Δύσκολη η απόφαση του ''τι θα ψηφίσω;''!!!!

Μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές.
Εκλογές...... που πρώτη φορά είναι τόσο ρευστές, τόσο απροσδόκητου αποτελέσματος.
Αν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν, τότε θα έχουμε μια πολυκομματική Βουλή. 8-10 κόμματα ή και λιγότερα θα εκλεγούν, που σημαίνει μικρότερα ποσοστά στα μεγάλα κόμματα εξουσίας.

Δεν έχω καταλήξει τι θα ψηφίσω ακόμη. Και αυτό είναι προσωπικά πρωτοφανές. Ίσως, γιατί άλλα περίμενα από την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων. Ίσως, γιατί μετά την μεγάλη οικονομική ύφεση που περνάμε και που πολλοί ομολογούν ότι θα ενταθεί μετά τις εκλογές, ήλπιζα ότι τα υπάρχοντα κόμματα αλλά και τα νέα, θα απέφευγαν την πεπατημένη και θα ξεπερνούσαν τον εαυτόν τους. Θα νοιάζονταν βρε αδελφέ για την πατρίδα.
Αλλά καιροσκοπούν. Σαν τυχοδιώκτες κυνηγούν περισσότερες έδρες στη Βουλή, χωρίς να σκέφτονται την επόμενη ημέρα. Και αυτό το κατανοείς από την προεκλογική τους παρουσία, από τις συνεντεύξεις τους, από τις δηλώσεις τους και ανταπαντήσεις τους.
''Να μάθουμε να συνεργαζόμαστε'' ήταν η απάντηση ενός συζητητή μου όταν του εξέθεσα τις επιφυλάξεις μου γι αυτά τα πολλά κόμματα που θα μπουν στη Βουλή, με μικρά ποσοστά και με, πιθανότατα,  μη αυτοδυναμία  σε κανένα κόμμα.
Πώς και ποιοι θα συνεργαστούν, όταν είναι ήδη δρομολογημένη η ''σωτηρία της χώρας'' με την Τρόικα να δίνει το ρυθμό του  βάδην; Και μάλιστα όταν δυο μόνο είναι τα κόμματα που ακολουθούν αυτόν το ρυθμό, με το ένα να δηλώνει πως διαφωνεί αν και ακολουθεί;
Η αντιπολίτευση που  θα πάρει σε ψήφους τη δυσαρέσκεια του κόσμου, αδυνατεί ως φαίνεται να συνεργαστεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ευκαιρία αριστερής κυβέρνησης, όταν σίγουρα από  τα κόμματα της αριστεράς, δεν παίρνει το καθένα μόνο του ποσοστό ικανό να κυβερνήσει. Για ποια συνεργασία πρόκειται, ίσως οι εκλογές δείξουν. Αλλά το ΚΚΕ δείχνει ότι η συνεργασία μαζί του αποκλείεται, ο Καμμένος είπε ότι τα εθνικά θέματα τους χωρίζουν αφού δεν υπάρχει κοινό σημείο επαφής και τα άλλα κόμματα ούτε καν το συζητούν.
Ακούσαμε από όλα τα κόμματα αυτό που πίστευαν ότι θέλαμε να ακούσουμε. Πάλι οι αλήθειες έμειναν για να φανούν με την πάροδο του χρόνου! Και πάλι όλοι οι πολιτικοί απέδειξαν ότι θεωρούν το λαό ανώριμο για να ακούσει αυτήν την αλήθεια όσο ζοφερή και αν είναι.
Μέσα ή έξω από την ΕΕ,  περικοπές μισθών και θέσεων εργασίας,  ένα χρέος που δεν αφήνει περιθώρια για συζητήσεις ελπιδοφόρες, διαγραφή του χρέους,  μια ανάπτυξη που δεν λέει να έρθει μια και οποιοσδήποτε σχεδιασμός δεν εγγυάται τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, αφού βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών, πτώχευση ή επιβίωση της χώρας, είναι ό,τι κυριαρχεί στους προεκλογικούς λόγους. Λες και δεν το βλέπαμε............λες και δεν το ξέραμε.
Τις λύσεις τους δεν ακούσαμε, αν και κάποια κόμματα είπαν μερικά μέτρα που θα πάρουν μετά τις εκλογές ή που προτείνουν και μάλλον είναι από τα μέτρα που υπάρχουν στην ατζέντα κάθε κόμματος σε κάθε προεκλογική εκστρατεία.

Δύσκολες εκλογές. Το ''μετά'', με απασχολεί ακόμη περισσότερο. Οι περιπέτειες για τη χώρα δεν πέρασαν και μπορεί να είναι χειρότερες. Και νέες  θέσεις εργασίας χάνονται καθημερινά.
Ποιοι θα συνεργαστούν για το καλό του τόπου;;;
Με ποια ελάχιστη βάση συνεννόησης;;;;
Πού θα βρουν τα χρήματα όσοι, ως αντιμνημονιακοί, βεβαιώνουν ότι υπάρχουν τρόποι για να ελαφρυνθεί ο λαός από τα βάρη;;;;
Γιατί δεν μαθαίνουμε αυτούς τους τρόπους πριν τις εκλογές;;;;;;;;;;;
Σε ποιες νέες περιπέτειες θα μπει η χώρα αν...............κυριαρχήσουν οι δυνάμεις που υποστηρίζουν αυτό που ονειρευόμαστε, αλλά που δεν μας αφήνουν να δούμε ότι είναι εφικτό;;;;;;
Πολλά ερωτηματικά που δεν θα βρουν απάντηση μια βδομάδα πριν τις εκλογές...........
Δύσκολη η 6η Μαΐου.
Ψηφίζεις αυτό που θέλεις ή αυτό που πρέπει;;;;;;;
Και ποιο είναι αυτό το ''πρέπει'';;;;
''Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου''.
Αβραάμ Λίνκολν (Αμερικανός Πρόεδρος) | 1809-1865

Το ξέρω ότι η ψήφος είναι πολύ πολύ πολύ σημαντική. Γι αυτό διαφωνώ κάθετα με το ''δεν πάω να ψηφίσω''!
Με την ψήφο μας έχουμε υποθηκεύσει ήδη το μέλλον των παιδιών μας.....
Ας ευχηθώ να μην το σκοτώσουμε αυτό το μέλλον........
Εύχομαι αυτές οι εκλογές να δείξουν τουλάχιστον ότι η δημοκρατία ζει και βασιλεύει!!!!!!!!!Και θα ζει όσο οι πολίτες ζουν γι αυτήν!
Ας γίνει αυτό που οι πολλοί θέλουν, αυτό είναι δημοκρατία.
Καλή ψήφο!!!!!!!!!!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου