Μετά τα φάρμακα τι έχει σειρά;;; Τα τρόφιμα μήπως;;;;;;;


Ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ! 
 Σε μια χώρα της Ευρώπης, στην υπό πτώχευση πατρίδα μας, ακόμη και το φάρμακο μπήκε στο χορό των  εκβιασμών!
Είναι ντροπή να οδηγείται ένα μεγάλο,πολύ μεγάλο μέρος του λαού στην απόγνωση γιατί δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακα των ασθενών του.
Είναι απογοητευτικό να βλέπεις  τους αγώνες των φαρμακοποιών να μπαίνουν στο παιχνίδι του εκφοβισμού κυβέρνησης, με θύμα το  λαό, με μόνο σκοπό το συρτάρι των ταμειακών μηχανών τους που πρέπει να γεμίσει......

Δεν υποστηρίζω βέβαια ότι οι κλάδοι των εργαζομένων  δεν πρέπει να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Όμως, όταν θίγεται η ασφάλεια της υγείας των πολιτών τότε το συζητώ. Και φυσικά όταν οι καιροί είναι δυσμενείς όπως τώρα! 
Ξέρουμε ότι το κράτος ποτέ δεν υπήρξε καλοπληρωτής όπου έπρεπε να πληρώσει.
Τα ταμεία όμως σήμερα είναι άδεια. Το βλέπουμε και ας μην είμαστε εντός της κυβέρνησης. Το ζούμε, το αντιλαμβανόμαστε βλέποντας την αγορά.
Υπάρχουν όμως και όρια.
Μια μεγάλη βιομηχανία σε βάρος των πολιτών είναι και αυτή των φαρμάκων.
Τώρα βέβαια οι φαρμακοποιοί απαιτούν πληρωμή και όχι πίστωση.  Τώρα που το κράτος σερνάμενο προσπαθεί να ανασηκωθεί- αν το προσπαθεί πραγματικά.
Τώρα που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους και εξαιτίας της περικοπής μισθών και συντάξεων, αλλά και εξαιτίας της μεγάλης ανεργίας.
Μια ευαισθησία από όλους τους κλάδους θα ήταν ο μόνος ενδεδειγμένος δρόμος αντιμετώπισης της δύσκολης κατάστασης.
Τρόφιμα, φάρμακα, περίθαλψη δεν πρέπει να μπαίνουν στο παιχνίδι των οικονομικών απαιτήσεων αυτές τις εφιαλτικές  μέρες που ζούμε.
Και έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση..........τι να κάνει;;;;;;
Ο Υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας δήλωσε  ''Εμείς που βρισκόμαστε τώρα εδώ, ως υπηρεσιακή κυβέρνηση, παίζουμε τον ρόλο του νοσηλευτή. Παρακολουθούμε τον ασθενή και τον διατηρούμε σε μια κατάσταση ώστε συντόμως οι εξαιρετικοί γιατροί που έχουμε να επιληφθούν του θέματος και να σώσουν τον άρρωστο. Αυτό το προσδοκώ εγώ, και μαζί μ' εμένα φαντάζομαι όλα τα εκατομμύρια των Ελλήνων, να συμβεί μετά τις 17 Ιουνίου''.
Αυτοί οι εξαιρετικοί γιατροί που έχουμε θα επιληφθούν στις 17 για να πολλαπλασιάσουν τον άρτο ωσάν Μεσσίες;;;;;;;;
Η αλήθεια είναι  ότι ακόμη και σήμερα εκατομμύρια φεύγουν για πληρωμές παχυλών αμοιβών, για δαπάνες που αφορούν ψεύτικες συμμετοχές υπαλλήλων σε επιτροπές , φεύγουν ακόμη σε μαϊμού συντάξεις και επιδόματα μαζί με τη φοροδιαφυγή που δεν λέει να τιθασευτεί.
Και αναρωτιέμαι: πάνω στο πτώμα το ετοιμοθάνατο της χώρας πολλοί στήνουν χορό αισχροκέρδειας για εύκολο πλουτισμό......Τι πολίτες είναι αυτοί;;
Και όμως, είναι  συμπολίτες μας. Και οι πολλοί που είναι αμέτοχοι σ' αυτά τα οικονομικά παιχνίδια,  μένουν ανήμποροι στις ουρές για να εξασφαλίσουν το φάρμακο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Είναι ανήκουστο αυτό που συμβαίνει.
Είναι ωμός εκβιασμός  προς ένα κράτος που αναμένει να κυβερνηθεί από υπεύθυνους πολιτικούς. Είναι ωμός εκβιασμός σε ένα λαό που ψάχνει αυτούς τους υπεύθυνους πολιτικούς! 
Και οι εκλογές πλησιάζουν..........με ορατό το ενδεχόμενο ακυβερνησίας ... ξανά! Ή στην καλύτερη περίπτωση, υπάρχει το ενδεχόμενο να κυβερνηθεί η χώρα για λίγο μόνο καιρό και ξανά στις εκλογές! 
Δεν ξέρω πια τι λύσεις θα δοθούν και αν είναι εφικτές λύσεις....ή αν υπάρχουν λύσεις! Ακούμε τόσα πολλά, τόσο διφορούμενα, βλέπουμε τόσες προσπάθειες που γίνονται από τα κόμματα για να μπουν με αυξημένα ποσοστά στη Βουλή, που ο ωχαδερφισμός κλάδων εργαζομένων είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι!
Μη ξεχνάμε ότι πολλοί ασθενείς σταματούν τις θεραπείες τους εξαιτίας των φαρμακοποιών που σταμάτησαν την πίστωση χωρίς ..............ελπίδα υπαναχώρησης! Και μιλάμε για φάρμακα υψηλού κόστους και για θεραπείες σοβαρών παθήσεων! Πού είναι η ανθρωπιά; 


Ο καθένας νομίζω ενδιαφέρεται να σώσει το ''τομάρι '' του. Μα αν δεν βρεθούμε αλληλέγγυοι σ' αυτήν την καταστροφή, όλους θα μας πάρει ο κατήφορος!!!!!!!!!!
Και όσες αντοχές και αν έχει κάποιος, πώς να δείξει δύναμη όταν το κύμα της κατρακύλας τον  σπρώχνει στο κενό;;;;;;;



4 σχόλια:

  1. Άννα μου συμφωνώ μαζί σου! Ποτέ κανείς δεν σκεφτόταν το σύνολο και κανείς δεν δρα σαν άτομο που σκέφτεται τους συμπολίτες του και που πρέπει κι αυτός να θυσιάσει και να προσφέρει το λιθαράκι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαίρη. Έχεις δίκιο, πάντα έτσι ήταν μόνο που σε δύσκολες εποχές όπως η δική μας, η αυτοσυντήρηση γίνεται έντονη!!!!!!!!!!!!! Έτσι ο ''διπλανός μας'', μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

      Διαγραφή
  2. Η Ευρώπη που είχε μια ιστορία κοινωνικού κράτους, δυστυχώς στο βωμό του κέρδους αμερικανοποιήθηκε! Ότι και να πει κανείς έχεις δίκιο απόλυτο στα όσα σκέφτεσαι και λες. Το μόνο που απομένει είναι να μη δούμε και χειρότερα...

    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες τελευταίε μου είναι....όπως τα λες! Έχασε το όραμα η Ευρώπη και υποκλίθηκε στις αγορές!!!!!!!!
      Καλησπέρα

      Διαγραφή