Δημιουργώ ....... αλλά όχι λαχανόκηπους!



Είναι κάποιες ιδέες που υλοποιούνται και βρίσκουν υποστηρικτές που μου προκαλούν θαυμασμό επειδή  χρειάζονται προσωπική εργασία αλλά και χρήματα....
Για να τα δούμε μαζί από την αρχή............
Ιαπωνία. Οικογένειες αλλά και παρέες βρήκαν τρόπο ψυχαγωγίας, που είναι και δημιουργικός και εποικοδομητικός. Πόλος έλξης για τους Ιάπωνες έγιναν οι 13 σιδηροδρομικοί σταθμοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Soradofarm, μια πρωτοβουλία της East Japan Railway Company σε συνεργασία με την εταιρεία ψυχαγωγίας Ekipara.
Συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν και έχουν και οικονομική άνεση φυσικά, δημιουργώντας λαχανόκηπους στις οροφές των σταθμών!!!!!
Συγκεκριμένα, όλα άρχισαν πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ένας λαχανόκηπος έκανε την εμφάνισή του στη στέγη του σιδηροδρομικού σταθμού Εμπίσου του Τόκιο. Σήμερα, στην ιαπωνική πρωτεύουσα υπάρχουν 5 και σε ολόκληρη τη χώρα 13 τέτοιοι πράσινοι σταθμοί, όπου παρτέρια εμβαδού 3 τετραγωνικών μέτρων ενοικιάζονται προς περίπου 700 ευρώ τον χρόνο.Απευθύνεται ακόμη και σε αρχάριους, καθώς γεωπόνοι αναλαμβάνουν να τους διδάξουν τα βασικά πριν αρχίσουν να φτιάχνουν το μικρό τους κήπο.
Οι δύο εταιρείες – εμπνευστές του σχεδίου αυτού επιθυμούν να δημιουργήσουν περισσότερους λαχανόκηπους πάνω ή κοντά σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, καθώς και η ζήτηση είναι μεγάλη και οι υπάρχοντες κήποι έχουν αρχίσει να αποτελούν πόλο έλξης για οικογένειες και παρέες που βρήκαν ένα νέο τόπο συνάντησης και ένα νέο μέσο ψυχαγωγίας.


Εντάξει...........καλό είναι  να ψυχαγωγείσαι δημιουργώντας, αλλά πάλι να πω ότι δεν το βρίσκω παράξενο, θα είναι ψέμα...
Αλλά και λίγο θλιβερό είναι............Σκέψου, πόσο περιορισμένοι αισθάνονται αυτοί οι άνθρωποι  για να ψυχαγωγούνται φτιάχνοντας κήπους οπουδήποτε και πληρώνοντας μάλιστα. 
Αχ αυτό ο γρήγορος ρυθμός της σύγχρονης ζωής στις μεγαλουπόλεις πόσο έχει απομακρύνει τον άνθρωπο από τη φύση!!!!!!!!!!!!!!!!


Πάντως............και επειδή εγώ όχι μόνο δεν φτιάχνω λαχανόκηπους αλλά δεν νομίζω ότι θα πλήρωνα για να νοικιάσω τα τετραγωνικά της ομόνοιας για να φυτέψω ντομάτες, έχω βρει άλλους τρόπους να ψυχαγωγούμαι και να δημιουργώ.

Θυμάσαι τις ημέρες της ανάπαυλας, της ημέρες του Πάσχα, που τις πέρασα στο νησί μου, και που η βροχή με κράτησε στο σπίτι αρκετά;;Είπα ότι έφτιαξα λίγα ξύλινα πραγματάκια για τη νέα Δράση Ελληνίδων Βlogger   που έχει αναλάβει  η Αννιώς μας,   και που θα γίνει στην Κοζάνη. Είχα υποσχεθεί ότι θα σας τα δείξω όταν θα είναι έτοιμη η Αννιώ.........
Να λοιπόν που είναι πανέτοιμη να καταγράψει όλα τα δημιουργήματά μας.
Ξύλο είναι το θέμα μας.
Βρήκα και εγώ παλιά ξύλα στην Κεφαλλονιά, μα πολύ παλιά λέμε και τα περιποιήθηκα αναλόγως. 
Έφτιαξα αυτόν τον πίνακα για παιδικό δωμάτιο: ζωγραφική  με ακρυλικά χρώματα, έβαψα και κόλλησα  ξύλινο σκαρί στη βάρκα, με ξύλινο κατάρτι. Ξύλινο έφτιαξα και το φάρο. Έβαλα και ήλιο από μαλακό υλικό, και από το ίδιο υλικό είναι και το φως του φάρου. Έβαλα και αληθινά βότσαλα και ιδού!


Αλλά βρήκα και 4 σουβέρ ξύλινα. Τα δυο, αυτά με τα λουλούδια τα έφτιαξα με την τεχνική decoupage.To ηλιοβασίλεμα είναι ζωγραφική με ακρυλικά χρώματα και το τελευταίο με τα περιστέρια είναι ανάμειξη ζωγραφική και decoupage (τα περιστέρια). Τους έβαλα γατζάκια για κρέμασμα, και κρεμαστάρια για πετσετούλες και είναι έτοιμα.


Αυτά τα λίγα προς το παρόν...................ελπίζω και αυτό το μπαζάρ να έχει επιτυχία! Καλή δύναμη Αννιώ μου!

32 σχόλια:

  1. Άννα μου, τι έκπληξη είναι αυτή..; Πανέμορφα όλα!! Μου αρέσουν πολύ οι επιλογές των χρωμάτων σου!!:-)
    Καλή δύναμη, καλή επιτυχία εύχομαι στην προσπάθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Σόφη μου. Είναι τα χρώματα που μ'αρέσουν. Να σαι καλά!
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
  2. ενδιαφέρον αυτό που διάβασα , άννα μου, ωραίες και οι κατασκευές σου, μπράβο σου
    ευχομαι μια καλη μέρα να έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα καλη μου φιλη!
    Τι να πω για την αναρτηση σου αυτη;
    Εξεπλαγην ευχαριστα φυσικα!
    Εχεις πολλα ταλεντα Αννα μου!
    Συγχαρητηρια για ολα!
    Μπραβο και για την ενεργη δραση σου!
    Φιλακια πολλα πολλα!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ γλυκιά εκφραστική μου φίλη. Να σαι καλά. Τώρα ας μην υπερβάλλουμε με τα ταλέντα..........απλά ασχολούμαι με πολλά!!!!!!!!!!!
      Καλό σου απόγευμα μάτια μου

      Διαγραφή
  4. Ωραίες οι κατασκευές σου Άννα μου και ο σκοπός για τον οποίο τις δημιούργησες ακόμη καλύτερος.
    Καλημέρα και φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου εύχομαι αυτός ο σκοπός να έχει επιτυχία.Σ'ευχαριστώ πολύ
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Άννα μου!ε...τι να πω για τους λαχανόκηπους;απ' όσο είμαι σε θέση,να γνωρίζω εδώ στη Θεσσαλονίκη,κληρώνονται κάποιες μικρές εκτάσεις για οικογένειες στο αγρόκτημα της γεωπονικής σχολής χωρίς απ' όσο νομίζω,να καταβάλλουν κάποιο αντίτιμο.Έτσι μπορούν και έχουν τα δικά τους λαχανικά και ξέρουν,τι τρώνε!!
    Οι δημιουργίες σου είναι πολύ όμορφες!Ειδικά τα σουβέρ μου άρεσαν πάρα πολύ!!Τελικά το decoupage μπορεί να μεταμορφώσει τα πάντα!!
    υ.γ άλλαξα διαδικτυακή διεύθυνση,γιατί η παλιά μου έκανε τσαλιμάκια... η καινούρια είναι florewritesabout.blogspot.gr
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις τι έχω πάθει Ανθή μου;;; Έχω πρόβλημα με τη σύνδεση και όταν μπήκα στη σελίδα σου και μου λέει ότι το ιστολόγιο καταργήθηκε, απηύδησα! Δεν το πίστεψα και δεν είχα και το μαίιλ σου να σου γράψω να ρωτήσω. Ευχαριστώ που με ενημέρωσες.
      Όσο για τους λαχανόκηπους και εγώ ξέρω πως δήμοι μοιράζουν αγροτεμάχια για προσωπική καλλιέργεια και είναι ωραίο. Άλλο όμως είναι να πληρώνεις για να καλλιεργείς ως ψυχαγωγία...........τι να πω;;
      Σ'ευχαριστώ και η αλήθεια είναι ότι το ντεκουπάζ κάνει θαύματα.
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  6. ΄Αννα μου γλυκιά...
    Τι ομορφιές έφτιαξες!!!
    Με ξετρέλαναν τα σουβέρ που έγιναν κρεμαστρούλες αλλά κι ο πίνακας με το θαλασσινό του θέμα....
    Σ΄ ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου...
    Σύντομα θα δεις τα έργα σου στη σελίδα της Δράσης, παρέα με τα υπόλοιπα καλούδια που αρχίζουν και μαζεύονται από όλες τις φίλες της γειτονιάς...
    Να΄σαι καλά Αννούλα μου...
    Σου στέλνω ένα φιλί, με χρώμα θαλασσί...♥
    **Αννιώ**


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιώ μου πήρα και το μαίιλ σου. Μην αγχώνεσαι αφού είσαι πνιγμένη στη δουλειά, όλα θα γίνουν. Το είχα υποσχεθεί ότι θα τα δείξω γι αυτό σου έστειλα μαίιλ.
      Χαίρομαι που σ'αρεσαν. Και εμένα τα σουβέρ μ'αρέσουν πολύ
      Θα φτιάξω και άλλα σιγά σιγά να το ξέρεις
      Καλή συνέχεια
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Αχ! εγώ δεν άρχισα ακόμα..υπέροχα τα έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eσύ πουλάκι καλύτερα να δώσεις άδεια στον εαυτό σου να ξεκουραστεί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σε διαβάζω και παθαίνω μια μικρή υπερκόπωση κάθε φορά!!!!!!χαχαχα
      Μην ανησυχείς έχουμε καιρό. Εγώ χρόνο δεν έχω και άρχισα σιγά σιγά γιατί δεν θα προλάβω να κάνω αρκετά όπως στη Ναύπακτο που έκανα 4 κομμάτια μόνο.
      Αν στ'αλήθεια αρέσουν και σε σένα τότε μπράβο μου και σ'ευχαριστώ έτσι και αλλιώς!!!!!!!!!!!!!!!!
      Καλό σου βράδυ Αχτίδα μου

      Διαγραφή
  8. Έλα ρε! Υπέροχα είναι ειδικά αυτό με τις πασχαλίτσες! Μου αρέσουν αυτά που βάζεις ενδιάμεσα στα κείμενα (φράκτες κάγκελα κλπ!) και σου τα κλέβω! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την μου την έκπληκτη!!!!!!!!!! χαχαχα Μωρέ κλέψε ό,τι θες και έχω και ένα σωρό άλλα dividers να σου δώσω αν θες..........
      Να σαι καλά Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα!
    Η επαφή με τη φύση, ειδικά μέσα στις μεγαλουπόλεις, μόνο καλό μπορεί να κάνει.
    Όσο για δημιουργική σου ικανότητα είναι μοναδική.
    Δημιούργησες πολύ όμορφα ξύλινα έργα.... και εμπνεύεις και εμάς να κάνουμε παρόμοια.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Αννούλα μου γλυκιά!!!!!!!!!!!! Άντε ξεκινήστε και σεις.......γιατί ο χρόνος περνάει.
      Όσο για τη φύση σίγουρα καλό κάνει η ενασχόληση. Αλλά και να πληρώνεις γι αυτό;;;;;;;;;; Δεν σου φαίνεται καθόλου παράξενο;;;;;;;
      Καλό σου βράδυ Άννα μου και κρίμα που δεν πρόλαβα το διαγωνισμό σου

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα Άννα μου!
    Φυσικά και θα συμφωνήσω μαζί σου : υπάρχει καλύτερη δημιουργία από αυτή που κάνουμε με τα χεράκια μας και προσφέρουμε στους άλλους;
    Πανέμορφα τα έργα σου! Μπράβο σου!
    Φιλιά πολλά! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Αριστέα μου.............Να σαι καλά! Μόλις γύρισα από τη δική σου σελίδα.....Ταλαιπωρούμαι τελευταία με πολλές σελίδες φίλων...........φορτώνουν φορτώνουν και μετά μου λέει αδύνατη η φόρτωση της σελίδας................συνεχώς το ίδιο!!!!!!
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Αννα , διάβασα για τους λαχανόκηπους στο Τόκυο και εμένα προσωπικά με παραξενεύει πολύ. Μου αρέσει να έχω λαχανόκηπο αλλά σ΄ένα κτηματάκι κάπου αλλού.
    Ξέρεις μου αρέσει πολύ ο πίνακας σου γιατί έχει διαφορετικά και αληθινά υλικά και φως..., όπως φωτεινά είναι και τα κρεμαστράκια για την κουζίνα. Μακάρι να πάνε καλά στο παζάρι , στο χέρι μας είναι άλλωστε .
    Την αγάπη και τα φιλιά μου στην πληγωμένη Κεφαλλονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Νικόλ μου..........Ε............ναι και εμένα με παραξενεύει. Να έχω το δικό μου λαχανόκηπο στο κτήμα μου ή στον κήπο μου το καταλαβαίνω. Να δίνω τόσα χρήματα για να ψυχαγωγηθώ τι να πω;;;;;;;;;
      Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..................Μακάρι το μπαζάρ να έχει και αυτό επιτυχία. Πιστεύω όμως ότι θα έχει ..............ας μην ξεχνάμε ότι η Αννιώ το έχει αναλάβει και είναι φοβερή σε ιδέες!!!!!!!
      Να μου είσαι καλά!

      Διαγραφή
  12. Η ενασχόληση με τη γη είναι σίγουρα δημιουργία, αλλά και ψυχοθεραπεία..
    είναι και μεγαλειώδες να βλέπεις πως μπορείς και δημιουργείς ζωή, οπότε καταλαβαίνω γιατί πληρώνουν από τη στιγμή που δεν έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν αλλιώς!
    Οι δικές σου δημιουργίες εξαιρετικές!!!
    Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου έδωσες νέα οπτική με τις εξηγήσεις σου για το τι προσφέρει η ενασχόληση με τη γη.........σ'ευχαριστώ.
      Σ'ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια για τα ξύλινά μου.
      Καλή σου μέρα Μαρία μου

      Διαγραφή
  13. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση και πανέμορφες οι δημιουργίες σου και για καλό σκοπό !!!! Μπράβο , Άννα μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου σ'ευχαριστώ πολύ. Και ο σκοπός όντως είναι υπέροχος
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  14. Τώρα ἀνακάλυψα κι ἐγώ τό δικό σου ἱστολόγιο...Δέν τά καταφέρνω καλά στίς ἀναζητήσεις...Θά το μελετήσω...Φαίνεται πολύ ἐνδιαφέρον καὶ μέ μεράκι φτιαγμένο...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελένια μου σ'ευχαριστώ.Καλώς όρισες! Με την ησυχία σου...........ελπίζω να διασκεδάσεις ψάχνοντας............
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
  15. Το πόσο σε ζηλεύω που μπορείς και φτιάχνεις τόσο ωραία πράγματα με τα χέρια σου, δεν μπορείς να φανταστείς...
    Και τέτοια πράγματα να μπορείς να προσφέρεις: υπέροχη η αίσθηση που θα έχεις, Άννα...
    Καλή σου νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου σ'ευχαριστώ πολύ...........Η αίσθηση της προσφοράς δεν περιγράφεται!!!!!!
      Καλό σου Σ/Κο κορίτσι μου

      Διαγραφή