Πλησιάζουν οι εκλογές................


Πλησιάζουν οι εκλογές............σίγουρα είναι η σημαντικότερη εκλογική αναμέτρηση  αυτήν τη φορά. Έτσι λέμε. 
Η αλήθεια όμως είναι ότι οι εκλογές πάντα είναι σημαντικές μια και οι επιλογές μας είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη του  κράτους μας  ή γίνονται αιτία να υποσκάπτεται   το μέλλον του τόπου.
Όμως αυτές οι εκλογές έρχονται μετά από θαλασσοταραχή μεγάλη για τη χώρα και θα περίμενε κανείς ότι οι ''καπεταναίοι'' θα έχουν πάρει το μάθημά τους για το πώς θα πρέπει  να κουμαντάρουν το πλοίο χωρίς τα λάθη του χθες.
Και όμως ακούω παροχές και ξανά υποσχέσεις για μειώσεις φόρων  και ξανά  βλέπω με μισόκλειστα μάτια μαγκούρες που απειλούν    τα κακά παιδιά αν δεν   συμμορφωθούν με τις επιταγές  του  μπαμπούλα που θα μας κάνει μια χαψιά αν οι επιλογές μας δεν του είναι αρεστές. 
Ακούω να περιαυτολογούν άνθρωποι που ζητούν τη ψήφο μας λες και δεν ήταν εκείνοι συνυπεύθυνοι ακόμη και  υπεύθυνοι για τον πάτο που έπιασε η χώρα.
Βλέπω διαφημίσεις κομματικές, που η αλήθεια είναι με κάνουν και γελάω τις περισσότερες φορές, για σωτήρες ,ενώ από κανέναν δεν άκουσα το πώς θα σωθεί η χώρα  και ο λαός της . Και ανάμεσα σ' όλα βλέπω ότι δεν έχουμε ξεφύγει από τη νοοτροπία Μαυρογιαλούρου  και  του  '' και παιδιά θα σας κάνουμε''!
Πρέπει όμως να ψηφίσω...........οπωσδήποτε θεωρώ τη μη άσκηση του δικαιώματος αυτού σαν εχθρική πράξη προς τη δημοκρατία και την πατρίδα μου. Υπερβολή;; Μπορεί  να το  πεις και έτσι.
Αλλά ευθυνόφοβη δεν υπήρξα ποτέ. Και τη λογική εκείνων που  συνεχώς λένε ''λέω να μην πάω να ψηφίσω. Δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για το ποιος θα κυβερνήσει...'' δεν την καταλαβαίνω ούτε στο ελάχιστο.Και δεν έχω καμιά πρόθεση να την κατανοήσω.
Άλλα περίμενα από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.
Περίμενα να βγουν στο τραπέζι προτάσεις για το πώς θα γλυτώσουμε από την ύφεση και για το πώς θα μπορέσει ο εργαζόμενος να ζήσει ξανά αξιοπρεπώς.
Περίμενα να ακούσω τον τρόπο... το πώς, το γιατί το ξέρουμε. 
Περίμενα να υπάρχει και η εναλλακτική πρόταση για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν θα επιτευχθούν στόχοι μιας νέας κυβέρνησης
Αντιθέτως ακούω ότι και ευρώ θα κόψουμε μόνοι μας  και στο ευρώ θα μείνουμ και αλληλοκατηγορίες για το ποιος λέει την αλήθεια και ποιος τα ψέμματα.
 Πόσο φοβάμαι αυτό ακριβώς.Την ώρα που θα διαπιστώσουμε ποιος έλεγε ψέμματα, γιατί τότε, όταν θα έρθει αυτή η ώρα θα είναι αργά.
Νέοι άνθρωποι χωρίς δουλειά, που είναι απαραίτητη όχι μόνο για βιοποριστικούς λόγους αλλά προσδίδει στον άνθρωπο αξιοπρέπεια στη ζωή του, το έχω ξαναγράψει.
Άνθρωποι χωρίς να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες λόγω ανεργίας.
Άνθρωποι που απασχολούνται με την ευέλικτη εργασία, ένας θεσμός αναξιοπρεπής όπως πιστεύω, που απλά διευκολύνει την κάθε κυβέρνηση να μιλά για πάταξη της ανεργίας και τον κάθε εργοδότη να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν τον εργαζόμενο που αντιμετωπίζει το ''αν σ' αρέσει αλλιώς σπίτι σου''!
Άνθρωποι που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των παιδιών τους
Νέοι που έπαψαν να κάνουν όνειρα και σχέδια για το μέλλον  γιατί- κακά τα ψέμματα -τα χρήματα χρειάζονται παντού στη ζωή μας.
Άνθρωποι που έχασαν τα πάντα και ζουν ως άποροι, στο δρόμο.
Όλοι αυτοί περιμένουν με λαχτάρα, όπως πιστεύω, να ακούσουν ότι υπάρχει λύση και όχι ουτοπίες.
Όμως δεν περίμενα ποτέ, να χρησιμοποιούνται αυτά τα όνειρα των ανθρώπων, τα άγχη που τους προκαλούν τα προβλήματα, να χρησιμοποιούνται οι επιθυμίες τους για ψηφοθηρικούς λόγους.
Όχι σ' αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Όχι μετά από τα 40 κύματα που μας χτύπησαν.
Αισθάνομαι ότι περπατάμε επάνω σε τεντωμένο σκοινί και οι πολιτικοί σπρώχνονται να κρατήσουν το σκοινί και θέλουν να  βάλουν εμένα να περάσω απέναντι....εμένα το λαό!!!
Κουράστηκα να ακούω για επενδύσεις που ακόμη δεν βρήκαν το δρόμο.  Για παροχές που δεν λένε πώς θα υλοποιηθούν, για νέες θέσεις εργασίας που δε λένε πώς θα βρεθούν, για πάταξη φοροδιαφυγής που ακόμη δεν βρήκαμε το βηματισμό να την πατάξουμε, για νέους φόρους και τσακωμούς για το ποσοστό τους. 
Αλήθεια κουράστηκα με αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Και τίποτε δεν είναι χειρότερο για έναν πολίτη από το να κουραστεί από τον τρόπο που ασκείται η πολιτική.

16 σχόλια:

  1. Αννουλα μου καλημερα!
    Πλησιαζουν οντως οι εκλογες και ειναι αστραπιαιες.
    Ευχομαι να ψηφισουμε με συνειδηση και οτι γινει να ειναι για καλο!
    Καλο σκ να εχεις! Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίτσα μου καλησπέρα. Τι κάνεις;; Πώς πάει η ίωση;;
      Οι εκλογές ναι πλησιάζουν και φυσικά πρέπει να ψηφίσουμε οπωσδήποτε και με συνείδηση σίγουρα. Ας είναι για καλό όπως λες............μακάρι λέω γιατί για πολλά ανησυχώ
      Καλό Σ/Κο και σε σένα μάτια μου

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Άννα μου! Κουρασμένοι νιώθουμε όλοι μας. Όπως και αβεβαιότητα κι αγωνία. Μοιραζόμαστε όπως επίσης την επιθυμία μας για αλλαγή, για τιμωρία αυτών που μας έφεραν εδώ! Δεν μπορεί να ξεχνούν οι ψηφοφόροι.
    Δεν μπορούν να φέρονται όπως δεκαετίες πριν!
    Περιμένω την 25η για την έκπληξη;
    Για να δούμε!
    Τα φιλιά μου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα Αριστέα μου μοιραζόμαστε όλα αυτά που λες........μακάρι να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο αλλά η ιστορία αυτού του τόπου δεν με αφήνει να αισιοδοξήσω..........
      Για να δούμε και εγώ περιμένω εναγωνίως.
      Καλό σου βράδυ
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  3. γκόρτσος γκόρτσος !!! ελληνική ταινία είμαστε πιά .... άντε για να δούμε τι θά γίνει !!!! καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα μου νομίζω ότι οι νοοτροπίες παραμένουν σε πολλούς ακόμη. Λες και δε έχουμε ναυαγήσει ήδη με θαλασσοταραχή μεγάλη.........
      Για να δούμε...
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  4. Υπάρχει κι άλλη παράμετρος: αν τώρα αλλάξουμε σελίδα, σημαίνει ότι ο λαός όποτε θέλει, μπορεί! Αυτό δεν είναι πολύ αισιόδοξο μήνυμα; Φιλιά και καλό σ/κ Άννα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετρούλα μου σίγουρα ο λαός μπορεί πάντα μπορούσε. Και ναι είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα αλλά πιστεύεις ότι θα αφήσουν να γίνει αυτή η αλλαγή;;; Αντλώ από την αισιοδοξία σου και σου στέλνω φιλιά

      Διαγραφή
  5. Κάθε φορά που γίνονται εκλογές τα ίδια ο ένας εναντίον του άλλου και τούμπαλιν. Μακάρι αυτή τη φορά να γίνουν οι υποσχέσεις πραγματικά έργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kατερίνα μου καλή σου μέρα. Ναι είναι χαρακτηριστικό των εκλογών και εδώ που τα λέμε αν δεν καταφερθεί ο ένας εναντίον του άλλου πώς θα μαζέψουν ψήφους;;; Αλλά οι υποσχέσεις;;;; Μακάρι να γίνουν έργα να ξεφύγουμε από εδώ που βρισκόμαστε

      Διαγραφή
  6. Άννα μου καλή σου μέρα και καλή βδομάδα.
    Φοβάμαι - και το έχω γράψει σε εφημερίδα με την οποία συνεργάζομαι - ότι η 26η Ιανουαρίου θα είναι το ξεκίνημα κάποιων περιπετειών για την πατρίδα. Και τούτο διότι όλοι αυτοί οι ελεεινοί πολιτικοί πάνω από όλα βάζουν το συμφέρον του κόμματος και όχι της πατρίδας.
    Ο Θεός να βοηθήσει την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντένη μου καλή σου μέρα. Μη μου λες τέτοια τέτοιες μέρες!!! Η αλήθεια είναι ότι έχει μαυρίσει το μάτι μας από κακούς πολιτικούς. Ας ελπίσουμε να υπάρχει αυτός ο ένας που θα κάνει τη διαφορά!

      Διαγραφή
  7. συνεχιζουν ακαθεκτοι, αντι να ζητησουν και συγνωμη! Αστα βραστα φιλη μου!
    Καλό ξημέρωμα και μια ακόμα καλύτερη εβδομάδα
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αριάδνη μου. Ποιος να ζητήσει συγνώμη;;; Όλοι τους είναι αθώες περιστερές!!!!!!! Βαρέθηκα να τους ακούω για το πόσο πάσχισαν να σώσουν τη χώρα μας
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  8. Αννούλα μου, τι ωραία φωτό! Πόσο δίκιο έχεις, κουραστήκαμε όλοι, αλλά κάτι πρέπει ν' αλλάξει!
    Να δοκιμάσουμε έναν άλλο τρόπο, ίσως δρόμο, να τολμήσουμε να ισορροπήσουμε!
    Μακάρι να μην νικήσει ο φόβος, μακάρι!
    Καλό βραδάκι φίλη μου! Φιλάκια πολλά με τρυφερή αγκαλιά!:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου μια γλυκιά καλημέρα γιατί σε έχασα...Κάτι πρέπει να αλλάξει; Εγώ λέω ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά για να μην σου πω όλα. Αν δεν έρθουν τα πάνω κάτω δεν πάει η χώρα και εμείς φυσικά, μπροστά
      Δεν νομίζω ότι έχουμε να φοβηθούμε κάτι περισσότερο. Ό,τι ήταν να πάθουμε το πάθαμε...Τώρα σύνεση τίποτε άλλο.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή