''Μ'αγαπάς;''



''Μ'αγαπάς;'' 
Το έχεις ρωτήσει ποτέ; 
Δεν γίνεται, θα το έχεις ρωτήσει ή θα ήθελες κάποια στιγμή να το ρωτήσεις, ναι;
Μετά τις αγκαλιές να μη μιλήσουμε λίγο γι αγάπη; 
Για πες, είναι  μόνο γυναικεία επιθυμία,  όπως λένε, αυτή η ερώτηση; Θέλει να ακούει η γυναίκα το σ' αγαπώ συχνά;
Ρωτάμε   συχνά το '' μ' αγαπάς;'' Και τι δείχνει όταν κάποιος το ρωτάει; Ανασφάλεια όπως υποστηρίζουν μερικοί; Δείχνει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας, όπως λένε άλλοι; Προκαλεί εκνευρισμό και φέρνει σε δύσκολη θέση τους άλλους; 

Υπάρχουν πολλοί που τους αρέσει να ακούν το ''σ'αγαπώ''!! Όχι μόνο να βλέπουν πράξεις αγάπης, όχι μόνο να το αισθάνονται από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και να το ακούνε. Να το λένε και να τους το λένε.
Υποστηρίζουν οι μεν ότι  η πολλή χρήση και επανάληψη κουράζει ίσως κάποιους, αλλά το ''σ'αγαπώ'', ή το '' μ' αγαπάς;'' μπορεί να σημαίνει ανάγκη τρυφερότητας. 
Εξάλλου γιατί να κουράζει η αγάπη και η έκφρασή της με κάθε τρόπο;
Βέβαια όλοι έχουμε ακούσει λίγο έως πολύ το ''σ'αγαπώ'' και αλίμονο αν αυτή η αγάπη είναι ψεύτικη, συμβατική, αν λέγεται από συνήθεια, ή για την αποφυγή προστριβών ή   για να μην αλλάξει η κατάσταση που ζούμε. 

Αν η αγάπη είναι αληθινή θα φανεί. Γιατί η αγάπη δεν μπορεί να κρυφτεί. Χρειάζεται ανάσα καθαρή για να ζήσει, χρειάζεται φως, χρειάζεται χώρο και χτύπους καρδιάς που ακολουθούν το συλλαβισμό Α-γά-πη! Γι αυτό θα φανεί. Πράξεις αγάπης είναι  οι εκφράσεις της. 
 

Τα λόγια όμως είναι περιττά;

Όπως και να χει μ' αρέσει να ακούω το σ' αγαπώ το αληθινό, το αβίαστο, αυτό που πάει  αντάμα με τις πράξεις και σε κάνει ευτυχισμένο. Γι αυτό δεν έχω πρόβλημα να το ρωτάω που και που. 

Και πιστεύω ότι δεν είναι μόνο γυναικεία επιθυμία, απλά εμείς οι γυναίκες δεν νοιώθουμε ντροπή να το εκφράσουμε ή να ρωτήσουμε για τα αισθήματα που εισπράττουμε...

Ψιτ να σου πω...και οι άντρες αγαπούν, και είμαι σίγουρη ότι  ''τρελλαίνονται'' , να ακούν το σ' αγαπώ αλλά ξέρεις τώρα, μη δείξουν ευαισθησία, μην μας πιάσουν και τα ζουμιά!!
Λέμε τώρα...
Οι φώτο είναι από εδώ

28 σχόλια:

  1. Ο,τι σπέρνουν οι γονείς, το θερίζουμε ως ενήλικες. Αν δεν έχουμε φοβηθεί ως γονείς να πούμε το σ' αγαπώ στα παιδιά μας, δεν θα φοβηθούν και τα παιδιά να το πουν στους συντρόφους τους αργότερα ως ενήλικες. Αυτό πιστεύω εγώ. Καλημερούδια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είπες μια μεγάλη αλήθεια, ίσως τη μόνη που ορίζει τις συμπεριφορές μας ως ενήλικες!
      Καλόν ύπνο Πετρούλα

      Διαγραφή
  2. Όταν υπάρχει αγάπη, η όποια εκδήλωσή της είναι αυθεντική και δεν μπορεί να προκαλεί τίποτα αρνητικό.
    Κι όπως γράφει και η Πέτρα, η εξωστρέφειά μας στην αγάπη καθοτίζεται στα παιδικά μας χρόνια.
    Καλό μεσημέρι, Άννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Αλεξάνδρα μου συμφωνώ και εγώ μαζί σας. Η αληθινή αγάπη δεν έχει όντως τίποτε το αρνητικό
      Όνειρα γλυκά

      Διαγραφή
  3. Επικροτώ την άποψή σου
    Με κάθε τρόπο η αγάπη πρέπει
    να εκφράζεται αρκεί να είναι
    αυθεντική κι ειλικρινής!!!
    Όσοι φοβούνται το "σ' αγαπώ"
    είναι μίζεροι και δυστυχείς

    Σε φιλώ και σ' αγαπώ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι πιστεύω και εγώ Ελένη μου.Είναι μίζεροι και δυστυχείς σίγουρα για να μην πω και κομπλεξικοί.
      Α και εγώ σ'αγαπώ! Τι ωραία!!!!!!
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  4. Η αγάπη είναι και έργα και λόγια! Είναι και τα δύο ή τουλάχιστον και τα δυο, έχουν τη θέση τους όταν είναι αληθινή! Νομίζω πως η άποψη της Πέτρας είναι σωστή, έλα όμως που είναι όμορφο να το ακούμε και να το λέμε...
    Φιλιά γλυκά Άννα μου, με την αγάπη μου! <3
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου εμένα μ'αρέσει να το λέω και να το ακούω! Όχι μόνο πράξεις. Και ο ήχος είναι υπέροχος έτσι δεν είναι;
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  5. Άννα μου καλησπέρα σου. Θα σχολιάσω ....διαμαρτυρόμενος....! ποιος σου είπε καλή μου ότι η ανάγκη της έκφρασης "σ' αγαπώ" είναι γυναικείο "προνόμιο" ; τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό ; να στο απαντήσω:
    Είναι αυτές οι κατασκευασμένες "αλήθειες" που συναντάμε στα επικρατούντα πρότυπα συμπεριφοράς, που τα δεχόμαστε ex officio.
    O Άντρας είναι "έτσι" και η Γυναίκα "έτσι".Ποιος το καθορίζει ρε παιδιά αυτό ; ...αμηχανία....! μα.......... να... έτσι είναι....
    Όχι παιδιά, δεν είναι έτσι.
    Πάρτε τα ρημάδια τα πρότυπα και κάντε τα κομμάτια και θρύψαλα. Είναι αυτά που ματώνουν την αγάπη και τις ανθρώπινες σχέσεις.
    Άμα πρέπει να ακολουθήσουμε, άντρες και γυναίκες μια συγκεκριμένη νόρμα, γιατί έτσι το ....είπαν, τότε αποχαιρετίστε την αγάπη.
    Αυτές είναι οι σκέψεις και οι παρατηρήσεις μου στο όμορφο αυτό σου θέμα.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί και διάφοροι Γιάννη μου υποστηρίζουν ότι οι άντρες δεν το λένε το σ'αγαπώ εύκολα αλλά περισσότερο που είναι και το θέμα μου, δεν ρωτούν το '' Μ'αγαπάς;''
      Τι να κάνουμε βρε Γιαννάκη, τα πρότυπα τα κάνουμε κομμάτια και θρύψαλα αλλά χρειάζεται μια ωριμότητα γι αυτά. Ξέρεις πόσοι νέοι ζουν με τέτοια πρότυπα; Για να μη σου πω και ενήλικες!
      Ωραίες σκέψεις και τις επικροτώ απόλυτα. Να σε κάνω να διαμαρτύρεσαι συχνά, ναι;
      Όνειρα γλυκά

      Διαγραφή
  6. Το σχόλιο της Πέτρας με κάλυψε τόσο πολύ, ήταν ακριβώς ό,τι είχα στο μυαλό μου να πω, διαβάζοντας την ανάρτησή σου! Είναι θέμα καλλιέργειας και σωστών βάσεων, που πρέπει να γίνεται/δίνονται στη σωστή ηλικία.
    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Έλλη μου γι αυτό θεωρώ και το λέω όπου βρω ότι η οικογένεια είναι το Α και το Ω στην πορεία προς την ενηλικίωση.
      Όνειρα γλυκά

      Διαγραφή
  7. Όταν νιώθουμε αγάπη για κάποιον πρέπει να την εκφράζουμε, να το λέμε το "σ' αγαπώ" και να το δείχνουμε.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θυμάμαι μικρή ρωτούσα. Και θεωρώ ότι ήταν δείγμα της ανωριμότητάς μου Άννα μου!
    Φυσικά και είναι όμορφο να σε αγαπούν. όσο και το να αγαπάς!
    Αλλά να το ζητάς; να ρωτάς; Όπως κάναμε παιδιά; Εξακολουθεί και το κάνει η μαμά μου. Και τότε τις δίνω σαχλές απαντήσεις. Και αμέσως απαντώ ότι στις σαλές ερωτήσεις δίνω και σαχλές απαντήσεις ( τη μαμά τη λατρεύω!)
    Φυσικά και είναι ανασφάλεια....
    Το να την εκφράζουμε όμως είναι ό,τι πιο ωραίο υπάρχει στη ζωή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί βρε της δίνεις σαχλές απαντήσεις; Αυτό δεν κρύβει ανασφάλεια; Τι ζητάει η γυναίκα; Βλέπει την αγάπη σου, να μην την ακούει πότε ΄πότε;
      Εγώ πάντως το ρωτάω και μ'αρέσει να το ακούω κιόλας!
      Φιλιά πολλά με την αγάπη μου

      Διαγραφή
  9. Δεν το έχω ρωτήσει ποτέ...
    Δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό ,όμως δεν θεώρησα ποτέ ότι ήταν ανάγκη να το κάνω. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να το ακούω, αλλά προτιμώ να μου το δείχνουν με πράξεις ή με τη στάση τους ή με άλλα λόγια, που το αφήνουν να φανεί. Είναι για μένα πιο μαγευτικό αυτό!
    Από την άλλη πλευρά εγώ το εκφράζω πια με καθάρια φωνή και με όλη μου την ψυχή εκεί που αγαπώ πολύ βαθιά - σε σχέση με το ανδρικό φύλο και το παιδί μου - αλλά και στις φιλίες μου πλέον εκφράζω αυτό που αισθάνομαι χωρίς επιφύλαξη!
    Το "σ' αγαπώ" είναι ανάγκη να ακούγεται και αποτελεί δύναμη όταν λέγεται αυθόρμητα μέσα από την καρδιά μας!
    Πολύ την χάρηκα αυτή σου την ανάρτηση, όπως και την προηγούμενη!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α...το αισθάνεσαι ως ανάγκη; Δεν ρωτάμε μόνο από ανάγκη νομίζω. Φυσικά οι πράξεις, η στάση των αγαπημένων μας είναι που μετράει αλλά και ηχητικά δεν είναι κακό. Μπορεί να σου φτιάξει την ημέρα ξέρεις.
      Και χαίρομαι που εκφράζεις την αγάπη σου χωρίς επιφυλάξεις.
      Για να λέμε την αλήθεια ήμουν σίγουρη ότι θα σου άρεσε η ανάρτηση. Και εγώ την χάρηκα εδώ που τα λέμε
      Φιλιά πολλά πολλά

      Διαγραφή
  10. Θα συμφωνησω με το σχολιο της Πετρας, πιστευω πως ειναι σημαντικο να παιρνεις αγαπη σαν παιδι και αυτο θα δειξει το πως θα την εκφρασεις γιατι συνηθως η αγαπη υπαρχει αλλα δεν εκφραζεται! Ωστοσο υπαρχουν ανθρωποι που τη δειχνουν με ολο τους το ειναι αλλα για καποιο λογο δεν χρησιμοποιουν τις λεξεις..αποδεκτο αν ειναι τετοιες οι πραξεις τους που μια τοση δα λεξουλα θα ηταν πολυ μικρη μπροστα τους. Η αληθινη αγαπη δεν ρωταει καθημερινα "μ αγαπας;" γιατι ειναι τοσο φανερη η αγαπη παντου που δεν χρειαζεται. Ομως κανονες δεν υπαρχουν πουθενα κι ο καθενας μας ξερει τι γνωριζει και τι παιρνει κι αν ειναι καλυμμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Στέλλα μου αλλά να αγαπούν κάποιοι, να το δείχνουν με τις πράξεις-που είναι το σημαντικότερο-και να μην μπορούν να πουν μια λεξούλα τόση δα; Κάτι σημαίνει όταν δεν μπορεί κάποιος να μην εκφράζει και με λόγια αυτό που αισθάνεται ή να μην ζητάει να το ακούει...ναι;
      Φυσικά ο καθένας ξέρει και είναι επιλογή του
      Όνειρα γλυκά σου εύχομαι

      Διαγραφή
  11. Το σ αγαπω δεν το λεμε συχνα.. σχεδον σπανια θα έλεγα αλλα το λενε το χαδι του στα μαλλιά μου.. η προτροπή να παρει το κασκολ του να μην κρυωσει.. η εγνοια..να εναι εκει οταν τον χρειαζομαι...!! θα συμφωνησω με την Πετρα.. γαι το μεγαλωμα απο τους γονεις... οταν ομως δεν τους εχεις κοντα σου να σου δείξουν τα αυτονοητα.... τοτε εισαι τυχερό ατομο οταν βρεις την αληθινη αγαπη...με αλλον τροπο...!!
    Η φωτογραφία που εβαλες Αννα μου μας αντιπρωσωπευει ακριβως.. φιλη μου..!! πολυ ομορφο θεμα να περνας καλα οτι και να κανεις ... και να το λεμε το σ αγαπω..ειναι τοσο ομορφη λεξη..!!φιλακιααααα!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σκέψου Ρούλα μου αυτό το χάδι στα μαλλιά να το ακολουθούσε και ο ήχος του ''Σ'αγαπώ'' ή '' Μ'αγαπάς;'' πόσο τέλεια θα ήταν! Λέω εγώ τώρα...
      Ναι είναι όμορφο να λες σ'αγαπώ, εμένα μ'αρέσει πολύ.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  12. Τι γλυκό να σ αγαπούν και να σου το λένε.
    Ύμνος.
    Δεν το ρωταω και δεν το λέω συχνά, το θεωρώ αυτονόητο.
    Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτω την επόμενη φορά.
    Να είσαι καλά Αννα μου.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτονόητο ναι Ρένα μου αλλά και να το ακούς δεν είναι όμορφο; Εξάλλου δεν πείθει η φράση μόνο χωρίς τις πράξεις αλλά και χωρίς να το πεις είναι σαν εικόνα χωρίς λόγια!! Μπορεί να είναι λαλίστατη η εικόνα, αλλά άλλο πράγμα τα λόγια. Κατά τη γνώμη μου πάντα, ναι;
      Φιλάκια και από μένα

      Διαγραφή
  13. Το λέω συχνά στον καλό μου και στα παιδιά μου, ο λόγος ίσως σου φανεί λίγο χαζός αλλά δεν θέλω να φύγω κάποια στιγμή χωρίς να τους το έχω πει και να μη τους το εχω δείξει με τις πράξεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαζός να μου φανεί Κατερίνα μου; Μα το ίδιο σκέφτομαι και εγώ. Και για να είμαι ειλικρινής ξέρεις πώς μου φαίνεται που ακούω νέα παιδιά ή μεγαλύτερους που δεν ζουν πλέον οι γονείς τους και μιλούν με καλά λόγια γι αυτούς αλλά με παράπονο γιατί δεν τους είπαν ποτέ το σ'αγαπώ; Εγώ νοιώθω άσχημα σκέψου εκείνοι...
      Καλά κάνεις εξάλλου σημασία έχει το πώς νοιώθουμε όχι τι φαίνεται έξυπνο ή χαζό στους άλλους!
      Καλημέρα Κατερίνα μου

      Διαγραφή