''Ίσοι μεταξύ ίσων''..............λέει η δημοκρατία!


Διαβάζουμε στο defencenet.gr:

Το Κυπριακό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα για την κατάσχεση του αυτοκινήτου τόσο του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια όσο και του Προέδρου της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της κατάσχεσης των πολυτελών αυτοκινήτων ήταν ότι δεν κατέβαλε η Δημοκρατία τα οφειλόμενα δικηγορικά έξοδα σε δικαστική υπόθεση και οι δικηγόροι για να λάβουν τα χρωστούμενα, αναγκάστηκαν να εξασφαλίσουν από το δικαστήριο ένταλμα κατάσχεσης κινητής περιουσίας, που αφορά στο προεδρικό αυτοκίνητο και στο αυτοκίνητο του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων!
Πρόκειται για ένα πρωτάκουστο γεγονός, το οποίο ήρθε να προστεθεί σε όσα συμβαίνουν επί διακυβέρνησης 
 Χριστόφια.

...............................




Δεν ξέρω αν έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία της Κύπρου... ή εάν είναι πολιτικός ''πόλεμος'' εναντίον του προέδρου της νησιώτικης χώρας... 


Εάν είναι το πρώτο, τότε  δίδονται μαθήματα ισότητας και ισονομίας, κάτι που λείπει από τη χώρα μας!!! 


Η είδηση βέβαια χαρακτηρίζει το γεγονός πρωτάκουστο  και αυτό σημαίνει ή ότι συμβαίνει μόνο επί διακυβέρνησης Χριστόφια, ή ... δεν έχει ξανασυμβεί να οφείλει  το κράτος της Κύπρου δικηγορικά έξοδα! 


Πάντως, σε μας, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, υπάρχουν σίγουρα πολίτες πιο ίσοι από τους άλλους με πρώτους και καλύτερους τους πολιτικούς!!! 

Όμως σε  πολλές χώρες, ελέγχονται οι πολιτικοί, όπως όλοι οι πολίτες και αντιμετωπίζουν το νόμο αν τον παραβούν ! ΠΧ., διαβάζουμε για   υπουργούς  ή βουλευτές που πληρώνουν πρόστιμο για παράβαση του ΚΟΚ  στην Αυστραλία! Αυτό σημαίνει ότι δεν επικρατεί εκεί η φράση  προς το όργανο του νόμου ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ;;;''! Αυτό είναι δημοκρατία!  
Αλλά να μου πεις... εδώ, στη χώρα μας, και ο απλός πολίτης αν έχει μέσον, μπορεί να παρανομεί χωρίς επιπτώσεις! 
Εκτός από το ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ'' επικρατεί και το ''ξέρεις τι μέσον έχω;;;'' 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου