο κέντρο αστέγων για να αφήσω κάποια πράγματα που μάζεψα. Ήταν ώρα σίτισης και  οι πόρτες ανοικτές για όσους είχαν ανάγκη φαγητού. Άφησα τα πράγματά μου στο χώρο υποδοχής και ενώ υπέγραφα στο βιβλίο προσφορών με πλησίασε μια κυρία ζητώντας μου ένα ρούχο. Οποιοδήποτε ρούχο σας παρακαλώ μου είπε. 
Αν σου πω ότι ένοιωσα άσχημα, θα το πιστέψεις; Τι θα πει οποιοδήποτε;
Τι χρειάζεστε; τη ρώτησα. Άνοιξα σακούλες, της έδειχνα κάποια και τα έπαιρνε χωρίς να τα κοιτάξει καν. Μέχρι που ήλθε η υπεύθυνη της Στέγης και μας είπε ότι δεν γίνεται έτσι η μοιρασιά των ρούχων. Έχουμε κανόνες είπε. Έφυγε η κυρία αλλά με περίμενε έξω. Ξέρετε, μου είπε, αν θέλετε ψάξτε το αλλά για να πάρουμε ένα ρούχο πρέπει να κάνουμε αίτηση και αν εγκριθεί να περάσουμε να το πάρουμε.
Το έψαξα για να είμαι ειλικρινής και όντως δίνονται όλες οι προσφορές των συμπολιτών μας στους άπορους και άστεγους με λίστα. Αν είναι κάποιος στη λίστα του Δήμου παίρνει τρόφιμα ή ρούχα ή κλινοσκεπάσματα, ό,τι έχει ανάγκη. 
Με έπιασε λίγο η δυσπιστία μου όπως όταν είδα τον καταυλισμό του Ελληνικού και είδα τον πρόσφυγα με το παιδάκι ντυμένο καλοκαιρινά και αναρωτήθηκα- δεν μπορώ βρε παιδί μου- πώς είναι δυνατό να μην υπάρχουν ρούχα γι αυτό το παιδί και να βγαίνει έτσι μέσα στο κρύο του χιονιά... ενώ ο πατέρας του- αν ήταν πατέρας του παιδιού ο κύριος- φορούσε και πουλόβερ και μπουφάν... Με πιάνει η δυσπιστία μου κάποια στιγμή όταν βλέπω τέτοια ακραία περιστατικά.  
Θα μου πεις με την κυρία γιατί σε έπιασε η δυσπιστία σου; Να ....όταν έχεις ανάγκη από ρούχα, έχεις ανάγκη να φορέσεις κάτι. Και αυτό πρέπει να σου κάνει, να είναι σχεδόν στα μέτρα σου. Το ''οποιοδήποτε'' ρούχο με κάνει να αναρωτιέμαι ...και δεν το κάνω επίτηδες. Βλέπεις, ξέρω μερικές περιπτώσεις που πωλούνται ρούχα σε σωρό που έχουν δώσει οι συμπολίτες μας. 
Όμως, δεν έχω άλλο τρόπο να δώσω εκεί που χρειάζονται όσα μπορώ να προσφέρω εκτός σε φορείς που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό.
Τέλος πάντων, οι εικόνες ανθρώπων που πασχίζουν να ζεσταθούν αυτές τις μέρες είναι ανατριχιαστικές. 
Και μόνο αυτό μας έλειπε για να μας δυσφημίσουν οι ξένοι. Ένας χιονιάς έντονος. Ήλθε και μας  '' ξεσκέπασε'' για τα καλά.
Μέσα σ' όλα αυτά να σας δείξω και δυο ακόμη κατασκευές που έχω φτιάξει -πριν συμβούν όσα συνέβησαν στο σπιτικό μου- και δεν πρόλαβα να τα αναρτήσω.
Καθρέφτης σε ξύλο με ντεκουπάζ και ζωγραφική 
Παπιέ  μασέ σε σχήμα λουλουδιού

 Πρέπει όμως να φύγουν γιατί ήδη ορίστηκε η ημερομηνία  για '' Τους πρίγκιπες της καρδιάς μας'', μια γιορτή Αγάπης για τα παιδιά που χρειάζονται  φροντίδα και την προσφέρει το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα Πάτρας:

Η εκδήλωση θα γίνει το απόγευμα ώρα 6-9μ.μ. του ΣΑΒΒΑΤΟΥ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
στον ημιώροφο του Ξενοδοχείου "ΑΜΑΛΙΑ"


Λεωφ. Βασ.Αμαλίας 10 - Πλατεία Συντάγματος - ΑΘΗΝΑ


Εύχομαι καλή επιτυχία. 


32 σχόλια:

  1. Άννα μου καλησπέρα κορίτσι μου.
    Σε μια όμορφη ανάρτηση οδοιπορικό στις λευκές μέρες του χιονιού μου αρέσει γιατί ανοίγεις την καρδιά σου να μοιραστείς μαζί μας σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες.
    Ξέρω και νιώθω την ψυχολογία σου. Ξέρω ότι κάποια πράγματα στη ζωή μας δεν κλείνουν έτσι μηχανικά αλλά παλινδρομούν στη σκέψη μας συνεχώς.
    Χάρηκα για την κοινωνική σου δράση. Έχουμε και εμείς κατά καιρούς ρούχα που δεν φοράμε και δεν ξέρω τι να τα κάνω. Αν γνωρίζετε κάποια στέγη να μου την κοινοποιήσεις για να την έχω υπόψη.
    Σου στέλνω τη θετική μου σκέψη για όμορφες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου βοηθά να ανοίγεις την καρδιά σου. Νοιώθεις ανάλαφρος.
      Ναι ξέρω πώς καταλαβαίνεις σιγά σιγά θα προσαρμοστούμε
      Να σαι καλά
      Σ'ευχαριστώ για τη σκέψη σου

      Διαγραφή
  2. Όμορφες οι εικόνες σου από τις μέρες του χιονιού, αν και αυτή την φορά το χιόνι έπεσε πολύ και δημιούργησε τα άπειρα προβλήματα μια και το κράτος μας δεν είναι έτοιμο για τέτοιες καταστάσεις, και αν προσθέσουμε και τους άστεγους... τους πρόσφυγες και πολλούς ακόμα που μένουν μεν σε σπίτι αλλά δεν έχουν ρεύμα, νερό και τροφή τότε τα προβλήματα γίνονται τραγικά. Με συγκλόνισε αυτό που έγινε με την κυρία στο κέντρο που έφτασες, και για να είμαι ειλικρινείς έχω αναρωτηθεί και εγώ τα ρούχα πάνε σε αυτούς που τα χρειάζονται ή καταλήγουν κάπου αλλού... και αυτοί που εκλιπαρούν για ένα οποιοδήποτε ρούχο??? μήπως όντως θέλουν κάτι απεγνωσμένα???? άστο δεν έχει λύση αυτό το θέμα.... Υπέροχες οι δημιουργίες σου και σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου, ξέρω πόσο δύσκολα πέρασες και σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά που μέσα σε όλα αυτά είχες στον νου σου και την δική μας γιορτή!! Σου στέλνω την αγάπη μου και πολλές ευχές για μια χρονιά ήρεμη και χωρίς προβλήματα γεμάτη από υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ μου καλή και άοκνη τι κάνεις; Πώς είναι η ίωση; Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι γίνεται με όλες αυτές τις προσφορές και πώς φτάνουν σε όσους έχουν ανάγκη. Φυσικά δέχομαι τους κανόνες υπάρχουν περισσότεροι που έχουν ανάγκη από άλλους αλλά σκέφτομαι διάφορα πολλές φορές με αφορμές που έχω από άλλες περιπτώσεις δυσπιστώ, το ομολογώ.
      Και εγώ σ'ευχαριστώ για τις ευχές να σαι καλά.

      Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει όμως οι εικόνες του μικρού με ξεπερνά
    Ζούμε τις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων χρόνων
    Χαίρομαι για τη συνεισφορά σου μα φοβάμαι πως από μόνες τους οι μονάδες δεν επαρκούν
    Φοβάμαι Αννούλα μου τα χειρότερα

    Σε φιλώ και σου στέλνω τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να έλθουν χειρότερα ακόμη; Τι στο καλό περιμένεις; Να επιτίθεται ο ένας στον άλλο για κάτι που έχει έλλειψη; Ή εξαιτίας πείνας; πω πω πω τα σκέφτομαι αυτά εγώ και τρομοκρατούμαι ξέρεις.
      Σε φιλώ μάτια μου γλυκά να σαι καλά

      Διαγραφή
  4. Σε αγαπω και σου στέλνω τα φιλια μου....βεβαίως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ελένη μου που συμπλήρωσες κάτι τόσο γλυκό και τρυφερό

      Διαγραφή
  5. Αννούλα μου έχουν όντως μια διαδικασία συλλογής, ταξινόμησης και διανομής στους πρόσφυγες. Όπως κάνουν και με τα γεύματα και τα άλλα είδη που τους μοιράζουν. Δεν γίνεται διαφορετικά. Κι εγώ είχα σοκαριστεί την πρώτη φορά που πήγα, βλέποντας νεαρά παιδιά να πέφτουν στην κυριολεξία στο ανοιγμένο πορτ-μπαγκάζ, παρακαλώντας να τους δώσω παπούτσια. Οι αρμόδιοι μου εξήγησαν πως πρέπει να τηρούν κάποιους στοιχειώδεις κανόνες και να τηρείται η τάξη για να αποφύγουν δυσάρεστα φαινόμενα.
    Ζόρικες εικόνες, μα είναι χρέος μας να βοηθάμε όσο μπορούμε. Μπράβο σου για τη συμμετοχή σου σε τέτοιες κινήσεις και την ευαισθησία σου Άννα! Είναι το καλύτερο μνημόσυνο που μπορούμε να κάνουμε για τις ψυχές των πεθαμένων μας.
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου το ξέρω ότι υπάρχουν κανόνες και έτσι πρέπει. Το θέμα είναι ποιος τους παραβαίνει και για ποιανού το συμφέρον; Τέλος πάντων έχω πάθει με τόσα που βλέπω και που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι σε περίοδο κρίσης που προσπαθούν να κερδίσουν από τον πόνο άλλων ή χρησ/ντας τον ανθρωπισμό πολλών για συμφέρον τους.
      Τι να πεις;
      Σ'ευχαριστώ κορίτσι μου να σαι καλά
      Έχεις και τα δικά μου φιλιά σταυρωτά

      Διαγραφή
  6. Αννα μου σίγουρα αυτές οι γιορτές είχαν θλίψη , κάθε απώλεια σε γιορτινές μέρες μας λείπει πολύ !!
    Οι δικές σου σκέψεις είναι και δικές μου ανησυχίες . Βέβαια όλοι μας χαιρόμαστε ενοχικά το χορό των νιφάδων αυτή την εξ ουρανού αγνότητα όμως καταλαβαίνουμε πολύ γρήγορα τα προβλήματα των συνανθρώπων μας !!
    Ούτε και εγώ μπορώ να πω τι ακριβώς γίνεται με τα ρούχα , μακάρι μόνο να τα παίρνουν όσοι έχουν ανάγκη !! Να είσαι καλά καλή μου με ότι κάνεις !! Σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου ήταν οι πρώτες γιορτινές μέρες που μετρούσαμε απώλειες. Και η θλίψη ακόμη δεν έφυγε. Σιγά σιγά λέω...
      Δεν ξέρω τι γίνεται με όλα τούτα που ο κόσμος αφειδώς προσφέρει....δεν ξέρω τι να πω;
      Να σαι καλά κοπέλα μου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  7. Πρώτα απ'όλα συγχαρητήρια για την προσφορά σου!
    Δυστυχώς πρέπει να τα περιμένουμε όλα από όλους, κι αυτό το λέω χωρίς ίχνος κυνισμού. Υπάρχουν κάποιοι φορείς που κάνουν σωστά την δουλειά τους, προσπαθούν να κρατήσουν μια οργάνωση για να γίνουν δίκαια όλα. Υπάρχουν και κάποιοι φορείς για το θεαθήναι, όπως και μεμονωμένα περιστατικά που προσπαθούν να επωφεληθούν με κάθε τρόπο. Δεν είμαι σίγουρη αν μπορούμε να βγάλουμε εύκολα άκρη γιατί τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς. Ακολούθα το ένστικτό σου και συνέχισε να προσφέρεις όπου νιώθεις καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου σ'ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου. Ακολουθώ το ένστικτό μου είναι η αλήθεια αλλά δεν παύω να δυσπιστώ σε πολλές περιπτώσεις. Ναι πιστεύω στους κανόνες που κρατούν τα πράγματα ήρεμα και δίκαια αλλά υπάρχουν και κάτι άλλες περιπτώσεις, άστα να ντρέπεσαι που λέγεσαι άνθρωπος σαν και εκείνους.
      Να σαι καλά μάτια μου

      Διαγραφή
  8. Πολλά τέτοια περιστατικά με έχουν βασανίσει, Άννα... και το ότι δεν μπορούμε να βρούμε έναν πιο άμεσο τρόπο απόβτη γραφειοκρατία για να βάλουμε μια σειρά, με εξοργίζει.
    Προσωπικά προτιμώ να με "εξαπατήσει" ένας άνθρωπος, στέκομαι στο έστω και στο 1% της αλήθειας του...
    Και στέκομαι και στην ψυχή σου που έχει τη δύναμη να προσφέρει!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου και εμένα με βασανίζουν αν και δεν με πτοούν να μη βοηθήσω όπου μπορώ απλά τα καταγράφω έτσι ως εκτόνωση. Το θέμα είναι ότι διαπιστώνω πόσοι έχουν βγάλει κέρδος από την προσφορά συνανθρώπων μας την περίοδο της κρίσης. Τι να πω;;;;;;
      Ανθρωπάκια υπάρχουν παντού
      Φιλιά και από εμένα

      Διαγραφή
  9. Λυπάμαι που θα τα πω εγώ ειδικά..δεν πιστεύω πλέον κανένα υπεύθυνο!Προσπάθησα να ζητήσω ονόματα απόρων πολλές φορές και παλιά και τώρα και μου..αρνήθηκαν Θα πω μάλιστα ότι το παλιά μου συνέβη να μου φέρουν από..γνωστή εκκλησία της πόλης μας εικόνες που ήταν δωρεές από πιστούς να σκεπάσω το όνομα και να γράψω απλά χειρός!!Ήταν ένα στέλεχος σημαντικό της φιλοπτώχου. Μπράβο για τις δημιουργίες και τη προσφορά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Αχτίδα μου γίνομαι πολύ δύσπιστη σε κάτι τέτοια και τώρα εσύ με φούντωσες για τα καλά. Κοίτα τι άνθρωποι υπάρχουν!!!!!!!!
      Είμαι σίγουρη ότι την περιποιήθηκες δεόντως την κυρία της φιλοπτώχου!!!!
      Σ'ευχαριστώ καλή μου Αχτίδα

      Διαγραφή
  10. Τοσα χρονια οι κοινωνικες δομες υπολειτουργουν και ακολουθουν πιθστα τη γραφειοκρατια.....
    Ελεος!
    Να εισαι καλά Αννα μου, που νοιαστηκες!
    Καλή επιτυχία στην εκδήλωση!
    Καλό Σαββατοκύριακο!
    Φιλι γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Αριάδνη μου Πάντα υπήρχε η γραφειοκρατία να κρατάνε τα νεύρα του κόσμου στην τσίτα τι να πεις;
      Να σαι καλά
      Φιλιά και από εμένα

      Διαγραφή
  11. Και γω Άννα μου είμαι δύσπιστη δυστυχώς και αυτό γιατί πολλά έχω δει και ακούσει. Σου αξίζει ένα μπράβο και μόνο που προσφέρεις σε ενθρώπους που έχουν ανάγκη. Να έχουμε μια καλή χρονιά εύχομαι με λιγότερα προβλήματα! φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω Εύη μου πολλοί είναι σαν και μένα και σένα : όλο δυσπιστία αλλά δεν γίνεται λες, κάτι θα πηγαίνει και στους έχοντες ανάγκη.
      Να σαι καλά και σ'ευχαριστώ για τις ευχές
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  12. Α, δεν ήξερα για την εκδήλωση, να το έχω στα υπόψην!
    Πραγματικά, η κρίση έχει πάρα πολλά απόνερα, τι να πιστέψει κανείς...
    Καλό απόγευμα Άννα και καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Πετρούλα μου μπες στη σελίδα τους να ενημερωθείς
      Καλή εβδομάδα και σε σένα

      Διαγραφή
  13. Άννα μου σε ένιωσα, οι σκέψεις σου είναι και δικές μου σκέψεις. Μπράβο για την προσφορά σου!
    Φιλιά πολλά και πολλές ευχές για μια καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Έλλη μου. Ξέρω επίσης ότι με ένιωσες να σαι καλά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  14. Η δημιουργίες σου Άννα μου κουκλιστικες και για καλό σκοπό. Τώρα για το άλλο ξέρω ότι πολλά από αυτά καταλήγουν άλλου από εκεί για όπου δίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κατερίνα μου. Για το άλλο τελικά όλοι ξέρουμε πολλά πράγματα ντροπής

      Διαγραφή
  15. Αννούλα μου παντα θα υπαρχουν εκεινοι που θελουν να εκμεταλευονται το ανθρωπο .. και εχεις διιο να δυσπιστείς .. αλλα οταν έχεις ρουχα σε καλη κατασταση που δεν τα φοραμε πια..τι να τα κανεις ματια μου; απλα ας εμπιστευτούμε αυτους τους οι φορεις που ασχολουνται με τις αναγκες των ανθρωπων .. αν κανουν καλα την δουλεια τους η όχι ας τους κρινει η συνήδηση τους φιλη μου υπαρχουν πολλα περιστατικα ειναι αλήθεια...!!
    Εδω στο Ηρακλειο υπαρχει μια μικρη ομοδα που λεγετε... (δίνω ) http://givethekids.gr/omada-giv/ σου αφινω εδω το λινκ τους να διαβασεις γιατι πρόκειται..!! ... μια παροιμία λεει αγαπη μου κανε το καλο και ριξτω στον γιαλό..!!
    Την ευαισθησία της ψυχής σου .. εχουν επάνω τους οι δημιουργίες σου για τους πριγκιπες της καρδιας μας.. να είσαι καλα Αννιώ μου και να κανεις παντα αυτο που θελει η καρδουλα σου.. ευχομαι οχι αλλες απωλεια.. καλη δυναμη και υπομονη να σου δωσει η καινουργια χρονια φιλη μου να είσαι καλα .. φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι πολλά γινονται Ρούλα μου αλλά όπως λες κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλο.
      Σ'ευχαριστώ για τα ομορφα λόγια σου. Αμην θα πω για τις ευχές σου Να σαι καλά γλυκιά μου Ρούλα
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  16. Άννα μου καταλαβαίνω απόλυτα τη δυσπιστία σου...σίγουρα υπάρχουν κι εκείνοι που εκμεταλλεύονται καταστάσεις και ανθρώπους!
    Οι δημιουργίες σου είναι υπέροχες...καλή επιτυχία στην εκδήλωση!
    Φιλιά πολλά και καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα υπάρχουν Μαρία μου...αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του
      Σ'ευχαριστώ πολύ που πέρασες
      Φιλιά

      Διαγραφή