Στην ουρά για σύνταξη!!!

πηγή

Πώς να πείσεις  τους ηλικιωμένους γονείς σου να μην στηθούν στην ουρά για τη σύνταξη;
Σήμερα συνόδευσα τον πατέρα μου σε τράπεζα  με το αυτοκίνητο, γιατί το περπάτημα ήταν μεγάλο. Στα παρακάλια μας να μην στηθεί στην ουρά για 120 ευρώ από τη σύνταξή του, έπεσαν στο κενό. ‘’Εμείς τα παιδιά σου είμαστε εδώ ‘’ τον διαβεβαιώσαμε αλλά εκείνος ξέροντας ότι το 60ρι και τώρα 50ρι είναι αυτό που έχουμε στην τσέπη και όχι κάθε μέρα, ήθελε να πάρει τα δικά του λεφτά. ‘’Έχω να πάρω φάρμακα παιδάκι μου ‘’ μου είπε στην επιμονή μου να μην ταλαιπωρηθεί.
Τους λυπήθηκα τους παππούδες και τις γιαγιάδες που μετά από τον αγώνα τους στη ζωή, μετά από τόσα χρόνια στήριξης των παιδιών τους, που πολλοί το κάνουν ακόμη και σήμερα, ταλαιπωρούνται τόσο.
Ας μην κρίνουμε εύκολα όλους αυτούς που στέκονται στην ουρά. Μισθοί και συντάξεις έχουν μειωθεί για τους περισσότερους,  πάρα πολύ. Δεν περισσεύουν από τον προηγούμενο μήνα για να είναι καλυμμένοι αυτές τις δύσκολες στιγμές… 
Τους άκουσα σήμερα στην ουρά, άκουσα τα παράπονα. Τους μίλησα για να τους εμψυχώσω και όχι για να τους νουθετήσω. Πρόσωπα γεμάτα ρυτίδες, δώρα της ζωής που πέρασαν, σκεπτικά και φοβισμένα να θυμούνται παλιότερες δύσκολες εποχές... και να βλέπεις στα μάτια τους το φόβο ότι τις ξαναζούν! Πώς να το αντιμετωπίσεις αυτό;
Ποια  είμαι εγώ που θα ‘’μαλώσω’’ μεγαλύτερούς μου για τη στάση τους;
Στο τέλος της ζωής τους οι γέροντές μας θα  ‘πρεπε να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από αυτούς που κυβέρνησαν τόσα χρόνια. Να έχουν εξασφαλισμένα γερατειά και όχι από τις πενιχρές τους συντάξεις να πληρώνουν και φάρμακα .
Μπορεί να χρησιμοποιούνται αυτές οι εικόνες  από τα ΜΜΕ και να κόπτονται, οι υπαίτιοι της πτώσης της ποιότητας ζωής ιδίως των ηλικιωμένων, για τις εικόνες ντροπής όπως τις λένε, αλλά σκέψου και το δράμα αυτών που δεν ξέρουν αν θα έχουν φάρμακα την επόμενη ημέρα.

Ας σταθούμε εμείς τα παιδιά τους δίπλα τους. Με ψυχραιμία γιατί  ο μεγάλος άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί όπως πρέπει, δύσκολες στιγμές
Και ας σιωπήσουμε επιτέλους με αξιοπρέπεια!!!



20 σχόλια:

  1. Και τι δεν έχει παιχτεί στο όνομα τους
    και πόσοι δεν τους εκμεταλεύτηκαν για
    να αναρριχηθούν....
    Ψυχή βαθιά!!!

    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Ελενη μου τους χρησιμοποιούν τους γερόντους μας όταν τους χρειάζονται και μετά τους ξεχνούν
      Να μου είσαι καλά

      Διαγραφή
  2. Άννα, σέβομαι κάθε γονιό και ηλικιωμένο άνθρωπο (έχω κι εγώ ηλικιωμένους γονείς) και κάθε τι που περνάει. Αλλά Άννα, αρνούμαι να "επικεντρώνομαι" μέσα σε 6 ημέρες, σε μια κατάσταση που έχει προκύψει τα τελευταία έξι χρόνια! Όλα τα προβλήματα των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα, συνέβησαν από την προηγούμενη Παρασκευή και μετά;;;; Και τα διαπιστώσαμε όλοι εμείς μόλις τώρα;;; Και τόσα χρόνια μέσα από τις αναρτήσεις μας και τα σχόλια μας ρε Άννα, τι συζητάμε; Για τις νέες τάσεις του καλοκαιριού σε βραδινό ένδυμα; Έλεος πια! Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω... Προφανώς και είναι δικαίωμα του καθενός το τι θα αναρτήσει και τι θα ισχυριστεί στο δικό του blog. Αλλά αφού έχει ανοιχτά τα σχόλια, δεν μπορώ να μην πω ότι με εξέπληξε πολύ η σημερινή σου ανάρτηση. Άννα, οι γονείς μας έζησαν πολέμους και κατοχές και μια κατοχή ήρθε και πάλι το 2010! Πιο πολλές πιθανότητες έχουν να αντέχουν οι γονείς μας τέτοιες καταστάσεις, παρά εμείς, που είμαστε του γλυκού νερού. Όλα τα άλλα είναι λαϊκισμοί, δυο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες και που, με τούτα και με κείνα, ο λαός κινδυνεύει να χάσει τη μοναδική ευκαιρία που έχει για να πει ένα ΟΧΙ σε εκείνα τα λαμόγια που μας χρεοκόπησαν, από το 2010 μέχρι και το τέλος του 2014.

    Υ.Γ Άννα, εγώ εδώ και χρόνια έχω εκτυπώσει πιστωτική για τη σύνταξη των γονιών μου, και δεν χρειάστηκε να τους σύρω ούτε μια φορά στην τράπεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά Πέτρα με εξέπληξε το σχόλιό σου. Τι δεν κατάλαβες από την ανάρτησή μου; Τα συναισθήματα που αποκόμισα από την επίσκεψή μου στην τράπεζα; Τη λύπη μου για τους γερόντους; Το κατηγορώ μου στις προηγούμενες κυβερνήσεις που θα έπρεπε να νοιαστούν όταν κυβερνούσαν και όχι να κόπτονται τώρα για ''τις εικόνες ντροπής''; Τι είναι εκείνο που σε ξένισε που σε εξαγρίωσε; Δεν σε καταλαβαίνω καθόλου. Οι κλειστές τράπεζες παρεπιπτόντως είναι απόδειξη ότι στέκονται σε πήλινα πόδια και χωρίς χρηματοδότηση πτωχεύουν!!!! Και δεν τις έφτασαν σε αυτό το σημείοι οι 6 μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Δεν έκανα όμως πολιτική ανάλυση στην ανάρτησή μου αλλά ανθρωπιάς ανάρτηση.
      Όσο για την πιστωτική που έχεις εκτυπώσει Πέτρα για τους γονείς σου είσαι τυχερή γιατί προφανώς οι γονείς σου συμφώνησαν. Οι δικοί μου αρνούνται πεισματικά!
      Το τι θα ψηφίσουμε την Κυριακή είναι δεδομένο για τον καθένα. Το τι προκαλεί η αδιαλλαξία των Ευρωπαίων το ζούμε. Το να ''τρωγόμαστε'' και μεταξύ μας για ψύλλου πήδημα δεν το κατανοώ
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
    2. Άννα, το "μήνυμα" : "στην ουρά για σύνταξη" , στις 3 Ιουλίου, δυο μόλις 24ωρα πριν από ένα δημοψήφισμα που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως λάθος και το κύριο επιχείρημα τους είναι οι κλειστές τράπεζες και οι ηλικιωμένοι στις ουρές, σε κάποιους αναγνώστες δημιουργεί συγκεκριμένες εντυπώσεις (εν προκειμένω σε μένα, δεν εκπροσωπώ κανέναν άλλον) Εννοώ πως, οποιαδήποτε άλλη στιγμή, μια τέτοια ανάρτηση θα φάνταζε αλλιώς (έτσι όπως λες κι εσύ στο σχόλιο σου), κάτω όμως από τις συγκεκριμένες συνθήκες, συγνώμη, αλλά εγώ αποκομίζω την εντύπωση ότι τονίζει μια κατάσταση η οποία λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες, "απαλείφοντας" όσα κακά έχουν προκληθεί εδώ και 6 χρόνια σε αυτούς τους ανθρώπους, για τους οποίους έχω την ίδια άποψη με σένα και νιώθω τον ίδιο σεβασμό.

      Υ.Γ Στο πρώτο σχόλιο, δεν εννοούσα πιστωτική, αλλά κάρτα ανάληψης κι η διαδικασία απόκτησης της, μάλλον είναι απλή, αρκεί να μην επιχειρηθεί αυτές τις ημέρες.

      Διαγραφή
    3. Η ουρά για τη σύνταξη Πέτρα μου που αναφέρω,δυο μόλις μέρες πριν το δημοψήφισμα, πιστεύεις ότι θα επηρεάσει τους αναγνώστες οι οποιοι ζουν πού; Στο βουνό;; Χωρίς τηλεόραση;; Στο δρόμο για τη δουλειά Πέτρα, στη δουλειά, στα ψώνια , στη τηλεόραση βλέπεις αυτές τις εικόνες, τις ζεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που πληρώνεται αυτές τις μέρες με μετρητά. Από εμένα λοιπόν θα επηρεαστούν; Εστω και έτσι να είναι, εγώ τους επισημαίνω όμως ότι φταίνε κάποιοι άλλοι για την κατάσταση αυτή Πέτρα. Πολιτική ανάλυση δεν έκανα σήμερα....δεν ήθελα!!
      Το κατάλαβα για την πιστωτική και μια και το αναφέρεις επιτέλους έκανε αίτηση ο πατέρας μου σήμερα για να πάρει πιστωτική κάρτα για το μέλλον. Κυρίως- για να εξηγούμαι μη νομίσεις ότι εννοώ οτι θα χρειάζεται πιστωτική στο μέλλον επειδή θα έχουμε κλειστές τράπεζες συνεχώς-κυρίως λοιπόν επειδή μεγαλώνουν και δεν θα μπορούν και οι δυο γονείς μου να σηκώνουν τη σύνταξη οι ίδιοι ..........Εντάξει;

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις έπαιξαν σε κάθε προεκλογική περίοδο με τους ηλικιωμένους. Άλλες τους χτύπησαν κιόλας! Αλλά νομίζω ότι το μεγάλο τους παράπονο θα προκύπτει από τη διαπίστωση ότι η ζωή τους δεν μας δίδαξε και πολλά...
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι Αλεξάνδρα μου ότι δεν μπορείς και να διδαχθείς πολλά αν δεν τα ζήσεις! Αυτό όμως λέω και εγώ ότι δηλ οι κυβερνήσεις που πέρασαν χρησιμοποιούν τους γερόντους μας κάθε φορά μα κάθε φορά οταν χρειάζονται τις ψήφους τους! Μετά τους χτυπούν αλύπητα και κυριολεχτικά πολλές φορές.
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  4. Βαθιά ανθρώπινη η σημερινή σου ανάρτηση Αννα για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας !!!
    Την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έτσι την ένοιωσα και εγώ Νικόλ μου. Να μου είσαι καλά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  5. Γενικα χρειαζονται την υποστηριξη οι μεγαλοι ανθρωποι Αννα μου και είναι τόσο δυσκολο να τους πείσεις...να για κατι που έχεουν μαθει εδώ και χρονια να κανουν.. δυσκολα αλλαζουν συνήθειες.. απλα κατανοήστε τους.. και σταθητε διπλα τους οταν σας χρειαζονται.. καλο Σαββατοκυριακο φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ρούλα μου το ξέρω και το ζω καθημερινά με τους γονείς μου. Φυσικά κατανόηση και σεβασμό χρειάζονται οι μεγάλοι άνθρωποι. Τους νιωθω σαν τα παιδιά, αδύναμους και απροστάτευτους.
      Καλό Σ/Κο και σε σένα. Καλή ψήφο

      Διαγραφή
  6. Η ανθρώπινη προσέγγισή σου στο θέμα των ηλικιωμένων που βιώνουν έναν Γολγοθά τις τελευταίες ημέρες, πέρα από την αγανάκτηση και τη ντροπή, πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις για την γενικότερη αντίληψη της κοινωνίας μας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια σε σχέση με τη συμπεριφορά απέναντι στους αδυνάτους και στα άτομα της τρίτης ηλικίας. Οι ηλικιωμένοι στη χώρα μας δυστυχώς κατεξευτελίζονται στις ουρές του ΙΚΑ, των Νοσοκομείων, των Εφοριών, των Τραπεζών εσχάτως, οι συντάξεις τους μετά από προσφορά εργασίας και εισφορών μιάς ζωής κατακρεουργούνται ασύστολα, είναι πάντα τα "εύκολα θύματα" , κανένας σεβασμός, καμία αξιοπρέπεια.......αυτή την απάνθρωπη κοινωνία δυστυχώςέχουμε δημιουργήσει...και σίγουρα πρέπει να κάνουμε κάτι σύντομα, για να την αλλάξουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Μόνο που όλοι κόπτονται για τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Πολλά πρέπει να αλλάξουν σ'αυτό το κράτος που οι ρίζες της σαπίλας βαθαίνουν κάθε μέρα.
      Καλό Σ/Κο

      Διαγραφή
  7. Το θέμα το έχουν εκμεταλλευτεί δεόντως τα κανάλια της διαπλοκής, τα κανάλια τα πουλημένα, τα κανάλια τα ξεφτλισμένα. Κάπου είδα την είδηση ότι το capital bank διοργανώθηκε μεθοδικά στην Ευρώπη με την προτροπή και τις ευχές των προηγούμενων πωλητικών μας.
    Είναι κρίμα να παίζουν με την υγεία των πατεράδων μας.
    Και να εκμεταλλεύονται την απόγνωση τους!
    Σήμερα έχω να στηθώ εγώ στην ουρά. Για το 60αρι (κι αν) από το επίδομα ανεργίας μου.
    Ας ελπίσουμε όμως ότι δεν ξεχνάμε πώς φτάσαμε ως εδώ!
    Καλημέρα και καλό ΣΚ Άννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορείς να φανταστείς Αριστέα πόσο με έχουν νευριάσει τα κανάλια. Και με περίσσιο μαζοχισμό κάθησα και τα έβλεπα με ζάππινγκ μη χάσω τίποτε. Εκείνο που με έχει εκνευρίσει είναι η ειρωνεία πολλών δημοσιογράφων προς τους υπουργούς ....είναι φοβερό!!!!
      Όσο για τις τράπεζες ναι και εγώ το διάβασα ότι ο Άδωνις ο πατριώτης προέτρεπε (όχι πως οι Ευρωπαίοι χρειάζονταν προτροπή, το capital control....και να μη δεχθούν είπε τη λίστα του Τσίπρα!!!!!!!!!!! Ε ...........αν υπάρχουν οπαδοί του ακόμη περαστικά μας!
      Ελπίζουμε Αριστέα μου αλλά εγώ προσωπικά όχι πολύ....δεν ξέρω, τους έχει φοβηθεί το μάτι μου!!!!!
      Καλό Σ/Κο και Καλή ψήφο!

      Διαγραφή
  8. Οι μεγάλοι άνθρωποι ό,τι κι αν γίνεται χρειάζονται προστασία, σεβασμό και εξηγήσεις σαν να είναι παιδιά. Όσοι έχουν ζήσει πολύ δύσκολες καταστάσεις είναι πράγματι πολύ λυπηρό να τις ξαναζούν και σίγουρα δεν θα ήθελαν να τις ξαναβιώσουν ούτε αυτοί ούτε τα παιδιά τους, όμως εκείνοι είναι που αντιμετωπίζουν και πιο ψύχραιμα την κατάσταση αυτή τη στιγμή και ας ταλαιπωρούνται παραπάνω αυτές τις μέρες.
    Δικό μου πρόσωπο πολύ ηλικιωμένο μου είπε αυτές τις μέρες που συζητούσαμε ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα, καθώς κάποτε χάριζαν κρεοπώλες ένα κιλό κρέας σε όποιον ψήφιζε βασιλιά... δεν της φαίνεται τίποτε τόσο πολύ παράξενο, ειδικά όταν έζησε τον πόλεμο, τη βουλγαρική κατοχή, τη δικτατορία και τον φόβο που έσπερνε, δηλ. μεγάλο μέρος της Νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας. Φυσικά, δεν είναι όλοι έτσι ψύχραιμοι, ανάλογα με τις εμπειρίες που είχε ο καθένας και σε τι πνευματική και σωματική κατάσταση βρίσκεται αυτή τη στιγμή λόγω γήρατος. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται υπομονή και φροντίδα.
    Μην ξεχνάμε επίσης ότι έχουν μάθει να περιμένουν οι άνθρωποι σε ουρές και εντός τραπέζης, για να πάρουν τη σύνταξή τους ή στο ΙΚΑ. Δεν νομίζω ότι πτοούνται από αυτό, το τραγικό όμως είναι ότι τα ΜΜΕ το χρησιμοποιούν, για ιδιοτελείς σκοπούς και εκμεταλλεύονται την παρουσία τους εκεί. Κάποιοι επιτέλους γυρίζουν και τους απαντούν κατάλληλα.
    Καλό σου απόγευμα, Άννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...........ώστε οι κρεοπώλες χάριζαν κρέας για το βασιλιά ε;;;; χαχαχαχα Κοίτα Γλαύκη μου, το να ταλαιπωρούνται σημερα στα ΑΤΜ οι μεγάλοι άνθρωποι δεν είναι κάτι τρομερό. Όμως στην ηλικία αυτή οι αντοχές είναι μικρές σε σχέση με τα νιάτα τους που πέρασαν όσα περιγράφεις. Η τρομολαγνεία του τι μέλλει γεννέσθαι είναι που τους καταρακώνει. Και οι υπεύθυνοι γι αυτό το χάλι, η αντιπολίτευση, στο όνομα των ηλικιωμένων κάνει πολιτική, όπως πάντα. Ντροπή τους λέω εγώ
      Καλή ψήφο Γλαύκη μου
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή