Η εβδομάδα του blogging πήρε παράταση





Πριν μερικά χρόνια, περιφερόμουν στο διαδίκτυο για να διαβάσω ειδήσεις, να αλιεύσω κάποιο καλό διήγημα, να διαβάσω  σκέψεις ειδικών για τα θέματα που μας απασχολούν. Καθημερινά γινόταν μια ιεροτελεστία ενημέρωσης. Αλλά μόνον αυτό.
Γνώρισα και κάποια blogs στα οποία δεν σχολίαζα αλλά τα παρακολουθούσα.
Χάος το διαδίκτυο και σαν το τηλέφωνο, σε φέρνει τόσο κοντά με κάθε απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη μας, που έχει φυσικά ίντερνετ.
Μέσα σ' αυτό το χάος σκέφτηκα ότι χρειάζομαι μια γωνιά να ξαποσταίνω. Ένα κονάκι δικό μου, μια εξοχική κατοικία που θα ξεκουράζομαι όποτε θέλω.
'Ετσι έγινε το μπλογκ μου. Με πολλές αλλαγές έκτοτε. 
Έγραφα ό,τι με απασχολούσε, όποια είδηση σημαντική ήθελα να σχολιάσω. Με λίγα λόγια έγραφα ό,τι θα συζητούσα ή συζητούσα πράγματι με φίλες.
Δεν έχω κάνει ποτέ γενέθλια  στο e-σπίτι μου. Ποτέ δεν ασχολήθηκα μαζί του πέραν των ελεύθερων ωρών που είχα  και που δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, ούτε αγχώθηκα για συχνές αναρτήσεις. Και φυσικά δεν με πείραζε αν δεν σχολίαζε κανείς. 
Πέρασε ο καιρός και ξαφνικά διαπίστωσα ότι ο χώρος μου βρισκόταν σε μια μικρή κοινωνία, μια γειτονιά όπως την ονειρευόμαστε οι περισσότεροι.
Μια γειτονιά πολύ δραστήρια, έτοιμη να βοηθήσει, να ενδιαφερθεί, να προβληματιστεί, να συζητήσει σοβαρά θέματα αλλά και να σε κάνει να γελάσεις ειδικά σε δύσκολους καιρούς όπως αυτοί που ζούμε.
Γνώρισα γείτονες υπέροχους. Που μια βόλτα στο σπιτικό τους σε κάνει  να νοιώσεις όμορφα, που ενδιαφέρονται  για όλα. Πού παρουσιάζει  δρώμενα και δραστηριότητες ποικίλες. Που κάνει το ''άγνωστος στο διαδίκτυο'' φιλαράκι της διπλανής πόρτας.
Είναι υπέροχο αν το σκεφθείς. Άνθρωποι που δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας και όμως ξέρουμε τόσα πολλά ο ένας για τον άλλον. Και είναι μαγεία!
Αυτή η γειτονιά σε κάνει να αγαπήσεις το blogging. Σε κάνει να επιστρέφεις γρήγορα σ' αυτό το εξοχικό σου, να το περιποιείσαι και να ενδιαφέρεσαι για τον καθένα ξεχωριστά.
Είναι θαυμάσιο το αίσθημα που σου γεννά το μπόγκινγ, το πόσο νοιάζεσαι για τον καθένα, και πώς πασχίζεις να μάθεις αν  είναι καλά κάποιος που έχει καιρό το σπιτάκι του στο διαδίκτυο κλειστό.

πηγή

Το blogging για μένα είναι μια εκτόνωση, είναι μια απασχόληση ευχάριστη. Έγινε ένα απαραίτητο εργαλείο καθημερινό έστω και για λίγο. 
Υπάρχουν κανόνες στο blogging; Ναι θα σου πω,όπως υπάρχουν για κάθε μας δραστηριότητα, σε κάθε μας επαφή με άλλους ανθρώπους.
Σεβασμός στην ατομικότητα του άλλου. Και τα καλύπτεις όλα!
Και ξέρεις κάτι; 
'Αννα δεν είναι μόνο μία  στο διαδίκτυο, αλλά   ''Ατενίζοντας'' μόνο ένα!! Ο καθένας μας είναι μοναδικός και ας  το έχουμε υπόψιν!
Ακόμη δεν έχω κουραστεί μπλογκάροντας
Ακόμη δεν έχω βαρεθεί.
Αλλά και να συμβεί θα είναι για λίγο είμαι σίγουρη.
Λατρεύω το e-σπίτι μου. Μ' αρέσει πολύ που ατενίζω αυτήν την γειτονιά. Μ' αρέσει πολύ να σχολιάζω ειδικά αν το θέμα είναι τέτοιο που θα προκαλέσει συζήτηση. 
Είμαστε πολλοί bloggers, το ξέρω. Σ' ένα ολόκληρο διαδίκτυο ο καθένας γράφει ό,τι θέλει. Ποσώς με ενδιαφέρει αν το κάθε μπλογκ έχει κάτι να πει. Το να νοιώθει καλά με αυτό που κάνει ο ιδιοκτήτης του έχει σημασία.
Και εγώ νοιώθω καλά.
Μπορεί η παγκόσμια ημέρα blogging να πέρασε. Μπορεί η Πέτρα μας στο ''Ο πιο πιστός φίλος του σκύλου'' να μας προσκάλεσε για ''να βαφτίσουμε όλη αυτήν εδώ την εβδο-μάδα ως "εβδομάδα blogging" και να του κάνουμε -του blogging- τις ανά-λογες τιμές και δόξες που αρμόζουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο!''  και να εννοεί την εβδομάδα της ανάρτησής της δηλ 4 Μαϊου, εγώ όμως πήρα παράταση.
Ευχαριστώ Πέτρα μου !

34 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και χρόνια πολλά
      Εδώ είμαι και θα είμαι!!
      Καλή εβδομάδα

      Διαγραφή
  2. Στ΄αλήθεια Αννούλα μου είσαι ένα υπέροχος e-γείτονας.
    Πάρα πολύ όμορφα όσα μας λες στην ανάρτησή σου.
    Νάσαι πάντα καλά φίλη μου αγαπητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον Ντένη μας. Σε είχα στο νου μου όταν έγραφα ότι μας φέρνει κοντά το διαδίκτυο όπου και να είμαστε.
      Σ'ευχαριστώ καλέ μου γείτονα
      Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα

      Διαγραφή
  3. Χάρηκα που σε γνώρισα μέσα από αυτή την μπλογκογειτονιά, 'Αννα μου!
    Ελπίζω να τα λέμε για χρόνια μέσα από το blogging!
    Φιλιά και καλή Κυριακή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ χάρηκα πολύ Μαριάννα μου. Να γιατί η γειτονιά μας αξίζει. Γιατί έχει σπουδαίους ανθρώπους σαν και σένα
      Φιλιά και καλό βράδυ

      Διαγραφή
  4. Αννιώ μου αγαπημένη,μάζι σου σ ό,τι γράφεις! Τα ασπάζομαι μέχρι τελείας.
    Δε χρειάζονται ιδιαίτερες μέρες για να γιορτάζουμε αυτή την ανθρώπινη συγκέντρωση γιατί εμείς το βλέπουμε κάθε μέρα και χαρά!
    Το δημιουργήσαμε, τ αγαπήσαμε, το πονάμε, το απολαμβάνουμε, συναναστρεφόμαστε, ανταλλάσσουμε ιδέες και γνώμες, γνωριζόμαστε,και γίνονται ξεχωριστές σχέσεις ανθρώπων που γνωρίστηκαν "απρόσωπα". Τι άλλο θέλουμε απο το να νοιώθουμε καλά;;;
    Φιλιά πολλά γειτονάκι γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου γλυκιά. Το ξέρω ότι έχεις τα ίδια αισθήματα για τη γειτονιά μας. Το δείχνεις εξάλλου. Και το παν είναι να νοιώθουμε καλά. Έτσι!!!
      Πώς πέρασες τις γιορτές; Ακόμη δεν ολοκλήρωσα τη βόλτα μου στη γειτονιά μας και στο φέις να τα πούμε
      Φιλιά ΄πολλά γειτονοπούλα!

      Διαγραφή
  5. Και πολύ καλά το κάνεις και το λατρεύεις Άννα μου....! δικαιωματικά άλλωστε. Γιατί είναι η πηγή της δικής σου προσωπικής διαφυγής και δραπέτευσης, της δικής σου δημιουργίας αλλά και ένας φιλόξενος χώρος και για μας τους επισκέπτες σου για να ξαποστάσουμε λιγάκι στην αυλή σου.
    Καλή Κυριακή και όμορφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ ξέρεις εσύ από λατρεία του μπλογκ ε; Χαίρομαι αν ο χώρος μου μπορεί να σε κάνει να νοιώθεις ότι ξαποσσταίνεις από τα δύσκολα και πολλά προβλήματα
      Καλό βράδυ φίλε μου

      Διαγραφή
  6. Και γιατί να μην πάρεις παράταση Άννα; Έτσι κι αλλιώς το blogging δεν έχει ημερομηνία λήξης και το blogάρισμα ευτυχώς, μπορεί να γίνεται όποια ώρα της ημέρας το θελήσουμε. Συνεπώς, να τα χαιρόμαστε τα blogόσπιτα μας και πάντα να έχουμε κέφι για δημιουργία :) Σε ευχαριστώ πολύ που έδωσες παράταση σε μια ιδέα μου και καλό κυριακάτικο απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου εγώ ευχαριστώ γιατί με τις όμορφες ιδέες σου βρίσκω ευκαιρία να πω μερικά πράγματα που θέλω. Ναι σίγουρα το blogging δεν έχει ημερομηνία λήξης αλλά η δική σου πρόσκληση δεν ήξερα αν είχε. Μου 'δωσες πράσινο φως και να μαστε
      Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα

      Διαγραφή
  7. Όλοι ακριβώς τα ίδια νιώθουμε! Είναι υπέροχη αυτή η αλληλεπίδραση μεταξύ μας.
    Φιλιά πολλά και... keep blogging! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Έλλη μου. Εξάλλου είναι ολοφάνερη αυτή η αλληλεπίδραση και τα αισθήματα που γεννά
      Φιλιά πολλά και εδώ θα μαι, θα 'μαστε!

      Διαγραφή
  8. Οι περισσότεροι Άννα μου κάπως έτσι ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε, χαίρομαι που σε γνώρισα στη γειτονιά μας και ευχομαι να τα λέμε για πολλά χρόνια ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κατερίνα μου καλή.Έτσι ξεκινήσαμε σίγουρα και γι αυτό ταιριάξαμε τόσο διαφορετικοί άνθρωποι. Και εγώ χαίρομαι που σε έχω γειτόνισσα. Φυσικά εδώ θα είμαστε Θεού θέλοντος
      Καλή σου εβδομάδα

      Διαγραφή
  9. Μαζί σου Άννα μου ατενίζω στις αναρτήσεις σου τις σκέψεις σου και χαίρομαι την συντροφιά σου.
    Καλή συνέχεια στο blogging!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί σου και εγώ Ελένη μου Και χαίρομαι πολύ που είμαστε μαζί
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  10. Αν σκεφτείς πως δεν θα είχαμε γνωριστεί ποτέ, τότε διαπιστώνεις τη δυναμική του blogging. Έστω και μέσω διαδικτύου, καταφέραμε να χτίσουμε μικρές γειτονιές και συνευρέσεις με ανθρώπους που μας ενώνουν κοινές ανησυχίες και όνειρα. Στη τσιμεντένια μεγαλούπολη που επιβάλει συνθήκες απομόνωσης και περιχαράκωσης, αυτή η σύναξη είναι σωτήρια (κατά τη γνώμη μου).
    Αννούλα μου χάρηκα πολύ που γνωριστήκαμε. Θα συμφωνήσω με όσα λες που εκφράζουν και μένα άλλωστε.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρία μου έχει όντως δυναμική το μπλογκινγκ. Και πραγματικά αυτές οι γνωριμίες, το να ξέρεις πιο πολλά για τον άλλο από όσα ίσως ξέρεις για φίλους είναι μαγικό. Χαίρομαι και εγώ που σε γνώρισα. Υπέροχες εμπειρίες
      Καλή επιτυχία θα πω ξανά για το παιδάκι σου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  11. Άννα μου, συμφωνώ μαζί σου για το blogging, είναι μια πολύ ευχάριστη απασχόληση και μας δίνεται η δυνατότητα να γνωριζόμαστε έστω κι από μακριά.
    Όταν τυχαινει να συναντηθούμε κάποιες, γίνεται το έλα να δεις, θαρείς και γνωριζόμαστε Χρόνια.
    Κι εγώ δεν έγραψα ακόμη τη δική μου άποψη, ελπίζω να δώσει και σε μένα παράταση η Πέτρα μας.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ρένα μου είναι ευχάριστο και αναπανάληπτη εμπειρία. Η παράταση ισχύει λέει η Πέτρα μας γιατί το μπλόγκινγκ είναι καθημερινό. Περιμένω και τη δική σου άποψη
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα

      Διαγραφή
  12. Μια καλημέρα κατ'αρχάς..στη γειτονισσα στο μπλοκοχωριό μας όπως λέω το χώρο αυτό.Λυπάμαι που δεν είδα της Πέτρας το κάλεσμα γιατί γι' αυτό το χώρο λέω πάντα ότι τον αγαπώ και το θεωρώ "σπίτι".Το blogging γλυκιά μου είναι μέρος δικό μας στη καρδιά μας.Εδώ ξέρουμε πολλές φορές για κάποιον περισσότερα για τις συνήθειες του που δεν ξέρουν ίσως οι δικοί του άνθρωποι.Άννα μου είσαι για μένα μία αγαπημένη "γειτόνισσα", φίλη, είσαι οι σελίδες του βιβλίου που διαβάζω για να "ξαποστάσω".ΕΔΩ είναι ο δικός μας κόσμος, είναι όλα όσα η κάθε μία έχει μέσα της αφαιρώντας τα άσχημα και την αντιπαλότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι Αχτιδούλα μου. Το ξέρω εσύ το έχεις γράψει πολλές φορές πόσο αγαπάς το χωριό μας. Μπορείς όμως να γράψεις για το μπλογκινγκ γιατί η Πέτρα μας μου είπε στο σχόλιό της ότι το μπλόγκινγκ δεν έχει ημερομηνία λήξης οπότε γράφεις όποτε θες. Πιστεύω ότι αυτό θα σου πει και η Πέτρα
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  13. Κι από το σχόλιο που άφησες στη δική μου ανάρτηση ξέρεις ότι συμφωνούμε!
    Για μένα μόνο καλά έχει φέρει στη ζωή μου και θεωρώ το μπλόκινγκ ευλογία!
    Επικοινωνία, δημιουργία, χαρά ...και πολλά άλλα έχει φέρει ! Δεν είναι υπέροχο!
    Αννούλα μου, καλώς ήρθες πίσω.
    Καθυστερημένα περνώ γιατί και χαμένο είμαι και άρρωστο και σήμερα στο σπίτι για αυτό και βρήκα ευκαιρία να περάσω να τα πούμε να μην χανόμαστε! :)))
    Φιλάκια πολλά !
    Καλή εβδομάδα να έχεις ! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό η γειτονιά μας είναι όμορφη γιατί υπάρχει ταύτιση απόψεων σε πολλα΄θέματα. Και σε αυτά που διαφωνούμε γίνονται ευκαιρία για όμορφες συζητήσεις.
      Περαστικά σου μάτια μου. Για πρόσεχε πολύ μου αρρωσταίνεις. Να δεις που είσαι κουρασμένη από τόση δραστηριότητα.Θέλει ξεκούραση ο οργανισμός κυρία μου!
      Μωρέ χαμένο ας είσαι, καλά να σαι.
      Φιλάκια Αριστούλι μου

      Διαγραφή
    2. Άννα μου κι εγώ έχω προβληματιστεί! Δεν αρρώσταινα ποτέ! Και τελευταία με έχουν βρει όλα!Η καθιστική ζωή ( που με έκανε να εγκαταλείψω τη γυμναστική στην οποία ήμουν εθισμένη παλιότερα)και η πίεση να προλάβω τους χρόνους .... ( όχι άγχος , αλλά μια πίεση , την έχω τραβήξει) πρέπει να έχουν παίξει μεγάλο ρόλο!
      Σε λιγότερο από μήνα τελειώνει το σχολείο και θα αλλάξω άρδην το πρόγραμμά μου !
      Φιλάκια πολλά ( ήδη νιώθω καλύτερα από χτες)

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Χαιρομαι που είσαι καλύτερα. Να αλλάξεις το πρόγραμμά σου εσύ ξέρεις. Αλλά έχεις επαφή με παιδιά έτσι; Αυτός είναι σημαντικός παράγοντας να κολλάς ιώσεις. Και τα τελευταία χρόνια οι ιώσεις δεν είναι όπως παλιά.Γαϊδούρεψαν. Φιλάκια μάτια μου

      Διαγραφή
  14. Όταν το blogging γίνεται με διάθεση για δημιοουγία και μοίρασμα, μόνο καλά θα φέρει!
    Κι εύχομαι να μη βαρεθείς ποτέ, γιατί κάνουμε καλή παρέα!
    Μια όμορφη εβδομάδα εύχομαι!
    (Σε ευχαριστώ που έβαλες το αφισάκι εκεί στο πλάι, μαζί με όλα τα υπέροχα λόγια!) ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου έτσι είναι. Χαίρομαι που σε γνώρισα μέσω του blogging Και όπως με βλέπω δεν βαριέμαι. Όμορφη παρέα, την αφήνω;
      Να σαι καλά και πάμε για το μπαζάρ δυναμικά
      Καλή εβδομάδα και για σένα

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχεις αγαπημένη μου.
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που μέσω του μπλοκ έχω καταφέρει να σε γνωρίσω και να διαβάσω κατα καιρούς τόσο τα έργα σου, τις απόψεις σου που πάντα κατι έχουν να μου διδάξουν και γενικά τα θέματα που μοιράζεσε μαζί μας.

    Σε αγαπώ πολύ.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα μάτια μου
      Κι εγώ χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα. Συνεχίζουμε ακάθεκτες λοιπόν
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  16. Ακριβως δεν αλλλαζω ουτε τελεια απο ότι έχεις γραψει Αννα μου για το μπλοκινκ είναι και για μενα λογος ξεκουρασης η ωρα η δικη μου...οταν κανω τις βόλτες μου στην γειτονια..μας... ετσι το βλεπω το μπλοκικ φιλεναδα σαν να γνωριζομαστε χρονια μεταξυ μας και νομίζω οτι αυτό που έχει αναπτηχθει εδω μεσα είναι οτι ομορφοτερο.. το ενδιαφερον για τον συναθρωπο η αλληλεγγυη οπου υπαρχει αναγκη..το μοίραμα... και η εννοια για την φιλη που λειπει αν είναι καλα..!! να περνας ομορφα Αννα μου οτι και να κανεις ... καλο σου ξημερωμα .. φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Ρούλα μου καλή. Είναι όμορφη και ανθρώπινη η γειτονιά μας. Και γεννά υπέροχα συναισθήματα.
      Να σαι καλά
      Καλή σου μέρα όλη μέρα
      Φιλιά

      Διαγραφή