Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών: να γίνουν ή να μη γίνουν;


Να φτιαχτούν τα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών ή να μη φτιαχτούν;;;
Να ένα ερώτημα που θέλει απάντηση!
Και την απάντηση τη δίνουμε παίζοντας την κολοκυθιά! Συνηθίζουμε συχνά να παίζουμε, μια και είμαστε παιχνιδιάρηδες, σαν λαός ...έστω και ζαβολιάρηδες πολλές φορές. Βλέπεις, αν το αποτέλεσμα που θα βγάλει η κολοκυθιά δεν μας αρέσει, θα αντιδράσουμε ξανά......αλλά μας αρέσει να παίζουμε!!!!!!!!
Παίζουμε λοιπόν τους ώριμους πολίτες που έχουν κρίση και αντικειμενικότητα...Ναι, λένε οι μισοί στα κέντρα, είναι οι ''υπέρ'', αλλά και από αυτούς θα βρεις τους ''υπέρ-εναντίον'' όταν το κέντρο θα φτιαχτεί δίπλα στη δική τους αυλή! Ε....ας πάει στου γείτονα βρε αδελφέ...τι σόι πατριώτης είναι ο γείτονας!!!!!!!!!!
Είναι όμως και οι εναντίον που θέλουν-απαιτούν από το κράτος να περιθάλψει, στα πλαίσια του ανθρωπισμού, όλους τους αναξιοπαθούντες μετανάστες.
Ας  τα πάρουμε απ' την αρχή, παίζοντας  τις ερωτοαπαντήσεις....αλήθεια-ψέμα!
Είμαστε ρεαλιστές;;;
Τι σημαίνει ρεαλισμός όμως;;; Πρέπει να μάθουμε από την αρχή ότι ρεαλισμός είναι το να μην απαιτείς από το κράτος σου να περιθάλψει όλα τα εκατομμύρια των καταφρονεμένων που τα δικά τους κράτη αφήνουν στην ένδεια. Και δεν απαιτείς από το κράτος σου κάτι τέτοιο επειδή είναι ανέφικτο!!!!!! 
Τι άλλο είναι ρεαλισμός;; Το ότι η παράνομη μετανάστευση είναι γεγονός. Ότι χρειάζονται μέτρα αντιμετώπισής της επίσης είναι μια αλήθεια που δεν κοιτάξαμε κατάματα. Το να μιλάμε για το πώς και το γιατί της μετανάστευσης, είναι ένα ωραίο θέμα συζήτησης με την παρέα μας ή ................για τα παράθυρα των ειδήσεων στα ΜΜΕ.
Ρεαλισμός όμως είναι και το ότι η απέλαση είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη για πολλές πολλές περιπτώσεις! Άρα ....παίρνοντας αυτά ως δεδομένα, ψάχνουμε τη λύση.
Είναι απαραίτητο να ξέρουμε ποιος είναι ποιος, από πού έρχεται και πώς θα πορευτεί στη χώρα μας;;
Ασφαλώς λέω εγώ, μια και ο ανώνυμος, αυτός που δεν έχει χαρτιά, γίνεται βορά στα χέρια εκμεταλλευτών, μετέχει ευκολότερα στην εγκληματικότητα αφού βρίσκει δυσκολότερα δουλειά, μένει άστεγος, πεινά και αρρωσταίνει χωρίς να έχει δικαίωμα περίθαλψης.
Είναι απαραίτητο να έχουν ιατρική περίθαλψη και να ελέγχονται για ασθένειες μεταδιδόμενες;;
Αυτονόητο είναι και ας μη ξεχνάμε ότι ήδη επανήλθαν ασθένειες που είχαν εξολοθρευτεί όπως η φυματίωση και μάλιστα η ανθεκτικού τύπου φυματίωση που είναι μεταδιδόμενο νόσημα.
Τι σημαίνει ανθεκτική φυματίωση;; Απλά ανθίσταται στα αντιβιοτικά...Γι αυτό χρειάζεται περίθαλψη, απομόνωση και σωστή αγωγή.
Ο παράνομος μετανάστης δεν  θα ελεγχθεί υγειονομικά αν δεν φιλοξενηθεί σε χώρους υποδοχής.
Ήδη αυτοί οι χώροι θα έπρεπε να έχουν γίνει χθες, προχθές, πέρσι .....ήδη έχουν καθυστερήσει πολύ...
Το να αντιδρούμε για την αντίδραση είναι αδιέξοδη τακτική. 
Το να υποστηρίζουμε στα πλαίσια του ανθρωπισμού, την ισότητα, την πρόνοια και το δικαίωμα της σωστής ζωής  όλων των ανθρώπων που ζουν στη χώρα μας, είναι ωραία πιστεύω που καλό θα ήταν να είχαν βάση και προοπτική.
Είναι εφικτό να δοθεί σε όλους η Ελληνική υπηκοότητα ώστε να μείνουν εδώ, να εργαστούν νόμιμα, να κερδίσει το κράτος;;
Όχι , είναι η δική μου απάντηση γιατί κάθε κράτος έχει περιορισμένες δυνατότητες οικονομικές. Για να μη μιλήσουμε για τις δυνατότητες του δικού μας κράτους αυτήν την εποχή.... Δεν μπορεί συνεπώς, να ασκήσει η χώρα μας ανθρώπινη κοινωνική πολιτική για τους γηγενείς...πώς θα το επιτύχει και για τους λαθρομετανάστες;
Δυστυχώς, η χώρα μας είναι στα σύνορα με χώρες μετακίνησης μεταναστών. Το γνωρίζουμε. Επίσης, έχουμε ακτογραμμή μεγάλη που είναι δύσκολα ελεγχόμενη....Είμαστε πέρασμα λοιπόν για τους μετανάστες στην Ευρώπη. 
Μπορεί μήπως, η Ευρώπη να αντιμετωπίσει όλους αυτούς τους δυστυχισμένους που ψάχνουν καλύτερη ποιότητα ζωής; 
Όχι....και είναι ολοφάνερο από τις πολιτικές των κρατών της Ευρώπης. Άρα, τα κέντρα φιλοξενίας, που θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ, είναι απαραίτητα...
Πού θα γίνουν;; Μα δεν είναι δυνατόν να γίνουν εκτός κατοικημένων περιοχών, εκτός περιοχών που δεν υπάρχει πρόσβαση για όλες τις υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για τους μετανάστες;;
Φυσικά,  σε κάθε γωνιά της χώρας, είτε νομίμως, είτε ως καταπάτηση, υπάρχουν κάτοικοι και σπίτια.
Άρα, θα επιλεγούν χώροι που συμφέρουν το κράτος μας, που προσφέρονται για τέτοια χρήση και που θα είναι εύκολη η πρόσβαση σ' αυτούς.
Είναι απορίας άξιον πώς όσοι είναι υπέρ των μεταναστών, που τους κατανοούν, που μιλούν για δίκαιη και ίση μεταχείριση σ' αυτό το κράτος, πώς όλοι αυτοί δεν έχουν ξεσηκωθεί και δεν διαμαρτύρονται όταν γίνονται τόσες καταγγελίες για εκμετάλλευση των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων από συμπατριώτες τους ή δικούς μας συμπατριώτες! 
Τα κέντρα λοιπόν αυτά πρέπει να γίνουν ή όχι; 
Ήδη άργησαν, είναι η δική μου πεποίθηση!
Είτε για λόγους ανθρωπιστικούς, είτε για λόγους ασφάλειας και υγείας, είτε για έλεγχο και περιορισμό της αθρόας εισαγωγής άλλων μεταναστών, ό,τι και αν πιστεύετε, οι χώροι υποδοχής και φιλοξενίας πρέπει να δημιουργηθούν για το καλό όλων!
Από εδώ και πέρα ας αφήσουμε τα όποια παιχνίδια!
Από εκεί και πέρα, ας αρχίσουμε επιτέλους να παραδεχόμαστε πως η λαθραία είσοδος μεταναστών δεν μπορεί να συνεχίζεται επ' άπειρον!
Ακόμη και αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα γίνεται το ''έλα να δεις'' στα κέντρα φιλοξενίας, μπορεί να  απαιτήσουν ελέγχους συχνούς ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε κακομεταχείριση ή λαμογιά!
Πάντως, είναι μια λύση στοιχειώδους λογικής για την ασφάλεια των κατοίκων πρωτίστως αλλά και για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των ίδιων των μεταναστών..άρα ψηφίζω ναι στην ίδρυση των κέντρων φιλοξενίας! στιγμιότυπο από Αμερικανικά κέντρα
φιλοξενίας μεταναστών από την Κούβα την
δεκ.΄80 (πηγή)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου