..............την Αθήνα που ντρεπόμαστε για την εικόνα της!!!!!!!

''Περπατήστε σας παρακαλώ μια μέρα, αφήστε τα αυτοκίνητα για να δείτε την Αθήνα που ντρεπόμαστε για την εικόνα της. Ντρέπομαι όταν βλέπω τουρίστες. Πού τους καλούμε να έρθουν. Ποιος την κατάντησε έτσι;" ρώτησε η κα Βαγενά στην πρώτη της ομιλία στη Βουλή, που ομολογουμένως ήταν μια ομιλία που θα θέλαμε να μπορούσαμε να είχαμε κάνει και συ και εγώ...
Η Αθήνα που μας πληγώνει καθημερινά και όμως την αγαπάμε!!!!!!!!!!!Η πόλη μας που κατάντησε ντροπή για τους κατοίκους της......
Οι ευθύνες πολλές. Και οι υπεύθυνοι θα ζητήσουν ξανά την ψήφο μας στις επερχόμενες εκλογές.............
Η αλήθεια είναι πως η απορία της κας Βαγενά για τη Βουλή που ζει σε έναν άλλο κόσμο από αυτόν που ζουν οι κάτοικοι έξω, είναι και δική μου απορία.
Ζουν όντως σε έναν παράλληλο κόσμο ή δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να ζεις υποβαθμισμένα;;;
Θυμάμαι, όταν ζούσε ο κουμπάρος μου, και έμενε σε ένα προάστιο της Αττικής, μας έκανε παράπονα για το διπλανό τριώροφο που έχτιζε, τότε, ένας καπετάνιος.Μας είπε, που λέτε, ότι μαζεύτηκαν οι γείτονες με τα όμορφα δίπατα ή τριώροφα σπίτια τους, τις βίλες τους δηλαδή, και του έκαναν παρατήρηση, με διακριτικότητα φυσικά, ότι το τριώροφό του που ήταν απλό σαν ένα από τα τόσα της επαρχίας, υποβάθμιζε-είπε-τον περιβάλλοντα χώρο. Δεν έχει σημασία τι απήντησε ο καπετάνιος, δεν έχει σημασία τι επεμβάσεις έκανε για να εξωραΐσει το κτίριό του......Σημασία έχει ότι τόσοι άνθρωποι ήθελαν όμορφο το δρόμο τους, την πόλη τους, γιατί αλλιώς θεωρούσαν ότι γινόταν υποβάθμιση της περιοχής.
Οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την πρωτεύουσα πλην των δρόμων που οδηγούν στην Ακρόπολη............λες και ο τουρίστας θα περπατήσει μόνον εκεί.......... Δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ φυσικά, ούτε τώρα, για τους κατοίκους της γύρω περιοχής ούτε για τη βρωμιά, την υποβάθμιση, την κατάρρευση στ' αλήθεια ολόκληρων περιοχών!!!!!!!!!
Καθημερινά περπατάς και βλέπεις τα σκουπίδια, τη βρωμιά, την εγκατάλειψη στα καταστήματα, στα σπίτια, στα πεζοδρόμια, στην πόλη ολόκληρη.
Πηγαίνοντας για μια δουλειά μου στο κέντρο της Αθήνας, είδα εικόνες που συναντάς πλέον συχνά..........σπασμένες βιτρίνες λόγω ληστείας, άστεγους που κοιμούνται σε όποια εσοχή βρουν, σκουπίδια και έπιπλα πεταμένα στα πεζοδρόμια, και παρέες παρέες ξένους που πίνουν κρασί όρθιοι και κατά προτίμηση δίπλα σε κάβα για ευνόητους λόγους...........
Δεν γνωρίζεις πλέον την πόλη σου...............δεν την κουμαντάρεις..............δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις άνετα..........δεν μπορείς να καθίσεις σε ένα παγκάκι να λιαστείς όπως πριν κάποια χρόνια. Είσαι πλέον εκτοπισμένος στο σπίτι σου.
Και τώρα με την κρίση;;; Κινδυνεύει η σωματική σου ακεραιότητα.
Δεν φταίνε οι μετανάστες μόνο.......Εγκλωβισμένοι  είναι και αυτοί μέσα στην άχαρη πόλη που σαν γεροντοκόρη φορά τα ξεσκισμένα της που κρύβουν μια παλιά δόξα και περιφέρεται επαίτης στην Ευρώπη!!!!!!!!!!
Η εγκληματικότητα είναι κυρίαρχη πλέον παντού. Φυσικά οι καιροί ευνοούν την αύξησή της σε όλα τα κράτη, αλλά αυτά τα κράτη χρειάζονται κυβερνήσεις που να νοιάζονται................που θέλουν να περιορίσουν όσο είναι δυνατόν ό,τι άσχημο και εγκληματικό.
Οι δικές μας κυβερνήσεις απλά.....................γύρισαν την πλάτη εδώ και χρόνια στην πρωτεύουσα του κράτους μας.
Και όσα ακούγονται για αναβαθμίσεις περιοχών.............ε.....τα ακούω βερεσέ!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                                                                           



4 σχόλια:

  1. σωστα έγραψες.....αν μαλιστα πας και πιο μεσα προς ευριπιδου σωκρατους εκει χάος.....
    και η βαγενα ενταξει τα ειπε....
    αργησε.....όπως όλοι τους......
    καλο σου μηνα να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Παναγιώτη Αγγελόπουλε! Ευχαριστώ για το σχόλιο.
      Φυσικά το πιο μέσα είναι ένα χάος και όποιος έχει κουράγιο το επισκέπτεται............Αλλά ποιος ενδιαφέρεται; Η Βαγενά άργησε αλλά όλοι οι άλλοι εδώ και χρόνια κάνουν σχέδια και μας παραπλανούν.............δεν άργησαν απλά δεν θέλουν!

      Διαγραφή
  2. Απλά, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα ενός κράτους, που όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο - με τις ίδιες ενδοτικές κυβερνήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν - δε θα ανήκει πια στους πολίτες του...

    Καλό σου μήνα αγαπητή μου φίλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάττοντα μόλις τώρα είδα το σχόλιό σου!!!!!!!!!!!Με συγχωρείς που δεν απήντησα αμέσως. Καλό μήνα σου εύχομαι και εγώ.
      Ήδη φίλε μου η Αθήνα στην οποία ζω, δεν ανήκει στους πολίτες της.............
      Καλή εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή