Η Αθήνα που αγαπώ!!!!!!!!!!!


Μια ανοιξιάτικη ημέρα μέσα στο φθινόπωρο, είναι ημέρα για βόλτα στον ήλιο, στο φως της Ελλάδας που αναζωογονεί και φέρνει αισιοδοξία για το αύριο.
Τα βήματά μου με έφεραν σε μέρη αγαπημένα, σε περιοχές που η ιστορία φωνάζει από μακριά, μέρη που ακόμη σέβεται ο άνθρωπος και δεν τα έχει καταστρέψει τελείως. Όχι βέβαια πως δεν έχουν γίνει άσχημες παρεμβάσεις  στο όνομα της ανάπτυξης, αλλά είναι ίσως από τις λίγες περιοχές που μ' αρέσει να τις περπατώ, μια και διατηρούν ακόμη στοιχεία του χθες, εναρμονισμένα με το σήμερα.
Ακρόπολη, Θησείο, Πλάκα...............η ομορφότερη βόλτα μια ηλιόλουστη φθινοπωρινή ημέρα!
Πολύς κόσμος, ακόμη και το Μουσείο της Ακρόπολης είχε πολλούς επισκέπτες, γκρουπ ξένων τουριστών αλλά και Έλληνες με τα παιδιά τους, που ήλθαν να δουν την ιστορία να διηγείται.........
Το Μουσείο είναι θαυμάσιο!!!!!!!!Περπατάς στα γυάλινα δάπεδα βλέποντας το χθες να ξετυλίγεται κάτω από τα πόδια σου.
Πολύ θα ήθελα να ζω εκεί, με θέα την Ακρόπολη!!!!!!!! 
Η θέα από όλες τις μεριές της καφετέριας του Μουσείου, είναι η Αθήνα που αγαπώ!!!!!!!!!!
Και τα διασκεδαστικά ποδήλατα για όλη την οικογένεια βρίσκονται εκεί, στη Διονυσίου του Αρεοπαγίτου για όσους θέλουν να δοκιμάσουν. Ο μικρός γελούσε ξεκαρδιστικά την ώρα που περνούσαμε από δίπλα του.
Και η βόλτα στην Αθήνα που αγαπώ συνεχίζεται............
Η Πλάκα είναι ακόμη αγαπημένη πολλών και όχι μόνο τουριστών! 
Στο βάθος και ο Λυκαβηττός!!!! Άλλη μια περιοχή που μ' αρέσει να την περπατώ!!!!


Όσο και αν τα προβλήματα είναι πολλά στη χώρα μας, ο καταγάλανος ουρανός και ο ήλιος δεν σ' αφήνουν παραπονούμενο. Γι αυτό και εμείς οι Έλληνες είμαστε ''έξω καρδιά''! 



2 σχόλια:

  1. Ευτυχώς σ' αυτό το κομμάτι της Αθήνας δεν μπόρεσαν (ή δεν άφησαν) να πάνε οι μπουλντόζες το '50 και το '60 για κτιστούν και εκεί "τα ευάερα και ευήλια" σπίτια όπως έγινε στην υπόλοιπη πόλη.

    Υπάρχει κάτι που θυμίζει πως πρέπει να είναι μια ιδανική πόλη, όπως ήταν στην περίοδο του μεσοπολέμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλή σου μέρα. Έχεις δίκιο, ευτυχώς που δεν μπήκαν οι μπουλντόζες αν και εκεί έχουν γίνει επεμβάσεις που ασχημίζουν την περιοχή. Όμως σίγουρα έτσι έπρεπε να είναι όλη η Αθήνα αν λάβουμε υπόψη ότι κλείνεται από βουνά γύρω γύρω και τα χαμηλά σπίτια είναι το ιδανικό. Όμως..........τα συμφέροντα όπως πάντα άλλα σχέδια είχαν. Γι αυτό και έχουμε τη χειρότερη πόλη της Ευρώπης και όχι μόνον.

      Διαγραφή