Ένα ταπεινό ''ευχαριστώ'' και ένα μεγάλο ''ΜΠΡΑΒΟ'' για την πρωτιά!!!!!!!

Μέσα σ' αυτό το θολό και μελαγχολικό τοπίο της χώρας μας, γιορτάζουμε μια τεράστια επιτυχία, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τα κορίτσια της Εθνικής Υδατοσφαίρισης!
Συγχαρητήρια από όλους μας για την επιμονή και υπομονή της ομάδας, για την περήφανη νίκη που μας χάρισαν, την πρωτιά, το χρυσό μετάλλιο που μας κάνει τόσο περήφανους!
Και να μην ξεχνάμε ότι η υδατοσφαίριση είναι ένα δύσκολο άθλημα, και στη χώρα μας δεν τυγχάνει της προσοχής που της αξίζει.
Όπως διαβάζουμε στο ''ΘΈΜΑ online'', η Ομοσπονδία της υδατοσφαίρισης δεν έπαιρνε ούτε τα κονδύλια για  να αγοράσει επαρκές πετρέλαιο για να θερμαίνονται οι πισίνες. Κι όμως, τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση κατέκτησαν την κορυφή και απέδειξαν ότι παρά τις δυσκολίες υπάρχουν ψυχικά κίνητρα να σταθείς στο ύψος σου και να κάνεις υπερήφανους τους συμπατριώτες σου.
Η ίδια Εθνική έχει κατακτήσει ακόμα το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πέρυσι στο Ζάγκρεμπ και τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έγινε  η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Μπράβο στην ομάδα για άλλη μια φορά!

Και να θυμηθούμε, ότι τα πρώτα χρόνια της παρουσίας στη χώρα μας των ομάδων υδατοσφαίρισης, οι προπονήσεις γίνονταν στη θάλασσα μια και οι πισίνες ήταν είδος πολυτελείας.
Το πρώτο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε εδώ στην Ελλάδα, ήταν το 1928 με πρωταθλητή την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης.
Έκτοτε, αναδείχθηκαν πολλές ομάδες, και πάντα η παρουσία τους ήταν σταθερή σε όλες τις διοργανώσεις με αρκετές διακρίσεις!
Το άθλημα αυτό που γίνεται σε πισίνα με το ελάχιστο βάθος των δυο μέτρων, πρωτοεμφανίστηκε στη Μ.Βρετανία κατά τη δεκαετία του 1870. Οι πρώτοι κανόνες του καθιερώθηκαν στη Σκωτία το 1877.
Αρχικά, το άθλημα αυτό ονομαζόταν ''ποδόσφαιρο στο νερό''.Η ονομασία του προέρχεται από παλιότερη μορφή του, κατά την οποία οι παίκτες καθισμένοι πάνω σε βαρέλια ζωγραφισμένα σαν άλογα, χτυπούσαν τη μπάλα με το ειδικό μπαστούνι τους. (από εγκυκλοπαίδεια Britannica).
Οι ρίζες της υδατοσφαίρισης ξεκινούν από την ανατολική Ινδία, όπου Βρετανοί στρατιώτες πειραματίζονταν με ένα νέο είδος παιχνιδιού με μπάλα, χρησιμοποιώντας άλογα. Το παιχνίδι αυτό, μεταφέρεται στην Αμερική και στην Ευρώπη, όπου και εξελίσσεται. Αρχικά στην Αμερική το παιχνίδι λεγόταν softball water polo, όπου η μπάλα ήταν ένα είδος σαμπρέλας. Το παιχνίδι αυτό αρχικά ονομάστηκε water polo γιατί οι παίκτες ίππευαν βυτία που επέπλεαν στο νερό, τα οποία έμοιαζαν με ψεύτικα άλογα, ενώ χειρίζονταν την μπάλα με μπαστούνια (όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν και σήμερα στο κλασσικό πόλο με τα άλογα)".
"Οι πρώτοι κανονισμοί του αθλήματος, ξεκινούν από το Ναυτικό Όμιλο του Λονδίνου το 1870, σύμφωνα με τους οποίους, επιτρέπονταν το βούλιαγμα των αντιπάλων, η κατοχή της μπάλας κάτω από το νερό, καθώς και το σκοράρισμα, με τη χρήση και των δύο χεριών. Το 1880, η Σκοτία επιφέρει σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς του παιχνιδιού, σύμφωνα με τους οποίους, καθορίζεται ο αριθμός των παικτών στους 7, όπως και των διαστάσεων του τέρματος. Η υδατοσφαίριση απέκτησε σύντομα πολλούς οπαδούς, ιδιαίτερα στις χώρες της πρώην Bρετανικής Aυτοκρατορίας"(από το σαιτ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας)
Όπως γνωρίζουμε η ομάδα του γουότερ πόλο αποτελείται από επτά παίκτες και τέσσερις αναπληρωματικούς. Οι παίκτες της μιας ομάδας φορούν γαλάζια σκουφιά και της άλλης άσπρα με τους τερματοφύλακες να φορούν κόκκινα σκουφιά με τον αριθμό ένα επάνω τους.
Η ελληνική ομάδα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο νικώντας την ομάδα της Κίνας  και ανέβηκε στην ''κορυφή του κόσμου'' είναι: Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Ελένη Κούβδου, Χριστίνα Τσουκαλά, Αντι Μελιδώνη 1, Ηλέκτρα Ψούνη, Κική Λιόση 1, Αλκηστις Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη 3, Αντιγόνη Ρουμπέση 3, Αγγελική Γερόλυμου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη 1, Σταυρούλα Αντωνάκου, Γεωργία Λαρά, Ελένη Γούλα.
Ένα ευχαριστώ από όλους μας για τα σπουδαία αυτά κορίτσια και για  την πρωτιά που κατέκτησαν!!!!!!!!!!!!!
Με ομαδικό πνεύμα, επιμονή και αγωνιστικότητα πάντα οι Έλληνες μπαίνουν μπροστά!!!!!!!!!!!!!





6 σχόλια:

  1. Αξίζουν συγχαρητήρια στις κοπέλες,στον προπονητή τους και στην Ομοσπονδία για τη χαρά που μας έδωσαν και μας έκαναν να νιώσουμε ξανά τι σημαίνει Εθνική υπερηφάνεια!Να σκεφτείς αγαπητή Αννα ότι οι περισσότερες είναι απλήρωτες στις ομάδες που αγωνίζονται,στην ουσία μιλάμε για ερασιτέχνες του αθλήματος!Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ και μακάρι το κατόρθωμά τους να τους εξασφαλίσει καλές μεταγραφές στο εξωτερικό.
    Να είσαι καλά και Καλή Κυριακή να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι αυτό είπα Δημήτρη ότι το ομαδικό πνεύμα, η επιμονή και η αγωνιστικότητα κάνουν θαύματα !!!!
    Φυσικά η πολιτεία είναι η πρώτη που δεν βοηθά και η πρώτη που προσπαθεί να πάρει τα εύσημα για τη διάκριση!!!!!!!!!!
    Πολλά ΜΠΡΑΒΟ σε τέτοιες αθλήτριες!!!!!!!
    Να σαι καλά και καλή Κυριακή και σε σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι.. πολλα συγχαρητήρια...

    ηταν ομορφος αγωνας..τον παρακολουθησα..

    καλο απογευμα ελπιδααννα.. με φιλια νικης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχος αγώνας ''σ'αγαπώ '' μου...
    Να περνάς και εσύ όμορφα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτές οι επιτυχίες και οι τόσο αξιέπαινες προσπάθειες περνάνε στην ελληνική κοινωνία στα "ψιλά" γράμματα, αν μου επιτρέπεις τον όρο κι αντί αυτών προωθούνται άλλα πράγματα παντελώς ανάξια. Lifestyle, τραγουδιστές και τραγουδίστριες της κακιάς ώρας κλπ, κλπ... Μακάρι αυτές οι αθλήτριες να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για την προσπάθεια και την επιμονή τους. Ένα μεγάλο μπράβο κι από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. teleytaios είναι έτσι όπως τα λες!!!!!!!! Και σιγά μήπως το σύστημα αφήσει να υπάρχουν τέτοια πρότυπα για τους νέους!!!!!!!!!!!!!!
    Καλό σου βράδυ και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή